|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  310 311 [312] 313 314   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
16.8.2007 12:10:14   
Anonimen
za železo nimam pojma, razen rdeče pese pa črnega vina... moja mati si je krvno sliko poboljšala s teranom pa konjskimi zrezki, ko je bila noseča z mano....

danes spala odlično. šla lulat SAMO 3x.

prišla h G ob 8.30 in končala ob 11.40 user posted image user posted image user posted image

urin zanič, veliko bakterij in levkocitov, al kaj že, sem morala še 1x lulat, da bodo preiskali s testom, ki traja 1 teden! svašta, a če je pa kej narobe, nej pa en teden bolna okrog hodim, al kaj? sej bom prej rodila....

počutje slabo, bolečine, glavobol, slabost. Pa se G nič ne sekira. Važno da je CTG fajn. Pismo, a je res samo ta CTG važen????

mam zelo slab dan, tak imam občutek, pa čeprav sem odlično spala.  Sedajle sem še na delu (jasno) ampak bom hitro odpeketala domov. Ne morem več.

Čestitke novi mamici, anib!

Kar se cepljenja tiče - TBC je v porastu. čeprav se delamo neumne, je v porastu tudi v zahodni Evropi in ne več samo men socialno šibkim slojem, tako da preventivno BCG ni švoh ideja, je za razmislit. Ker če otrok faše TBC (ali pa ima samo sum na TBC) mora jest tako po tamalem 6 mesecev konjskih doz antibiotikov, ker je ta hudič odporen, kot je že Tanja Lina napisala. JAz sem skratka ZA.

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7776
   RE: Septembrke
16.8.2007 12:11:05   
nana 27
Reci ji naj kdo od domačih ali njen mož gre v lekarno v Borovlje v Avstrijo (v eni uri si tam) po kapljice AKTIFERRIN. Še boljše naj bi bile FERROBET. Najbolje, da se kar tam vpraša in pove, za kaj rabi in predvsem to, da potrebuje za odraslo osebo. Naj pa vzame več škatlic, ker se jih hitro porabi. Vse se dobi brez recepta. Mogoče je za kupit oboje in se nato vidi, kaj ji bolj ustreza. Teh se pri nas ne dobi, ampak zelo pomagajo. Jih poznajo tudi v LJ porodnišnici na EINT oddelku.  Še prej naj pokličejo na tole številko: +43 4227 22 25 (govorijo slovensko, tako da ni težav. Je pa treba spredaj dodat še klicno številko za Avstrijo). Če je lekarna zaprta, naj pozvoni na zvonec pri vratih. Lekarna se nahaja v centru mesta. V avstrijskem Podljubelju oz. Unterloibl zavije desno proti Ferlachu in poišče Adlers Apotheke.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 7777
   RE: Septembrke
16.8.2007 12:26:24   
nana 27
Nora, povej Guppy, naj kar sama pokliče na dano (klicna za Avstrijo je 0043) številko v avstrijsko lekarno in vpraša, če imajo te tablete in kapljice. Ko slišijo, da govoriš slovensko, te prevežejo na lekarnarko, ki obvlada slovensko in ni problema se zmenit. Če nimajo zdravil, jih naročijo in ti povedo, kdaj jih lahko dvigneš. Morda bi bile tabletke Ferrobet boljše - se jih daje pri veliki izgubi krvi, nosečnicam, otrokom...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 7778
   RE: Septembrke
16.8.2007 12:40:58   
Anonimen
Ojla čveke!

Pozdravčke Guppy: upam, da bo čim prej okrevala. Kolikor jaz vem je železo še v robidah, pa v suhih marelicah. Pa seveda v jetrcah......ampak mene nebi pripravil, da bi jih pojedla. Pa v rdečem mesu. Ampak problem je, ker ga telo ne počrpa iz hrane.

Vidim, da smo še vedno na istih težavah.....racanje in valjenje na WC. Komaj čakam, da bo minilo.
Včasih, ko kaj težjega dvignem ali pa se pretirano sklanjam in delam, se opomnim.....kaj pa če rodim......me vedno prešine......bo vsaj že konec tega trpljenja. user posted image
Jaz sem še vedno totalno otečena, mfravljinčasta v roke, noge, tečna, nataknjena.....obupna skratka.
Za dojenčka je pripravljeno vse......ravno danes še sušim kožuhlenko.....a veste kaj je to? Sem se klub temu odločila, da bom v dnevni sobi imela košarico s kolesi, da bom lahko dojenčico zazibala.

Jutri grem pa v službo......jupiiiiuser posted image user posted image user posted image
Jaz pa pogrešam službo.


(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7779
   RE: Septembrke
16.8.2007 13:30:54   
Anonimen
Sandra: sem že z UZja. Ja ful je lepo videti malega vsaj na ekranu vsake toliko časa, čeprav si sedaj res želim, da bi ga čimprej videla že v živo. Pravijo, da je vse v redu. Težek je približno 2500 g, sedaj pa smo v 33t 6/7.

Se tipkamo še kasneje,

T.

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 7780
   RE: Septembrke
16.8.2007 13:35:47   
Anonimen
Pozdrav čvekice!

Mi smo včeraj preživeli SUPER otroški rojstni dan. Otroci so bili več ali manj cel dan v bazenu in so nas odrasle pustili čisto na miru da smo lahko klepetali do nezavesti. Še moj sin je rekel, da je bil to najboljši rojstni dan do sedaj.

Danes sem bila na CTG. Vse je O.K., popadkov še ni. Edino smo morali lenuščka ves čas drezat, ker je spal pa je sestra rekla, da če ne bo gibov, mi zdravnik ne bo hotel podpisat izvida. naš malček ima že zelo dolgo enak ritem. Ponoči, zjutraj in dopoldan spi - skoraj se ne premakne ali pa zelo nežno. Popoldan začne telovadit, zvečer, ko pa bi jaz šla spat - pa skače kot na trampolinu. Že nekaj časa razmišljam, da to sploh ni tako slab ritem, če ga bo obdržal tudi, ko pride ven.

In moj popek - še vedno je noter, približno 1 cm. (pri nobenem otroku mi ni izstopil) Moj sosed me vedno, ko me vidi zafrkava, da sem edina nosečnica kaj jih je videl, ko imam popek not.

Zdaj sem prijadrala do službe - ne morem si pomagat. Pravzaprav mi čas hitreje mine in tukaj pod klimo mi prav paše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7781
   RE: Septembrke
16.8.2007 13:35:59   
jst86
čestitke anib!user posted image

boga naša guppy,upam da čim prej okrevauser posted image

srček pa uživa,jst bi tud nekam šlauser posted image

misska ti se mi tud smilis,točno vem kako je to ker je pri nas doma približno tako.sta oba sp in vem kolko dela je.dej vzemi si čas zase(dan ali dva),veš kaj delo te bo že počakalo nikamor ne bo ušlo.verjamem pa tudi da je fino ko je vse poštimano.

mam pa tud jst slab dan dons,kr neki sm živčna.hočem nekaj pospravit pa še bolj vse razvlečem...ma v r**  pa kosilo sem skuhala(segedin) pa ga noben noče jestuser posted image  komi čakam da user posted image  in bo vsaj on jedu. se opravičujem amak mogla sem mal dat iz sebe,je že mal bolšuser posted image

cepila ga bova pa midva tudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7782
   RE: Septembrke
16.8.2007 13:41:13   
lemavrica
Glede cepljenja, tudi midva ga bova cepila oz. do sedaj sploh nisem pomislila da ga nebi. Sicer z mojim še nisem načela te debate ampak pomoje se bo kar strinjal z mano.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 7783
   RE: Septembrke
16.8.2007 14:16:59   
Anonimen
Pozabila sem na cepljenje.

Mi smo cepili že prva dva otroka - brez težav in bomo tudi tega. Nikoli se ne ve.

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7784
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:03:54   
nora
Punce hvalauser posted image sporočila sem guppy in upam, da ji bo kaj pomagalo.
Mene pa danes skoz nekaj špika,user posted image pa me skoz v rebra brcauser posted image   grem v horizontalo. Se tipkamo pozneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7785
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:13:29   
dorotea
Anab, čestitke!user posted image za Matica!

Aljab, se trudim ne sekirat in običajno še kar gre, sam danes sem pa tako napičena, da je bolje da mi noben ne stopi na kakšen živec, ker ga živega požrem.user posted image Saj bom po mojem šla popoldne spat, al pa ne, ker pol pa zvečer ne bom mogla! Se učim po tistih stolčkih in vmes še kakšno poglavje iz slovenskih skript. A je zadosti? Al imajo kje napisana vprašanja? No, hvala za podporo. Cuma, nisem bolje, počutim se kot drekec, ma hvala zauser posted image , saj bo!
Žabonka, sandra držte se, upam da je bolje!
Srečka srček in user posted image za možeka!
Nora pošlji pozdravček za guppy...jetrca naj je, pa suhe slive in marelice, pa malo terančka, objemček njenimuser posted image user posted image !
Kaj pa melasa?
Tanja Lina bravo za UZ tvojega malčka!Jaz imam jutri pregled, bom poročala, sam ne bom imela UZ.user posted image
Nefretiti, ti pa počivaj s tvojimi oteklinami!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 7786
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:22:36   
Anonimen
user posted image  user posted image  user posted image  Anab, čestitke za sinčka! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 7787
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:28:32   
Anonimen
Glede cepljenja: To sem vas vprašala, ker se mi zdi res zanimiva tema. Do včeraj se sploh nisem poglabljala v to, saj nisem niti vedela za toliko stranskih učinkov. Človeka kar zmrazi, ko prebere tisto stran - vsaj mene je no. Moram priznati, da me je prav stisnilo pri srcu. No, kakorkoli... Z dragim si ne upava riskirati. Kljub vsemu. Včasih je bolje, da nisi toliko informiran. Cepljenje bova dovolila, tudi tisto za tuberkulozo bova plačala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7788
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:29:36   
Anonimen
Nana, ti pa vedno nudiš full informacij in dobrih nasvetov. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7789
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:43:25   
sandra85
evo mene iz popoldanskega počitka...ne zdržim več dneva, da nebi šla popoldan spat-čisto sem brez energijeuser posted image

no vsaj glava me ne boli več...
nič se mi ni dalo kuhat,pa sem si hrenovke na hitrco skuhala...fuj! niso fineuser posted image sem si pa zato dosti domačega paradižnika narezala zraven-njamiuser posted image

glede cepljenja-ma js mislim, da ga bova cepila-sej pa se mi to logično zdi-al ne?user posted image

punce, jsše zaj nisem šla na CSDuser posted image ...upam, da nama jutri uspe, ker je že skrajni cajt...


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7790
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:47:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

glede cepljenja-ma js mislim, da ga bova cepila-sej pa se mi to logično zdi-al ne?user posted image


Tudi meni se je zdelo logično in vse. Saj pravim, da se v to sploh nisem poglabljala - do včeraj. Si si prebrala stvari na tistem linku, ki sem ga posredovala? Gre se le za stranske učinke...
Ampak ne upam si riskirati, da ga ne bi cepila.

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 7791
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:48:22   
Anonimen
anab čestitke za user posted image user posted image !!!user posted image user posted image user posted image

Kje pa je naš Srček...očitno sem nekje sfalila pa nisem vsega prebrala, a z možekom sta kam šla?
A v teranu je železo..uffa bom jaz zdrava. Včeraj sem ga dobila liter za r.dan in sem ga spila skoraj 2 dcl. Upam, da ni preveč. Saj ne naenkrat. Si ga malo nalijem pa pol večino vode gor, sicer pa kolko vem pravijo, da je temno-rdečo vino dobro za kri. Je pa ful dobro vino. Včeraj bi se ga komot še napila, če ne bi bla user posted image user posted image .
Danes je pa tak vroče..al je pa samo meniuser posted image . Tudi jaz otekam, noge mam ful neke čudne, zdaj sem končno zlikala pa še to po novem sede. Kako sovražim likanje pa pranje..ne vem, če je kaj hujšega. No pa vročino tudiuser posted image .
Bom pa danes tak dolgo samauser posted image . Spet pri računalniku al pa limonadah, kaj druga tak nimam delat, spati se pa tudi v tej vročini ne da.
Nekaj o železu pa na tem linku - --http://www.mojmalcek.si/revija-09-03/zelezo.php
Upam, da bo guppy bolje.

Vidim, da vas večino user posted image  že prav nabrcajo. In včasih je res prav boleče. Meni je moja tamala včeraj tako delala v trebuhu, vse je valovalo in kličem mojega pa me ni slišo, da bi prišel to gledat in sem bla tak user posted image . Pol pa pride pa sem mu rekla, da zamuja enkratne življenjske stvari..sem bla kar malo užaljena in on je bil spet na kompu, sem rekla, če se bo še počasi oženo z njimuser posted image . Pol pa sem hotla še trebuh posnet pa te "valove" pa je se je tamala umirilauser posted image .
No bomo zdaj čakali z digitalcem v roki in snemali takoj, ko začne spet noreti.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7792
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:52:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

Punce, ste videle, da je rodila še ena septembrka - Anab, ki je imela rok 20.9.???


Ufa, to pa je 3 al 4 dni pred mano...

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7793
   RE: Septembrke
16.8.2007 15:54:25   
PBJ
Jaz sem se pa ravnokar vsaj malo spočila. Jure je šel počivat, jaz pa tud in potem me je prišel budit v spalnicouser posted image . Samo kaj ko, komaj vstanem - groza...
Danes sem že dopoldne bila čisto zanič.

Nefretiti tudi meni otekline ne grejo nazaj. Že lep čas nisem videla žil na nartu, vse je otečeno ...

Guppy, drži se - po carskem rezu res lep čas boli, ampak z vsakim dnem lahko računaš na boljše. Železo se še naj popravi. Suho sadje priporočajo, samo se mi zdi, da ko si telo opomore od vsega, se tudi kri popravi.

Ferrobet je jemal Jure dobre pol leta. Zdravnica je rekla, da je ta še najboljši.
Jaz sem bila med prvo nosečnostjo tudi precej slabokrvna in potem je bil še on.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7794
   RE: Septembrke
16.8.2007 16:06:29   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Ampak ne upam si riskirati, da ga ne bi cepila.


sej to je tut moje mišljenje...sej nevem kaj bomuser posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7795
   RE: Septembrke
16.8.2007 16:41:02   
nora
Nana, ti pa vedno nudiš full informacij in dobrih nasvetov.

se strinjamuser posted image user posted image

Anab, čestitke!
Jaz res nisem na tekočem. Mislila sem da je cepljenje obvezno. Po moje ni kaj za izbirat, itak da jo bomo cepili.
PBJ, a ti si imela carski res? Moja svakinja je imela carski rez in pravi, da nikaksnih bolečin nima, počuti se enkratno, edina slaba stvar je da je 24h mogla lezat. Takoj sem si zazelela CR user posted image ful me je strah porodauser posted image ampak zdaj kot pravi guppy izgleda niti CR ni cool.
Tanja Lina, kje si imela UZ? a si sla privat? Jaz bi tudi rada vidla user posted image , nisem od morfologije, vec kot 10 tednov.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7796
   RE: Septembrke
16.8.2007 16:43:00   
Anonimen
CEPLJENJE
Očitno se pogovarjamo o zelo vroči temiuser posted image

Ravnokar sem se zbudila - čisto prešvicana... Mi je kar med joški dol teklouser posted image Sedaj sem pa laaaačnaaa... Očitno sem že čisto na dojenčkov bioritem prešaltala - spat, jest, spat, jest...user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 7797
   RE: Septembrke
16.8.2007 16:50:22   
nora
Očitno sem že čisto na dojenčkov bioritem prešaltala - spat, jest, spat, jest...


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ful si me nasmejalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7798
   RE: Septembrke
16.8.2007 16:52:13   
nana 27
Žabonka, iz tvojih ust v božja ušesa user posted image  - spat jest spat jest...ko bi le septembrski user posted image  imeli tak ritem user posted image   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7799
   RE: Septembrke
16.8.2007 16:57:03   
nana 27
Nora, si brala pred časom na RR tole debato glede CR?  http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=629294&mpage=4&key=carski%2Crez

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 7800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  310 311 [312] 313 314   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  310 311 [312] 313 314   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?