|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  562 563 [564] 565 566   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
11.10.2007 8:29:32   
Anonimen
jutro!

a se vsi spite? midva dsva že hčero odpeljala v šolo, sedaj se pa muckava...

ne zamert za mojo ostrino, tak dan. user posted image

guppy POGUM!!! kar se joka tiče se kar navadi... jaz lahko jokam odkar imam otroke v milisekundi, pa je tavelka že punca, pa jo samp pogledam in solze....

tole z M, pa ambulanta, pa železo, se ti zdi vse na kupu, ampak BOŠ ZMOGLA!!! EN MOČAN OBJEM SAMO ZATE!

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 14076
   RE: Septembrke
11.10.2007 8:47:26   
nana 27
Guppy, misska je tako lepo napisala user posted image  Drži se! Zmogla boš! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Punce, ali ste brale zgodbo od RR Paštetke in njene Maše? user posted image  K sreči je zaenkrat z malo vse v redu. Tiste, ki nimate časa gor viset in brat vse "solate" na čveku. Mislim, da ima Maša dva meseca in je prenehala dihat. K sreči jo je mamica (baje, da mame čutimo to, da je z otročkom nekaj narobe) našla še pravi čas in ji pomagala. Bili sta v bolnici, kjer se je vse še enkrat ponovilo user posted image  Ne bom več pisala...samo zgodba več, da čim prej objamemo naše sončke in jih pocartamo...krčki in celodnevni jok so nič proti temu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14077
   RE: Septembrke
11.10.2007 8:49:26   
ana b
Jaz sem tudi tukaj.
smo tudi že enega v vrtec spakirali, mali pa spančka v ležalniku, jaz pa sem si prištimala položnice, da jih plačam. Spet adijo everčki. Ta noč je bila dokaj mirna user posted image , sva vstala samo 3x in takoj zaspal nazaj, vmes pa stalno glasno stokal. danes imamo kontrolni pegled kolkov. In danes je star 8 tednov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14078
   RE: Septembrke
11.10.2007 8:52:49   
Anonimen
Jutro!

Včeraj je pa res bil en zoprn dan. So vsi dojenčki tečkali. Nežika je bila obupna. Me je res bilo strah noči. Ampak ta je minila mirno. Se mi zdi, da se sploh nisva dojili ponoči. Sem že tako zavtomatizirana, da sploh ne registriram več nočnega dojenja. Imam joško kar izpreženo user posted image

Guppy: saj bo,...... M bo trajala kak teden, pa si za 1 mesec rešena. Po eni strani bi si pa jaz želela M, da bi sploh vedela, kdaj so plodni dnevi....vsaj približno. Še ene nosečnosti si vsaj še 2 leti ne želim.
LOOK IT FROM THE BRIGHT SIDE GIRL. (Upam, da mi angleščina še ni ušla iz glave, zadnje čase mi veliko reči uide...saj vidite imena.....do konca leta si nisem zapomnila imen vseh dijakov.....user posted image ).
Hormoni se bodo pa menda že ja kaj pošlihtali.

Jaz se toliko potim, da se mi zdi, da se prav razstrupljam. Ja če je pa Nežika kakala in lulala v meni user posted image








(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14079
   RE: Septembrke
11.10.2007 9:00:29   
guppy
Hvala za podporo...

Pa še včeraj obljubljene mere za seznamček:
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
1.mesec: 3150g (+530), 49,5cm (+2,5)

2.mesec: 4050g (+900), 53,5cm (+4)
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm
1.mesec: 3450g (+810), 51cm (+4)

2.mesec: 4650g (+1200), 54,5cm (+3,5)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14080
   RE: Septembrke
11.10.2007 9:22:31   
Anonimen
DOBRO JUTRO!user posted image

Jaz sem končno prišla do zajtrka in kave. Malček je sit in previt zaspal na mojih rokah, zdaj pa je v posteljici. Upam, da bo spal vsaj nekaj časa, ker ga danes prvič kopamo in si želim, da ne bi bil preveč siten.
Danes smo stari 3. tedne in še zmeraj v pričakovanju krčev. Je pa dobil naš Matija zelo veliko izpuščajev po obrazu. Upam, da bo Ribodermin res pomagal. Včeraj sem ga prvič namazala. Zdaj s temi izpuščaji izgleda kot kakšen pubertetnik.user posted image

Guppy - to je normalno, da jočeš. To je zaradi kombinacije hormonov, utrujenosti, skrbi za naše malčke in vseh ostalih skrbi (gospodinjska dela,...) Lahko pa, da je bilo še kaj v zraku. Še več bo takih dni. Zato se pač razjočeš (ker ti je potem lažje). Tudi malčki so bili včeraj razdražljivi in se tečnarili. Vsaj naš - dokler ga iz obupa nisem poknila v voziček, ker sem imela roke do kolen. Potem pa mi je potegnil kar 5 ur.user posted image user posted image

user posted image  Vprašanje za tiste, ki dodajate ali hranite po steklenički. Kako dolgo  (do katere starosti otroka) moramo prekuhavat stekleničke?

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14081
   RE: Septembrke
11.10.2007 9:24:54   
Anonimen
Dobro jutro mamice in user posted image !

SELITEV: A se zmenimo, da se v soboto preselimo? Sandra, a boš ti odprla temo s seznamom? Mislim, da smo vse letošnje septembrke že mamice in je čas, da gremo na drug forumuser posted image  Kaj pravite?

Misska: jaz sem  tudi videla tvoje vprašanje, samo nisem vedela odgovora... Brina na srečo nima težav z zaprtjem - prej obratnouser posted image

Guppy: še z moje strani en user posted image  Vse se srečujemo s podobnimi občutki - kakšen dan več, drug pa manj. Bo kmalu boljše, verjemi. Vsem nam še hormoni krepko nagajajo, da o utrujenosti in neprespanosti ter nesigurnosti samih vase niti ne govorim. Hvala bogu, da imamo naše user posted image , ki nam pomagajo in prisluhnejo ter - kar je najbolj pomembno - da so naši user posted image  ZDRAVIuser posted image .

Midva sva se v torek, ko je imela Brina prvi pregled, od pediatrinje nalezla prehlada - hm, ironija, kajneuser posted image  In sedaj smrkva in kašljava. Brina je zaenkrat še OK.

Od kar sem prebrala kaj se je zgodilo Paštetini Maši, še večkrat hodim gledat Brino. Zdi se mi, da ponoči še bolj rahlo spim. Držim pesti za malo Mašouser posted image user posted image

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14082
   RE: Septembrke
11.10.2007 9:33:28   
nana 27
Duska, nekje do pol leta sem jaz prekuhavala pri prvem. Lahko, da sem že malo prej nehala, ampak vem, da sem sterilizator zelo kmalu odnesla v klet. Mislim, da takrat, ko smo prešli na 2 oboka goste hrane čez dan. Stekleničko sem samo oprala, dala noter malo voče vode, malo potresla in zlila vodo ven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14083
   RE: Septembrke
11.10.2007 9:59:28   
ana b
Nedolgo nazaj sem prebrala, da je prekuhavanje oz. steriliziranje stekleničk potrebno samo prvi mesec, nato pa jih je potrebno le dobro oprati (mislim, da sem prebrala v reviji Novorojenček).
Naš tavečji je bil skoz na flaški in smo nekje pri 6 tednih nehali sterilizirati stekleničke in smo jih samo prali, nikoli ni bilo težav!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 14084
   RE: Septembrke
11.10.2007 10:05:26   
PBJ

Od kar sem prebrala kaj se je zgodilo Paštetini Maši, še večkrat hodim gledat Brino. Zdi se mi, da ponoči še bolj rahlo spim. Držim pesti za malo Mašo

_____________________________



Jaz sem tudi skozi na preži, ker res nikoli ne veš ... 
danes je spet spala 7 ur in potem se večkrat zbudim in preverjam, če še diha...

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 14085
   RE: Septembrke
11.10.2007 10:26:58   
aljab
Živijo punce!
Dans sem pa tud jaz kot zombi. Mala od 4h ponoči do jutra tako jamra in stoka, da se sploh ne da spat. Pa še ful je začela polivat. Že včeraj čez dan sem jo 2 krat preoblačila, pa še 2 krat ponoči. Pa čisto pride mokra. Ponoči mi je še na joškici tako bruhnila, da sem morala še sebe komplet preoblečt. Pa se trudim s temi kupčkiuser posted image user posted image . Ponoči pa res ne morem pol ure okrog štancat. Že tako se trudim,da med dojenjem sploh ostanem budna. A vaši user posted image tud tolk polivajo??user posted image
Moj pa je do sedaj sploh ni slišal, sedaj pa tud on ne more več spat... zjutraj pa v službo...

Sedaj pa princeska seveda spančka.
Za seznamček:  včeraj smo ble pri pediatru in mala ima 4430 g in 56 cm. Se je zredila 1200g v 5 tednih. Sem bla tud jaz čisto presenečena.

Miška..si me tolk nasmejala s tisto premalo pleničkouser posted image .
Guppy  upam, da si danes kaj boljše volje. Mislim, da vse kar precej jokamo. Jaz mam tud kak dan, ko sem čist depresivna...  pa je moja pikica pridna in nič ne joka.  Za  M ti pa nisem nič fouš. Jaz upam, da sem po sestri in je ne bo kako leto.
Nana Pikica Pokica je preseljena, jo večkrat srečam na sprehodu. Mislim, da nima še interneta.

Aja glede pleničk... a so vam te od Mullerja res vredu? Meni se zdi, da ful ne vpijejo in ma mala potem čist mokro rito. Pamperske so mi boljše....

No imejte se lepo kljub depresivnemu vremenu....

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 14086
   RE: Septembrke
11.10.2007 10:48:44   
Anonimen
Vidim da je res neka luna v zraku. Tudi zame je bil včeraj peklenski dan. Žan od hranjenja ob 12h ni več dal miru do 22.30. Kar naprej jokanje, krči, napenjanje. Pa ne jokanje ampak kričanje na ves glas. Seveda sem bila spet cel dan sama doma z njim in se mi je že mešalo zraven. Cel dan nisem utegnila jest, ker ko se je za kakih 10 minut vmes umiril sem se samo še sesedla.

Guppy, jaz sem včeraj vsaj 2x zelo jokala, ker sem ostala za čisto vse sama. Mož je bil vmes doma za eno uro in to pomeni da je ON lačen, da se gre ON stušira, da gre ON na wc......in tako mine ena ura in je moral nazaj delat. Žana je nosil natančno 5 minutuser posted image . Pol pa je prišel zvečer domov in je Žan še vedno jokal (že 5 ur!!) in ga je nosil spet natančno 20 minut in mi ga dal nazaj, ker ga že roke bolijo. Tako sem besna na njega da bi ga nabrcala in vrgla ven iz bajte. Pa kar naprej bi mu čaj dajal, kar prepričan je da je čaj neko čudežno sredstvo. Saj je, točno za tisti čas dokler pije, pa pol še kako minuto in se kričanje nadaljuje. In moj mož bi mu že spet čaj v usta rine. Ne gre mu v glavo, da je pol poln vsega, da ko je lačen se ne naje dovolj ker ima poln želodček in posledično ga vse skupaj še bolj tišči in meče ven in še bolj joka. In pol še jaz jočem zraven.
Ok, saj je res da je delal včeraj 12 ur na burji, grozno ga je začel zob bolet in bi še sam najraje jokal, samo pa da se ne more še malo na naju skoncentrirat in ne samo na svojo rit pa je že preveč. Da ne govorim o tem da ni ponoči še niti 1x samkrat vstal namesto mene. On ga ne sliši. Če pa ga pa moram itak jaz vstat ker ga moram nahranit. In dokler ga nahranim on že spi. Sedaj pa je njegova razvajenost in to da je edinec res hudo ven vdarila, jaz pa sem še toliko bolj občutljiva ker sem tako zelo utrujena. Najtežje mi je ponoči na kupček čakat, ker že med dojenjem spim zraven. Pa podre enega in zadrema, ga v posteljo odložim in se začne spet dret čez 2 minuti ker mora še en kupček podret in tako nočna ceremonija ponavadi traja 1 uro da se naje, naprdi, nakupčka in gre spet spat. Mami pa kot zombi zraven.....user posted image

user posted image Dajte mi povedat na koliko dni je normalno da dojen otrok kaka, ker Žan ni kakal že od nedelje in mislim da je to tisto kar ga muči in se dere kar naprej in se napenja. Čeprav pa prdi ko velik. Non stop.Sedaj mu bom prvič dala sladkor v čaj, ker res več ne vem kaj drugega naredit.

Pa tako sem ga lepo hvalila, sedaj pa je spet cel user posted image čim je mama šla domov. No, je pa zato spet ponoči spal od 22.30-4h in od 5-8.30h.

No, sem se še jaz skašljala, pa saj bo bolje in tudi vse to bo minilo.

(odgovor članu aljab)
  Neposredna povezava do sporočila: 14087
   RE: Septembrke
11.10.2007 10:55:48   
andreja32
živjo septembrke!


Sem imela že celo porodno zgodbo natipkano me je pa g. računalnik dol vrgeluser posted image .Zato bom čisto kratka.Saj vas vsak dan preberem, tipkat se mi pa ne dauser posted image .

V glavnem, midvi z Zalo sva prav ok.mleka imam za izvoz,....se je v petih dneh zredila 390g.V nedeljo so jo že čez dan potem pa še ponoči zvijali krčki, pa mi je soseda zrihtala Lefaxin pršilo (dobi se v avstriji).Punce to je pravi božji daruser posted image .sedaj ponoči spimo po šest ur skupaj,nič je ne zvija, se naje in ponovno zaspi.Sploh ne morem verjetiuser posted image .čez dan se zbuja približno na tri ure.

Še to,....v lj. porodnišnici je bila prejšni teden taka gužva, da so vse kar ni bilo nujno šibali domov.Celo po štiri v sobi smo bile.Nataliteta raste :).

toliko od mene pa lep pozdrav, čimmanj krčkov, čimveč prespanih noči, pa se tipkamo.

lp

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 14088
   RE: Septembrke
11.10.2007 11:01:42   
andreja32
Srček, sigurno ga matra kakanje.upam da ga bo sladki čaj rešil muk.Kolikor mi je znano naj bi dojeni kakali vsak dan, sploh v prvih tednih.

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 14089
   RE: Septembrke
11.10.2007 11:12:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Carmy

Noro je! Pa pravijo kako je v drugo vse lažje. Pri nas že ni tako, sem kar malo obupana in sploh ne vem kaj je to počitekuser posted image  Tisoč vprašanj imam pa nimam časa napisat...
Imam ga ogromno na zizi ker kar mislim, da je lačen in nimava nobenega reda! Do 2h popoldan, ko grem v vrtec po ta večjega mi skoraj nič ne spi razen na zizi. Poleg tega ima krčke že od prvega dneva, zelen in sluzast kakec tudi ves čas in me tale njegov kakec pošteno skrbi, ker je vedno sluzast. Pa še včasih kar konkretno smrdi.

user posted image Proti krčkom imam Gas bimbi in na njih piše da je priporočena dnevna količina 8-10 kapljic. Kako se te kapljice potem dajejo? Enkrat na dan 8-10 k, ali večkrat po manj? Kolikokrat na dan pa lahko koroške dam? Ta večji sin je imel ravno tako krče, ampak je bilo pri njenu čisto drugače, ker se je ful jokal ko ga je zvijalo. Sem mu dala 8 koroških kapljic in je čez nekaj časa popustilo. Tinej pa ne joka, ampak se ful zvija in stoka pa nogice krči in brca, ko se nakaka je pa boljše. Sploh ne vem kako mu naj kapljice dajem in kolikorat lahko? Včasih ga dam na zizo in se pomiri. Potem pa spet ne vem a so krči al je lačen, čisto sem obupana.



Carmy: kako te razumem. Pri nas je bilo in je še vedno po 3 tednih isto. Prav nobenega reda ni. Sem mislila, da je bilo predvčerajšnim malo bolje, pa je bila včeraj spet katastrofa. Sploh ne vem, kaj naj storim, da mu vsaj malo ritma uvedem. Srčkova metoda je zelo dobra, a kaj ko pri nas ne bi šlo.

Če bi ga pustila jokat pol ure, ga še nadaljno uro ne bi več potolažila, pa se raje tega ne poslužujem. Sem pa sedaj začela delati tako, d ga res previjem pred dojenjem, nato dam na prsa, ko je ali pač ne. Od kar sem si začela izbrizgavat in mu dajat po flaški, nama dojenje sploh ne steče več. Se krega, joka, brca, odriva in blazno upira, tako da ... dojka bye, bye, flaška pa dobrodošla. Samo zdaj naredim tako, da preko dneva, ko noče več pit iz dojke, ga dam v ležalnik in se z njim pogovarjam, vmes pa izbrizgavam in mu takoj dam. Potem pa gre (če gre seveda) spat ali pa se nosi. Kupa še vedno ne uspeva podret. Zelo ga napenja in zadnje dni veliko prdi in ima bolj tekoče blato. Prej sem opažala še sluz, ki pa je je sedaj manj oz. skoraj nič. Sem pa izločila čisto kravje mleko iz prehrane.


IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

Helenav, saj bo user posted image ..taki mali cukri postanejo. Samo, da krči minejo. Imajo pa ves čas faze - najprej krčki, nato zobki, malo trme in preizkušanja mej, ampak ko se ti prvič zavestno zasmejijo, začnejo grulit in šobice vihat, takrat pozabiš, da so tudi sitni, neutolažljivi, naporni in podobno. Veseliš se za vsak napredek. Veseliš se za prve zobke in ko se leto obrne, boš gledala fotografije in kar ne boš mogla verjet, kaj vse si z malo preživela. Nikoli več ne bo tako majhna in tako potrebna tvoje bližine (čeprav ji v bistvu ne moreš pomagati, kot da jo nosiš in tolažiš), kot je danes. Nikoli več ne bo imela tako puhastih laskov, mini prstkov.  Vem, da je težko, ker sem sama preživljala podobne trenutke. Tudi sama sem se spraševala, kje je blaženost. Pa ogromno je bilo solz..(pa ne bom zdaj o tem). Sprijaznila sem se, da je moj user posted image  bolj občutljiv in da potrebuje daljši čas prilagajanja na življenje izven maternice. Sprijaznila sem se, da otroci niso nepopisani listi papirja, ampak, da imajo svoj karakter. To zdaj, ko imamo Majo še bolj opažam, ker sta si različna kot dan in noč. Nekateri imajo pač srečo, da otroci nimajo krčev, da so bolj mirni in prilagodljivi in so v recimo bolj blaženem svetu. Nimaš kaj..počakaj še šest tednov, ko bo definitivno bolje. Danes je tudi prazna luna in okrog 6. tedna je pri vseh dojenčkih največ joka. Dobi si pomoč - mogoče tudi v gospodinjstvu vsaj za kakšno uro na dan.
 

Nana: kako lepo sito napisala. Saj vem moramo potrpeti, pa nekako bo.


IZVIRNO SPOROČILO: guppy

ojla mamice,

user posted image  kako se kosate z žalostjo, če vas pograbi... danes imam cel popoldan občutek, da ne zmorem več, čeprav je bil (kar se otročkov tiče) krasen dan. Šla sem sama na sprehod, pa me je prestrašil še nek velik pes, tako da sem se hitro pobrala domov. Kaj naj... user posted image  Samo jokam, mož me pa lupčka in objema.

Tudi mi smo danes imeli 2. pregled, sta stara točno 2 meseca. Maja ima še vedno nezrele kolke (kar pediatrinja je naredila UZ) in težave s tonusom, tako da moramo v razvojno ambulanto, Marko zgolj preventivno. Njo morava zdaj začeti preventivno povijati široko tudi čez dan, Marka pa še vedno zvečer. Zredila sta se super, ampak mer nimam tu, pa se mi ne da it gledat koliko...

Poleg vsega me je danes doletela še M in res sem zgrožena... najprej 6 tednov čišča, zdaj pa menstruacija... železo pa na psu. Malčka sta tudi dobila Legofer.

Marko se je cel dan tooook smejal, mislim da dejansko prvi dan, da se je prav pogosto odzival na naše besede, gibe. Slikali smo ga kot zmešani, bom v kratkem poskusila kaj pripet v album.

Vmes sem prebrala toliko zanimivih stvari od vas, pa se ta trenutek ničesar več ne spomnim user posted image . Pri nas je v glavnem te dni čez dan totalna štala in jok, ponoči pa spita kot angelčka, že dvakrat sta potegnila polnih 7 ur (tok tok tok). Zaradi odhoda k pediatrinji sem računala (piševa si kdaj, kaj in koliko kdo je), koliko imam sploh mleka in lahko vam povem, vsem, ki vas skrbi, da s črpanjem mleko pojenja, da sem imela prvi mesec okoli 600 ml na dan, zdaj pa črpam en liter mleka na dan, brez heca. Prava krava sem postala.

Poljubčki od nas,
guppy


Guppy: jaz sem zadnjič zajokala pred taščo in tastom, ko smo bili pri njih na kosilu. A si predstavljaš, kako sem se mogla počutit. Tudi jaz bi kar jokala, tako nebogljene in uboge se še nikoli v življenju nisem počutila. Pa največja ironija je, ko že optimistično gledaš na stvari in se nekaj izboljša, se obvezno drugo pokvari. Totalna štala. Si nisem predstavljala, da bo tako zelo težko, vedela pa sem, da ne bo lahko. Res te razumem. Tudi mene ljubi tolaži, a ne pomaga. V notranjosti se še vedno isto počutiš. Pa včasih imam občutek, da morda malega premalo crkljam. Ko se previjeva, ga še podojim, potem pa zaspi ga pa seveda dam v posteljico. Niti pocrkljat ga ne upam, razen če ni res buden in si to želi. Tega obdobja pa je zelo malo user posted image .


Sicer pa sva imela tehtanj s patronažko v torek. Sva se poredila za 300 g, kar je v redu. Je veliko, samo kaj, ko noče več iz dojke pač pa po flaški. Sedaj si res večinoma samo izbrizgavam, več je dela, pa sterilizacije, pomivanja in ponoči tudi ne moreš takoj spat, pa nepraktično je, če moraš kam iti. Si pa res želim, da bi vsaj pol leta dojila, ali pa vsaj nekaj mesecev. Upam, da nam bo šlo.

Vas lepo pozdravljam, bodite močne in optimistične. Še nas čaka sonček z našimi sončki.

T.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14090
   [Brisano sporočilo]
11.10.2007 11:27:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 14091
   [Brisano sporočilo]
11.10.2007 11:40:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14092
   RE: Septembrke
11.10.2007 12:05:10   
surya
 
Guppy, tako te razumem. Rečejo, da nosečnicam nagajajo hormoni in se zjočejo za vsako p... No, tudi pri meni to ni držalo, sem pa v slabi 7.ih tednih nadoknadila za celo nosečnost. Čisto vse se mi sfržmaga!user posted image

Moj mož trenutno dela dve službi in sva z malim velik sama. in Srček točno tako kot si rekla, prvi se stušira on, gre na wc, je... Jaz cel dan čakam, da pride, on ma pa milijon opravkov, malega pa prime za pet minut. Ko začne jokat, hodi z njim za menoj in sprašuje: Kaj mu pa je? MISLIM!?!user posted image user posted image user posted image  Čisto vsako stvar mu moram rečt. V smislu, dej ga previj, dvigni ga, ker ga muči kupček...

Sej ni vse tako črno. Pol ga pa vidim, kako glade malega, se pa od ganjenosti zjočem in je vse ostalo pozabljeno. Še sama sebe v jok spravim! Zadnjič sva zjutraj z Izakom plesala in sem šla mimo steklene omare. Ko sem vidla svoj odsev, sem kar zastala. In spet valjda jok. Skoz mi je hodilo po glavi: celo življenje sem čakala na to! Malega sem tok stisnla k sebi, daa sem ga zbudilauser posted image ... No, men se to zdi ena tistih lepih stvari, zaradi katerih se "vožnja izplača".

Hecno, ko začnemo o čustvih, se vse razpričamouser posted image user posted image user posted image .user posted image  Kaj Duca ni nič več, da bi komentiral?

Včeraj je ena spraševala, če se nam kdaj zgodi, da so postrni mokri. Ja, nam  se je ponoči. Dvakrat! Sem ga mogla komplet preoblečt. Ne vem, če nisem dost zategnila trakcev, ker se mi pre še to ni nikoli zgodilo...

Imam občutek, da mi bo mleka zmanjkalo. user posted image user posted image  Tako si želim še naprej dojit. Prej sem ga mela ful preveč, pa si nisem redno do konca izpumpavala ven. Če ga je blo pa toliko! Mislite, da je zaradi tega? Zdej si pa po vsakem obroku in upam, da se bo količina nazaj povečala. user posted image  A je to sploh možno? Al ko se količina zmanjša, je to to?

Vsem želim miren dan in veliko cartanje z malčki.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14093
   RE: Septembrke
11.10.2007 12:13:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

Duska, nekje do pol leta sem jaz prekuhavala pri prvem. Lahko, da sem že malo prej nehala, ampak vem, da sem sterilizator zelo kmalu odnesla v klet. Mislim, da takrat, ko smo prešli na 2 oboka goste hrane čez dan. Stekleničko sem samo oprala, dala noter malo voče vode, malo potresla in zlila vodo ven.



Hvala za odgovore. Patronažna pa mi je ravnokar povedala, da glede na to, da nimamo pri hiši nobene živali in da ni nihče bolan, je dovolj, da stekleničke dobro umijem in jih splahnem z vročo vodo. BRAVO ZA PATRONAŽNO!user posted image user posted image user posted image

Smo se pa prvič kopali in Matija je zelo užival. Edino sem jaz živela v prepričanju, da malčki po kopanju padejo dol od utrujenosti in zaspijo. Jaz pa ga že 1.uro ujčkam na rokah, on pa malo spi in malo preverja, če sem mu že pobegnila. Zdaj ga bom ponovno poskusila odnest v posteljico, kajti čaka me perilo za obesit, en stroj se pere,  pa likanje in še kosilo za mojo družino. Uh, in potem se še kdo čudi, da pademo v depresijo.user posted image
Jaz se med drugim že 2 tedna trudim, da bi se pobarvala....user posted image

Tiste, ki kopate v čebričku, kdaj ste začele? Jaz ne upam, ker se bojim, da je pri treh tednih še premali.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 14094
   RE: Septembrke
11.10.2007 12:14:36   
lemavrica
Guppy te popolnoma razumem. Pri meni je še tko da na koncu mož nasrka zaradi moje žalosti in hormonov. Kljub temu da mi res ful pomaga in je zlat, imam jest med mojim žalostnim obdobjem občutek da ni nič od njega,...Pa me tolaži, pa hoče pomagat, samo ko sem v svojem elementu je groza z mano.
Mene ponavadi sesuje nočno hranjenje, sploh če so težave da zaspi nazaj. In potem hočem bit uvidevna in nočem da mož pomaga, ker mora it v službo in pač ne sme bit zmatran, ker me skrbi da bi zarad utrujenosti naredil kako napako v službi.Posledica je pa ta da kar jokam od utrujenosti. Ne predstavljam si da bi res imela deca ki bi imel dve leve roke za otroka in bi ga imel samo za buci-buc. Pomoje se mi zmeša.

Srček sama kak dan sploh ne pridem do WC-ja in toplo hrano ponavadi jem šele okoli devete ure zvečer. Naspala se nisem že od poroda oz. ja prve tri noči v P.

In ti hormoni so user posted image , sama včasih sploh ne vem kaj naj počnem z user posted image , razen da ga hranim in previjam. Tko kot Tanja Lina ne vem čega dovolj crkljam.


_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14095
   RE: Septembrke
11.10.2007 12:18:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček


user posted image Dajte mi povedat na koliko dni je normalno da dojen otrok kaka, ker Žan ni kakal že od nedelje in mislim da je to tisto kar ga muči in se dere kar naprej in se napenja. Čeprav pa prdi ko velik. Non stop.Sedaj mu bom prvič dala sladkor v čaj, ker res več ne vem kaj drugega naredit.
.



kot se jaz spomnim, lahko kaka 5krat na dan ali pa enkrat na teden... ni reda. sicer pa preberi moj predzadnji post. tri dni ni kakal, potem pa včeraj popoldne tako močno, da je šlo vse ven skozi... se spomnim pri hčeri da je bilo tudi isto. Še dolgo časa po začetnem obdobju - je tašča rekla da je bil tudi mož tak )sed pravi je to genetsko?!?), en dan je jedel, en dan je kakal in spet jovo na novo - hči je bila taka do drugega leta. Pa še danes včasih pride pa reče da ima tak "lačen dan", takrat je ko nora, naslednji dan pa nič ne je skoraj, pa kaka ko nora.

Kaj čes, vsak ma svoj metabolizem.

Ne se sekirat, je pa prdenje znak, da peristaltika funkcionira. Naš tudi prdi ko star dec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14096
   RE: Septembrke
11.10.2007 12:19:02   
jst86
ojla
jst sm pa ful vesela dons-po res lepem dojenju,sem si načrpala še 20 ml mleka,drugače pa samo par kapljicuser posted image  sicer je mali pojedel še 120ml dodatka,ampak se je tko lepo dojil,da je več spil kot ponavadi.mleka sicer nimam ne vem kolk ampak je,se je popravlo-po podojih si vedno še črpam.jupi!!!user posted image

mismo bli dons na pregledu.lepo se je zredil in zrasel-sandra za seznamček:
OG: 38cm (porod 35cm), 5270g, 57,5 cm (starost-5 tednov).
Leon je mel učeri krčke najbrž zato ker sem jst tok pametna in sm šla mešat 2 različna mleka. jaooo
 
guppy:verjetno nam še zmeri mal hormončki nagajajo.sej še mal pa se bo tud to uredil. mene tud ful dejejo.ko je kolegica rojevala,sem celo dopoldne jokala. ampak zato ker sem se čist živo spomnila svojga poroda.
ko sem žalostna se ponavadi zjokam,velikrat grem kar pod tuš in si tam dam duška.v dobro voljo me res skoraj vedno spravi Leon,ko se crtlava in me prov butasto gleda kaj jst zdej jokamuser posted image .ma jst upam in prosim da so to samo hormoni in da ne bom taka jokica še naprej.ker to ni normalno.
srček in surya moj je isti.glih učeri hočem pod tuš,pride iz šihta,pol pa mi reče da kdaj mislim pa da se bo on tuširu,ob 11h a kva.sm ga skor zbunkala.on bi ga crtlal ko je priden ali pa celo ko spi.drugače ga pa takoj roke bolijo al pa prav da hoče mamico.ajoj teli deci so res mal čudni včasih....al pa velikrat no.
 
boga paštetka in njena maša.upam da bo zdej vse okuser posted image
 
moja kolegica je rodila fantkauser posted image ,tko da je Leon dubu prjatlčka.dons ju grem mogoče pogledat.
 
jst mam pa dons šolo.joj kok se mi ne da ampak morm stisnt še letos da naredim to blesavo maturo.mi je kar hudo k morm tamalga pustit babici.user posted image
 
carmy Leonu tud ropota skoz neki po hranjenju. po moje je to prebava.
 
uf sm se razpisala...
 
 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14097
   RE: Septembrke
11.10.2007 12:30:23   
lemavrica
Mi imamo pa spet naporen dan. Spala sva sicer do 9tih, pol sva imela obisk in je bil priden, ker sva jedla vmes, potem se je pa začelo. Zdej pa spi 5 min in jok, pa ga umirim pa spet jok. Zgleda da bo isto kot včeraj. PA danes še ven ne moreve, ker bo mož cel dan v službi user posted image  Sem jezna ker še ne morem po stopnicah ga nest, sem včeraj malo probala, pa me je kar malo skelelo v rani. Upam da bo kmalu bolje.
Srček, surya in jst upam da bo vaše kamalu minil "strah" pred user posted image  in jih bodo brez problema imeli dalj časa.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 14098
   RE: Septembrke
11.10.2007 12:32:47   
zvezda71
Tudi jaz se pridružujem klubu, včasih sploh ne vem kaj, pa nič si ne upam, pa moj me samo pogleda al pa row ne odreagira jaz pa na vejo pa v jok. Tko da Guppy in ostale ne velik objem za vse nas najboljše mame smo verjemite mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 14099
   RE: Septembrke
11.10.2007 13:05:29   
LINA31
Očitno je bilo včeraj res nekaj v zraku. Žan čez dan ni nič spal. Skos je hotel jest. Sem bla že čist fertik in sem mu hotla dat dodatek, potem pa je moj dragi vzel vzel zadevo v roke in ga nosil po rokah, da je mami za uro in pol zaspala. Bila sem prepričana, da bomo imeli grozno noč...in lejga zlomka...spal je od 00.00 do 5.30. Jupi. user posted image user posted image user posted image  Hitro je pojedel in spal še d 9.00. Res sem se naspala. Raje vidim, da je čez dan non stop buden, kot da ponoči joka.

Tudi jaz imam dneve, ko bi samo jokala. Tolk mi je šlo na jok, ko sem imela doma tehtnico in sem tehtala obroke...to je muka...sem bla še bolj živčna.



(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 14100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  562 563 [564] 565 566   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  562 563 [564] 565 566   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?