|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2007
24.1.2007 11:35:11   
hebeba
dobro jutro!

asandra1, pri nas je popolnoma isto - ponoči skoz nekaj jamra, pa stoka in ko spim z njim - postavli smo posteljo za mene v otroško sobo - sploh ne morem spat, ono na 10 min, pa on spet malo in tako vse do jutra.

Kako jih hranite? Tako, da jih zbujate na vsaki dve uri ali pač takrat, ko se zbudijo? Jaz mu zjutraj in zvečer dodam malo adaptivnega mlekeca pa potem malo dlje spi, čez dan pa tako na 2 urci včasih celo manj. Mi pa nikokor ne uspe uvesti nekega reda, ker je vsaki dan različen.

Še en nasvet, ki sem ga dobila od pediatra: ko kopate vaše malčke, ne jim prati glavice z milom ali šamponi, ker to povzroča nastanek temenc - samo voda je čisto dovolj.

kako je kaj z vašimi šivi  - tiste, ki ste bile šivane? in ali vam še zmeraj traje čišča ?

en veliki topli, objem vsem mamicam!user posted image

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Januarčki in januarčice 2007
24.1.2007 12:20:55   
asandra1
hey!

Jaz ga ne zbujam, sem srečna, če spi več kot tri ure, kar pa je itak redko.Samo zdaj je malo lažje, ker me bradavice ne boljio več tako fejst, tako da ni vsako dojenje muka (upam, da se ne poslabša!)user posted image .
Imam kar nekaj vprašanj:

1. Šivi, kot sem napisala so me nehali bolet po 10 dneh, čišče pa tudi skoraj ni več... še čisto malo, a je to konec, a se še lahko pojavi?Lahko začnem uporabljat mini vložke?

2. Kako pa mislite, da je s telovadbo, jaz sem začela s hitrimi sprehodi,pa pilates, pa so me včeraj ful bolele trebušne mišice, a mislite, da je še prekmalu?

3. KAj pa zdaj, ko je hladneje, lahko gremo malo ven?Kako so vam svetovale patronažne?

Pridne bodie, me že kliče mali.....user posted image

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Januarčki in januarčice 2007
24.1.2007 12:32:46   
LUNA06
Evo nas, danes smo dolgo spali, se zrihtali, pojedli, tako da zdaj spet spimo.Se sicer že nekaj preteguje, tko da verjetno ne bo trajalo dolgo.Zadnje čase tako čudno spimo čez dan, kar pa še ne pomeni, da potem spi ponoči, če čez dan ne.Sploh ni nobenga pravila.Ne vem kdaj bomo ujeli ta prav ritem.Isto je seveda z dojenjem, enkrat na eno uro, drugič ga zbudimo na tri, ponoči pa itak zmešnjava.

Včeraj je bil tu patronažna ta zadnjič, jo bom kar malo pogrešala.Je bla taka lušna starejša gospa, ravn taka kot sm si sama predstavlala babco.No je rekla, da jo lahko akdarkoli pokličem, če me bo kaj zanimalo.Pravi da bo naš pikec velik in suh (je že zdaj tak), da ma ful lepo negovano kožico in da je na sploh pravi junak.Od prihoda iz P se je zredil za 700g.Bomo kmal mogli kupit večje pleničke.

Dobili smo tudi odločbo od občine, v kateri piše, da na m pripada 262 EUR pomoči ob rojstvu novorojenca.Juhu!

Še vedno ans po malem dajejo krči.Tudi nove kaplice (tiste vetrovne s koroške) se mi ne zdi kaj hudo učinkovite.Bomo vidli kaj bo zdej, ko sem nehala jesti čokolado.Je rekla babca da je lahko to vzrok.Joj to je tko težko zame, ker sm tko ubrisana na čokolado.

Tudi mene prsa ful bolijo ko se dojiva.Kar tako špika, kot bi s šivanko bodel.Potem imava pa še problem pri podiranju kupčka, mu ne rata ravno anjbolje, zato potem pogosto bruha.

ZojaB jaz sem si lase umila takoj naslednji dan po prihodu iz P, potem še enkrat, pa danes si jih bom spet.Prej sem jih bolj pogosto, zdaj sem le malo zmanjšala.Pazt morš da se res fajn posušiš al pa po možnosti tisti dan en greš več ven.
Kar se tiče hrane, se izogibam čokolade, stročnic, surove zelenjave in sadja, jem le banane, pa sedaj postopoma začenjam tudi jabolka in mandarine.

Eva1 torej imaste imaste v Trbovljah cca. 1 porod na dan, v Lj pa cca 16, zanimivo.

Hebeba, jaz dam v vodo olivno olje, ko se kopamo, šamponov še nekaj časa ne mislim uporablat.
Za šive pa sploh ne vem, me ne boli več, mogoče so že odpadli.Samo včasih me še špikne, pa težko dolgo sedim.Čišče je še zelo malo, imam že tiste mini vložke.

Me tako jezi tole vreme, ko ne mormo ven na sprehod.Danes bo baje sneg, omo vidli.Bolš sneg kot pa tole sranje.

Lepo se mejte!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Januarčki in januarčice 2007
24.1.2007 13:21:44   
hebeba
asandra1: evo na nekaj vprašanj ti lahko odgovorim..

meni je patronažna rekla, da lahko gremo ven, ko je sonček in ni vetra. če bo padel sneg pa, takrat ko ni leda, torej ne zmrzuje in je sonček. Sicer pa še midva nisva bila zunaj, le na terasi, ko je bilo še toplo (12C) in to samo za 5 min.
s telovadbo lahko začneš šele po 6 tednih, tako je mani rekel G, sploh če si bila šivana ni najbolje napenjati teh mišic tam dol. Jaz bi tudi rada začela malo migat. Do teže, ki sem jo imela pred porodom imam še +5kg, a bi rada šla dol za -7kg. Moram reči, da kar  pazim kar jem, problem je celo v tem da nimam apetita in čisto nobene želje za kakšno hrano pa se bolj sililm, da nekaj pojem. Moj dragi mi non stop govori, da premalo jem..potem pa ni dovolj mleka..hmmuser posted image .
Meni je danes postala ta čišča malo svetlejše barve, tako, da gre verjetno h koncu, upam! Glede vložkov pa mislim, da lahko uporabljaš mini vložke, če ti gre h koncu, zakaj pa ne user posted image

Punce, kaj ste že šle kaj same ven, recimo za eno urco pa vam malčka kdo pripazi? Jaz sem prej zmeraj hodila vsaki dan v nabavo in malo okoli zdaj pa to tako pogrešam, se mi zdi, da je vse obrnjeno na glavo.
Tiste drugič mamice..kakšne so vaše izkušnje?

tako, zdaj pa grem malo počivat..tako lepo sonček sije skozi oknouser posted image

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Januarčki in januarčice 2007
24.1.2007 14:12:25   
Urša08
ojla!

Tudi jaz ga ne zbujam, saj se itak sam zbudi - še prehitro, pa ni važno ali je dan ali noč. Moram rečt, da prav zavidam tistim, ki lahko spite 5 ur ali več v kosu. Ampak bo že.
Šivi me ne bolijo več. Čišča je pa še prisotna, vendar mislim, da gre h koncu.
Drugače so šle pa meni kile tudi kar dol, 11,5 sem jih izgubila in sem še na +5. Upam, da bodo šle te tud dol.
Asandra tudi meni so rekli, da naj počakam s telovadbo 6 tednov, da si telo opomore.
Luna06 - kaj je s to pomočjo od občine? a je to samo pri vaši občini al kako je s tem? A je treba kakšno prošnjo dati?
Danes sva z Nejcem sama, je moral moj v službo nekaj zrihtat in moram povedat, da mi kar manjka. Zjutraj sem ga hitro uspavala in je bilo do 10 mir, ampak potem pa ni in ni hotel zaspati , še sedaj noče, samo ponaročju bi se crklov, jaz sem pa že čist sesuta. A pri vas tudi traja, da zaspi nazaj?

Se še pišemo.

Papauser posted image



(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Januarčki in januarčice 2007
24.1.2007 20:40:08   
eva1
Čer!
Evo končno malo mira-tamaladva spitauser posted image user posted image user posted image

Pa grem kr od začetka!

Jaz jo zbujam če spi več kot 4 ure v kosu(ampak ne ponoči), ponavadi pa jeva na 2.5-3.5 ure...redko prej razen, kadar jo z dojenjem uspavam-ja je kr pridna ta naša čebelauser posted image ! Mi kar imamo nek ritem(tok, tok), zjutraj ponavadi ustaneva okoli 10-11h in takrtat je malo budna...potem čez dan bolj kot ne spi in se doji, zvečer pa kakor kdaj, če se kopamo je budna, če ne pa spi...ponoči pa tudi kar spi(tukaj pa še bolj trkam)!
meni so nekateri šivi že odpadli, nekaj jih je še-čišča pa še vedno traja -sicer je že svetlo rjava, tako da bo počasi konec-upam! Jo je pa kakšen dan več, če malega kej dvigujem!
Telovadba-kaj je že touser posted image user posted image user posted image user posted image , baje je dobro 6 tednov počakat, do takrat pa pridno keglove vaje delat!

Jaz bom šla ven, ko bo plus zunaj pa sonček...čeprav stare tete se bodo pa itak zgražale...po njihovo bi mogla biti do poletja notruser posted image

Luna-mi smo ravno danes šli na občino zaradi denarja-v Zagorju dajo 292 EUR! Pohvalnouser posted image user posted image user posted image
Moja tudi bruha-včasih bolj drugič manj...smo pa skoz pobruhani tako ali drugače...pa sej bo! Jutri bom poklicala patronažno, da mi jo pride stehtat, upam,da se dobro redi!

Glede prehrane-jaz vsak dan pojem tablico čokolade, včasih še več...edino sadja se izogibam, pa sploh ne vem zakaj-pri Lukcu sem vse jedla, samo cvetače ne ker ga je po njej ful napenjalo! Bom jutri mal sadja poskusla...pomoje ne bo nič-upam!

V Trbovljah je bilo lani 450 porodov...tako je kakšen dan ni nič, 6.1 pa smo 3 rodile! Čist dovisno-je pa res da je manjša P in se ful pozna-osebje je fantastično, vse je tako domače...v večjih bolnicah pa si pač številka...

Glede kg-meni je ostalo od poroda +2, pa še od prej +30user posted image user posted image user posted image , stare hlače spravim gor, to je važno! pri Lukcu sem rabla 8 mesecev da sem se v isto garderobo spravla!

Hebeba-jaz sem tudi že šla po trgovini, je pa moj na tamaladva popazil-no ampak sej se človek potem navadi da imaš vse priveske zravenuser posted image user posted image user posted image , pa je! Tamala je še najmanjši problem, sej ponavadi spi, Luka pa že izsiljuje, moj pa nori zraven...eh ja...sicer se pa strinjam ni boljše kot malo miru vsak danuser posted image jaz sem čist vesela, če mi Lukca popoldne še mal vn odpelje...pa umiru mal pospravim, al pa se uležem...al pa pred računalnik skočim! je pa res,da pri prvem otroku se res vse na glavo postavi, potem pa je že lažje! Sej pravim, jaz sedaj bolj uživam v vsem, pa tudi ne sekiram se za vsako stvar!

Urša-pri nam tut včasih noče zaspat...če takoj po dojenju ne zaspi(to je ponavadi okoli 11h), potem se obistvu bolj kot ne cartava...sej v naročju je pridna, pa takrat se vsedem pred rač., al pa TV, pa gledam kej...pol pa slej al prej zaspi, če pa ne, pa če se začne jokat, pa jo dam na joško, da se malo pocarta, pa zaspi!

No ja tako približno je pri nas! zaenkrat vse šiba, kot mora...malo težje bo ko bo ati šel v službo, zato bom teh 14 dni uživala in iskoristila 100%!!!

Mirno noč vsem !



(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Januarčki in januarčice 2007
25.1.2007 11:11:27   
Claudia
Hojla!

Končno imam malo časa, da se oglasim. Zadnje dni je naš  user posted image   ze
lo naporen. Danes skoraj celo noč nismo spali, tko da je šel naš ati čist izmučen v službo. Se mi kar smili. Naš pikec bi samo papcal in se crkljal. Ko ga položiš v posteljico, pa jok.
V torek se nam je le uspelo prvič kopati. Danes pa sem ga sama ob prisotnosti patronažne. Mi je kar šlo user posted image . Zaenkrat pri kopanju ni problemov, našemu Marku je voda zelo všeč. Edino brisanja ne mara. Je pa prav super, ko po kopanju zaspi kot angelček.
Šivi me ne bolijo več, tudi čišče ni več, me pa boli trtica in križ. Kar se tiče kg jih je meni od +15 ostalo še +6. Odkar sem prišla iz porodnišnice pa na žalost nisem izgubila niti kg. Bo že.
 Zasneženi pozdravček!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Januarčki in januarčice 2007
25.1.2007 16:46:18   
asandra1
Očitno nas naši malčki ful zaposlijo, tako da še za RR ni več časa. je pa fino si takole izmenjat malo izkušnje, a ne?Sploh, če nimaš v bližini kakšnih mladih mamic....
Pri nas je drugače vse po starem, čez dan pridno spimo, tudi danes ponoči je do 5 zjutraj (vmes sem ga podojila, pa je kar nazaj zaspal), pol od 5 naprej pa ni več šans...jaz bi pa takoooo spala.Danes sva bila prvič sama, ker je ati konec z očetovskim in sva ga kar pogrešala, sploh ko je bilo treba kuhat.

Lep zasnežen pozdravček!

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Januarčki in januarčice 2007
25.1.2007 18:51:23   
bucka01
Ojla
Pa sem vas le našla.
Komaj sem vas malo prebrala ste se kar vredu razpisale.
No mi smo prvo nočko doma kar lepo prespali sem se odločila da obdržim en tak tempo kot v porodnišnici in vam povem da mi kar uspeva.
Hraniva se približno na 3-4 ure ostalo je po pol urice do ene urice še zbujena potem pa spet spančka.
Kar se tiče mene sem kot nova z -7 kg šivi ne bolijo več tudi maternica je nehala boleti je pa 3 dni bolela kotuser posted image  še posebaj takrat ko sem dojila mislim da je bilo na trenutke še huje kot popadki, tudi bradavice ne bolijo več toliko kot so en čas sem imela namen da bi kar prenehala in se raje stiskala pa sem si premislila in raje stisnila zobe pa čeprav je bolelo. Ampak se splača.
Kar se tiče hrane se kar zelo pazim sploh pa sadje ki sem ga prej ful pojedla sedaj samo še kompotke kuhamo.
Ker pri prvem otroku se nisem dosti pazila pa so ga potem ful krčki matrali sedaj se bom pa potrudila da bom čim bolj primerno hrano jedla da bomo imeli mir.
No sedaj bo pa treba zaključit ker se julija prebuja.
Lepo se imejte pa sladko spančkajte! 

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 9:04:19   
LUNA06
Ajej, smo kr na drugo stran padle, moram hitr mal napisat.Očitno se tlele na forumu kr dogaja.

U glavnem, mi smo danes spali do pol osme!!!!-zasapau je pa ob enih.Če bi zaspau kako urco prej, bi blo pa res zakon.No ampak dokler tata zdrži tak tempo, tud zame ni panike.Zdej sva se najedla (sm mela že čist polne prsi, ko tolko časa ni nč vleku) in spet spimo.Potem se gremo pa kopat.Naš pikec se namreč po kopanju še volj zbudi, namesto da bi ga uspavalo, zato bomo to zdaj počeli zjutraj al pa kmalu popoldne, ne zvečer.

Sobico smo že skoraj končali.Nam je kar ušeč.Danes je poštar prnesu še postelnino in zavese.Moram pa zdaj ta velike cunce preselit v novo omaro.
Joj kolk mamo usega, pa še kar naprej me sprašujejo kaj naj nam prnesejo, sem že čisto brez idej.Zihr je še kakšna stvar ki jo bomo rabli, pa se zdaj ne spomnim.Nerodno mi je pa rečt za kake plenice recimo al pa kr za bon za BC al pa H&M oz.City park.To bi blo trenutno še najbolš.

Ponoči je bilo spet malo več krvave čišče.Verjetno sem učeri malo pretiravala z delom.Pa sem misnla da bo že konec, ker že pogrešamo "telovadbo".

Zunaj je spet snegec.Kok bo fino, ko bodo naši šikci že veliki in bomo skupaj delali snežake.

Uživajte!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 9:38:34   
LUNA06
Aja, še neki vas moram prašat.Sm slišala da proti krčkom pomaga donat, če ga pije mamica in tudi otroček.A katera kaj ve o tem, je katera probala?

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 9:43:58   
Aja32
LUNA06 - glede daril... Jaz sem vsakemu rekla (seveda, če so me vprašali), da naj prinesejo plenice ali pa naj podarijo bone... Naj ti ne bo nerodno...
Ker drugače dobiš veliko stvari, katere že imaš ali pa jih sploh ne potrebuješ za user posted image ...

LP A

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 10:41:21   
asandra1
Mi smo se danes prvič kopali in je bilo prav fino, nič joka, zdaj pa spi kot top.

Kako previjate otroke? Samo pampersko ali še kaj zraven, če je bilo na slikanju kolkov vse ok?
V bolnicic so rekli pampers, zmajčka, pa še eno tetra planico, babica pravi, da če je vseok, samo pampers, ne vem kako naj?
Glede sprehodov pa je rekla, da če je nad nulo, pa tudi če ni sončka, lahko gremo ven, sam se moramo fajn oblečt.

lp

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 13:23:23   
eva1
Luna-jaz tudi kar rečem, če me kdo vpraša kaj rabimo, naj prinese plenice(lahko kar za obauser posted image ), al pa bone...ker imem sedaj vsega dovolj, potem ko bo pa malo večja, pa imam bolj malo, sploh rozastega ni ničuser posted image !

Danes je prišla patronažna k nam-smo jo stehtali-sicer sva ravno jedli in tetra plenička je bila zraven...no mala ima 4300g, ob odpustu je imela 3450g! No očitno ima več kot dovolj, zato tut tako poliva! Smo jo pa čist iz ritma vrgli prejle...je lih zaspala, pa sem jo zbudila zaradi tehtanja-sedaj je pa čist vn padla, pa bi samo v rokah spala...eee...se že dereee..in že spi v rokahuser posted image user posted image user posted image

tatam-če nas kej bereš-zelo lepe otroke imašuser posted image -javi se kaj!

luna-jaz pijem donat zaradi prebave, lahko pa da tudi blagodejno na otročke vpliva nimam pojma-mojo hvala bogu nič ne zvija(tok, tok)...poskusi škodit ne more!

bucka-ja tudi meni je je maternica prve dni po porodu krila in je bolelo k user posted image -baje je to po vsakem porodu hujše...tok da vem kaj me pri tretjem čakauser posted image ja se strinjam, da malo potrpiš z dojenjem oz. bolečimi bradavicami, ker ni lepšega kot dojiti...sej bolečine itak s časom minejo! Aja-si pa lepo ime izbralauser posted image user posted image

Asandra-moja ni imela še jedra vidnega na UZ kolkov, zato široko povijamo...ubistvu tako malo drugače kot v LJ ali kje drugje v SLO...ena plenica gre okoli trebuščka, druga med nogami in vse skupaj fiksirano z povijalko-baje naj bi bilo tako za hrbtenico...no ja vsaj zebe jo neuser posted image !

No sedaj pa je zaspala k top pri meni, tako da tudi trznila ni k sem jo v postlo prestavlauser posted image ...neka panča...

Danes pa pride sestra na obisk-komej čakam, da se malo načvekam-prav pogrešam razne kofetke in čveke!


(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 13:49:11   
bucka01
Ojla!
No danes nas je obiskala babica je bila nadvse zadovoljna ker nimamo nobenih težav spet nas bo obiskala v ponedeljek ko se bomo prvič kopale.
Drugače je z nami vse uredu drugo noč smo vredu prespale papca kot en velik se ji dostikrat kar zaleti k tolk uleče.
Kaj so vam babice rekle koliko naj bi imeli obrokov v 24 urah?
Meni je rekla da naj bi jih bilo od 6-10.
Če želi katera videti našo pupo lahko pogleda v zasebni album
Ime albuma  je Julija geslo pa bucka01.
No pa lepo se mejte še naprej.
Eva1 kar se pa tiče bolečin v maternici je pa res tako da so po vsakem porodu hujše zame pa sploh ker sem vmes enkrat imela že splav tako da sedaj o tretjem otroku še nič ne razmišljam no pa pustimo se presenetiti.
ČAW-ČAW

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 14:30:02   
asandra1
bucka 01: Sem pogledala slikice in je pravi cukrček!Ima tudi orng čupico....

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 14:33:35   
LUNA06
Oj!

Ma men je pa nerodno rečt za plenice, ker se potem čez čas ne vidi kaj so prinesli, pri bonih pa tud pol ne vedo kaj so kupli.
Je pa to trenutno res naboljš za nas.No bom vidla, mogoče se še kaj spomnem...

Urša08 glede pomoči, to je odvisno od usake občine posebej, pa še to se z leti spreminja, vem da je bilo pred časom pri nas 100 čukcov.Zdej je pač malo manj, pa važno da je.Me prou zanima kdaj bojo nakazali.Smo pa oddali eno vlogo, ki sem jo našla na internetu.

Asandra1 tudi nam ni treba več široko povijat.Tko da jaz dam čez pampersko samo povijalko, al pa bodi.To pa sam zato da drži spodnjo majčko skup, da se ne zgužva.Ponoči ga pa povijem še široko ja, drgač bi biu čist mokr zutri.Sej mormo kupt večje pamperske za ponoč.

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 15:01:38   
hebeba
Oj!

Da se še jaz malo javim..naš mali danes noče in noče spančkat pa tudi noč je bila bolj naporna, se je zbujal na vsake 1,5 ure. Že tako sem bila zvečer utrujena kot ne vem kaj, potem pa še takšna noč, sem čist adijo..

Ker nimam dovolj svojega mleka mu dodajam, kaj še katera prakticira eno in drugo? Najprej ga nahranim z mojim potem dodam še adaptivno - aptamil1. -in kako pogosto ga naj hranim?

Glede čišče - sem že mislila, da je bo počasi konec, pa evo ga spet je malo bolj močen izcedek. Že štejem tedne da bo 6 tednov po porodu..

punce, kaj vam še uspe naredit poleg vaših malčkov?

tako, zdaj pa grem malo počivat

pozdravček!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 17:15:35   
asandra1
Jaz sem mu tudi danes zjutraj dala dodatek (novalac), ker je jedu ob 4, pa ob 5, pa spet ob 6, pol pa bi ob 7 spet in nisem več mogla, je pa celo flaško pojedel, tako da očitni ni bilo dovolj....drugače pa se jaz zelo trudim samo dojit, samo če ni dosti pač ni.

Ja, ne uspe mi kaj veliko naredit, kosilo po obrokih, kakšen stroj cot....popldan je lažje, ko ati pomaga, pa saj se bomo navadile in bomo kmalu vse lahko zraven naredile.

zdaj pa hitro skočim pod tuš, dokler še princ spijo.

lp

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 21:47:48   
Urša08
Ojla!

Se še jaz malo javim sedaj, ko imam malce časa. Prejle smo se kopali , sedaj se pa crkla pri očiju.

Hebeba tudi jaz občasno dodajam, ko mi svojega zmanjka. Ponavadi je to 1 X na dan - 30ml, tok mi zmanjka. Ponavadi ponoči, to noč mi pa ni bilo treba, sem mu pa ob enih morala narediti dodatek.
Prav kovca se mi že po kakšni prespani noči, sploh ne vem več kaj pomeni spati več kot tri ure v enem kosu. Upam, da bo sčasoma kaj več ponoči spal. Tudi mi se pridno redimo imamo že 4kg - približno (sva ga danes sama tehtala). Ko je prišel iz porodnišnice je imel 3380g.
Bucka01 men je patronažna rekla, da naj bi jedel na 3 ure. Ga nič ne zbujam, saj se itak sam zbudi pravočasno. Za ponoči je bilo pa rečeno, da ga ni treba zbujat - ampak se sam zbudi na tri ure. Se mi včasih zdi, da je sprogramiran, ker je tako točen.

Lepo se imejte, pa čim več spanca.
Papa


(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 22:03:37   
eva1
Bucka01-zelo lepo punčko imaš...ima že tašne laske ko princeskauser posted image

jaz samo dojim...imam pa danes spet naval mleka, ampak ni čudno, ker sem popila danes sigurno že 5 litrov vode+2x čaj za dojenje...

mene pa zanima kako veste da nimate mleka? Ok-tisti user posted image ki se veliko jokajo štekam-zakaj pa druge dodajate? Moja tut vleče dokler ji pustim da se afna...pa sem 100% da bi tut flašo spila če bi ji dala(ker v P ko je bila pod lučko so jo z glukozo po flaši filali, pa valda je vse spila)...ne vem, men se zdi da tsitih 30 ml ko je ena napisala-da tisto ni nič, in jaz tega nebi dodajala,ampak bi preprosto več dojila, veliko pila...si kuhala čaje za dojenje...ker 30 ml na dan pa res ni nič...pa če se lepo redi-ne vem no! jaz sem velik pristaš dojenja in ne razumem zakaj tako hitro po flaši in dodotku posegate! Pa to mislim zgolj dobronamerno, da ne bo katera kaj mislila..samo ko se enkrat na flašo navadijo, potem slej al prej opustijo dojenje!
Moja je tudi danes ponoči kr naprej vlekla, pa tečkala, pa vem da ni bilo premalo mleka, ampak kaj jaz vem kaj ji je dogajalouser posted image
No res dobronamerno to pišem!

Pa mirno noč vsem!!! da se naspimo malo!

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 22:16:44   
Urša08
Bucka01 ful  luštna punčka.

No meni je končno uspelo album narediti. Če katero zanima je pod imenom Nejc - geslo urša08.

Eva1 tudi meni je bilo hudo, ko sem morala dati dodatek, vendar, ko mi zmanjka mleka, ko ga ne dobi začne z glavo okrg prsi begat in postane ves histeričen, potem sledi jok, v obraz je pa že škrlaten. Ko se je prvič to zgodili sem mislila, da ima kakšen napad. Ko sem s patronažno govorila mi je rekla, da je to otrokov karakter in očitno če mu zmanjka 10 ml, jih on mora dobiti. Tudi sama vem, da 30ml ni praktično nič in, če se le da mu ne dam, ampak enkrat na dan pride situacija, ko mu moram dati. Preden mu dodam dodatek, pa probam vse sorte, od crklanja, do nošenja,...Pijem ogromno vode, tudi čaje za dojenje si kuham in upam, da bom sčasoma imela toliko mleka kot ga otrok zahteva.

Mirno nočko!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Januarčki in januarčice 2007
26.1.2007 22:30:39   
eva1
Urša-pravi cukrček je tvoj user posted image
Ja sej te razumem glede dojenja, ampak res nisem vedela kakšni so znaki, da nimaš mleka-in upam, da nikoli ne bom občutila na lastni koži in seveda vsem mamicam želim, da bi imele dovolj mleka in lahko dojile, če si to le želijo! Pomoje se bo tako imenovamna ponudba-povpraševanje uskladila in bo tudi pri tebi dovolj mleka!
No zdej pa res grem...nočko vsem!

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Januarčki in januarčice 2007
27.1.2007 12:55:56   
asandra1
ojla

upam,d as e katera bčimprej pojavi na forumu...danes sem imela res hudo noč za sabo - bruhala, driskala celo noč, pa vročina....izgleda, da sem virozo staknla, samo ne vem kje, če sem skoz domauser posted image ?Ponoči nisem dojila, ker nisem vedela, če lahko, zjutraj sem klicala zdravnika in je rekel naj kar lepo dojim. Mene pa FUL SKRBI, ČE SE LAHKO TAMALI NALEZE OD MENE?Očitno se preko mleka ne more? Kaj pa drugače? ima katera kaj izkušenj? Ker meni se bo zmešalo, če bi z njim tako delalo kot je z mano.....verjetno bi takoj mogla v bolnico it?

lp

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Januarčki in januarčice 2007
27.1.2007 13:09:55   
eva1
ASANDRA-JOJ UPAM,DA BOŠ ČIMREJ DOBRO(Sorry za črke)...ja jaz sem tudi slišala da če si ti zmožna dojiti ob bolezni potem lahko dojiš, ker se user posted image kao ne morejo okužiti! Sicer pa dvomim, da se bo mali od tebe nalezel, ker imajo še veliko protiteles v sebi! No resnično upam,da se čimprej pozdravite! za vsak slučaj pa še na pediatrijo pokliči in vprašaj!

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?