|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 13:55:57   
LUNA06
Babrid to je super na 2,5 ure.Mi jemo vsako uro al pa še bolj pogosto.Danes je od osmih zjutraj pa do sedaj spau samo eno uro.Kar naprej jeprkloplen, pa zmeri zaspi zraven za par minut, pa spet....
Na tvojem mestu še ne bi razmišlala o dodatku.
A album si že nardila?

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 14:42:57   
Urša08
Barbid tako kot je Luna napisala, to da se ti zbuja na 2,5 ure je super. Moj je tudi danes od pol devete pa do sedaj spal samo eno uro, če odštejem tisto, kar prespi v naročju. V naročju spi, ko ga dam v zibko se zbudi in ponovi postopek. Jaz tudi še ne bi dala dodatka. Pa verjemi, da ni važno koliko nahranim mojga user posted image se ponoči zbuja na 3-4 ure. Jaz sem tudi dvomila , da nimam kvalitetnega mleka, pa mi je patronažna rekla, da je moje mleko čist v redu. Dokler lula , pa kaka imaš čisto v redu mleko, pa tudi dosti ga je. Mogoče ima pa obdobje ko več rabi, oz. večkrat po mal poje.
Sedaj se pa Nejc spet oglaša, ga grem nahranit, pa previt.

A ve previjate pred ali po dojenju?

Lep dan, čeprav je turoben.

Papa

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 16:05:17   
eva1
Ojla!

Za vse ki dvomite o količini in kakovosti mleka-če se vam user posted image dovolj redijo oz. če lulajo in kakajo potem je vse ok, ne glede na to na koliko časa jedo in ne glede na to koliko bi na joški viseli! Jaz se pač ne strinjam s tistim ki pišete, da nimate dovolj mleka obenem pa se dojenčki dovolj redijo! Sej otroci ne jokajo samo zato, ker so lačni...mogoče jim je vroče, mrzlo, potrebujjo toplino, so zaspani in ne znajo zaspati...ali pa bi se preprosto tiščali pri mamici...pa še in še!

Moja je pridna samo pri meni v naročju, če jo ati vzame je že jok...mora okol hodt da je tih-majo vse naštudirano teli naši user posted image ! Pa spi tudi dosti v naročju, pa se ne sekiram se vleževa skupaj na kavč in dremava...no to je ponavadi zjutraj, potem pa spi brez problema v svoji postelji! Pa tudi joškala bi se skoz, pa ji ne dam, ker potem se kr neki afna na joški pa me bolijo-pa me prej sploh niso, zdej pa živ user posted image sploh leva bradavicauser posted image !je bila pa pridna danes ponoči...zvečer je jedla ob 19h, potem bila budna do 20.30,smo se kopali in ob 21 h je 2x potegnla in zaspala na joški tako da tisto ni bilo hranjenje...potem je spala do 4h zjutraj se podojila in nato spala do 8h...smo prav spočitiuser posted image

je pa danes stara 1 mesecuser posted image user posted image user posted image !

sva bile pri pediatri danes, na prvem pregledu...ima 4740g in 56cm, ob odpustu iz porodnišnice je imela 3450g-pravi štrukel je-Luka je imel toliko pri 2 mesecihuser posted image Ima pa glivice v ustah-vrjetno me tudi zato tok bradavice bolijo, ampak sej bo minilo!

Je pa prava babnica-firbčna k ne vem kaj...ona samo okol gleda kaj se dogaja, pa ful močna v glavici, jo drži ful časa pokonci...res 2 otroka nista enaka-ker Luka je bil v vsem tako počasen, ta pa čisto nasprotje-ampak zrastejo pa itak vsi, tako ali drugače!

Urša -jaz previjam pred podojom,ker mi mala veliko poliva!

no toliko za sedaj...se beremouser posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 18:13:42   
bucka01
Ojla!
No da še jaz malo pojamram.
Pri nas je z spanjem še kar v redu je pa problem ker imam občutek da se ne naje potem pripravim še malo dodatka in ugotovim da sem ga pripravila brez potrebe. Danes ponoči mi je vse ven zbruhala in to se sedaj dogaja že ene 3 dno ker ne podira kupčka tako kot bi mogla vendar ne po vsakem obroku ker ona prej zaspi tako da traja tudi pol ure da ga za silo poderemo.
Jaz imam glede previjanja tako taktiko da ko se zbudi jo najprej podojim na eni joški ker takrat največkrat med podojem napolni pleničko potem jo previjem in potem podojim še na drugi strani samo ko bi mi te kupčke malo lažje podirale bi bilo pri nas vse o.k.
No sedaj grem pa malo po večerjat ker mi mala spančka.
ČAW-ČAW

< Sporočilo je popravil bucka01 -- 6.2.2007 18:14:39 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 18:26:34   
eva1
bucka-če te kaj potočažim-meni isto dela, pije pije in potem bruha(včasih pomoje vse kar poje-kr teče od nje)...pa tudi mi kupčke podiramo celo večnost-včasih do dam kr mal na trebušček, pa ga potem sama podre! Pomaga tudi če jo po parih minutah(2-3) dojenja odstaviš in podreta kupček pa potem naprej. Ker dojiš na obe dojki ti predlagam da tisto na kateri se začne dojiti dobro sprazneš, če ti ne popije vsega, da bo dovolj mleka tudi kasneje!
Jaz sem pri Lukcu veliko prebrala o dojenju-na MON-u forum dojenje! priporočam vsem,ker je res ful dobr forum!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 19:01:08   
bucka01
eva1
hvala za nasvet saj to tudi jaz prakticiram da jo dajam na trebušček pa to da jo po parih minutah odstavim da podiramo kupčke samo očitno ne bo šlo drugače kot tako.
No vsaj mleka imam zaenkrat dovolj
No ta trenutek ko to pišem je  podrla kupček ker leži na trebuhu sedaj pa upam da bo vsaj kakšno urco mir.
No pa pogruntala sem da je bilo za tiste njene pikice na stegenjčku kriva paradižnikova mezga in ne evrokrem kot sem sprva mislila tako da bomo sedaj nekaj časa odmislili jedi ki vsebujejo paradižnik.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 20:20:35   
hebeba
Živjo mamice!

Jasnika dobrodošla! Odlično, da vam gre tako dobro! Jaz sem bila prve tri dni doma čist adijo.. Z malim sem šla prvč ven,  ko je bil star tu nekje 8-10 dni, za 10 min, je bilo pa res toplo. Ko boš šla ven moraš samo pazit, da ni megleno, da ne piha veter in da ni minusa.

Barbid - res je težko reči ali ti primankuje mleka ali ne..danes ponoči se je naš malček tudi zbujal na 1,5 - 2 uri, pa je dosti pojedel. Mi dodajamo aptamil1, ga pa dobiš v lekarni ali pa v dm-u.

Jaz previjam pred dojenjem, sicer ponavadi jokca pa zgodi se tudi, da se med hranjenjem pokaka in ga moram potem previt a mi je tak ubožček takrat, ker ima poln želodček jaz pa ga matram s to plenico.

Danes sploh noče in noče spati, vsega skupaj je spal čez dan 3 urce, tako po pol ure uro - da ne govorim o noči, uf naporno! Ne vem kaj je zdaj vzrok, ker ni več polna luna, mogoče se menja vremeuser posted image ..kr naprej neki..

evo, zdaj pa se je že oglasila mala piska

želim vam kvalitetne urce spanca!

pozdravček

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 20:38:23   
bucka01
Sem vas pozabila vprašati kako je pri vas kaj z dudicami.
Jaz sem bila do danes ful proti saj kupila sem jo samo sem upala da mi jo nebo treba uporabiti pa sem se motila.

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 20:45:15   
r1ta
Pozdravljene!

Sicer sem bolj ali manj med decemberkami ker sem imela decembra rok, drugače pa z mojo Ano sodiva med vaše vrste. Na svet je Ana prišla 1.1. ob 22.10. in sicer dva tedna kasneje oz. v 42. tednu, s carskim rezom (in vsem ostalim kar je bilo pred tem. Moj porod je namreč bil dolg 39 ur). No da ne bom preveč dolgovezila...

Ana je stara zdaj 5 tednov in moram reči da je pridna punčka. Od začetka, kakšnih 14 dni je bilo za ponoret. Res. Jaz sem se lovila, ona je imela krče, ogromno sva prejokali in prebedeli, zdaj je pa že prav luštno. Se mi zdi, da se je enostavno morala privaditi na novo okolje in nov ritem. Jaz pa tudi. Zdaj čez dan včasih spi bolj, včasih manj. Je kar precej razvajena ker sem jo na začetku neprestano imela v naročju. Vendar se počasi odvajama od tega cartanja in sicer z metodo 15/15.

Dojim tako da najprej posesa eno stran za cca 15-20 minut, nato se previjeva in nato ji ponudim še drugo prso za cca 10 min, da se baje vzpodbudi proizvodnja mleka. Naslednjič je najprej iz na pol podojene prse.

Spančkamo kar v redu oz. super. Rekord je bil 8 ur v komadu, povprečje pa je 5 do 6 ur. Naredimo pa tako, da se za v posteljo začnemo priprvljati ob 21.30. Najprej se pripravim jaz, nato Ana dobi prvo prso, nakar se vsak večer okopava in nato dobi še drugo prso. Potem jo oblečem v spalno vrečo (ena taka fina vreča kjer ima tudi rokice notri) in že spančka. Na začetku sva jo zavijala v pleničko in je tudi lepo spala, zdaj pa se včasih malo jezi na to spalno vrečo, vendar ko je notri ji očitno paše saj takoj zaspi.

Jo moram it potolažit. Vas še kaj obiščem!

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 20:48:26   
r1ta
Dudico sma midva uvedla kar kmalu po prihodu iz porodnišnice ker je Ana enostavno zahtevala nekaj za sesanje in jo je samo to (in moja ziza) potolažilo. Po 14 dneh se je je večji del naveličala in jo ima zdaj le tu in tam, predvsem da atija zafrkava user posted image .

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Januarčki in januarčice 2007
7.2.2007 10:32:44   
Claudia
Ojla!   R1ta: Lepo, da si se javila. Ko sem bila še noseča sem brala tudi decembrčice, tako da poznam tvojo zgodbo o težko pričakovanem in težkem porodu. Mi je bilo prav hudo, ko sem brala kako težek porod si imela. Samo, da je sedaj vse ok in da sta z Ano dobro.   Midva z Markom sva kar dobro. Edini problem je, ker podnevi skoraj nič ne spi, tako da včasih še na WC ne morem, kaj šele da bi skuhala kosilo. Samo papcal bi in se crkljal v naročju. Ko ga položim v posteljico se dere na ves glas, tako da je čisto rdeč in komaj diha. Sploh ne vem kaj naj naredim. Ves dan ga pa res ne moram imeti v naročju. Sedaj mi ga je končno uspelo uspavati v gugalniku. Upam, da bo spančkal vsaj eno uro.   Ponavadi ga previjam po hranjenju, ker se med hranjenjem skoraj vedno pokakca. S podiranjem kupčka imava še vedno probleme, saj se takoj ko ga odstavim začne jokat. Kar se tiče dude, smo jo imeli že v porodnišnici. Nam je kar prav prišla, ko je bil pod lučko, da smo ga potolažili. Sedaj jo ima včasih samo da ga uspavam. Potem mu jo pa vzamem, če je že sam prej ne vrže ven.   Komaj čakam, da bo spet lepo vreme, da greva na sprehod. Vožnja z vozičkom mu zelo paše, saj v vozičku vedno spančka kot angelček.   Se že zbuja in krili z rokami. Verjetno bo vsak čas jok.   Pozdravček!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Januarčki in januarčice 2007
7.2.2007 13:47:00   
ajja
Da se na hitro malo oglasim, ker mali že nekaj stoka.

Spet smo ulovili spanec, je bilo pa od petka (polna luna) pa do nedelje neznosno. Spal ni absolutno nič, ves čas je hotel biti "priklopljen", drugače je tulil ne jokal, za povrh pa je bil naš ati še bolan z vročino nad 39. Hvala bogu, da je moja mami blizu.

Tudi naš malček bi včasih zizal kar cel dan, zraven pa stoka in če ne teče dosti hitro kar besni in cepeta z nogami. Sam jaz nimam premalo mleka, ampak veliko, ker mi še vedno kar samo od sebe teče, sploh ponoči in imam majice kar naprej mokre. Se preoblačim tako pogosto kot Žigi menjam plenico.user posted image  Dojim pa enkrat na levo, naslednji podoj na desno. Drugače ena ziza ne bi nikoli prišla na vrsto. No, ko je naš tako besen, običajno zahteva malo cartanja.

Spimo pa (z izjemo tega vikenda) ponoči od devetih zvečer pa nekje do dveh pol treh, sledi previjanje in hranjenje, nato pa zaspimo do približno šestih, ko vstane ati. Čez dan pa je Žiga tudi pravi zaspanec, se pa dnevni spanec malo krajša.

Podiranje kupčka pri nas tudi ne gre. Lahko ga imam na rami tudi 15 minut pa nič, isto je, če ga položim na trebuh. Pogosto pa bruha, ker se preveč naje, pogosto pa se mu tudi kolca, saj včasih prav požrešno hlasta.

Aja, še to. Dudo imamo, ampak je ne mara preveč.

Kaj pa ve? A vam uspe zraven ta malih še kaj narediti? No, meni se zdi, da ko spi samo perem, sušim in zlagam perilo.

Lepo se imejte! Pa čim več spančkanja vašim ta malim!
A.

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Januarčki in januarčice 2007
7.2.2007 16:07:15   
zojaB
Živjo punce,

dolgo se nisem javljala, žal mi čas ni dopuščal, zbolela sem jaz, odpornost mi je čist padla, seveda je pa tud tamali  vse pokasiral za mano, tko, da je bil res bogi. Danes sva že boljša oba, hvala bogu. Če bo vse ok, se bomo v ponedeljek prvič kopali, komaj čakam.

Drugače pa spančka čez dan lepo, se zbuja na 2-3 ure, ponoči je pa kriza. V glavnem spim samo z enim očesom, se mi zdi, da spim samo po 20 minut v enem kosu. Stalno zamašen nosek, kašelj, krčki, lakota...mal jje pa tud scrklan, samo koga pa bom crkljala, če  ne svojega otročka ane? user posted image

Imela sem ogromno mleka, ko sem zbolela sem ostala brez, oziroma imam ga za vsako drugo hranjenje ampak še to mu moram skoraj vedno dodati, drugače je joj.
Če podreva kupčka sva že prava profija, ker nama nikol ne rata, ponavadi ga podre šele takrat, ko je že čas za drugo hranjenje.

Zunaj še tudi nisva bila, in res komaj čakam, da bova šla.

Ja pa še to moram povedat, da je očka mal pamet srečala...upam, da bo nekaj časa trajalo, preden ga spet zapusti  user posted image

Aja pa par slikic je v albumu od našga srčka, geslo je LEON.


SE TIPKAMO,   UŽIVAJTE

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 11:55:59   
Barbid
Živjo

Iman nekaj novic: sem govorila z babco Tanjo, saj se jo spomnite iz dekompresije in predavnj, pa njena praksa kar drži pri moji LANI.

Jaz imam dosti mleka, ampak Lana kakšne pol ure lepo je, potem pa se zmatra in zaspi. No vmes hlasta zrak, sicer podreva kupček, ampak predno zaspi je jok in stok. Jaz sem mislila da so krčki, pa sva jo futrala s kaplicami (zeliščnimi iz lekarne, skupaj z bebi čajem) .  AH, kje pa..... to niso krčki ampak je zato, ker je preveč zraka v trebuščku in predno zaspi je že spet lačana, ker bog ve koliko ona v teh pol ure poje. Mogoče samo 30, za 3600 g, pa bi morala vsaj 60.

Zdaj imava prkso ki jo je dala babca Tanja: jeva, podirava kupčke, ko zaspi jo prisilim da še je, vse skupaj traja 45 minut in potm spi 3 ure.

ZVČER pa: isti posopek, je..... vmes čez dan si pa jaz "naštopam" v flaško 50, za ob 23 in potem v drugo flaško še 50 za eno dojenje ponoči ali proti jutru.
Tako da dobi kar poje pri meni, potem pa še od 30 do 50 odvisno kolk je lačna po flaški  (moje mleko) in ZASPI KOT TOP. Spi 4 do 5 ur.

Torej večerno dojenje in nočno dojenje: pri  meni  + flaška.
Jaz sem sredi noči preveč zaspana, da bi jo dojila po dve uri, pa eno uro da zaspi .... mah to ti gre cela noč.

Da vam pa povem, sva ji šla kupit dodatek:  Novalac.  JAH,.... NI ŠANS, da bo ona to jedla. Se je kremžila in vse ven zmetala, potem pa se dobesedno drla- jok, ker je zamirila.....user posted image .

Ni kaj, samo moje mleko.

Je pa Tanja rekla, da jo ne smem navadit da skoz pije iz FLAŠKE, ker potem ne bo hotla vlečt. Samo za ponoči - da ji še dodaš iz stekleničke, da je hitreje fertik in da imaš še ti kaj od noči, pa takrat, če greste kam ven, (recimo jaz sem šla k frizerju pa me ni bilo 2 uri), pa jo je oči nafutral.
Prav luštno sta se imela !

Tko da nisem obremenjena, če sem slučajno z doma. Sicer ne hodim ven, ampak moram se "zluftat", tko da si privoščim tudi kaj zase in grem malo v šoping, pa na kavo, pa tko....

Probajte še to najino varjanto hranjenja, mogoče vam uspe in imate vsaj kaj od noči.

Sicer pa je vsak otrok zase in je težko biti pameten.

Pa še to vam povem: Lana na dan spije 20 ml babi čaja, ali pa Janeževega. Ji ful paše, očitno je žejna.

Ja tili naši srčki so res srčki. V bistvu nam vse povejo: ali so lačni, jih zebe imajo krčke, vse... samo opazovati jih moramo.

Se mi je pa LANA včera zjutraj ob 6, prvič NASMEJALA.  (stara je 3 tedne). Kako čudovito in nepozabo je bilo.

Škoda je le, ker se je vreme skisalo in ne moreva ven na sprehod. Ampak, saj bo kmalu pomlad.

Lepo se imejte in crkljajte svoje srčke. Pa ATIJE  tudi......... (nikar jih ne zanemarite.....

Pozdravček Barbi

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 12:00:58   
Barbid
Sori, ful napak sem naredila ko sem tipkala. Nekaj mi nagaja tipkovnica, pa saj same veste, v tem času ko pančka, bi rada čim več naredila in potem vse naredim na hitro. Ne mi zamirit.

LUNA: nisem še prišla do albuma, sem si ogledala postopek, bom v kratkem.

No, midve imava pediatra v torek 13, čeprav bo šele 17 stara en mesec, ampak potem ima pediatrinja dopust in nato so počitnice, pa naju je naročila prej.

V marcu pa imam jaz pregled in se moram resno zmeniti za kakšno zaščito.
Moja gin. vem da ni pristaš  zaščite ki jo daje Pušenjak - enekcia Depro.....  (ne vem čisto točno naziva), ki drži 6  mesecev, čeprav se jo lahko dobi šele 3 mesec po porodu.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 12:10:09   
eva1
Zoja-ful sem vesela da je očka pamet srečalauser posted image user posted image user posted image in upam,da bo sedaj ok! Sej v vsaki vezi pride kdaj kašna kriza-glavno da je mimo!Pa bogi tvoj Leon-upam,da bo kmalu bolje z zdravjem, je pa ful cortekuser posted image !

Glede odpornosti-jaz sem takoj po porodu začela jesti vitamine-elevit(mislim, da se tako reče) in moram reč da je ful ok-tudi energije imam dosti!

Moja je kar pridna-ponoči spančkamo-ponavadi se 1x na noč dojiva(včeraj sva se dojili ob 22h, pa ob 3h pa ob 6h in ob 10 je ustala)-s tem da je bila budna od 5.15-6h, sem čist vn padla...se je joškala pa kr jokala vmes, ker ni bila lačna ampak ona bi se nosila ob 5.30..ja seveda... je moj reku, ko je lih iz nočne prišel-veš Alja žal nimaš tašne mamice ki bi te ponoč okol nosilauser posted image user posted image user posted image , no potem se je še joškala malo, pa jamrala ampak zaspala! Matr komej čakam, da bom spet vso noč spala...pomoje jo bom okoli 5 meseca odvadila dojenja ponoči!

Bo pa pomoje prst dudala, ker ga čezdalje večkrat najdeuser posted image Podnevi pa še vedno veliko v naročju spi...jo dam v postlo in čez 15 minut jok(ampak sem vztrajna vsakič ko zaspi jo dam v postlo, pravi moj da bi blo lažje jo skoz v naročju met)-si morm sling al pa štorklo kupit da bo lažje.no sej k je dovolj utrujena tut v postli spi-takrat vedno spi po 4-5 ur,tako 2x na dan pa se v naročju carta in spi(tako od1-2 ure)-budna je še vedno bolj malo-hvala boguuser posted image user posted image user posted image (tok, tok)-upam da bo tako še naprej!

Bom pa kmalu spet teta postala-upam da že danes, se pri sestri nekaj dogaja(bom že sedmič tetauser posted image )-držite pesti da bo čimprej-se mi zdi da kr podoživljam z njo te zadnje trenutkeuser posted image user posted image user posted image

Drugače pa naj vam povem, da me Luka veliko bolj uboga,če smo sami doma,brez atija!  Ljubosumen ni nič-hvala bogu, pa še uboga bolj! Včeraj sta že oba ob 19.30 spala-ko pa je ati doma, pe se mu še ob pol devetih po naročju meče, pa pojeuser posted image user posted image user posted image ! Kako pa ste kaj ostale ki imete več otrok?

No toliko za zdaj-upam,da bo vreme zdržal da gremo mal vn ko se zbudita! zdele se celo malo sonček kažeuser posted image ! lep dan!

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 12:17:00   
eva1
barbid-to jaz že skoz govorim-kupčke podirat čimvečkrat, ker drugače so otroci polni zraka in jih zvija in ker zrak zapolni želodček imajo občutek sitosti, ubistvu pa sploh ni tako in so čez pol ure spet lačni! Podirajte kupček vsakih 5 minut in se bo hitreje najedla, da ne bo 45 minut trajalo-pri nam traja najdlje 20 minut! Glede flaške-jaz sem proti, teh 3-4 mesece bom pa tudi brez nje zdržala, pol pa itak začno z gosto hrano, pa je takoj malo lažje! Pa flaške se hitro navadijo-in jim je lažje, se ni potrebno tako trudit, kr teče iz nje, pri dojenju pa moraj vlečt, da kej dobijo-tako da previdno s tem!
no sej pravim-v drugo je vse lažjeuser posted image

Glede pitja-dojenji otroci ne rabijo čaja, razno če je ful vroče(recimo poleti), jaz sem pri Lukcu uvedla čaj pri 3-4 mesecih, pa še to ga je ful malo spil!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 16:55:53   
MALINČICA
Ojla januarčice! Se opravičujem za vdiranje na vaš podforum. Sem že pisala na dojenje in dodajanje, pa ni bilo odziva!
Podarim neodprto škatlo Nestle hrane za dojenčke BEBA h.a. start, če katera uporablja.
Če katera želi imeti to hrano, naj se mi javi na ZS!
Lepo se cartajte s svojimi januarčki!!!

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 19:27:38   
zima07
Pozdravljene!

No, da se še jaz malo javim...berem vas sicer redno, ampak se kar nekako ne spravim kaj napisat...ves čas se nekaj dogaja, prav pestro je sedaj pri nas..user posted image

No, naša Brina je danes stara 13 dni, je prav pridna dojenčica, veliko spi-skoraj ves čas, joka zares samo takrat, ko ji kaj manjka-je lačna, mokra, ali jo zvija in napenja...Tudi ona je bolj hitre sorte-pri hranjenju kar hlasta in noro hitro požira, sicer s količino nimamo problemov-poje 80-100ml, zredila se je v 10 dneh 530g, ampak kupčka pa takoj po hranjenju ne podre, oz. če ga, potem takoj v naslednji sekundi polije določeno količino mleka in v naslednji sekundi kolca...to pa potem traja tudi do 10 min...v tem, času je seveda popolnoma budna in potem malo traja, da se umiri in zaspi nazaj...včasih jo dam kar nazaj na joško in potem ne podreva kupčka, ampak jo pustim ležat na boku...se zgodi, da potem, ko se zbudi, spet malo polije, če sem dovolj hitra in jo dvignem, ko se začne oglašat, pa potem takoj podre kupčka...Bomo vseeno poskušali vmes, med hranjenjem podirat kupčka, ampak glede na njeno hitrost, bi ga morala na kakih 45 sekund user posted image -ona v 5-10minutah že sita spi....
Sicer pa ponoči še kar pridno spi, vmes sicer dvakrat je, ampak to izvedeva že skoraj miže, zjutraj pa po previjanju in zajtrku tudi potegneva, tja do desete ali še kasnejeuser posted image ...

Imam pa eno vprašanje, za tiste, ki dojite-se vse izogibate čokoladi? Jaz je sedaj nič ne jem, me pa močno mika čokolino, ki sem ga sicer navajena pogosto jesti...sedaj si kuham mlečni gres in riž in polento z mlekom, ampak pogrešam čokolino in me zanima, ali mislite, da je velika količina čokolade notri (kakšen kakav sicer spijem, ampak dam v skodelico samo malo žličko, ali še manj kakava..user posted image )

Toliko za danes, lepo se imejte, in predvsem mirno noč vam želim....

LP!!!

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 20:45:31   
eva1
Zima-jaz sem že napisala enkrat da pojem ogromne količine čokolade, ker mi tako zelo paše(pa keksov...vse kar je čokoladno)...pa čokolino tudi sigurno jem 3x na teden, orng skodelico, pa je vse ok! jaz vse jem, pa mali ni hvala bogu nič(trkam)...poskusi če te mika, sej boš itak že zvečer videla če mali kaj škodi!

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Januarčki in januarčice 2007
8.2.2007 22:54:18   
zima07
Hvala, eva1 za odgovor... Zanima pa me še nekaj:

Oprostite moji nevednosti, ampak tole vse je zame prvič...kako bom vedla, da nečesa ne smem jesti...se to pokaže v obliki alergije pri mali-pikice, ali kaj takega, ali gre "samo" za krčke-ker kljub temu, da ne jem ničesar, kar ne bi smela, malo zvečer vseen zvija...sicer ni full hudo, ampak vseeno, se mi kar smili, ko se kremži in potem zajokauser posted image ....

LN!


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Januarčki in januarčice 2007
9.2.2007 8:42:21   
eva1
jutro!

Zima-ponavadi se pojavijo pikice, ali pa krči, ki znajo biti kar hudi!
Moja ima po paradižniku pikice-sicer jih že tako ima dosti, ker se okoli 1 meseca začne koža čistiti in se pojavijo pikice ampak takrat ko sem jedla paradižnik pa jih je bilo ful, ful, ki so čez dan izginile!

Glede prehrane in dojenja-takole Lukca je tudi zvijalo in je imel krčke in na koncu sem ugotovila da ni nobene razlike če vse od kraja jem(razen cvetače), al pa če sem na kruhu in riže, ker je bilo vedno isto, popoldne krči tako ali drugače! Sicer pa naj bi bili krči zaradi nezrelosti črevesja-in zato ponavadi izginejo do 3 meseca in naj bi bili pogostejši pri dečkih kot pri deklicah!

Še link:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=16593&t=16593

Zdej je pa počasi že čas, da se moja princeska zbudi! Sem včeraj štela mi imamo samo 6-7 obrokov na dan, ampak očitno ima dovolj, drugače se nebi toliko zredila(1300g od odpustne teže) Včasih jo kr zbujam, da nebi bila lačna! Ponoči pa ga je Luka nekaj sračkal, sem ob polnoči rito previjala, ker ga je kao bolela, pol je blo pa dobro(pa ni bil pokakakn-kdo bi jih razumeluser posted image ), z Aljo sva se pa dojili ob 19.30, pa ob 2h, 5h...sedaj pa čakam...ponoči pa sem ful slabo spala, ker mi je sestra poslala sporočilo da gre v P, tako da je sedaj v porodi-komej čakam da rodi, pa da vidim tega pobčkauser posted image

No toliko za sedaj...


(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Januarčki in januarčice 2007
9.2.2007 11:37:07   
Urša08
Ojla!

Moj pikec je pa danes star en mesec, sploh ne morem verjeti, da gre čas tako hitro.

Zoja sem vesela zate, da se je tvoj unesel. Kaj to pomeni, da je nazaj prišel?

Glede čokolešnika, jaz ga jem, pa tudi kakšen košček čokolade pojem in ga zaradi tega nič bolj ne zvija. Tako kot praviš ti Eva sem se merkala pri prehrani, pa sem ugotovila, da ima krčke , kljub temu, da sem se vsemu odpovedala.
Drugače smo pa že nekaj dni brez dodatka(trkam da tako ostane). Moram pa priznati, da je tole dojenje cela umetnost. Si nisem mislila, da bom imela toliko preglavic. Sedaj nekako gre, pa upam, da kmalu 100% zalavfa.

Moj sonček se je zbudil, tako da letim pogledat kaj mu manjka. Se še slišimo.
Papa

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Januarčki in januarčice 2007
9.2.2007 13:13:18   
Claudia
Ola!

Urša08: ČESTITKE Nejcu za 1 mesec. Naš Mark je imel v ponedeljek en mesec in sva mu z atijem tortico spekla user posted image .

Zojab: super, da je pri vas vse v najlepšem redu user posted image .

Barbid: Midva se ponoči hraniva po steklenički že dalj časa. Ko sem ga dojila ponoči je to trajalo tudi dve uri, vmes sva oba spala. Ko sem ga odstavila pa jok. Skratka v teh dveh urah se ni najedel skoraj nič. So pa mojemu že v porodnišnici dali dodatek, ker sem bila en teden skoraj brez mleka, Mark pa je imel zlatenico in je moral veliko piti. Tko da se je na stekleničko navadil že v porodnišnici. Čez dan se dojiva, vendar nama ne uspe prej kot v eni uri. Je pa naš Mark pravi požerušček user posted image , saj poje 120 ml, pa mu včasih tud to ni dovolj.

Zima07: tudi jaz jem čokolado. Meni je patronažna rekla, da se lahko po čokoladi pojavi alergija in naj probam. Če ne bo nobene reakcije, pa jo lahko jem. Tako da jem skoraj vse, pa zaenkrat ni problemov.

No pa da pohvalim našega user posted image . Danes ponoči je spal od devetih do treh in od pol štirih do sedmih user posted image . Trenutno z atijem spita, mami pa kuha kosilo.

Lep pozdravček!





(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Januarčki in januarčice 2007
9.2.2007 23:01:32   
rija
AJJA: torej ni posteljica kriva, da moj ni spaluser posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?