|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2007
10.2.2007 16:50:29   
Adelina
Ojla!
Kje se pa danes vse skrivate? Vas otročki tako okupirajo ali ste vsi zunaj? Saj smo tudi mi bili prej na enem sprehodu, smo morali izkoristiti, ko ni deževalo, saj smo bili zdaj par dni samo notri zaradi vremena.
Kdaj pa se gre lahko ven tudi po dežju? Mislim, da dam tisto prevleko čez voziček. Naš Žan namreč zelo rad hodi po dežju, pa je zdaj prikrajšan.
Je pa Lana še vedno zelo pridna in joka malo. Največ ponavadi popoldne in zvečer, ko  jo malo matra v trebuščku. Nima sicer ful krčev, le občasno jo zavije, se prav vidi, ko se vsa zvije in potem v trenutku spet zaspi. Pa zvečer ponavadi ne zaspi do 11 ali polnoči oz. če zaspi ob desetih se potem čez uro še enkrat zbudi in še malo poje, potem pa spi 3-4 ure, tako da se hranimo nekje 2x na noč.
Zelo pa uživa v čebričku, veliko bolj kot v banjici, kjer ji očitno ni všeč, ker je toliko praznega prostora okrog nje. Zato jo vsak večer umijem v čebričku, 2x tedensko pa se kopamo z milom v banjici.
Se pa zdaj samo dojiva in ima očitno dovolj. Sicer je ne tehtava, se nama pa zdi vsak dan težja, pa tudi podbradek ima že lep, tako da mislim da kar pridobiva na teži. Sicer pa imamo v petek pregled in bomo videli.
Zdaj pa letim, ker se je ravno zbudila. Je treba malo pojesti!user posted image  Pa-pa!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Januarčki in januarčice 2007
10.2.2007 17:19:09   
hebeba
Ojla!

Ja, kje pa ste mamice? Vem, čez vikend se moramo še malo atijem posvetit..
Midva sva sicer ta vikend sama, tako, da čakava ponedeljek, da naju ati malo pocarta user posted image
Naš malček je danes že ves dan bolj kot ne buden, zaspi za kakšne pol urce in potem v jok. Ne vem več kako ga naj zabavam user posted image  Lačen ni, suh je..on pa joče.
Kaj ve naredite, ko je tako?
Pa včeraj zvečer sva tudi imela zabavno, je jokal od 20- 21.30, nič ni pomagalo - a so to krči? Ker potem, ko sem ga pa slekla in je bil nagec je bil pa takoj mir. Jaz ga zmeraj vsak večer pred kopanjem malo masiram, tako po trebuščku pa nogice in po hrbtu, mu zelo paše. A še katera masira svojga user posted image ?
Glede kopanja še to, meni je patronažna rekla da je fino če imam pri kopanju takšen sistem: 1dan samo voda, potem 2 dan dati v vodo olivno olje, 3 dan milo, 4 dan kamilica in potem vse ponoviš..
Po kopanju pa ga namažem z mustelino kremo, mmm tako lepo diši

Uživajte in cartajte se!

lp

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Januarčki in januarčice 2007
10.2.2007 17:36:45   
eva1
OJLA!

hebeba tut moja ga danes nekaj sračka-sicer dosti spi, ampak se zbudi po 1, 2urah in jok-no sej zbudi jo pa mali, ker tako vpije po stanovanjuuser posted image ! se visi da ni v vrtcu in ima preveč energije! no sej k se zbudi jo vzamem k sebi imava prav posebn položaj pa radio prižgeva pa zaspi v 1 minuti nazaj-ravno zdele dremucka na meni, tako da upam da ne bo preveč napak! je pa pridna samo pri meni, noben drug ni doberuser posted image tut ati ne!
ponoči kar pridno spi-ponavadi se dojiva 1x na noč(včeraj je zaspala ob 21h, pa sva se potem dojili ob 4h in ob sedmih zjutraj-pol je pa itak že luka vstal pa je blo konec s spanjemuser posted image


adelina-naša je tut tašna bunka, upam da se ne bo skoz tok redilauser posted image

Joj jaz komaj čakam da bo pomlad, mam že dosti tega usranega vremenauser posted image
pa tok mam za likat -sploh se ne spramim k stvari, cune se pa kr nabirajo in nabirajo! ma ja ka čem jamrat ,sej ne bo nč boljš...palčkov pa tut ni in niuser posted image

lepo se imejte,pa pišite kaj!

a adriana_m je že prišla dam?

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Januarčki in januarčice 2007
11.2.2007 13:05:28   
Barbid
Hay

Uf, kako naporna noč je za nami..... ob 3 zjutraj je pojedla po flaški 80, pa je ob pol sedmih spet začel jokati, pa je spet jedla, skoz je jokala, tko da je ob 9 bla že spet lačna in ni in ni zaspala do 10 zjutraj. Ne vem, ali so bili krčki, ker sem kaj takega pojedla, jaz enostavo ne vem več, zakaj včasih tolk joka, včasih pa mirno zaspi  ....

No, ne da bi jambrala, ampak ob vsem tem nošenju in joku, me zdajle tolk boli glava, da mi jo bo razneslo.
Celo nosečnost nisem imela niti enega glavobola, takoj po carskem rezu, pa  se kar vrstijo ......

Veste kaj me zanima ..... DOPUST ZA LETO 2007.....
 
Tiste, ki ste začele decembra 2006 porodniški dopust in ste v firmi redno zaposlene, kako je z letnim dopustom za leto 2007 ???? 
 
Ali ga nam kaj pripada ..... (ali celoten ali samo sorazmerno, ali res nič) ???

Meni so v podjetju rekli, da mi me pripada nič dopusta in nič regresa za leto 2007.

Pri nas izplačujejo regres 15.3, porodniški dopust sem začela 12.12.2006 in bi morala začeti delati spet 11.12.2007.

Mi lahko poveste kako je z dopustom in regresom, k pravijo da je nek nov zakon,   ???? ampak naši v službi niso čisto prepričani, vsak v kadrovski mi pove po svoje....

Ali katera ve  ???
 
Zelo bom vesela vaših odgovorov, sem prepričana, da ste informirane o tem. 
 
Škoda, ker danes ni SONČKA (saj v lj ga ni), da bi lahko šli z vozičkom ven.

Luna: upam, da mi bo v prihajajočem tednu uspelo spraviti slikco na forum.

Zoja: sem bila že kar malo v skrbeh, ker se toliko časa nisi javila..... zdaj pa vidim da je vse ok, in hvala bogu, da je je tudi očka vnesel. Pač moški in njihove "kaprice" - so včasih res brz glave in repa in kdo bi jih zastopil

Pozdravček
Barbi

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Januarčki in januarčice 2007
11.2.2007 13:53:54   
eva1
barbid-glede dopusta, je tako da ti seveda pripada za leto 2007(in ker smo/bomo skoz na porodniški(več kot 6 mesecev) ti ga odbijejo za 2 tedna(10 dni), no meni so rekli pri lukcu da mi ga bodo odbili 12 dni(ker imam tudi sobote delavne), potem pa mi ga na koncu niso nič, čeprav naj bi bilo to z zakonom določeno-odvisno vrjetno od firme!
ja zakaj pa ti nebi pripadal regres in dopust? če dobiš odločbo za letni dopust potem moraš tudi regres in res ne vem, zakaj ti zaradi porodniške to nebi pripadalo?

ne vem no edino, če je sedaj kaj na novo ampak sej smo še vedno v delavnem razmerju, čeprav koristimo porodniško ane??

Adriana je ponavadi vedno vedela glede teh zakonov? Mogoče se kaj javi in nam razloži, čeprav sem 99% da nam pripada!

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Januarčki in januarčice 2007
11.2.2007 14:04:26   
Barbid
Eva - hvala za odg.

Sprašujem zato, ker je pri nas en tip v kadrovski,  ki nima pet točk in si kar nekaj po svoje razlaga zakon - baje je nov in mi govori da mi pripada sorazmerni del dopusta, nekje okoli 3 dni je govoril  - glede na to da sem na porodniški (dosedaj sem ga imela 23 dni ). Odločbe ponavadi dobimo v začetku marca.

Zato bi  rada točno vedela kako je s tem, ker vidim da bom mogla jaz njemu razlagat zakon, čeprav ga nimam pred seboj - on ga pa očitno narobe tolmači.

No,  mogoče bo Adriana še kaj napisala - upam.

Hvala

Barbi


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Januarčki in januarčice 2007
11.2.2007 15:41:12   
lidijat
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/individualna_delovna_razmerja/zakon_o_delovnih_razmerjih/letni_dopust_in_regres_za_letni_dopust/#c7503

Sem se mal uštulila med januarčice (sem pa decembrčica 06).
Barbid, morda ti gornji link kaj pomaga, da boš kadroviku v službi lahko razložila, da ti letni dopust in regres pripadata. Pa naj ga pošljejo na kakšen seminar o pravicah iz delovnih razmerjih al kej takega.

LP
Lidija

< Sporočilo je popravil lidijat -- 11.2.2007 15:44:35 >


_____________________________

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 9:03:57   
LUNA06
Ojla mamice!
Po dolgem času se spet malo javljam.Imam nekaj minut, ko Mark spi.Je običajno kar nemiren celo dopoldne in noče spančkat, zato preberem še, napišem pa težko.

Torej, jutri imam prvi pregled po porodu, in sicer že pri novi G, me prav zanima kako bo.A je katera že šla mogoče?Drugače imam spet nekaj čišče, kar ni konca...

Naš Mark že jemlje AD3 kaplice.Je malo čudno, ko rpavijo, da moraš začet z eno kaplico na dan.Samo, ko daš eno kaplco na žličko, s emi zdi da se kar zgubi, ne vem če dobi celo.Bom zdaj dajala kar po dve.

Kar se tiče dojenja in previjanja.Mi obvezno najprej jemo, ker se drugače preveč joka.Potem običajno malo zaspi vmes (ko končava na eni dojki), takrat ga previjem.Drugače pa potem ko se naje, ker velikokrat kaka umes ko se dojiva, sploh če mu dam vetrovne kaplce prej.Imava pa kar probleme s podiranjem kupčka, zato zelo pogosot bruha, včasih se mi zdi da zbruha oz. polije kar use kar je pojedu.
Aja še to, če katera nujno rabi vetrovne kaplije iz Koroških lekarn, naj sporoči, sama jih bom jutri naročila (imam en vir tam gori).

Dudo imamo, vendar običajno ne pomaga kaj dosti.Pomaga le takrat ko je že zaspan in z nji lažje zaspi.Da bi pa nehal jokat zarad nje, pa bolj težko.

Se pa kar bojujem s kilogrami, sploh nočejo dol.Sem misnla da bo šlo hitreje ko sem prenehala jesti čokolado (pojedla sem jo res ogromno, sam zdej ne upam več zarad Marka).A mislite da bi že lahko začela z ločevalno dieto?Prav preveč telovadit tud še ne upam, glede na to, da se še vedno "čistim".

Barbid kako pa si spumpaš ven mleko, na roke ali s črpalko?Pri meni to tako dolgo traja, gre ful počasi ven.
Dopust in regres pa ti absolutno pripadata!!!

Pozdravček!
Pa veliko sončka...trenutno se skriva...

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 10:41:39   
Urša08
Ojla!

Pa se še jaz malo javim, dokler moj miško še spi. V petek smo imeli kar naporen dan, veliko joka, pa nič ni hotel spati. Današnja noč je bila pa najboljša do sedaj. Po kopanju sva se nahranla, potem je ob pol devetih zaspal in je spal do pol dveh zjutraj, potem sva se pa zrihtala v pol ure in ob dveh je že spal do šestih. Sedaj pa od pol devetih že spančka.

Prvi pregled po porodu imam v četrtek teden. Tudi pri meni čišča še traja. Sem že parkrat mislila da je konec, ampak je še ni.  Pri previjanju imamo podoben sistem kot ti luna. Prvo se nahranimo na eni dojki, podremo kupčka, se previjemo ter nahranimo še na drugi dojki, pa spet kupček.  Tiste, ki dojite enkrat na eni dojki, drugič na drugi, a to pomeni, da imate več mleka. Ker meni skoraj vedno izprazni obe. Imamo pa sedaj toliko mleka, da dodatka ni več treba dajati (trkam).

Kilogrami mi gredo kar hitro dol, vsaj meni se tako zdi. Zaenkrat imam še +2kg, kar pomeni da sem jih 14,5 že izgubila. Ampak jaz sem jih imela že pred zanositvijo višek, tako, da bi jih rada še 7 izgubila. Bomo videli kako bo. Luna kot jaz vem so rekli, da naj 6 tednov po porodu ne bi imeli diete. Omeni to svoji ginekologinji, ona ti bo najbolj znala svetovati, kdaj lahko začneš z dieto.

Glede pumpanja mleka - jaz imam aventovo črpalko in si z njo pomagam, takrat ko je potrebno. Na začetku gre pumpanje počasi, ampak potem pa kar hitro teče. Ne vem pa koliko časa imamo lahko mleko v hladilniku. Nekje sem brala da 24ur, drugje do 5 dni. Koliko časa ga vi hranite. Sicer je bilo pri meni vedno, tako, da smo ga hitro porabili, ampak nikoli se ne ve. Kje ga pa pogrevate? Jaz si kar z mikrovalovko pomagam.

Moram pa priznati, da mi user posted image zavzame toliko časa, da komaj kej naredim. Sem prav vesela, da mi domači pomagajo. Mami mi za vikend kuha, pa cune zlika. Med tednom, pa ponavadi pripravim kosilo en dan prej oz. ga napol pripravim. Ja lažje je bilo ko je bil moj sonček še doma.

Sedaj se je pa moj user posted image zbudil, ga grem nahranit pa previt.

Lep in nenaporen dan še naprej!

Papa

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 11:16:50   
Urša08
Hebeba tudi mi imamo take težave kot ti - občasno, pride dan,ko je več buden kot spi in ima vse pa še joka. Če vem da je sit, previt, preverim če mu je vroče ali ga zebe. Če tudi to ni so mogoče krčki. Nosim ga okrog, ga crklam, mu kaj zapojem ali pa mu dam plenico dol in ga malo zmasiram po trebuščku in pa kopanje. Naš se rad kopa. Sama boš videla kaj mu najbolj paše. Včasih pa nič ne pomaga.
Katero mustelino kremo pa uporabljaš?

Lep dan!

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 13:48:53   
Claudia
Ojla!

Midva sva ravno s sprehoda. Sva izkoristila predno je začelo deževati. Naš Mark podnevi spi samo v vozičku ali v naročju. Še sreča, da je ponoči priden.

Jaz si mleko črpam približno 20 minut - 120-160 ml. Tako kot je rekla Urša, na začetku gre počasi, potem pa začne kar precej teči. Vmes spet neha teči in nato spet malo bolj teče. Je pa moj sonček tako lačen, da poje že približno 140 ml.  Me prav zanima koliko je pridobil na teži, saj se nisva tehtela že 14 dni. V petek imamo prvi pregled, pa bomo videli. Mislim, da je že zelo blizu 5 kg. Pa tudi zrasel je precej, saj mu je pajacek št. 56 komaj še prav.

Urša: mleko je lahko v hladilniku 24 ur, v zamrzovalniku pa 6 mesecev. Jaz ga pogrejem kar v vroči vodi. To traja malo dlje tako, da se Mark med tem že pošteno jezi (dere) :-).

Tudi jaz sem že mislila, da čišče ni več, pa se je spet pojavila.  V ponedeljek imam pregled pri ginekologu in upam, da je več ne bo. Moji kg pa kar nočejo dol. Od kar sem prišla iz porodnišnice mi ni uspelo izgubiti niti kg. Sem še vedno na +6kg.

Pozdravček!

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 15:36:27   
eva1
Ojla!

Glede kg-punce 9 mesecev je šlo gor, sej ne mormo v 1 pa vse dol dat-ni računiceuser posted image ! Jaz jih imam še od prej tok viška, da se tiste 2 ki od poroda niso šle dol sploh ne poznajouser posted image !

Barbid-jaz mislim,da ni pametno da greš na dieto, jaz sem šla ko je bil Luka star 6 mesecev in lahko rečem da se je ful poznalo na mleku-sicer sem ga imela dosti, ampak je bilo ful bolj vodeno in se mali ni nič najedel od njega-tako da če želiš dojiti, potem raje ne!

Moje čišče ze 2-3 tedne ni več, hvala bogu, jo nič ne pogrešam, pregled pa imam v ponedeljek!

zakaj pa si vse pumpate mleko? A vam nočejo zizat al kako? jaz sem imela ta vikend ful mehke joške, mala se je dojila kr naprej, danes pa je že spet bolje, hvala bogu je kriza mimo! Jaz sem jo šla že  v vrtec vpisat, imamo vpis do konca februarja, upam,da bosta z Lukcem skupaj v vrtcu-čeprav je ful gužvauser posted image

že razmišljate kaj o kontracepciji-jaz ne vem, moj G noče dati mirene predno ni prve M po porodu, tablete ne pridejo upoštev, bomo pomoje mogli na kondome prešaltat prve mesece-potem pa obvezno nekaj konkretnega, ker smo zaključili z user posted image (vsaj za par let)! pa komaj čakam že na ta pregled, imava že oba željo po user posted image user posted image user posted image

lepo se imejte

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 15:41:09   
zojaB
ČAW MAMICE, KAKO STE KAJ?
Mene tole deževno vreme kar uspava, pa fanta našga tud. Včeraj smo bili stari 1 mesec...kolk mi čas noro hitro teče, sploh ne vem, kdaj je bil mesec naokoli. Danes smo se pa končno prvič kopali. Jutri imamo pa prvič posvetovalnico. A je katera že imela? Me zanima kako to zgleda pa kolko časa traja.

Drugače je zdej mali z zdravjem ok, pa tud priden je zelo (tok, tok...) zdej, ko se je pozdravil, ponoč ga komaj slišim, ko se zbudi, sploh ne joka ampak samo krili z rokami in brca pa mal jamra, pa tud čez dan ko je buden skos posluša ko se pogovarjamo z njim, joka res zelo malo in upam, da bo tko ostalo.
Drugače ga dam pa čez dan večkrat v ležalnik, da lahko kaj naredim in mu ful paše.

Ful se trudim, da bi ga lahko polno dojila, 2x na dan moram dodati, drugače je pa kar dovolj mleka.
Me pa moti to, da se nikoli ne poje dovolj pri enem obroku, vedno zaspi zraven in ga nikakor ne morem zbudit, da bi jedel, tko da kar naprej malicava.

Moja kilaža je katastrofalna, sem ostala na +12 in nikakor ne gre nič dol.
...pa sej ne more, ko mam pa tak apetit...user posted image  skos visim v hladilniku.

Mi je pa patronažna rekla, da ni šanse, da bi hujšala, dokler dojim???
Sem pa začela mal telovadit, upam da ni prekmalu.

Nč šibam kaj narest, dokler dete moje še spi.

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 15:45:24   
zojaB
Sem pozabla napisat, sem danes mal vaše albume pogledala, tolk mate vse cotkane hlebčke, človek bi jih kar pojedu.

Uživajte, pa velik veselja z malimi sončki

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 15:51:44   
eva1
Zoya-pri nam posvetovalnica izgleda tako-zmerili so jo v dolžino, pa stehtali, izmerili obseg prsi in glave, potem jo je pediatrinja pogledala(glavico, trebušček, luliko...), pa smo bilo konec! Potem, pri 2 mesecih pa pri nam še preverjajo vid in sluh...pa tako, mi imamo sedaj naslednji pregled 28.2!

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 19:13:23   
Barbid
Živjo

Mamice hvala vam za poročanje o dopustu in regresu. Naši v kadrovski so res malo "trčeni".

Midve imava jutri prvi pregled pri pediatru. Bomo videli če je vse ok.

Povem pa vam, da je bil danes na obisku BABCA - tista ki je bila z menoj na produ, je prišla pogledat  "njeno" LANO - no ona jo je prva videla ......user posted image  in je rekla, da je že prava PUNCA.

Pa da vam povem, je bla tolk časa na obisku da sva se podojile in potem isti problemi kot jih imate ve.... ne in ne zaspat.

Jaz sem skoz mislila, da ima krčke, potem sem mislila da se ne naje zadosti, vse se naredila (tudi pumpala sem si mleko za ponoči, da je čimhitreje mimo - Luna - z Aventovo črpalko 51 eur), in kaj je vzrok da ne zaspi: SCRKLJANA JE !

Samo 3 x do sedaj sva ji pustila, da je zaspala v naročju pa je že sckljana.
Ko jo položim v posteljico je par minut mir, potem pa dretje na ves glas.
Ona bi se nosila in v naročju spala.

Mi je babca rekla, da jo naj kar pustim, da se zdere in potem bo videla, da jok ne pomaga. Sem poskušala ..... a mislite da sem zdržala.... se mi je preveč smilila.
In kaj sem naredila: mojemu sem prepustila to zadevo, jaz pa sem šla malo ven, do trgovine, ker mi je bilo tako hudo.

NE BOSTE VERJELE, RECEPT DELUJE....
Zdaj se podojiva, problečeva, malo pocrkljava (tja do pol ure, več je babca rekla da še ne rabi biti budna), potem pa spančka. SPI 4 URE.

Če imate karakter (jaz sem preusmiljena in mi je bilo preveč hudo), lahko probate še to variant, ker ni rečeno, da so krčki.

Sicer pa je vsak otrok UNIKAT.

Jaz ima prvi pregled šele 5.3. Upam, da se bova lahko zmenili z mojo G. za kako pametno zaščito,ona je bolj "staromodna",  če ne pa bom rekla DR.Pušenjaku za enekcijo Deprovare  (a nekaj takega.....).

Komaj čakam sonček, da gremo lahko ven, a kaj ko napovedujejo sneg.

Moj gre v petek v službo. Saj ne vem kako bom. Zdaj je bilo od 23. odkar sem prišla domov skoz z menoj - pravi OČKA !

Lep pozdravček
Barbi

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 20:30:39   
asandra1
oJLA!

Luna, jaz se ti kar pridružujem forum uspem na hitro prebrat, napisat pa nič kaj....res je bit mama-služba s polnim delovnim časom in ogromno naduramiuser posted image . Samo je pa lepo, naš mali se že zavestno nasmeji, če se z njim pogovarjam, in takrat gre meni kar na jok, tako sem srečna.

ja, prebrodila sva krizo z dojenjem, vsaj zaenkrat, in ne rabiva več dodatka, že cel teden.Sam je pa nenasiten, danes sva imela prvi pregled in lepo napreduje, zdravnica je svetovala, da ga ne smem dojit prej, kot na dve uri, da se ne bo preveč zredil...samo jaz to ne morem, ko se mi zdi, da hoče mu dam, baje dojeni otroci nikoli nomajo prevečuser posted image ?
Luna:Ti si že dobila AD3 kapljice, midva pa jih še nisva dobila?Kaj pa ostale?
Eva1:ti imaš že izkušnje, kdaj se dobijo?

Ja, kilogrami so pa hudič.....bodo že šli, pri meni jih je tudi ostalo, samo jaz že telovadim...upam, da bo pomaglepo
fajn se imejte in cartajte svoje sončke!

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Januarčki in januarčice 2007
12.2.2007 20:53:29   
bucka01
Ojla
No imam le malo časa da vam malo poročam ker je pri nas danes kar kriza jo ful krči matrajo pa vse mi ven zbruha tako da bo kar pestro sedaj jo ati certa ker je tudi pri nas tako da bi se samo cartala.
Glede kg se nič ne sekirajte jaz sem se zredila za 21 kg in sem jih sedaj v 3 tednih izgubila 11 tako da me čaka še naporno delo da jih vsaj 10 še spravim dol ampak se mi sploh ne mudi ker če bo tako kot v prvo jih bom kaj kmalu izgubila samo da se vreme izboljša potem pa user posted image v kengurujčka in lepo na sprehod v naravo pa bo.
Tako da vse ob svojem času jaz pravim.
No sedaj pa letim da si še ati odpočije.
Lahko noč.

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Januarčki in januarčice 2007
13.2.2007 10:08:31   
LUNA06
Pozdravljene!

Sem ravno s pregleda.Sem mogla dat vodo in kri, ki je zdaj baje že super, prej sem imela slabo (premalo hemoglobina, kar pa je po drugi strani baje dober znak, ker ga je otrok "poskral" in zato naj bi bil zdrav - to mi je dans razložila moja nova G).Potem mi ej naredila UZ, ker še vedno krvavim.Našla je nek strdek v maternici, velik cca. 6mm.Pravi, da gre verjetno že za menstruacijo, v nasprotnem primeru pa je to ostanek maternice.Dobila sem neke kapljice in če dobim vročino, moram vzeti še antibiotik.Če se pa slučajno krvavitev poveča, moram na urgenco.Je pa baje nujno da se ta krvavitev čimprej konča, da ne bom imela problemov z drugo zanositvijo.No upam, da je samo menstruacija in da mi ne bo treba na abrazijo.
Mal so me prestrašli no....

AD3 kaplice se začnejo jemat po 6.tednu.

Zdej pa moram it...se Mark že oglaša.

Mejte se!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Januarčki in januarčice 2007
13.2.2007 19:49:06   
bucka01
Ojla
Imam eno vprašanje.
Ali ima mogoče katera kakšne izkušnje z kaplicami proti krčkom sab simplex od pfizer-JA.
Jaz sem jih danes dobila od ene kolegice vendar so iz nemčije.
Če jih katera pozna bi prosila za mnenje.
Hvala.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Januarčki in januarčice 2007
13.2.2007 21:07:46   
hebeba
Oj!

Samo, da se na brzino oglasim..ker našemu malčku zdaj ni čas za spanje, pa ga imam v naročju in občasno ima navale jokeca.

Urša08 - ko ima takšen budni in jokavi dan komaj čakam, da pride večer, ko je čas za kopanje. Ko ga slečem in je na previjalni mizi pa ga malo masiram je pa takoj mir user posted image ..samo, da je nagec. Od mustele imam kremo Hydra bebe, je za normalo kožo. Tudi milo imam od mustele.
Kaj veš slučajno za njihovo kremico za temenca? Če jo katera uporablja naj mi prosim pove kako je ?!

Se pogovarjate o kilogramčkih..jaz imam še +3kg, upam da bodo počasi skopneli..rada bi pa jih izgubila -5kg, potem bi bila pa srečna user posted image . Je pa tako fino spet stati v svoja stara oblačila - mi že vsa pašejo user posted image user posted image , danes sem šla v mesto pa sem se tako fino počutila, ker sem se lahko "normalno" oblekla.

Mi tudi gremo jutri na pregled, moram še pripravit stvari za zraven, to bo za malčeka prvi izhod od  kar je prišel iz bolnice.
Naslednji teden pa imam jaz pregled pri G, bom tudi vprašala za kontracepcijo bi rada čimprej nekaj začela koristit..Ne vem pa kako je s tem, ali moraš čakati prvo menstruacijo?

Tako zdaj se gremo pa počasi masirat pa kopat..
ne pozabite jutri na valentinovouser posted image user posted image user posted image in malo pocartajte in razvajate svoje drage!

nočko

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Januarčki in januarčice 2007
13.2.2007 21:57:32   
zojaB
ČAW

Tako sem že utrujena, da komaj gledam ampak bom še malo počvekala.

Danes smo imeli prvič posvetovalnico. Naš fant je zrasel 4 cm sedaj meri 54, in tehta 4.1 kg. Ful je bil priden, skos se je smejal zdravniku, pa tud polulal ga je 2x user posted image user posted image  Dobila sva kapljice AD3 in morava jutri začeti jemat, čeprav je star šele 4 tedne?? A se ne začnejo dajat po 6 tednu??

Jaz imam G naslednji petek, me pa že dva dni tko boli v sp. delu trebuha in špika v jajčnikih, da komaj hodim. Kot da bi mela popadke.
Se mi je pa ponoči sanjalo, da sem spet noseča...khm... user posted image

Punce a kaj pogrešate une brcike v trebuhu? Čeprav je zdej nepopisno lepo, ko ga držim v naročju in stisnem k sebi, me pa mal nostalgija zgrabi.

oh, najboljš da se spokam spat, drugač se mi same bedarije danes po glavi podijo.

Uživajte

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Januarčki in januarčice 2007
14.2.2007 9:42:51   
LUNA06
Dobro jutro mamice!

Kje pa se skrivate?

Naš mali danes začudo kar spi, drugače je kar sitko tkole čez dopoldne.

Bucka01 sab simplex kaplice je nam priporočala naša babca, verjetno zato ker drugih tu pri nas ni, no edino sirup za krčke je še.Nej bi ble OK.Mi vztrajamo na koroških vetrovnih kaplicah in čaju proti krčkom.In moram rečt, da je stanje odlično.

Zanima me s čim kopate vaše malčke, že z milom?Mi še kar vztrajamo pri olivnem olju.Včeraj sem ga sicer prvič probala namazati tudi z otroškim oljem od Nivee.

Kar se tiče kg, sem še vedno na +5.Še ne morm oblečt normalnih hlač, me prou mori, k nimam kej oblečt.Kar noče dol.Je pa res, da imam probleme s prebavo, sem jih mela že pred nosečnostjo, vmes pa je blo super.

Trenutna zaščita je po besedah moje G kondom.Razen če bi se odločla za maternični vložek, to pa nočem, ker itak počakamo kako leto, potem pa spet v akcijo.Potem ko končamo z dojenjem, pa seveda kontracepcijske tablete naprej.Tudi mi že komaj čakamo user posted image , vendar še par dni ne bo nč, ker imam že menstruacijo, zdaj vem, da je to to.

Evo naš Markec joka....

Lepo se imejte in lepega Valentinčka vam želim!
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Januarčki in januarčice 2007
14.2.2007 11:09:05   
hebeba
Veselo valentinovo punce! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Januarčki in januarčice 2007
14.2.2007 11:17:06   
bucka01
Luna 06.hvala za odgovor.
Mislim da so ji včeraj te kapljice kar pomagale je blo kar vredu sem pa našla na netu slovenska navodila tako da sem z vsem seznanjena.
No tudi jaz vam želim srečnega valentinauser posted image user posted image user posted image .
Sedaj pa letim v trgovino ker ima moj dragi ravno danes rojstni dan tako da ubijem dve muhi na en mah.
Lepo se (s)mejte!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?