|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2007
17.2.2007 16:17:21   
Barbid
Živjo

Jaz dajem kapljice 3AD takole: ko začneš, danes eno, jutr dve, tretji dan tri in tako do sedmega dne, ko je 7 kaplic. Osmi dan, in vse ostale dni pa skoz po 7 kapljic. Tako je meni rekla zdravnica.

Meni se zdi, da je imela naša LANA krče ker sem jedla čokolado, zdaj je blo dva dni boje, a danes spet vik in krik -pa nimam pojma zakaj.

Luna: ali si mi naročila kapljice, prosim ? si prejela moj naslov

Moja čišča je že mimo, tako da mojega že pripravljam  ... da bova spet lahko  (kar nekaj ga je strah), seveda pa bova uporabljala kondom, vsaj do mojega prevega pregleda 5. marca. Tam se bom zmenila za zaščito, ker s kondomom jaz ne mislim...., še enega pikca imet, pa tudi ne.

Tudi mene včasih ful boli glava (med nosečnostjo me ni), vsak dann pa me boli hrbtenica. Moram si nabaviti kengorujčka.  Imate kašen predlog, katerega. ???
Nama so v službi (njegovi in moji), dal za darilo BONE od Baby centra in sem zelo vesela takega drarila. Veliko bolje to, kot pa da ti vsak prinese en kopletek, k ga itak preraste.

Petraz: ker sem bolj ziheraš, bi te kar prosila, da mi zrihtaš kaplice iz avstrije.
Bolje da jih imam, kot pa da jih iščem.
Mogoče pa koroške ne bodo prijele. Pa itak so krčki do tretjega meseca. Vse bo prišlo prav.
Sporoči mi na Z:S - da se zmeniva

V Lj je bil danes sonček, tako da sva šle malo z vozičkom ven, zdaj ko je ATI že v službi. Najhuje je pa to, k dela še v nedeljo, tako da bova skoz sami.
Bo pa zato naseldnjo frej.

Toliko od mene. Pozdravček vsem skupaj.
Lepo se imejte in cartajte svoj user posted image

Pozdravček
Barbi

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Januarčki in januarčice 2007
17.2.2007 22:09:21   
LUNA06
Barbid  in Adelina kapljice so naročene, jih dobim v ponedeljek, sem misnla da bodo že včeraj, pa se je žal pri pošti zataknilo.Vama pošlem takoj ko dobim, cena je nekaj čez 3 eure, plačta po povzetju, naslove pa mam.Se opravičujem obema, sem vama pozabla sporočit.

Eva1 mi lahko prosim še enkrat sporočiš geslo od tvojega albuma.Tudi sama bom v kratkem dodala slikce.
Drugače pa je prva M še za mano, vendra ne vem če bi se odločla za to mireno.Ne vem če se splača za manj kot eno leto.Sej morda pa ne bom več dolgo dojila, pa bom lahko začela s tabletkam.Torej jutri verjetno z dragim poskusiva kako gredo zadeve po novem....

Jutri bi pa našga pikca malo našemla, ker gremo na pustno povorko v Litijo.Pa ne vem kaj bi mu nardila, kakšen predlog?



(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 9:02:14   
zojaB
Dobro jutro,

zdele sem cukrčka mojga dala v mojo posteljo in zdej z očijem dremuckata oba, kot ubita, jest mam pa malo časa zase. BTW, včeri je deca spet neki nosil, ne vem a je bla kakšna luna al kva. Tolk je tečen kot user posted image .

LUNA06, hvala za opis recepture vetrovnih kapljic, sem šla včeraj v lekarno in res imajo te, ki jih pripravijo na Viru isto sestavo.
Barbid Jaz sem pa s temi AD3 še kar na 1 kapljici, danes bom dala 2. Pa potem nekje v torek 3...

Sem vas hotla vprašat, kolk časa sp vaši malčki budni na dan? Naš je že kar dolgo. Vsak dan se mi zbudi točno ob šestih, se najeva, preoblečeva in pol se cartava ponavadi do osmie al pa še dlje, in nato zaspi za kakšno uro in pol. Pol je pa spet buden kakšni dve uri. Popoldan je tud buden od dvezh pa do petih ali šestih nato odspi dve uri okrog osmih pa spet zbudi.
Tko da komaj čakam, da bo zjutraj bolj toplo vreme, da ga že ob osmih napokam v voziček in greva trimčkat.

Joj, včeraj sem kupila novo spalnico, danes mi je pa žal, sem si premislila, bi imela drugačno user posted image  ... sej ni nikol prov.

Grem si v miru naredit zajtrk, vprašanje kdaj si ga bom spet lahko.
Mislim, da bo padu ČOKOLINO... ga že od zadnjih nosečniških dni nisem jedla, da vidim, če je še tko dober, kot je bil takrat.

Uživajte nedeljo, upam, da bo lepo vreme da bomo mal vozičkale.

Čaw čaw

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 9:19:46   
eva1
jutro!

Joj tale luna-kaj ne more bit 1x na leto, ne pa vsak mesec! Luka se že 3 noči kr neki dere v spanju, da bi ga človek kr sosedom dal! res nemogoč je, pa še malo je danes zbudil 2x, pol pa joškanje itak, da je zaspala...matruser posted image user posted image user posted image , danes še spim v spalnici, ker ima ati še nočno, v ponedeljek pa grem v otroško, da se vsaj malo naspim! Alja sploh ni problem, se podoji in zaspi, jaz pa tut, Luka me pa vsako uro zbudi, če ne še pogosteje-in ob vsaki luni/mrku je istouser posted image ! Komej čakam, da še tadrugo otroško sobico zrihtamo, pol pa leti vsak v svojo , da bo vsaj malo miru!
Alja spi sedaj pri meni v kengirujčku, tut ne vem kako ji takole paše, a da jo dam v postlo al pa v ležalnik, je pa čez 1 minuto že jok! Pri nas je tako, če bi lahko skoz v naročju bi spala pomoje bolj kot ne skoz, ampak tako žal ne gre in je recimo budna kakšne pol ure-uro pa pol po obroku--čist odvisno, včasih pa tut takoj zaspi! da sva skupaj v postli ona spi, dokler sem jaz zraven-včeraj sva spali do 11h, danes pa smo bili že ob 7.30 pokonc, ker je Luka kolovratil in se dru!

men pa nekaj albumi ne delajo, sem dala slike not pa piše kr napakauser posted image , geslo je pa aljah, bom poskusila še 1x, če bo kaj bolje!

Luna-za 1 leto se ti ne splača mirene-jaz jo tudi po Lukcu prav zarad tega nisem dajala, ker sem vedla da bo kmalu drugi-ampak zdej pa se ne grem več, vsaj par let neuser posted image ,čeprav so tko lepi, sploh k spijo user posted image

Luka je že  10 minut tako tiho, da je sigurno ena ****rija spet...grem gledat...lepo se imejte!

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 12:30:34   
LUNA06
Ojla!

Tudi jaz sem se včeraj matrala s slikami, pa ni šlo.Ne vem kje je finta, so dost mejhne, nimajo predolgega naslova, pa vseeno ne gre.

OK, sej itak nisem misnla na noben maternični vložek.Smo pa danes probali, s kondomom seveda, pa je blo akr kul, čeprav me je blo malo strah vnaprej kaj bo.

No še malo pa se zrihtamo in gremo ven, čeprav ni sončka, šmrk!

Uživajte!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 12:35:58   
eva1
luna-na novo je treba album narest pol pa je ok...jaz sem naredila album-alja in luka2/07, geslo aljah!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 14:59:22   
hebeba
Živjo!

Mi bi danes tudi šli radi ven na sprehod, ko je ati doma..pa tako vreme user posted image  pa še mali zdaj kot za nalašč spi že skoraj dve uri, ko drugač sploh ne. Tako, da bomo šele videli kaj bo iz naših planov ratalo.

ZojaB - pri nas je čisto enako kar se dnevnega spanja tiče! Zbudi se tam nekje ob 8-9 potem včasih še zaspi za kakšno urco, potem pa je buden do 13 -14, ko ponavadi greva malo ven pa spet zaspi za kakšno urco, dve in potem je ponavadi buden vse do kopanja le redko mu uspe zaspati še kakšno urco zvečer (okoli 18, 19).
Mene pa zanima kako jih kaj animirate? Ker naš ko je tečka mu čisto nič ne pomaga, niti da mu govorim, da mu pojem, da je pod igralnim lokom in mu bingljam z igračkami niti da ga nosim..včasih pomaga, da ga položim na trebušček pa se malo umiri.

u, bi še kaj napisala a moram it, se je že zbudil...

papa

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 15:41:13   
Urša08
Ojla!

Pri nas mojedva trenutno pančkata, tako da imam par minut zase, potem pa obiske dobimo. Pride prababica od mojga.
Pri nas zelo malo spimo. Ponavadi se zbudi okrog osmih in potem stežka zaspi nazaj, včasih za kake pol ure, okrog 12 greva na sprehod in v vozičku spi, včasih potem še v zibki spi včasih ne, tako da popoldan v povprečju tri ure spi. Zvečer ga pa dava spat med deveto in deseto in potem spi do dveh. Potem pa včasih do osmih , včasih se pa vmes zbudi tam okrog petih. Tak je naš urnik.  Občasno ga matrajo krčki in takrat malce pojoka, to mi je najhujše, ko ne veš kako bi mu pomagal.
Eva1 Tvoj Lukec je pa tako luštkan fantek, se mi zdi da mora biti malce navihan. Alja je pa tud en cuker, se vidi, da pridno je, pa tist kompletek je tako lep. Se mi zdi, da imajo za punčke veliko več izbire v trgovinah.

Hebeba takrat ko so krčki ga težko zamotim. Drugače se pa pogovarjam z njim, pa z ropotulco se igrava, pa malo mu pojem...
Sedaj pa šibam še par malenkosti pripravit, preden pridejo obiski.

Papauser posted image

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 19:13:45   
LUNA06
Eva1 hvala za nasvet.
Sem že naredila nov album Mark2, geslo ostaja LUNA06.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 21:54:43   
adriana_m
Hojla tudi tukaj se javljam prvič po porodu, danes sem šele uspela prelistati malo vaše poste. Vidim, da je trgovanje s kapljicami steklo v polni meri.

Mi smo danes stari 14 dni - VSE NAJBOLJŠE David :)! V petek 16.2.207 smo se že prvič kopali, popek se je izredno hitro zacelil,..se je poznalo, da si je naš mali vzel čas v trebuščku. Malo suho kožo je imel, sicer pa zdrav kot dren. Zdaj ima edino pikice na ritki, čakava do torka, sicer švignemo k pediatru? Ali je potrebno imeti že urejeno zavarovanje oz. kartico?
Previjanje je še vedno bojni ples afriškega bojevnika, sesanje je postalo njegova služba, hobi in še honorarno delo. Tudi mene že bolijo dojke za zmešat se.. Ponoči kar spi, ampak je to predvsem sad trdega dela podnevi. Sicer pa se da precej pogruntati kako je treba z njim...Zaenkrat ne razmišljam, da bi si nočne ture omilila z aptamilom, že itak imam preveč svojega mleka, prave bombole, ki jih je treba črpati redno, sicer je panika in potem pojeta tuš in sintocynon.Črpalka od Aventa sploh ne vleče, ne vem ali je tovarniška napaka (ne šalim se) ali jaz nimam pojma o tehniki, ali ne znam sestaviti. Skratka romala bo nazaj v Ariel...
Moji kilogrami so se razpolovili po porodu, ostalo jih je še 10+ (od 20+), vsak dan pa kar leti dol, ker mi moj kuha tako kot sebi in meni se zdi prav dietno, jaz sem skozi lačna. Nočne ture do hladilnika so se v primerjavi z nosečnostjo sicer zmanjšale vendar vseeno pade še kaka banana in jogurt npr. ob 5.30. Sedaj me pa hrbet boli zaznoret,  ne vem katera je pisala, da si more štorkljo nabavit, da si omili bolečine, jok od tega šele pridejo! sam s to štorkljo je tudi ena veselica, ne vem kako naj ga namestim notri, da ne bo stlačen kot sardela..
Čišča počasi bledi, do prvega seksa je še daleč, je pa kaki dan taka kriza, da mi gredo kar neumnosti po glavi...Seveda ne bi niti slučajno reskirala, imam še nekaj šivov in bo treba lepo počakat še 4 tedne...ufff.

Ena je pisala o krčkih in vetrovih kot, da je to različna stvar? Ali je to res različno? Ali ni eno vzrok, drugo posledica ali kako že? No skratka našega tudi dajejo, vendar se ati z njim pogunca na žogi in je potem ok - ne morte verjet a? res edino to mu pomaga.

Sedaj pa bo dovolj, ker mi bo hrbet odpadu. Bodite v cvetju, fotoalbuma nisem naredila, ker sem se odločila, da bom bolj vohrna pri razkazovanju našega lepotca, tako kot sta bila Tom Cruise in njegova. zdaj se pa smejte!

Berem vas redno, da se kaj naučim, ampak moram reči, da ste res že krepko pred nami, nekatere kar za mesec dni, kar se kar pozna, no ampak še gre. Bomo na obeh frontah malo poročali pa bo user posted image .




ZOJAB me veseli, da sta se s tvojim pobotala. ga je otroček odtajal, a? Očki so vglavnem čisto preč od sreče, ko vidijo svoje sončke, a ne?

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 18.2.2007 21:55:31 >

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.2.2007 22:14:32   
Claudia
Hojla!

Tole vreme je bilo danes res obupno. Smo bili zunaj kakšno urco, pa je bilo prav mrzlo. Upam, da bo jutri kaj lepše. Danes čez dan je naš Mark spal samo kakšne tri ure, tako da je od utrujenosti že ob šestih zaspal in bo verjetno vsaj do polnoči spančkal.  Mi smo imeli v petek prvi pregled. Naš user posted image je pravi korenjak. Zrasel je za 5 cm, tako da je velik že 60 cm, tehta pa 4780 g. AD3 kapljice smo začeli jemati včeraj. Prvi teden naj bi mu dajala po eno kapljico, drugi teden po dve, nato tri in potem po štiri kapljice na dan. Zaenkrat ni nobene reakcije - krčev po kapljicah. Tudi jaz razmišljam o kengerujčku. Ko sva sama doma nič ne naredim, ker se hoče samo crkljati, tako da bi bilo prav fajn, če bi imela kengerujčka in bi lahko še kaj naredila. Pa še v deževnem vremenu bi šla lahko na kakšen sprehod. Luna, Eva: pravi cukrčki so vajini otročki. Tudi jaz bom poskusila  narediti album. Upam, da mi uspe. Geslo dobite na ZS. Grem še jaz počasi spat, da se vsaj malo spočijem.

Pozdravček!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.2.2007 16:14:17   
zojaB
Živijo, kje pa se skrivate danes? Predvidevam, da uživate zunaj na sončku. Men je tko hudo, ker ne morem danes nič ven, mali mi spet neki smrka pa bom rajši počakala kakšne 2 dni, da mi ne bo spet zbolel.

adriana_m lepo, da si tud nas pršla pozdravit, upam, da se boš večkrat oglasla, sej si še vedno naša.

hebeba, jaz se z malčkom ko je buden skos pogovarjam, tko da me včasih že prav glasilke bolijo, ko skos neki govorim. Tudi, ko kuham si ga dam na pult mu govorim, kaj kuhava, kako kuhava.... pa kakšen CD zavrtim z  bolj umirjeno glasbo, v glavnem je skos tiho in me posluša. Zaenkrat to še učinkuje, verjetno se bo treba pa vedno kaj novega spomnit, ker otroc se iste procedure hitro naveličajo.

no zdej grem pa cujne likat user posted image

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.2.2007 17:47:42   
hebeba
Ojla!

Danes ste pa res zaposlene mamice..Ali pa ste izkoristle sončka!

Mi smo tudi bili danes 2x zunaj je tako lepo, ko je sonček že topel in malo greje user posted image user posted image .
Sem nekje zasledila, da je ta čas spet polna luna user posted image  Bi lahko bila, ker naš mali ga je včeraj zvečer tako sračkal, da smo rabli 3 ure da je zaspančkal, sva si ga z mojim dragim malo izmenjavala. Je pa bil tako: jokal večino časa, potem se za par minut umiri pa spet...Zaspal je tako, da sem ga malo nosla in ujčkala, da se je umiril potem pa sem ga položla v posteljco in ga božala po trebuščku..to je bilo ob polnoči, revček se je tako zmatral, da je spal skoraj do 7h zjutraj. Sva ga hodila ponoči gledat, če je vse vredu, ker se tako dolgo ni nič oglasil.

ZojaB - saj jaz se tudi kar naprej pogovarjam z njim a to ga zabava ravno 10 min potem pa že začne nabirat in v jok. Jaz si ga tudi dam v ležalnik ko kuham pa bi tako rada, da ne bi jokal, ker potem sem čist nervozna, ker vem da moram skuhati, pa nimam srca da njega pustim da joče.
Zelo uživa na previjalni mizi nad katero sva mu obesla takšno kravico, ki je na fedrci pa njo gleda in se ji čudi in semji. Pa sevda ko je nagec mu je najlepše user posted image . Pa muziko sva mu tudi naštimala, mu je ati posnel nekaj nežnaga na ipod.

Kaj že katera daje svojga user posted image  pod "igralni mostiček" ali kako se že temu reče - upam, da veste kaj mislim. Jaz sem našega probala pa mu še ni zanimivo. Je pa po moje to super stvarca, res domiselno izdelano!

Me pa zanima kaj so vam rekli pri pregledu glede hranjenja? Meni je rekla pediatrinja, da do 6 meseca samo mleko user posted image  Kolikor sem jaz informirana se lahko že pri 4 mesecu začne počasi uvajat gosta hrana..

adriana_m - najprej vse najboljše Davidu user posted image  za mini 14 dni! Lepo mi je bilo prebrati tvoj prispevek! Želim ti, da te bolečine v hrbtu čim prej minejo! Kakšna masažica zelo pomaga. In idejo z žogo bomo danes kar hitro sprobali!

tako, zdaj pa že hitim k mojemu sončeku, se že oglaša

poljubček za vse mamice in njihove user posted image

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.2.2007 18:20:28   
zojaB
Sem prej pozabla, naš Leon vsak dan kolca vsaj 2x, a se še kteri to dogaja?

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.2.2007 18:34:05   
tatam
Danes smo imeli kontrolo pri svojem zdravniku,pljučka so hvalabogu čista,lepo se sliši...Anej občasno še zakašlja,Tosja pa skoraj nič.Upam,da se bomo sedaj uspeli obranit novih virusov!
Sta pa kar lepo napredovala,Tosja ima že 4960 g in 56 cm,Anej ki je v bolnici shujšal za 300 g pa ima sedaj 4130 g in 55 cm.Trenutno še spita v vozičku.Prvič po prihodu iz bolnice smo šli malo ven,sedaj pa že tri ure spita v vozičku...Ponavadi je dnevno spanje bolj nemirno in kratko,tak da ju je danes verjetno zrak uspaval...
Ponoči pa ponavadi bolj slabo spimo.Zaspita okoli 21-22 ure,Tosja se velikokrat "dere" do polnoči.Jesta pa okoli 2 ure,pa okoli 5-6 še enkrat,pa previjanje in potem ponavadi traja da zaspita nazaj...Aneja previjam sicer le občasno,Tosjo pa redno saj se obvezno pokaka,pa iz bolnice ma fajn rdečo rito in mi srce ne dovoli,da ga pustim tak spat!
Sta si pa ful različna.Tosja je ta glasen in zahteven,Anej pa miren in bolj tih..
Luna me je enkrat vprašala,kak ju ločim.Brez problema,po videzu takal tak,po glasu pa ravno po tem,da se Tosja dere na vse grlo,Anej pa bolj tiho,"nežno"..
Glede goste hrane pa tak.Tjaši sem jo začela dajat pri 4.mesecih,Aljoša je bil do 8.mescev izključno dojen,saj ni hotel jest po žlički...Sedaj bom pa videla če bo interes bom začela uvajat prej,če ne pa čakala do 6.mescev.
Uživajte in ne jamrajte da nimate časa zase...Pomislite nameuser posted image -ko spi eden me zaposluje drugi..Luksuz ko maš le enega!A ne menjam z nobeno,čeprav moram priznat da je dosti bolj naporno kot le eden.Dobro da mam izkušnje od prej,drugače bi bla sedaj že na psihiatriji user posted image !

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.2.2007 19:45:52   
Barbid
Živjo

Vidim da imao vsi iste probleme. Krčki, pa nespanje, pa nošenje.

Moja je danes spala samo v vozičku eno uro, zdaj pa se že od 17  h nosi - ne in ne spat.
Mene že tolk hrbet boli,  ati pa ta tedn dela popoldne in nimava kaj dosti od njega.

Prosim povejte in svetujte mi, kateri kengurujček naj kupim???
 
Imam bone od beby centera (tko da moram tam kupit), sem gledala na internetu, so od novoroječka pa do12 kg, vsi so fajn, cene od 54 do 84 eur, kaj dosti se ne spoznam tud če berem pod opisom, rada pa bi ga imela za dolgo.

Nč ne naredim, če jo skoz nosim , pa križ me boli kt user posted image . Nujno ga orm kupit.
Kajšnega imate ve ?

Luna: ne mi zamirt k te sekiram, ampak kapljic ni bilo.

Pozdravček
Barbi

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.2.2007 21:09:03   
eva1
Evo deca spijo user posted image , mami pred računalnikom, ati pa je šel na pir, ker pravi da ga otroci do konca izmučijo in rabi mal da k seb pride user posted image , je bil prej sam z njima, ker sem imela G!
No pri G vse ok-tako kot mora dati, sva se zmenila, da pridem po 1 M po mireno, drugače vse bp!

Alja je bla pa danes nevrjetno pridna(tok, tok), spala v ležalniku, v vozičku...prvič sem jo dala pod tisti igralni most in je bila 20 minut tiho in je gledala tiste igračke...drugače pa ful gleda luči-imamo tašne še starodavne v kuhinji in spalnici in so ful atraktivne-vem da jih je luka lahko po uro gledal in se ni naveličal!
No nimam kaj za reči, samo ati pravi da je bila pri nej bolj tečka, ampak ko sem jaz prišla dam, je bila čist pridna-aja pa v spalnici nad posteljo imamo ogledalo in če jo dam na posteljo, gleda v ogledalo in je tut ful pridna tam! Hvala bogu se je začela malo sama zamotituser posted image user posted image !

tatam-svaka ti čast-dva od prej, sedaj pa dvojčke-jaz si tudi predstavljati ne znam, kako mora bit to zahtevno in naporno! res bravo, mamicauser posted image user posted image user posted image

Adriana-pozdravljenauser posted image , ja res čas ful hitro teče...včasih še prehitro! če si črpaš leko, ker imaš preveč mleka si ga izčrpaj le toliko da malo bolečina pojenja in da niso več tako trde, ker bolj kot bi boš črpala, več mleka bo nastajalo, in se boš kr v krogu vrtela! To sem jaz delala pri Lukcu, ker sem se bala, da bo premalo mleka, potem pa sem ga imela že toliko, da mali tut iz ene prsi ni vsega popil-to pa tut ni dobro, dojke se morejo sproti prazniti...zato črpaj le toliko, da ne bo boleče! avetnova črpalka, če je prav ne sestaviš, al pa da kakšen delček obrneš narobe ne vleče!

Claudija-geslo prosim user posted image

Zoja-naša tut kolca, ampak veliko manj kot Luka ki mi je kolcal do 3 meseca ful, tut 5 x na dan! Ko zrastejo in prebavila dozorijo pa je ok, pa se jim kolca le občasno -tako kot nam!

Barbid-jaz imam kengirujček od firme TOMY, model roma!uporabljaš ga lako od 3.5-9kg, pereš v stroju, otrok na začetku gleda tebe-zadnji del je ful stabilen, tudi opora za glavico, ko pa sam drži glavico, pa tisto uporo prepogneš in pripneš z gumpkom, pa user posted image lepo gleda naprej(nekej pri 3 mesecih)! pasovi se lepo regulirajo, pa še za ledveni del imaš oporo, tako da ne pride vsa teža na hrbet! Men je zakon, mala pa tudi če je tečna, jo dam notr in takoj mir, najprej malo gleda , potem pa zaspi ko angelček-imam eno sliko v albumu, pa poglej kako izgleda!

Lahko pa si še mojga nodija pogledate v albumu in seveda princeskouser posted image !

Sedaj pa šibam mal v vodoravnega...pa upam,da bomo imele mirno nočko in jutri še en tako lep dan!

Nočkouser posted image


(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.2.2007 23:06:38   
LUNA06
Ojla!

Ja Barbid vem da jih ni bilo, sej sem rekla, da me je pošta zafrknila, sem dobila šele danes, jutri pa dam naprej 100%.Bomo pa jutri u LJ, tam okrog BC.

Tudi mi imamo bone za BC in mislimo kupit kengurujčka, pa tud nimam pojma kakšnega naj.Se mi pa zdi še malo prezgodaj, bomo počakali, da bo MArk sam držal glavico pokonci.

Ja Aventova črpalka res ne dela, če imaš tist bel krogec narobe obrnjen, tudi meni je nagajalo, pa sem potem le pogruntala.Sam men še vedni ne uspe kaj dosti ven izčrpat, gre grozno počasi, vedno obupam zraven.

Danes sva bila pri kolegici na bisku in smo si privoščili dveurni sprehod.Blo je res zakon, tako toplo, pa senčko sem mogla Marku nardit, tako ej bil močen sonce.

V igralni center pa ga zaenkrat ne dajem, sem probala, pa ni prav dolgo zdržal.Bomo še malo počakali s tem, zihr mu bo ušeč mal kasnej.Mamo pa eno perfektno pojočo zvezdico, ki na steni riše medvedke, zvezdice... Ta je res zakon, skoraj vsak večer zraven zaspi, prej je trajalo kar nekaj ur da je zaspau na rokah.Pa še tako lepo zgleda, da bi še jaz zraven zaspala.

Mark tudi pogosto kolca, je tudi že prej v trebuščku.Najbolj grozno mi je ko se mu kolca, kadar je.Sej njega kaj dosti ne moti, vsaj tko zgleda.

Nočko!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Januarčki in januarčice 2007
20.2.2007 13:38:01   
adriana_m
OHOJ, novice o Aventovi črpalki, šla sem nazaj v ARIEL in so mi dali nov nastavek (tista zvezdica je zgodovina), sedaj noro dobro leče, danes sem načrpala iz ene dojke 110 ml (joj upam, da ne bo katere zagrenilo, če nima mleka,...jaz poleg tega da imam velike dojke sem redno dojila na dve uri, pa še ponoči in sedaj ga je ful - metoda pomaga tudi če vam melko izgine...). Je pa ful dobra stavr ta črpalka, ati ga je nahranil, ko me ni bilo, pa še videli smo njegovo taktiko sesanja, do 30 ml vleče v peti prestavi, po 30 ml prestavi v prvo in preostalih 10 ml cuclja 2/3 časa... :)

TAMTAM že zadnjič sem ti hotela napisati, da upam, da se boste pozdravili čimprej in da od sedaj naprej ne bo več nobenih zapletov. To kar pišeš je vse res, malčki so sicer odporni od našega mleka ampak je treba biti pteviden. Jaz sem v porodnišnici fasala virozo (sem se nalezla od ene socimre) in potem sem morala dva dni dojiti z masko - grozen občutek. Pa še na mehur mi ej šlo naprej, ker sem imela odpornost -100 (metrike sem si jaz spomnila :). Skratka čuvati se moramo bejbe, da ne dobimo kake viroze, očkati naj v službi kar rečejo, da se morajo paziti, da se od koga ne nalezejo. Jaz sem danes cel projekt izvedla, da sem ortopan posnela in da nisem čakala v vrsti, so ordinacijo prej odprli zame, da sem se ognial virusom...Je rekla zdravnica, da ji je včeraj ena tako kašljala v aparatu noter, da je misla, da ga bo razgonilo...

Jaz s štorkljo nism najbolj zadovoljna, se mi zdi, da mu glavico potlači in mu ni udobno. Je pa res, da če ujameva pravi položaj, da je ful žurka.
Ali ste ga že okopale? Midva sva imela danes zandjič patronažno na obisku, sva še vsa vprašanja natresla, kar sva jih imela, sedaj je pa ne bo do 5.meseca. Je pa ful obremnenjena naša patronažna, vedno se ji precej mudi, pišuka komaj smo vse izprašali.

Strij nisem dobila pred porodom, sedaj pa sem se malo pozabila mazati in so se kar pojavile ene 3 na trebuhu- brrr. Hitro mazat!



(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Januarčki in januarčice 2007
20.2.2007 15:04:15   
Urša08
Ojla!

Samo na hitro.

Claudia prosila bi te za geslo. Po tvojem opisu mora biti že pravi korenjak. Kmalu bo že št. 62 prerasel.
Luna06 sem gledala tvojga Marka je tak cukrček, pa kolk lask že ma.

Včeraj dopoldan je bil naš user posted image priden, popoldan, ko ga je pa oči čuval je bil jok in stok. Šele zvečer se je umiril. Potem nama je pa spal od 9.30 - 2.30, kar je super, ampak potem pa ni hotel zaspati do pol petih user posted image user posted image user posted image user posted image . Sploh ne vem kaj mu je . Karkoli sem naredila samo jok in stok. No na vso srečo je potem spal do 8.10, da sem se vsaj malo naspala.

Adriana m čestitke za 14 dni. Veš tudi pri nas je bilo na začetku hudo s previjanje. Mi ga je bilo kar groza it previjat, ker sem vedela, da bo spet jok. Ampak potem se pa stvar unese. Glede zavarovanja  - k zdravniku greš s tisto kartico po katerem je otrok zavarovan (s tvojo, če je po tebi; z moževo če je po njem zavarovan - dokler otrok ne dobi svoje.). Tiste pikice so najbrž plenični izpuščaj. Probaj večkrat ga imeti brez pleničke, pa lahko probaš s praško pasto, ki se dobi v lekarni.

Tatam te kar občudujem kako zmoreš s štirimi. Jaz pa komej enga porihtam.

Sedaj pa šibam kosilo skuhat, pa malo pospravit dokler moj angelček še spi.

Lep dan



(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Januarčki in januarčice 2007
20.2.2007 18:54:14   
ribicau
Zdravo punce!

Sicer sem februarčica, ampak sem se prišla k vam pozanimat glede krčkov! Ene ste napisale, da kapljice kupite v Avstriji, ene pri nas.....Ali lahko samo na kratko prosim napišete katere so zdej OK, kako se jim točno reče in kje se jih dobi! Ker ste o tem že veliko pisale, mi lahko napišete tudi na ZS! Naša Eva je preveč živahna čez dan, da bi jaz lahko vse prebrala user posted image !

Punce, zahvaljujem se vam za pomoč.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.2.2007 10:30:40   
adriana_m
Urša08 hvala za info, kaj pa je praško pasta?

LUNA06 tole sem pozabila povedati od črpalke, za vse rezerve dele imaš garancijo 1 leto, tako, da ti en nastavek pripada brezplačno, rezervnoi pa stane 300 SIT, tako da se oglasi tam kjer si jo kupila. Razlika je ogromna!

Štorkljo sem naštudirala in včeraj sva imela en mini sprehod po balkonu, za 5 minut! Če je bil pa tak lep sonček in ne vem zakaj bi čakali do 3.tedna...

Jaz imam tudi bone od BC, rada pa bi kupila previjalno, samo ne vem, če bo še kakšna taka fajn akcija kot je bila komoda Lana pred časom. Komodo bom kupila, ko zibelko razstavimo. Sedaj ga previjam na pralnem stroju pa ne bo do 5. meseca zdržalo...je že sadaj tak ŽIVEC, ko žabica se odganja, pa glavico tako čvrsto drži gor..he he he športnik po mamici :)

Končno sem malo updejtala profil, ker je bilo še vse zastarelo. Slikice pa lahko pogledate, če spodnji link kopirate in nalepite v explorer vrstico...

Lp, A.

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 21.2.2007 10:32:47 >

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.2.2007 10:42:42   
eva1
Ojla!

ja adriana sem že včeraj pogledala spodnji link-res je sonček tvoj Daviduser posted image
Claudia-tudi tvoj Mark je ful sladek!
No konec koncev, sej so vsi user posted image pravi cukrčki!

Mi imamo danes UZ kolkov, pa mislim,da četudi bo Ok bom še nakaj časa široko povijala!

Punce a se vam zdi, da se je zvišala porodniška za 3-4 tistoč sit?

kasneje še kaj napišem, se že Alja nekaj uglaša...uživajte!

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.2.2007 10:59:14   
LUNA06
Ojla mamice!

Dans pa ni sončka, no upam da se še pokaže, smo se kar razvadli, ko je blo zdej dva dni tok lepo.

Adriana_m - jaz sem črpalko dobila na posojo, tko da ne morm it nazaj.Pa sej moja vleče, sam gre fuuuul počas.
Previjalna komoda Lana je zakon!Je ful široka, pa tudi predale ma fine.Potem pa samo tis nastavek odstraniš in maš normalen predlanik.Mi smo jo kupili malo pred tem ko je bila v akciji.Sem bila malo jezna, ampak se je splačalo.
Praška pasta pa je taka kremca v tudi, podobna je hladilnemu mazilu, tistemu lekarniškemu.

Danes imam za vas par vprašanj:
-ali vašim pikcem oblačite pižamco za spat?
-katere plenice uporabljate, katero znamko in kolk številko?
-imajo vaši malčki temenca, kako jih čistite?
-ima katero Nuby-jevo flaško proti krčem, tisto upognjeno? (Naš mali ne dobi nč vn, smo kupli nov nastavek, pa isto...)

U še to sem hotla povedat.U sparu majo v akciji čistilne robčke Pampers, 6x72 kom za manj kot 10 eurov.

Naš mali je biu včeraj maškarca.Je biu še kateri od vaših?

Lepo se imejte in držite pesti za sonček!

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.2.2007 11:02:07   
LUNA06
U še nekaj...

Me je eva1 spomnla.A je katera že dubla otroški dodatek.Mi smo že v januarju dubli odločbo, dnarja pa še ni.No sej od tistih 10 eurov ne bomo ravno obogateli, pa useeno...

Claudia še meni prosim geslo.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?