|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 19:42:59   
Primoza
Glede na to, da moja dva otroka obiskujeta vrtec in se ne počuim prav nič ogroženega ta hipoteza ni ne vem kako točnauser posted image . Saj se je kdo od mojih tudi že razsul v vrtcu, pa lahko bi se tudi drugače kočalo. Enako bi se lahko končal kak privatni dogodek. Smo imeli pač malo sreče, ki je, kot poudarjam pomemben dejavnik preživetja. Tudi v hribih naredi človek kdaj kako napako. Pravijo da si jih ne smeš privoščiti dveh naenkrat.

Saj sem dejal, čim več se naj jih izpiše iz vrtcev, najame zasebne rešitve (npr. zasebnega full time varnostnika) v sklopu svojih, domnevam neomejenih finačnih sredstev in pusti nam siromakom, da imajo otroke še vedno v ubogih vrtcih, kjer so non sop ogroženi od kofetkarskih vzgojiteljic.

To debatiranje o varnosti v vrtcu je povsem brez povezave s tragičnim dogodkom.

% umrljivosti v vrtcih je dober pokazatelj dejanskega (odličnega) stanja, posebej če se ga primerja s % umrljivosti v družinskem okolju. Žal ne najdem kake tovrstne primerjalne statistike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 19:55:04   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: nivess


Primoza
Ti misliš da se vrtci dobro držijo, ker imajo NIZEK ODSTOTEK SMRTNIH SLUČAJEV??? Upam da se šališ..SMRTNIH SLUČAJEV NE SME BIT!!!


Ja pa svizec zavije milka čokolado.

Lepo vas prosim, smrtnost je v družinskem okolju, smrtnost je na cesti, v letalih, smrt pri porodu, smrt v prvih nekaj mesecih ipd.

Ne si zatiskati oči, da bi z poostreno varnostjo preprečili posamezne primere. To so žalostni, naključni dogodki, ki se jih z razumnimi ukrepi preprečiti ne da.

smrtnost dojenčkov v letu 2003 je bila 4,6 umrlih dojenčkov na 1000 živorojenih. Če to apliciramo na vrtce bi to pomenilo 260 mrtvih malčkov v vrtcih letno. Upam da je to dovolj resen pokazatelj dobre varnosti v vrtcih.
 


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:04:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

smrtnost dojenčkov v letu 2003 je bila 4,6 umrlih dojenčkov na 1000 živorojenih. Če to apliciramo na vrtce bi to pomenilo 260 mrtvih malčkov v vrtcih letno. Upam da je to dovolj resen pokazatelj dobre varnosti v vrtcih.


Pa kaj to primerjaš? user posted image

Primerjal bi lahko število novorojenčkov, ki so zdravniku padli iz rok (nesreča) in zato umrli, ne pa tole. Novorjenčki umirajo iz različnih vzrokov, ne samo, ali celo nikoli ne zaradi nesreče.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:14:43   
April
Ja primozaa s temle primerjanjem si pa res mal mim udaril. Umrljivost dojenčkov gre večinoma pripisati boleznim, ne pa raznim nesrečam.

Jaz te čist razumem kaj hočeš povedat, a le če zadevo gledaš statistično. Je pa le treba gledat vsak primer posebej. In v tem primeru bi nesrečo možno preprečiti, preveč napak je bilo storjenih. Vzgojiteljice bi morale takoj obvestiti policijo, sploh pa zato, ker je bil pogrečan tako majhen otrok. Tudi, če bi ga potem našle, da se skriva pod posteljico. Jaz sem si tudi v vrtcu glavo razbila. In v tem primeru vzgojiteljice niso bile odgovorne, ker sem direktni priletela v omaro. One so me lahko samo hitro pripeljale do zdravnika.  Popolnoma drugače pa je ko sem pri dveh letih v Šiški ušla iz vrtca. Najdli so me policaji in ko se me pripeljali nazaj, vzgojiteljice sploh niso opazile, da me ni.
V obeh primerih bi se lahko nesrečno končalo. S tem, da bi bilo drugega mogoče preprečiti, če bi vzgojiteljice opravljale svoje delo tako kot se t6o od njih pričakuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:39:56   
Primoza
Ne vem, smrt je smrtuser posted image .

Se povsem strinjam s tvojo ugotovitvijo, umrljivost malčkov zaradi bolezni je neprimerno večja. Ampak prav zato se da tam še kaj izboljšati.

Ne pa tam, kjer je pri 57000 malčkov, ki so pol aktivnega časa v vrtcih en smrtni primer.  

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:43:44   
Marogica
Se absolutno strinjam z primozo. Mislim, da je on edini, ki tukaj odgovarja stvarno, z dejstvi.....Vse ostalo so pa emocionalni izbruhi mamic.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:49:14   
Anonimen
Mislim, da je on edini, ki tukaj odgovarja stvarno, z dejstvi.....Vse ostalo so pa emocionalni izbruhi mamic.


Gre za situacijo, kjer je navajanje faktov neprimerno in za prizadetega neokusno.

Jaz obožujem številke user posted image . Ampak ko gre za otroka, ne gre za število, ampak za življenje.

Kako bi pa ti reagirala? Ja, tvoj otrok je mrtev. Se zgodi, pač. Zakon statistike. Dejstvo. Še ena številka v statistiki.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:54:42   
Primoza
Glejte eno so odzivi na žalostni dogodek.

Drugo pa to okrog vrtcev. Vrtci so varni.

No, zdaj sem našel nekaj podatkov iz Nemčije:

Vir:
http://les.bf.uni-lj.si/fileadmin/datoteke_asistentov/srudolf/IGRALA/VARNOST_-_STATISTIKA1.doc


v letu 2000 se je v Nemčiji zgodilo 546 nesreč s smrtnim izidom, kjer so bile žrtve otroci stari
manj kot 15 let. Največ nesreč s smrtnim izidom (46,4 %) se je zgodilo v prometu, 22,7 %
doma, 7,3 % pri športu in prostem času, za 23,6 % nesreč pa kategorija nesreče ni definirana ( v
tem odstotku so zajete tudi nesreče v šoli).


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:57:00   
Marogica
Mič, dejstvo je, da bi reagirala tako, kot reagira vsak starš, če mu umre otrok. Tu sploh ni debate. V bistvu reagiramo vedno emocionalno, če nekdo umre. Meni je bilo pač všeč, ker je ostal primoza objektiven v tej debati, torej številkeuser posted image , in pač to o smrti. Kajti vedno je grozno-in smrt je smrt. Pa ne me narobe razumeti, sedaj...že komaj tipkam in razmišljam, sem preveč lomila rebra...čokoladi(kot vedno)user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:57:03   
Primoza
Mič a tole okrog vrtcev in vzgojiteljic pa ni neokusnouser posted image ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 20:59:36   
kimi
meni pa ni jasno zakaj niso šli še za ograjo pogledat če so videli da ga ni v okolici vrtcauser posted image . Mislim res ko pomislim...user posted image .

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 21:15:38   
Anonimen
Kajti vedno je grozno-in smrt je smrt.


Ma ne vem...meni ni grozna misel na mojo smrt. Mogoče bi majhno malenkost "težje" umrla sedaj, ko imam Mičico. V prinicipu pa ne. Pač namesto da grem zjutraj na kavo, umrem. To je zame sprejemljivo dejstvo.

V bistvu se marsikdaj vprašam, kaj če se mi kaj zgodi glede na to, koliko sem na cesti in v avionih.  Pa z lahkoto sprejmem dejstvo, da me lahko doleti nesreča. Pa tudi kar se Mičice tiče....odgovornosti do nje...kaj če umrem zaradi " statistično neodgovornega" življenja? Ampak na koncu me ni strah, ni me groza. V bistvu sem hvaležna za vsak trenutek, ki ga preživim z njo in za angela v njej. 

Ampak otrok....to mi je vedno grozno. Enostavno nesprejemljivo. Tudi če ne gre za mojega, če gre za nekega **** (se opravičujem opisu). Takrat me pa zmrazi. Pač mi je otroško življenje vrednota, ne morem iz svoje kože.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 21:26:33   
Marogica
Mič, te razumem, vendar, ko sem napisala smrt je smrt, sem mislila, da mene prizadene smrt tudi odrasle osebe, kajti tudi njegovo živjenje je vrednota. Je pa res, da me stvari, povezane z otroci, še dosti bolj prizadenejo, predvsem, od kar imam sama otroka.

Vendar se nekje zamislim, se vedno bolj zavedam, da smo ljudje, ki delamo napake. Nismo roboti. In zato se bodo tragedije dogajale vedno znova in znova. Dostikrat se mi zdi, da sploh ne gre za malomarnost ali neodgovornst, temveč enostavno za nemoč oz. za dejanja, ki so se zgodila zaradi človeške fizične ali psihične "omejenosti". In za to ne moremo nič, ker smo samo ljudje.....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 21:40:05   
Primoza
Pa še nekaj. Jasno je, da je največ smrtnih žrtev med otroci v prometu. Pa ali vozimo skozi naselje vedno največ 50?

Osebno ne, nisem ne vem kakšen divjak, ampak velikokrat prekoračim omejitev 50 za do 20 km/h, največkrat vozim 60. Se še kod javi?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 21:46:51   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Osebno ne, nisem ne vem kakšen divjak, ampak velikokrat prekoračim omejitev 50 za do 20 km/h, največkrat vozim 60. Se še kod javi?



Jaz, vendar v naselju vozim okrog 50, prekoračim tam, ko je omejitev 40 in je cesta pregledna-jao, kakšen izgovoruser posted image  Drugače pa sem imela "težko" nogo, odkar imam otroke, je postala kar dosti "lažja"user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 21:49:26   
Primoza
No zame je izgovor da cesto poznam. Tudi bolj klavrn.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 21:53:23   
Anonimen
Osebno ne, nisem ne vem kakšen divjak, ampak velikokrat prekoračim omejitev 50 za do 20 km/h, največkrat vozim 60. Se še kod javi?


Ne. Od kar imam tempomat vozim čez naselje 50 ali 42.

In med 42 ter 50 ali 60 je bistvena razlika, če pride so nesreče, ker sila narašča s kvadratom hitrosti.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 21:55:39   
Primoza
No pohvalno zgledna voznica. Pa te nihče ne prehiteva?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 22:03:13   
Anonimen
Ne vem, se ne morem spomnit, da bi me kdo...user posted image  

Večinoma se po naseljih vozim med delovnim časom. Očitno ljudje niso tako živčni, ko ni gneče? Kaj pa vem. Bom pozorna.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 22:07:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

IZVIRNO SPOROČILO: nivess


Primoza
Ti misliš da se vrtci dobro držijo, ker imajo NIZEK ODSTOTEK SMRTNIH SLUČAJEV??? Upam da se šališ..SMRTNIH SLUČAJEV NE SME BIT!!!


Ja pa svizec zavije milka čokolado.

Lepo vas prosim, smrtnost je v družinskem okolju, smrtnost je na cesti, v letalih, smrt pri porodu, smrt v prvih nekaj mesecih ipd.






Prosim te lepo ne ti meni o svizcih. Sploh pa mi ne primerjat to tragedijo z prometnimi nesrečami in zdravstvenimi.

Ne mi razlagat o nekih odstotkih, ker nisem debilna. Vem samo, da je ogromna razlika, če otrok umre iz zdravstvenih razlogov, kjer ne moreš pomagati, ali pa če otrok umre zaradi smrdljivih nezaklenjenih vrat.
In kako lahko rečeš SMRT JE SMRT??
Seveda je smrt-smrt. Samo ne mi rečt da bi ti isto doživljal smrt svojega otroka zaradi nezaklenjenega vrtca ali pa, ker je bil bolan, kjer se imajo starši včasih možnost psihično vnaprej pripraviti.
Jaz govorim konkretno za ta primer, ti pa vmešavaš in delaš popolnoma nepotrebne primerjave, kot da se ne zavedamo kaj se dogaja nasploh v življenju.





(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Tragični dogodek
20.2.2007 6:05:08   
Primoza
Tisto o svizcu je res precej mimo se strinjam, ampak na neumno trditev neumen odgovor.
 
Saj medtem sem našel link s podatki o nesrečah, iz katerega je lepo vidno, da se največ otrok smrtno ponesreči v prometu.
 
Očitno je na drugem mestu »varno« družinsko okolje in šele potem pridejo na vrsto razlogi, ki jih navajate kot enormno izstopajoče.
 
Žal ne najdem primerjave med nesrečami v družinskem okolju in v vrtcih, ki bi bila edina realna, ob upoštevanje % vključenosti otrok v vrtce. Glede na majhnost Slovenije se itak taka statistika ne more narediti na letni ravni ampak kvečjemu na desetletni.
 
Kot je dejala ene od udeleženk precej neproduktivne debate o (ne)varnih vrtcih: srečni bodimo, da se ni zgodilo našemu otroku, pa pazimo na njih, kar pa spet ne pomeni, da jih zavijajmo v vato.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Tragični dogodek
20.2.2007 6:08:03   
Primoza
Ja, no na relacijski vožnjah, ki jih najbolj poznam me vsi prehitevajo če vozim 50 ali manj (npr. v slabih vremenskih razmerah). Tisti tempomat pa sploh ni slaba ideja, verjetno bi ga morali kar zakonsko predpisati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Tragični dogodek
20.2.2007 9:20:05   
Anonimen
Ko se to zgodi tvojemu otroku se vsa statistika neha.
Najbolj žalostno pa je ko pogledaš vse forume kjer se piše kako otroci "pobegnejo" iz vrtca-ste opazili koliko jih je?-pa vzgojiteljice sploh niso opazile, da jih ni....... In komu se imamo vsi zahvaliti, da se ni na srečo nikomur še kaj hujšega zgodilo, da bi jih lahko nekateri končno dali v statistiko?
Groza, da rabite toliko smrti, da boste dobili eno statistiko s katero boste zadovoljni. Že ena sama smrt malega otroka je preveč.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Tragični dogodek
20.2.2007 9:33:34   
pinki3
Se popolnoma strinjam s tabo, Bebabeba. Seveda je res, da se nesreca lahko zgodi vedno in se je ne da 100 % prepreciti in da je tezko ocenjevati kdo je kriv, ce ne poznamo podrobnosti. Res pa je tudi, da je (bi morala) biti skrb za varnost na 1. mestu. Kajti, Primoza, ce hoces biti v svojih trditvah dosleden, ce se nesreca zgodi ne glede na nase preventivne ukrepe, ki jih torej nismo dolzni poduzeti, ja potem pa kar podrimo vse ograje okrog vrtcev in cakajmo, da bo otroke na igriscih varovala sreca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Tragični dogodek
20.2.2007 10:36:37   
TineB
Nekaj tednov nazaj sem prebral podobno zgodbo na CNN. Samo, da s srečnim koncem. Otroka so pripeljali od zdravnika in ga pustili kar samega v čakalnici v vrtcu. Ta se je mimo receptorke in brez zimskih oblačil izmuznil ven. Nekaj ur kasneje so ga našli popolnoma premraženega nekaj ulic naprej.
Razlika je v tem, da je bil odgovor ravnatelja, da že sestankujejo za izboljšanje proceduralnih postopkov med zdravniškim osebjem in vrtcem.
In Amerikanci so se hoteli nekaj naučiti, zato je zgodba prišla na prvo stran CNN.
Očitno se dogaja tudi tam, kjer imajo veliko višji standard in tudi receptorje.
Nikjer pa nisem zasledil razlogov kot so pomanjkanje ljudi ali denarja, nesrečno naključje itd
Otroci zaradi banalnih stvari pogosteje umirajo v nerazvitih državah kot v razvitih. In SLO je nekje vmes.
Žal pa smo Slovenci bolj pasiven narod in tako se nam glede na stanje v zdravstvu, šolstvu, sociali, državni upravi,... kar slabo piše.

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?