|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
21.6.2007 13:34:29   
Barči78
Evo mene, oba otročka pridno spita, mamica pa mal bere. Moram vam povedat, da s korenjam nisva imela sreče, zgleda, da mu ni všeč. Ah, bo že. Ga je dons tašča pazla, ji je pojedel ceeelih 70 ml, groza. Pa sem šla še enkrat v Milerja po vzorčno stekleničko mleka Milumil 2ker jo je zadnjič popil, sam kaj ko sem mu potem jaz kupla Milumil 1, ker še ni bil tolk star, pa on tud probat ni hotel. Pa pravjo, da so isti okusi, očitno ne, pa res je pitno mleko Milumil 2, edin ki je še men všeč.
V glavnem, mu nalijem 150 ml, pa on popije brez pritoževanja user posted image . Zdej pa spi. Samo me pa skrbi, ker je 2 in a ste vedle to, da pomeni po dopolnjenem 4. mesecu, ko je otrok star 5 mesecev in ne 4. Se pravi mleko 2, bi mogle mamice dati otroku šele pri 5. mesecih. Res logično napisano na vseh teh škatlah in kašicah. Zdej me pa skrbi, da Milumil 2 ne bo pretežek za njegov želodec, držte pesti, ker če nam uspe, sigurno prestavim uvajanje goste hrane za še kakšen mesec.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4201
21.6.2007 13:49:58   
tinaaja
prst s cim namazat user posted image

jjasna, razlogov je lahko vec, zakaj desne ne mara... morda na desni ful bolj ali ful manj tece.. probaj spremeniti polozaj - leze oz polozaj nogomezne zoge.. kam gleda, ko se doji na desni, za razliko od leve.. spremeni prostor dojenja, tko da gleda v prostor ne v steno,.. poklici LLL ce nic ne pomaga, res svasta se spomnejo tile nasi malcki.. brina tud vcasih ne bi na levi, pa jo na sreco mine.

barci.. ma jaz bi mu dala tisto, kar mu pase. prej bi prosila P za nasvet, ce je lahko kaj zeelo narobe, ceprav mislim, da ne, ce to dobro prenasa oz celo bolje kot 1. eni tud pri 6 tednih uvajajo gh, pa so otroci ok, no saj nam so tu, pa leta nazaj je folk na kravjem mleku gor zrasel, tko da bi rekla, da go for it..

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4202
21.6.2007 14:05:23   
Pikca
Jerneju tud ne paše tale vročina.... skoz se zbuja in neki jokcauser posted image . Krvi v kakcu pa na srečo ni več, hvala za pikapoloniceuser posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4203
21.6.2007 14:35:34   
skačica
ja, pikca, ob 10 pred vhodom.
Naša je tud dons sitka. Zdej 2 dni, k je blo tok vroče, je kar spala, dans pa ji nič ne pašeuser posted image . Ne na rokah, ne v postelji, sploh ne v igralnici, skratka ne vem kam naj jo še dam. Komaj čakam, da gremo dol k našimuser posted image

jjasna- a kar zobka ima že vaš Jure? Čestitkeuser posted image , mislim, da je prvi marčevsko otroček, ki ima zobekuser posted image

pikca- super, da ni več krvi v blatuuser posted image

Naša tud skoz roke rine v usta, očitno jo srbijo dlesni, ker bi kar vse sesala kar ji pride v bližinouser posted image  Imamo pa od včeraj naprej tud me občasno borbe, ko se dojiva na levi ziziuser posted image . Včasih pa brez panike zagrabi.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4204
21.6.2007 14:36:11   
amy26
noče piti z desnega joška - ja, to je pa naš drugi (no, recimo drugi) problem. Ponoči ni razlike, levi, desni - sam da teče.

jjasna, moja je ista
že dva dni opažam da raje pije iz leve joške, desna pa tko tko za silo, jo moram kar siliti da še tam pije, če pa že pije pa povleče in spusti pa spet ponovi,...user posted image  nevem kaj ji je.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4205
21.6.2007 14:40:58   
amy26
Komaj diham, vroče za popiuser posted image v stanovanju je 28 stopinj, zunaj še več, komaj čakam da se mal shladi in da gremo spet ven za kako uro.

Eli pa kar paše ta vročina, ker kar precej spi, no ja več krajših rund.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4206
21.6.2007 15:04:58   
tinaaja
jjasna user posted image za zobka

brino pa vseeno zgleda cepljenje daje in ful jokca, jaz se pa trudim ne user posted image tok mi je grozno. edini polozaj ki ji kolikor tok pase je s trebuhom na roki in pol stoka, dokler ne zaspi.. zdaj mi ze drugic spi tko in sploh ne upam spustit prijema.. naj se ze neha... user posted image tko da skacica, sva na istem user posted image

amy - klimaaaa cim prej.. jaz uzivam not user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4207
21.6.2007 15:21:31   
Pikca
Jerneček pa mi spi na trebuhu oz. prsih - napol ležim, si sploh ne upam vstat in ga odložit, ker bo zihr spet jok... škoda, da ni nobenega doma, da bi mi vsaj poušter za pod križ prinesel

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4208
21.6.2007 15:23:34   
draja
Pozdravljene!

Najprej čestitke vsem današnjim slavljenčkom: Brina, Jure, Zala, Anej in Mija vse najbooooooljše!!!!!

Jaz moram žal začeti si slabo novico, saj je imela Živa prej spet drisko in seveda spet sledove krviuser posted image . ma sem fuuuuul žalostna, ker nimam pojma od kje zdaj to, saj sem na strogi brezmlečni dieti. Je kakala že ponoči in cel dan, prejle je pa drekec prešel v drisko in sluz. Ma me je čist sesulo. Potihem upam, da je to morda od vročine. Ne vem. Res ne vem več kaj naredit.

Drugače smo danes zjutraj skupaj z mojo mami nakupovale in sem dobila ene hlače in dvoje majčke za bližajoči se rojstni dan. Živi smo pa kupili tisto žabico z ogledalom za v avto in komaj čakam, da sprobamo.

Velik ste napisale, zdaj ko sem hotla kaj pokomentirat se pa ne spomnim več kaj dosti.

Arboretum naju najverjetneje žal ne bo na srečanje. Razlog je moj avto brez klime in to da se Živa v lupinici ne počuti najbolje. Ma ne vem. Saj jaz bi ful prišla,samo če pogledam realno Živa nima čist nič od tega, je bolje da jo kje tukaj na sprehod peljem. Morda kdaj drugič, ko bodo malčki palčki že kaj večji.

Tinaaja si me spravila v jok s svojim voščilom svoji princeski. daj ji še poljubčka v najinem imenu. A včeraj si dobila ZS?

Jjasna držim pesti, da bodo zdaj kapsule zalegle in čestitke za zobek.

Barči se strinjam s Tinaajo - če mu paše to mleko, bi mu ga jaz dajala (prej še posvet s P).

Tejčica uživajte danes na zaključku vrtca in hitro nam poročaj kako je bilo.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4209
21.6.2007 15:31:22   
A-N-J-A
draja-napisala si da si na strogi ml.dieti,vendar sem enkrat zasledila da si jedla čokolino z riževim mlekom.V čokolinu je tudi mleko,tko da moraš res pazit kaj ješ in vse nadzorno prebrat.
Upam da bo z Živo boljšeuser posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4210
21.6.2007 15:38:06   
Pikca
draja, user posted image bogica Živa, mogoče pa je tudi pri vaši samo žilca počla. naš je tudi včeraj redkeje kakal, zdaj je pa že ok in brez krvi. enouser posted image  da bo vse v redu.
škoda, da ne prideta v arboretum, no saj razumem, ampak bi vaju midva z Jernejem prav rada spoznala. pa drugič.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4211
21.6.2007 15:41:04   
skačica
draja- sem še jaz žalostnauser posted image . Pa kaj je zdaj touser posted image  Jaz ti ne znam nič svetovat, držim samo pesti, da se ne ponovi več.user posted image
Za arboretum pa še malo razmisli- bi te tud jaz rada spoznala.

Danes pa izgleda, da ima kar nekaj otročkov ta sitno. Ma, so revčki v tej vročini. Moja spi zdaj na rokah, sončicauser posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 4212
21.6.2007 16:08:19   
Taya85
Dobro jutro!user posted image

Midve z Lino sva zdele odspali 1h, Lina še mal kinka. Je uzuni vroče za popuser posted image , še dobr da je notr mal bl hladno.

*sonchek* Jaz bi tud šla z Lino v Citiya, pa sem se že zdavnaj  premislila, sva šli dvakrat v H&M, pa nikoli več, se mi je tko začela dret, da sem ven laufala, ker ji je blo vroče. Zdej grem samo še sama, če je sila pa očka in Lina zunaj počakata......... Lahko bi se tam mal zamislil, glih na otroškem oddelku so jim klimo izklopil, sem zanč skor skp zlezla!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

erna14 ja sej res se midve poznava, sam jz bom šla najprej od vozička do vozička, pa bom prej Žigca spoznala, k tebe, tistih blond laskov ni za pozabtuser posted image

en kukuc od Lineuser posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Taya85 -- 21.6.2007 16:11:46 >

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4213
21.6.2007 16:12:50   
cv105
jjasna - čestitke za zobke

barči - naj je, kar mu paše

draja - enauser posted image   za vas

tinaaja - ena user posted image  za vas

pikca- ena user posted image  za vas

mi smo bili danes cepljeni; tehtamo 5170, merimo 58,5 - mislim, da smo daleč najmanjši in najlažji, a ne?

Pa mal je zapiz..., da se je premalo zredil (560g) in premalo zrasel (2,5 cm). In sestra mi je rekla, naj fajn preberem vse brošure o cepljenju in reakcijah, da ne bom prehitro nazaj hodila. ko so ga cepili, je čist znorel in je jokal 100/uro. Pa sta obe hodili ven v čakalnico gledat kaj da je in govorili, da je to nenormalna reakcija in sta naredili totalno paniko. V glavnem ta naša P je glupa. Že 3 mesece ji hodimo kazat pikice in izpuščaje in ona je do danes govorila, da je vse pd, danes pa prijavi, da je mali na nekaj alergičen, a da bo še malo počakala. Mislem???? A je to profesionalnost???

V glavnem zdaj noče zaspat in malo jokca. Upam, da česa hujšega ne bo.

Imejte se lepo.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4214
21.6.2007 16:13:10   
Gio
DRAJA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vaju s pikico!!! Kaj bi dala da bi ti lahko pomagala kot si ti meni včeraj. Kaj ni nobenih preiskav, ki bi pokazale zakaj ima kri v blatu? Upam pa da ne bo hujšega.

TEJČICA....praviš da si tudi ti imela vročino samo po en dan....misliš da je to lahko tudi zaradi utrujenosti? Ker jaz vem da sem imela učeraj prazne baterije....in itak da smo neprespane.

JJASNA....moja ni hotla pit iz leve zize, potem pa sem začela dojit leže in je 100% boljše.

TINAAJA....upam da kmalu minejo simptomi cepljenja tvoji Brini.

Ela kako dela ura? ''ka-ka-ka-ka''
Kaj pa ti narediš v plenico? ''kak''
Kaj pa pije mama zjutraj? ''kaka''

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4215
21.6.2007 16:32:44   
*sonchek*
Naš mulc je imel pa danes obisk - ga je zabaval Nejc od dajadade. Sta bila prav srčka skupaj, pa tako sta čvekala user posted image

Evo, še slikci, kako sta se mulčka zabavala...

user posted image

user posted image

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 4216
21.6.2007 16:33:36   
draja
Punce hvala za vso tolažbo in podporo. zlate ste!!!!!

Anja ja enkrat sem res jedla Čoko - med sestavinami ni mleka, piše samo, da lahko vsebuje sledove mleka (zaradi načina pozvodnje pač). Vem, da če bi bila res alergična na mleko, bi bilo potrebno tudi vse to izločiti, samo dejstvo je, da sem jaz ves čas jedla po malem mlečne izdelke, tudi po 2 jogurta na dan, pa ni bilo nobenih problemov skoraj 2 meseca. Ko sem začela še čisto kravje mleko piti in sladoled ipd. jesti je imela enkrat drisko in takrat smo se odločili za dieto. Se pa vsi P (še iz porodnišnice in zdaj naša) strinjajo, da če bi bila res alergična na kravje mleko bi imela hude reakcije že prej, ko sem v zmernih količinah jedla mlečne izdelke, sploh pa takoj po prihodu iz P, ko sem ogromno mleka spila.

Gio hvala. Glede testiranja pa takole - za alergijo so nam rekli, da čim kasneje, ker so bolj zanesljivi rezultati, sicer so lahko lažno pozitivni, da bi bil pa kakšen virus pa tudi ni verjetno, ker so jo v P testirali na vse možno, pa je bilo vse negativno, zdaj pa je imela v roku 1 meseca samo 2-krat drisko - če bi bil virus bi imela nepretrgoma drisko, ne samo na vsake nekaj tednov. ah, ko bi le vedeli od česa je to, pa bi mirno spali.

Zaenkrat je plenčika suha in čista, tako da upam, da se tako kot zadnjič driska ne bo ponovila.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 4217
21.6.2007 16:44:27   
Anonimen
alergija na mleko in jajca

prepovedana zivila:

kravje in kozje mleko
siri,skute,smetana,sirni namazi
pudingi na mleku
jogurti,kefir,kislo mleko,sirotka
izdelki ki vsebujejo mleko v prahu ali kazeinat ali sirotko

maslo

vsa ostala margarina(becel,latta,rama)
rasstlinsko olje,sepicno olje,arasidovo olje
mast za cvrtje majoneza,prelivi za solate

sadnje in marmelade:
jagode,breskve,hruske lahko povzrocijo alergije
lupinasto sadje:arasidi,mandeljni,lesniki,orehi...
industrijsko pripravljene marmelade in kompoti z konzervansi

zelenjava:
susena mleta sladka paprika ali ostra paprika
sveza paprika in paradiznik lahko povzrocita alergije
industrijsko vlozena zelenjava

meos in izdelki:
svinjina
mosrksi sadezi,surimi,rakci,skoljke,lignji,ribje palcke..
vsi emsni izdelki-salame,klobase,pastete,hrenovke,mesni sir,suhe salame,prsut,sunke...

kruh-zitni izdelki in peciva:
beli kruh in pekovsko pecivo-lahko je dodano mleko fvprahz
vsa ind.pripravljena peciva,piskoti,torte,z mlekom ali kremo,ki vsebuje maslo,mleko,jajca in druge skrite alergene v obliki stevilnih dodatkov

prepisano iz  ALERGIJE PRI OTROCIH,zbornik predavanj,zbornica zdrav.nege slovenije,pediatricna sekcija

draja
upam,da cimprej porihatete....tu pa sem azte prepisala ceprav potem se mi zdi kot da revca sploh nimas vec kaj za jestuser posted image
za Živo user posted image da se neha ta kalvarija s krvjo v kakcu

(odgovor članu *sonchek*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4218
21.6.2007 16:48:50   
tinaaja
cv105 - joj revcek... jokec je res tezko prenasat, ker srcki nas bolijo user posted image ne morem verjet, kaksne P imate user posted image zelim vam cim manj reakcije. a se samo dojite?

draja - dobila zs in odgovorila user posted image

Brina je imela prej tud drisko, ampak po cepljenju to spada pod reakcijo.

Upam, da se nobeni vec ne pokaze kri v kakici user posted image user posted image

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 4219
21.6.2007 18:40:13   
cv105
tinaaja: ja, samo dojimo se. noče flaše niti videt. čaj ja, mleka pa ne. Trenutno imamo Aptamil COmfort, pa mu mogoče okus ne paše. Sam me je kar groza, da bi zdaj še skozi test mlek šla, da bi ugovotili, katero mu paše. Če sploh.

Jaz mu 2x/dan sigurno flašo z mlekom ponudim. Tako, zarad sebe, da sem ziher. Pa noče jest. A ga naj sili, da bo zadostil povprečju?????

DR ima teorijo, da se mora zredit 2dag/dan. zdaj se je torej zredil 4dag premalo in zato panika?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4220
21.6.2007 19:06:46   
draja
LeINA hvala, hvala, hvala!!!! Res si en sonček,da si se tako potrudila. Ko sem prebrala ta seznam, sem ugotovila, da se v bistvu vsega držim, saj jem praktično samo riž, kakšnega purana, korenček, špinačo, testenine (brez jajc), krompir, kakšno banano, pa razne sojine izdelke. Pijem pa samo vodo ali komarčkov čaj za dojenčke user posted image . To je pa ves moj jedilnik.

CV105 bogi Maks, da je bilo cepljenje zanj tak šok. Pa ne sekiraj se preveč glede besed P in koliko naj bi se zredil. Če se tebi zdi, da je otrok sit in zadovoljen, potem je že tako. Vsaj tako si jaz mislim. Pa saj res ne morejo vsi vsak mesec enako rasti in se debeliti.

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 4221
21.6.2007 19:27:59   
tinaaja
cv105- tko kot je napisala draja .. minimum za dojenega otroka je 450g na mesec, povprecje jemed 20 in 30g na dan. Jaz sem se ful zasekirala,ker smo se prvi mesec zredili le 650g, pa je slo pol samo navzgor.. pac en mesec vec, drugega manj. Vse kar lahko naredis je, da probas veckrat pristavit, morda malo dlje pikca gor pustis in predvsem se ne sekirat. Jaz ti lahko za test prinesem v sredo Hipp, samo spomni me prej. 

nejc in anej pa sta ga dobr zazurala user posted image

no, mi smo kar calpol vzeli, ker trpet ji pa res ni treba. ma je tok jokcala. sem sele zdaj videla, da je namenjen tudi tocno temu - ob cepljenju za di-te-per... ce bi prej to videla, bi ji ze prej dala user posted image upam, da bo jutri veliko bolje in da bodo simptomi izginili. tok mi je grozno, da morajo cez to, pa se povedat ne znajo, kaj tocnjo jih matra user posted image zdaj je zapanala pri daddyju, medtem pa naj calpol prime, pol pa kopanje, papanje in spanckat..

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4222
21.6.2007 19:51:59   
K_a_t_i
Joj punce, dons pa ni sreče s telimi otročki user posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image  Brini, Živi in še en revček po cepljenju je bil pa ga zdej ne najdem user posted image .

Amy26, hvala za navodila kako do arboretuma. A je 30' dost za iz lj pridet do tja user posted image

Bi šla kera jutri v kakšno senčko ob kavici vročino prenašat? Ob ene 10:30 kak Mostec?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4223
21.6.2007 20:31:00   
tinaaja
Bi šla kera jutri v kakšno senčko ob kavici vročino prenašat? Ob ene 10:30 kak Mostec?

bejbi mejbi user posted image user posted image ce se situacija umiri user posted image je ravnokar pridno popapala vecerjo in ressss upam, da bo jutri reakcija za nami user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4224
21.6.2007 21:07:27   
erna14
punce kaj naj nardim tamal ma spodnjo obrobo usnice rdeco zgleda da se mu je od vrocine vnel zdaj pa skoz lize a obstaja kaj za namazat

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

kremica za ritko
lilie

kaktero kremico za ritko uporabljate?

bebi val (18%)

dm (7%)

muller (6%)

drugo (69%)

Število vseh glasov: 247

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!