Encijan
|
Ojla. čveke! Se uspešno hladite? Mene je danes včerajšnja delovna vnema kar malo minila, sva šli s Špelo malo prepozno na sprehod, ker bi zutraj ona še kar spala (kadar bi pa jaz rada, pa ona ponavadi noče in jo moram prepričevat). Sem jo potem nežno zbudila z dojko, je malo popapala, sem jo previla in sva za dobri dve uri šibnili ven, ko sva se vrnili, je bilo že čez 30°C v senci, pa ura še ni bila 10. Potem se je malo igrala v igralnici, ko ji je blo dost igračk, pa se je parkrat prekotalila še na bušija. Tale igralni center ali kako se že reče pa zdaj res prav pride, koker jo že noter dam, vedno kaj novega pogrunta, zadnja Špelina pogruntavšina je muziciranje na ropotuljice in zvonček, se mi zdi, da ima kar nekaj več posluha od mami (upam, da bo po atiju), zgleda pa to tko, da z rokicama po zvončku in eni ropotuljici udarja, z nogicami pa po drugi. Jo moram kar gledat (pa slikat), namesto da bi tisto delala, kar sem se namenila... Pa če mami poje, jo lepo posluša in malo zraven po zvonču tolče, tako za spremljavo... Vam moram povedat, da sem včeraj uspela priti celo do knjižnjice (prvič po porodu) in trgovine in to sama, tamalo sem pustila doma atiju, sta ful uživala in se zmenila, da bo pridna, dokler mami ne pride domov. Sem šla po knjigo Otroško spanje, pa potem našla še nekaj uporabnih priročnikov, upam, da bom našla zdaj čas to sploh prebrat. Včeraj je Špela prvič spala v posteljici s tistimi lesenimi paličicami in je tudi že čez dan med testiranjem uspela vtakniti nogico vmes, je pa res, da nimamo nič obloženih remelnov (al kaj so že), tako da sem jo potem za ponoči založila z zvitim kovtrčkom in je bilo vse OK. Sem se pa tako navadila zadnji mesec, da spi zraven naju, da sem morala kar naprej čekirat, če je vse OK, po prvem dojenju pa sem jo potem spet pustila pri nama, je potem lažje, ker se tudi jaz bolj naspim, kot pa da bi jo nazaj dajala, pa uspavala. Tralala... Še nisem knjige prebrala in ne poznam teorije, zdaj smo delali pač po občutku in zadnji teden nam je tudi uspavanje kar uspevalo, potem ponoči pa tako nikoli (morda razen prav na začetku, sem že pozabila!!!) niso imeli problemov, popapali smo in spali naprej. Tako da nisem utrujena, čeprav se ponoči dvakrat dojiva (doslej je samo enkrat prespala noč z enim samim dojenjem. AD3, midve sva danes na 4 kapljicah (prej smo bili na Oleovit D3), pa je zaenkrat še kul, morda je res fora v tem počasnem povečevanju (na dva dni povečava dozo za 1 kapljico), dam pa ji jih lepo po žlički skupaj z nekaj kapljicami mleka (če se spomnim in ni tista huda lakota zjutraj pred dojenjem, sicrer pa tudi bolj proti koncu), za zdaj jih še nisem pozabila dat, imam kaplice kar na nočni omarici in skoz na očeh. Saj Oleovit sem tudi imela, pa sem jih kdaj pozabila dat... Grem malo slikce uredit oz. ne, moram poštudirat, kaj bo za kosilo, je ura že pol dveh, pa Špela še kar spi. Imamo ful bučk in kumar na vrtu, pa za bučke kar imam ideje, za kumare pa ne vem, kako naj jih jem. Tinaaja, a ti si jedla surove? Jaz jih imam ful rada v krompirjevi solati, ki bi zdajle zaradi te vročine ful pasala, samo kaj ko je zraven še čebula, te pa si res ne upam. Dajte kaj svetujte, bi jutri nekaj iz kumar naredila, danes bodo pa najbrž kar popečene bučke, solata in morda še kaka ribica... Sem v DM-u zadnjič vzela nek sok z železom in enega s folno kislino, oba za doječe matere in se mi zdi, da se ful boljše počutim, čeprav mi sedaj železa ne primanjkuje, mislim, da bom še kar kdaj to kupla, saj ni poceni, ampak se mi zdi, da imam tudi mleka več. A kera to pije? JJasna (upam da se nisem zmotila), midve se pa že cel cajt dojiva po 10 ali 11-krat na dan, no na začetku smo tudi do 17 kdaj prišli, potem sem si pa tako nehala pisat, ker ni bilo dober za psiho, mi je patronažna tako svetovala (sem ji ful hvaležna, ker takrat smo enkrat do dvakrat na dan dodajali, zdaj smo pa že več kot 2 meseca na ful dojenju) in sem si zadnjič enkrat za foro spet zapisala, pa je blo 11 podojev v 24-ih urah, pa danes spet pišem, ker imam občutek, da se je malo podaljšal razmik med dojenji in me firbec matra... Lp vsem - ta pridnim in ta tečnim in njihovim mamicam, Encijan
< Sporočilo je popravil Encijan -- 17.7.2007 13:58:51 >
|