|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  235 236 [237] 238 239   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
17.7.2007 12:39:11   
Anonimen
Enouser posted image za Lino! Upam, da ni kaj hujšega...

(odgovor članu Taya85)
  Neposredna povezava do sporočila: 5901
17.7.2007 12:45:07   
tejčica
Taya85, user posted image , upam in držim pesti da ni kaj hujšega in bo Lina kmalu spet zdrava in nasmejana.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5902
17.7.2007 12:56:53   
tejčica
Sibil, saj se nisem po Kopru šetala v tej vročini, smo šli po špežo v Hiperja. Smo za blagajno skoraj korenine pognali in je tudi Vid že začel malo protestirat. Ga je potem tast uspešno animiral.

Pikca, točno tako, niti probala nisem. A Jernej pa že kar nutelo baše vase!user posted image  Čmrli mali, ga biksajo že sedaj.

Sva pa z Vidom sama samo še ta teden, s ponedeljkom pa Taja za en mesec ostane doma. To bo pestro.user posted image  Upam da bomo šli kaj na plažo, za kakšen teden na Gorenjsko, za par dni gre Taja z babico in dedijem na Štajersko, tako da bo mesec sigurno en dva tri naokrog. Upam pa da bo kaj manj vroče, da bomo bli lahko zunaj, ker notri bo pa raztur!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5903
17.7.2007 13:17:27   
Žabika
Lina, koš user posted image samo zate!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5904
17.7.2007 13:27:40   
slumpo
Taya85, bogica tale tvoja pikica Lina...upam da ni akj resnega in da skupaj prideta domu ...user posted image

men pa mali ninčka, jaz pa mal delam na računalniku...pol me itak čaka it delat kosilo pa mal pospravt, pa likat bi mogla pa je že brez prkurjenga likalnika za umret vroče...

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5905
17.7.2007 13:27:47   
Pikca
Tudi jaz pošiljem user posted image user posted image user posted image  Lini, da ni kaj hujšega in da bo čimprej ok!

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 5906
17.7.2007 13:29:09   
cv105

Ela in Gio - vse najboljše!user posted image user posted image

Taya85: držim pesti za Lino!!user posted image

Barči78: Se mi zdi, da si ti zadnjič pisala o mleku z okusom vanilije? Katero je to?

GH: mi ne maramo mleka in že kar uspešno jemo Hippove frutke in pire krompir. Po špinači je dobil nekaj pikic. Sicer naš Maks spije zelo malo mleka/dan. Max 3 dcl. A mislite, da ga naj k P vlečem, s tem, da vem, da mi bo rekla, da se SPET PREMALO TRUDIM. Meni pa VEDNO po križu lije, ko jemo.!!! Zaradi te njene fore sem ob mleko, ker smo čez noč na adaptirano šli, ker mi je zapizuser posted image , da se je za 4 dag premal zredil... ?user posted image user posted image user posted image

draja: kaj pa če rabi Živa malo časa, da se nazaj na celinsko klimo aklimatizira? po moje po kapljicah ne bi bila tako naspidirana... al pa?user posted image

tinaaja: jaz sem zajc in ne bi šla sama z otročkom v kamp...

slumpo: mi gremo najprej v toplice "na morje" in ta mali bo po moje ziher šel v bazen, ker je totalno nor na vodo. 14 dni nazaj so bli eni kolegi in so rekli, da je bazen  poln dojenčkov najrazličnejših starosti. Po moje je treba pazit, da vode ne pije in da se ga ne namaka kot piškot in da se ga potem fajn stušira. Upam, da bomo imeli pozitivne izkušnje.

Naša noč tako tako, ker je naš ati premalo vztrajen. Sva se sinoči spokala, ker je malemu flašo vzel takoj, ko jo je prvič ven pljunil (to naredi po prvem požirku) in potem smo se celo noč zbujali... mleko je jedel šele ob pol petih, do takrat pa pil čaj in trmaril in se pogovarjal in telovadil...kriza skratka.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5907
17.7.2007 13:48:18   
Encijan
Ojla. čveke! Se uspešno hladite?

Mene je danes včerajšnja delovna vnema kar malo minila, sva šli s Špelo malo prepozno na sprehod, ker bi zutraj ona še kar spala (kadar bi pa jaz rada, pa ona ponavadi noče in jo moram prepričevat). Sem jo potem nežno zbudila z dojko, je malo popapala, sem jo previla in sva za dobri dve uri šibnili ven, ko sva se vrnili, je bilo že čez 30°C v senci, pa ura še ni bila 10.

Potem se je malo igrala v igralnici, ko ji je blo dost igračk, pa se je parkrat prekotalila  še  na bušija. Tale igralni center ali kako se že reče pa zdaj res prav pride, koker jo že noter dam, vedno kaj novega pogrunta, zadnja Špelina pogruntavšina je muziciranje na ropotuljice in zvonček, se mi zdi, da ima kar nekaj več posluha od mami (upam, da bo po atiju), zgleda pa to tko, da z rokicama po zvončku in eni ropotuljici udarja, z nogicami pa po drugi. Jo moram kar gledat (pa slikat), namesto da bi tisto delala, kar sem se namenila... Pa če mami poje, jo lepo posluša in malo zraven po zvonču tolče, tako za spremljavo...

Vam moram povedat, da sem včeraj uspela priti celo do knjižnjice (prvič po porodu) in trgovine in to sama, tamalo sem pustila doma atiju, sta ful uživala in se zmenila, da bo pridna, dokler mami ne pride domov. user posted image user posted image Sem šla po knjigo Otroško spanje, pa potem našla še nekaj uporabnih priročnikov, upam, da bom našla zdaj čas to sploh prebrat. Včeraj je Špela prvič spala v posteljici s tistimi lesenimi paličicami in je tudi že čez dan med testiranjem uspela vtakniti nogico vmes, je pa res, da nimamo nič obloženih remelnov (al kaj so že), tako da sem jo potem za ponoči založila z zvitim kovtrčkom in je bilo vse OK. Sem se pa tako navadila zadnji mesec, da spi zraven naju, da sem morala kar naprej čekirat, če je vse OK, po prvem dojenju pa sem jo potem spet pustila pri nama, je potem lažje, ker se tudi jaz bolj naspim, kot pa da bi jo nazaj dajala, pa uspavala. Tralala... Še nisem knjige prebrala in ne poznam teorije, zdaj smo delali pač po občutku in zadnji teden nam je tudi uspavanje kar uspevalo, potem ponoči pa tako nikoli (morda razen prav na začetku, sem že pozabila!!!) niso imeli problemov, popapali smo in spali naprej. Tako da nisem utrujena, čeprav se ponoči dvakrat dojiva (doslej je samo enkrat prespala noč z enim samim dojenjem.

AD3, midve sva danes na 4 kapljicah (prej smo bili na Oleovit D3), pa je zaenkrat še kul, morda je res fora v tem počasnem povečevanju (na dva dni povečava dozo za 1 kapljico), dam pa ji jih lepo po žlički skupaj z nekaj kapljicami mleka (če se spomnim in ni tista huda lakota zjutraj pred dojenjem, sicrer pa tudi bolj proti koncu), za zdaj jih še nisem pozabila dat, imam kaplice kar na nočni omarici in skoz na očeh. Saj Oleovit sem tudi imela, pa sem jih kdaj pozabila dat...

Grem malo slikce uredit oz. ne, moram poštudirat, kaj bo za kosilo, je ura že pol dveh, pa Špela še kar spi. Imamo ful bučk in kumar na vrtu, pa za bučke kar imam ideje, za kumare pa ne vem, kako naj jih jem. Tinaaja, a ti si jedla surove? Jaz jih imam ful rada v krompirjevi solati, ki bi zdajle zaradi te vročine ful pasala, samo kaj ko je zraven še čebula, te pa si res ne upam. Dajte kaj svetujte, bi jutri nekaj iz kumar naredila, danes bodo pa najbrž kar popečene bučke, solata in morda še kaka ribica...

Sem v DM-u zadnjič vzela nek sok z železom in enega s folno kislino, oba za doječe matere in se mi zdi, da se ful boljše počutim, čeprav mi sedaj železa ne primanjkuje, mislim, da bom še kar kdaj to kupla, saj ni poceni, ampak se mi zdi, da imam tudi mleka več. A kera to pije?

JJasna (upam da se nisem zmotila), midve se pa že cel cajt dojiva po 10 ali 11-krat na dan, no na začetku smo tudi do 17 kdaj prišli, potem sem si pa tako nehala pisat, ker ni bilo dober za psiho, mi je patronažna tako svetovala (sem ji ful hvaležna, ker takrat smo enkrat do dvakrat na dan dodajali, zdaj smo pa že več kot 2 meseca na ful dojenju) in sem si zadnjič enkrat za foro spet zapisala, pa je blo 11 podojev v 24-ih urah, pa danes spet pišem, ker imam občutek, da se je malo podaljšal razmik med dojenji in me firbec matra...

Lp vsem - ta pridnim in ta tečnim user posted image in njihovim mamicam, Encijan

< Sporočilo je popravil Encijan -- 17.7.2007 13:58:51 >

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5908
17.7.2007 13:50:08   
sezam
tinajaa - tudi jaz upam, da ne pokaže tega. Alergija lahko izbruhne kadarkoli. Za celiakijo vem, da lahko izbruhne šele npr. pri 5 letih ali več. Pokaže se pa ko ful pade imunski sistem. Zato je verjetno z drugimi alergijami podobno user posted image

draja - hvala za nasvete glede sojinih izdelkov user posted image . Saj vem, da bo sedaj najhuje preklopit na drugo hrano. Predvsem mi bo bad, ko bodo sedaj drugi jedli sladoled, men bodo pa sline tekle,... user posted image  Pa če je treba, bomo zdržali, samo da ne bo Žigiju hudo. Še eno vprašanje, a v kavi ti piješ kako od mlečnih zadev? Meni je sicer brez mleka fuj. Če ne bom pša še brez kave user posted image

jjasna - ja tvoja dieta je bila pa še dosti hujša user posted image  Kater pa je ta sojin proizvajalec, a je isti kot ga je že draja omenila?

amy - a vam so se tudi začeli flekci? Kam pa si šla na testiranje? A na pediatrično? Koliko časa si pa čakala na vrsto? A margarino lahko jem? Meni je P rekla, da ne user posted image .

Taya - držite se user posted image user posted image

Mi smo bile pa skoraj do 1h zunaj, seveda v senci pred hišo. Ana je uživala v bazenčku, Žiga je pa skoraj vse prespal user posted image  Sedaj se pa skrivamo v hladnem stanovanju, proti večeru pa zopet v bazenček user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5909
17.7.2007 13:52:36   
Barči78
Barči78: Se mi zdi, da si ti zadnjič pisala o mleku z okusom vanilije? Katero je to?

To je nadaljevalno mleko Milumil 2, imaš ga dve vrsti, n enem piše ohne kristalzucker...., na drugem pa zdej ne vem točno kaj, samo pri kraj na škatli piše mit vanille... Malo preglej, v Műllerju ga imajo.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 5910
17.7.2007 14:00:05   
Encijan
Aja, še to! Sem prej pozabila, čeprav sem cel roman napisala:

Taya85: držim pesti za Lino!!

Tinaaja: jaz si tudi ne bi upala sama s tamalo v kamp, tudi v stanovanje (Piran, 2. štuk) nisem šla sama, je šla zraven bratova punca, tako da sva si malce delo delili, pa kaj skup počeli, smo se babe imele kar lepo, čeprav se midve še dobro poznali nisva, sva pa del dneva preživeli ločeno, tako da sva bili tudi malo free, kar je obema koristilo...

amy - a vam so se tudi začeli flekci? Kam pa si šla na testiranje? A na pediatrično? Koliko časa si pa čakala na vrsto? A margarino lahko jem? Meni je P rekla, da ne .

V večini margarin je sirotka, ta pa je iz mleka. a ne? Tako da jaz je takrat nisem jedla. Sem imela tudi jaz ful dilemo kaj jest (že tako zaradi krčev), potem pa smo preventivno zaradi mozoljčkov dober teden imeli brezmlečno in brez jajčno dieto - in to ravno za veliko noč - sem vsaj enkrat par dag shujšala, namesto da bi kak kg gor dobila. Je potem dermatolog ovrgel sum na alergijo, testirali pa se nismo, tako da zdaj jem mleko in jajca, a zelo zmerno.

< Sporočilo je popravil Encijan -- 17.7.2007 14:05:59 >

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 5911
17.7.2007 14:05:31   
Barči78
Taya85 - upam, da je vse v redu s tvojo princesko. user posted image user posted image user posted image

tejčica - pri nas je hranjenje tko tko, enkrat popije deci, naslednjič pa dva. user posted image  No ja, vsaj s Pregominom mi ga ni treba matrat. Sem mu ravno skuhala bučke, samo na vodi, pa res ščepec soli, jih grem počas zmiksat, pol bomo pa videli, če mu bodo šle po grlu, če jih ne bo maral, pa poskusim zamešat vmes še banano.

amy- ja, sem včeraj kar poklicala na Jesenice, kaj je zdej, a bodo izvidi, no pa so jih ravno prejeli, 13 dni po odvzemu krvi. Sej meni se je kar zdelo, da bodo najbrž negativni, ker se stanje s kašljem po Pregominu ni izboljšalo, mogoče celo poslabšalo.

Sem šla včeraj malo po razprodajah, vsi trije so novi, samo mami ne user posted image , sicer pa cunj sploh ne mislm kupvat 2 konf. večje, še 10 kil dol, pol bojo pa itak že nove razprodaje. user posted image

No tko, grem do konca skuhat, moja dva srčka že od 12h spita, zdele bo pa baby boom u hiš, oba lačna, mami pa futrej hit. Pa če bi moji otroci vsaj radi jedli.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 5912
17.7.2007 14:12:12   
Barči78
No, takole pa moj sonček spančka, kadar Neja spi v sobi. Še malo pa bo prerasel tole košarico, košek je namreč že, še dobro, da je bolj drobčkan, se vsaj okrog lohk mal obrne.

user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 5913
17.7.2007 14:31:20   
Pikca
tokrat od mene par kuharskih:

ideja za bučke: jih prerežeš na pol (po dolgem) in izdolbeš, izdolbeno meso iz bučk potem na hitro popražiš in zmešaš z bolonjeze omako, s to maso nafilaš bučke-čolničke, na vrh naribaš sir in daš v pečico (fila je lahko tudi zelenjavna ali piščančja...)

ideja za brezmlečni sladoled (no ja, ni čisto taprav sladoled ampak vseeno paše v tej vročini): narediš limonado, naliješ v majhne lončke in notri daš palčke, pa v zamrzovalno skrinjo

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 5914
17.7.2007 14:37:31   
*sonchek*
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Lino!!!

Midva sva hladiva notri, rižotka z morskimi sadeži je kuhana, Anej pridno panča, jaz pa s sladoledom pred računalnikom user posted image
Upajmo, da je oči dobil dopust, ker hočem iz te vročine pobegnit v Bohinj - tam bo zdaj ravno pravšnja temperatura za nas.

pikca - hvala za recepte! user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 5915
17.7.2007 14:56:33   
Pikca
Encijan, kumare pa lahko narediš tudi v omaki; jih narežeš ali kar naribaš, popražiš skupaj s čebulo, dodaš lahko paradižnik in še kakšno začimbo (poper, paprika), zaliješ in še malo kuhaš, eni dodajo še kislo smetano. Zraven paše pire krompir.

ha, kdo bi si mislil, da bom jaz-totalni kuharski antitalent kdaj delila kuharske nasveteuser posted image  Če ne bi bilo porodniške, po mojem ne bi nikol kuhalauser posted image , ker moj možek veliko raje in bolje kuhauser posted image

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 5916
17.7.2007 15:17:27   
erna14
pikca-jaz sm ravnokar skuhala kumareuser posted image user posted image
tinaaja-a si huda kaj nameuser posted image user posted image user posted image user posted image

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 5917
17.7.2007 15:32:13   
Pikca
pikca-jaz sm ravnokar skuhala kumare
o, to je blo pa hitrouser posted image user posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 5918
17.7.2007 15:53:58   
Dajadada
Lina, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem pa pojedla eno skledo kumar s čebulo in paradajzom v solati. Njami.

Mali pa spet pančka. Tale vročina mu paše. Mamici je pa dolgčas pa visi na netu in gleda tv. Lahko bi se spravila kakšno knjigo prebrati, pa nimam nič takega doma, kar bi se mi dalo brati. Kaj pa ve delate? A pospravljateuser posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 5919
17.7.2007 15:56:39   
*sonchek*
Jaz sem ravno en film na Kanalu A gledala (Duhovi), ker Anej tudi spi. Zdaj pa tuhtam, če ne bi kar malo cunje prala, tako za zabavo user posted image Aha, že vem kaj bom delala - slike moram dati na kup, pa jih poslat v razvijanje... user posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 5920
17.7.2007 15:58:39   
erna14
lina-revcek mali drzim pesti zateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
dajadada-gledam spanske in visim na netu in cakam da bomo imeli kosilo(k mozek pride)

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 5921
17.7.2007 16:00:23   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: erna14

pikca-jaz sm ravnokar skuhala kumareuser posted image user posted image
tinaaja-a si huda kaj nameuser posted image user posted image user posted image user posted image

itak user posted image user posted image  kako da ne bi bila ?? user posted image user posted image

Pojedli kosilo, brina se spi, oci ze spi, tko da meni ostaja RR user posted image

Zunaj je pa nevzdrzno, sem prej kuzo peljala lulat in sem skoraj izparela..

Kumare - jaz jem parkrat na teden sobsko solato z njimi, ali pa kar samo kumaro. Super omaka za nedeljsko kosilo: na maslu poprazis malo cesna in moke, gor das naribano kumaro in tenstas, da se malo razpustijo. lahko dodas malo mleka (vodo), solis, popras.. Ful dober zraven pire krompirja in mesa iz juhe
danes smo jedli: testenine z omako z malancani - jaz na cebuli tenstam na kocke narezanega in dodam paradiznikovo mezgo - zacimim po okusu(sol, poper, bazilika, čili,..) user posted image men je ful dobra. se boljsa je z mocarelo not user posted image , lahko tud piscancek.

Lina user posted image user posted image

Punce, mene je groza teh prvih bolezni, ko sploh ne ves, kaj bi, otrocek revcek, bozcek, ti cist poklapan od skrbi user posted image  saj verjetno s casom en filing dobis, ampak ko pa je prvic, drugic, pa mislim, da me bo pobralo user posted image

Danes sem sla ze 2x spat do sedaj, pa sem se vedno koma user posted image  kok se akumulira utrujenost.. ta teden bom kar spat sla vsakic z brino.. ampak moram se predvsem zvecer prisilit, da grem tudi z njo spat, ne pa 2-3 kasneje.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 5922
17.7.2007 16:03:52   
Dajadada
Jaz sem ravno en film na Kanalu A gledala (Duhovi),

Jaz tudi z enim učom-krneki.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 5923
17.7.2007 16:06:42   
Sibil_
Tinaaja-žal te moram razčarat.Na otroške blezni se ne navadiš, ker je vsakič drugače.No, navadni prehladi itd ne štejejo.Ko napade vročina pa ne veš kaj je, pa če ti težko diha, pa če kar bruha pa bruha pa ne veš al je viroza al kaj resnega-ni prijetno.In jaz sem dala marskikaj skozi s Patrikom (no, saj veste kako je blo to zimo...) pa sem še vedno negotova, ko otrok zboli.Je pa res, da opaziš znake bolezni ful hitro-tečnobo, piskanje pljuč itd., kar pač začetnik ne.Najhuje je letet sredi noči na urgenco, otrok zavit v deko, mraz-ne smem se spomnit....no, vsem želim čimmanj bolezni, tudi mojim otrokom seveda...user posted image

Aja, za Lino pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in da bo čimprej zdrava.

LP,
SIbil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5924
17.7.2007 16:10:31   
*sonchek*
IZVIRNO SPOROČILO: Dajadada

Jaz sem ravno en film na Kanalu A gledala (Duhovi),

Jaz tudi z enim učom-krneki.

Še dobr, da je konc - zdaj pa res ni NIČ za gledat user posted image
Sem pridna, že urejam fotke user posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 5925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  235 236 [237] 238 239   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  235 236 [237] 238 239   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...

Pliz help?
tojeto1

Katero ime vam je najbolj všeč?

Tit (28%)

Taj (72%)

Število vseh glasov: 452

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!