Encijan
|
No, mi smo včeraj drugič odspali en del noči v svoji posteljici (Špelo mislim, ja), ampak sem jo spet hiter k sebi popokala v posteljo, ker me je leva dojka tolk bolela, pa zvečer ni hotela pit z nje, tako da je ponoči, pa še zjutraj pila kar iz iste (dojke), tako da je bilo zjutraj že čisto OK, zdaj moram pa sicer na desno pazit... Me je pa včeraj ornk zaskrbelo, ponavadi sem imela v tej dojki manj mleka, včeraj pa je bila večja od desne in zelo boleča, se mi je zdelo kot zamašen vod, občutek pa kot bi bil naval mleka (nisem ziher, kaj je dejansko bilo), sem si zvečer tuširala s kar se da vročo vodo, pa še vroče obkladke sem si naštimala, iztisnit pa si nisem mogla skoraj nič. Sem danes srečala patronažno in je rekla, da sem zaradi vročine verjetno precej več pila. Pa še res je! Odkar je tale vročina in res veliko pijem (saj ne pozabim kot sicer pogosto), imam več mleka, torej punce, pijmo, pijmo in še enkrat pijmo, da bo dovolj mlekca... Je rekla še to, da je zato večja možnost, da fašemo mastitis, tako da mal pazmo... Si bo treba dojke spraznit, če jih ne bodo. Tinaaja, Špela tudi kdaj pade v tak začaran krog (preveč lačna za spat, preveč zaspana za jest) in ponavadi pomaga, da jo s hojo in tihim petjem uspavam - seveda v pokončnem položaju na rami - pa odspi tam do pol ure, potem pa se zbudi in lepo mirno poje, tako kot ponoči, v polsnu in potem spi naprej. Ja, pa velikokrat neha jest, ker jo kakat, ampak zdaj tudi to že obvladava, malo potelovadiva, se pomasirava (sem poenostavila tisto od Naomi, tako da samo malo krožno okoli popka pomasirava, pa nogice na trebušček in že kaka, ali pa vsaj prdka, pa malo pavze z iztegnjenimi nogicami, pa ponoviva vajo, če je treba tudi 5-krat ali več - in je plenička hitro polna), potem se previjeva in jemo naprej, če je še lakota... Ste pa ene dobre, da v takem ven hodite, midve sva bili danes spet bolj pozni, saj sva štartali šele ob 7:30, pa sva raje kar malo skrajšali sprehod, ker včeraj je bila mami pol preveč skurjena in se ji nič ni dalo - za danes bomo pa še videli, zaenkrat tudi razen RR-a nisem še skoraj nič naredila... Evo, zdaj grem pa knjigo brat, pa za kosilo bom potem naredila kumare v omaki, upam da rata, tega nikoli nisem delala... Hja, k sem lih pr hrani... A pol vse dojilje jeste čebulo, pa česen pa to? Ne mi zamert, ker se ponavljam, ampak kar ne dojamem, da je tako. A pol bi tudi grško solato lahko jedla, pa krompirjevo itd...???? Pa še en link za tiste, ki hujšate po ločevalni dieti (3md), lani smo punce z enega drugega foruma zbrale nekaj sličic in receptov, morda kateri kaj prav pride, če ne sedaj, pa čez čas... (http://3mdobroki.moj-album.com/).
|