|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2005
14.4.2007 9:15:04   
skuštrana
No, jaz sem šla včeraj našo smrkljo vpisat v vrtec..Ampak še vedno ne vem kaj bom naredila, ali bo šla v septembru ali pa potem v januarju? Če gre septembra, potem oktobra pa dobimo dojenčka nama lahko kaj zameri oz. si misli, da sedaj je pa ona morala stran, ko imamo bebače, če gre janurja...Eh, kaj pa vem..Kak pameten nasvet?user posted image

Aja, pa še tole..Naša se takoo zelooo boji zdravnika oz. vseh ustanov (včeraj, ko sva čli v vrtec se je na vratih full jokala, ker je mislila, da gre k zdravnikuuser posted image ). Vse skupaj se je pa začelo kako leto nazaj, ko so jo enkart v bolnici full zmrcvarili, do takrat je bilo vse super..Kako naj to rešim?   Sem jo zadnjič vzela s seboj, ko sem šla h ginekologu ( da vidi, da mamica tudi hodi k zdravniku in da ni to nič takšnega), pa ni šlo. Že, ko smo se pripeljali pred zdravstveni dom je bilo zverinsko dretje, tako da sta z možem ostala zunaj..Je pa res, da je naša pediatrinja user posted image in se niti malo ne potrudi za otrokovo počutje..Jo bom zamenjala, to itak. No, imamo drugo možnost, da ena prijateljica in prijatelj, ki sta zdravnika, prideta k nam v haljah in s tisto njihovo opremo in ji pozdravita medvedke, pa Nodija in takšne stvari..To bi mogoče šlo, pa da jo potem še k njima v bolnico peljem na obisk?..

No, ko smo ravno pri Nodiju, kaj je naša naredila pred dvema dnevoma...sSi je vzela vse pliškote, no veliko, in jim šla oprat glavo zunaj v posodi, kjer ima pes vodouser posted image ..Potem jih je pa dala spat v največje blatouser posted image ..Mislim, skoraj me je kap, ko sem jih videla, ampak kaj čem.. Ma, saj je hotela le dobro - oprala jim je glavo in jih dala ajat, tako kot jaz njouser posted image user posted image user posted image

Kaj pa kaj vaši počnejo, da vas skoraj kap? no, pri nas je teh stvari kar za izvoz user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Januar 2005
14.4.2007 19:08:05   
Tracy
Skuštrana, zakaj jo pa misliš dat v vrtec. Ne boste skupaj doma, ko dobite dojenčka? To zna biti res problem, za ta večjega, ker se počuti odrinjenega. Mi bomo skupaj doma, in bo šla  v vrtec šele ko jaz začnem spet v službo hodit. Se mi zdi tako bolje. Pa še ful uživamo ko smo skupaj. Je pa dobra ta tvoja pupa, kako je umila laske svojim igračkam. Upam da naši kaj takega ne pride na pamet. Sicer se pa igra le z avtki.user posted image
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Januar 2005
14.4.2007 20:54:34   
Blacky30
Skuštrana, kaj potrebuješ vse za vpis v vrtec? Ker mi gremo ta teden uredit zadeve.
Ja, jaz ne vem, nisem ravno na tem, ampak jaz mislim, da je bolje, da daš otroka v vrtec ne glede na dojenčka, ker se mora življenje odvijati normalno dalje. Poleg tega boš imela tako veliko več energije popoldan, da se boš lahko popolnoma posvetila njej, dojenčka pa prevzame ati. No, vsaj jaz planiram tako, nič ne bom spreminjala, je pa res, da gre Nejc v vrtec že septembra, dojenčka pa bova začela takrat šele delati, tako da bo že skoraj eno leto v vrtcu, ko bi ga dobili (upamuser posted image ). Res ne vem, kaj naj vama predlagam. Jaz bi gledala tudi nase, ker ni tako enostavno biti sama doma z obema brez pomoči. Če bi imela možnost, jo izkoristi. Sicer si potem popoldan kot izžeta cunja in utrujena do onemoglosti.

Ojej, glede zdravnikov pa ti nič ne zavidam. Mi smo bili zelo malo pri zdravniku, pravzaprav le enkrat zaradi bolezni, ostalo pa posvetovalnice, tak da nimamo teh izkušenj (že trkamuser posted image !. Morda bi res bila fajn ideja ta s prijateljema zdravnikoma, ker bo tako videla, da so to čisto navadni ljudje.

Mi pa smo zdaj cele dneve zunaj, imamo čisto nova igrala in dan mine, kot bi mignil. Imamo pa peskovnik z mivko, ki je baje s peščene plaže, v njej je polno školjk in je taka mokra (kupljena v Obiju), tobogan, 2 gugalnici, hiško in bager, tovornjak, lopatke, tricikel, kosilnico......ni kaj ni.

Jaz pa sem si včeraj kupila Orbitrek in jutri se začne veselo hujšanje.user posted image  Moram spraviti do jeseni kar nekaj dol, da se ne bom kotalila okoli, ko bom noseča.user posted image

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Januar 2005
16.4.2007 7:05:22   
skuštrana
Tracy, jaz sem tudi zagovornica tega, da recimo otrok do cca 3 let ne potrebuje vrtca (če imaš to možnost, da je doma) in nama je bilo super doma in bi si želela najbolj na svetu, da je še vedno doma z mano, ampak se strinjam z Blacky, da otrok mora v svet...Opažam, da ji zadnje čase nekaj manjka, da ji jaz ne morem več nudit vse kar potrebuje, da rabi družbo vrstnikov. Bo pa šla v skrajšan program, nekje od 8-9 ure zjutraj pa najdlje do 12-13 pop, tako da ne bo v vrtcu po cele dneve (če bo skrajšan program sploh odprt, ker je ponavadi premalo prijav, drugače bo šla v normalnega in jo bom pač prej prišla iskat). Samo tale dilema, kdaj naj gre...No, saj jaz se bolj nagibam k varianti, da gre januarja, pa še približno takrat se bo odprla nova enota blizu nas (trenutno še v gradnji), tako da bi lahko šla tja...Se mi zdi nekako boljše, da je doma do jauarja, takrat bo dojenček že imel cca 2,5 meseca in se bo že navadila na njega..Malo me je strah, če jo dam septembra, da bo minilo premalo časa do rojstva (najprej je tu uvajanje, ....). Se tale mesec in pol kar hitro obrne okoli. Eh, bo že...

Blacky, jaz nisem rabila nič. Prideš tja in tam dobiš vpisni list ter ga izpolniš. Nič komliciranega. Pa pri nas so bili še full prijazni in veseli, ker sem se odločila za njihov vrtec. user posted image Aja, sem jo pa vpisala v dva različna vrtca, ker še ne vem kateri bo imela (če sploh kateri) poldnevni program.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Januar 2005
2.5.2007 14:15:17   
Blacky30
Joj, kako smo lene, da nas ni sram. Raho, ki je odprla temo, nas je pa čisto pozabila. user posted image No, pa saj ji ni za zamerit, če pa ima velik razlog za veselje. user posted image  Komaj čakam, da bom tudi jaz na istem, ampak saj je še čas.
 
Skuštrana, kako se pa ti kaj počutiš?

Naš mali trenutno spi, naše spanje je veliko boljše, odkar ima navadno posteljo brez ograjice, ampak še vedno se skoraj vsakič moram razjeziti, da se le umiri in zaspi, sicer pride 100x ven iz sobe. Grrrr....pa saj bo boljše!

Mi za prvomajske nismo šli nikamor, smo pa vsak dan letali okoli in se imeli super. Jutri grem v službo, medtem ko bosta moja fanta sama doma, v petek pa sem si spet vzela fraj, tako da bomo spet uživali do ponedeljka, ko se začne jovo na novo.

Kam pa greste kaj poleti na dopust? Mi gremo 10. julija v Turanj pri Biogradu, smo našli ene fajn apartmaje oz. sem zanje izvedela tu na RR. Upam, da se bomo imeli fajn.

Sicer pa smo cele dneve, če že ne lutamo okoli, na dvorišču, kjer ima pravo igralnico, a začuda sta trenutno najbolj zanimivi lopata in grablje. Sem mu kupila prave, a tiste manjše in sedaj pridno dela kot kak črnec.user posted image

Zobki mirujejo, nobenih petic ni na vidiku, pa saj je še čas za to. Umivamo jih vsako jutro in vsak večer. Zanima me, kako dolgo ve drgnete zobke? Ker jaz sem kar hitro gotova, zdaj pa ne vem, če bi morala to bolj dolgo izvajat?

Moram reči, da je to pravi čudež, kako se ti naši otroci razvijajo. Od 24 mesecev pa zdaj do 27. meseca, se je njegov tako razvil, da ga včasih kar gledam s široko odprtimi očmi, ker se on čisto normalno pogovarja z menoj in mi vse razloži. Skoraj je ni besede, ki je ne bi obvladal. Tak, da mi je začel že tudi pamet solit...user posted image user posted image

Z vrtca še nismo dobili odgovora, baje takoj po prvomajskih praznikih, tak da čakamo. Vam javim.

Toliko zaenkrat!user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Januar 2005
2.5.2007 19:48:14   
Anonimen
Ojla!

Nisem vas pozabila, sam so bili taki hektični dnevi v aprilu, da sem komaj sfolgala sama s sabouser posted image  in s tamalim. Pa še služba mi je delala preglaviceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - je bilo ful dela.

Pri nas ni nič očitno novega. Danes smo prispeli iz dopusta. Tamali je nekaj en dan šmrkal na njem, tastarega pa je danes ponoči zdelala vročina, tako, da sem prvozila 500 km - od Primoštena do doma in sem sedaj na pol crknjena. Sicer mi je zaradi n osečnosti zdravnica strogo naročila, da naj čim manj vozim na dolge proge, ampak je še zmeraj 8t nosečnosti manj kot pa 39,8 vročine pri našem atiju, ne?

V glavnem dodobra sem spoznala vse sekrete na poti, ker nenehno hodim lulat. To je tudi edina tegoba v  user posted image  do sedaj. Upam, da bo tako tudi ostalo. Sicer pa je tako bilo tudi v 1. user posted image . V 2. user posted image , ki se je končala s SS pa same težave od začetka.

Črtomir je na morju kot ponavadi užival. Še najbolj v jedilniciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Mu je vse za jesti spet bilo tako dobro, da so ga vsi občudovali, kako lepo je.user posted image  Ampak kaj, ko on vedno tako lepo jeuser posted image . Jaz ga že komaj trajbam v naročju (17,2 kg ni malo). Pa še nekaj je - NAŠ FANT JE SPLAVAL brez vsega. V bazenu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem bila ful ponosna na njega. Pa nehal je lulati v plenico, tako da smo očitno suhiuser posted image . Čeprav mi je pred morjem zagotovil, da bo na morju nehal dudati.user posted image user posted image user posted image user posted image  Očtino se je odločil za bolj ugodno varianto zanjuser posted image user posted image user posted image . Pa se bomo pač še malo dojili. Me pa prsi nenormalno bolijo in pečejo. Najverjetneje zaradi user posted image , potem pa še zaug od tamalegauser posted image . No, bom pa eden redkih primerkov, ki bo dojil več kot 3 leta skupaj. Mogoče še tandemskouser posted image user posted image user posted image user posted image .

Na dopust gremo 5. avgusta, in sicer v Umag (je Izola blizu - po nasvetu G). PDP imam en dan kasneje kot sem ga imela s Črtomirom, se pravi 25. decembra. No, sedaj definitivno ne bom dočakala 1. janurja, ker moram roditi s CR in bo to najverjetneje nekje okoli 10. ali 15. decembra.

Zobke si umivamo 3x na dan - 2x z zobno pasto (zjutraj in zvečer) ter po k0osliu samo podrgnemo. Drgnemo pa jih prbl. 2 minuti.

V vrtec bomo pa najverjetneje šli čez 1 leto. Glede na to, da smo dobili vodene koze (tamali in jaz) na dedku mrazu, mislim, da je najboljša rešitev, da je sedaj, ko sem user posted image  Črtomir doma. Po porodu pa ga ne želim takoj dati v vrtec, da ne bo imel slabega občutka ali pa bo po nepotrebnem ljubosumen na drugorojenca.

Lepo se imejte.

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Januar 2005
3.5.2007 15:00:34   
**Petra**
Dan!!!

Naša Pia je tud rojena jan05, in sicer 7., rok pa sem imela 31.12.2004, ampak ni hotela bit zadnja v letuuser posted image user posted image Drugače pa ima tudi bratca. Tako da ji ni več dolgčas. Sem šla danes čisto slučajno gledat, če je mogoče odprta ta tema in je bila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Januar 2005
3.5.2007 15:27:01   
**Petra**
Drugače pa imamo mi še pleničke user posted image , sicer že gre lulat na kahlico, ni pa še to to, da bi bla čist brez pleničke.

Je pa od 1.3. v vrtcu, sicer je zdej že ena 2, ne 3 tedne doma, ker je imela laringitis, v pon pa spet štart. Verjetno bojo spet male težave zjutraj, upam, da ne bo prehudo. V vrtcu smo imeli težave s spanjem, ker je skoz govorila, še preden je šla v vrtec, da bo ona šla ajat mol (domov), ampak smo to prebrodili, tako da je potem lepo spala.

Na bratca je čist nora - beri včasih preveč. Tko da mam včasih več težav z njo k s tamalim. JO morm met skoz na očesu, mim grede ga obrne iz hrbta na trebuh, al  ga cuka za roke, noge.... skratka, velikokrat mi ni dolgčas.

Govori zelo lepo, včasih pove tudi tisto, kar ne bi blo čist treba user posted image user posted image user posted image , tud pošle te že kam, če te ma dost, tko da... brez besed (mami, ne Pia)user posted image user posted image

Sva pa danes šle k zdravniku, ker je imela ene pikice in je dobila sirup. Zdej en mesec ni pila mleka, ker ga ni hotela, včeraj pa si je zaželela čokolino, ker zdaj vidi, da bratec papca kašice, zato je tud njej kaša zadišalauser posted image user posted image . Zvečer pa pikice... a je možno, da je po mleku dobila pikiceuser posted image user posted image user posted image

Kdaj ste ve vašim dale prvič kravje mleko (alpsko)user posted image Naša ga je dobila enkrat po dopolnjenem 8. mesecu - se mogoče kaže kakšna alergijauser posted image user posted image Verjetn smo ga prehitro začel uvajatuser posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Januar 2005
3.5.2007 15:44:26   
Tracy
**Petra**, tudi mi smo začeli s kravjim mlekom tam nekje v 8 mesecu, se mi zdi. Samo smo imeli mleko domače, od kmeta. Pa nimamo nobenih problemov. Lahko pa da ima tvoja punči tudi kakšno alergijo. Mislim da se pri teh alergijah nikoli ne ve kdaj jo fašeš. Lahko šele čez 30 let. Pa pomoje tudi to ni odvisno od tega kdaj si začela z uvajanjem kravjega mleka. Baje da sedaj pediatri priporočajo do dveh let nepitje mleka. Kaj pa vem.

Sicer je bilo pa pri nas včeraj ponoči kar pestro. Baje da luna. Upam.

Mi smo se pleničk že izgleda odvadili. Samo še ponoči in ob opoldanskem spanju jih ima. Upam da ob prihodu novega člana, ne začne spet nazaj v plenice opravljat potrebo. Lahko se zgodi, kajne?!
Danes sem ugotovila da ji moram kakšne puzzle kupit, ker mi jih je sestavljala kot za šalo (sicer tiste iz pene za potleh, ampak vseeno).
Kakšne igrače pa imajo vaši otroci. Mislim bolj za tiste ustvarjalne, intelektualne. Avtkov, punčk, žog... ima naša veliko, vedno se pa ukvarjam s tem, katero tako igračo naj ji kupim. A plastelin že pride v poštev?
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Januar 2005
3.5.2007 20:52:49   
**Petra**
Naša rada sestavlja puzle, ki so v knjigi, na eni strani je besedilo, na drugi, pa puzle. To je kartonka z debeliiiiimiiii platnicami. Ji je res zlo všeč. Pa tud puzle iz pene pridejo prav, ja. Najbolj mi gre na živce, ko malemu dekico, pa vse igrače s puzl dol zmeče user posted image user posted image . Ji je res zlo všeč. Drugač pa zdj ful rada reže, pa z vodenkami riše, pa riše nasploh z barvicami, voščenkami, kredami - zunaj po asfaltu, ...

Tracy, kdaj pa pričakujete novega člana?

IZVIRNO SPOROČILO: Tracy

Upam da ob prihodu novega člana, ne začne spet nazaj v plenice opravljat potrebo. Lahko se zgodi, kajne?!



Naša je hotla met nazaj flašo za mleko, sok.... Dudo pa smo ukinli s pogojem flaša ali duda, pa se je potem raje odločla za flašo....

Čist možno, da bo kej pobral od user posted image , ja, Pia bi zlo rada spet dudo mela, ampak NE!! Tko da si včasih od bratca sposodi, na skrivaj user posted image user posted image

Jst sm plastelin že kupila, ampak ga je bilo vsepovsod tam, kjer ga ne bi bilo treba (v tepihu, po mizah, stolih) tko da sm ga začasno skrila. Probaj, mogoče pa bo ustvarjala, al pa samo tok, da mal s prstki packa po njemu.



< Sporočilo je popravil **Petra** -- 3.5.2007 20:55:28 >

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Januar 2005
3.5.2007 21:38:46   
Anonimen
Tracy - naš se s plastelinom igra že kakega pol leta in ga nič ne razmeče. Pa še ful rad ga ima. Enako rad ima prstne barve - da lahko packa po mili volji.

Drugače pa se rad igra še spomin. Ne z vsemi pari, ampak s 3 ali 4. Tako smo začeli. Sedaj smo na 7 parih. Pa mu še kar gre.

Kravje mleko pa je tudi naš začel konzumirati pri 8 mesecih. Se mi je zdelo neumno, da bi mu čokolešnik delala z mojim mlekom. Alergičen zaenkrat še ni. Sicer pa, te alergije so tako odvisne... Jaz sem bila na jagode alergična do 18. leta, na kostanj do 24., na med pa sem potala alergična pri 26.

(odgovor članu **Petra**)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Januar 2005
4.5.2007 9:38:40   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Jaz sem bila na jagode alergična do 18. leta, na kostanj do 24., na med pa sem potala alergična pri 26.


V kakšni obliki se je alergija pokazalauser posted image A si dobila pikice?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Januar 2005
4.5.2007 10:52:52   
Tracy
Petra, novega člana pričakujemo konec junija. Tako da se že vsi veselimo. Mala že pravi kaj se bo z njim igrala itd. Upam da ne bo na začetku razočarana. No ja pa saj bo pa delala kaj drugega.
Mene je kar strah vodenih barvic in podobnega, sam bo pa fajn kaj začet, kajne! S flumastri in barvicami zelo uživa. Tudi pobarvanke ima rada, seveda ne ve kakšne barve uporabljat, pa je potem npr. vse rjavo. Samo barvanje znotraj črt, ji gre pa presenetljivo dobro od rok. Upam da je bolj umetniški tip (vsaj bolj kot midva z možem user posted image ).
Za spomin pa tudi nisem vedela da je lahko že aktualen. Bom pa tudi to že počasi lahko probala. Se mi zdi da so še tako majhni, v bistvu pa lahko storijo že veliko več, kot si mi mislimo. Očitno!

Pridne bodite.
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Januar 2005
4.5.2007 11:08:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra**

IZVIRNO SPOROČILO: raho

Jaz sem bila na jagode alergična do 18. leta, na kostanj do 24., na med pa sem potala alergična pri 26.


V kakšni obliki se je alergija pokazalauser posted image A si dobila pikice?



Ja, klasična koprivnica - drobne rdeče srbeče pikice po vsem telesu, izrazite predvsem na okončinah.

(odgovor članu **Petra**)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Januar 2005
4.5.2007 13:20:41   
**Petra**
Spomin pa ji bom tud jst dala, bom videla kakšna bo reakcija, predvidevam, da ji bo všeč, ker zelo rada kaj novega poskuša. Drugače pa tud zelo rada lepi. Najbolj všeč ji je trganka iz kolaža. Barva tudi rada, samo ne do črt, tudi čez user posted image user posted image user posted image

Tracy, potem se boš pa kmalu rešila. Junij bo 1,2,3 tukaj. Pri nas ni blo nobenega ljubosumja, je pa celo nosečnost komaj čakala kdaj bo šla mami po bratca. Pa zlo je bla navdušena, ko smo šli kaj za user posted image kupovat. Je sama zbrala flašo, dudo.... res super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Januar 2005
6.5.2007 0:07:57   
metkan1
Pozdravljene/-i!

Bolj nova na teh izredno zanimivih straneh.
Berem berem, pa se ne morem načuditi. Kaj vse že znajo ti naši nadebudneži!

Tudi mi imamo januarčka 2005 - MIHA. (31.1.)
Ki pa se je izredno podojenčil, ko smo dobili lani maja še Matija.
Tako, da marsičesa še nismo poskusili, pijemo še na flaško - "dečo flasko", lulamo se v plenico, pove šele, ko je prepozno - "mami, previt, novo pleničko"....

Tu je toliko zanimivega branja, da se še oglasim....


LEP POZDRAV!

_____________________________

ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Januar 2005
6.5.2007 22:43:50   
skuštrana
O, super, vidim da ste se razpisale...
No, mi smo bili ob morju 10 dni, tako da ni bilo od mene niti glasu...user posted image Zobki so končno zunaj (hvala bogu), zabite sinuse je sčistilo morjeuser posted image tako da smo trenutno super.

Blacky, jaz se super počutim, trenutno nimam nobenih nosečniških tegobuser posted image

No, pri nas so od teh kao ustvarjalnih igrač najboljše sestavljanke, plastelin sem probala (sem ga naredila sama doma) pa je ni zanimal (moram spet poskusit), v fazi barvanja trenutno tudi nismo - smo pa biliuser posted image , tudi po zidovih, ma, moram malo v nabavo po kakšne vodenke, tempere in te stvari..Sem ugotovila, da nimam doma ničesar več, pa se mi sploh ne da po trgovinah. O, lenoba, lenoba.. Drugače je pa pri nas naboljša zabava voda in blato..Moj mož pravi, da je mala pravi Robinzon, pa ko jo hočem umit, ker je cela blatna mi ne pusti...Eh, prava mala pujsa jeuser posted image

Zobe pri nas peremo pred spanjem, imamo pa srečo, ker ima naša full prepih med zobkiuser posted image in je zato verjetnostkariesa veliko manjša, ker jih lahko zelo opereš z vseh strani.

Plenice - no, ja...Saj bo, saj bo...

Vrtec - muke isusove bi jaz temu rekla, ampak najverjetneje bo ostala doma še kakšno letouser posted image

Govor- mislim, da se je naši trenutno full odprlo in moramo pazit kaj pred njo rečeš, ker vse ponovi. user posted image

Na morju bomo pa mi bolj ali manj celo poletje, trenutno imamo v načrtu Crikvenico, Starigrad, Pag in Lošinj..Vmes pa Rijeka. Je moj mož od dol, pa še delo ima takšno, da je celo poletje po turističnih krajih, potem se pa jaz kar zraven prištulimuser posted image ..Kolikor mi pač znese, odvisno od leta. Je pa naša tamala na morju pravi car, daš ji kanglico in lopatko pa malo vode in imaš mir celo poldne..Ali pa meče kamenčke v vodo in to lahko počne do onemoglosti, tako da je meni dol super. Ni veliko dela z njo, greš na plažo pa je. Pa še utrudi jo full.

Petra
, vidim, da imaš ti full majhno razliko med dvema škratoma..Ali si bila z njima doma ali je bila starejša v vrtcu? Mene vsi strašijo kako je to naporno, če imaš doma dva otroka, pa takšne stvari..Ampak meni se ne zdi, kaj pa vem no. Rada bi čula kakšne izkušnje iz prve roke kako je imeti doma skoraj 3 letnico in novorojenčka...Ker bo pri nas najverjetneje tako, oba bosta ostala doma.





_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Januar 2005
12.5.2007 16:25:14   
metkan1
Mi imamo 1leto in 4 mesece razlike. Pa ni panike. za vrtec se nismo odločili, ker imamo doma raje 2 zdrava otroka kot 2 bolana. Verjamem, da tudi to ni pravilo. Teško je bilo takoj na začetku, ker je bil večji še tako majhen, da se mu ni dalo razložiti, da se majhen hrani pri mamici in da za to potrebujeva nekaj časa. Starejši potrebuje ogromno pozornosti in crkljanja. Vključevali smo ga v vse, kar se je dalo. Prinesel je pleničko, umazano vrgel v koš, kasneje držal stekleničko.... No, vse kar se je dalo. Kasneje ga je kopal... Sedaj se odlično skupaj igrata.

Saj ne, da se mi kdaj pa kdaj ni skoraj zmešalo... Vsaka pomoč je dobrodošla, ne se je branit...

A ko narediš črto, menim, da je krasno!!!


UŽIVAJTE!!!!!!!!!!!!


_____________________________

ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Januar 2005
14.5.2007 20:56:08   
Tracy
Sem že dopoldne nekaj pisala, pa je neki rač zaštekaluser posted image . Upam da temu ne bo tako tudi sedaj.
Torej. Meni je vročeeeee. Upam da bo jutri bolje. Da bom vsaj kakšen dan malo lažje živela.
Sicer se pa imamo fino. Naši frfri sem danes zrihtala bazenček na balkonu. Je bila čisto navdušena. Vsem ga je kazala.... Se je kar zamotila notri.

Skuštrana, moje mnenje poznaš glede vrtca prvorojenca-ke. Dejte uživat še dokler lahko skupaj uživate. Ko bomo končale porodniške in bomo morale v službe, ko bomo hodile domov utrujene ob 16 ali pa še kasneje, bomo pa jokale, le zakaj nismo več skupaj. Otroci se socializirajo tudi brez vrtca. Mislim da če jo pelješ enkrat na teden na kakšne cicibanove urice, al pa kakšno telovadbo, se bo lahko normalno socializirala. Če pa imaš še kakšne prijatelje z otroci, potem pa sploh. Jaz mislim da ti ne bo žal če boste vsi trije z drugorojencem doma lepo uživali. Sicer je mogoče res naporno prvih nekaj mesecev, zato ker je mamica še utrujena od poroda, ampak če ti bo kdo priskočil na pomoč, bo pa šlo. Sicer so pa naši januarčki sedaj že tako veliki, da marsikaj razumejo, in se jim lahko marsikaj dopove. Tako da brez skrbi. Bo šlo. Jaz sem optimistična. Sicer ti bom pa vse povedala tam konec junija. Kako gre in če se lahko preživi.user posted image

lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu metkan1)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Januar 2005
15.5.2007 20:59:55   
Tracy
Sem še pozabila povedat, da mi ne spimo več čez dan. Naša frfra "ne rabi" več spanja user posted image . Seveda vkolikor kam gremo z avtom, v momentu zaspi. Že v prvem ovinku ona veselo smrči. Tako da res ne rabi več spanja user posted image user posted image user posted image . No saj bo. Če kakšen dan ne gremo nikamor, potem zdrži tam do 8 zvečer, in totalno crknjena pade v posteljo.
Kaj pa vaši januarčki. Verjetno še spijo, kajne?!
No samo tolk
Čaw

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Januar 2005
16.5.2007 6:42:01   
skuštrana
Tracy, mi ne spimo čez dan že kar dolgo - sovpada nam odvajanje od dude in nespanje čez danuser posted image . Ampak potem zvečer oz. popoldne pade v posteljo (včasih) že ob 6 in spi drug dan do 8, kar je pa po svoje tudi fajn.

Ej, punce, hvala vam za odgovore in potrditve, da kar gre shajanje z dvema otrokoma. Itak jo mislim vozit na razne aktivnosti, pa v kakšno igralnico..Pa kolegic z malimi otroki tud mam, tak da...Bo že nekako. Preživeli bomo. Ma, verjetno je full naporno pri mesec, dva, dokler ne dobiš nek ritem, da oba otroka notr padeta..Potem pa, ko se navadiš pa nekak gre, upam, da prav mislimuser posted image Drugače pa lahko odpremo klub jamrajočih mamic---user posted image user posted image

Joj, pri nas smo pa spet v aktivni fazi vodeuser posted image Včerj je odklenila vrata na vrt in šla v največjem dežju stat ven, ko sem jo pa našla je pa rekla, da pada voda in začela bežat pred menoj. Pa non stop  hodi v kopalnico odpira pipo, ker ima umazene roke in jih mora oprat..Ključa pa nimamouser posted image Pa kreme- jaz nimam pojma kako ve, katera krema je najdražja v moji zbirki,user posted image ampak napikirala se je ravno na njo..Kadar uspe se nameže, ampak ne malo, kar po celem telesu. Ma, zadnji se je po celem namazala z Niveino kremo za ritko, ki je full trda in je ne moreš obrisat..Je bila čisto bela, me je skor kap.

Drugae pa pri nas bjemo boj z odvajanjem od plenic, ker tole ni več ničemer podobno..Se je začela full branit previjanja, moram jo lovit vsepovsod, pa dere se in brca, samo kaj, ko na wc oz. kahlico pa tudi noče..Ne vem kaj naj, sedaj jo doma puščam brez, ampak posledično imamo vse polulanouser posted image , nje se pa nič ne prime...Ve, da lula, ve da kaka ampak, da bi pa povedala pa ne. Tiste, ki ste že brez, akko ste to uspele?


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Januar 2005
18.5.2007 14:15:39   
corfu
Pozdravljene!!! Šele zdaj sem zasledila vašo debatouser posted image  Jaz imam tudi doma januarčka 2005 user posted image . 12.7.2007 pa pričakujemo še eno user posted image . Mi čez dan še spimo, uh, včasih tudi po štiri ure, zdaj čez poletje hodi spat med 20.30 in 21. uro. Nekje od cca slabega leta spi celo noč, s kakšnimi izjemami na čase seveda. Ko je bil star dve leti in dva meseca je šel na veliko posteljo in vse je potekalo prez problemov, dudo je opusti krepko pred drugim letom, kljub temu, da je bil noro navezan nanjo brez težav, praktično čez noč. Počasi bomo začeli z ukinitvijo plenicuser posted image , upam, da bo šlo tako brez problemov kot uvajanje na veliko posteljo in ukinitev dudeuser posted image . Trenutno smo v fazi, ko izredno rad grize, pa ne doma, ampak v vrtcu in to standard enega in istega fantka, sem že čist obupanauser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Januar 2005
24.5.2007 7:48:30   
skuštrana
hELLOU, Corfuuser posted image

No, mi smo poskusili z odvajanjem od plenic. In je izgledalo takole:
1. dan - ko se je zjutraj zbudila sem jo preoblekla in ji nisem dala plenice - posledica vse polulano, pmalo pokakno..Ma, sem si mislila, ok, prvi dan bo že boljšeuser posted image
2. dan - nobenega napredka, spet vse polulano, ampak ok..Bomo že
3. dan - se tamala zjutraj zbudi in ko je skužila, da ne bo dobila plenice je bruhnila v histeričen jok, da hoče plenico in to je trajalo, tako da sem ji na koncu dala plenico..Kaj pa čem, očitno še ni pripravljena. Sicer ve kdaj lula in kaka, ampak v trenutku ko reče, mama lulat se že  polula tudiuser posted image

Sem pa dosegala, da je sadj mirna kot bubica, ko jo previjam. Prej je imela take izpade - sem jo morala lovit, pa brcala je...Sedaj pa izgleda , da jo je strah, da plenice ne bo in je mirna kot miškauser posted image user posted image Mislim, tolažba pa taka user posted image user posted image user posted image

Je pa imela danes ponoči nočne litanijeuser posted image . Zbujala se je vsakih 10 min in stalno neki težila, da je žejna, da rabi dekico, da jo boli,...Ma, menda je bila čuda luna, ker sem jaz tudi slabo spala, pa še na živce mi je šla sto na urouser posted image
Drugače se je pa govor full full odprl, sedaj je začela malo kombinirati tudi hrvaščino, prej je samo razumela povedala pa nikoli nič..No, začela je full ponavljati vse nove besede.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Januar 2005
27.5.2007 18:13:01   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Petra, vidim, da imaš ti full majhno razliko med dvema škratoma..Ali si bila z njima doma ali je bila starejša v vrtcu?


Razlika med njima je 22 mes. Čist tko ti bom povedala, pride dan, ko se mi rola 100 na uro, takrat je ful težko z obema, ampak to so izjeme. Drugače nam je šlo od vsega začetka zelo dobro. Velika prednost je ta, da naša ni bla čisto nič ljubosumna, ker drugače, predvidevam, da bi blo zelo težko.

Od 1. marca je tavelika vrtcu, vendar na njeno željo. Ker je pač hotela it, smo jo vpisali in je zelo fajn. Najbolj je ponosno, ko mi pokaže, kaj je tisti dan naredila in to še prav vzgojiteljico spomni, da mora mamici pokazat, kaj je npr.  lepila, risala, barvala.... Mali pa je tud čist nor, ko se peljemo domov. Zdaj se še gledata od spredaj zadaj. Še malo pa bosta oba na zadnjem sedežuuser posted image .

Drugače pa Pia preboleva angino, tako da je že od torka doma. V četrtek imava spet kontrolo. Joj, smo se 2 dni borili proti vročini - 39,5 +... jo je blo prov grozno gledat, kako je bla čist zdelana od te vročine. Potem pa sva šle le k zdravniku in na krvnih izvidih ni bilo nič lepega za videt.... zdaj je ko nova, samo da je vročina preč.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Januar 2005
27.5.2007 18:15:20   
**Petra**
Aha, sem pozabila napisat o lulanju...user posted image

DAnes je bila brez pleničke user posted image user posted image user posted image Pop je pa šla s svakom na obisk, pa sm ji raje dala pleničko, da ne bi slučajno imeli kakšno poplavo. Večkrat sem jo opominjala na lulanje in je res lepo šla in seveda tudi vsakič lulala. Upam, da se počasi znebimo teh pleničk.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?