|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
5.5.2007 7:54:32   
hariba
Nina jaz sem prvi porod tudi imela zelo težek, sem se pretrgala, naslednji pa niso bili več tako hudi. Pa fajn je če je malo razlike med otroci, ker potem imajo skupno draščanje.  Če je majn razlike se bolj iograjo skupaj, lažje planiraš izlet in skupne aktivnosti, da so primerni za vse otroke, pa seveda boljše se lahko stepejo in skregajouser posted image .
Jaz svežega sadja razen jabolk in babab še ne jem, ostalo pa po malem že vse. Ja saj v celjski porodnišnici tudi otročnicam sadje in kislo zelje dajejo, ker pač imajo obroke za vse bolnike enake, nam je pa enkrat ena sestra rekla naj raje damo tisto sadje za domov.
Zoja je to noč kar o.k spala. Pred pol nočjo je zaspala, potem se pa ob pol petih zbudila.
Aha zdaj pa spet joče!
Imejte se fajn!

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
5.5.2007 9:15:23   
smotka lonib
Hojla!

Ste pa že kar velik napisale. Naši Zali se ritka že izboljšuje, kar se tiča prehlada, se pa še ni pozdravila. Ima pa naša Zala tud že mozoljčke kot kakšna pubertetnicauser posted image . Krče ima ponavadi med 19 in 21 uro tko po 10-15 minut trajajo, pol pa je vmes 15 odmora pol pa spet. Od obeh prejšnih otrok ima naša Zala zelo malo krčev. Je pa začela zelo opazovati okolico. Zjutraj, ko imamo zajtrk, jo dam v ležalnik, kjer pridno opazuje medvedke, ki ji visijo nad glavo. Pol pa zraven ful maha z rokami, da ji medvedki non stop migajo. Je pol čist mirna pa še mrmra zraven. Tko mi pol v miru zajtrk pojemo.

Zdej pa grem mal pospravljat dokler naša Zala spi.

Lep pozdrav!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
5.5.2007 13:26:13   
gaja*
Pozdravljene,
se še jaz javim po dooolgem času user posted image Ste kar veliko napisale, tako da sem imela zdaj kaj za brat, ko sem končno sedla za računalnik.
Gaja kar pridno spi čez dan, ponoči še vedno noče proč od mene. Potem sem pa jaz ko ena cota, cela zmatrana še celi naslednji dan, ker sem neprespana. Npr. danes je spet en tak dan. Sem se pa že navadila.
Gaja je pogruntala, da je super fino fajn kadar se stiska k meni in dostikrat joka dokler je ne dvigneš k sebi. Ta jok sem že pogruntala, drugače pa joče tudi ko kaka, ker se tak napenja zraven in renči user posted image user posted image Ko kuža user posted image user posted image Ponavadi se tak jok začne proti večeru in traja tam nekje do 21. Potem se nadojiva in previjeva, nato pa sledi prva runda spanja. Včasih prespi 3/4 ure, včasih smo pokonci vsako uro. Sama še nisem šla po vetrovne kapljice, samo razmišljam, da jih bom nabavila in sprobala. Zdaj sva začeli z ad3 kapljicami, danes bova vzeli že 2... Bomo videli, če jo bo po njih še bolj zvijalo. Upam, da ne.
No, pa je minil moj čas za računalnikom. Moj user posted image se že oglaša  user posted image user posted image
Šiiiiiiibam,
lepo se imejte med vikendom, se še kaj beremo





_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
7.5.2007 9:20:39   
zalbi
hej

midve s saro sva tudi bolš. je par noči ful jokala, pa smo ugotovili da imam premalo mleka. tako da sedaj dodajam zvecer pa je bols. tako da vsaj malo spimo ponoci. vceraj sva bili zunaj kaksne tri ure, pa se je ze zvecer poznalo, da je bila cisto zmatrana in je spala kot top. tako da sedaj samo stavim na lepo vreme, da bova veliko zunaj.

pa ostale, ste dosti zunaj?

sicer pa perem in likam, res se nabirajo te male cunjice, no pa sej bomo ze padli v ritem...

pozdravcek vsem....


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
7.5.2007 11:28:31   
Kaštrun
zalbi, nama ga tudi serje zadnje dva dni. čez dan (od 8 - 18ih) se lepo dojiva, previjeva in potem lepo spi (3 - 4 urce). Od 18ih naprej jo pa nikakor ne moreva uspavat. Takrat nekje se nahraniva in potem jo lahko uspava edino mož, kateremu leži na trebuhu. user posted image  Tudi danes je spala od pol 11ih do 3h in potem sva se matrale do 7ih nonstop - jedla ob 3h eno uro skoraj, potem zaspala na "bučiki", jo odstavim, dam v posteljico, jok... in tako vse do zjutraj user posted image

zdaj jo imam tudi na postelji (se njen jogi suši ker je full polivala) in nekaj godrnja. noče trdno zaspat. potem enkrat ji je duda fina, drugič jo vrže ven v loku.

mene tudi skrbi, da nimam dovolj mleka. nikoli nimam res trdih bučik in hraniva se tako, da jo dojim npr. najprej samo na levi - do konca, ko začnem naslednjič, začnem na desni - do konca... mogoče pa ne delam prav?

drugače jo pa jaz dam na teraso na sončka v voziček, ker sem sama še vedno bolj podobna "gajbici" kot komu drugemu user posted image

pridne bodte!

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
7.5.2007 16:01:01   
cicmar
Drage mamice!

Da se še jaz malo javim. Naš Jakob se ponoči zbuja na dve urici, takrat ga podojim in je že koma, kar na joški zaspi user posted image . Ga položim nazaj v zibko in že spiva. Je fino, ker ponoči nič ne joka. Podnevi spi po tri, štiri urice skupaj.
Ga pa malo matrajo krčki, predvsem popoldne. Samo ni sile. Dajem mu kapljice iz Tržiške lekarne in se mi zdi, da kar pomagajo.
Pred dnevi je imel tudi malo vneto ritko user posted image , samo nisem nič komplicirala, mazala sem jo samo malo bolj intenzivno s hladilnim mazilom, pa je bilo kmalu v redu.
Očke pa se niso in niso hotle pozdravit, tako da se mu notri res nakapala mleko in je res boljš user posted image .

Imam pa dve vprašanji. Prvo je v zvezi z zobozdravnikom. Glede na to, da polno dojim verjetno pri zobozdravniku ne smem dobiti inekcije?! Kako je s tem? Ima katera izkušnje?
Drugo pa z mlekom. Imam ogromno mleka, tako da sem študirala, da bi si ga iztiskala in zamrznila za hude čase user posted image (da bo lahko še moj user posted image  kdaj "podojil" user posted image ). Kako pa je s tem? Si ga bom lahko načrpala kar "ročno" ali moram kupit črpalko? Kam pa ga shranim in koliko časa ga imam lahko v zmrzovalniku? Ali ga odtajam lahko v mikrovalovki?
Hvala za odgovore.

Uživajte s svojimi pikicami...LP

_____________________________

Najin piškotek Jakob se je rodil 8.4.2007

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
7.5.2007 18:52:31   
hariba
Cicmar jaz si mleko črpam z avntovo črpalko. Zmrnjenega ga hranim va aventovihposodicahh na katero priviješ le dudo, sme pa se odtajat tudi v mikrovalovki. Najdle ga alhko imaš zmrznjenega 14 dni, v hladilniku pa 24 ur.
Zdaj, ko je moj najstarejši v bolnici moj pridno hrani čez dan Zojo s tem mlekom. Jaz pa lahko grem k njemu na obisk pa tudi po opravkih. Kdaj bom imela pa čas za frizerja pa nimam pojma, se raje sploh ne gledam več v ogledalouser posted image .
Ja mislim, dabolj, da ne dobiš inekcije.
Zdaj moram pa po starejšo hčerko na plavanje.

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.5.2007 14:04:02   
smotka lonib
Hojla!

Naši Zali se ritka še zdej ni izboljšala in je še kar rdeča user posted image . Upma, da bova v četrtek, ko ima posvetovalnico dobili kakšno učinkovito kremo.
Kar se tiče dude, jo naša Zala sploh noče velik met v ustih. Tri minute pa jo pol ven flikne. Po mojem si ona misli " ne mi z dudo, ker to ni isto kot tvoji joškiuser posted image user posted image ".
Se mi je pa ena dojka vnelauser posted image  tko, da me ful boli in to že tri dni, pa še vse me boli kot bi imela gripo. Vročine zaenkrat še nimam, čeprav sem jo pri prejšnih dveh otrocih dobila koj čez 38C. Sem pa dons svojo zdravnico poklicala in mi je za vsak slučaj predpisala tablete (antibiotike). Jih bom vzela, ko bom res imela vročino. Si pa dojko masiram pod vročo vodo. Sem mislila, da se bom temu vnetju pri Zali izognila, pa sem se zmotila.

lepo se imejte!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.5.2007 14:18:22   
taška30
Daaan!
Se vam lahko še jaz pridružim?user posted image  Sem tudi aprilka, 28.aprila se je rodila naša Julija (6 dni čez rok) - počakala je na prav poseben dan in sicer na drugi rojstni dan svoje starejše sestrice, tako da imamo sedaj obe na isti dan, ha! To bojo velike žurke.user posted image

Torej, stara je danes 10 dni, zaenkrat izredno pridna, če temu lahko tako rečemo, torej veliko še spi in pridno se doji, ponoči je zaenkrat prava idila - upam, da tako čimdlje ostane, spat greva okoli 23-ih (z dojenjem), potem se hrani okoli dveh in okoli štirih ponoči, potem pa se vstaneva okoli 8-ih. Ponoči jo samo priklopim in že na pol spim dalje. Zaenkrat spi še kar pri meni v zakonski postelji, ker sem bolj komot kot sem bila pri prvi punci, ki sem jo striktno dajala v njeno posteljico spat. Upam, da me bo še pravi čas srečala pamet, preden se preveč navadiuser posted image

Toliko zaenkrat, lp Taška

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.5.2007 14:54:44   
sabri
oj, da se še jaz javim po dolgem času, smo bili brez interneta nekaj časa. Drugače pa smo s pikico in očkom super, stvari so se malo umirile, pocajtali smo se od mastitisa, pumpati sem nehala tako, da zdaj samo dojim in če je treba malo dodam aptamila, tam okol 30 do 30 ml. Zaenkrat se mi zdi ok, sem nehala tolk komplicirat, pa je dosti lažje. Krčki so jo dajali dva dni kar ornk, je jokala dokler ni malo prdnila, pa je bilo za 15 minut dobr, pol pa spet. Sem že razmišljala o kakem čajčku, pa je zdaj bolje. Zgleda da sem kaj takega pojedla. Glede prehrane mi še ni čisto jasno, kaj naj sploh jem. A ve dosti merkate pri hrani?
Drugače pa dojim z nastavkom ,ker imam premalo izbočene bradavice, pa me zanima, če ima katera izkušnje, kako naj ta nastavek vzdržujem? Jaz ga prekuham na vsake toliko pa je ta silikon potem ful čudn.
Drugače se pa lepo imejte in se kaj pišemo še. LP

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.5.2007 18:51:27   
gaja*
Spet imam nekaj časa, da se javim, saj moja princeska spi. Sva šli danes popoldne malo z vozičkom okol, pa naju je nazajgrede dobil dež.  Nekaj metrov sva še vstrajali (oz. sem jaz upala, da se bo izšlo do doma ), potem pa obstali pod enim podstreškom 100m od doma. Nazadnje sem mogla poklicat svakinjo, da se je z avtom pripeljala po naju Saj ne, da je potem kar takoj nehalo deževat
Drugače smo kar vredu. Zdaj že nekaj dni jemljemo ad3 kapljice, jutri že začneva s štirimi kapljicami. Nekatere so rekle, da rado še bolj zvija po njih, pri nas zaenkrat ni razlike.
Dobila sem tudi vetrovne kapljice koroških lekarn, pa sem jih samo enkrat dala mali, pa ni bilo nobene razlike (tudi dude ni obdržala v ustih-je kar v loku poletela iz ust). Malo se je oblizovala, potem pa spet jok. Na koncu sem kapljice poskusila jaz in me je skoraj kap. Kako je to sladko  ?!? Sem jih kar pospravila...
Doma imamo vsak večer pač eni dve taki bolj naporni uri, ko Gaja joče in jo je težko pomirit, potem pa že zaspiva. Včeraj je prvič prespala 3/4 noči v svoji postelji. Joooj, kak jok je bil. Jaz sem bila čisto nervozna, ko je jokala. Ko sva se nadojili, sva podrli kupček, potem sem jo jaz malo pocartala, da je tak na tričetrt zaspala in jo nato dala v njeno posteljo. Potem pa joook , dokler se ni utrudila in zaspala. Saj vse vredu in prav, ampak jaz sem imela ob štirih (ko sva se spet nadojili) tako slabo vest, da sem jo spet vzela v svojo posteljo in sva do 7 spali skupaj. Nisem je mogla dat nazaj v kinderpet, ker bi spet kričala, meni se pa tako smili, ko vidim da joče, ker vem, da bi nehala, če bi jo vzela k sebi... No, sem pač smotana
Aja, še nekaj. Sem prej prebrala, da ena zvečer dodaja, ker ima premalo mleka.. Kak pa veš, da imaš premalo mleka... Jaz ful pijem čaj za dojenje in to, pa se mi včasih zdi, da imam čist mehke in prazne in da se ne "napolnijo" dovolj do drugega obroka. Spet drugič so trde ko kamen za vsak obrok.
Tak tako, zdaj pa čakam, da pride bratranec in se spravi nad moj računalnik in mi naštima napravice, da bom imela brezžični internet Juhuhu!! Pol bom pa važna, ko ne bom večna kabel priklopljena
Lp

< Sporočilo je popravil gaja* -- 8.5.2007 18:59:49 >


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.5.2007 19:12:22   
tinaaja
sem študirala, da bi si ga iztiskala in zamrznila za hude čase (da bo lahko še moj kdaj "podojil" ). Kako pa je s tem? Si ga bom lahko načrpala kar "ročno" ali moram kupit črpalko? Kam pa ga shranim in koliko časa ga imam lahko v zmrzovalniku? Ali ga odtajam lahko v mikrovalovki?


Cicmar, tukaj bos nasla informacije, ki te zanimajo. Aventova crpalka je najboljsa!
http://www.dojenje.net/vprasanja.htm Hariba, tud zate - preberi del o zmrzovanju

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
8.5.2007 22:32:29   
bojana1
Lep pozdrav mamice!
Danes sma bila z Lukom pri ginekologinji.Je bila čisto navdušena nad našim user posted image .Pa ravnokar so nosečnice  imele preglede,so ble vse tak razneženeuser posted image .Sem se hitro spomnala,kk je bilo ko sem bila jaz noseča.V glavnem zdaj je za mano.In tudi jaz še enkrat vsem mamam čestitamuser posted image user posted image ,res ste zakon ,ker to ni kar tako.No z mano je bilo vse vredu in zdaj lahko user posted image .Sej sma že probala,pa tako boliuser posted image ,sej bo boljše.
Drugače Luka pridno spi ponoči,včeraj sem ga dala spat ob 22.00 zbudil se pa je ob 5.00user posted image (upam,da bo vedno tako).Pa se pol po dnevi mal več dojima.Pa sej ne vem ,je čisto od dneva odvisno.Včasih pojema mal več ,včasih pa manj.Tudi krčki en dan so, drug dan jih ni.Rdečo in mehurjasto ritko sma pozdravila z praško pasto,super zadeva.V glavnem kapljice iz koroške lekarne pa mislim,da pri nas delujejo ravno zato ker so sladke,še jaz jih kar naprej cuzamuser posted image .Je pa res,da ne pomagajo vedno,pa če že ,ne za dolgo(pa že to je dobrodošlo).
Jutri imama posvetovalnico,upam,da bo vse vredu.Bojim se zlatence,ki se nama tako vlečeuser posted image .Vam sporočim kk je blo.
Tiste ,ki ste prehlajene se čim prej pozdravite,tiste,ki pa ste utrujene vam želim miren pa doooolg spanecuser posted image .

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 7:36:35   
a&m
user posted image Dobro jutro !

Ker oba čmrlja še spita imam malo časa za rač.

Danes imamo 4 tedne, Žiga je priden, veliko sva zunaj kjer večinoma spi.Tudi ponoči spimo na 4 ure.Me prav zanima koliko bo tehtal na pregledu,v torek imamo 1 pregled.


Zanima me ali ste že dobile davčno številko?
Rojstni list sem dobila že po enem tednu, te d.š. pa še vedno ne.user posted image


V glavnem lepo se imejte, moram zbuditi Aljaža,da ga peljem v vrtec.

Lep dan!!!!!user posted image

_____________________________

Razmišljajte o sebi kot o zmagovalcu in storite tisto, česar se bojite.

Jeff Keller



(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 10:48:11   
Kaštrun
Dobro jutro (ali karkoli že je zdaj to za nas) še iz moje strani!

Naša frača je danes tudi lepo spala - od pol polnoči do 6ih zjutraj!user posted image Imava pa težave zadnje dva dni, ker bi nonstop visela na mojih bučikah, pa včasih težko zaspi. Sicer je pa fino, ker zdaj malo bolj "vedri" in ne spi več toliko podnevi. Imamo vsaj kaj od nje. Včeraj sva bile prvič na sprehodu. Lučka je sicer že bila na terasi skoraj vsak dan, jaz pa sem komaj hodila, tako da sem imela včeraj 20 min sprehod čisto dovolj. user posted image

Imam pa dve vprašanji:
1.) A še katera previja s povijalko (široko), kljub temu, da so user posted image  slikali kolke in so 1A?
2.) Naša frača zadnje dva dni kaka zelenkasto. Mojoče zaradi kakšne hrane ali bi bilo lahko kaj drugega?

LP, uživajte!

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 10:48:42   
Kaštrun
Davčne številke tudi midve nisva še dobili, roj. list pa takoj tisti teden po rojstvu.

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 13:32:24   
* Tofsi *
NinaF

Moj user posted image  je star 4 tedne, pa ga povijam s povijalno plenico. Prvič ga lažje držim v naročju, drugič pa mu je bolj toplo.

Zelen kakec pa ponavadi pomeni, da ga je prejšnji dan oz. nekaj ur nazaj močno zvijalo, morda imel celo krče.

Lp



_____________________________

Živi in pusti živeti!

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 13:55:14   
gaja*
No, danes pa moram mal pohvalit mojo princesko user posted image user posted image user posted image user posted image (upam, da ne čisto prehitrouser posted image ). Današnja noč je bila tako mirna... Mala je prespala 4.5 ur, tak da ko me je ob 4 zbudila, nisem mogla verjet, da je tako dolgo spala... Ful sem bila vesela, sploh še zato, ker je spala v kinderpetu. No, mogoče pa se bomo navadili malo dlje spati v svoji postelji user posted image
Tudi moja Gaja je imela kolke A1 pa jo povijam na široko in jo bom še do konca (v vsakem primeru je fajn, drugače je itak ni nič skupajuser posted image user posted image ).
Nekatere stvari št. 50 nama hodijo že malo na tesno, tako da smo začeli s 56, samo ji še vseeno samo nekateri modelčki (taki bolj ozki) pašejo. Kljub temu, da je Gaje že veliko več skupaj kot pa ob porodu, je še vedno taka majhna...
Za zeleno blato pa je meni patronažna povedala isto, kot je napisala *tofsi*. Midve sva imeli nekajkrat zeleno blato in je Gajo takrat res zeelo zvijalo in je bil jok in stok ...
Jaz sem davčno dobila po pošti tam okol Gajinega 3+ tedna starosti...
No, pa še ena za mamice bolj aktualna tema... user posted image user posted image user posted image Je bojana1 napisala, da zdaj že lahko user posted image . Kaj pa ostale? Vse čakate prvi pregled? Jaz imam pregled čez 15 dni, pa z user posted image nisva mogla več čakat, sva kr prej (mal manj kot po 4t)... Je blo kr fino user posted image user posted image user posted image

Mejte se fajn, LP




_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu * Tofsi *)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 14:15:01   
zalbi
Da se še jaz javim. Še vedno imamo borbe s spanjem zvečer. Naša princeska noče in noče zaspati zvečer, včeraj je bilo to do pol enih spet, prejšno noč do enih, skratka groza. Kar se tiče spanja, pol spi ponoči nekje okoli 4,5 ure, tako da vsaj ta čas se malo spočijem. Sicer pa je veliko budna, tudi čez dan že veliko gleda.

NinaF-jst povijam s povijalko, ampak je imela kolke 2a.

sabri-jst sem na začtku tudi dojila z nastavkom, pa so mi v porodnišnici rekli, da takoj po dojenju samo splaknem z mlačno vodo in da naj se na zraku posuši.

gaja*-spraševala si kako vemo da je potrebno dodajat. Jst mam zvečer čist mehke dojke, pa naša user posted image   je en večer grozno jokala, potem sva naslednji dan poskusila z mlekom in je bilo vredu. jst jo najprej pristavim, potem pa še dodam in moram rečt da vse spije. če ti pa Gaja spi, potem je verjetno sita in ni problema.

Ja kar se pa tičeuser posted image - jst že komi čakam, pa nevem če bom čakala do pregleda... zaenkrat še čakam da šiv odpade...

uživajte...


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 17:01:15   
Kaštrun
Ojla!

Ja, mogoče jo je res bolj zvijalo ob zelenem kakcu. Sicer je pa naša frača glede spanja in hranjenja 1A, ker res veliko spi. Sicer sem pa ravno zaradi tega mal v strahu. Namreč...

Ko sva prišli iz P (v čet) je potem v pon. patronažna rekla, da verjetno veliko spi zato, ker je malo zlatenčna. Jaz sicer takoj nisem opazila, ampak je bila res mal rumenkasta pa po očkah se ji je vidlo. Potem sva jo zbujala za jest tam na 3-4 ure in zdaj tudi. Pravijo, da če je zlatenčen, da potem rad otroček spi. Zdaj me pa skrbi, ker sicer polt ima kar lepo, ampak očke so pa res še malo rumene user posted image  Kaj bi ve naredile? A so jih imeli vaši škratje tudi? Najraje bi počakala do petka da patronažna še stehta našo fračo, potem pa če še ne bova na porodni teži, bom šla pa kar na pregled z njo!

Sva bili danes tudi zunaj. Sva šle dediju nasproti ko je prihajal iz službe. Zdaj se je pa iz jasnega neba ulilo in dež še kar pada...

Grem, se nekdo oglaša...

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 18:12:47   
sabri
oj, danes bolj na hitro, smo ok, ampak skos na joških, pa ne vem, a kej dobi al kaj.

Zalbi, si rekla samo na začetku, a si zdaj nehala pa lahko brez al kaj? Jaz bi rada brez pa nikakor ni bradavic, jih ne potegne.

LP do drugič.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
9.5.2007 22:53:40   
bojana1
Hoj!
Evo pa so pregledi za nama!Zlatence že skoraj ni več user posted image user posted image ,joj kk sem vesela,ker sma bila zaradi nje 14 dni v bolniciuser posted image .Tehtamo že 4900user posted image ,dolgi pa smo 57cm,bravo,je pravi debeluščekuser posted image .Dobila sma kapljice AD3,pa bomo vidli kak bo,upam da ne bo krčev.Pa mal mu preveč paše glavico v eno stran držat,tako da en teden spima na desnem boku(nič resnega).Mal sma user posted image ,ker mu je zdravnica pimpeka dol potegnala,je kar kri priteklauser posted image .Drugače pa je bilo vredu.
NinaF-če jo zbujaš ,da jo nahraniš in ji mogoče še med obroki daš malo čajeka,pa ven na svetlobo,je po moje za zlatenco pregnat dovolj.Vsaj midva sma tako delala,pa sma imala trdovratno.Aja pa vročine ne sme imeti.Želim vama,da se čimprej pozdravita.
Sabri-tudi jaz sem imela nastavke,ker ni mogel potegniti.No,pa je to vidla sestra,pa me je ornk uščipnila v bradavičkouser posted image ,pa Lukca gor prtisnila,pol pa je blo.Ko sem se sama matrala,je blo hujše,saj sam sebe ščipat,...to boli.Sam nastavkov pa nimam več.Pri tebi pa ne vem kako je,mogoče pa bi šlouser posted image .
Tako cartajte se ,pa se slišimo!

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
10.5.2007 9:31:42   
Kaštrun
bojana1: jaz sem jo zbujala, zdaj pa jo zbujam samo, če spi več kot 3 ure skupaj. nimam namreč srca, da bi otroka npr. tako ko danes ob pol 4ih zjutraj hranila (pa 1 uro dojiva ali pa več) in potem je zaspala šele ob pol 6ih. ne morem je zdaj ob 8ih zbudit! user posted image

nastavki: jaz brez nastavkov sploh ne morem dojit. imam čisto premajhne bradavičke. pa tudi če se uščipnem (je tudi mene sestra tako v P) bradavice ne postavi nič pokonci. nastavke pa po in pred vsako uporabo umijem z vročo vodo, dvakrat sem jih dala tudi že prekuhat. moji ful pašejo. a naj bi bili nastavki slabi? meni so jih priporočili v P?

dodajanje - čaj: mene pa zanima, če vse (ki dojite) dodajate čajček oz. pravijo tudi za prekuhano vodo. mene je mami vprašala, zakaj ji ne dam malo vode po žlički. ampak kot so razlagali, če polno dojiš, je mleko baje čisto vodolj? user posted image

kar se tiče user posted image moram pa najprej zbrati pogum, da pogledam kakšno je stanje "tam dol". sej zarad tega ne bo nič manj bolel, ampak.... O moj Bog!

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
10.5.2007 10:36:13   
zalbi
Danes je končno nas sonček spal ponoči. Včeraj je zaspala ob 22h, potem se je zbujala na tri ure, ampak moram rečt da sem se prou naspala, ker prej ko je zaspala šele okoli 1h je bilo mučno. Le naj se navadi na to uro pa bo.

NinaF  jaz ji dajem čaj, predvsem tudi zato, ker ji ga suham iz kumine, janeža in kamilice, notri pa dam kapljice proti krčkom. Pa ji ful paše čaj, posebej popoldne. Mi je pa patronažna rekla, da ji lahko dam, če hoče piti - imamo bolj lačnega otroka, pa bi skoz jedla. Ampak več kot 150mililitrov pa ji ne dam, ponavadi še tolk ne.

sabri - jst sem nastavke uporabljala zato, ker so mi razpokal bradavice in me je ful bolelo. Zdej jih ne uporabljam več, gre brez.

upam, da bo še kej sončka danes, da bova šli vn...



_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
10.5.2007 15:31:44   
sabri
oj, danes je pa res lep sonček, smo kar zunaj.
NinaF: glede nastavkov sva na istem, poskušam brez, pa ščipam bradavice pa nič, včasih potegne pa naredi par požirkov, pa konec. Tak da meni pašejo, sam malo bolj smotan bo kje zunaj dojit, ker jih moramo močit.
Zalbi:tudi jaz sem se odločila, da bom začela dodajat malo čaja, sploh ko je tak vroče, da se vsaj malo odžeja.

Glede oblačenja me zanima, naša ima jutri en mesec, pa jo še oblačim dvojno, kdaj lahk enojno, zdaj ko je vroče bi že skor lahk, a?
Pa umivanje me zanima, kolikokrat jo z milom kopate, pa če jo potem kaj mažete z oljem,ali s čim drugim?

Drugače pa uživajte materinstvo in lepo vreme, čao.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?