|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
21.5.2007 21:04:40   
Jagoda3
Živio!

Spet se javljam user posted image  in upam, da bom danes imela malo več časa, da vam opišem kako in kaj sem. Vam še dolgujem da vam povem zakaj se nisem tolk časa oglasila - da vam razložim kako je bilo s porodom

5.aprila sem šla na pregled h ginekologu in mi je dala napotnico za pregled v porodnišnici. 6.aprila (na veliki petek) sem šla na UZ v porodnišnico in so me kar sprejel na oddelek, ker sem imela že manj plodovne vode in ker so mi že v nosečnosti ugotovil, da ima desno ledvico zelo pretirano povečano.
7.aprila popoldne so mi naredil UZ in so mi rekl, da lahko grem za 2 dni domov (čez veliko noč) pa pridem v torek, da mi bodo sprožil porod. Pa ker sem bila že 1 dan v bolnici, pa ker sem vedla da mi bodo v vsakem primeru sprožil porod (da bom štartala od nule) sem rekla, da bi rajš, če bi mi kar v soboto sprožili (ker sem imela že par dni trd trebuhuser posted image in nisem več tako čutila dojenčka - si nisem upala it domov, da nebi bilo mogoče v torek že prepozno- da nebi vmes že umru). Pa še otrok nisem hotela begat, da bi spet prišla samo za 2 dni domov, potem pa spet v bolnico.
"Pa itak mi je že v petek rekel v sprejemu, da sem odprta 3,5 cm in da bi mi na oddelku lahko sprožil porod - če se bodo tako odločili".
No pa me po moji želji zdravnica v soboto 7.4. še enkrat pogledala od spodaj in je rekla, da bom šla res rodit, ker sem že odprta 4 cm (pa sem se kar oddahnila)user posted image .
Potem so mi dali klistir user posted image  nato se se mi pa začeli moji popadki (ura je bila okrog pol dvanajstih). Nato so čakali, da se mi bodo moji popadki lepo stopnjeval in mi niso nič dodajal umetnih. Lepo sem se začela odpirat in so me pustili.
No pa sej veste kt sem vam napisala da sem svojemu možu odobrila user posted image še en teden surfanja v južnih krajih user posted image  (na zelenortskih otokih  SZ od afrike - pod kanarskimi otoki- kamor tud jaz upam da bom enkrat šla). No pa sem vedela, da se bo 7.aprila vrnil ob 13.uri domov. In k sreči letalo ni zamujalo in je ob 13.20 uri hitro prispel v LJ direktno v porodnišnico k meni v porodno sobo.
Jaz sem imela takrat že kar pogoste popadke, mož pa mi je kazal slike iz teh otokov in filmčke kako je on surfal. Vse babice v porodni so bile na tekočem, ker je mož prišel v kratkih rokavih in čist rjav (to je zraven ekvatorja in je ful vroč sonce - se je treba ful mazat s kremo z visokim zaščitnim faktorjem). 
Zdravnica kt je prišla mene pregledat je točno poznala te otoke pa je spraševala kako je tam in s katero agencijo je šel tja...user posted image
No 7.aprila ob 14.49 pa se je rodil Timuser posted image . Sem imela ful srečo, da sem hitro in lahko rodila. NIsem bila nič rezana in šivana user posted image user posted image  zato sem že takoj kt sem prišla v sobo sedela po turško in nisem bila nič zmatrana ker sem imela lahek porod.

V porodnišnici sva bila 5 dni, potem pa so naja s pacientom peljali v pediatrično bolnico na vrazov trg. Tam so Timu naredil dodatne preiskave v zvezi z ledvicami. Tim se jim je zdel zelo rumen in so ugotovil, da ima ful zlatenice 309 (tako da je bil 2 noči skoz pod lučkouser posted image  - ta čas mu na vrazovem trgu dajejo obvezno samo umetno mleko Aptamil user posted image celo noč- jaz pa sem si mogla svoje mleko stisnit za kasnejš user posted image .

zdej pa moram letet ker Tim joka - več naslednič kt bom imela spet čas user posted image



_____________________________

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
21.5.2007 23:16:14   
bojana1
Hoj!
Evo nas iz prvega dopustauser posted image .Blo je super,sam kar veliko dela z našim Lukomuser posted image .Ko smo se peljali na morje,smo se enkrat ustavili za dojit.Drugače je lepo spal.Na morju pa pač :dojenje,mal sprehodi(ni hotel v vozičko biti) ,pa poležavanje v senci.Je pa user posted image ker me grozno bolijo bradavičke,imam do krvi scuzaneuser posted image .Sem imela nastavke,upam da se mi čimprej utrdijo.Proti krčem smo našli najboljše zdravilo.Ga dam v kengurujčka in malo poskakujemuser posted image pet minut pa spi.Sedaj ga imam vsepovsod s sabo.Previjamo se včasih pred dojenjem,včasih vmes,včasih pa pol.V glavnem ko se dojima,se tudi previjamo.Kopamo se zaenkrat 2krat na teden,drugače se pa umivama.Zaenkrat je zame kopanje težavno,saj je zelo živahen in mi mora dragi vedno pomagatiuser posted image .Večkrat pa se tudi user posted image ,upam da nam bo kopanje čim prej užitek.
Hariba-vi pa imate pestro,upam da se vam čim prej umiri najbolj pa vam želim zdravja.Tudi mi bomo krstili Luka,vendar šele septembra,ko se vrne njegov boter-moj brat iz misije(Kosovo).
Jagoda3-vem kako je hudouser posted image če ima otrok zlatenco.Luka jo je imel 350,pa 14 dni v bolnici,nikoli ne bom pozabila.
Sem zadnjič mal po forumu brskala,sem našla tiste ta žalostne temeuser posted image ,umrla mlada mamica,umrla punčka pri porodu,...Mi je blo kr žal da sem brala ,mislim da ne bom nikol več.Sem bla čist iz sebe.
No zdej pa se grem spočit,ker imamo okrog 3.00 prvo hranjenje.Želim vam čimbolj mirne noči,ter vašimuser posted image zdravja.

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
22.5.2007 7:01:48   
hariba
Ja situacija pri nas se umirja in upam, tako tuid ostane. Zoja je zdaj že kar živahna, zadnje čase čedalje več brca in se ogleduje okrog sebe. Kopam jo praviloma vsaki dan, razen, če pride kaj vmes in nimam časa. Jo na hitro, ravno toliko, da jo osvežim. Porabim od 6-8 plenic, je zdaj karje na antibiotih pogosteje pokakana. Dojiva se tudi od 6 krat do 8 krat, odvisno kako se zbudi in zahteva svoje. Krče pa na srečo nima močne, občasno le proti večeru. Ji pa kaplice primejo, a to dam le, če res dolgo joče in če je imela tisti dan zeleno blato.
Jaz grem pa zdaj mafijo za šolo zbudit.

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
22.5.2007 11:20:48   
gaja*
Dobro jutro user posted image
Danes sva z Gajo veeliko bedele ponoči. Ni jokala, samo zaspat ni hotla. Je želela samo na meni spat (posledično sem jaz zdaj ko cotauser posted image ).
Najine pikice so še vedno tukaj. Včeraj sem končno zvedela za krvne izvide (alergija na kravje mleko) in so na srečo negativni. Po posvetu s pediatrom iz bolnice moram še vedno imeti dieto (meni se pa tako lušta mlekauser posted image , pa sira, pa sladoleda user posted image ).
Ampak, kot sem že zadnjič rekla, spet bo vdarlo ven čez vikend. user posted image V soboto zjutraj me spet skoraj kap. Sej ne, da nisem bila razdražena do konca, ker nismo dobili izvidov do petka, kr tako so nas dali na čakanje... user posted image user posted image user posted image Me je razkurilo in sem spet pobasala tamalo in smo šli do dežurnega. Sem misla, da nas bo poslal v bolnico, ker je imela Gaja doma ful vneta lička, čist rdečo kožico... No, v roku 10-ih minut, kar imamo do zdravstvenega doma, so Gaji tisti rdeči flekci zginli in je imela še samo mozoljčke. Niti jokala ni, doma pa prej tako soliranje user posted image Maaa, po moje je dohtar mislil, da se zajebavam... Pač, tam smo dobili kapljice za alergijo, pa še potem sem v lekarni vzela en sirup, da bo mala lažje kakala... Tako da, vsaj malo smo začeli Gaji pomagat čez vikend.
Včeraj pa sva bili pri osebni zdravnici. Gaja je imela še vedno ful mozoljčkov. Naprej sva dobili tiste kapljice. Pojutrišnjem se greva spet pokazat.
Danes zjutraj sem se pa spet skoraj zjokala, ko sem jo pogledala. Na ličkih ima ful rdečo kožico in ti mozoljčki se zgleda sušijo (to bi bilo dobro), samo je pa koža katastrofalna - ko da bi imela krasticeuser posted image user posted image . Groza. Upam, da bo res čimprej minilo, ker sem jaz od tega bolj utrujena verjetno kot pa gaja.
Kar se pa našega kakanja tiče. Ni pomagal donat, sladke kamilice, nič... Zato sva ji v soboto zvečer dala 2 žlički sirupa (in se je fuuuuul pokakala - je spala celo noč ko user posted image ), v nedeljo in včeraj tudi eno žličko (je vedno fuuul kakala). No, danes zjutraj pa je kakala že sama, brez sirupa. Upam, da jo je odprlo in je ne bo matralo še to.

Kar se pa krsta tiče. Midva (oz. vsaj jaz) sva imela plan, da bi jo zdaj v začetku junija (ko imava ravno obletnico), pa je user posted image nekaj zamutil. No, zdaj se mi pa sploh ne sanja, kdaj bo krst. Sem bila kar malo jezna na user posted image ,ko je podrl načrte, tako da zdaj predajam organizacijo njemu čez user posted image user posted image Bo pa verjetno zdaj enkrat.

V četrtek imam gin. pregled. Moram še najt nekoga, da bo šel zraven, ker ne morem Gaje kje pustit. A ve ste že vse bile na pregledu?

Zdaj se grem pa nazajtrkovat, sem lačna ko user posted image
LP



_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
22.5.2007 11:28:02   
gaja*
aja, bojana1, za bradavice: Jaz sem imela na začetku tudi katastrofalne, so me bolele ko user posted image . Ko je mala potegnila, sem kar vidla, kak mi gre kri zraven... Auč user posted image user posted image   Itak sem si skoz mazala bradavice z Multi mam - Lanolin kremo, potem sem si pa kupila še Multi mam - compresses (to so taki obkladki) in je res pomagalo. Ful!!
Ti obkladki so take krpice (majhne - 2x4 cm približno) prepojene z nekim gelom. Meni je res ful pomagalo. Boš jih pa dobila zihr v keri lekarni v SG. V sanolaborju jih takrat niso imeli.


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
22.5.2007 14:13:51   
sabri
Živjo, mi smo danes kr pridni, mala je in malo spi ali pa malo joče, ker jo zvija. Jaz ji dajam kapljice simpleks, pa ji pomagajo, da gredo vetrovi ven, ad3 pa začnemo četrtek, ker imamo zdaj štih probo brez dodatka, potem pa vaganje. A ima katera že kaj problemov ko dajate ad3?
Jaz imam g drug teden šele in me prav zanima kaj bo. Eno vprašanje, jaz krvavim že tri dni in mislim, da je menstruacija, ker je kar normalno krvavenje. A je to možno tako kmalu, čeprav dojim?
Drugače pa ima naša tudi ful pikic pa mazolčkov po obrazu ampak je rekla dr da se čisti koža. Upam, da je to res to. Lepo se imejte na sončku in čuvajte bebice. LP

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
22.5.2007 22:02:48   
Kaštrun
Ojla!

Zadnji teden se tudi naši frači čisti koža, tako da je hujša kot pubertetnik! user posted image  Ampak kar se tiče vsega ostalega je pa frača res pridna, ker le je in spi, tako da imam jaz kar veliko časa za vse postorit, pa tudi krčev nimamo - še. Danes smo otvorili sezono kratkih rokavov in hlač in je tamejčkena prav uživala (beri spala user posted image ). Zvečer sem jo pa skopala v kamilicah, ker so se pikice preselile tudi na vrat in ušeska...

Aja pregled. Punce, mene še vedno boli v predelu sramne kosti ko npr. vstanem ali ko se na WC-ju obrišem ko grem lulat user posted image . Sem tako žalostna, ker me še vedno vse boli spodaj. Pa ne šivi. Ne vem... user posted image  Me je full strah prvega G pregleda in če pomislim, da me bo meduser posted image bolelo...

Zdaj se grem pa stistnit k mojemu user posted image ...

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.5.2007 8:30:31   
smotka lonib
hojla!

Po dolgem času se spet javljam. Zdejle je glih malo zaspala. Čeprav imam goro perila za zlikat in kuhat kosilo, sem si morala vzeti čas, da pokukam kaj ste novega napisale. Naša Zala čez dan zelo malo spiuser posted image , po pol ure ali pa 1 uro, pol je pa spet aktivna ali pa se dere, ker se napenja, ker misli, da mora vsakič, ko se doji kakati. Ponoči pa spi 4-5 ur.
Kar se tiče dojenja. Naša Zala nikoli ne izprazne dojke do konca. Se pa čez dan dojiva na 2-3 ure. Zvečer preden gre spat pa se dojiva vsake 15 minut. To traja dve uri, pol pa spi neprekinjeno 4-5 ur. Ko se po 4-5 urah zbudi so moji joški kot napeti baloniuser posted image . Takrat komi čakam, da mi jih izprazne ampak ponavadi samo 10 minut malo pocuza , pa spet nazaj zaspiuser posted image .

Kar se krčev tiče, včasih jih ima zvečer malo, včasih pa nič. Se pa včasih joka, ker je ful utrujena in ne ve kako bi zaspala na moji rami. Zala ima navado, da zaspi na moji rami, potem pa jo dam spat. Čez dan spi v vozičku in ležalniku.

Je pa tale sonček prima. Midve ga vsak dan koristiva.
Kaj pa glede  kapljic AD3? A jih ve dajate svojimuser posted image ? Jest sem ji enkrat dala pa je imela krče. Zdej ji nekaj dni nisem dajala, bom pa spet poskusila, da bom videla, če jih bo spet imela.

Kar se tiče mozoljčkov, jih naša Zala nima več. Ni več pubertetnicauser posted image .


Zdej pa grem, ker moram likati.



lep pozdrav!


(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.5.2007 8:46:55   
zalbi
hej!

ja vreme nam je res naklonjeno zadnje dni. midve ga izkoriščava in sva veliko zunaj.

kar se tiče krčov, mi jih imamo, zaenkrat ji dajem simplex, pa ne pomaga, tako da v petek dobim lefaxin iz nemčije, pa upam da bo kaj pomagalo.
lonib - ja tudi naša se skoz napenja, tut misli da mora skoz kakat. enako čez dan skoraj nič ne spi, razen v vozičku, pa še ta se mora premikat. noči so pa tako tako, kakor kdaj, kakšen večer lepo zaspi, kakšen pa sploh noče. zvečer bi se skoz dojila, zato ji dam dodatek, potem je končno sita in spi 4-5ur.

midve imava pa jutri zdravnika.

fajn izkoristite današnji sonček...


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.5.2007 9:39:31   
katja pv
Pozdravljene!
Tudi mi imamo zvečer težave pri spanju in bi se dojili non stop. Ugotavljam pa da če jo nekaj časa pustim brez dojenja je potem bolje, saj jo imam dvignjeno, da podira kupčke, ki jih je zvečer ogromno user posted image . Ko jo čez čas ponovno pristavim, pa popije in zaspi. Predvsem pa ugotavljam, da se zvečer drži 22h za zaspat. Do 22h bi non stop visela na dojki in cuzala ter jokcala pa kupčke podirala, potem pa se umiri in je koma.

Bojana1 glede krvavečih bradavic je lahko razlog v napačnem pristavljanju otroka. Otrok mora zajeti čim več kolobarja v usta skupaj z bradavico. Meni so se raze (krvaveče bradavice) pojavile pri sinu, ker je eno bradavico premalo vzel v usta in mi jo zgrizel, tako da sem morala uporabiti kar Bepanthen mazilo, da sem si bradavici pozdravila. Je pa tečno uporabljati Bepanten, ker ga moraš pred dojenjem spirat z bradavice. Pri meni je to trajalo 3-4 tedne, nato je bilo vse OK. Predvsem pa poskrbi, da niso bradavice presuhe, ko pristavljaš, ker prej nastanejo ranice. Obvezno pa pokaži bradavice zdravniku ali G, saj pri dojenju (čeprav si prvorodka) ne bi smela krvavet, morala bi imeti le bolj občutljive bradavice to je vse.
Sama sem tudi uporabljala Multi-mam compresses, vendar meni pri akutni fazi krvavenja in napačnem pristavljanju niso čisto nič pomagale. Dobre so če pričneš z njimi takoj, ko se težava pojavi, čeprav meni žal niso (sem jih pričela uporabljati že v porodnišnici, vendar sem imela vedno hujše rane, nenehno dojenje pa tudi ni pripomoglo k izboljšanju stanja). So pa dokaj hladilne, tako da otrok zelo rad poliže tisti gel z bradavice.

Glede user posted image po porodu, potem ko sem bila šivana, me je nehalo motiti šele po2,5 mesecih, da sem zares spet uživala brez bolečin.

Ano previjam 6-8 krat dnevno. Ponoči je ne previjam.

Mi imamo ponovno AD3 kapljice in so OK. Nimamo nobenih krčev - le včasih ji sladkost kapljic ne ustreza najbolj. Jo pa obvezno podojim potem, ko ji dam kapljice ter pazim, da podre kupček, drugače mi je že tudi vse zbruhala ven.

Glede širokega povijanja pa eno informacijo. Ocena 1A pomeni da je vdolbinica, ni pa na sklepu še glavice, ki se mora narediti v treh mesecih, zato se vseeno priporoča široko povijanje. Mi smo sina, kljub temu da je bil rojen konec junija, celo poletje povijali na široko in ni čisto nič trpel vročine zaradi tega.

Pikice po obrazu so se naši Ani pojavile pri enem mesecu starosti in to izključno po obrazu, glavici, vratu in ramenih. Je pa dobila tak masovni izbruh kot ga pri sinu nisem bila navajena, smo se že ustrašili, da bi bila kakšna alergija. Ker pa se pikice niso pojavile po celem telesu sem sklepala, da je to le hormonski izbruh zaradi vsebnosti mojih hormonov v otrokovem telesu. Sedaj so pa že lepo izzveneli in ima spet skoraj čisto kožo.

Lepo se cartajte še naprej.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.5.2007 11:23:53   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: katja pv

Je pa tečno uporabljati Bepanten, ker ga moraš pred dojenjem spirat z bradavice.

katja pv to pa ni res. jaz sem v P vprašala če moram Bepanthen spirati iz bradavic pa so rekle da ne. jaz ga nikoli ne spiram. punce ki v P niso prinesle s seboj Bpanthena so ga lahko dobile in nobena ga nikoli ni spirala. user posted image

Glede user posted image po porodu, potem ko sem bila šivana, me je nehalo motiti šele po 2,5 mesecih, da sem zares spet uživala brez bolečin.

saj sem vedela, da bi bilo prelepo če bi lahko takoj spet uživali... user posted image

Ano previjam 6-8 krat dnevno. Ponoči je ne previjam.

tudi jaz je ponoči ne previjam. edino če ressss smrdi oz. da ji je premočilo čez pleničko. takrat prižgem samo rahlo lučko in jo previjem pred dojenjem. sicer se je pa to zgodilo do sedaj le dvakrat. nimam srca da bi jo puščala v mokrih oblačilih oz. s pokakano ritjo. ker kaka zelo zelo vodeno in ji včasih pri hrbtu kar ven priteče user posted image

Pikice po obrazu so se naši Ani pojavile pri enem mesecu starosti in to izključno po obrazu, glavici, vratu in ramenih. Je pa dobila tak masovni izbruh ... smo se že ustrašili, da bi bila kakšna alergija. Ker pa se pikice niso pojavile po celem telesu sem sklepala, da je to le hormonski izbruh zaradi vsebnosti mojih hormonov v otrokovem telesu.

Naša Lučka je pa danes dobila še več pikic in to take, da je mene kar groza. Ker je to le po čelu sklepam isto kot ti katja pv. itak pa jutri pride patronažna in bo povedala če je to k pediatru za pogledat.



Sicer pa midve tudi izkoristiva sonček. Dopoldne (cca. od 10-12ih) in popoldne (cca. od 16-19ih), tako da lažje preživiva čas brez očija.

Punce, kako kaj vaše kile? Jaz imam občutek, da... O.K., vem da je šele 1 mesec po porodu, ampak nobene hlače ne zapnem! Gor jih še spravim, samo čez boke imam pa občutek, da sem "eksplodirala" user posted image  Naj prosim ena reče, da ne bo večno tako! Komaj čakam pregled, da vidim če je vse v redu, pa da potem počasi začnem tečt pa delat trebušnjake. Zdaj je trebuh še tako mehak user posted image  Groza!

Ja, včasih si res želim biti Heidi Klum, ki po enem mesecu že na modnih stezah kopalke razkazuje. WTF? Kako ji to rata???!!!user posted image

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.5.2007 11:33:04   
gaja*
IZVIRNO SPOROČILO: NinaF

Punce, kako kaj vaše kile? Jaz imam občutek, da... O.K., vem da je šele 1 mesec po porodu, ampak nobene hlače ne zapnem! Gor jih še spravim, samo čez boke imam pa občutek, da sem "eksplodirala" user posted image  Naj prosim ena reče, da ne bo večno tako! Komaj čakam pregled, da vidim če je vse v redu, pa da potem počasi začnem tečt pa delat trebušnjake. Zdaj je trebuh še tako mehak user posted image  Groza!

Ja, včasih si res želim biti Heidi Klum, ki po enem mesecu že na modnih stezah kopalke razkazuje. WTF? Kako ji to rata???!!!user posted image


WTF? user posted image user posted image user posted image
Ne vem, kako jim rata, preveč zdravo že neuser posted image No, moje kile so kar vredu, ampak stare hlače tudi jaz še vedno komaj zapnem. Oz. zapnem jih že, pol pa ob strani kar dol visi user posted image user posted image user posted image Groza no. Jaz sem si ravno orbitrek naročila, da bom imela še več motivacije za miganje... Mi gre pa na jetra, moja rit. Dobesedno user posted image user posted image

Punce, kako pa imate oblečene vaše user posted image zdaj, ko je tako vroče? Kaj pa v avtu, ko se rado zagreje 100/uro?


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.5.2007 22:17:08   
sabri
lep pozdrav, no danes smo od dr in smo samo na dojenju, ker se je naša pikica zelo lepo zredila brez dodatkauser posted image . Drugače pa me zanima, ali jih za spat oblečete v dolge ali kratke rokave? Jaz še kar dolge, kar nekak ne prešaltam na kratke, čeprav bi lahko čez dan, če je lepo vreme. Potem pa gledam bodije s kratkimi rokavi, ki se oblečejo čez glavo in mam kar slab občutek, da ji nekaj vlečem čez glavo. Kaj pa ve?
Moje kilce do skoraj na istem kot prej, kake dve več, tako da skoraj vse oblečem, razen kavbojk, ker jih ne zapnem. Lepo pančkajte, alarm za jest,

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
24.5.2007 7:40:40   
thumbelina
Jaz svojega oblečem v bodi z dolgim rokavom, tanek pajacek in nogavičke. Je pa res, da je naša hiša precej hladna in imamo več ali manj skoz temperaturo okrog 22 stopinj. Tudi zdaj, ko je tako vroče in se mi ne zdi prevroč.

Moje kile so ena velika katastrofa, ker sem že štartala z viškom, zdaj mi manjka še 5 kil dol zgubit, da pridem na prednosečniško težo. POtem bi bilo lepo pa še ene 5-10 kg zgubit. Jao meniuser posted image . Pa tako rada jem.

Kar se pa tiče Bepanthena, obstaja še ena totalno naravna stvar. lanolin kremica, dobi se jo v lekarni in to sigurno ne rabiš dol dajat pred dojenjem.

Naš pobič se je v 1 mesecu zredil za 1kg in zrasel za 3,5 cm.


(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
24.5.2007 22:26:41   
Jagoda3
živio user posted image

Evo spet sem najdla par minut časa da se javim. Še vedno vam nisem povedala do konca kako je bilo na pediatrični kliniki na Vrazovem trgu. Tja sva prišla 5 dan po rojstvu z zlatenco direktno iz porodnišniceuser posted image . Na Vrazovem sem celo lahko spala v isti bolnici kot je bil Tim, ker sem dojila (drugače nebi dobila postelje tam). Na Vrazovem trgu imajo 2 spalnice (v vsaki spalnici so 4 postelje za mlade mamice, ki otroke dojijo in so ponavadi novorojenčki do enege meseca) - to pomeni da je v celi bolnici na Vrazovem trgu samo 8 postelj za mlade mamice - kar se mi zdi to zelo zelo malo. Imajo pa na Vrazovem trgu čisto svoj VOJAŠKI REDuser posted image .  
Tim je bil na intenzivnem oddelku za novorojenčke stare do enega meseca - to je čisto ločen oddelek, ker spijo samo dojenčki. V majčkenih sobicah so 4 dojenčki v takih starih železnih posteljicah (ko to vidiš te tolk stisne, da vsaka mamica kar zajoka - pa še posebej ker smo po porodu tolk občutjive - in ti je ful grozenuser posted image , če je tvoj dojenček kej bolan- si ful pod stresom user posted image .
Mamice pa smo imele spalnico čisto na drugem koncu stavbe - smo mogle it po 2 stopnicah in hodit po ful dolgih hodnikih - kar je pa ZELO naporno ker sem bila tam že 5-dan po porodu in sem bila čist brez kondicije. Sem šla po stopnicah in me je v trebuhu rezal kot bi me nekdo rezal z nožem, me je bolel kot user posted image . No na Vrazovem je sledeči VOJAŠKI RED: doji se točno na vsake 3 ure in sicer - ob 8.30, 11.00, 14.00, 17.00, 20.00, 23.00, 02.00, 05.00 in spet ob 8.30... po tem vrstnem redu moraš pridt dojit obvezno če spiš v bolnici. Dojenček se more podojit v 20-ih minutah, moraš ga previti in v roku 30-ih minut si moral zapustiti sobo na intenzivni - nisi smel dojenčka nič crklat. To je bilo meni ful grozenuser posted image . Vsakič preden si začel dojit si moral dojenčka stehtat, pa po dojenju si moral dojenčka stehtat, in vsak podoj (moj kt je bil star 5 dni) se je moral podojit - pridobit od 60-70 gramov. kar je bilo pri mojmu zelo težko dosešt, ker je imel ful visoko zlatenco 309 in je skoz spaluser posted image . Sam k sreči mi je uspel zdržat user posted image vseh 8 dni kar sem bila v tej bolnici, da sem še kljub user posted image stresu ohranila mlekouser posted image  in ga še vedno sedaj polno dojim. - TOLK DA SEM VAM RAZLOŽILA KAKŠEN RED IN RAZMERE SO NA PEDIATRIČNI KLINIKI NA VRAZOVEM TRGU V LJUBLJANIuser posted image . (sem že slišala kako bedno je tam. sam kt sem bila pa sama tam sem pa šele videla da je še hujš kt so pravile prijateljice.) Moram pa pohvalit user posted image user posted image user posted image sestre na tem oddelku kt so bile VSE razen redkih izjem ZELO PRIJAZNE!!!!Vsaka jim čast,user posted image da so ohranile dobro voljo kljub slabim razmeram v katerih morajo delati cele dneve!!!Sestre so pa tiste na katere se človek večkrat spomni in kljub vsemu hudemu ti ostane bolnica v dokaj lepem spomnu. Sedaj kt sva že en mesec doma (na začasnem odpustu) mi že ni več tolk grozen se spomnit in kt se peljem mimo me včasih že zagrabi da bi jih šla pozdravit sestreuser posted image in mamice, ki še vedno morajo biti notr z dojenčkiuser posted image
No Timu so naredil 2 preiskavi v zvezi z ledvicami in ugotovili, da desna ledvica dela, vendar je veliko prevelika ker se notr nabira preveč urina. 9-ti dan po porodu so mu v hrbet naredili luknjo in mu vstavili cevko direktno v ledvičko. Na koncu cevke pa se urin zbira v urinsko vrečko (uradno se to reče NEFROSTOMA). Kt so mi povedali kaj bodo naredili Timu sem bila čist fertik - naredila bi čist vse da bi ga obvarovala tega posega, ker sem se ga bala kot user posted image  križa. Vendar nisem imela kaj morala sem se sprijaznit in začet verjet da je to edini način da timu rešijo ledvico. Prej nisem poznala čisto nobenga dojenčkauser posted image ki bi mu to naredili - iskala sem na forumu če je kateri to že imel in nisem nič našla (bila sem obupana). Hvala bogu sem prestala vse skupaj. Sedaj že obvladam, da pazim na vrečko, da previjam rano na hrbtu,..in sem se že sprijaznila da je to del Tima. Šele sedaj sem izvedela kar za nekaj primerov ki so imeli to novorojenčki in so sedaj čist vredu in po operaciji ne potrebujejo več te vrečkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
 
Sedaj čakamouser posted image , da bo Tim user posted image dovolj zrasel in da bo zdravuser posted image , da bo lahko imel operacijo. Kdaj približno bo v bolnici nočejo nič obljubit - baje pa jih lahko operirajo s tako okvaro že pri dveh mesecih. Trenutno smo še vedno na začasnem odpustu iz bolnice (kar pomeni da sva doma in vsake toliko časa greva v bolnico na pregled). Nasledni pregled user posted image imamo v sredo drug teden in srčno upam, da nam bodo že kaj več povedali kako in kaj za naprejuser posted image user posted image .
 
Tako evo zdej sem vam pa na široko razložila kako in kaj je bilo. To sem natančno opisala zato ker bom mogoče kakšni mamici prihranila odvečne skrbiuser posted image , ki sem jih jaz imela in sem s stresom iskala po forumu in nisem najdla nobenga odgovora imela sem pa cel kup vprašanj v zvezi s to cevko in vrečko.
 
Evo sedaj veste zakaj se nisem tolk časa oglasila na forumu, ker sem mogla skoz v bolnico hodt in sem imela polne roke dela.
 

_____________________________

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
24.5.2007 22:51:22   
Jagoda3
Evo sedaj pa sprotne stvariuser posted image user posted image

Naš Tim ima cel obraz živordečih mazoljevuser posted image , iz njih mu teče una rumen sok kt se naredi kar ene take vrste rumena hrasta. Jaz sem tud čist hin kdaj bo kaj bodo izginile. Sam k sreči se je vsaj okrog obrvi in čela koža že pozdravilauser posted image user posted image user posted image . Ima pa še te mazolje po licih in po ušesih, pa po bradi. Na začetku sem ga mazala z oljem, pa s hladilno kremo sem probala in ni bilo nič boljš. Sedaj sem pa ugotovila pa je kljub vsemu še najboljš če ga po obrazu umivam samo z vodo - se še najboljš pozdravi, ker se mi zdi da s vsako stvarjo kt ga namažem vnesem še več maščobe in se te mazolji še bolj zapacajo in zamašijo.

V ponedeljek sem bila pri ginekologinji user posted image pa sem Tima kar s sabo peljala v lupinci (je bil ful priden) - mi je bilo še najlažje, da mi ni bilo treba varstva iskat za njega, pa še jaz sem bila mirna ker je bil z mano - pa še hitr sem bila na vrsti ker sem imela njega s sabo - drugače bi pa ziher mogla čakat še vsaj pol ure - tako me je pa naprej vzela user posted image . Pogledala me je spodaj in sem zdrava kot user posted image , maternica mi je šla lepo nazaj in je čvrsta. Naredila mi je še UZuser posted image  ker je bil tim priden, in je ugotovila da bom dobila kmalu menstruacijo user posted image , pa čeprav ga polno dojim vse obroke user posted image .
Sedaj pa že lahko user posted image in sva s svojim user posted image  že probala in mi je prav pasal user posted image , sam s tem da morva biti sedaj previdna in morva pazituser posted image , da ne bom takoj spet user posted image .
Sedaj so za mano že prvih 6 tednov po porodu in že lahko berem in gledam mirno TV (no sej sem se že prej kdaj prekršila - ni šlo drugače - upam da na stara leta ne bom imela kakšnih težav kt baje pridejo za tabo če se po porodu ne merkaš)user posted image user posted image .

Evo sem se ful razpisala. Zdajle pa še podojim tima potem pa upam grem spat. Sam tim mi spi že cel popoldne in cel večer, tako da me danes čaka po mojem ZELO BUDNA NOČ, ker moj user posted image  ne bo nič zaspan in bo gledal kot čuk- user posted image .
Jaz sem pa zdajle že kar fejst user posted image  in se mi postelja že prikazuje user posted image

Želim vam mirno noč user posted image



_____________________________

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
25.5.2007 13:44:27   
gaja*
Tudi za mano je poporodni pregled pri G user posted image Meni je bilo včeraj tako čudno, ko sem prišla tja z Gajo, brez trebuha user posted image user posted image Bi ga kr še mela user posted image   Moj user posted image je sicer kr za akcijo, jaz pa še ne čistouser posted image , čeprav sem se fajn počutila kot user posted image
Nooo, G mi je vzel bris, me pregledal in pretipal. Baje je vse ok, svetoval mi je keglove vaje - ne občasno kot jih delam jaz, ampak redno. Pogovarjala sva se tudi o kontracepciji (špirala, tabletke, inekcije). Zaenkrat se nisem odločila za nobeno (Kt itak šele ko dobiš M), tako da imam še čas za razmislit... Nagibam se med nobeno kontracepcijo ali pa med inekcijami (sam se jih fuuul bojim) user posted image user posted image Sem rekla, da se javim, ko se odločim. Mogoče bom do druge zanositve kar brez. Bomo videliuser posted image
Gaji gre bolje. Pikice so izginile, ampak te kapljice za alergijo morava še vseeno jemat 2 dni. Za obraz in telo imava namešane negovalne kreme iz lekarne. Zaenkrat sem malenkost pomirjena, čeprav me muči, kaj je bil vzrok za to alergijo. Pediatrinja mi je svetovala, naj se doma izogibamo vsem takim alergenom user posted image Ko sem povedala, da imamo hišno user posted image , je tudi kar rekla, naj se je za vsak slučaj znebim user posted image user posted image Joooj, kar tak, ne da sploh vem, če je njena dlaka krivauser posted image Meni je bilo ful hudo. Zdaj po malem že razmišljam v tej poti, ampak mi je taaaako težko. Kdaj se lahko Gaja testira, če je alergična na mačjo dlako?? user posted image

Tako, Gaja se ravnokar prebuja. Šibam, preden zasolira do koncauser posted image user posted image




_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
25.5.2007 15:26:25   
zalbi
Hej!

Midve s Saro pa sva včeraj imele prvi pregled. Joj, revca se je premalo zredila, tako da ji moram sedaj dodajat še več, kot prej, ker imam očitno premalo mleka. Sicer pa je vse vredu z njo, občasno celo tudi ponoči zaspi, če jo le ne dajejo krči preveč.

Kar pa se kil tiče, moram rečt da sem zelo zadovoljna. Jih imam manj kot preden se m zanosila. Tako da nosim vse svoje stvari, v bistvu sem šla že iz porodnišnice domov v svojih hlačah. Jah kar pa se trebuščka tiče, le tega bo treba še mal v red spravt.
Sicer pa me zanima, a se zdej med user posted image ker zaščitite?

Tako, sedaj pa odhajamo na Štajersko. lep vikend vsem!



_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
25.5.2007 17:01:04   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina

Naš pobič se je v 1 mesecu zredil za 1kg in zrasel za 3,5 cm.



Naša Lučka (teža ob porodu 3600 g, odpustna teža 3340 g) je potem "podhranjena"? user posted image  Smo jo tehtali včeraj (24.5.), pa je imela 4000 g s pleničko, bodijem in žabicami vred? Se je v treh tednih zredila za 250 g! Ampak Lučka je 5-7x na dan, ostalo večinoma prespi, zato sklepam, da se samo od mojega mleka dovolj naje. Dodajam ji ne. Sem pa včeraj opazila, da bi ona jedla še potem, ko "sprazne" eno dojko, zato sem ji včeraj dala še drugo in je  na njej zaspala po 5ih min cuzanja.

Danes je šele zdaj zaspala, drugače je pa zbujena že od 8ih zjutraj, tako da imam res občutek, da ne dobi več dobrega mleka pri meni oz. da se ne naje dovolj. Bom pozorna še jutri na hranjenje, če ne pa...

Punce, če bo Lučka jokala in bi ji npr. poskusila dati dodatek... Katero mleko in koliko ga dodajate vašim user posted image ?

Drugače pa kar se tiče čiščenja kože. Jaz ji že tretji dan umivam obrazek s kamilicami in se je stanje konkretno izboljšalo. So ji nastale zdaj hrastice, ki se lepo luščijo, tako da gre stvar na bolje.

Pridne bodite še naprej. Zdaj grem pobrati cunje, pa pomiti posodo, če bo pa kaj časa pa nohte na nogah nalakirat (sem čisto pozabla, da jih imam user posted image ).






_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
25.5.2007 21:34:46   
mojčca
Oj!

No, da se javim še jaz. Naš Matic kar pridno raste in se tudi redi. V ponedeljek imava posvetovalnico in me prav zanima, koliko je zrastel.

Pred devetimi dnevi, ko je imel pregled (sva imela probleme z krvjo, ne me vprašati kakšne, ker mi še ginekolog in pediatrinja nista znala točno razložiti, je pa to, kar je imel on, zelo, zelo redek primer, ampak je sedaj v redu) je bil težal 4180. No, se je kar lepo poredil, kajti rodil se je z 3340, potem pa sva šla domov z težo 3110. No, ker se mi doma v petih dneh ni nič poredil, sem si začela mleko črpati in mu ga dajati po steklenički. Sva imela glede dojenja probleme že v porodnišnici in se mi že tam ni vse skupaj nič redil, na kar so me opozorile sestre.  Pri meni se je dojil, ampak tudi takoj zaspal in ker ni vlekel tako, kot bi moral, sem morala začeti črpati. Do sedaj sem mu za vse obroke dajala svoje mleko, razen zadnji obrok zvečer je dobil adaptiranega. No, se pa poznana mleku, da se sedaj dojiva samo vsak drugi obrok . Imam občutek, da imam vse manj mleka, pa tudi da ga moje mleko ne nasiti dovolj. Bomo videli kako in kaj v ponedeljek, ko imamo prvo posvetovalnico user posted image , v sredo pa jaz še ginekologa user posted image .

Punce, ali bo katera od vas dala user posted image  cepiti za tuberkulozo??? Jaz kar premišljujem, da bi ga, pa tudi po nasvetu pediatrinje, ki ga je spremljala v porodnišnici in našega izbranega pediatra. Pravijo, da se tuberkulozo zopet pojavlja pri otrocih, zdravljenje pa je kar dolgotrajno.

Tudi našega Matica matrajo krči, tako da je na vsake toliko časa prav bogi. Sva se zadnjič ravno hotela odpraviti od doma, potem pa je začel ful polivati, pa krče je imel, tako da ko sva prispela do Kranja, sva lahko odšla najprej do "tašče", da sem ga nahranila in oblekla, potem pa končno v mesto.

Kar se pa kilogramov tiče, pa lahko začnem samo user posted image . Prav so mi samo nosečniške hlače, svojih sploh ne morem zapreti. Pa ne, da bi toliko jedla, ampak ob Maticu in Manci, potem pa še črpanju mleka (kar lahko na črpalko, naprej pa na roke) mi komaj ostane kaj časa, da letim v kuhinjo in kaj pojem. Imam pa v dnevni sobi, kjer se zadržujemo večino časa pri roki sladkarije in ko me zagrabi ful lakota, mi je hiteje da odprem omaro in pojem kakšno sladkarijo, kot pa da spakiram otroke in grem z njima v kuhinjo. Ja, to je pa tako. Zaenkrat še živimo pri mojih starših in nimamo svoje kuhinje, tako da je čisto na drugem koncu hiše. No, močno upam, da nam do konca leta uspe narediti našo hišico do konca in da gremo na svoje.

NinaF, če misliš, da ima Lučka premalo tvojega mleka in ji misliš dodajati imam doma odprt Aptamil (odprt je 1  teden) in ti ga lahko dam. Naš je po njem polival, tako da imava sedaj Novolaca proti krčkem.

NIč, dosti nakladnja. Lepo se imejte in kaj lepega napišite.

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
25.5.2007 23:28:05   
sabri
Oj, sem mal prebirala novice in moram priznati, da se kar potolažiš takole, ko bereš da imamo kar dosti podobne probleme. Ko sem začela dojiti pa dodajati, sem mislila, da sem ena redkih in se mi je zdelo tak čudno. Pa vidim, da smo kar več ali manj na istem. No zdaj samo dojimo in se lepo redi in močno upam, da bo tako še nekaj časa. Na začetku po mastitisu, pumpanju, dodajanju...se mi je dojenje skoraj zamerilo, zdaj ko pa laufa pa vidim, da je super in zelo praktično.
NinaF, sem pa dodajala Aptamil in ponavadi po 30 do 60 ml, če jehotela potem pa še več, sem pa še dodala. Probaš koliko poje, po občutku.
Mene je zavedlo zvečer, ko sem mislila, da nimam dovolj mleka in je jokala, jaz pa dodatek. Zdaj pa vidim, da jo je treba včasih uspavat in potem spi tudi do 5 ur, se pravi, da ni lačna. Ja, spoznati moramo svoje malčke.

Mojčca, midva sva rekla, da bova cepila za tuberkulozo pa bomo videli do takrat. Kdaj pa se cepi sploh?
Drugače pa je zdaj bolj umirjen ritem in imamo več časa, da kaj naredim tudi zase, se mal uredim, lase nohte...Pa tudi na kak izlet si upamo.
Lepo se imejte.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.5.2007 7:16:21   
hariba
Zoji se je tudi koža sčistila in je brez mozolčkov. Ima pa ogromno temenc in zelo trdovratne. Sem jih odstranila v sredo, sedaj pa jih že spet ima celo glavo.
Midva imava aerobiko s kondomom, si bom pa dala montirat mireno, ker naraščaja imam pa jaz sedaj resnično dovolj. Zdaj mi je že spet fajn občutek, ko sem bila šivana me je pa še dlje časa bolelo.
Jaz Zojo polno dojim, do enega meseca se je zredila za 1 kg, v tem mesecu pa mislim da malo majn.
Jaz je tudi ponoči nikoli ne previjam, razen 2 krat, ko se je pokakala in enkrat, ko se je tako celo noč drla in nisem mogla ugotovit zakaj.
Mise pridno vsaki dan sprehajamo, pa tudi rolam že ob vozičku, a vstraih  najljubših kavbojkah se še zmeraj počutim neprijetno so pretesne. Ko jih zaprem se še komaj pripognem.
danes gremo pa prvič na malo daljšo pot z avtom, upam, da bo dobro vožnjo prenašala.
imejte se selo!

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.5.2007 14:05:16   
mojčca
Sabri, meni so v porodnišnici rekli, da se mora otrok cepiti do enega leta, najboljše pa je, da ga cepiš hkrati z prvim cepljenjem. Mi smo dogovorjeni, ko ga bo pediater prvič cepil, da pokličemo v porodnišnico, da pripravijo zdravilo in ga hkrati cepijo še za tuberkulozo.

Punce, koliko kaj oblačite vaše otročke??? Ali že v kratke rokave, ali še vedno v dolge. Midva morava iti prav enkrat v trgovino, da kupimo malo oblačil za Matica. Doma pa cela omara ful lepih oblačil od Mance, ampak vse v roza barvi oz. čisto punčkasto. Pa še pametna kakor sem user posted image , sem ji vse talepe kompletke oblekla samo, če smo šli kar na obisk (ja, da bo lepa), za doma pa sem ji oblačila bolj tako, kao za doma. No, pri Maticu pa te napake ne ponovim. Bo zrihtan tudi doma user posted image user posted image .

Nič, se grem malo skregati z našo tavelko, ki namesto da bi spala, že eno uro poje v sobi. Uživajte na sončku in lep vikend.

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
28.5.2007 8:34:29   
gaja*
Tak slabo smo čvekale čez vikend, da nas je vrglo na drugo stranuser posted image No, da malo popravim  situacijo, bom pa jaz malo čvekalauser posted image user posted image
Moja 2 še spita; to pomeni gaja in ati. Ta teden bo user posted image zgleda popoldne v službi, pa mi je tako čudno, ker je zdaj doma, saj že fuuuuul dolgo ni delal popoldne user posted image Ah, ni fajn....
Med vikendom sem si vpičla v glavo, da bi rada gaji kupila ležalnik in to tistega z vibro. Finta je v tem, da sem v petek nekaj brskala po rr in vidla en tak ful dober ležalnik, samo nisem posebej registrirala. Potem, ko sem pa začela o tem razmišljat, ga pa nisem več najdla... No, zdaj sem našla samo od fisher pricea dva taka ležalnika, sam mi tukaj noge niso všeč... Še iščem kake druge user posted image Ima katera tak ležalnik doma al pa vsaj pozna kakšnega drugega user posted image
V sredo imava pa z gajo že drugič posvetovanico. Lahko rečem, da je moja deklica že na oko fuul zrastla in se poredila, tako da upam da bo vse vredu. Itak bi mogli it še ta teden se pokazat zaradi pikic, pa smo združili dva obiska v enega. Tako da bomo še tole pregledali. Jaz upam, da imam mleka dovolj, vsaj občutek imam takšen. Zvečer imam dojki sicer bolj mehki, samo se gaja vseeno naje.
Imamo pa še vseeno težave s kakanjem. user posted image Sploh nam ne gre. Včeraj sem ji po 6-ih dneh dala sirup. Spet se je pokakala do popeka in sredine hrbta user posted image Maaa, ogromno. user posted image Samo sem žalostna, ker drekec ne gre sam ven. Preden se je začelo tako, je kakala skoraj vedno, ko sem jo previla. Vsaj 4-5x na dan.
Noči so se nam nekoliko umirile, več spimo, dopoldne je gaja tudi zelo pridna. Sem pogruntala sistem, da če imam kaj za opravit, pa gaje ne morem imet pri sebi... Dam jo v jajčko in postavim v kopalnico, tam pa prižgem sušilec .... in vola, Gaja zaspi user posted image user posted image No, vsaj po večini. Če ne, pa prižgem sesalec (pol pa sosedi mislijo, da jaz vsak dopoldne samo sesam po bajtiuser posted image user posted image ) Velikokrat rata ta fora user posted image
No, tako da dopoldne sva že našli sistem, kako lahko jaz naredim še kaj drugega. Čez dan je itak user posted image . Spi, se naje, malo gleda okol, spet zaspi... Potem pa se okol sedmih zvečer začnejo naše težke ure. Gaja ful joka. Ne pomaga nobeno nošenje okol, nobene kapljice proti krčem... Nič. Meni se prav smili, ker se niti najest ne more, tako jo zvija. Včasih pa vidim, da joka tudi kar tako, da verjetno niso krči, ker ne brca z nogicami. Se mi zdi, da je takrat že tako zaspana, da bi takoj zaspala, če ne bi bila lačna. Kot da ne zna zaspatuser posted image Uh, sem zabluzilauser posted image Pač, začaran krog. Zaradi krčev ne more jest in joka, potem je od joka že utrujena, pa bi zaspala, samo je lačna... user posted image Včeraj zvečer je že bilo norouser posted image user posted image Upam, da bomo še zvečer našli rešitev. Potem bo pa res luštnouser posted image
Hariba, za mireno sem že slišala, samo kako pa zgleda ta zadeva? No, jaz sem že malo pozabila, da bi mogla razmislit o zaščiti. Mah, malo sem neresna, kar upam, da bo brez vsega uspelo in šlo po mojih načrtih. Takoj zdaj res kar ne bi rada zanosila.
....
Bom kasneje naprej napisala, zdaj me mož kliče, da morem it pogledat, kak se mala fuuul smeji user posted image user posted image

LP



_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
28.5.2007 9:25:09   
zalbi
hej

mi smo se čez vikend potepali na štajerskem. je bilo super, sara je bila cel vikend zunaj - zdej sem prou fouš tistim, ki ste doma izven mesta... sara je samo spala, doma pa nič ne spi.

krči se nadaljujjo. včeraj sem iz nemčijo dobila lefax (isto kot lefaxin), tako da sem ji ga začela dajati, pa bomo videli če kej pomaga. sicer pa mi je ena poslala homeopatska zrnca, bom tudi to poskusila, če lefax ne bo pomagal. jaz ji sedaj dodajam dodatek vsaj 2X na dan, pa bomo videli če se bo zdej začela normalno rediti. Sicer pa so men rekli pri pediatru, da naj bi otrok pridobil okoli 700g na mesec.

zgleda da se nam obeta malo manj sončen teden. lep ponedeljek.


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?