|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
28.5.2007 10:03:37   
smotka lonib
hojla!

Naša Zala je pa ful ratala živahna in tud skoz nekaj čevlja, pa smeji se tud ful, sploh zjutraj, ko je sita in previta. Jaz jo še vedno dojim v polno. Včeraj zvečer mi je od 20 ure pa do 21 ure skoz jedla, vmes se je napenjala, da bo kakala, pol ji je šlo pa na bruhanje in je vse pobruhala. PO mojem se je preveč najedla. Še dobr, da imam dosti mleka, da je pol še enkrat jedla (ampkam malo) in zaspala. Zdejle zjutraj je imela malo krčev in mi je zaspala v naročju.

Kar se tiče kilogramov, so mi ostali še 4. pri prejšnih nosečnostih sem jih takoj iz porodnišnice izgubila vse, zdej pa gre bolj počasi. ta prvi teden sem jih imela še 9 viška, 8 tednov po porodu pa še 4kg. počasi jih že bom zgubila, ker sem se odločila, da novih hlač ne bom kupovala. nekaj jih spravim gor, sam zapet jih še ne morem. do morja bom že malo shujšala (še 2 meseca).

zdej pa ZALA hoče jest in moram it.


lepo se imejte!

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
28.5.2007 10:12:41   
Kaštrun
Ojla punce!

pikice:
saj sem vam že pisala, da je naša Lučka dobila full pikasto kožo, še zlasti po čelu in ušeskih. no, to se je v soboto začelo širiti po celem telesu in včeraj je imela že pikico pri pikici zlasti po bradi, po trebuščku, po sklepih (prepogibih), tako da sva jo pobasala in peljala na dežurno. tam pa so ugotovili, da je na nekaj verjetno alergična user posted image  in jaz sem dobila tisto "ta strogo" dieto (prepovedano: meso - razen belega, koščičasto sadje, mleko, umetne juhe, salame, hrenovke, konzerve, oreščki...). saj če vam po pravici povem, sploh ne vem več kaj lahko jem - glede na to, da niti mleka ne smem. in tako sem pristala na korenju, polenti, belem mesu... no ni važno. bodo šle vsaj kile hitreje dol user posted image . drugače imam to dieto najmanj 8 dni, potem postopno pričnem dodajati kakšno hrano in opazovati kožo. ja kaj naj rečem... sranje... ampak za pikico ni panike!

dojenje:
zadnjič ko sem imela občutek, da imam malo mleka, sem potem spraševala kaj narediti tudi pediatrinjo na mon-u. in je rekla, da če se je v enem mesecu Lučka zredila le za 660 g, da je to čisto na spodnji meji dovoljenega in naj jo dojim na vsaki 2 uri in sicer tako, da jo dojim največ 10 - 15 min na eni in potem še na drugi dojki. sem potem prakticirala ta sistem in moram reči, da je Lučka zdaj v max 30 min sita in zaspi brez problema. user posted image  dvignila sva ji tudi jogi, da je zdaj cca. 20C dvignjen in da ne poliva preveč. drugače mi je pa čudno, da so me k pediatru naročili šele v 7. tednu. malo pozno se mi zdi? a ni ponavadi po enem mesecu? user posted image

oblačenje:
jaz jo, ko je res sonce, oblečem v bodi s kratkimi rokavi in kratke hlače ter nogavičke. če vidim da piha, jo pokrijem z dekico ali pa s pleničko. zdaj, ko je vreme slabše, jo oblečem v dolge rokave in žabice ter nogavičke.
kar se tiče "lepega oblačenje" jo pa jaz tudi za doma oblečem pač v "ta lepe" cunje. mi je res neumno šparat, ker potem čisto prehitro preraste. kaj pa če bom imela potem dva fanta? bom potem skoraj novo cunjo dala naprej, jaz sem jo pa šparala. ne, tega sem se odvadila - tudi pri sebi. user posted image

spanje:
glede tega se res ne morem pritoževat, saj jo ponoči pustiva, da spi kolikor hoče (jo ne zbujam na 2 uri zaradi hranjenja). podojim jo tam okoli 11ih in potem zaspi nekje okoli polnoči in se skoraj vedno zbudi nekje okoli pol 5ih. user posted image

postava:
sem si šla dva dni nazaj v lekarno po kremo za strije mazat (sem fasala 4 rdeče spodaj na trebuhu) in sem se pogovarjal z mojo znanko ki je farmacevtka. je rekla, naj si za trebuh kupim pas oz. steznik. je rekla "kar boš zdaj naredila, bo narejeno". tako da sem šla res v sanolabor po trebušni pas (dala 17€) in mi je res fin, ker stisne trebuh in pride še čez boke. seveda za tiste, ki ste že prej suhice ne pride v poštev user posted image

Grem... na korenje...

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
29.5.2007 0:24:39   
bojana1
Živijo!
Tako,mi smo bili spet na dopustu.Je bilo že kar vroče,tako ,da je Luka bil oblečen samo v bodiju z kratkimi rokavi,pa še vroče mu je bilo.
Vsem se zahvaljujem za nasvet za dojenje,sem upoštevala in je malo boljše.Drugače pa sma se pravilno dojila dva meseca ,potem pa so ga med dojenjem grabili krčki in je večkrat od bolečin potegnil bradavičko in s tem povzročil raneuser posted image ,upam,da se hitro zaceli.Je pa bil user posted image ker je bilo na dopustu vroče in sma pogosto dojila.Tako,da naš user posted image ni zmogel popiti povečane količine mlekauser posted image  in sem seveda dobila mastitisuser posted image .Jehh zdej pa sem na antibiotikih,pa šprico v nos pa sej vete kk to gre.Ko se dojima imama cel obred;šprica v nos,namazat,nastavki, pa fejst dojko stiskatuser posted image  sem čisto mokra ko dojim,Luka pa user posted image  ker se tako napravljam,nima potrpljenja.
Hariba-za mireno-nočem te prestrašiti,vendar en teden nazaj so moji prijateljici zaradi mirene odstranili oba jajčevoda,slepič pa še luknjo je imela v materniciuser posted image .Pravijo,da je takih primerov zelo malo,vendar je bila ena izmed njih.
AD3 kapljice-z Lukom sma prišla na 3 kapljice ,pa so bili krčrki zelo močni,čeprav sma jih devala med dojenjem in v dopoldanskem času.Trenutno sma prekinala.Sedaj imava že drugič posvetovalnico,bom vprašala če imajo kakšne druge kapljice.
Kilogrami-ostalo mi je 6-7 kguser posted image .Sem zelo nesrečna,ker mi ni nič prav,vendar se tolažim s tem ,da rabi telo 6 mesecev,da v bokih zleze nazaj v prvotno stanje.
Ležalnik-ali resnično obstaja ležalnik z vibrouser posted image ,kajti to bi bilo super
Drugače pa pri user posted image še vedno boli tam okoli sramne kostiuser posted image ,kdaj bo boljše?
Čez dan naš Luka že veliko bedi in seveda jaz nič ne morem narediti.Malo zadrema,pa že dobi velike očke kot da ni ničuser posted image .Tako,da vedno pospravljam po 22.00 uri zvečer.Evo zdej pa grem spat,če ne bom zjutri ko cota.
Lahko in mirno noč

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
29.5.2007 12:19:23   
gaja*
hej hoj:)
Bojana1 -jaz sem včeraj gaji kupila v mb v baby centru ležalnik z vibro. Tamala je pred pol urce, ko sem v ležalnik vložila baterije mrknila ko strela user posted image user posted image Zgleda, da ji kar paše. Zdaj ko imajo v ravnah tudi baby center lahko pogledaš še tam. Trenutno je ta fisher price-ov znižan iz 75 na 45€, tako da je kar ugoden. Moji zaenkrat ugajauser posted image Upam, da ji bo še doooolgo user posted image Katerih drugih pa sploh nisem našla, samo te so imeli. V pikapolonici jih dobijo v sredo, ampak tudi FP-ove. No, v trgovini so imeli še ena dva druga modela, samo sta bila dražja, pa se mi je zdelo ful nesmiselno dat enkrat več, ker takih razlik pa spet ni med njimi. Tale je takle:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167491. Ima pa tisti lok snemljiv in trd, pol pa lučke utripajo in ne vem kolk različnih melodij je gor. Pa tam ko ima nogice sta pod prevleko dva taka tipala, da lahko otrok sam lučke prižiga (ko brcne z nogo se prižgejo lučkeuser posted image )
No, eden se mi je še tudi dopadel, tisti z ukrivljenimi nogami za guganje, samo se mi je zdel malo nestabilen, če ga npr postaviš na sedežno...
Takole, zdaj grem pripravit kosilo, ker gre mož potem v službo, tako da se mogoče še popoldne kaj javim...
Lep dan




_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
29.5.2007 17:22:28   
katja pv
Pozdravljene!
Pregled pri G je za mano in je vse OK, maternica se je lepo skrčila na svojo začetno velikost. Glede kg imam sedaj še +7 kg, vendar je to kar dobro, saj sem se zredila za +19kg. Za zaščito pa prakticirava ali kondome ali zunanji izliv, saj kljub temu, da polno dojenje pomeni, da nimaš menstruacije tudi ne veš kdaj jo boš dobila, kar pomeni, da te lahko nova nosečnost vseeno lahko preseneti.

Ani sem prejšnji teden ko je bilo res vroče oblekla kratke rokave in hlače, na noge sem pa dala nogavičke. Za spanje jo vseeno oblečem v dolge rokave, ker so noči še kar hladne, sploh ko jo vzamem iz posteljice in dojim. Sedaj ko je ponovno hladno pa smo v celoti pristali na dolgih rokavih.

Trudim se, da grem z Ano 2x na dan na sprehod (dop. in pop.), ampak s temi črnimi oblaki, ki obetajo dež se kar težko dogovorim kdaj user posted image .

Sem pa prejšnji teden peljala Ano k fotografu, da jo je poslikal za osebno izkaznico, tako da bomo imeli dokumente za na dopust.

Naj nam čim prej posije sonce, da se bomo spet lahko sončili na user posted image .

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
29.5.2007 21:17:08   
zalbi
Hej!

Uh za mano je ful naporen danuser posted image . sara je bila zelo sitna danes, ni hotela nič spati, tako da je bilo kar naporno z njo. zdej je končno zaspala, pa upam, da bo tudi čim dlje spala.

Ja jst jo moram tudi it slikat, čakam na lepo vreme, da bom lahko šla do fotografa.. ker tole vreme sedaj je res bedno. Katja pv jst tudi poskušam iti 2x na dan vn, sam zadnje dni so res popoldnevi deževni, če ne že dopoldnevi. Ta teden bom peljala Sara tehtati, da vidim če se je začela rediti.

Kilogrami - jst sem jih ful zgubila, tako da sem že v minusu in so mi moje prejšne cunje prevelike - tako da imam tudi problem.

tako, zdaj pa grem kar počivat... sem čist fertig danes.



_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
30.5.2007 9:37:30   
smotka lonib
Hojla!
 
Zalbi!

To je pa fajn slišat, da si s kilogrami v minusu in so ti hlače prevelikeuser posted image . čestitke! Sej bomo počasi vse izgubile te odvečne kilograme.

Naša Zala je prejšno noč bolj slabo spala, jaz pa tud, ker je celo noč stokala in kakalauser posted image . Včeraj sem bila v Ljubljani v porodnišnici na pregledu zaradi poporodnih krvavitev in mi je g. Šajina rekla, da je zaenkrat vse OKuser posted image . Je rekla, da naj pridem na pregled samo, če bo kaj narobe.

Je pa Zala še zmeraj malo prehlajena in se zjutraj sliši, da malo hrska oziroma ne more se odkašljat. Se je prejle najedla, pol je pa malo zakašljala in vse pobruhala. In potem sva se ponovno dojili (po mojem imam jest 2 kg še v joškah, ker se je potem še enkrat najedla- da ne bo pomote, jest nimam jošk kot natalija verboten ampak majhne, ki so zdej malo večje kot dve pomarančiuser posted image user posted image ).

Zdejle pri nas že sije sonček. Ko se bo Zala zbudila pa greva koj ven. Sem jo včeraj popoldne, ko smo prišli iz LJ, tud peljala na sprehod, sam oblečt sem jo pa mogla bolj toplo, ker je bilo ful mrzlo.


Lepo se imejte!

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
30.5.2007 14:52:56   
gaja*
Mi smo danes bili v posvetovalnici. Smo bili hitro konec, ker smo se samo tehtali in merili. Naslednjič pa dobimo že pikiceuser posted image No, Gaja pridno je in raste, saj tehta že 4340 g (sem doma bodi stehtala in odštela), velika pa je že 53 cm user posted image user posted image Kot kaže imam mleka dovolj, saj se je Gaja v 6 tednih zredila skoraj za 1100g. user posted image  
Sem pa danes poklicala še za slikanje kolkov, ker napotnico že imam nekaj časa doma, pa so rekli naj pokličem konec maja. Sva dobili datum v začetku julija, dan preden bo stara 3 mesece user posted image
NinaF, jaz vem kako je, ko ti zdravniki predpišejo dieto. Danes sem se po doooolgem času pregrešila. Sem jedla pico (siruser posted image ). Bomo videli, kako bo vplivalo na Gajo. Zdaj imam pa ful slabo vest, ker me skrbi, da Gaji ne bo pasalo user posted image Me zato ful tišči na user posted image Midve sva sicer dobili izvide, da alergije na k/mleko ni, ampak so mi vseeno svetovali, naj se izogibam mlečnim izdelkom.
Tako da jaz tudi pazim, kaj lahko pojem in kaj ne. Od mesa jem le piščanca, potem pa še ribe. Nič mleka in mlečnih izdelov (ne sira, smetan, namazov), jajc, čokolade, orehov (in podobnega)... Izogibam se tudi jedem ki te sestavine vsebujejo tudi v sledeh... Mah, ni fajn, pa že nekod gre. Sem se že navadila. Pojem veliko polente, pš. zdroba, kruha (user posted image ), kompotov, krompirja, testenin... Na žalost je to sama taka redilna hrana, tak da so se mi kg ustavili in mi že dober teden stojijo. Bo že, ni sile. Sem pa začela malo bolj migat user posted image Pa še orbitrek dobim naslednji teden user posted image user posted image Juhu!! Ma, dobra 2 kg sta mi še ostala, tak da ni take sile, samo je pa okrog trebuha taka žalost user posted image user posted image user posted image Ne bo drugega kot pa se res spustit v boj proti špehcu user posted image Jaz tudi imam še kaka 2 kg nad trebuhom user posted image user posted image pa imam malo večje pomaranče, npr. grenivkeuser posted image user posted image Joooj, mi ni všečuser posted image   No, če seštejem te kg pa se od njih poslovim, bi bilo kar sprejemljivo user posted image
Tak, zdaj sva z Gajo sami doma, ker ati dela. Samo še danes je popoldne, tak da komaj čakam jutri user posted image Sploh nisem navajena, da ga popoldne ni domauser posted image Gaja že dela neke akrobacije, tak da bo počasi pogledala pokonci. A se vaši user posted image veliko smejijo? Gaja je zjutraj pravi dobrovoljček. Ati je te dni, ko sta zjutraj skupaj vstajala prav užival zraven nje... Pa ful veliko se smeji med spanjem...
Zvečer je pa še vedno ista pesem. Ko je ura okol sedem se začne in traja skoraj vedno do pol enajstih. Takrat pa jok in stok user posted image user posted image Pa kr traja in ne neha. Potem pa zaspi in je mir. Vsaj do treh zjutrajuser posted image Samo tega bi se še radi znebili, da zvečer ne bi tako jokala... Meni se kar smili...

Evo, jok na vidiku. Letim




_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
30.5.2007 17:32:59   
hariba
Ravno sem se vrnila s sprehoda, smo bili na daljši rolarski turi, jaz seveda z vozičkom. Sem se spet privadila rolanja z vozičkom. Zoji očitno hitrost paše spi kot top še zdaj, ker pa je vzunaj kar hladno sem voziček prenesla v hišo. Mulca sem pa nalogo nagnala napisat do kraja, tamala pa na pc od mojga igrice igra, imam vsaj malo miru enkrat. Zvečer Zoja zaspi običajno okrog  23h najkasneje do polnoči in spi do 5h. Občasno še ima ob večerih malo krčev. Hudega pa ni več. Dojim jo polno, imam mleka še za enega user posted image . Okrog trebuha imam še zmeraj velik šlauf, čeprav so kg nekako kar šli dol, 4 kg še imam do predporodne teže. Joške imam pa kot krava mlekarica.
Jaz našo sedaj spet v plišaste pajacke oblačim, ker se je tako ohladilo. Jaz še tudi nimam sortiranih cotk za kam it in pa za doma, ker moram vse porabit. No sortirala pa jih bom par mescev kasneje, ko bo začela sadje jest, pa po tleh se plazit, sicer za kam it res ne bo nič brez flekov.
bojana1 joj ko sem prebrala o tvoji prijateljici v zvezi z mireno me je kar srh spreletel. A vseeno si jo bom dalavstavit v torek, sem že naročena. Moja sestra in sodelavka jo imata že dlje časa in sta zelo zadovoljni. Meni do tablet ravno ni, sem bolj pozabljive sorte, pri obročku sem imela precej močne krvavitve, čeprav sem ga drugače dobro prenašala. Mirena je pa za 5 let, satne pa okrog 140 E, naj bi pa bile menstruacije zelo, zelo šibke pri njej. Za tiste, ki želite v kratkem spet zanosit je po mojem bolje kaj drugega.
Zdaj pa se je naša najmlajša princesa zbudila.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
30.5.2007 17:57:22   
gaja*
Jaz sem Gajo spet položila nazaj v ležalnik. Sva se zdaj nosili okrog, da je zaspala...

No, jaz se še vedno nisem odločila za kakšno zaščito. Ful razmišljam v tej smeri, da ne bom imela kake kontracepcije do naslednje zanositveuser posted image Upam, da bo prišla pravi čas. Bomo potem, ko ne bom več dojila pazili user posted image Ne vem kaj naj, po praviciuser posted image Sej mam še čas user posted image user posted image

Jaz tudi Gajo spet oblačim v plišaste pajacke, ker se je res ohladilo. Sicer ji ne dam več dveh dolgih rokavov, ampak včasih spodaj kratke, pa čez dolge, včasih samo dolge. Štumfke ima pa vedno pod plišem oblečene. V ponedeljek sem spet nabavila nekaj novih kompletkov na kratke rokave user posted image user posted image . Si nisem mogla kaj, da ne bi  v vsaki trgovini vzela še nekaj za njo user posted image Upam, da bo spet kaj topleje, bomo mi fensi user posted image user posted image Ja no, čas bi pa pol bil, da še mamca zgubi kako kilco, pa še sebi kaj lepega kupi, ne? user posted image user posted image

Zgleda, da smo vse aprilčice še vedno zelo zaposlene s svojimi user posted image , se bolj malo javljamo.

Lp


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
30.5.2007 21:35:52   
mojčca
No, pa je tudi za malo prvi pregled pri ginekologu user posted image user posted image user posted image . Je vse tako kot mora biti, mi je pa malo omenil, da bo počasi treba premišljevati o kontracepciji user posted image . Tudi jaz premišljujem o mireni, vendar si moram o njej še malo pozanimati. Moja prijateljica si jo je dala odstraniti, ker je stalno krvavela. Mi je pa G rekel, da je problem pri tistih, ki imajo stalna vnetja. Nič, bomo še malo premislili, glede na dva otročka in pa ob zidavi hišice na žalost ni prav veliko časa za user posted image . Ja nič, Ja bo se bo potrebno malo več rekreirati user posted image .

No, tudi z Maticem sva bila v posvetovalnici in sicer v ponedeljek. Je kar zrastel tale naš fantiček in sicer za 8 cm, tako da smo veliki 58 cm. Težki pa smo 4700 (z kar polno pleničko in bodijem), porodna teža pa je bila 3340. No, po pregledu v posvetovalnici pa sva ga peljala še v razvojno, ker so pri Manci pri 20 mesecu ugotovili hipotonijo. No, po pregledu so ga pohvali, da se zelo lepo razvija in da naj nas nič ne skrbi.

NinaF, upam, da je z Lučko boljše.

Nič, šibam. Na žalost je prišla ura, ko so se pri Maticu začeli krči in je ful bogi user posted image user posted image user posted image :

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 9:24:12   
sabri
ojla, danes sem pa zelo naspana, naša pikica je spala 5 ur skupaj, od polnoči do 5, to je bilo prvič. Potem se pa zbudi, malo popapca in spet zaspi za 2 ure. Čez dan pa jo dojim na kake 3 ure, razen proti večeru, ko jo imam priklopljeno skoraj 2 ure s presledki. Potem pa poliva pa kolca, tako da mogoče delam narobe sam drugače pa ne zaspi. A so vaši tudi taki zvečer?
No danes ji bom pa dala prvo kapljico Ad3, bomo videli kako bo. Če bo kriza, bomo počakali do 3 meseca. Povejte mi kako vaše bebice spijo, jaz našo založim, ko jo dam na bok, ampak se vedno zbudi na hrbtu in čisto pri robu postelje.
Aha, jok, LP

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 10:17:13   
gaja*
Pozdravljene user posted image
Danes je za nami kar prijetna noč. Gaji včerajšnji večer ni delal prevelikih težav. Je jokala, samo niti približno kot dneve prej user posted image user posted image Celo spala je od 5 - 7 popoldne. Potem je kakšno uro jokala in se ni mogla najest, potem pa je zaspala. Sicer na meni, ampak brez joka. Dojili sva se 3x. Zjutraj pa spali do 9!! user posted image user posted image user posted image Zdaj pa spet spi v svojem ležalniku (vibra rules user posted image user posted image )

Joj, bom imela kar slabo vest, vse razmišljate že o kontracepciji. Midva pa imava namen imet še enega user posted image preden začneva graditi. Tako da, ne vem no. Zgleda, da bom v vsakem primeru počakala do menstruacije in se potem odločila.

Sabri, tudi midve imava zvečer ponavadi tak ritem. Neprestano jo imam priklopljeno, ker se zaradi jokanja in zvijanja ne more najest. Potem pač joka, ko neha malo popije, potem spet joka in spet pije... In to traja....
Boš dajala ad3 kapljice po 3 mesecu? Jaz tudi mislim, da Gajo zvečer matra zaradi njih. Mislim user posted image
Tako, zdaj se grem pa v miru najest. Sem lačna ko user posted image

LP






_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 11:18:52   
Kaštrun
Ojla!

mojčca naša Lučka ni nič boljše! kvečjemu slabše. user posted image  zdaj jo mažem z eno kremo ki nama jo je priporočila pediatrinja na dežurni in je po njej vsa rumena in zgleda kot da bi bila vsa hrastava. no, saj ni prav grozno, le na nekaterih delih, kjer ima suho kožico se ji kar rumena plast naredi. zdaj čakamo norice. jih je dobil njen bratranček, pa smo bili skupaj predno jih je dobil, tako da... upamo, da se jim naša Lučka izogne.

hariba, naša frala tudi zaspi tam okoli 11ih, pol polnoči in spi različno... manj kot do 5ih nikoli, je pa npr. danes spala kar od pol 1ih do po 7ih! user posted image

gaja* bojo šle pa z dieto kilce bolj hitro dol user posted image , čeprav za tolažit se to res ni a ne?! jaz pa ne jem makaronov, ker ne vem kaj naj potem zraven jem. ne smem tudi rib ne, zato je toliko huje. jem predvsem krompir, pa riž in kruh. pa korenje! aja, pa kokice pa čips. ampak čipsa zmorem le par grižljajev, ker mi je tako hudičevo slano vse! aja, pa dva dni nazaj sem si probala narediti mlečni gres z vodo. BLJAK! user posted image  Da ne govorim kako "fuj in fej" mi je bil sojin napitek ki sem ga kupila. O šit!

sabri, jaz jo tudi založim z dekco v rolico zvito, ko jo dam spati na bok. je pa meni mož dvignil otroški jogi na cca. 20C in zdaj leži skoraj v stoje user posted image  (pretiravam). definitivno veliko manj poliva! je pa tako, da pa obvezno zleze skoraj do konca dol če se fejst zvija in stoka.



_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 11:19:37   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: zalbi

Kilogrami - jst sem jih ful zgubila, tako da sem že v minusu in so mi moje prejšne cunje prevelike - tako da imam tudi problem.



kako za vraga ti je pa to ratalo???!!!user posted image  povej... povej...

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 11:41:07   
gaja*
IZVIRNO SPOROČILO: NinaF
Jem predvsem krompir, pa riž in kruh. pa korenje! aja, pa kokice pa čips. ampak čipsa zmorem le par grižljajev, ker mi je tako hudičevo slano vse! aja, pa dva dni nazaj sem si probala narediti mlečni gres z vodo. BLJAK! user posted image  Da ne govorim kako "fuj in fej" mi je bil sojin napitek ki sem ga kupila. O šit


Mislim, da s tako dieto ne bo šlo nič kg dol. Meni zdaj stojijo. Pa sem se zredila le za 10 kg, pa še ti nočejo it nazaj. Jaz sem čisto user posted image user posted image user posted image Sranje ne? Pa zdaj  jaz tudi jem podobno... Mlečni gres z vodo je res obup, je pa zato polenta super user posted image user posted image

No, Zalbi, izdaj skrivnost user posted image


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 14:40:26   
sabri
No, naša spet spi, kar je za njo bolj nenavadno, ker čez dan zelo malo spi.
Gaja, jaz se zvečer prav zmatram od tega priklapljanja in ona zgleda tudi, ker potem vsaj zaspi. Jaz bom kapljice dajala par dni, da vidim kako bo. Našo že tako dosti zvija in ji dajam Simplex zdraven proti krčem, tako da če bo še slabše, pridejo ad3 na vrsto po 3 mesecih, ko se baje navadni krči umirijo. Bom pa do takrat jedla dosti korenja pa bebico na sonček. Aja, tudi jaz jem dosti polente, ker baje še ugodno vpliva na mleko in je dobra.
NinaF, tudi jaz sem ji dvignila jogi, da malo manj poliva in je bolje. Ampak se pa tako razmontira, da je joj. Od dekice, do plenic in ona je čisto obrnjena zjutraj.
Kilce so pa šle iz porodnišnice hitro dol 13 kg, zdaj pa imam še 4 viška, ampak že oblečem večina cunj. Samo trebug imam pa MEHAK in svaljkastuser posted image . Sem pa začela že malo migati, bicikel pa rolerji, samo laufat si pa še ne upam, ker preveč prsa skačejo, se bojim, da ne bom mleka izgubila zaradi napora. Bom pa poskusila kak tenis počasi, že komaj čakam, ker pogrešam šport.

Zdaj pa ven na sonček, ker je danes še lepo vreme, pol bo pa bluser posted image . LP


(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 16:05:17   
zalbi
hej

jupi, sara se je zredila, tako da je sedaj vse ok. naslednji teden greva spet se tehtat, da bomo videli če bo sedaj normalno pridobivala.

jaz sem začela z ad3 kapljicami, ji vzporedno dajem lefax kapljica, tako da je zaenkrat ok, bomo videli kako bo.

kile - ja nevem skrivnosti, gre samo zato, da je sara na začetku opupno zvijalo, zato sem začela ful pazit kaj jem, posledično sem začela zelo malo jesti, ampak čist podzavestno, vglavnem kile so šle kr dol, sicer pa sem jihimela preveč, že prej, tako da sedaj  so bolj normalne - to je moj recept. a ja, pa vzelo veliko se gibljem zdej, oz. ful velik hodim, vsak dan najman 3 ure, če se le da, misl če je vreme, to je to.

gaja*-kar se kontracepcije tiče, hm, tut jst nevem. midva tudi planirava še kakšnga otroka, sara mora met družbo, ampak zaenkrat se bom mogla odločiti za nekaj. ima morda katera izkušnje z inekcijo?

pozdrav vsem, končno sonček.user posted image


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 17:57:59   
sabri
zalbi, meni je g odsvetoval injekcijo, v bistvu vse razen kondoma ali pa ločene spalniceuser posted image , po 9 mesecih je rekel pa še enega, ja, ja. bomo videli.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
31.5.2007 19:07:40   
bojana1
Živijo!
NinaF-tudi jaz upam,da bo čim hitreje konec vaših problemov,držim pesti!
Spanje-sej sploh ne upam napisati kako spimo,ker se bojim ,da bo kr konec lušnega.Eeee pa sej nisem vraževernauser posted image ,vsak dan zaspimo najkasneje ob 22.00 vstanemo pa ob 6.00user posted image .Imama jutri cepljenje upam,da se nam nič ne bo spremenilo,kajti pr moji prijateljici ,sin od cepljenja dalje ponoči ne spiuser posted image ,že dve letiuser posted image jej
Jogi-tudi mi imamo dvignjen jogi,ter zvečer ga dam na bok založenga za hrbtom,ter med nogicam(tako mi je svetovala pediatrinja,češ da tako ostane na boku),vendar se skoraj vsako jutro zbudi na hrbtu,po možnosti po strani polulanuser posted image ,sej ne vem ,a ne znam previjat al mu pa lulči postrani nese,hehe.
Krči-sma že bila stara dva meseca in jih skoraj nima več user posted image ,AD3 pa sma začasno prekinala
Hrana-jem ko nora,sej veste zaradi dojenjauser posted image ,pa 7 kg preveč imamuser posted image ,pa ob 22.00 zvečer ko Luka zaspi
No Luka joče ,hitim.
Lep dan

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
1.6.2007 10:16:06   
smotka lonib
hojla!


kar se spanja tiče, jaz zdej že 3 dni nisem spala tako kot prej. Prej je Zala spala prvo rundo noči 4-5 ur, zdej se pa že 3 dni zbuja na 2-3 ure in zraven stoka in se zvija. Imam take podočnjakeuser posted image  kot da bi bla stara 80 let. sem se zadnjič preveč hvalila, da spi 4-5 ur.

Bom jest tud uveda dieto na svoj jedilnik, ker se naša skoz napenja in stoka. jest jem vse od mleka, jogurta, salame, mlečnega zdroba, mesa, solat. sem prejšni dan jedla češnje in ko je naša začela spuščati rakete v plenicouser posted image  je tok smrdel kot bi se en star ata usral. sta se našedva ful smejalauser posted image .

Kar se tiče smejanja, se naša Zala ful smeji, ko jo ogovarjaš. pa v spanju tud (naglas se zasmeji). prov prisrčni so tile naši user posted image , ko se začnejo smejati.

Mi pa za zaščito uporabljamo kondome, ker tabletk nočem, ostala zaščita pa pri meni ne pride v upoštev. sva z možem tud prej uporabljala kondome, razen lansko poletje, ko jih cel mesec nisva kupila in sva brez kondomovuser posted image . sem mu rekla, da najbrž ne morem zanosit, ker sem imela prej menstruacijo na 14 dni. pol je pa kr ratal.

zdejle mi je Zala zaspala v naročju, tko da se matram pisat z eno roko.

lepo se imejte!

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
1.6.2007 10:41:45   
gaja*
Jutro  user posted image user posted image
Ravno uspavam Gajo, tako da imam malo časa. No, ne vem a sem že napisala, da najino dete vedno zaspi, če je prižgan sesalec, ali pa če laufa sušilc. Tako da jo ponavadi kar tako zmanjkauser posted image user posted image Jo dam na ležalnik, prižgem sesalec, jaz pa lahko medtem kaj naredim. user posted image Velikokrat pol zaspi.  Sosedi sto posto mislijo, da sesam noč in dan user posted image user posted image Al pa da neprestano sušim cote user posted image user posted image

Midve sva ta teden skoraj čisto sami. Do srede je bil naš ati popoldne v službi (dopoldne pa tako hitro mineuser posted image user posted image ), zdaj ga pa od jutra pa do 5 sigurno ni... Maa, sva obedve čist slabe volje. V soboto gre pa še enmu sodelavcu pomagat temelje zidat, tak da bo spet cel utrujen. Midva imava pa še 11 obletnico v soboto, potem pa še v ponedeljek drugo poroke. Letos sem čist zaštekala z darili, nimam nič za njega? A se vi kaj obdarujete za obletnice?? No, js se morem nekaj malega spomnit... user posted image Kaka ideja?
Evo mala spi... user posted image user posted image
No, se bom še kasneje malo javila, da povem, kak jok čuden imamo mi zvečer. Sem ga prav analizirala user posted image in mi ne gre v glavo user posted image
Zdaj pa letim še po bajti par stvari uredit.

LP







_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
1.6.2007 11:48:03   
gaja*
Sem prišla prečekirat, če se je še katera javila pa ni nobene...

Imam eno vprašanje: Gaja ima maxi cosi jajčko. Zaenkrat še uporabljamo tisto podlagico za hrbet. Samo me zanima, kdaj lahko tole odstranim?? Se mi zdi, da je že nagužvana noteruser posted image


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
1.6.2007 18:42:39   
Kaštrun
gaja* midva imava tudi MC lupinico in je tudi Lučka "zgužvana" notri. Jaz sem ji spodnji del podlage za hrbet vzela ven, zadaj - hrbtišče - pa ima še, čeprav bom tudi to odstranila.

zaščita:
jaz zaščite ne bom vzela nobene. sem prej jemala KT, pa sem dobila PCO, pa sama jajca. s kondomom nama ni, za kakšno mireno sem pa po moje še čisto premlada. itak pa računamo, da bomo meli naslednje leto že drugega. če ne konec leta rojenega, pa vsaj narejenega user posted image

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
1.6.2007 21:16:23   
gaja*
Uh ninaF, user posted image user posted image vidva bosta pa hitra. Jaz tudi pravim, da sem za špiralo ipd. premlada. No, midva imava tudi namen hitro imet še enega/eno, sam ne kr naslednje leto. Bi blo čist user posted image   No, če bi ga drugo leto proti koncu naredila user posted image user posted image tudi ne bi bilo slabo user posted image

Jaz pa nisem vedela da ima MC jajčka dva dela noter. Bom jutri pogledala. Meni se zdi, da je samo ena podlaga notuser posted image Ne da se mi danes gledat, bom jutri prečikirala.

Jutri imam s svojimi bivšimi tretješolci zaključni piknik. Sem danes cel dan delala cd zanje. Sem že čisto user posted image user posted image user posted image od računalnika... Upam, da bo ok. Pač, nekaj za spomin.

Tako, mala je po joku (spetuser posted image ) zaspala in zdaj spi na user posted image . Se grem jaz umit, pa se hitr k njima stisnit...
Bom malo user posted image podražla, če nama bo uspelo malo dat proč iz najine postle user posted image user posted image Joooj, da bi user posted image videl, kaj vam pišem user posted image user posted image user posted image

Držte pesti user posted image user posted image

Lahko noč user posted image



_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?