|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Močna endometrioza
6.7.2012 21:51:30   
Night
krisv user posted image
Ko so meni postavili diagnozo, sem prebrala vse možno na internetu, naročila sem si celo 2 knjigi iz tujine, ker se pri nas ne dobi nobenega čtiva na to temo. Tudi jaz sem se nekaj časa strogo držala diete, pa sem postala zelo švoh in precej sem shujšala, pa sem že tako bolj pri suhih. Po prvi operaciji sem zato rabila več časa, da sem prišla k sebi, ker telo ni bilo dovolj močno. Ne pravim, da je dieta slaba, mogoče sem se je jaz lotila na napačen način, mogoče sem pretiravala ... Še vedno se izogibam sladkarij in pšenici, nekoliko manj mlečnim izdelkom in kavi. Meni se je E ponovila kljub dieti, sem pa imela tudi jaz izrazito manj boleče menstruacije od diete naprej, tako da očitno nekaj je na tem.

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Močna endometrioza
19.7.2012 16:01:28   
mariles
Jaz sem zanosila v dveh mesecih po strogi dieti. Ampak res strogi, nobenih prekrškov. Sem tudi shujšala za okoli 6 kg se mi zdi, bolečin nobenih več. Po nosečnosti bom videla, kako bo, je pa po mojem mnenju definitivno nekaj na tem. Vsaj kolikor sem jaz brala, ni tako iz trte zvito.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Močna endometrioza
27.9.2012 20:21:29   
maoo
Pozdravljene,

tudi jaz se že vrsto let borim z endo, za menoj je 1. hsg, po dveh mesecih sem zanosila in dobila hčerkico, pred tem pa ne stejem koliko splavov je bilo, zdaj pa že šest let poskušam zanositi v drugo. Po porodu je šlo samo na slabše. Trenutno imam v času user posted image uradno 2-3 dni na mesec bolniško, ker padam v nezavest od bolečin. V zadnjem letu sta dve operaciji, ker se zadevica kljub zdravljenju ponavlja.
Na kar sem zamenjala splošnega zdravnika in naletela na človeka, ki mi je povedal več o endo. kot vsi prejšnji zdravniki in ginekologi skupaj, ja na mojo srečo in na nesrečo njegove hčere ( hči je bolovala za endo.). Prvo vprašanje je bilo: "Kaj ješ?" Moj odgovor je bil:" Jem zdravo hrano, od mesa piščančje meso,...ipd. Odgovor je bil: "Takoj prenehaj jest piščanca, zaradi mene si lahko komot vegetarianka in presnojedka. Piščanec ti dela preveč estrogena, posledično endo., potrebovala boš vsaj eno leto, da se dobiš svoj naravni estrogen, jej domačo, ekološko pridelano hrano." Že en mesec ne jem piščanca, moje počutje je boljše iz dneva v dan, utrujenost počasi zginja. Jaz sem pa mislila, da se zdravo prehranjujem user posted image . Vam poročam čez en mesec kaj bo, ker grem na pregled, trenutno imam nekaj eno. žarišč,ciste ipd. bale, bomo videli, če bodo zginle. Ja nič ,se bo treba držat diete, škodit nam itak ne more, raje to kot spet pod noč. Osebno bi bila zelo vesela še kakšnega nasveta o prehrani, od preveč glava ne boli. Drugače pa punce glavo gor je treba bit ++++ :)
Omenil mi je tudi eno zdravnico, ki zdravi endo. s pomočjo magnetne resonance v zdravilišču v Laškem imena ni povedal. Rekel je samo, da se je šolala v Budimpešti, kjer je magnetna resonanca uradno sprejeta, kot medic. terapija. Pa še to, njegova hči se je pozdravila je pa res, da se še vedno drži diete.

(odgovor članu mariles)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Močna endometrioza
29.9.2012 13:46:36   
Night

IZVIRNO SPOROČILO: maoo
Pa še to, njegova hči se je pozdravila je pa res, da se še vedno drži diete.

Dvomim, da se od endometrioze lahko pozdraviš, zaenkrat ni ozdravljiva, kolikor vem. Endometriomi nikoli ne izginejo sami od sebe, ampak jih morajo kirurško odstraniti. Nekaterim se E ponovi zelo hitro, drugim ne tudi po več let. Zakaj je tako, ne vedo niti zdravniki. Dieto sem preizkusila tudi sama, ampak mi je pretežko vzdrževati to celo življenje. Naredila sem nekaj sprememb, ki se jih držim še danes, jem kar zdravo in zaenkrat mi endometrioza ne povzroča nobenih težav. Dokazano je, da nekatera hrana deluje protivnetno, druga hrana pa v telesu povzroča vnetja, zakisanost in ne vem kaj še vse. (sladkor, bela moka ipd.) Če iz svoje prehrane črtaš samo piščanca, mislim, da dosti nisi naredila. Problem v perutnini je samo v tem, da so živali pitane s hormoni, ki prehajajo tudi v naše telo. Če ješ domačega piščanca, ti ne more škoditi. Od mesa je bolj kritična svinjina, pa kake suhe salame. Pri tej dieti gre bolj za to, da ješ čimbolj organsko, naravno in svežo ter nepredelano hrano.
Če bi endometriozo lahko odpravili samo z dieto, bi bilo zelo enostavno, ampak ni vse v tem. Jaz sem v času diete imela nebolečo menstruacijo prvič po ne vem koliko letih, tako da nekaj na tem definitivno je. Sem pa morala vseeno na laparoskopijo, zaradi cist.
Evo, to je moja izkušnja. Če bo še katera kaj napisala, bom z veseljem prebrala.

(odgovor članu maoo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Močna endometrioza
29.9.2012 13:48:35   
Night
Bi pa to temo izkoristila še za eno vprašanje. Ali ženske, ki imajo endometriozo, kaj prej napotijo na neplodnostno kliniko kot po 1 letu delanja na otroku?

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Močna endometrioza
17.10.2012 22:05:24   
zwezdica
živjo, mam eno oz kr nekej več vprašanj za tiste ki imate nekaj izkušenj s prebolevanjem endometrioze. po dolgih letih pregledov in preiskav so mi pri 19-ih (dobre pol leta nazaj) odkrili veliko cisto na levem jajčniku in me tako pod nujno napotili v bolnico na laparoskopsko in mi pri posegu odstranili skoraj celi levi jajčnik s cisto v red in levi jajcevod. kirurg mi je rekel da česa takega pri tako mladi punci še ni videl. za terapijo mi je ginekolog predlagal zanositev. to sem zavrnila stara sem namreč 20 let komaj dobro sem se upisala na faks in si želim šolo dokončati. tako sem pol leta nazaj začela s terapijo s tabletkami visanne...jedla sem jih 6 mesecev...sedaj jih že 3 tedne ne jem in še vedno nimam M. vendar so se začele zopet pojavljati bolečine. čez dober teden imam pregled in me skrbi kaj mi bo rekel. bojim se nasveta: najboljše zdravilo je zanositev! Naj zanosim? bi bilo to pravilno. če ne zanosim in se mi ponovi še na tistem jajčniku ki ga imam si ne predstavljam in niti si nočem kako bi to zgledalo, ker si pa vsekakor v prihodnosti želim biti mati, imeti svoje otroke. se je katera že kdaj znašla v takšni ali vsaj podobni situaciji?
hvaležna bom za vsak odgovor. :)

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Močna endometrioza
18.10.2012 15:10:36   
Night
zwezdica, mislim, da imaš odgovor na to vprašanje, ali je zdaj pravi trenutek za zanositev, samo ti oz. vidva skupaj s partnerjem. Vzrok za to, da so ti morali odstraniti jajčnik je v tem, da se ti je endometrioza razraščala kar nekaj časa, ker traja zelo dolgo, preden ti endometriozo diagnosticirajo. Zakaj pa ne nadaljuješ z Visanne? Jaz sem jih jemala tudi pol leta, ampak mislim, da jih lahko jemlješ tudi dlje. Drugače lahko jemlješ tudi navadne kontracepcijske tablete z neprekinjenim režimom jemanja.

Glede na to, da si še zelo mlada in si otroka v osnovi zdaj še ne želiš, ti jaz ne bi svetovala, da zanosi samo zato, ker imaš to bolezen. To so svetovali tudi meni, pa sem imela 24 let. Ampak enostavno nisem bila pripravljena, čeprav je partner bil. Zdaj imam sicer nekaj težav z zanositvijo oz. traja dlje, kot sem pričakovala, ampak vseeno imaš potem tudi druge možnosti (umetna oploditev), jajčnika ti pa tudi ne odstranijo kar tako. Odloči se skupaj s partnerjem, saj bo to vajin otrok. Zdravniki vsem svetujejo čimprejšnjo zanositev, ampak nimajo vpogleda v naša življenja: morda s partnerjem nista še pripravljena, bi še malo uživala sama; morda nimata rešenega stanovanjskega problema; morda nimata službe, zaključenega študija ipd.
Kakorkoli se boš odločila, bo prav. Meni ni žal, da nisem prej zanosila, čeprav včasih razmišljam, da bi mi prej uspelo zanositi kot zdaj.

(odgovor članu zwezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Močna endometrioza
18.10.2012 20:30:02   
zwezdica
ja sej ubistvu se zavedam tega da je to vse moja odločitev..ampak vseeno je lažje vprašati osebo ki se s tem spopada za nasvet oz se pogovarjeti o tem kot pa ginekologa ki je po možnosti star okrog 50let in ima že odrasle otroke pa vse organe =)...
ja sedaj se bom vrnila na kontracepcijske tabletke zato da si omejim krvavitve...ampak vseeno me je strah ker to kar se mi je zgodilo je bila malomarnost zdravnikov ker sem bila do 18 leta za njih nepomembna oseba ki je "prenežna", "razvajena" itd in me sploh niso hotel vzet v bolnico na pregled...ko ap so se začel še redni kolapsi itd in so me le spravli v bolnico na pregled so me poslal na operacijo ki so jo dobesedno skenslal 2 dni pred samo operacijo češ da mi nič ni... to je blo 2 leti nazaj...če bi me takrat operiral bi mi verjetno odstranl samo cisto ne pa vse ostalo =( dones pa je kokr je... in s tem sem res zgubila zaupanje v te zdravnike in me je strah da me bojo še enkrat zaje*al.. oz ne vem a bom deležna pravga zdravljenja al ne..
uglavnem HVALA za pogovor...paše govort o tem z nekom ki ve kako to je =)

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Močna endometrioza
1.11.2012 13:28:54   
Night
Zwezdica, zakaj pa ne bi poskusila z Visanne? Jaz sem jih bolje prenašala kot navadne KT. Visanne vsebujejo samo umetni progesteron, medtem ko navadne KT vsebujejo tudi estrogen, tega imamo pa ženske z endometriozo preveč (baje). No, jaz sem z Visanne prenehala, ker sem čisto izgubila željo po spolnosti in na koncu sem se tudi odločila, da bova delala na otroku, ampak kar se tiče ostalega, nisem imela težav.
Škoda, da imaš slabe izkušnje z zdravniki, ampak so se tudi meni zamerili. Če nimaš vez, ne prideš nikamor. Mene je nazadnje ginekologinja prepričevala, da si bolečine samo domišljam! Ena ženska je enkrat nekje napisala, da je imela že napotnico za Idrijo, ker ji nihče ni verjel, da jo res boli. No, potem je šla k nekomu, ki se spozna na to in so jo takoj operirali.
V prihodnje ti priporočam dr. Ribičevo, ki dela v Leonišču. Ona je v Sloveniji največja specialistka za endometriozo in takoj vidi, da gre za to (vsaj meni je, moja G pa ni videla ničesar!). Če se bodo meni bolečine ponovile, bom takoj zahtevala napotnico in bom šla direktno k njej, ne mislim se k nobenemu drugemu hodit kazat. To je naša pravica!

(odgovor članu zwezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Močna endometrioza
2.11.2012 14:19:43   
zwezdica
*Night* hvala za nasvet za dr. Ribičevo, pri njej še nisem bila.. Drugače pa sem jemala Visanne pol leta.. morm povedat da prve 3 mesece je bilo to čisto mučenje skoraj sem jih prenehala jemati pa je potem skoraj čez noč postalo bolje...ampak potem mi je šlo zopet na slabše zadnji mesec..s tem mislim izredni glavoboli, vrtoglavice, tesnoba...psihično uničena. ravno v ponedeljek sem bila na pregledu...zamenjala sem tudi G..hodim v bolnico..dal mi je Yasminelle za 3 mesece in nato ponoven pregled. dejstvo pri meni je da sedaj že vsi vemo da je to endometrioza in tudi zdravniki so postali previdnejši se mi zdi ker jajćeca za zanositev mi daje samo še desni jajčnik...tko da za enkrat ok,,,ampak je pa res da mi sedaj G pravi oz v ponedeljek mi je večkrat rekel Bilo bi dobro da bi zanosila...kdaj mislite zanosit? mu povem da bi rada doštudirala pa me vpraša koliko časa moram še študirat user posted image tko da nekej more bit na tem ne bi mi zastonj to tolikokrat rekel.. tako da sem se odločila da eno leto sigurno še ne bom poskušala zanosit da se privlečem vsaj do sredine zadnjega letnika potem bomo pa vidli kako se bojo stvari obrnile..da vidim če so mi visanne kaj pomagale itd ne wem već toćno kaj naj si mislim kaj naj naredim..situacija je taka kot je..skušam samo svoje misli pozitivno usmerjat in to je to...user posted image
kar se pa tiče izkušenj z zdravniki pa ja..obup..tudi mene so prepričevali da je to vse samo plod moje domišljije da me v bistvu sploh nič ne boli da sem premlada za take bolečine itd. celo ginekolog iz UKC LJ me je pri odprtih vratih pregledoval na meni so se učili študentje na koncu pa je rekel da mi nič ni in da nej se neham smilt sama sebi...tko da od takrat naprej ne psutim več da bi kdorkoli posmlu da lahko z mano ravna kot z nepomebnim osebkom... Sam pri sebi moraš vedeti da si človek vreden spoštovanja in sam sebe moraš meti rad. tko da ne se pustit takim svinjam user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?