|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikica Alina
1.8.2007 22:20:32   
biba 78
Bravo mami.user posted image user posted image  Jaz zdaj tudi podoživljam občutke, ki so me spreletavali. Vedno, ko sem gledala našo mačkeno in drobno pupo, sem si sma pri sebi mislila, da je sploh ne bom upala prijet. Sem mislila, da bom nerodna in, da se mi bojo roke tresle, pa sem se kar zmotla. Tisti trenutek sploh nisem razmišljala o tem, samo čimrej sem jo hotela imet v naročju. Ves strah, trema, skratka vsa tista mišljenja so v trenutku izginili, prepustila sem se materinskemu čutu in dobila občutek, da jaz to že znam, da že vse zmorem. Enako je bilo pri previjanju. Četudi je tako mala in drobna, mi ni delalo nekih večjih težav. Zdaj komaj čakam, da mi jo dovolijo previt. A ti si jo že previla kdaj? Noseckica, zelo sem vesela zate. Verjamem, da si boš ta dan še posebej zapomnila.

Nočka



_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Pikica Alina
1.8.2007 22:21:06   
najci
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Noseckica, tole so moje krokodilje solze sreče, ker od sreče jokam s tabo! Prvo cartanje in prvi poskusi dojenja in to vse na isti dan!!! user posted image  Oh, nepozabni trenutki, ki jih doživljamo mamice nedonošenčkov še čisto drugače... Upam, da boš sploh lahko kaj spala!!!! 
Srečno še naprej!

Alina, ti pa pridno dihaj in hitro CPAP dol, ker je svet brez njega tako lepši - velja?!? Držim pesti!!!

< Sporočilo je popravil najci -- 1.8.2007 22:22:05 >


_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Pikica Alina
1.8.2007 22:39:25   
biba 78







user posted image


< Sporočilo je popravil biba 78 -- 1.8.2007 22:45:23 >


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Pikica Alina
1.8.2007 22:50:58   
biba 78
Najci, ko bi se tvoje besede pozlatile. Takrat boma Alina in jaz zelo srečni.



_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Pikica Alina
2.8.2007 14:30:54   
biba 78
Pozdravček mamice, javljam se z nekoliko manj prijetnimi novicami. Sem govorila z Alininim zdravnikom in mi ni povedal nič vspodbudnega. Alinina pljučka še kar niso vredu, kjub vsem zdravilam, ki jih dobi. Naredili so ji vse periskave in izvidi so zelo dobri, kot pri kakšnem zdravem otroku, ampak Alina vseeno ni vredu. Jaz sem spet čisto obupana, ne vem, kako si naj vse skupaj predstavljam. Strah me je tega, da se Alina še hitro ne bo znebila kisika in da to slabo vpliva na njen razvoj. Vemo, da so vsi ostali organi zelo občutljivi in vso to dodajanje kisika nič kaj dobro ne vpliva nanje. Še vedno so pljučka najšibkejši člen, zato se vse ostalo pri njej razvija počasneje. Malo me skrbi procent kisika, ki je trenutno nad 50%, čeprav ga je potrebovala že samo 35%, pa tudi na brčicah je že bila. Zdaj pa se je spet vse ustavlo. Zelo se mi smili, rada bi ji pomagala, ampak več kot vsaki dan prosit Boga za njeno zdravje, ne morem. Vedno, ko sem pri njej, ji povem, da sem ponosna nanjo, da naj se bori še naprej, da verjamem vanjo in da jo imam "neskončno rada".  

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Pikica Alina
2.8.2007 14:41:56   
Felicity
Biba78 - Hudo mi ja zate, ampak Alina je že pokazala da je prava borka. Pač rabi malo več časa.  Držim pesti da se ji bo stanje kmalu izboljšalo. Drži se!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Pikica Alina
2.8.2007 16:24:11   
tamalaursa
Biba vse bo uredu boš videlauser posted image user posted image user posted image . Alina bo zmogla tudi to saj sigurno ve da jo ima mamica rada in da bi jo rada čim prej stisnila k sebi.

Alina in Biba držite seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Pikica Alina
2.8.2007 20:10:57   
neisha80
biba s tabo smo, bodi močna za svojo hčerko.boš vidla vse bo še dobro!

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Pikica Alina
2.8.2007 21:25:07   
Noseckica
Biba 78, moja punčka je danes "napredovala" v sobico k Alini. Končno smo se rešili intenzivne nege. Danes teden bo premeščena v toplo posteljico.

Biba 78, najini deklici se bosta zdaj skupaj "borili" proti temu CPAPu user posted image .
Vse se bo uredilo, pustiva jima čas!

Se vidimo jutri, cimra.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Pikica Alina
2.8.2007 21:55:00   
Janeja
Biba 78, v prvih mesecih, ko se naši mali pikci borijo na intenzivni so prisotni lepi dnevi, žal pa kdaj tudi slabe novice. In ta "padec" vem, da te postavi v čisto obupen položaj. Pa verjemi, da se stvari potem kmalu spet uredijo in postavijo na pravo mesto. Naša Lea je na EINT velikokrat čist pozabla dihat in so jo morali prav z masko "oživljat", da je spet zadihala, pa padce saturacije je imela zelo dolgo in tudi zelo globoke ... Sem mislila, da se mi svet ruši. Pa sem prišla naslednji dan k njej in je bila čez noč super in sem spet dobila nazaj malo pozitivne energije.
Verjamem, da te taka novica potre in spravi na tla vendar verjemi. Že jutri bo nov dan in tvoja Alina te prav lahko preseneti. Zaupaj vanjo. Verjemi, da bo vse OK. Pa če bo za kakšen teden morala domov s kisikom boste tudi to preživeli. Sigurna si lahko, da se bodo pljučka poštimala. Tukaj ti bo verjetno Najci znala še kaj več povedati ... Važno je, da se je Alina borila in odločila ostati pri vas. Zdaj ko je prišla tako daleč, ni več variante da se ne bodo poštimala tudi njena pljučka.
Bodi še naprej pogumna, pače rabiš nekoga za pogovor se mi kar javi, saj sem ti že povedala ...


Tebi Nosečkica pa iskrene čestitke za selitev. Zdaj ste pa že pri ta velikih, a ne? user posted image
Pa skupaj z Maruško dajta zdaj Alino in mamico vzpodbujat!  user posted image



(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Pikica Alina
2.8.2007 23:17:28   
anajmad
Biba 78,tako kot ti je napisala Janeja. Tudi naša Ula je bila zelo dolgo na CPAP-u in še potem na brčicah. Mene je bilo zmeraj groza,ko sem šla na EINT in sem si umivala roke in sem poslušala piskanje aparatov. In ponavadi je skoraj zmeraj piskalo pri Uli. Padci saturacije so bili kar drastični. 3x so jo dajali k sebi z masko,bogi moj otroček je bil čisto brez barve. In tako,kot ja zapisala Janeja,tisti moment se ti je sesul svet.
Jst v tistih trenutkih sem bila zalo hvaležna Janeji,ki me je bodrila,ker so tudi same z Leo to dale skozi. Boš vidla,da tvoja pikica bo zrasla v veliko pupo in kmalu bosta na odd. Tam šele boš živčna. Jst vem ,da sem se na koncu skregala z vsemi po spiskuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Še tisti revež,ki nam je popravljal roleto v sobi,je pobegnil taglavni sestri in ji je rekel,da k tej zmešani in tečni primorki ne gre večuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Držimo pesti in res,naslednje leto v Mostecu,da se srečamo.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Pikica Alina
3.8.2007 0:31:25   
biba 78
Noseckica, super novica, sem vedla, da bosta najini pupi kmalu cimri.user posted image  Bova lahko kaj v miru poklepetali. Upam, da se res hitro znebimo CPAP-a. Se vidimo jutri.

Janeja, anajmad, hvala za vspodbudo. Zelo sta prijazni. Res so vzponi in padci, ko že misliš, da se je vse bolj ali manj poštimalo, pa spet kakšna slaba novica. Pa saj vem, da bo enkrat vse vredu, samo jaz sem že tako neučakana, rada bi vidla, da se Alina reši teh muk, ker je že res veliko prestala. Saj pravim, tudi če pride domov s kisikom, na kar se nekako že psihično pripravljam, vem, da ni to tak bavbav, tudi to bomo zmogli, samo da se pljučka porihtajo.

Resnično upam, da se naslednje leto srečamo v Mostecu. Pridemo mamice iz Štajerskega konca pokazat naše velike borce.

Pri nas v Mariboru pa imamo zabavo 24. septembra (če se ne motim) v hotelu Arena pod Pohorjem. Če bo Alina takrat doma, še ne vem, boma pa z atijem vseeno šla malo pogledat in spoznat ponosne starše nedonošenčkov.

Lp

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Pikica Alina
3.8.2007 20:35:24   
biba 78







Pozdravček mamice. Mene zanima, če katera kaj ve o bolezni pljuč pri nedonošenčku imenuje pa se bronhopulmunalna displazija. Naša pikica ima težjo obliko te bolezni im me zanima, če se je katera mamica tudi srečala s to boleznijo pri otročku. Sicer mi je Alinin zdravnik podrobno vse razložil, imam tudi literaturo o tem doma, ampak bi rada še kaj izvedela na podlagi konkretnega primera. Kot kaže, bo naša pupa še zelo dolgo v bolnici, na EINT pa se zelo trudijo, da bi znižali % kisika, da bi prišla domov koliko toliko že odporna in da bi imeli doma čim manj težav in dela. Bo pa vsekakor potrebovala doma kisik, morda več mesecev, morda več let, ker bo kar preteklo precej časa, da se bo vse poštimalo. S to boleznijo pogosto obolijo otroci, ki se rodijo s porodno težo od 500 - 1000g. Hvala bogu, da je medicina že tako napredovala, da jim danes lahko pomagajo, včasih so tako majhni otroci zaradi tega umirali. Zato sem vesela, da se je naša pikica odločla živet, da je z nami, bo pa res še potrebovala veliko veliko časa, energije in pa vsekakor najine podpore in potrpljenja.


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Pikica Alina
3.8.2007 21:16:51   
bibyzan
Pozdrav! Tudi naša Tjaša ima to bolezen, po domače kronična pljučna bolezen. Ne vem, katere stopnje (nimam še odpustnice iz EINT) je pa bila na respiratorju 5 tednov, dolgo se je borila s CPAP, kisik je pa rabila do 14 dni pred odhodom in do konca nismo vedeli ali bomo prišli brez njega domov. No, k sreči je naša punca zopet pokazala skoraj nemogoče in se rešila še kisika. Je pa rekel njen pediater, da so pljuča zelo slba in komaj zadoščajo za njenmo ZDRAVO življenje in se moramo strogo izogibati gužve, nakupovalnih centrov ...kjer kroži dosti bacilov, ki bi ji utegnili tako škodovati, da bi lahko ponovno bili na začetku poti. Tudi obiske smo omejili.dr. je rekel, da so prepovedani oz. med neželjenimi, kajti ti so največji prenašalci klic in najbolj škodijo otroku, ko si ga podajajo iz roke v roko, božajo lubčkajo in dobesedno "špukajo" po njem z vsemi možnimi bibami. TAko, obiske mi sprejemamo pod pogojem, da se jo samo pogleda, nihče ne sme biti prehlajen in nihče je ne prime v roke.
Bolezen pomeni, da si res dolgo odvisen od kisika, ampak koliko sem prebrala v knjigi Vaš nedonošenček v večini vsi otroci ob 1. rojstnem dnevu ne rabijo več kisika. Lahko se dodajo zdravila kortikosteroidi (Dexamethason), ki tudi nekaj pomagajo. Ti dojenčki so zelo občutljivi (naša je med njimi) in jih celo navaden prehlad zelo ogrozi in vrže na umetno ventilacijo.  Te bibe ponavadi tudi cepijo, mi bomo vabljeni v LJ na cepljenje proti temu prehladu (cepi se menda v 5 dozah).
Biba 78, naša je rabila največ 65% kisika, potem se je zmanjševal. Da se sliši manj grozno (ne vem če veš) je v teh 65% vštetih tudi tistih 21%, ki ga vdihujemo mi z zrakom -v resnici je torej dodanega 44%.
Pri naši tudi niso uporabili Dexam., ki je še bil v rezervi, če ji ne bi uspešno šlo, ko so jo dali iz respiratorja in CPAP-a, ampak je vse prebrodila brez njega.
Tudi tvoja punca bo nekoč zadihala zrak, ki ga dihamo mi, verjemi!!! Ko vse zgleda še tako črno , je potem zopet vse v redu!! Verjemi v njo, kot verjameš do zdaj in vse se bo izteklo vama v prid!!
LP

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Pikica Alina
3.8.2007 21:21:36   
Anonimen
Biba 78, tvojo zgodbo spremljam že od vsega začetka.. Dokler sem še bila noseča, nisem razumela, sedaj ko sem noseča, te razumem.. Ne morem se postaviti v tvojo kožo, ampak vem, da če bi bila na tvojem mestu, bi mi bilo zelo hudo.. Vidim, da Alina napreduje, pa še cukerček je pravi.. Držite se, želim vam, da bo Alina čimprej prišla domov, ker doma v troje je najlepše..



user posted image

(odgovor članu bibyzan)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Pikica Alina
3.8.2007 21:39:23   
Pinokio
Biba 78...........user posted image  tako pozitivna ostani, ker je to za tvojo malo borko najbolje.........če se je odločila živet, se bo tudi do konca zborila................tud sama sem dala to skozi........kisik, CPAP, intubiranje, extubiranje, miljon padcev situracije, da mi gre kr kurja polt, ko se spomnem tistega zvoka, ampak naši pikci so se odločili, da bodo z nami in verjemi vanjo, ker ti je že pokazala kako močna je............gre pa počasi, ampak sigurnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Pikica Alina
4.8.2007 11:34:09   
biba 78
Bibyzan, naša pupa ima 4 stopnjo, na žalost najhujšo obliko te bolezni, zato sem tudi zelo prestrašena, ker ne vem, kaj lahko pričakujem v bodoče. Dobi kar nekaj zdravil, kombinacijo dveh zdravil dobi za srček, ker je ta preobremenjen, njegova desna polovica je zelo povečana, zato dobi zdravila za odvajanje tekočine iz telesa, da razbremenijo srce. Imajo še kar nekaj zdravil v rezervi, vendar jim je prvo cilj znižat kisik pod 5o%, potem bodo nadaljevali z zdravljenjem z ostalimi zdravili. To je medicina in mi si to vse skupaj malo težje razlagamo, kako je s temi stvarmi, pa saj se zdravniki še tako trudijo in nam po domače razložijo, pa vendar je kar težko to razumet.

Lp

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Pikica Alina
4.8.2007 14:37:02   
žabica 24
Biba 78 - mi je ful žal, da ima uboga Alina toliko preprek na poti, ki vodi domov! Ampak kot je že dokazala je res prava borka in bo tudi s tem opravila. Upam da se ji stanje čim prej popravi, da pride pod 50%!

Ful držim pesti za Alino in vsak dan mislim na vas!

user posted image  za Alino, vama pa želim resnično obilo moči da to vse skupaj prestaneta in da se boste čimprej doma cartali, po možnosti brez kisika!

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Pikica Alina
4.8.2007 20:32:24   
biba 78
Hvala Žabica, res so kar naprej neke ovire in najhuje je to, da sploh ne vem, če bo letos sploh prišla domov. Upam, da nas bo vse presenetila in čimprej okrevala. Saj je bilo nekako pričakovat, da vse nebo šlo tako gladko. Je rekel Alinin zdravnik, da smo v primerjavi z istimi primeri (otroci rojeni z zelo nizko porodno težo) veliko spredaj. Bokve, kaj vse so drugi takšni otroci morali prestati. Če samo pomislim, koliko jih je bilo in še bodo rojeni z kakšnimi okvarami, pri katerih je potreben operativni poseg, me kar srce boli. Boščeki. Pri naši pupi so pač pljučka tista, ki so najbolj prizadeta. Upam, da je Bog na naši strani in da nam bo pomagal, da bomo vsi trije enkrat srečno in zdravo živeli.

Lp

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Pikica Alina
4.8.2007 22:42:04   
Janeja
Biba 78, zelo mi je žal, da so Alini postavili takšno diagnozo. Pa vseeno verjemi v svojo punčko, ki ti je že dokazala, da se zna boriti. Njena mala pljučka bodo žal potrebovala nekaj več časa in pomoči, da se bodo dovolj razvila, da bo lahko sama zadihala. Se pa sigurno bodo - verjemi!
Alina tudi pridno raste in pridobiva na teži, s tem pa tudi na moči. In kmalu bo dovolj močna, da vaju bo lahko presenetila. Jaz v to iskreno verjamem in držim pesti za Alino, da ji čim prej uspe. Pa kot si sama omenila imajo zdravniki na voljo še kar nekaj zdravil, ki bi Alini lahko pomagala. Držim pesti in upam, da bo kmalu potrebovala manj kot 50% kisika. 

Bodita pogumna še naprej in zaupajta v vajino borko. Vsem skupaj vam bo uspelo! user posted image




(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Pikica Alina
4.8.2007 23:12:35   
arielca
biba 78, user posted image user posted image user posted image ... Mislim na tvojo malo borko user posted image !

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Pikica Alina
4.8.2007 23:52:34   
mayci
Pa naj se javim še jaz... Že nekaj časa spremljam tole temo in vama moram Biba 78 in Noseckica tudi jaz napisati, da mislim na vajini pikici user posted image  in jima pošiljam dobre želje.user posted image  Vajini princeski sta res pogumni punci z veliko voljo do življenja. Pa tudi vidve (in vse ostale mamice nedonošenčkov) sta tako predani in pogumni mamici, da vam bo gotovo uspelo!
Veliko optimizma še naprej (pa čeprav je to včasih gotovo težko) in naj vajini punci čimprej odideta domov..user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Pikica Alina
5.8.2007 10:23:07   
najci
Oh, nekaj dni vas nisem brala in zdaj sem kar šokirana, zato ti moram Biba78 hitro napisat še naše izkušnje.
Tale diagnoza BPD - bronhopulmonalna displanzija ni pri tvoji punčki nič novega. To diagnozo dobijo vsi otročki, ki pri zdravljenju potrebujejo dalj časa pomoč pri dihanju oz. dodajanja kisika. Tudi naši Vesni so pripisali najtežjo obliko BPD. Saj se spomniš, ko sem ti enkrat napisala, da so zdravniki govorili, da so njena pljučka zelo zelo slaba, da ni nobenega napredka, da nobena zdravila nič ne pomagajo, da ni nič boljše... Po skoraj 4 mesecih respiratorja je prišel trenutek, ko je potrebovala 100%kisik in najvišje tlake, kar do takrat ni potrebovala še nikoli. Ampak, narava je naredila svoje. Ko smo vsi obupavali in so bile napovedi najslabše, da bo verjetno potrebovala tubus in respirator še zelo dolgo, da bomo v bolnici vsaj še pol leta.. se je naenkrat obrnilo in Vesno so uspešno ekstubirali! Takrat je bila že tudi dovolj stara (dopolnila je 41tednov po nosečnosti), velika in težka, da ji je uspelo nemogoče in v dobrem tednu dni je bila že na brčicah.
Biba, verjemi v Alino! Narava pomaga takim borkam, takim močnim puncam, ki se morajo močno boriti že v času, ko normalno dojenčki še močno lenarijo v mamicinem trebuščku. Kaj vas čaka v prihodnosti, nihče ne ve. Zdravniki lahko postavljajo diagnoze glede na trenutnu stanje, toda te naši pikiji so mali čudeži, ki delajo in rastejo po svoje. Ko bo Alina dovolj močna, bo zadihala! Mogoče boste kisik res še dolgo potrebovali, mogoče ne... Tudi mi smo se pripravili na to, da bomo imeli kisik doma več let, pa nas je Vesna ponovno presenetila in po dobrih dveh mesecih doma kisika ni več rabila. Le kdo bi to lahko napovedal? Na pikniku nedonošenčkov so se zdravniki med sabo pogovarjali, češ: ,, Ej, a si si ti sploh mislil, da se bo tako izteklo pri Vesni? Ne, to nihče ne bi mogel napovedati glede na stanje pljučk... To pa samo narava naredi!,,
Upam, da je ta visok % kisika, ki ga Alina spet potrebuje, samo tisti globok padec pred doseženim ciljem, da še zadnjič nabere moči in se resnično dokončno upre CPAP-u! Biba78, tebi pa spet ne preostane drugega kot pa že vse zadnje mesece: da verjameš v svojo močno punco, da ji bo uspelo. Doma kdaj zajokaj, ker verjamem, da te je prihodnosti zelo strah, ko si pri njej, pa jo vzpodbujaj in ji povej, da verjameš v njo!
Pa še to: zdaj ni pravi čas, da razmišljaš, kako vse lahko Alini škodi tole dodajanje kisika. Ste pač v takšni situaciji, ko Alina brez kisika ne more, zato ji zdaj sigurno bolj koristi kot škodi! To, da lahko škodi, zdaj ni čisto nič pomembno, ker drugače ne gre...
Saj poznaš pesmico Sreča na vrvici - jaz sem to večkrat pela Vesni in njena sreča je bila res na vrvici, na cevki, po kateri je dobivala kisik...
Vse bo v redu. Ostani močna!

< Sporočilo je popravil najci -- 5.8.2007 10:24:53 >


_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Pikica Alina
5.8.2007 10:34:16   
blev
Pozdravljena Biba, tudi naša Sara je imela to kronično pljučno bolezen..Rojena je bila v 24t, na respiratorju pa je bila65 dni+3dni s kapico ,pomoč kisika pa je rabila še cc.1m.Sedaj je Sara stara 4 leta in je do sedaj imela samo 1xpljučnico. Tvoji Alini želim da čimprej pride domov.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Pikica Alina
5.8.2007 14:57:02   
* Mateja *
Biba!
Čau!! Smo prišlo domov in sem mal počikirala kaj se dogaja z vami!
Tudi moj Nejc je imel enkrat vmes diagnozo bronh...displanzija. To ni nič takega, je pač diagnoza na trenutno stanje. Alina je že tako ful napredovala, da se je znebila tubusa, ta huje je za njo. Če ima še cpap ali brčice je to super. IN tudi če bo potrebovala kisik doma ni tak bavbav. Je precej neprijetno, ker imaš vse tiste štrikce, sam kaj hočeš! In ne se sekirat zaradi kisika, Alina ga potrebuje,  brez njega ne gre, sej moj ga je imel tud tok dolgo, pa ni nobenih posledic.  Je imel več dni tudi 100 procentnega, pa navadna ventilacija sploh ni pomagala, so ga oscilirali, so ga itak že odpisali, pol je pa vse presenetil. Najbolj pa zdravnike. Otrok pač rabi določen čas, da si opomore, eni več drugi manj. Zato sem ti pa že napisala, da ne svojega otroka primerjat z drugimi okrog njega, ker vsak ima drugačne težave!

Se bomo še tipkale, zdej me kličesta moja dva muškaraca, sta prinesla sladoled!

Tudi vidva boste dočakala, da vajino dete pride domov in da boste doma uživali, predvsem pa brez obiskov!! Tako kot je že bibyzan zgoraj napisala, ful je lepo napisala in se je treba tega držat kot pjanc plota, če hočeš svojemu otroku dobro!!

(odgovor članu blev)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?