Putka
|
. No, kako komentiraš Ajšin izgred? NAjbrž si že kdaj bila v podobni situaciji, ali se motim?? Da se motiš? Tejč, jaz ponavadi kar glas povzdignem, me prav mal briga, če kdo posluša. Zadnjič je sošolc svojo mamico (k je res čudna, mimgrede ) nadiral, pa tepel, skratka - jaz bi pač mal grobo uredila, ona pa Janček, Janček, pa ga milo gledala HALO! Tejč, Vesna je mal starejša od Ajše, je to obdobje delno že dala skoz. Se mi je po tleh valjala povsod, pa sredi zime na sredi promenade v snegu ležala in oblake gledala... V taki situaciji običajno ni pomagalo pogovarjanje, ker je kratko malo ignorirala. Čau, mami gre itak ni pomagalo, je pač pomahala in nadaljevala. Kaj jaz naredim: zagrozim z ukinitvijo risanke, plesnih uric, kar je pač tisti trenutek zanjo kul. Če to ne deluje jo fizično premaknem. Sploh če bi imela otročka v avtu, mora pač razumet, da v takem primeru ni časa za igro. Sestrica se ne sme jokat. Bo pa naslednjič prišla s tabo v vrtec in ji bo Ajša vse razkazala. Skratka, čeprav dostikrat iz utrujenosti popustim otroškemu izsiljevanju (ni prav, kaj čmo) pa v določenih primerih vztrajam. Sem strelka, smo baje vztrajni . Aja, ker mi je ponavadi hudo, da otroka kaznujem, se potem še nekaj časa žrem. Kakšne sprostitvene meditativne tehnike bi prišle prav.
|