BarbikaB
|
Punce, tudi jaz sem že nazaj z dopusta. Ja, pa s tamalo_82 smo se videle na NS, le da nismo nič na kavo hodili (no, pa pogovarjali se tudi nismo kaj dosti) - sta bila na vrsti za nami. Tamala_82, 29. februar je definitivno še februar, zakaj bi na marčice hodila? Aja, pa moj rok je tudi prestavljen na 29.2. Kar se pa dopusta tiče, je pa po zakonu o delovnih razmerjih tako, da morate (zdaj bom govorila za primer februark, ko bodo vse enkrat januarja šle na porodniško) - deset dni dopusta (oz dva tedna) za leto 2008 MORATE porabiti v letu 2008, preostanek dopusta za 2008 pa lahko preneseš v 2009 (do 30.6.2009) - definitivno bolj paše biti z otrokom pa podaljšati porodniško, kolikor se le da, kot pa v zadnjih tednih se prekladati - že tako se zadnji mesec vleče......Dopust za 2007 pa tudi morate pokoristiti letos oz. do nastopa porodniške v 2008 (ker boste/bomo do 30.6, ko je sicer rok za koriščenje, še vse na porodniški). Za tiste, ki pa nastopite porodniško zelo v začetku januarja pa ne bi mogle koristiti 10 delovnih dni (ker jih še ni toliko v 2008), se pa že pri oddaji papirjev za porodniško na CSD označi, da boste koristile dopust za varstvo in nego otroka v več delih - prvi del koristite nekje do srede decembra, pokoristite 10 dni dopusta v 2008, potem pa takoj nadaljujete z drugim delom dopusta za varstvo in nego otroka (preostanek pa do 30.6.2009). Vam pa pripada ves dopust in regres za 2007, 2008 in 2009 (kaka kadrovska ima včasih kake čudne ideje na to temo, pa nima prav, ne pustite se okrog prinesti).
|