|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:23:14   
ElaM
Anonimna, ampak ti res nisi  normalna. Zaradi spola bi se odpovedala otroku????????????????? Ne morem verjet, da tudi take obstajajo. Žalostno.


_____________________________

:)

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:25:51   
Anonimen
Tako mi je hudo,da sploh ne morem nehat mislit na to.user posted image

Ta otroček v tvojem trebuhu sploh ni moj,nima moje krvi...pa sem mu pripravljena v tem trenutku dati vso svojo ljubezen in ga vzeti v sebi.Mau biti mamica,v pravem pomeni besede.Kajti materinstvo je beseda ljubezni.Mi tvoj otrok več pomeni,kot pomeni tebi sami.To je žalostno.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:27:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Določene osebe sploh ne bi smele imeti otrok...in ti si med njimi. Žal..tako je moje mnenje in napadite me kot želite. V glavi imaš neko predstavo o otroku (npr. punčki ali kaj jaz vem kaj želiš), da bo taka in taka, imela take in take oči..da bo popolna. In ko se bo otrok rodil (če bo že tak spol kot želiš) bo vedno nekaj narobe z njim, nikoli ne bo zadostil tvojih visokim zahtevam po popolnosti. Veno bo nekaj manjkalo, ne bo se vedel kot ti želiš. In kaj boš potem naredila? Ga boš zapustila, mu uničila življenje z zahtevami?
Otrok ni nekaj igračka kot si ti predstavljaš, je živo bitje.


Se 100% strinjam!

In mi gre na user posted image , na user posted image .......ko pomislim da obstajajo taki ljudje, brez srca, brez trohice odgovornosti - razvajeni do konca, taki ki imajo otroke za predmete, ki se jih menja, če niso po njihovih merilih, oz. kar ubijeuser posted image

Rodi in daj v posvojitev!

Kje je tista tako opevana "umrl bi za otroka" in "nesebična, brezpogojna ljubezen"user posted image user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:31:40   
srki
Ne morem verjet, da zavračaš lastnega otroka samo zaradi spola.

Oprosti, totalno si butasta in neodgovorna. Eni se trudijo in trudijo, med njimi tudi ti, potem pa tole. lahko te je sram.

In nobenega, ki je zaradi spola otroka razočaran, ne razumem.


(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:34:50   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: nežna

Živa lepo vas prosim.Kako lahko katera koli mamica podpira njene besede?Saj ko sta delala otroka sta vedela,da ne moreš vedeti kakšnega spola bo.Kako lahko reče,tega nočem,kar imam v trebuhu.Marsikaj lahko razumem,tega pa ne.Razočaranje? Kako si lahko razočaran,če nosiš zdravega otroka?Še tiste mamice,ki so rodile bolnega otroka,ki morda nikoli ne bo hodil,nebi rekle kaj takega.Rade so ga imele že v trebuhu.


Pa tudi pod to se podpišem.

Živa, kako lahko že v naprej vse načrtuje, preden sploh ne zanosi? Kako imaš lahko vse kupljeno za punčko, ko se ne ve, kaj bo.

mah, nimam več besed!

Upam, da je tole zajebancija in da se skoliraš.

Bogi otroček, res. Predstavljaj si, da ti tvoja mami pove, da te nima rada zato, ker si drugega spola, kot se ti je ona želela.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:37:07   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: madela

in tudi tvoj otrok pod tvojim srcem čuti, kako se ti počutiš.


V tole jaz ne verjamem kaj preveč oziroma ne dam kaj dosti na to, da bi negativne čustva, sploh tako kratkotrajna, kot bo najbrž tole mišljenje anonimne, slabo vplivalo na otroka v trebuščku. Ne dam kaj dosti na to pa zato, ker je v generaciji mojih staršev veliko otrok, ki niso bili zaželeni, za katere so poskrbeli le toliko, kolikor je bilo nujno, ki so jih dali v rejo ali so pri kmetih služili in podobne za današnje razmere grozne stvari, pa so danes čisto običajni ljudje in dobri starši. In res mislim, da se anonimni ni treba sekirati še zaradi tega.

Poleg tega menim, da je RR odlična za izliv negativnih čustev in da vse nekoliko potenciramo svoje občutke in probleme, ker je tako prijetno in tolažilno dobiti spodbudne odzive. Po mojem je post anonimne tak primer. Pa dajte no, večina si zvizualizira določen spol in je morda vsaj malce presenečena, če ji napovejo kaj drugega ali pa če se rodi otrok drugega spola. Anonimna je res malce kruto napisala, ampak morda je želela napihniti zadevo, da bi dobila kak konkreten odgovor. Lahko da je želela tudi take odgovore, s kakršnimi ste jo zasule, da bi si zaradi občutka krivde, ki ste ji ga nabile, lažje premislila, se sprijaznila s situacijo ipd.  

Razumem pa tudi tiste, ki si nadvse želijo otroka, pa ne morejo zanositi, ali ki imajo otroka s posebnimi potrebami, bolnega, ki jim je otrok celo umrl, da se jim zdi tak post nezaslišan. Glede na materinski nagon, ki se po moje vsaj malo vzbudi v vsaki nosečnici, vsaj tisti, ki si je otroka želela, je ta post zagotovo samo odraz šoka in sesutih pričakovanj, ne pa dejanskega mišljenja anonimne.  

Lp,

živa

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:39:39   
Marogica
Vsak človek ima PRAVICO biti razočaran. Tu ni kaj. Vendar, anonimna, se zaradi tega kar otroku odpovedati??? Traparije sekaš in spomni se mojih besed: ko boš imela otroka v naročju, niti pomislila ne boš, da bi se otroku odpovedala in sram te bo tega, kar si tukaj napisala.

Tudi sama sem bila razočarana nad spoloma mojih otrok. AMpak samo dokler ju nisem zagledala in imela v naročju. Od takra dalje niti pomislim več ne, zakaj nista drugega(željenega) spola. Sta željena otroka. In to je to.

Upam, da te samo hormoni dajejo...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:40:16   
Anonimen
Pa kako lahko poveš da si razočaran nad spolom otroka ki ga nosiš pod svojim srcem???In si se mu celo sposoben odpovedat???
Jaz sem bila noseča 7 tednov,ampak žal se ni plodek razvijal kot bi se moral.In grem v ponedeljek na čiščenje.Jokam pa že dva dni,odkar to vem.Svet se mi je zameglim in edini sončni žarek je sinček,ki bo imel eno leto in moj user posted image .
Cel čas se sprašujem,zakaj se je to zgodilo ravno meni in bomo mogli it čez to grenko preizkušnjo,medtem ko si nekater ne želijo otroka katerega so v ljubezni spočele,ker pač ni tistega spola kot so si želele.Mene bi bilo sramota kaj takega rečt.,take si ne zaslužijo biti mame.
Zdaj že močno upam in se sprašujem če mi bo ratalo ponovno zanosit.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:45:10   
živa
Marogica user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:47:16   
Taula
Eno je...biti presenečen.

dajte no, večina si zvizualizira določen spol in je morda vsaj malce presenečena, če ji napovejo kaj drugega ali pa če se rodi otrok drugega spola.
 
Drugo je...

Razen spola. in sicer nocem imet kar imam v trebuhu,

Kar imam v trebuhu..ja halo....otroka imaš...ŽIVO BITJE KI SI GA NAČRTOVALA kaj pa madona. user posted image
 in sem tako razocarana, da je joj. sem se tud pripravlena temu otroku odpovedat...user posted image
 
Bolna si.

žal, tudi to se zgodi...

Žal ja..kot da si izgubila pet evrov in ne živo bitje.user posted image

Sicer pa..kje pa je sedaj anoninma..ne prenese resnice?
 
 

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:48:42   
lunca2
Tudi jaz nimam besed.user posted image user posted image Veš mogoče bi mogla iti kam po pomoč. Kr tole jaz prvič slišim da nekdo ne mara svoje lastnega otroka. Mogoče si sedaj razočarana, ker ni tisto kar si si močno želela, a ko se bo user posted image rodil boš vesela in user posted image sprejela kot je treba. Meni je bilo vseeno kaj je le da je dete zdravo. Imela pa bova fantka. Tudi moj partner je bil malce razočaran,ko sva izvedela za spol, ker si je želel punčko a se je kmalu sprijaznil in sedaj že komaj čaka da se rodi.user posted image

< Sporočilo je popravil lunca2 -- 17.5.2007 12:52:27 >


_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:48:47   
anabanana
krava.

Če bi bil pa pravi spol ti pa morda njegova/njena barva oči ali las ne bi bila všeč in ga/je zato nebi maralauser posted image

Prosim, poslušaj Taulo in daj otroka v posvojitev, ker ga nisi vredna. Priznaj si.


_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:52:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

krava.

Če bi bil pa pravi spol ti pa morda njegova/njena barva oči ali las ne bi bila všeč in ga/je zato nebi maralauser posted image

Prosim, poslušaj Taulo in daj otroka v posvojitev, ker ga nisi vredna. Priznaj si.



Še krava lepše poskrbi za svojega otroka!user posted image

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Razočaranje
17.5.2007 12:58:42   
ElaM
Jaz sem si še preden sem bila noseča potihem želela punčko in jo tudi imam. Vendar, če bi mi na pregledu rekla, da je fant bi ga bila ravno tako vesela.
Meni tudi malo hormoni delajo, ampak, da nekdo napiše, da bi se otroku zaradi spola odpovedal, mi je pa res nepojemljivo.

_____________________________

:)

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:00:25   
mika
Ne dam kaj dosti na to pa zato, ker je v generaciji mojih staršev veliko otrok, ki niso bili zaželeni, za katere so poskrbeli le toliko, kolikor je bilo nujno, ki so jih dali v rejo ali so pri kmetih služili in podobne za današnje razmere grozne stvari, pa so danes čisto običajni ljudje in dobri starši.


to kar ti opisuješ in zate ni nič hudega, je zame in zamarsikoga velika žalost. a ti bi takšno življenje privoščila svojemu al kateremukoli kotroku? jaz ne!!!!!ne gre za to al se takšne zgodbe dogajajo el ne, vsi vemo da se, ampak tega ne podpiramo kot eno čist normalno življenje.
kako pa  veš, kako se nezaželjen otrok počuti? a bi ti svojemu to privoščila, da pišeš o tem s takšno lahkoto. kaj misliš, kako ljudje postanejo morilci, a? res je, da ne vsi, hvala bogu. ne vidi se ne vseh od zunaj, kaj so pretrpeli. in ja trudijo se biti normalni. čustev pa ne pozabijo.

saj sem si tud jaz zvizualizirala mojga otroka kot fantka, pa sem bila neskončno srečna za punčko. to ne pomeni, da bo vsak sovražil in se hotel znebiti svojega otroka.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:02:33   
Neža81
Hmmm.. res si ne zslužiš otroka.... me zanima kaj bi rekel tvoj otrok, če bi bral ta post čeu kakih 20 let.... po mojem ti ne bi NIKOLI več rekel: MAMA!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:04:24   
ŠpelaP
Anonimna, tudi jaz sem mislila najprej napisati, če se šališ ali če nas samo provociraš, samo sem potem začela razmišljati nekaj drugega!

Kaj pa če si v predporodni depresiji in se ti zato po glavi motovilijo take ČUDNE misli. Morda bi pa bilo dobro, če bi svoje dvome in razočaranja zaupala kakemu strokovnjaku (morda za začetek svojemu ginekologu ali prav psihoterapevtu) in boš videla, da ni vse tako grozno črno, kot se ti zdi ta trenutek. Ker razmišljanje nosečnice, da se je pripravljena odpovedati otroku, ker ni željenega spola, je bolno. Pa te s tem ne mislim žaliti, ampak nekaj RES NI V REDU s tabo.
Če res tako razmišljaš, kot si napisala, daj poišči kako strokovno psihoterapevtsko pomoč! Boš videla, da boš lažje prišla iz te "krize"!

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:04:57   
flower power
anonimna ti si pa res glupača da jo iščeš. kmetica jedna!

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:05:23   
Anonimen
Veliko vas je ugotovilo, da si pač mnoge kdaj zaželimo otroka določenega spola... morda punčko, morda fantka, sploh ni pomembno... Toda, če se zgodi, da otrok pač ni tega spola, ga vseeno vzameš za svojega in vzljubiš tako ali drugače, ker je to tvoj otroček, tvoje živo bitjece. Ne razumem, kako lahko kdorkoli razmišlja, razen v najhujšem šoku in razočaranju (??), da bi se otroku odrekel zaradi spola. To mora bit huda stiska ... bog pa ve, kaj v bistvu leži za njo.

Mene bolj zanima, zakaj si nekdo želi otroka samo nekega konkretnega spola in nič drugega... kaj je razlog? A zato, da punčko lahko oblačiš v roza in ji daješ špangice v lase.. ali kaj? Al pa fantka, da z njim igraš nogomet in šraufaš v garaži...? V čem je fora te želje po določenem spolu, da je tako močna, da ne dopušča druge izbire? ... in potem otroka v koš za smeti, ker ne ustreza kriteriju... user posted image user posted image

Kar na jok mi gre...

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:11:36   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Vsak človek ima PRAVICO biti razočaran.
Tudi sama sem bila razočarana nad spoloma mojih otrok. Ampak samo dokler ju nisem zagledala in imela v naročju. Od takrat dalje niti pomislim več ne, zakaj nista drugega (željenega) spola. Sta željena otroka. In to je to.


Mika, to je poanta mojega sporočila. Ne odobravam nesrečnih življenjskih zgodb, ki se jih omenila, še manj pa odobravam občutke krivde, s katerimi se bojujejo(mo) nekatere nosečnice, ki imajo zelo stresno in naporno službo, obupen delovni čas, jih partner zapusti, jim umrejo najbližji ipd., češ, kako naši negativni občutki, žalost, jeza, stres ipd., škodujejo našim otrokom v trebuščku.

In ne jemljem takih stvari na lahko, ampak se skušam vživeti v občutke nesrečne anonimne nosečnice in jo vsaj malo razumeti, ker sem prepričana, da so ji to zakuhali hormoni in nepričakovana, zanjo šokantna novica ... ali pa je res v "predporodni" depresiji. Kot sem že povedala, se mi zdi, da glede na materinski nagon, ki se po moje vsaj malo vzbudi v vsaki nosečnici, vsaj tisti, ki si je otroka želela, ta post zagotovo ni odraz dejanskega mišljenja anonimne.  

Lp,

živa      

< Sporočilo je popravil živa -- 17.5.2007 13:17:29 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:13:13   
snake
**** svašta rodi..........

ne vem kaj ti rečt, samo to da ne povej nobenemu to tvoje razmišljanje ker te bojo poslali v idrijo na zdravljenje(po moje si nevarna, če bi se rešla svojega otroka, ker ni "ta pravega" spola!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:16:38   
Anonimen
Samo anonimna nesrečnica ni v stiski,ker je po nesreči zanosila,ampak zaradi spola,ker se ji ni uresničila želja po punčki.To je čisto nekaj drugega,to ni stiska,to je neumna misel razcrkljane ženske,ki ni dobila tisto,kar je želela.

(odgovor članu snake)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:17:35   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Mika, to je poanta mojega sporočila. Ne odobravam nesrečnih življenjskih zgodb, ki se jih omenila, še manj pa odobravam občutke krivde, s katerimi se bojujejo(mo) nekatere nosečnice, ki imajo zelo stresno in naporno službo, obupen delovni čas, jih partner zapusti, jim umrejo najbližji ipd., češ, kako naši negativni občutki, žalost, jeza, stres ipd., škodujejo našim otrokom v trebuščku.

In ne jemljem takih stvari na lahko, ampak se skušam vživeti v občutke nesrečne anonimne nosečnice in jo vsaj malo razumeti, ker sem prepričana, da so ji to zakuhali hormoni in nepričakovana, zanjo šokantna novica.

Lp,

živa      


Nisem napisala,da škodi,temveč da otroček čuti kako se mamica počuti. A si že slišala,da se otroku srčni utrip zelo poveča,če je mamica pod stresom.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:19:44   
Anonimen
Anonimna,zdajle nas bereš.Ali lahko napišeš,kaj zdaj doživljaš?Še vedno enako razmišljaš?

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Razočaranje
17.5.2007 13:20:24   
živa
Madela, nisem te mislila užaliti, prizadeti ali kaj podobnega, ampak večina nosečnic v stresnih situacijah se sekira, kako otročku škodujejo, ne samo nanj vplivajo. Zato sem tudi tako napisala.

Lp,

živa 

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?