|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
[Anketa]

Rdeč ali rjav izcedek


rdeč ali rjav izcedek, uspešno sem donosila otroka ali pa sem noseča
  48% (293)
rdeč ali rjav izcedek ki je vodil v SS
  20% (126)
povečan, vendar normalen izcedek
  17% (107)
brez kakršnihkoli sprememb
  12% (77)


Skupaj glasov: 603


(Zadnji oddan glas : 2.12.2017 8:01:52)
(Glasovanje traja do: -- )
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
23.6.2009 20:21:59   
power girl
Tudi mene je nekajkrat "zaštihalo" v spodnjem delu.Če imaš rjav izcedek obišči svojo G,ker to ni vredu.Noben izcedek v nosečnosti ni vredu.Naj te pregleda,ti mogoče kakšne tablete napiše,ti predpiše počitek.....Jaz sem začela v 7 T krvaveti,sedaj sem v 11T in sem se komaj rešila izcedka.Le obišči G in poročaj kako in kaj.

(odgovor članu jewel157)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
11.7.2009 9:32:06   
vodnarcica
Drage moje!!
jaz imam že od samega začetka rjav izcedek no recimo od 4tedna in tudi jaz sem bila prestrašena,ker sem v 5tednu en dan močno krvavela in sem mislila da je konec 'splav'. Šla sem takoj h g., na srečo je bilo vse v redu, rekla pa je da so na splošno zdravniki v neprijetnem položaju, ker ne vedo točno ZAKAJ?? je ta rjav izcedek oz. razlogov je lahko več....Rekla pa je naj ga odmislim, ker vse kaže dobro, dala me je na bolniško in predpisala utrogestan, tako, da sem zdaj že skoraj en mesec na bolniški. No, zdaj sem že v 9tednu.
V glavnem rjav iscedek imam še vedno, te bolečine, ki so podobne M. pa so samo še občasne ampak to ni nič hudega.
Če imate možnost, bodite na BOLNIŠKI in POČIVAJTE!!! RES!!!!Mislim, da to odtehta, ker se moraš res prve 3m zelo pazit. Nobenih naporov in ne nosit težkih stvari!!!! Naj vas partner malo crkljauser posted image

(odgovor članu power girl)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
11.7.2009 9:46:38   
tassika
Vodnarcica se strinjam s tabo, pri meni je bilo enako, samo da je meni utrogestan izcedek ustavil, za bolečine pa sem pila magnezij in parkrat vzela buscopan, no zdaj sem že skoraj v 21t. Te izcedki so res neprijetna zadeva, pridejo pa pomoje od tega, ker se telo navaja na spremembe oz ker misli da ima v telesu tujka, sliši se grozno, ampak tudi nosečnost za telo kljub vsej evoluciji na začetku ni samoumevna. Pravijo pa tako, če je s plodkom kaj narobe ga tudi nobene tablete ne bodo rešile.

Vsem, ki se s tem srečujete želim, da čimhitreje prebrodite kritično obdobje in potem lepo in mirno nosečnost do koncauser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu vodnarcica)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
11.7.2009 16:02:59   
vodnarcica
Tassika, upam, da se bo tudi pri meni izcedek sčasoma umiril, ker sem šele v 9tednu. Mislim, da moram potrpet vsaj še en mesec, da lahko rečem ' Zdaj sem pa res lahko brez teh skrbi!!'. Naj vsaj to prvo tromesečje mine!!!
Sem pa optimist in na vse skupaj ne gledam črnogledo, mislim da mi bo uspelo. Do sedaj je bilo tole moje deteuser posted image , kar trdoživouser posted image

Ja, tvoje mnenje je tudi logično, zakaj pa ne!  

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
13.7.2009 15:01:41   
medvedekpu
Dekleta, prosim za vaše mnenje. S partnerjem sva se junija začela poigravati z mislijo, da bi pa le počasi začela delati na dojenčku in zanosila sem že po prvem nezaščitenem odnosu (dolga zgodba kako to vem :) ). Če gledam ZM sem v šestem tednu nosečnosti, dejansko pa sem v četrtem, ker vem točen datum. Test sem naredila ta vikend in seveda je pokazal user posted image .user posted image Danes sem poskušala dobiti G, da bi se naročila za pregled, pa nisem nikogar dobila. V soboto pa odhajava na planiran dopust v tujino, bližnjo EU državo, problem pa je, ker bova bolj v alpskem delu. Veliko sem prebrala tudi o ss in sedaj me je malo strah, če bi slučajno krvavela ravno na dopustu. Torej, zanima me, če bi slučajno krvavela, ali naj kar tam letim na prvo dosegljivo urgenco (nisem niti prepričana, ali zavarovanje to krije?) ali lahko pridno mirujem in počakam do vrnitve domov (na dopustu bova teden dni - dejansko bom v 5.tednu nosečnosti, po ZM pa v 7.).
Zaenkrat se počutim super in razen par dni špikanja v trebuščku nimam nobenih drugih znakov ali težav. Tudi na dopustu sem zdaj nameravane aktivnosti črtala in bom lepo prelenarila s knjigami v rokah.

Hvala in LP!


(odgovor članu vodnarcica)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
21.7.2009 12:15:15   
Anonimen
Medvedekpu, najprej čestitke za user posted image . Žal sem šele sedaj videla tvoje vprašanje in upam, da že uživaš na dopustuuser posted image kar je tudi prav.

Ne se že v naprej obremenjevati kaj če začneš krvaveti. Tudi če začneš krvaveti "doma" nimaš kaj dosti naredit. Prva stvar je, da ne dviguješ težkih stvari ter da počivaš. Če pride do hujših krvavitev, greš v bolnico, kjer ti dajo buskopan (proti krčem)  in ti predpišejo počitek ter čakajo kaj bo.

Sporoči kako si, ko se vrneš z dopusta!

(odgovor članu medvedekpu)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
23.7.2009 11:31:49   
bellissima
Punce,
prosim za mnenje. Sem skoraj v 11 t in se mi je že parkrat zgodilo, da sem opazila roza izcedek. Ne gre za krvavitev, ker to opazim samo na papirju, ko grem na wc. Sem takoj klicala G in mi je rekla, da če se v dveh dneh umiri, ni treba hodit nikamor. Zanimivo je pa to, da se mi to dogaja npr. samo dopoldne, potem je en dan OK, pa naslednji večer zopet, potem dva dni nič,... Tako da na koncu ne vem, ali se je umirilo ali ne. Je imela katera podoben primer in ni bilo na koncu kaj hujšega?
Hvala za odgovore.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
25.7.2009 20:07:09   
medvedekpu
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Medvedekpu, najprej čestitke za user posted image . Žal sem šele sedaj videla tvoje vprašanje in upam, da že uživaš na dopustuuser posted image kar je tudi prav.

Ne se že v naprej obremenjevati kaj če začneš krvaveti. Tudi če začneš krvaveti "doma" nimaš kaj dosti naredit. Prva stvar je, da ne dviguješ težkih stvari ter da počivaš. Če pride do hujših krvavitev, greš v bolnico, kjer ti dajo buskopan (proti krčem)  in ti predpišejo počitek ter čakajo kaj bo.

Sporoči kako si, ko se vrneš z dopusta!



Hvala za spodbudne besede! Zgleda, da so bile moje skrbi odveč, saj je dopust minil brez težav in smo se danes vrnili trije v kompletku.user posted image user posted image Toliko kot sem se ta teden nabrala in prelenarila, pa res že dolgo nisem in moram priznati, da je prav pasalo. Sicer me je en dan dajala manjša slabost, tako da sem že mislila, da so se začele tele jutranje slabosti, vendar je bilo očitno tudi to prehodnega značaja, tako da zaenkrat vse kaže dobro.user posted image Prvi pregled imam pa drug teden in upam, da bo vse ok.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
26.7.2009 21:49:47   
piki4ca
Pozdravljene,

jaz sem imela v sedmem tednu rjav izcedek, sprva bolj malo, čez 2 dni pa je bil wc papir povsem rjavo-rdeč, ko sem se obrisala. Šla sem na urgenco, kjer so rekli, da nekaj ni v redu in da plod nima utripa. Dali so mi napotnico za čiščenje, če se v štirih dneh ne bi samo sčistlo. Cel teden sem imela ta izcedek, le da ga je bilo malo manj kot na začetku. Sčistlo se ni samo od sebe nič, tako da sem mogla konec tedna na čiščenje, po katerem sem malo krvavela (bolj kot izcedek) še 14 dni, zdaj je v redu, čez 1 teden pa imam pregled pri ginekologu. Upam, da je vse ok in da se bo naslednja nosečnost v redu iztekla (bila je moja prva). Tako da so mi napisali, da je šlo za grozeči spontani splav. Po kakšen času ponavadi pride do splava, če plod odmre? Meni se je zdelo malo čudno, da nisem splavila, pa je bilo 1 teden od prvega izcedka do čiščenja.

LP, Lidija

(odgovor članu medvedekpu)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
10.8.2009 10:58:05   
slomak
Živjo punce, no jest sm nazadnje pisala enkrat marca in namreč o mojem izcedku. Šlo je naprej, bla sm pa v 6 tednu in tudi moja prva. No zdj sm pa spet noseča in v 13 tednu in je vse super. Moj ginekolog mi je reku samo pozitivno naprej..res je tko. Ne smeš mislt kaj pa če bo to pa ono pa takoj na negativno stran obrnt vse. Jest nism mela hvala bogu nobenih težav in če mi ne bi ginekolg potrdu nosečnosti sploh ne bi vedla da sm ( test sm tud nardila ja :)), jest se počutm super. In upam da se boste vse ostale tud tko ob naslednji nosečnosti oz., če ste že nosečke. user posted image
lepo bodte in pozitivno naprej...

(odgovor članu piki4ca)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
11.9.2009 11:40:06   
Amoreay
Živijo! jaz sem popolnoma nova na forumu ampak ker me muči eno vprašanje bi želela če mi lahko pomagate pri odgovoru saj do zdaj sem slišala 3 različne. V čem je težava: pred 2 tedni sem imela konec menstruacije. včeraj se mi je pojavil krvavorjav izcedek. Sprva sem mislila, da mi mogoče menstruacija prehiteva ampak čudno mi je bilo ko sem pogledala danes izcedka skoraj ni bilo več. Kaj bi to lahko pomenilo.

Se opravičujem če pišem v narobno temo ampak res ne vemkje naj iščem razlago. Je imela že katera kakšne izkušnje s tem?
user posted image

(odgovor članu magnolija1984)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
20.9.2009 14:16:05   
simi5
Pozdravljene!
Tudi jaz sem nova na forumu in imam nekaj vprašanj, ker sm čist zmedena. Takole je....

12.9. bi mogla dobit M, dobila pa sem jo že 5.9. Problem je, ker ne vem, če je bla to res M. Ponavadi me rahle bolečine opozorijo na to, da prihaja, zdaj pa nič. Tud krvavitev je bila nenavadna. V bistvu samo dva dni rjavkasto rdeč ne ravno močan izcedek. In potem konec. Po tem me je začelo špikati v jajčnikih . To je trajalko 3-4 dni. Potem se je končalo. Danes, 14dni po izcedku pa sem ponovno dobila takšen izcedek in me zopet rahlo špika. Spet ni bilo bolečin kot ponavadi pred M. Sm pa imela namen v ponedeljek kupit test, ker s partnerjem delava na otročku. Zdaj pa ne vcem kaj naj si sploh mislim. Bi vas prosila za kakšno mnenje ali pa nasvet.

Lep dan vsem!

(odgovor članu Amoreay)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
2.10.2009 10:02:03   
ozzy
Ej kot da bi brala svojo zgodbo. Jaz se imela pri 1.nosečnosti spontani splav. Sedaj sem se končno odločila in v 6.tednu dobila rjav izcedek. Šla takoj ginek.dobila dobrostone in mirovanje. Izcedek se je ustavil vendar je sledila obilna krvavitev. Takoj sem bila na urgenci in že mislila, da je konec. Potem pa so me pregledali in rekli, da je zaenkrat plod ok in me zadržali. Dobila še buscopan proti krčem. po 1 dnevu je bilo na uz vse ok in zdaj sem doma še ¸1 teden na mirovanju. Potem pa zopet kontrola. Malo imam sedaj zjutraj rjav izcedek vendar ležim in mirujem. Več kot to nimam kaj narediti. Bomo videli. Sem pa sedaj v 7. tednu-šele.

Lp

(odgovor članu vodnarcica)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
2.10.2009 10:16:03   
DIANE
Tudi jaz sem imela v 9t izcedke najprej rjave in pol se je postopoma še rdeče. In seveda sem šla na pregled kjer ni blo več utripa in odšla na abrazijo user posted image user posted image .

Sedaj pa delamo pa se ne prime smrk smrk smrk.

ozzy držim pesti, da bo vse vredi ker vem kako je to teško.user posted image  ti pošiljam za srečo.

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 8:06:44   
Anonimen
pozdrav, tudi jaz sem nekje v 6. tednu. Včeraj sem zjutraj na hlačkah videla rjav madež sm bla čist paf..sm kr takoj misna na urgenco it, ker ne vem zakaj se to dogaja. Potem sem še nekajkrat čez dan videla na wc papirju tako sluz pa malo rjave barve zraven. Čez noč sem potem zdržala brez kakšnih izcedkov razen zjutraj ko sem se obrisalauser posted image user posted image kaj mislite da je še kaj upanja zame. Danes grem na pregled sem itak naročena..jaz upam da je vse ok. Kako veš pa da se je nosečnost prekinila. Resnično me je strah ker sva ga delala eno leto. Sm čist paf pa živčna ...upam da to ni še dodaten razlog za te izcedke. lpuser posted image

(odgovor članu DIANE)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 8:10:08   
nincrli
anonimna upam da je vse ok. Da te malo potolažim, veliko je nosečk, ki so imele te izcedke pa se je končalo dobro, tako da en user posted image zate! 

_____________________________

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 10:29:45   
valentinčica30
Da te potolažim tut sama sem mela izcedke tut take z ogromno količino sveže krvi, vendar sem trenutno v 23. tednuuser posted image user posted image user posted image , moram sicer večino ležat vendar se brimo za vsak teden posebaj in prepričana sem da bomo zmagali, tako, da nikar ne vrzi puške v koruzo. Zmeri je upanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 12:23:05   
Pafi73
pozdravljene,
sem prvič na forumu, imam pa iste težave kot ve. Sem v 21 tednu. Prve 3 mesece sem imela ves čas rjavkast izcedek, pa je ginekolog rekel, da je vse OK. V 20t sem pa malo zakrvavela in me je ginekolog poslal na UZ, kjer se je videlo, da se je posteljica malo odlepila od maternice in na tem mestu nastal hematom. Zdaj moram počivati. Sem zelo panična, ker se bojim da pride do predčasnega poroda, pri čemer dete ne bi preživelo user posted image .
Ali je katera tudi imela take izkušnje in kako se je zadeva odvijala?

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 13:39:24   
valentinčica30
Pafi tudi sama imam še vedno 1,5-2 cm posteljice, ki se ni sprijela nazaj, je prišlo namreč do odstopa. moja G mi je rekla, da pri blagih rjavkastih izcedkih naj ne delam panike če pa bi bila sveža kri naj se pojavim pri njej. Tudi samam veliko počivam vendar ne skoz, ker se mi zmeša.
navijam tudi zateuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Pafi73)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 14:16:27   
Pafi73
Valentinčica hvala za vspodbudo. Meni je pa rekel G, da če še kaj zakrvavim, moram takoj v porodnišnico. Jutri imam UZ, pa bomo videli kako je. Siver je user posted image zelo razigran - ves čas brca.
Morda veš kaj se zgodi s hematomom - moj je velik 3,2cm?


(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 15:24:33   
valentinčica30
Meni je razložila nekak tako, ko se otrok premika, lahko tut v njega hematom brcne in posledica tega je lahko krvavitev, hematom se ti lahko zaradi tega tudi sprazne. Tukaj jih je kar neki ki so z hematomom normalno donosile. Sicer pa bo najbolje da na pregledu, ki ga boš mela vse vprašaš G, ker lahko kaj napačno raztolmačim. Skratka men je rekla naj ne delam panike, probam počivat čim več, da ne povzročim ponovnega odstopa in to je to.

(odgovor članu Pafi73)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 15:49:54   
Pafi73
hvala za razlago. G vedno hiti in nima časa nič razložiti. Sicer pa bo tako kot mora biti, mar ne.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
5.10.2009 20:03:59   
Anonimen
evo sem s pregleda. noseča naj bi bila 5t in 3 dni. Videlo se ni še nič - razen odebeljena sluznica (me je pa vprašala, če res ni bilo večje krvavitve) tko da ne vem kaj bo iz tega. Dala mi je pa dabroston in pa bolniško. Kaj pravite imam kaj upanjauser posted image

(odgovor članu Pafi73)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
6.10.2009 12:45:44   
Bojana82
Anonimna, seveda imaš upanje......pri 5T, se redkokdaj že kaj vidi, meni se je šele pri 8 - 9T in marsikateri drugi isto!

Ti se kar pomiri in lepo počivaj......držim pesti, da bo vse okej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
8.10.2009 14:05:36   
Anonimen
Da vam sporočim, se mi zdi fer do vseh, ki sem jim morila z vprašanji. Zjutraj je bil izcedek spt opazen, zato sem se odločila takoj poklicati G in povedati situacijo. Oddrvela sem dol videlo se ravnotako ni še nič, zato sem dala kri. Hormona je blo nekaj čez 100...Rekla je da iz tega ne bo nič in da bom počasi zakrvavelauser posted image pač očitno mi je tako namenjeno se bom morala s tem sprijaznit. Me pa zanima, koliko časa naj zdaj čakam da bom začela krvaveti in s ponovno zanositvijo. hvala punceuser posted image

(odgovor članu Bojana82)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?