|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:03:05   
Čakajoča
Pozdravljene!

Bellaluna tudi mene zanima razlika med tetra in mako majčkami?
Zofy jaz imam že celo nosečnost težve z vročino! Skoz mi je vroče! Noter imamo med 20 in 21 stop. in moram biti obvezno v kratkih rokavih, pa še takrat se potim!
Nika_z lep pozdrav tudi iz moje strani! Moram ti povedat, da imava na isti dan PDP!
Perp vidiš, kako smo si različne! Jaz pa sem šla na sestanek za EA z dvomi, nazaj pa prišla trdno prepričana, da jo vzamem! In upam, da jo tudi dobim!

Meni pa nekaj ne gre v glavo! Prej sem imela modrček št. 75B. Potem, ko sem zanosila sem kupila 85B. Pa so mi skoraj premali. Pa sem si merila obseg POD PRSI pa ga imam 95cm. Kaj to pomeni, da potebujem modrček št. 95B? Joj, kar groza me je, kako sem se razširila!

Glede smrčanja sva z možekom enaka. Oba smrčiva, da je joj! Od kar sem user posted image  še toliko bolj! Tako je možek povedal, pa še sama se velikokrat zbudim ponoči in se zalotim, kako "žagam"!

Včeraj sva še šla po nekaj malenkosti za user posted image  (krema za ritko, mandljevo olje...). Manjka mi še samo modrček za dojenje in Fixies plenice.

Čao

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4801
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:08:22   
jagoga
Mako majčke so  iz bombaža z normalnin tkanjem (tako kot body), tetra majčke izgledajo enake, le da so narejene iz istega materiala kot tetra plenice.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 4802
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:10:10   
katj
jagoga, moj je star 14 mesecev.
že od cca 3h mescev sem ga navajala spat ob 8h in je rabu neki cajta da se je navadil, sam zaspat z uspavanko in dudo.
ko smo to upeljal, včasih je rabu tud 1 uro da je zaspal, sva hodila v sobo pa dudo not pa ven...ven iz zibke sem ga pa vzela v primeru če je jokal tako, da se mi ni zdel človeško. sva porabla kr nekaj energije.
ko se je navadil je ura za spanje ostala 8 in se je tok navadil, da če sem ga dala kasneje spat je bil tok utrujen da je težko zaspal.
zdej ko hodi v vrtec, ustane ob 5.20 user posted image  in ga moj pelje v vrtec. zvečer pa ga dam spat, kot sem napisala, najraje že ob 6.30, včasih tud prej. dam mu flaško mleka in brez problema zaspi.
čez vikend isto, ob 7h zjutri mu dam še mleko in spi do cca 8-9. spi v svoji sobi, če kdaj spimo pri mojih in takrat smo vsi v eni sobi, je drugače ko naju vidi, bi vstal ob 7h. ful ma mišk nalepljenih v sobi in pol se on pogovarja z njimi in igra z igračami, ki jih ima v postli, tud pol ure.
je pa tud mel obdobje, ko je kej trmaril, ampak sem vedla da je samo trma in ko se je naveličal je zaspal. in sploh ko vidi da ne bo nobenga v sobo, hitro omaga. upam da se vse to ne sliši kot da sem "šus" od mame. ljubim ga neskončno, ampak vem da je to za njega najbolje. in ko je naspan se zbudi ful dobre volje.
kok je pa tvoj star? še pije mleko po flaški?

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4803
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:11:41   
Sonnja
čakajoča se ti ne prideš v sg boga tista ko bo stabo.user posted image user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4804
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:12:11   
Sonnja
v sg rodit sm hotla napisat

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4805
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:18:51   
katj
zofy, glede dopusta sem jaz mela celo kolobocijo z našo kadrovsko. je nova na tem področju in zato ji še velik stvari ni čist jasnih. drugač je pri firmi že celo večnost in je ful v redu ženska in veš kok je blo težko ji dopovedat.
jaz sem od prejšnje porodniške, ki mi je potekla 19.10.07  na boliški in dopust itd. in mi ni hotla dat novega dopusta za 2008, ker nisem bla nč v službi. in sem brala zakone in ona tud, pa kr vztrajala. no na koncu, sem bla vztrajna in je spoznala da se je motila. vsak odstavek morš razumet, k ga prebereš, sploh v takih primerih ko je kej drugač. no v glavnem pol sm ga dobila. in res ga morš 10 dni izkoristit.

jaz z bradavičkam nisem mela posebnih težav, 2-3 tedne so mi skor solze tekle ko je mali zagrabil, ampak je Bepanten pomagal oz. pol je blo ok.

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4806
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:20:26   
Dinki
Punce, jaz pa tako razumem Zakon o delovnih razmerjih, da če si bolan, na porodniški ali kaj podobnega, lahko teh 10 dni preneseš. To sem brala tudi na nekem forumu s pravniškimi nasveti.


To res velja, ampak bi jaz morala v tem primeru celo leto 2008 manjkati (bolniška ali porodniška) če si pa v službi, pa ne moreš celotnega letošnjega dopusta prenesti v naslednje leto.

Čakajoča, tudi mene čist medejo te velikosti modrčkov....jaz imam od kar sem user posted image  že večje modrčke, zdej si moram pa še večjega kupit user posted image .....

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4807
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:20:28   
perp
Ja tale Ultiva se mi zdi prov pozitivna zadeva. Med popadki dobiš preko črpalke dozo za kratkotrajno ublažitev popadkov in dejansko res zmanjša nivo bolečine. Je rekla, da je razen EA to za otročka najmanj škodljivo. user posted image user posted image user posted image
PRavi, da je po pol porodnišnicah v Sloveniji to že utečena praksa, v Ljubljani pa dobijo to črpalko čez - beri 2. MESECA. Torej, če se našim user posted image  ne bo mudilo na svet, lahko to še ujamemo. Sicer ne bi rada bila prva, na kateri bi to sprobali, ampak bi pa vseeno bilo dobro imeti to možnost na razpolago.


Ja Dinki glede EA, je bilo res da morda ta zdravnica, ki je predavala ni bila neki težki govorec (kot npr. babca Gordana in ostale), vendar je povedala da
- ne dobiš EA če takrat ni v službi anastezista (ni možnosti predhodnega dogovora)
- zakaj so jih lansko leto naredili le 64 v Lj. porodnišnici?
- možnosti težjih glavobolov po porodu
-
-
joj pol sem pa že pozabila kaj še vse. Groza. user posted image  user posted image  user posted image
Ta nosečniška skleroza. Moram pogledat v zapiske.

A imate ostale tudi tako sklerozo? user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4808
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:23:33   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

Zofy, kaj vi pa kar v izmenah na porodniško hodite, a ste se tako dogovorile in planirale?user posted image user posted image


Hehe, to se v službi res vsi šalijo. Drugače pa ni bilo namenoma, če bi nama ratalo prej, bi šla jaz prva in tako pa grem pač druga in se lih za 2 tedna poklopiva, da si predava stvariuser posted image . So šefi ful veseli user posted image .

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4809
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:26:30   
jagoga
Katj, ja tvoj je kar dosti mlajši od mojega in ubošček se mi smili, ker mora tako zgodaj vstat za vrtec.  Pa ne me narobe razumet, vem da nisi za to zgodno vstajanje ti kriva in moram reči da imaš prav uredu način, da ga privadiš za samostojno spanje.
Moj bo maja star 3 leta in se mi je smilil, ko sem ga jaz občasno (povprečno 3 x v mesecu) mogla zbuditi 6:10 zjutraj, drugače je hodil kasneje skupaj z očijem. Pri starosti 15 mesecev (takrat je začel hoditi tudi v vrtec) pa tja do cca 20 meseca, je tudi pri nas bil takšen način in taka ura učinkovita, potem pa mi je začel plezati čez postelico (čez ograjo)in je kar sam prišel v dnevno sobo in če sem hotela da se naspi in zjutraj normalno brez problemov vstane, sem mogla začeti z njim hoditi v posteljo. Pri dveh letih je opustil še dudo, mleka pa v postelji ni nikoli pil, in je rabil še več časa da je zaspal. Sam pa ni hotel biti v spalnici. No zdaj boste pa lahko še po meni začele pljuvati, da sem preveč popustljiva.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4810
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:42:13   
katj
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

Pri starosti 15 mesecev (takrat je začel hoditi tudi v vrtec) pa tja do cca 20 meseca, je tudi pri nas bil takšen način in taka ura učinkovita, potem pa mi je začel plezati čez postelico (čez ograjo)in je kar sam prišel v dnevno sobo in če sem hotela da se naspi in zjutraj normalno brez problemov vstane, sem mogla začeti z njim hoditi v posteljo.


tega se še "bojim".
men se je tud smilu, ko sem pomislila da bo mogu tko zgodi vstat, ampak pol k sem vidla da ni problema. vrata odprem od sobice, mal bl trdo hodiva s copati in se zbudi. skor čist vedno dobre volje.
sej bi ga lah mela doma, samo v vrtcu ful uživa in mislim da se mu tam bolj dogaja kot če bi bil z mano doma. pa tud ko pride dojenček, se mu ne bi mogla posvetit, ne enemu ne drugemu in mislim da je tako prav.
pa še to je....zakaj bi bla čist scuzana, če ni potrebe. že tko smo hitr naročil.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4811
   RE: Marčevke
25.1.2008 13:56:36   
Katiandi
Margetka, si me kr mal potolažla glede sladkorja, sam potem pa ne vem, kok nekateri tak komplicirajo drugi pa ne. Bom pa se držala diete, vsaj vse bolj v manjših količinah pa več sadja in zelenjave.
Glede solidarnostne pomoči je pa tako, kot je rekla jagoga: ena kolegica je zaprosila in dobila okrog 600 €, dela pa v šolstvu. Poskusit je treba pa prošnjo napisat, itak te ne morejo pojest zaradi tega.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4812
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:04:21   
janet
Ne v zdravstvu delam.

Doklade ma pa moj, ko dela v avstriji pol pa zaprosiš za razliko enkrat na leto za lansko leto, je pa spet en kup papirjev za uredit.user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4813
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:05:08   
marita
To res velja, ampak bi jaz morala v tem primeru celo leto 2008 manjkati (bolniška ali porodniška) če si pa v službi, pa ne moreš celotnega letošnjega dopusta prenesti v naslednje leto.


Dinki: jaz sem primer, ko bom celo leto 2008 odsotna od dela: bolniška in porodniška. Dopusta nisem pa nič izkoristila, tud starega ne, ker sem šla takoj na bolniško. Vse skupaj sem pustila na miru, iz kadrovske me pa tud niso nič obvestil. A bi to zame pol veljalo al kako?

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4814
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:07:00   
Dinki
A imate ostale tudi tako sklerozo?


ja Perp, meni je to čist znano user posted image ....pa kar ko grem ven iz hiše, pozabim ključe od avta.....sam da ne bomo pozabile it rodit pa bo vse OK user posted image

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4815
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:07:10   
lucalu
perp v Celju imamo ULTIVO... je sestra v MŠ rekla, da se njej zdi full vredu in boljše kot EA. Stane pa isto... vsaj pri nas. Mislim pa, da je nimajo še povsod user posted image
mergetka user posted image user posted image user posted image  čestitke za uspešen pregled!!!
Čakajoča tetra majčke so iz takega materiala kot navadne plenice, mako pa je vrsta bombaža... torej so to bombažne majčke. user posted image
Katiandi kar se pa tiče diabetesa, si pa sigurno iz Celja... user posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 4816
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:07:31   
janet
Aja pomoč sem tud js dobila glih ta mesec.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4817
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:12:28   
Azzurra
Je potrjeno na testu s 100 g glukoze, da imam nosečniški diabetes. Tako me je še to doletelo, ki kot da ni bilo dovolj vsega. Dobila sem načrt za prehranjevanje in ni mi problem živet brez sladkarij, ker jih itak konzumiram malo in izjemoma, bolj je problem se priučit vsega tega, uvest disciplino in red, tudi tehtat moram vse, pa jest na 3 ure...sej verjamem, da se človek navadi vsega in mu potem steče, a jaz imam le še mesec dni do PDP in moram zelo na hitro usvojit vse te navade, red in disciplino...

Malo sem pa jezna, ne, ker kot prvo so mi sploh prvi test s 50 g glukoze naredili šele, ko sem jih jaz spomnila na to....test sem delala 24.12. in izvide sem dobila šele 18.1., a je bil cuker povišan! tako sem zgubila en mesec, ker če bi me takoj poklicali, bi takoj šla na 100 gramski in bi takoj začela z dieto, tako pa je šel mesec dni mimo z visokim cukrom in bogve kakšna škoda je že bla narejena?! ma, jezna sem.

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4818
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:14:50   
katj
marita, ti maš podobno kot jaz, glede dopusta.
če jaz prov razumem, firmi ni v interesu da ti da dopust, ker ti ga more plačat. bolniška nad 30 pa ne gre iz njihovega žepa. in, a ni fajn če maš še preden greš delat po porodniški še star in nov dopust za pokurit? sej maš še čas to spremenit. jaz bom zato 20.1 prekinla bolniško in koristla 10 dni dopusta in pol mi ostane še 12 dni, preden pridem v službo al pa kasneje + nov dopust 2009.

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4819
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:19:13   
lucalu
Azzurra se mi kar smiliš... Jaz sem tudi kar nekaj časa rabla, da sem se navadla na to prehrano, s tem, da jaz se še včasih pregrešim, ker sladkorne sploh nimam user posted image , pa je sladkor vseeno na normali, ko si ga zmerim. Tolaži pa te naj to, da bo itak kmalu konec...

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 4820
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:29:56   
janet
Tudi jaz sem hotela prekinit bolniško in izkoristit 12 dni dopusta, da mi nebi propadel pa ne morem, ker imajo nadomestilo za mene in ne dovolijo prekinit bolniške, ker uničim " nadomestilo", tako da mi 12 dni novga propade, ostalo si pa lahk prenesem.
Kak so butasti, prej pa noben nič ne pove - da bi na začetku bolniške koristila, če bi vedla!!! Halo!!??

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4821
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:30:48   
Azzurra
lucalu, sej ni frke, bom že user posted image  Po eni strani si mislim tudi, da je ta način prehrane celo pravilen in čisto v redu (samo jaz že od prej ne jem nezdrave hrane, ne jem sladkarij, kavo pijem brez sladkorja, čaj tudi, tudi brez medu, sladkarije - very very občasno, ne pretiravam s slanim, v prejšnji nosečnosti priznam, da sem morala vsaj 1x na mesec v mc donalds, zdaj pa me sploh ne zanima taka hrana...), no, pa se vsaj ne bom ful zredila, a ne? do zdaj imam +7 kg in OT 101cm, otrok v 33t 5 dni ima ocenjeno težo 2230, tako da se mi ne zdi, da bi bil nek ful ogromen otrok, pač odstopa za kak teden, pa tudi ima po komu odstopat, saj ima očka cca 1,95 m...



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4822
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:36:46   
marita
katj, janet: js sem itak mela rizično nosečnost zarad krvavitev, tako da sem mogla it takoj ležat na bolniško, takrat tud pomislila nisem na tele zadeve z dopusti, ker itak v tistem trenutku sploh ne veš kako se bo vse skupaj odvijalo. Sedaj na koncu pa tud nisem mogla prekinit bolniške, da bi koristla dopust. Itak začnem s porodniško že 2.2., tko da zdj je kar je. user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 4823
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:37:33   
Dinki
Dinki: jaz sem primer, ko bom celo leto 2008 odsotna od dela: bolniška in porodniška. Dopusta nisem pa nič izkoristila, tud starega ne, ker sem šla takoj na bolniško. Vse skupaj sem pustila na miru, iz kadrovske me pa tud niso nič obvestil. A bi to zame pol veljalo al kako?


Joj, tolk smo zdej zakomplicirale glede teh dopustov....kolikor je meni znano je tako, da moraš letošnji dopust po zakonu koristiti 10 dni v tem letu, preostanek pa do junija naslednje leto. Če teh 10 dni ne koristiš ti jih brišejo. Vendar  mislim, da jih tebi ne bi smeli kar tako brisati če si pa na bolniški. Ti predlagam, da pokličeš svojo kadrovsko in se pozanimaš....škoda je da ti jih kar vzamejo.

Azzurra...bedno...drugo ne vem kaj naj rečem. Vem, da si je težko razložiti zakaj te je po vsem še to doletelo, samo se res poskusi tolažiti s tem, da imaš na srečo le še en mesec....Kako drugače? Zadeve štimajo? Ni te kaj dosti na RRju. user posted image

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4824
   RE: Marčevke
25.1.2008 14:39:15   
nika_z

Jagoga


Meni so bradavice do krvi razpokale že pri drugem dojenju, saj hčerka ni znala zagrabsti oziroma povleči. Sestre v porodnišnici so mi svetovale naj si bradavice mažem s kremo
Bepanthen (saj je brez vonja in okusa ter neškodljiva za dojenčka) po vsakem dojenju in večkrat med obroki, dojiti pa naj probavam z nastavki oz. ščitniki, da ne bi dojenček prišel v stik s krvjo.  Odsvetujejo brisanje bradavic z brisačo, saj naj bi bile te pregrobe. Po omivanju bradavic naj bi se te same od sebe posušile. Priporočajo tudi redno menjavanje blazinic.

Res pa je, da če enkrat razpokajo rabijo kar nekaj tednov da se pozdravijo. Meni so pomagali zgornji nasveti.  Po skoraj mesecu dni sem ukinila nastavke, s kremo Bepanthen pa sem se mazala še naprej, kljub temu da so bile bradavice zdrave.





(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?