|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vse o porodu z ultivo
21.8.2007 16:47:33   
liljana
Najlepša hvala za odgovor. Upam, da ne bom prepozna za ureditev tega, ker imam  rok čez dva tedna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: vse o porodu z ultivo
21.8.2007 19:37:45   
*lenc@*
Čaw, sem obljubila, da bom napisala o Ultivi. Ja, naročila sem jo v porodnišnici KR, pa mi je niso dali. Ker babca glih ni bla najbolj za to in oni so za čisto naraven porod.

Svetujem tistim, ki greste rodiz z ultivo v kranj, da se pogovorite z anesteziologinjo in ta naj že vnaprej pove babcam, ginekologinji, da boste tako rodile in da se jo obvesti ob vašem prihodu.
Pr men je blo to, da sem mela pop na 5 min, pa so rekle, da čez noč ne bomo forsiral poroda(???????????) in da do ultive bom že prišla, pa da so za naraven porod. To je blo ob pol 10h, rodila s svojimi pop brez kakršnega koli analgetika ob 2h.
Javit bi mogle ob 10h za ultivo, pa ne... Poklicale so jo ob 00.30, ko msem bla odprta 10cm in anesteziologinja je rekla, zdaj pa nimam kaj več... IN  bila huda nad babcai oz izrazla nezadovoljstvo.

Šla sem v kr (od doma 45km), da bi dobila ultivo... Š edanes mi ni jasno, zakaj ne??????!!!!!!!

razlog, da me niso dal v porodno - Ker je bila noč in bi počakal do jutra, pa bali so se komplikacij, ker je bil velik trebuh... Zakaj potem ponoči kr porodnišnice ne zaprejo(porodnega oddelka)? Drugače je blo ok, oskrba po porodu!!!!! Tud babce so pol vidle, da je bila napaka, da so me dal na oddelek ob 22h, češ da naj zaspim in si odpočijem!!! Ja, valda s pop na 5 min, čez eno uro me je pa že trgal in sem šla v porodno k ni blo več za zdržat.

K sreč je bil sam porod hitro izpeljan!!!!!!!!!!!!!!!


Zdaj jo pa sploh priporočam to ultivo - ni potrebno nič podpisat, olajšajte si porod, mo je bil zlo hiter in brez komplikacij, pozanimajte se o možnostih rojevanja.

Če pa vam ni za to, pa dihajte...... pravilno, kar je meni ostalo kot edina obramba pred popadki.

In res je to, bolečino pozabiš, pa je šele en teden nazaj! Tudi to bom napisala, boli, ampak se zdrži!!!!!

Na kak način, pa si same izberite!!!!
Pa srečno.


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: vse o porodu z ultivo
22.8.2007 21:56:02   
Anonimen
In res je to, bolečino pozabiš, pa je šele en teden nazaj!


Lenča, to pa je hudo, da se zmeniš za nekaj pa ti potem nočejo dati user posted image .



Glede bolečine ... jaz 1. poroda, bolečin, ne bom nikoli pozabila. Še zdaj s ejih po 2 letih spominjam. Spominjam se vsakega popadka, vsako izgubo zavesti med popadkom, vsako izrečeno kletvico, vso mesarijo...

Dihanje????? nič ni pomagalo....maska...šla na živce in me je še bolj motila...

Jaz, če meni ne hoteli dati ultive bi naredila tak halo, da joj. user posted image

(odgovor članu *lenc@*)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: vse o porodu z ultivo
24.8.2007 19:47:01   
Martinčka
tega pa res ne razumem, kako so lahko taksni? lenča res si dobra, da jim nisi jih pošteno napela.. upam, da si zaradi jeze vsaj boljš potisnilauser posted image ..
ne res, ne vem zakaj se ne držijo tega kar se dogovoriš z njimi? zaradi taksnih stvari je mene ze vnaprej strah zanosit, k te takšne stvari lahko doletijo na koncu zaradi neposlušnosti in ignorance. jaz bi jim dala vetra še pa še...

vseeno lenčka, čestitke ob user posted image  in uživajte ob mali Lini:) Sem vam mamicam prav fauš k ste take srečke.. pa ne na slab način fauš.. na tak leep način:)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: vse o porodu z ultivo
24.8.2007 20:04:10   
kepica
Spet KR in njihovi naravni porodiuser posted image Obupuser posted image Ne vem, kako si lahko kaj takšnega privoščijo. Kako potem sploh upajo delat reklamo za ultivo. Brez besed sem. Pri vsaki takšni izkušnji, ki jo preberem, sem bolj prepričana, da bom rodila na Jesenicah.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: vse o porodu z ultivo
3.9.2007 9:15:45   
*tajda*
Paštetov kruh mene pa znima če veš koliko si bila odprta ko so ti dali ultivo?

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: vse o porodu z ultivo
5.9.2007 16:01:38   
Anonimen
Ultivo ti lahko dajo neglede  na to koliko si odprt in kdaj koli.

Jaz sem bila 3 cm odprta že teden dni pred porodom. Meni so sprožili porod z umetnimi popadki,. Dali so mi pa par minut po tem, kot sem dobila tisto zadevo za umetne. Sem se že spraševala zakaj so mi takij hitro dali ultivo, ker popadkov še nisem čutila. Sicer pa je tako bilo skoraj vse do konca poroda user posted image .

Se spomnim, da se je ena mamica pred mano mučila 12 ur, tako, da je bila z močmi že na koncu. Pa so potem klicali anestetzistko, da ji je prišla dat ultivo, in je rekla, da so se takoj bolečine zmanjšale za več kot 50%. rodila je pa potem v roku 10 minut.

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: vse o porodu z ultivo
5.9.2007 22:01:56   
sinnerka
halo punce tudi jaz se zanimam za rojenje z ultivo pa me zanima komu moram povedati da dobim napotnico ali kako to poteka. kar se tiče poroda pa kaj moram prosite pa vprašati sem čista nevednica.
aja paštetov kruh ti si rodila v murski soboti???  jaz sem z murske sobote vendar sem se odločila za ptuj ker pač sem slišala zelo dostih negativnih stavi o soboti.  bi pa vprašala kakšno izkušnjo si ti imela

oprostite za moje neumne vprašanja samo sem rez neizkušena pa nevedna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: vse o porodu z ultivo
6.9.2007 8:02:15   
BELAJ
POTREBUJEM POMOČ. SEM V 22 TEDNU NOSEČNOSTI IN NA ULTRAZVOKU SO MI ODKRILI, DA IMA OTROK ZAJČJO USTNICO. POSLALI SO ME NA PREISKAVE NAPREJ V LJUBLJANO. ALI JE KAKŠNA ŽE IMELA TE PREISKAVE IN KAKO DOLGO TRAJAJO?

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: vse o porodu z ultivo
6.9.2007 11:45:16   
Anonimen
sinnerka, za ultivo moraš reči svojemu ginekologu, ki ti da napotnico za posvet z anesteziologom. TAm ti potem vse povejo, lahko si pa prebeš mojo porodno zgodbo na 1. strani.

Ja, jaz sem rodila v MS. Jaz nimam nobene slabe izkušnje. LAhko povem samo najboljše. Če pa imam še kakšno vprašan je, pa se lahko zmeniva tudi ob kavici. JAvi.

(odgovor članu BELAJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: vse o porodu z ultivo
6.9.2007 18:08:43   
sinnerka
hm jaz sem v 29tednu a potem lahko že svojo ginekologinj zagnjavim za napotnico, upam samo da jih nebom dobila po nosu zakaj nočem naravno rodit ker sem še precej mlada user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: vse o porodu z ultivo
6.9.2007 18:17:18   
*tajda*
Sej porod z ultivo je še vedno naraven.To je samo sredstvo za lajšnje bolečin.Če ti bo pa kaj rekla ji pa lahko poveš da je lajšanje bolečin osnovna pravica bolnika oziroma v tvojem primeru porodnice.Tko da naj te ne bo nič strah vprašat.user posted image

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: vse o porodu z ultivo
6.9.2007 18:44:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka

hm jaz sem v 29tednu a potem lahko že svojo ginekologinj zagnjavim za napotnico, upam samo da jih nebom dobila po nosu zakaj nočem naravno rodit ker sem še precej mlada user posted image




ti ji kar reči, če meni moj ni nič rekel, tebii tvoja še bolj ne bo

(odgovor članu sinnerka)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Moj porod z ULTIVO
6.9.2007 18:54:41   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Bubi- v materinski šoli in na razgovoru z anesteziologinjo je bil prav povdarek da se skrajša I.porodna doba - pa ti misliš da lažejo


Ne trdim, da lažejo, ampak mi ni jasno, po kakem principu. Če zna katera razložit, prosim.... Pač ne vidim povezave, kako bi en močen analgetik, ki se v možganih veže na opiatne receptorje in s tem prepreči občutenje bolečine, pospeševal odpiranje MV user posted image user posted image user posted image  

Hkrati pa so prav v isti materinski šoli poudarili, kako se ta učinkovina hitro razgradi in da sploh ne pride do otroka (in tako ne vpliva na njega). Dokazano pa je, da učinkovina prehaja posteljico.....

sem o tem že pisala, ko je paštetka načela debato že pred porodom.


Pa še to, da me ne bo katera narobe razumela: meni se zdi tale PCA ful dobra zadeva, veliko boljše kot če te naenkrat zadenejo s celo dozo (kot so recimo mene).
Pa s paštetko sva kolegici, user posted image user posted image user posted image tako da to moje pisanje niti slučajno ni napad na njo!



Ce zadeva ne pride do otroka sem jaz burek, oprostite izrazu. Jaz tej farmaciji ne zaupam prevec, sploh kadar gre za mojega otroka. Se mi zdi epiduralna boljsa rec. Zatri bolecino tam kjer nastaja. Od tistega pa otrok res nic nima. Ceprav sem se vedno za naravno, pa kaksna alternativna metoda poleg.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Moj porod z ULTIVO
6.9.2007 19:00:04   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: TheAngel

Aha dr. Rozman je še rekel:
- ulitva 0 €
- EA 50 €
- dosegljivi 24/7
- vpliv na otroka minimalen - je zaspan
- posledice - ultiva alergija smrt
- EA hrbtenica... hromost od pasu dol (to dvoje pač podpišeš)

Pa sigurno sem kaj pozabila.



Kaksne neumnosti pa trosis. Pri EA ne more priti do hromosti, ker jo dajejo nizje v hrbtenici, kjer teh zivcev ni. Mislim.. To ziher dr.Rozman ni rekel, al pa ima kaksno financno podporo od kaksne farmacevtske firme, ki trzi Ultivo.

A ve kdo, kdo dela Ultivo? user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Moj porod z ULTIVO
6.9.2007 19:10:38   
Seven*
Aha. Sem nasla proizvajalca. Vse jasno. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Moj porod z ULTIVO
6.9.2007 19:19:47   
Tanayya29
ja to ponavadi trosijo tisti,ki niti ne vejo kaj pa kako,pol pa kr neki napišejo...

jst sm bila na pogovoru v Kranju pri dr. Ažmanu,mi je vse lepo razložu,sam sem vprašala le za EA..

vem pa da je v Kr možno dobiti tudi Ultivo..

lp.


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Moj porod z ULTIVO
6.9.2007 19:56:40   
sinnerka
men pa nekako ultiva bol diši kot ea user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Moj porod z ULTIVO
6.9.2007 21:41:12   
*tajda*
Seven seveda lahko prde do hromosti ampak je ful mal možnost,še na listu kjer podpišeš piše 1:100000.Pride lahko do hematoma okrog živcev in če ne prideš takoj do nevrokirurške oskbe si lahko paraplegik.To nam je razložil tudi anastezist v Postojni.Ampak kot pravim možnosti so res majhne,zato je ta način dokaj varen.
Ultiva pa pride do otroka ampak v zelo malih količinah in zelo hitro izzveni,zato jo toliko uporabljajo v tujini ker je trenuno najboljše med opioidi za lajšanje porodnih bolečin.
Zaslužek je pa tako al tako pri ultivi ali pri Ea,tko da se ne razburjatuser posted image

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Moj porod z ULTIVO
6.9.2007 23:23:07   
Seven*
Cisto tako iskreno, med brati.. A res hocete zadevat (dobesedno) otroka se preden se je sploh rodil. Vsekakor vredno razmisleka..

Kako dalec bi sle porodnice, da jih res ne bi nic bolelo? Pa da ne bo mislila, da katero osebno napadam, samo pac v razmislek.

Ultiva je vec kot ocitno bila v zadnjem casu dobro promovirana. Vprasajte se samo zakaj je zadnji cas veliko v uporabi, ce pa je na trziscu ze dolgo casa. Marketing naredi svoje..

Labor and Delivery Respiratory depression and other opioid effects may occur in newborns whose mothers are given ULTIVA shortly before delivery. The safety of ULTIVA during labor or delivery has not been demonstrated. Placental transfer studies in rats and rabbits showed that pups are exposed to remifentanil and its metabolites. In a human clinical trial, the average maternal remifentanil concentrations were approximately twice those seen in the fetus. In some cases, however, fetal concentrations were similar to those in the mother. The umbilical arteriovenous ratio of remifentanil concentrations was approximately 30% suggesting metabolism of remifentanil in the neonate.


Vir:http://www.druglib.com/druginfo/ultiva/precautions/




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Moj porod z ULTIVO
7.9.2007 10:33:01   
*tajda*
Pol bi se lahko sekirala vsaka mamica ki ima Cr v splošni anastezijiuser posted image
Ampak sej veš vedno se lahko pljuva po vsem zato kar....

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Moj porod z ULTIVO
7.9.2007 11:00:30   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: *tajda*

Pol bi se lahko sekirala vsaka mamica ki ima Cr v splošni anastezijiuser posted image
Ampak sej veš vedno se lahko pljuva po vsem zato kar....


Carski rez naredijo zato, ker ne gre drugace. Pa naredijo ga v par minutah. V petih minutah je ponavadi dojencek zunaj.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Moj porod z ULTIVO
7.9.2007 11:01:30   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

IZVIRNO SPOROČILO: *tajda*

Pol bi se lahko sekirala vsaka mamica ki ima Cr v splošni anastezijiuser posted image
Ampak sej veš vedno se lahko pljuva po vsem zato kar....


Carski rez naredijo zato, ker ne gre drugace. Pa naredijo ga v par minutah. V petih minutah je ponavadi dojencek zunaj.



Pa se to.. Jaz po nikomer ne pljuvam. Sem mislila, da mi bo mogoce kaksna mama hvalezna ko bo to prebrala, ker pac malenkost vem o teh zadevah.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Moj porod z ULTIVO
7.9.2007 11:09:00   
*tajda*
Vsaka ima pravico odločat kako bo rodila in prav je tako.user posted image Tud za Cr se da zmenit.Vedno se pa najde nekdo ki pridiga.user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Moj porod z ULTIVO
7.9.2007 11:35:11   
marjetica80
Pozdravček!

Ne se kregat dekleta! Ne vem zakaj bi se morala matrat, če ni potrebe.. Pa najbrž v porodnišnicah ne bi ponujali stvari, ki škodijo mamicam ali dojenčkom.. Moja mala miška verjetno v prvih minutah ne bo imela kaj dosti od mene, če bom čisto fertik od bolečin!! user posted image  Razmišljam o možnostih, imam pa časa še 3 mesece... Tajda, nisem pa vedela, da se da tudi za carski rez zmenit user posted image  Kje je pa to izvedljivo?

Lep dan in veliko brc user posted image


(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?