|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali je to sploh dopustno?
31.8.2007 13:39:50   
Anonimen
Isto so imeli v vrtcu od tamalega od fanta, pa so se uspeli zmenit, tako da je prav. Pa je ravnateljica tudi oklevala zaradi VIP zadev, pa so ji potem jasno pokazali s primerom. Je pa od enega fantka v skupini od tamalega v tem, pa lahko kaj Ales vprasa, ce rabis.
LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ali je to sploh dopustno?
31.8.2007 13:50:27   
Anonimen
Da ne bomo zašli: sploh ni problem fantek s PP, niti število otrok v skupini, problem je, ker so štirje predšolski v nižji skupini, nepredšolski pa v višji. Samo to. In samo to me zanima, če je to dopustno? Sicer pa ja, hvala nejcko, šolska inšpekcija, hvala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ali je to sploh dopustno?
31.8.2007 13:53:20   
nejcko
Imaš prav, Spliš, ni nujno. O tem odloča komisija glede na stopnjo prizadetosti otroka oz. glede na težo njegovih individualnih zahtev.

Itak pa nam je vsem tukaj gor jasno, da v tem primeru sploh ni sporen otrok s PP, ampak način, kako so formirali skupini. Čeprav nisem nikjer zasledila pravila, kako se morajo formirati skupine, je po moje logično, da naj bi vrtec vendarle poskrbel za to, da so skupine čim bolj starostno homogene, konec koncev je to tudi v dobro otrok, saj je pričakovati, da naj bi vsaj večina teh otrok potem šla skupaj v šolo.

Je pa res, da so vip veze nekaj za bruhat in tudi pri nas so se dogajale podobne spletke, ampak ni bilo tako očitno, kot v al bininem primeru. Tukaj gre za očitno degradacijo - otroci, ki naj bi šli prihodnej leto skupaj v šolo, so v bistvu zdaj ločeni.
Ne razumem pa teh prepotentnih in ambicioznih staršev. Kaj user posted image  ne štekajo, da bodo njihovi otroci drugo leto padli zaradi njihovih ambicij spet v popolnoma novo skupino, k drugi vzgojiteljici! A jih to nič ne gane, mater!!!

Uf, me razpi... take zgodbe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ali je to sploh dopustno?
31.8.2007 21:18:08   
petra*
Jaz pa razmišljam malce drugače: sama sem vzgojiteljica v heterogenem oddelku ( 3-6 let) in imam zelo dobre izkušnje kot tudi celoten kolektiv našega vrtca in tako smo uspeli vse skupine ustvariti v heterogene. Ne čutimo, niti strokovne delavke niti starši, da bi zaradi starostne razlike bili kakšni otroci prikrajšani. Delamo v kotičkih ( KZK ), poudarek dajemo individualizaciji ( vodimo portfolio za vsakega otroka ) V kotičkih so materiali oz. dejavnosti za vse razvojne stopnje. Vodim tudi kar nekaj obogatitvenih programov v katere je vključena celotna skupina vendar so vloge in zahtevnosti razdeljene glede na posameznika oz. razvojno stopnjo.Občasno res "ločimo" in s starejšimi delamo v drugem prostoru ipd.Izkušnje in rezultati so takšni, da so otroci zadovoljni, dosežejo vse individualne cilje hkrati pa je v takšni skupini bolj čutiti pripadnost, sožitje, manj je agresivnosti med otroci, znajo se dogovarjati, starejši mlajše opozarjajo na pravila, starejši so v pomoč mlajšim ... delujemo kot ena velika družina. Mlajši se učijo od starejših, starejši pridobivajo na samozavesti. iN vsako poletje, ko "mini maturantje "odhajajo v šolo se 5 letniki veselijo, ker bodo "najstarejši" :)
Ne vem, to so moje izkušnje. Tudi moji otroci so bili v heterogenih oddelkih in sem bila zadovoljna tako z razvojem kot tudi s počutjem. Osebno so mi heterogeni oddelki všeč, saj nas spominjajo na naravno zgradbo družine...
kar se tiče otrok s PP. Odločajo se gelde na odločbo in mnenjea različnih strokovnjakov.Tudi sama imam otroka s PP in zaradi tega dva otroka manj in občasno pomoč pri sprehodih, izletih ( deček je gibalno oviran ).

Vse dobro in veliko, veliko lepih trenutkov ob začetku novega šol. leta.


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?