|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
15.9.2007 12:33:27   
sonce78
V 34t je tudi moj sonček bil v medenični vstavi. Ginekolog mi je predlagal zunanji obrat v kolikor se do naslednjega pregleda (37t) ne bo sam obrnil. Na naslednji pregled sem prišla vsa prestrašena in na srečo se je sam obrnil v glavično vstavo user posted image user posted image user posted image .

Zunanji obrat bi pa odklonila, ker se mi ne zdi naravno ter sem mnenja, da nek vzrok obstaja, da otrok ostane v taki vstavi. Zakaj ga siliti v nekaj kar noče. Sicer bi pa šla roditi v Celjsko porodnišnico, kjer v medenični vstavi sploh ne rojevajo naravno ampak jim naredijo CR.

Držim pesti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
17.9.2007 19:45:05   
hillmagic
Kot vidim se veliko naših sončkov kar samih obrne navzdol. Super Na neki način si zelim da bi se tudi moj obrnil Ampak kot je rekla sonce78 se čisto strinjam. Zakaj ga bi neki na silo dol obračala Če mu tko očitno čisto paše. PREMIKA PA SE FULL tako pri koncih prv čutim kako se iz levega boka prevali na desno stran Res hecno Pa po GLAVI ga ze sedaj lahko božamuser posted image . Lahko potipam koliko veliko kapico mu lahko kupim.
Sem v 36 tednu in bom ze prezivela Ven bo prisel tako ali drugace. Ker je baje zelo velikuser posted image upam da me ne bojo prevec matrala Gotovo bo CR...
No mamice in nosecke lepo se imejte user posted image

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
17.9.2007 21:00:29   
sonce78
user posted image user posted image user posted image user posted image za pozitivno razmišljanje! Boš videla, da bo vse ok in boš kmalu cartala svojega user posted image .

Bravooo in lepo nosečnost še naprej!!!!!

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
18.9.2007 13:42:21   
tonja
Moja prijateljica in moja sestra sta imeli ta problem, obe sta šli na obrat in pri obeh je bil neuspešen.

prijateljica - rodila s CR

sestra - je šla v porodnišnico po datum za CR, povedali so ji, da je že 4 cm odprta in so šli kar direkt v porodno. Ima pa tak prag bolečin, da do 9cm, sploh ni čutila popadkov tako da ji tudi roditi ni bilo težko in pravi da je to mala malca user posted image . Ko bi blo še pri men tako pa ni bilo! No pa saj tudi tako zlo hudo ni blo user posted image , ko dobiš malčka v naročje je res vse pozabljeno.

Aja pa še to, kar jaz nisem vedela: bolijo popadki in ne iztis. Jaz sem cel čas med popadki jamrala, kako bo bolelo ko bo šel ven, če me že sedaj tako boli pa za tisto ko je šel ven sploh nisem vedela!!!!

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
20.9.2007 15:33:05   
hillmagic
Kako mi gre? Sem postala zopet bolj vesela in zaupam da bo vse vredu In da je tako prav. user posted image  še sedi in pridno meditira njegov OMMMM mi premika celi trebušček. Vsak me skoraj vpraša če nosim dvauser posted image user posted image  . Upam , da me G ne bo postrani gledala ker nisem šla na zunanji obrat. V smislu da jo nisem upoštevala. Drugi teden grem na pregled in takrat ji moram reci da na napotnico napiše za carski rez in zraven razlog npr : medenična vstava + velik dojenček+ velika glavauser posted image  
Hvala vsem za podporo in dobre želje
user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
3.10.2007 11:43:30   
hillmagic
Sem v 38.tednu in user posted image  lepo čiča na svoji ritiki Ga lahko po glavici božam. Moja G ni bila nič jezna name ker nisem šla na obrat Mi je napisala napotnico za v LJ v petek imam pregled da vidijo ali bo CR ali pa ga bom poskusala kao poroditi... Ker je velik v petek bodo točno videli koliko bo verjetno CR...
A mislite da bom ze v petek notri ostala ali pa samo datum CR dobila

LEp dan vsem mamicam in trebusckom user posted image

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
3.10.2007 17:04:42   
LadyB
Jaz sem šla maja na obrat v Kranj, v druge ga je ratalo obrnit. Sploh ni bilo tok hudo kot pravijo, vsaj men. Najprej ko sem prišla so me dal na UZ, tam mi je full postaven zdravnik probal kar takoj obrnit, brez tablet, Ker ni ratal, sm mogla ostat, 2 dni sm jedla tablete za mehčanje maternice, pa dobiš še en obliž za preprečitev popadkov, od katerega full boli glava. No to je blo edin kar je blo boleče.  Pote m so spet probal, aja dobila sm še protibolečinsko inekcijo, in seveda moja trma se še vedno ni hotela obrnit. Pol so me vprašal če bi še enkrat rada da poskusijo, in sm vztrajala še naprej. No pol sm spet dva dni jemala tablete, pa obliž user posted image , in je pol končno ratal. Aja z rokami zdravnik poišče glavico pa noge, in ga s pomočjo sestre probata počasi porint.
Jaz bi se na tvojem mestu odločila za obrat, ker v primerjavi z bolečinami po CR, al pa rojstvo z nogicami, to ni nič hudga.
Pa full je blo dobro vzdušje tam, sestre so ble full prijazne, tud sotrpinki sta ble taki faci, smo se tok nasmejal. sam kar je bedn je to ko gres na ctg, te dajo v porodno sobo, in 15 min poslušaš kako rojevajo user posted image , me je čist napsihiral user posted image .
Zdaj mam pa zdravega in lepega dojenčka, in mi res ni nič žal da sem šla, pa tud rodila sm v 3 urah, brez  zapletov.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
3.10.2007 17:13:11   
LadyB
Oo jst sm se pa tok razpisala, sm komi zdj vidla da sem prepozna user posted image , no sej sm vsaj svojo zgodbo povedala.
sej mogoče se ti pa še sam obrne, če ne pa itak mi ženske vse dobro prebrodimo.

SREČNO!!!!!

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
3.10.2007 17:43:44   
bobek05
Rodila sem v MB s CR - pri nas ista fora: v 33 ali 34t so ugotovili, da je na ritki, z obema nogicama na levo stran. Noben ni omenjal nobenega obračanja, ampak so me potem kar naročili na CR, ki pa je bil 17 dni pred PDP.
Pa še to - moj sin naj bi bil tudi prevelik, da bi se sam obrnil, zato nismo čakali. Se je G bal, da se mi bodo prej sprožili popadki.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
4.10.2007 17:54:57   
hillmagic
user posted image LadyB prav je da si napisala kako je pri tebi potekalo Tudi če sem za obrat že prepozna bo tvoja zgodba koristila meni in še kakšni drugi nosečki...
Jutri grem v ljubljansko porodnišnico na pregled Pa povem kako je šlo Vredu

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
4.10.2007 17:55:40   
hillmagic
BOBEK05 koliko pa je bil velik tvoj user posted image

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
6.10.2007 1:22:09   
*Sinty*
A morda katera ve kako poteka ZO v celjski porodnišnici?
Sem v 37t in se moj user posted image kar lepo sedi na ritki, tako da sem v ponedeljek naročena na ZO pri gin. Milanovič (al neki takiga). Me je kr en mal strah. user posted image Baje si samo par urc noter, mi moja g. ni vedla nč kaj točno povedat user posted image


_____________________________

"Vsakdo dela napake. Odpuščati jih je dejanje ljubezni."

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
7.10.2007 13:57:22   
mami_miki
Moji kolegici se je tri dni pred porodom obrnil...pa je točno vedela kdaj,,,tako da ne obupaj...lahko da se bo še sam...ona je tud zelo dost hodila...

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
8.10.2007 12:15:32   
hillmagic
Jaz na obracanje nisem sla In ne vem kako je v celju Upam, da se bo nasla kaksna in ti odgovorila V kranju vem da si notri 5 dni in da ti dajo nekaj kar mehca maternico da potem prideta dva in potipata kje imas otrocka in ti ga zaskukata navzdol. Ene pravi da to boli druge da ni bilo nic. Vsaka dobijo svojo izkusnjo. Moj user posted image  je bolj velike sorte ima ze sedaj glavico 38 in tako se sploh nisem odločila za ZO Pač pa grem v LJ na CR???

In to jutri user posted image

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
9.10.2007 12:15:05   
bina30
Jaz sem sedaj v 32t in že od 24 tedna je dojenček obrnjen z glavico navzdol. Sedaj pa čutim na vrhu trebuha eno veliko bulo, ki se vsake toliko pokaže, pa me zanima ali je to mogoče dojenčkova glavica? Mogoče pa se je vsedel na ritko. Kako se torej čuti, če je v medenični vstavi? Kje čutite gibe?

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
10.10.2007 21:01:41   
lorch
jaz sem v 33.tednu in odkar vem je v prečni legi ali pa na ritki. premika se levo in desno,je zelo živahno dete, ampak na glavo pa noče. Bomo vidli kaj bo v naslednjih tednih.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
10.10.2007 23:39:41   
sneška_
Ne se sekiraj preveč ker narava svoje naredi .Meni je tudi bila v 34 tednu z glavico navzgor pol pa 36 tednu se je sama obrnila.Mislim da se na obraćanje gre v Kranj v bolnici tako vem ker mi je ginekologinja povedala .

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
12.10.2007 4:56:50   
lorch
No sem bila v SG v bolnici in v tednu dni časa sem imela priložnost dovolj spraševati, da so mi povedali tudi to da obračajo tudi v SG in da se ni za sekirat ker še imam dovolj časa, je pa res da je zelo odvisno tudi od tega koliko prostora je v maternici (kako velika je maternica),  koliko je plodovnice ( Če je imamo veliko, se otrok lažje obrača) in pa tudi kako velik je otrok (zopet zaradi prostora in večjih možnosti obračanja).
Če leži v prečni legi je absolutno carski rez, če pa je v medenični vstavi(na ritki oz. z nogami navzdol), pa ni rečeno, je kar nekaj možnosti za normalen porod. Če je v tej legi ko pride čas za porod seveda, da se ne bi katera ustrašla ker je otrok zdaj postavljen prečno ali medenično.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
13.10.2007 8:05:34   
TRIŠ
Ne sekiraj se mamika.Jaz sem pred osmimi leti rodila mojega Matica z ritko in ti povenm da ni bilo prav nič hudo.V Kranju so mi ga v porodnišnici ročno obračali user posted image sa se ni obrnil(nafilajo te z apaurini in dva gin.ti ga obračata  nočna mora)Ko pa sem se preselila v Belo krajino pa mi je dr.PAVLINuser posted image rekel da je to živi nesmisel ,če se otrok tako obrne mu nekaj ni pasalo,in smo šli rodit.user posted image
ZAUPAJ SVOJEMU SONČKU user posted image IN ZDRAVNIKOM PA BO VSE OKuser posted image user posted image user posted image lep pozdravček
p.s Naj ti pa povem da je bilo pri drugi lepotički vse normalno glede lege,januarja pa pričakujemo novega angelčkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   VISOK PRITISK
13.10.2007 8:12:59   
TRIŠ
Zanima me če ima še katera težave s tem pritiskom.Sem v 23 tednu in sem kar naprej po bolnicah.Prva 4 mesece smo bruhali na ortouser posted image ,tako da sem bila priklopljena na infuzijo no zdej pa se je stanje normalizirali pa ta PRITISKuser posted image .V LJUBLJANI SO MI PREDPISALI METYLDOPA 250 MG IN ASPIRIN ampak kljub temu imam pritisk tudi do 150/95.No sicer pa sva z mojim angelčkomuser posted image totalna optimista in se kljub temu počutiva sedaj ODLIČNOuser posted image LEP NPOZDRAVČEK VSEM NOSEČKAM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image IN MAMIKAMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
15.10.2007 11:34:57   
žan1911
Če pČe pa ga grem obračat pa bogoče prej. Zakaj se mi zdi da ga raje obračajo kot da bi te dali na CR?. A je to veliko slabše kot porod. Zaradi okrevanja po njemu? Imam občutek da me eni kar malo postrani pogledajo ko omenim da ga nebi šla obrnit ampak potem raje na CR.


pozdravljena, sama imam za sabo dva poroda, enega normalno in enega CR. Če bi lahko izbirala , nebi nikoli izbrala CR. Ker tukaj ni tistega čustvenega doživljanja, je pač operacija;sama sem imela sicer srečo, da sem dobila anestezijo v hrbtenico, da sem bila pri zavesti in sem poslušala potek CR. Okrevanej pa je 1000 slabše ozirma težje, vsaj meni je bilo (pa sta bila oba čez 4 kg težka).  Pa še partner ne more bit s tabo, ampak čaka v čakalnici.
Menim da je porodna bolečina najlepša bolečina v žiljenju, zato si močno želim, da bi v tretje rodila, po normalni poti.
Zaupati pa moraš zdravnikom, ker oni bodo pač spremljali tvoj porod, kakršen koli že bo.
veliko sreče tebi in malemu nadebudnežuuser posted image

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
15.10.2007 12:49:56   
tajš@
Nekaj me zanima-kako ste pa vedele, da je otrok v medenični vstavi. Predstavljam si, da je to mogoče videti le z UZ, ki ga pa meni ne naredijo.Sicer sem bila v 32.tednu sprejeta v bolnici zaradi suma preeklampsije in je bila takrat vstava medenična, po tistem nisem imela UZ, ker mi baje več ne pripada. Sem v 37.tednu nosečnosti.
LP, T.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
15.10.2007 12:54:05   
bamby
Če si v bolnici, potem ti bodo prav gotovo naredili kakšen UZ pregled.

(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Z glavico navzgor !!!!!
15.10.2007 13:07:30   
tajš@
Ampak jaz več nisem v bolnici, niti pregledov več nimam, le CTG mi naredijo vsak teden.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
15.10.2007 13:12:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tajš@)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?