|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še ena z dvojčki
11.9.2007 12:40:53   
bugnavilea
Nikoli ... niti v sanjah si ne bi mislila, da bi lahko jaz kdaj imela dvojčke ... in vendar se je zgodilo. :) :D Včeraj so mi na nuhalni svetlini ugotovili, da nosim dvojčka ... in zgleda, da sta enojajčna, saj je bilo videt le eno posteljico. Priznam ... šok je bil velik, ker na prvem UZ-ju v 6. tednu je bilo videt le enega, čeprav sem imela ves čas nosečnosti nekako občutek, da sta dvojčka (ne znam tega razložit).

Skratka ... evo me. :D :D Sem tu ... še vedno rahlo pod šokom in tudi nekoliko prestrašena od vseh nevarnosti, ki mi jih je včeraj naštela ginekologinja ... ampak še vedno pozitivno naravnana. Počasi se privajam na misel, da bomo doma v petih. :D

Ja ... doma imamo namreč že enega 3-letnika, ki je sicer ves navdušen nad mojo nosečnostjo, čeprav se mi dozdeva, da se še ne zaveda kaj to pomeni. user posted image  

No ... punce ... ve, ki ste bolj izkušene ... dajte mi povedat. Na kaj moram sedaj še posebej pazit? Kaj moram jesti? Kako z dvojčki? Sicer sem se že naročila na kontrolni UZ v Ljubljansko porodnišnico (po priporočilu včerajšnje gin.) in že vem, da se bom morala vsakih 14 dni vozakat v Ljubljano na preglede (iz Nove Gorice). Kaj pa ostalo? Priznam, da sem sedaj čisto mrzla ... Kako se vse lahko spremeni v trenutku. :) Pa sem že mislila kako jaz vse vem - vse znam, saj sem v drugo noseča. Hja ... evo ... pa le ni tako. user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 12:46:22   
Lunca1
Čestitke za dvojno dozo.user posted image user posted image  Sama ne nosim dvojčkov, sem pa dvojčica. Samo kar se nosečnosti tiče ti pa ne bi znala svetovat. Po moje tako kot pri enem.user posted image

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 13:52:11   
tatam
Naši user posted image user posted image so stari 8 mesecev,od prej pa imamo še 8letno pupo in 6letnega fanta. Tudi zame je bil ful šok,ko sem zvedla,da bosta dva...Najprej sem pomislila,da bomo sedaj mogli avto menjat,saj rabimo več sedeževuser posted image
Kar se user posted image tiče pa čimmanj kompliciranja pa bo!Telo ti samo sporoči kolko lahko! Jaz sem proti koncu bla kar uboga,samo ležala sem še..Pa še s pritiskom sem mela probleme in z zatekanjem..Ampak to pride tam po 30 tednu,prej pa kar gre.Ni pa podobno kot z enim-pri meni je blo čist drugače,vse skup sem težje prenašala.
Mislim pa da ne boš rabla kontrol na 14 dni-če bo vse o.k.Jaz sem jih mela vsak mesec,po 30.tednu pa na 14 dni.Rodila pa sem v 36.tednu.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 14:02:14   
bugnavilea
Tatam ... resnično upam, da ne bom rabila tako pogostih kontrol. user posted image Že tako mi je vožnja z avtomobilom bolj muka ... da bi se pa mogla vsake dva tedna cijazit gor ... huh ... Mi je pa tako rekla dr. Premru, ki me je imela na nuhalni ... te preglede naj bi namreč imela pri njej ... pač da se lahko urgira če pride karkoli narobe. Mah ... sej bomo videli. Upam, da res ne bo potrebno.  Bomo videli tudi kaj bo rekla moja ginekologinja.


Zaenkrat se res počutim uredu. Sicer res, da sem mal bolj utrujena, ampak saj to je itak normalno za nosečnost ... pa lačna sem skoz ... in pol stalno nekaj pojedam po malem. user posted image  


Kako ste se pa znajdli z dvojčki? A je težko? Kako jih pa ostali otroci sprejemajo?

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 14:50:49   
pikica36
user posted image user posted image user posted image  čestitke  in to dvojneuser posted image user posted image user posted image
moja prijateljica ima dvojčke, sicer sta stara že 6 let, ampak vseeno... po njenem pripovedovanju niti ni bilo tako hudo, kot si je na začetku predstavljala.

vse dobro ti želim

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 14:59:23   
emaa
Čestitke, ja ti boš pa kar imela pogoste kontrole, ker sta enojajčna dvojčka, so pač bolj tvegani od dvojajčnih. Ampak saj bo, jej normalno, delaj stvari v mejah normale, ko pa čutiš, da ne gre, pa ne gre. Jaz sem imela probleme od 24 tedna, v dopolnjenem 26 tednu sem prvič pristala v porodnišnici, zaradi krajšanja materničnega vratu,  pa sem vseeno prišla do 36 tedna s strogim počivanjem.
Kako je z dvojčki (to sta moja prva otroka), je naporno, ampak je tudi fino. Kolikor sem videla jih pa starejši bratje ali sestre lepo sprejmejo. Ne komplicirat pa bo šlo lažje.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 15:40:45   
LIDJOČKA
Tudi jaz ti čestitam. Jaz sem bila čisto šokirana, ko je zdravnica na prvem UZ povedala, da nosim dvojčke, pravzaprav sem bila kar malo žalostna, pa ne znam razložit zakaj, sicer sem bila vesela, da sem noseča, samo verjetno me tako skrbelo kako bom zmogla z dvema user posted image user posted image  in navihano triletnico. No potem me je kaj kmalu žalot minila, v četrtem mesecu sem ostala na bolniški in ta čas sva s starejšo hčerko uživali. Jaz nisem imela nobenih težav (razen ogromnega trebuha) in sem rodila v skoraj 38 t.
Zdaj sta stari skoraj 11 m in se imamo fino, na začetu preden se ne organiziraš, pa je bilo kar hudo. Pa tudi sestrica jih je kar lepo sprejela, na začetku se sicer ni kaj pretirano zanimala za niju, zdaj pa se včasih že kar lepo skupaj igrajo.

< Sporočilo je popravil LIDJOČKA -- 11.9.2007 15:41:15 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 15:48:54   
CUKRČEK
No, tudi jaz sem dober mesec nazaj rodila dvojčke. Imampa tudi triletnico doma, ki je fuuuul lepo sprejela dojenčke. Ful ju ima rada, karnaprej ju boža, lupčka...Prvo ko pride iz vrtca ju gre pogledat in polupčkat.

Drugače je bila pa moja dvojna nosečnost skoraj enaka kot prva, kosem nosila samo eno dete. Počutila sem se super, nikoli mi ni bilo slabo, rodila sem pa v 34. tednu. V porodnišnici smo bili 14 dni. Imamo se pa SUPER. Maladva sta ful pridna, skor skoz spita, oba dojim, malo jima tudi dodajam.

Jedla sem pa v nosečnosti popolnoma vse...nisem se ničemer odrekala. PA saj boš videla, kaj ti bo pasalo in kaj ne. Samo komplicirat ne, pa bo vse OK. Preglede sem pa imela na začetku na 4 tedne, na koncu pa na 14 dni.....to je pač odvisno od počutja in poteka nosečnosti.

Tudi porod ni bil naporen. Rodila sem v uri in pol. Vse je šlo ful hitro in skoraj brez bolečin. Bolel me je edino porod sam, popadki pa so bili skoraj neboleči.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 17:20:49   
dory
eh bgv sama ne nosim dvojckov user posted image ti morm pa obvezno se tle cestitat...in pa optimisticno naprej....sej ves da bo punca...

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 17:50:10   
Blueberry
Iskrene čestitke!!user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 19:31:35   
filipinka
user posted image čestitam!user posted image  A si bova kaj pojamrali?

(odgovor članu Blueberry)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 19:40:13   
bugnavilea
Ej punce, hvala vam vsem. user posted image user posted image  Ko berem tako pozitivne izkušnje se kar boljše počutim. Prej popoldan sem bila tudi pri ginekologinji, ki me je pregledala in videla, da je vse ok ... tako da bom nekaj časa še kar vztrajala v službi. Mi je pa rekla, da ko se mi bo zdelo, da imam službe dost, da pa naj pridem kar mimo in mi odpre bolovanje. user posted image user posted image  Me je pa tudi ona pomirila, ko je rekla, da se nimam kaj bat. Da je res, da je v taki nosečnosti kot je moja možna TTTS, vendar da ona v vsej svoji karireri je o tem samo slišala ... nikoli pa videla. user posted image  Tako da ... recimo, da tudi pri meni ne bo. ;)

Uffa ... zdej se pa moram začet počasi pripravljat na misel o dvojčkih. :D Saj sploh ni več tako grozna. user posted image

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 19:41:26   
čaki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 19:49:49   
piškamiška
Najprej dvojne čestitke!user posted image user posted image
Tudi sama nosim pod srčkom dvojčke. Zame je to prva nosečnost, tako, da sploh ne vem še kaj me čaka, ampak itak bosta oba tako pridna, da ne bo nobenih problemov.user posted image
Moj pravi, da ne bi zamenjal dvojčka za enojčka za nič na svetu! user posted image
Še enkrat user posted image in uzivaj v nosečnosti!

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 19:57:10   
Anonimen
Joj punce user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kar dvojne sreče.

(odgovor članu piškamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 20:04:04   
Naty*Taja
Čestitke!! user posted image  Jaz bi tudi..... user posted image

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 20:09:31   
soncek.djukelica
Iskrene čestitke še z moje strani!
Jaz sem presrečna,ker sta dvojčka in kljub vsem komentarjem,ki mi jih ljudje dajejo verjamem,da bom vsem kos! Tako kot ti!user posted image

Glede bolniške, na začetku mi je bilo čisto dolgčas,po 20 tednu pa sem postala že zaobljena in tudi sončka sta začela brcat,mi je prav pasal!user posted image

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 20:34:12   
Naty 76
Čestitke tudi z naše straniuser posted image user posted image .

Tudi jaz sem pred mesecem dni rodila dvojčka, doma imamo še 4 letnega navihanca. V nosečnosti se moraš samo poslušat, telo ti bo samo povedalo kdaj se moraš ustavit. Sama sem 4 mesece bruhala, potem pa se je obrnilo za 100%, počutila sem se odlično, kot bi bila noseča z enim. Zredila sem se za 8,5kg in nihče ki me ni poznal mi ni verjel da nosim dvojčka. Rodila sem v 35 tednu, ker je bilo vedno manj plodovnice. Kljub temu da sta imela oba zelo nizko porodno težo sta potem lepo napredovala in smo bili 10 dan že doma.

Maladva sta pridna, pojesta in spita (prvi je spal pol ure dopoldan in pol ure popoldan). Zna bit pri enem več dela in akcije kot pri dveh (vsaj na začetku). Je pa tako, s tem ko ti je dano da pod srčkom nosiš dva srčka, mislim da s tem dobiš tudi dvojno energijo da zmoreš prav vse. Mamice dvojčkov znamo boj razporejati s časom in se bolje organizirati in če ti uspe to, potem bo šlo. Pa čim bolj mirno.

Srečno in še enkrat čestitke za dvojno srečo.

Naty 76

_____________________________

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Še ena z dvojčki
11.9.2007 23:06:39   
nektarina
user posted image  Čestitke.  Jaz ti  lahko  svetujem, da  se ne sekiraš. Jaz sem bila na novico,da nosim dvojčke vsa srečna, upala sem le,da bo  šla nosečnost do konca , ker sem še prej imela SS. No in tako je bilo. Vse OK. NIč bruhanja, počutje super, aktivna do zadnjega dne, trebuh velik kot kolegice ki so nosile enega, porod hiter. Zdaj imam doma user posted image user posted image korenjaka.




(odgovor članu Naty 76)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 8:55:30   
Felicity
Iskrene čestitke. Srečno.
user posted image  user posted image

btw - Vidim da si z ng, na "starši čvekamo" imamo debato S primorska, če želiš se nam kdaj pridruži (je ena tudi z dvojčki)user posted image

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 10:57:30   
banja
Čestitam!!! Tudi jaz imam dvojajčni dvojčici in sem iz okolice NG. Sedaj sta stari 10 mesecev. Jaz sem se v nosečnosti počutila kar dobro. Edino nekje od 25. tedna nosečnosti naprej nisem mogla prav dosti delat, saj sem bila hitro utrujena in še trebuh mi je otrdeval, zato sem se malo bolj popazila. Je pa res, da ti telo samo sporoči kako in kaj. Drži se in srečno! Kdaj pa imaš PDP?

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 11:30:28   
bugnavilea
Felicity ... hvala za informacijo. Bom pokukala. :) :D :D


Banja ... hvala ti za izkušnjo. Rok imam 25. marca ... kdaj pa se bodo dejansko porodili, pa ... :) :D :D ... bomo videli, a ne? Verjetno bodo bolj februarski. :D

(odgovor članu banja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 11:51:04   
masna
Čestitke tudi od mene 

Jaz sem tista o kateri govori Felicity s foruma S primorskeuser posted image .

Doma imam 2 meseca stara dvojajčna user posted image user posted image . Tudi jaz nisem bila nič kaj preveč presenečena nad novico da sta dva na.. Se mi je zdi da sem kar malo pričakovala in sem bila seveda bila ful vesela. Zdaj si sploh ne znam predstavljat da bi imela samo enega user posted image .

Nosečnost je potekala vredu. Nobene začetne slabosti ipd. Tam do 30t je bilo počutje ok. Le utrujenost se je stopnjevala po 24t. Po 30t pa je bilo počutje malo slabše a nič tragičnega. V nosečnosti sem uživala in kdaj pa kdaj prov malo pogrešam trebuh user posted image

Porod je bil sprožen v 36 1/7 zaradi preeklampsije ter ker sta začela zaostajat v rasti, malo plodovnice (oboje je verjetno posledica preeklampsije ), zaradi nenapredovanja poroda so mi potem naredili CR. Rodila pa sem v LJ.

Glede na to da boš na preglede hodila v LJ a boš potem tam tudi rodila?

Želim ti čimlepšo nosečnost in think positive....

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 13:42:52   
bugnavilea
Ojla Masna! Najprej naj ti čestitam za dvojčka. :D :D :D Bravo mami!!!!!


Vsekakor pa hvala tudi za tvojo več kot dobrodošlo izkušnjo. Glede pregledov v Ljubljani je zaenkrat zmenjeno tako da bom hodila pač gor za pogledat če se lepo razvijajo ali če je prišlo do tega TTTS-ja, da se lahko potem kar takoj tam gor urgira. Glede poroda pa ... hja ... nisem še razmišljala kaj in kako. Verjetno bom videla potem kako se bo odvijalo. Rada bi rodila v Šempetru, tako kot v prvo, ker potem so moji blizu in lahko pridejo vsak dan na obisk. Če bi bila v Ljubljani bi bilo potem to težje ... sploh zaradi ta malega. Tako da verjetno se bom nagibala bolj k temu, da bom tu. Če pa mi bodo svetovali, da bi bilo bolje roditi gor ... hja ... bomo pa rodili gori, ne? :user posted image

< Sporočilo je popravil bugnavilea -- 12.9.2007 13:43:36 >

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Še ena z dvojčki
12.9.2007 19:55:50   
zirafa76
pOZDRAV SE OD MENE..TER CESTITKE.user posted image user posted image

Jaz sem v pricakovanju..no poroda...user posted image user posted image , nosim enojajcne dvojcke, monoamniote, ki so najbolj rizicni( v enem ovoju, brez pregrade), sm ravno danes iz pregleda, imam dve user posted image  user posted image  pod srcem , ki sta zelo zivahneuser posted image user posted image , sem pa v 32 tednu...vse kar cutim je ze ogromen pritisk in da ne zmorem hoje vec kot 20min-pol ure max...user posted image
Ampak me je moj g."pomiril", da pride se hujeuser posted image user posted image , tako da..
Jaz sem bila v strahu in paniki, kar marsikatera ve tukaj, zaradi enojajcnosti..odvisno ali imajo pregrado ali ne..so ti kaj povedali????No, moji so brez, kar pomeni, da moram sedaj spremljat vsak gib, ker se lahko prepleteta z popkovino...srcno upam, da zdrzimo se teh par tednov..AMPAK NAJ TE NE SKRBI, samo uzivaj in cimbolj sprosceno......user posted image user posted image Tudi jaz sem se pomirila in se neznansko veselim..... doma smo skoraj pripravljeni, danes smo sli na ogled bolnice, tako da....user posted image user posted image

Jej kar ti pase, pocivaj, ker to ti lahko kasneje fajn odsluzi...user posted image ...Ko pa cutis prve gibe, si pa itak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  IN LOVE................


POZDRAVCEK TER SRECNO........................user posted image user posted image

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?