|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 15:38:25   
Anonimen
Al bina, tokrat se pa moram strinjati s tabo user posted image

Z možen sva različne vere in otroka sta krščena v njegovi Cerkvi.

Otroka bosta oba vpisana k verouku in če jima ne bo všeč, ju bova pač izpisala. Otrok, če ne sproba, ne more vedeti, kaj mu je oz. mu ni všeč.

JAz se verouka spominjam kot enega druženja...v glavnem tako kot je al bina povedala.

To, kar sem pa pri krstu obljubila, pa je, da ju bom vzgajala v krščanskem duhu in nisem obljubila (vsaj spomnim se ne, da bi bil verouk obveza).

Čeprav noben otrok ni krščen v moji veri, sta jo deležna oba. V glavnem obe veri sta jima približani. Zame pomeni vera, da verjamem v Boga, Marijo sv. Duha, angele v nekaj, kaj mi je že ogromnokrat pomagalo, da upoštevam 10 božjih zapovedi in ne to, da moram obvezno hoditi k sveti maši ali verouku. Sveto pismo, nikjer ne določa, da tisti, ki ne obiskuje tega, ne more biti veren.

In kadar mi je hudo, ko mislim, da ni izhoda, ko se mi zdi katera stvar nemogoča, se vedno obrnem k molitvi, prošnji, upanju, k svojemu angelčku. In mogoče se komu zdi še tako čudno, so res velikokrat moje prošnje uslišane. če ne pa imam vsaj upanje.




< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 3.10.2007 15:43:26 >

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 15:43:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh


Z možen sva različne vere in otroka sta krščena v njegovi Cerkvi.



Iz istega razloga moji otroci ne bodo hodili k verouku. Sva različne vere. Še to ne vem, če bom dala koga krstit. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 15:52:23   
Anonimen
no-ga, saj to je to pri meni. Meni je vseeno kakšne vere je kdo. Saj vse vere učijo eno. ne ubijaj, ne kradi, ljubi, ne varaj... le načini podajanja so drugačni.

in meni se to zdi verski duh, zame je vera, da verjameš v nekaj, da verjameš še v zadnje upanje, da vem koga lahko  za to upanje nazadnje še prosim. verjamem v ljubezen, verjamem v zvestobo, verjamem, da kraja in umor ne vodita nikamor drugam kot v pekel (tak ali drugačen), torej verjamem 10 božjim zapovedim, ki so del vere. In zato, želim to mojo vero, upanje, dati tudi svojim otrokom tako, da jim omogočim obisk verouka.

Ne verjamem pa več tako v župnikovo besedo in verjmem, da če se otrok ne bo navdušil nad veroukom, mu bom znala vero tudi sama približati.



< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 3.10.2007 15:56:43 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 15:56:16   
AnBan
Zdajle sem malo brala odgovore. Že prej ko je bila tema objavljena, se mi je zdelo, da bo fajt.

Žal je tako, da se dandanes delimo na verne in neverne. Še bolj žalostno je da nisi fensi, če te ne moti vse kar je povezano s cerkvijo (spomnim se ene lanske teme o zvonenju). In žal sem zaradi takega vpliva "sodobne" družbe tudi sama skrivala pred kolegi, sodelavci, da sem verna in da grem vsako nedeljo k maši, ker mi to nekaj pomeni. Zdaj pa ne več, vsakemu lahko pogledam v oči in to povem. Če zaradi tega ne more biti moj kolega, je to njegova stvar.

Pa dajmo se že enkrat skulirat in nehajmo obsojat tistega kar ne poznamo. Ljudje smo si pač drugačni in prav je tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 15:58:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

.

in meni se to zdi verski duh, zame je vera, da verjameš v nekaj, da verjameš še v zadnje upanje, da vem koga lahko  za to upanje nazadnje še prosim. verjamem v ljubezen, verjamem v zvestobo, verjamem, da kraja in umor ne vodita nikamor drugam kot v pekel (tak ali drugačen), torej verjamem 10 božjim zapovedim, ki so del vere.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sicer imam vse zakramente, moj je pa samo krščen, pa še to naskrivaj. Bivši komunizem pa to, oče v policiji.user posted image user posted image user posted image  sam tako je pač bilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 16:31:15   
ElaM
Moji ne bodo ne krščeni, niti ne bodo hodili k veroku.
Čeprav imava sama vse zakramente, nočem zganjat hinavščine in otroka krstit ter ga silit k veronauku, ker to vsi delajo, sama pa nikoli ne prestopim cerkvenega praga.
Se pa tudi jaz strinjam, da vera in cerkev, kot institucija, še zdaleč nista eno in isto.

_____________________________

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 16:37:27   
silvya
Moja dva hodita k verouku in to rada. K maši včasih tudi kakšno nedeljo ne gresta, ker ju ne silim. Pustim izbiro.  Jaz grem takrat, ko čutim potrebo. Pri nas ni vsiljevanja listkov.
Ne obsojam tistih, ki so neverni ali kako drugače misleči. Zame je pomembno, da je človek dober, da mu veliko pomeni ljubezen, ki je zame prioriteta.

Vse ostalo, kar je napisano, glede pridobivanja bogastva itd...  pa je samo metanje polen pod noge. Ni samo cerkev tista, ki ima toliko bogastva. In konec koncev je to od nas vseh, saj je to kulturna dediščina, ki se je brez denarja ne da vzdrževati. Vsak pa se sam odloči koliko in če sploh je pripravljen, oz. zmožen za to kaj prispevati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 16:43:34   
Muca83
Meni je spomin na verouk iz otroštva prav odvraten. Mnogokrat sem doma prosila starše, da mi ne bi bilo treba več hoditi, pa mi niso pustili. Tako, da zakramente imam. Ampak če mene kdo vpraša o veri, se imam za ateista.
Tudi moj dragi ima zakramente, ker mu mami ni pustila gledati živ žava če ni šel k maši user posted image

Za moje otroke pa imam v planu, da ne bodo hodili. Edino če me bodo res prosili, da si želijo. V kar dvomim. Za krst pa ne vem. Če bi bila čisto moja odločitev, ga tudi ne bo. Ampak se bojim, da bi bila moja tašča prizadeta v dno srca, če krsta ne bi bilo. Tako da MOGOČE bo. Bomo videli.


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 17:08:47   
mika
v takšnem primeru, kot je pri vas al bina, hčere sigurno ne bi vpisala k verouku.

mi pa imamo super župnika, tako da bo najverjetneje hodila. doma smo na vasi in večina otrok hodi k verouku. če bi se pa ji kaj zamerilo, pa je ne bom silila.

mi je pa res bedasto, da se nekateri držite inkvizicije in križarskih vojn, kot pijanec plota. če niste verni pač niste, ne pa da vlačite ven zgodovino. ja kako pa so takrat reševali situacije drugače kot z vojnami. pa lepo vas prosim, a boste svoje otroke učile, da se morajo izogibat nemcev, srbov, pa kaj vem koga vse, ker so vojskovali, tam kjer jih ni bilo treba. a so po vaše tud vsi muslimani teroristi?  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 17:36:35   
kaya2007
moja ne bo hodila...če bi obstajal takšen verouk, ki bi objektivno učil o veri, še bolje o več verah, potem bi se mi zdelo koristno-ker meni na tem področju manjka znanja in mi je tudi že kdaj narobe hodilo...na maturi na primer user posted image
glede na to, da učijo kot da je vse sveta resnica in edino "naša" vera pravilna, se mi pa to sploh ne zdi učenje ampak v neki meri celo manipuliranje. V glavnem, ne bo hodila-razen če ne bo kdaj sama pokazala blaznega zanimanja za to.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 17:39:37   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: AnBan

Zdajle sem malo brala odgovore. Že prej ko je bila tema objavljena, se mi je zdelo, da bo fajt.
Jaz ne vidim kakega posebnega fajta.



Žal je tako, da se dandanes delimo na verne in neverne.
Ne bo držalo, oz. drži samo toliko, kolikor se delimo tudi na moško in žensko populacijo, pa na navijače enega športnega kluba ali drugega, na različne poklice itd itd .... nihče ne dela nobenega big deal iz dejstva, da je nekdo drug veren ( ali pa je v kaki drugi veri ipd ... ).



Še bolj žalostno je da nisi fensi, če te ne moti vse kar je povezano s cerkvijo (spomnim se ene lanske teme o zvonenju).
Tega ne verjamem. Podani so bili čisto konkretni argumenti "proti" in tu sploh ni govora o fensi ali nefensi.



In žal sem zaradi takega vpliva "sodobne" družbe tudi sama skrivala pred kolegi, sodelavci, da sem verna in da grem vsako nedeljo k maši, ker mi to nekaj pomeni. Zdaj pa ne več, vsakemu lahko pogledam v oči in to povem. Če zaradi tega ne more biti moj kolega, je to njegova stvar.
Itak. In nobenega smisla nima, da si to pripadnost sploh kadarkoli skrivala, saj ti nihče nič noče. Ne prej in ne zdaj ti nihče ne bo skrivil niti lasu na glavi, če boš razglašala, kako si verna. Drugo vprašanje pa je, koliko to druge sploh zanima. 


Pa dajmo se že enkrat skulirat in nehajmo obsojat tistega kar ne poznamo. Ljudje smo si pač drugačni in prav je tako.
Če greš še enkrat skozi poste, boš videla, da so "obsojali" ( pogojno rečeno ) samo tisto, kar so poznali in jih je motilo. Vprašanje je postavljeno preprosto in odgovori načeloma tudi. Pri vsem skupaj se mi zdi pomembno eno: vera ( v religioznem smislu ) je v srcu tistega, ki veruje in je njegova zelo intimna stvar. Enako je intimna stvar nekoga, ki ne veruje ( ali je v kaki drugačni veri ali karkoli ). Z drugimi besedami, mene tvoje verovanje nič ne zanima in tudi tebe naj ne zanima moje ne - verovanje, pa bo. Na vprašanje v tej temi lahko oba odgovoriva skrajno na kratko, ni pa treba, da kdorkoli kuha jezo zato, ker imava drugačna stališča okrog tega.

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 17:50:42   
mika
Itak. In nobenega smisla nima, da si to pripadnost sploh kadarkoli skrivala, saj ti nihče nič noče


daddy, žal to ne drži....jaz sem nosila ogrlico in gor križ. en tip me vpraša, zakaj imam križ, če sem verna in sem rekla, da sem.....pa kaj si ti nor....kaj mi je ta človek vse zgovoril. od takrat naprej z nikomer ne debatiram o veri...no... razen mojih najbližjih, ker nočem bit deležna takšnih žaljivk in poniževanj, kot takrat.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 17:59:38   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Itak. In nobenega smisla nima, da si to pripadnost sploh kadarkoli skrivala, saj ti nihče nič noče


daddy, žal to ne drži....jaz sem nosila ogrlico in gor križ. en tip me vpraša, zakaj imam križ, če sem verna in sem rekla, da sem.....pa kaj si ti nor....kaj mi je ta človek vse zgovoril. od takrat naprej z nikomer ne debatiram o veri...no... razen mojih najbližjih, ker nočem bit deležna takšnih žaljivk in poniževanj, kot takrat.


  Ko sem jaz ( kot mladenič ) nosil metalsko zapestnico z emblemom in napisom nekega benda, sem jih tud dobil po betici zarad tega .... in kaj naj bi takrat, v jok pa na drevo? Kljub vsemu ima vsak pravico do svojega mnenja. Ja, tudi kar se tiče cerkve in vere. Pa še nekaj: zaradi tega, ker ti je enkrat nekdo nekaj govoril okrog tega, kar si nosila, še zdaleč in niti približno ne moreš trditi, da ste pa zdaj pripadniki nečesa zatirani ( zasmehovani .... whatever ).
  Bistvo je znati sprejeti ( in spoštovati ) tudi drugačno mnenje. Tale tvoj primer kaže, da je to še nekaj, česar te tvoja vera ni naučila.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 18:19:53   
Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: mika

Itak. In nobenega smisla nima, da si to pripadnost sploh kadarkoli skrivala, saj ti nihče nič noče


daddy, žal to ne drži....jaz sem nosila ogrlico in gor križ. en tip me vpraša, zakaj imam križ, če sem verna in sem rekla, da sem.....pa kaj si ti nor....kaj mi je ta človek vse zgovoril. od takrat naprej z nikomer ne debatiram o veri...no... razen mojih najbližjih, ker nočem bit deležna takšnih žaljivk in poniževanj, kot takrat.


Jaz pa odkrito povem da sem verna. In še nisem imela neke ful slabe izkušnje. Tudi v študentskem domu, ko je bilo okrog mene milijon ateistov (in to unih res trdih ateistov) ni nihče bil nesramen al pa žaljiv.

Men se pač zdi, da kakor jaz pristopim do nekoga s to svojo vero (vernostjo) tako tudi drugi pristopajo k meni.


Aja... še odgovor na vprašanje. Nimam še otrok, ko pa bodo, pa bodo hodili k verouku.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 18:23:00   
mika
zaradi tega, ker ti je enkrat nekdo nekaj govoril okrog tega, kar si nosila, še zdaleč in niti približno ne moreš trditi, da ste pa zdaj pripadniki nečesa zatirani ( zasmehovani .... whatever ).


ja res je bilo samo enkrat, ampak to si bom zapomnila celo življenje. sploh ne trdim, da smo na splošno zatirani, ampak si napisal, da vernikom nihče nič noče....velika večina res ne, ampak tako kot pri vsaki stvari, se najde tud pri veri kak nestrpnež in ker ne vem kje bom na takšnega naletela, ki bo  pljuval za mano in me pošiljal lizat cerkvena tla, je moja odločitev, da o tem ne debatiram več. ne čutim niti potrebe.

aja, jaz sem pa jih enkrat skor dobila od šminkerc, ker sem bila hipijevsko oblečena. in ker sem bila miroljubna(valda), smo konflikt rešile brez pesti

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 18:36:54   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: mika

aja, jaz sem pa jih enkrat skor dobila od šminkerc, ker sem bila hipijevsko oblečena. in ker sem bila miroljubna(valda), smo konflikt rešile brez pesti


No vidiš, vse se da  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 18:39:12   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: mika

sploh ne trdim, da smo na splošno zatirani, ampak si napisal, da vernikom nihče nič noče....velika večina res ne,


Mi lahk verjameš, da povprečnega "ne - vernika" tvoja vera zanima toliko, kot kaj si 15.02.1998 jedla za južno user posted image ....

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:34:35   
Freycha
NE

razen če ne bo sama hotela iti. Sem mnenja, da se mora otrok sam odločiti, ali hoče in čuti, da bo šel po tej poti ali ne. Zato tudi ne bomo malecke krstili. Če bo hotela, se bo že sama......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:38:14   
kjava
Jest pa čakam Colta, da se podpišem pod njegovo mnenje user posted image .

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:40:03   
Anonimen
Tudi jaz čakam Colta, pa še eno gospo.user posted image

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:40:52   
Primoza
To je vprašanje bolj za verne, tako da je moj odgovor ne precej subjektiven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:46:44   
Anonimen
Colt še razmišlja. Sklepam, da bo tole zelo pameten odgovor.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:50:35   
ZARA
Odgovor na vprašanje = Ne razmišljam o tem, nikoli nisem in nikoli ne bom.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:50:36   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Moji, ko bodo, verjetno ne. Iz istih razlogov kot si jih navedla. Če bodo pa sami hotl it jih pa seveda ne bom ovirala.

Vero jim bom pa znala sama predstavit. Brez delovnih zvezkov in ocenjevanj. Pomen vere ni v znanju ampak nekje drugje....no po mojem mišljenju.


  Tole, recimo, je pameten odgovor  user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Ali bodo vaši otroci hodili k verouku?
3.10.2007 19:59:01   
caillou
Če bosta hotela iti, jima ne bom branila, če pa ne, pa tudi prav. Sta krščena, tako da jima je tudi ta pot odprta.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?