|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Cepljenje proti noricam
13.10.2007 18:38:13   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Jaz sem tudi še 100 let za kačami. Čim manj teh cepljenj... Naj preboli, kar je za preboleti.



no tko vids...tud jest sem tega mnenja....zato sem rajs se dalj za kačam :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Cepljenje proti noricam
13.10.2007 18:53:58   
altati
bumerang- tud men se ne da kregat na to temo...lahko rečem le, da je bistveno manj neplodnosti pri fantkih zaradi mumpsa, kot je posledic cepljenja OMR.
Imava pa vsaka svoje mnenje in jaz tudi dokaz.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Cepljenje proti noricam
13.10.2007 21:34:18   
flecker1
Jaz otrokom ne bi dala cepit, ker norice ni nevarna bolezen. Sicer sta že preboleli, prvo starejša z lažjo obliko potem mlajša z hudo obliko, ampak se da pozdravit. Bi pa fajn za starejše cepit, ker je pri njih možna komplikacija, zato sem za to da naj se cepijo starejši, otroci pa ne

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Cepljenje proti noricam
13.10.2007 23:45:28   
piščanc
zaradi reakcije drugega otroka na cepljenje proti tuberkulozi sem proti cepljenju, sploh pa zaradi take bolezni kot so norice.

in vnos virusov v tkivo s cepljenjem je drugačen, kot pa če pride preko sluznice, ker se telo ne zna braniti. znanje o cepljenju in cepivih je še premajhno, da bi jim zaupala.

najboljša obramba je dober imunski sistem. to je vse kar naši otročki potrebujejo

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Cepljenje proti noricam
14.10.2007 9:36:50   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

zaradi reakcije drugega otroka na cepljenje proti tuberkulozi sem proti cepljenju, sploh pa zaradi take bolezni kot so norice.

in vnos virusov v tkivo s cepljenjem je drugačen, kot pa če pride preko sluznice, ker se telo ne zna braniti. znanje o cepljenju in cepivih je še premajhno, da bi jim zaupala.

najboljša obramba je dober imunski sistem. to je vse kar naši otročki potrebujejo


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
14.10.2007 10:07:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Cepljenje proti noricam
14.10.2007 11:38:40   
Anonimen
A ni hudič, Nalin, da imamo ljudje in podgane v 99,9% enake gene user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Cepljenje proti noricam
14.10.2007 13:30:29   
nuala
Ja, jaz sem ju hotla dat cepit že en čas nazaj.
Pa mi je zravnica to odsvetovala. Rekla je, da sta moja otroka zdrava in močna in da naj kar lepo prebolita norice. Da to ni kakšna huda bolezen ( in moj izgovor, da veliko delam in ne bom mogla na bolniško je ni prepričal ).
Letos poleti sta oba prebolela norice. Res ni bilo prehudo ( veliko bolje, kot sem pričakovala ).

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Cepljenje proti noricam
14.10.2007 17:44:30   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

Sem vedela in ga ne bom cepila.
uspešnost cepiva je 95% in 90% doživljenjska imunost,če se ne motimuser posted image


Meni so rekli, da je % uspešnosti cepiva še manjšiuser posted image

Elam: Kar se tiče "blagosti" bolezni je pa tako, pri nekaterih otrocih je res zelo mila oblika, le par pikic, brez vročine in easy prebolijo. Moja pupa pa je žal imela zelo hudo variantouser posted image , stotine pikic (prihajale so v treh zagonih), najbolj boleče in neprijetne pa so bile pri spolovilu, v ustih, pri očeh...Za nas je bila to ena od hujših bolezni, ki jih je prebolela.user posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Cepljenje proti noricam
14.10.2007 22:07:25   
Pia73
Kljub temu, da nisem proti cepljenjem in sem tamalega dala celo samoplačniško cepiti proti tuberkolozi, ker to takrat ni več spadalo pod obvezno cepljenje nisem razmišljala, da bi tamalega dala cepiti proti noricam. Pravzaprav do sedaj, ko sem odprla ta post niti nisem vedela, da to cepivo obstaja.
In kljub temu, da je starejši sin imel kar hudo obliko, pravzaprav same norice niso bile hude, so mu pa hudo sesule imunski sistem in smo imeli potem še kar nekaj časa zaradi tega probleme, tamalega ne bomo dali cepiti proti noricam.
Se mi pa to zdi zanimivo za starejše ljudi, ki jih še niso preboleli, če je to sploh mogoče, ker starejši pa res veliko huje prenašajo to bolezen. Preverjeno vem, ker jih je od starejšega sina dobil mož.


_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Cepljenje proti noricam
14.10.2007 22:26:26   
mamči
Zapleti noric
Najpogostejši zaplet predstavljajo dodatne bakterijske okužbe kože in podkožja.
Eden od 1000 obolelih otrok ima zaplet v osrednjem ali perifernem živčevju, med temi je pri otrocih najpogostejša prizadetost malih možgan, ki se kaže z negotovo hojo, zanašanjem, tremorjem, razdražljivostjo, glavobolom in bruhanjem. Nevrološke težave trajajo od 2 do 4 tedne, izjemoma dlje in običajno ne puščajo posledic.
Pljučnico v poteku noric lahko povzroči sam VZV ali pa dodatna bakterijska okužba. Z VZV povzročena pljučnica je pri otrocih redkejša kot pri odraslih. Značilni zanjo so suh, dražeč kašelj, pospešeno težko dihanje, bolečina v prsih, vročina.
Ostali zapleti noric so redki. Tudi umrljivost zaradi noric je pri sicer zdravih otrocih izjemno redka, nekoliko višja je pri odraslih, med bolniki z motnjami imunosti pa, če niso zdravljeni, umre od 7 do 14 % obolelih otrok in še več odraslih.
 
Bolezen pri otrocih ima načeloma lahek potek, mogoči pa so zapleti. Lahko pride do encefalitisa (vnetje možganov), cerebelitisa (vnetje malih možganov) in meningitisa (vnetje možganskih ovojnic), lahko se razvije pljučnica ali pride do vnetja srčne mišice. Na srečo so zapleti redki.


Sicer se držite tega NA SREČO SO ZAPLETI REDKI, vendar obstajajo.

Sama se res tip človeka, ki mnoge stvari prepusti naravi. Vsi v družini smo imeli normalen potek noric, ta najmlajši (ki je mimogrede tud najbolj zdrav, odporen ) pa hudo obliko.

Sama bolezen je bila huda, koze so nekontrolirano nastajale dan na dan, na koncu sma še komaj pravočasno lahko začela z jemanjem Virolexa. Pediatrinja je rekla,  da ne pomni, kdaj je nazadnje videla take koze - če jih sploh je.

Ko mi je pediatrinja razložila, da je virus dobesedno podivjal, ko sem si malo pogledala do kakšnih posledic lahko pride, sem si rekla samo : zakaj nisem tega vedela, ker bi ga takoj cepila ! Vsak dan, ko je otrok trpel sem imela slabo vest, da nisem prej reagirala.
Ampak, kljub temu, da sama delam v zdravstvu in se za marsikatero stvar pozanimam - na to nisem bila pripravljena.

Nikoli ne veš, kako bo določen otrok odreagiral na virus. In odpornost organizma niti nima neke zveze, ker naš mali je res zelo zdrav otrok - no mogoče naju je to vseeno rešilo pred čim hujšim.

Starejši sin pa je norice čist lepo prebolel. Kaj vem, meni se zdi vredno malo pozanimat, kaj pravijo izkušnje s cepljenjem.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Cepljenje proti noricam
16.10.2007 9:31:15   
Sibil_
Jaz sem tudi dala starejšega sina cepit.In to zato, ker jih sama nisem prebolela in sem bila noseča, otrok pa je šel v vrtec.

Glede cepiva-to je živo cepivo, se pravi da je noter v bistvu ŽIV virus noric, ampak v tako majhni količini, da otrok načeloma ne zboli, postane pa imun.Recimo tako imun kot tisti, ki ima par pikic.In nima stranskih učinkov-oziroma je pač dejansko milejša oblika noric.Cepivo se že čez 5 let uporablja redno v več državah inje preizkušeno, primerov kakšnih stranskih učinkov ni oziroma so enaki kot pri pojavu noric (pač nekaterim je še ta majhna doza virusa povzročila bolezen v kar močni obliki, beri so se zavestno okužili).

Jaz čakam konec dojenja in se bom tudi sama cepila, ker me je teh noric groza.Pa kot otrok sem bila v vrtcu, potem v šoli in nisem zbolela.In sem bila tudi izpostavljena nalašč noricam, pa nič.In zdaj nisem glih srečna zato, ampak kaj morem.user posted image

Drugega otroka bom verjetno tudi cepila ker imam raje to kot pa da ga mučim z boleznijo, ki ni nujna.

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Cepljenje proti noricam
16.10.2007 10:05:23   
Lenny
Iz povsem enakega razloga kot Sibil RR sem tudi jaz dala maxija cepiti. Po posvetu s pediatrom sem med drugim izvedela, da bi pri nas to cepljenje prav tako vključili med obvezna cepljenja, če ne bi bil problem v zagotavljanju finančnih sredstev. In cepila bova tudi minija.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Cepljenje proti noricam
16.10.2007 10:08:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR


Pa kot otrok sem bila v vrtcu, potem v šoli in nisem zbolela.In sem bila tudi izpostavljena nalašč noricam, pa nič.In zdaj nisem glih srečna zato, ampak kaj morem.user posted image


Sibil, potem pa naj raje najprej preverijo, če imaš protitelesa, ker mogoče si pa prebolela tako blago obiko noric, da sploh niste vedeli. Menda se to da preverit.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Cepljenje proti noricam
16.10.2007 10:12:48   
Lenny
Preverijo, ja. S krvno priskavo. Meni so jo naredili in jih nisem prebolela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Cepljenje proti noricam
16.10.2007 10:17:21   
Sibil_
Splišni so mi jih preverili v nosečnosti-in ni treba poudarjat, da se je ginekolog posvetoval in so vsi vključno z Pušenjakom svetovali cepljenje otroka.

No, ko sem prebrala po netu zadeve pa sem se odločila.

Je pa res, da tudi cepljenje sesuje imunski sistem, tako da norice niso tako nedolžna otroška bolezen.user posted image

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?