|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
6.9.2009 21:26:02   
maychika
aja pa še to...sem tud hotla predlagat muco maco pri obiju...men je super...

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
6.9.2009 22:27:09   
Marelica
Pozdravljene v nedeljskem večeru!

Jaz sem vas tudi zelo vesela. Bomo res morale še malo nove slikice nalepit, meni se zdi, da so malčki že čisto spremenjeni, koliko gledam od Čebelice Maje in Aličke punčke. Od Barbe, Eje, Maychike, mojčike in zvezdice sem pa uspela albume na FB poškilit. user posted image  Rastejo, nimaš kaj.user posted image

Moram vam povedat, da sta naša malčka res brzinsko prebolela tale prvi nahod. Pravzaprav smo samo noske čistili in za ponoči sem jima od Justa Materino dušico na prsi in pod noska mazala. Jutri gresta normalno v vrtec, noski so že skoraj čisto suhi. user posted image  Nisem navajena, da bi nas bolezni tako hitro iz krempljev spustile. Moram hitro potrkat.

O živahnosti... sem se morala nasmehnit komentarju, da je Živa dobila pravšnje ime user posted image ... drugače sem se pa že večkrat spomnila na naše srečanje enoletnikov, ko sta mami in ati skoz Marcela lovila in meni to nikakor ni šlo v glavo. No, zdaj imam pa jaz tudi enega takega živca in Zvezdica, absolutno ti prikimam, da dveh takih ne bi bilo možno krotit. In ja, sigurno da se bratci in sestrce kar malo "nalezejo" vragolij. Naša Katarina bi bila sigurno bolj mirna, če ne bi imela vzgleda pri bratcu. Po drugi strani pa je mogoče s tem veliko pridobila na samozavesti in pogumu... prej je bila skoraj preveč strahopetna. Zdaj se nikjer več ne drži v ozadju, si kar upa. Ampak opažam, da to res pri bratcu pobira, ker hoče z njim tekmovati. To mi je pa po eni strani tudi všeč, ker nasplošno v življenju tisti tanežni večkrat nastradajo. Pri Dominiku bo edino ogromno treba truda pri vzgoji, da bo sam do drugih nežnejši. Saj sem že pisala, da je izredno močan in grob... no, skoz ga opozarjamo in učimo nežnosti, pa ni kaj dosti bolje. Včasih udari kar iz ljubega mira kdorkoli mu že pride pod roke... in res ne želim, da bo moj otrok teroriziral druge otroke. user posted image

No,pa še drugič kaj večpokomentiram. Me hitro zanese,da se kar razpišem, zato je zame FB toliko boljša varianta. user posted image

Lahko in mirno noč vsem!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
7.9.2009 7:46:17   
mojčika
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5671774

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
7.9.2009 8:50:02   
*zvezdica*
Hvala mojčika....najbrž je res vse skupaj marketinška poteza. Se mi zdi en probiotičen jogurt na dan bolje kot pa filanje s preparati.

Joj, dons je Zarja spet tako jokala ko sem jo oddala v vrtcu. Kar srce se mi je trgalouser posted image Tolažim se edino s tem, da je sicer jokla, ampak se me ni oklepala...kar vrgla se je v joku vzgojiteljici v naročje. Mi pa še vedno njeno "lovljenje sape" odmeva v ušesih.

Jaz sem ta teden še doma, otroka v vrtcu, tko da morm mal generalno stanvanje pospravit. Zdaj pa nimam izgovorovuser posted image

no uživajte v sončnem ponedeljku

_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
7.9.2009 9:31:41   
Marelica
Ja, res je... na žalost ti preparati niso čudežni. Mi smo lani tudi ogromno zapravili zanje, pa se maladva celo zimo nista prav pobrala iz bolezni. Letos ju čaka samo naravno kozje mleko, ki ga za zimo že pridno zamrzujem. Pa zdaj, ko sem že bolj izkušena, bom poskrbela, da niti en AB več ne dobimo po nepotrebnem. Ker naša zdravnica še za viroze predpiše AB... pol ni čudno, da ima otrok lasten imunski sistem čisto v razsulu.

Sem bila pa danes zelo žalostna v vrtcu. Našadva sta prišla ravno ozdravljena, danes pa sta prišla v Dominikovo skupino dva bratca totalno prehlajena, s takim kašljem, da bi ju jaz pri priči poslala domov. Vzgojiteljica je nekak na fin način skušala mamici povedat, da ta kašelj pa ni vredu... ampak mami se je mudilo v službo in tako sta malčka ostala. user posted image  Jaz si pa tudi nisem upala kaj rečt, čeprav mi ni bilo niti najmanj prav, da bo moj otrok spet izpostavljen. Služba je le služba, jaz si pa kot brezposelna še vseeno lahko privoščim, da ju kadarkoli doma zadržim. Preklete pomembne službe, važnejše od otrok!!! Samo to si bom dovolila rečt, s tem, da krivim družbo nasploh in ne dotične mamice. user posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
7.9.2009 12:24:46   
barba
Zvezdica - pri nas so se pri Meti vreče zlo dobr obnesle, pri Tinetu še nisem probala. Sem zdej dala oprat vse vreče in bom tud Tineta počas začela dajat noter. Tine tok po postelji potuje in se takoj odkrije. Bom vidla kako bouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: maychika
aja pa še to...sem tud hotla predlagat muco maco pri obiju...men je super...

Jst sem zauser posted image Ob kateri uri smo se že menile?

Trenirke zelo dobro napredujejouser posted image ... grem še malo šivat, dokler mam mir.user posted image

< Sporočilo je popravil barba -- 7.9.2009 12:25:14 >


_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
7.9.2009 19:21:17   
eya
Ojla!

Jaz sem zdaj malemu že dvakrat za dvih odpornosti dajala broncho-munal, se ga dobi samo na recept. Je pa lizat enih 5ih bakterij, ki sicer povzročajo probleme dihalom. Pri Žigu se je to kar dobro obneslo, jaz bom letos spet vprašala pediatrinjo, če mu ga spet priporoča.

Uf, boga Zarja! Je res težko pustit otroka v vrtcu, če se joka. Saj ponavadi se potem hitro potolažijo, pa čez dan uživajo, čist pozabjo, da so zjutraj jokali.

okej, potem se pa vidimo v soboto. mislim, da smo rekel ob 10ih, čeprav jaz pridem kako uro kasneje, ob 10ih mi gotovo še ne bo zneslo do kr prit.

Uživajte!

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.9.2009 7:46:10   
maychika
sej se loh za 11 zmenimo, če ti bolj odgovarja eya...veš kaj sem te hotla vprašat. če se prav spomnim, lahko tebi une zamaške prinesem, ki se zbirajo za unga fanta? imam prav? ker jih imam kar nekaj, pa bi izkoristila, da se vidimo in jih prinesla...

lepo bodite, sem že zdavnaj v službi, sita sem je sto na uro...odkar imam otroke, imam totalno druge prioritete. tako rada bi našla kaj bližje, pa da sem ob normalnem času doma...sam...vsega pa tud ne mormo imet ane...ni kaj...

lepo bodite...

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.9.2009 11:57:23   
eya
Ja, super, kar prinesi mi jih. Jih zdaj še zbiram, čez kake dva tedna jih bom peljala, ko mi jih vsi prinesejo.



_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.9.2009 16:40:42   
mojčika
Pozdravček, tudi meni je ok ob 11-ih, okrog enih bi pač pa odšla, imamo še en piknik popoldan :-)

Malo mi je zdravje ponagajalo, iz navadnega nič otroškega kašlja, je meni na pljuča vdarilo, a do sobote bom že ok seveda.

¤zvezdica¤ nam se je vreča obnesla dolgo, po pa po drugem letu pa ne več, se je sama tako odločila, pokrita pa še danes ni in tamala tudi ne, nobena noče oz. obe zbrcata.

Punce, zdaj pa jaz prosim vas, Ankica, Ksenija, Barba, kaj že vaši škrati jedo od GH, sadje smo počasi začeli in zelenjavo, a obroka še nimava, torej ni še obrok v celoti, kaj pa ve, kaj že dajate, katero olje uporabljate, sem brala par dni nazaj, da mora biti maščoba, ker v mleku tudi je in je tukaj ne smemo izvzeti. Tako presneto težko je narediti tako majhne količine. In kako je zdaj z glutenom in mlekom, spet nekaj drugače kot berem ????


Tako, če ima katera malo lušta napisat. Hvala

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.9.2009 18:00:29   
DeVilla
Ojla, aprilčice!

Po dolgem času sem se spet malce sprehodila po Ringaraji in sem naletela na tale forum. Pri nas je živahno non stop. Naša aprilčica je čisti bikec, da ji ni para. Vse hoče po njeno - my way or no way! Tako da imamo včasih precej burno. Kaj pa naj mi trije rakci proti takmu zmaju! user posted image  Se pa s taveliko piko prav fino zaigrata in takrat sem prav srečna, da imamo dve.

Zdravi smo kar (morm hitro potrkat na les), lansko silvestrovo sta preboleli rdečke. Tamala se ful vozi s kolesom, črke R še ne reče vedno, včasih ji rata. Poje vse kar vidi, pa tudi porabi, ker tako dirka okol. Poleti smo bili bolj malo na počitnicah, tako po en dan, tolk da sta obe splavali s rokavčki. Tamala je ful bolj pogumna kot tavelika.

@Mojčika: luštno ime vaše druge malčice - sestavljeno iz prvih imen mojih dveh punc... user posted image

@Maychika: vas pa nisem vidla že sto let! Bo treba spet na kakšen tečaj...

Naj bo to na kratko vse, se bom potrudila biti bolj na tekočem...

Lp, DeVilla

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.9.2009 19:57:11   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: DeVilla

@Mojčika: luštno ime vaše druge malčice - sestavljeno iz prvih imen mojih dveh punc... user posted image


Lp, DeVilla



user posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.9.2009 20:21:02   
maychika
devilla, veš ne vidimo se več, ker smo se preselili iz Loke proti Golniku. nazadnje, o smo se srečali pod ZD, smo bili na fizioterapiji, ker še vedno hodimo v Loko.
lepo bodite

maja

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
8.9.2009 23:51:33   
Anonimen
Mojčika, mi smo že kar nekaj hrane uvedli, ker je Sara velik jedec, sliši se samo cmokanje in neki njam njam zvoki, tako da sva v enem mesecu zamenjali kosilo. user posted image Pri Kristini je pa trajalo 3 mesece, da sva zamenjali en sam obrok, šele potem ji je GH stekla user posted image . Saj je jedla vse, le v majhnih količinah.
Do sedaj sva jedli: korenje, blitvo, kolerabo, bučke, jabolka, banano, riževo kašico, slive, krompir. Zraven včasih zamešam malo olivnega olja ali žličko margarine.
Ker Sara tako rada je, se niti ne ukvarjam z majhnimi količinami, se pa spomnim pri Krisitni, da sem naredila malo več npr. kuhanga korenčka, ga zmiksala in zamrznila v posodici za led. Potem pa po potrebi odmrzovala. Ali pa sem kuhala tako, da je bila neka osnova za vse, npr. sem skuhala blitvo, jo zmiksala, dala posebej za Kristino, ostalo pa začinila in pripravila do konca.
Vsako novo hrano uvajam 5 dni.
Zvečer pa dobi okoli 100ml rižolinota, potem pa se še podojiva, koliko rabi.
Za pit pa ji dajem vodo.

Kakšne so novosti, pa ne vem, niti nisem šla brat, kakšne so nove smernice. Sva se ravno z mamo pogovarjali, da ko smo bili mi majhni, so že pri 3 tednih (!) začeli dodajat pomarančni sok.

Zvezdica, Kristina se tudi odkriva, vrečo je en čas še kar prenašala, potem pa ne več, sem ji rajši dala nogavičke gor ter eno debelejšo pižamo, ima pa še sedaj cele plesne vaje po postelji, menda se celo noč vrti v krogu, en čas so na povštru noge, en čas je glava user posted image .

Potem velja v soboto v Obiju?

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3189
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
9.9.2009 10:47:58   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Pri Kristini je pa trajalo 3 mesece, da sva zamenjali en sam obrok, šele potem ji je GH stekla user posted image . Saj je jedla vse, le v majhnih količinah.


Ja ja, tako nekako gre pri nas, najprej se ji zelo zdi, če ji dam lizati recimo hruško, poje pet žlic te iste hruške, po pa jok za mleko user posted image

No počasi že bo.

Vreme se nam nekaj kisauser posted image , upam, da zdrži, smo same popoldan in če smo noter, je prav tečno.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
9.9.2009 22:24:00   
Krista28
Ojla,

Prav lepo vas je spet brat, resuser posted image . Jaz pa čakam likalnik, da se ogreje zame...hihi...Sicer nič posebnega...moram pa povedat, da za soboto nism čist zihr, da bomo lahko pršli...če bo pri nas trgatev...bomo verjetno šli dol....

Me je pa K. tko lepo presenetu dons, ko je tolk recitiral...sicer sploh noče nit nastopat, danes se je pa kar okorajžu...faca...Zadnje čase sta mala dva prav luštna in mi je prav fino...

Včeraj sva z mojim imela popoldne frej...sva hotla it v kino, pa sva zamudila zaradi gužve na cesti grrr (50 min od Name do Koloseja). No sva šla pa na kosilce, pa kava s prjatli, pa čvek na samem...luštno...bo za ponovit...mislim da je bilo to prvič, odkar imava Nadjo...

Nč, mam zeleno luč za likanjeuser posted image user posted image Fajn bodte

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
10.9.2009 11:39:12   
barba
Ojla!

Mojčika - naš je zdej star 7,5 mesecev in je praktično vso sadje in zelenjavo. Dala sem mu tudi že purana in ribo ter rumenjak. Začela sem mu uvajat pri 5,5 mesecih in ni imel več unga refleksa k bi ven porival. Sem pa uvajala eno stvar 3 dni. Zdej ima že 3 polne obroke: dop. in pop. malica, kosilo. Za zajtrk in večerjo je pa AM, včasih dojenje, ponoči pa ponavadi 2x dojenje.
Od začetka sem pripravla večjo količino kašic in pol zamrznila, zdej vzamem kar od našega kosila stran preden solim oz. dodajam začimbe. Uporabljam olivno olje in margarino, včasih že tudi kislo smetano in malo soli. Jst bom počasi začela dajat tudi stvari z glutenom in pa mlečne izdelke. Sir sem mu že dala.

Krista - midva sva šla zdanjič na žurko k so prjatli dobili user posted image . Je blo prav mal čudno k sva bla sama, ampak je blo zlo zlo fajn.user posted image

Mi v soboto pridemo ... upam, da se do takrat tale moj in Tinetov prehlad spravita v red.user posted image

< Sporočilo je popravil barba -- 10.9.2009 11:40:16 >


_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
10.9.2009 12:25:34   
livia
Živjo po dooolgem času!

Nas tudi na srečanje ne bo, ker je Vita danes dobila norice in ker vas je kar nekaj še z dojenčki, vas ne bomo kužili, razen, če želite. user posted image
Morje smo morali predčasno zaključit, ker jih je tam dobila Neli in samo vprašanje časa je bilo kdaj jih bo dobila še Vita.

Pri nas nič kaj novega, punci rasteta, ena brez druge ne moreta in je pestro in lušno. Čist sta zaljubljeni ena v drugo, skoz tiščita skup, se ful lepo skupaj igrata, seveda se kdaj tudi skregamo in cufamo za kako igračo, a to je čisto normalno.

Neli zdaj že zelo lepo reče črko R. Čeprav so mi še 5 mesecev nazaj vsi govorili da bova morali do logopeda, ker je namesto R rekla J, pol je pa na dopustu kar R spregovorila in zdaj ga pridno uporablja. Zakajev, Kaj-ev in podobnih vprašanj je mnogo. Letos se je naučila sama se guncat, tako da na igrišču nama je z možem že dolgčas. user posted image  Se mi zdi, da ima ful posluha, saj ful lepo poje in na sintesajzer brezhibno zaigra Kuža pazi in Čuk se je oženil. Bomo mogli to spodbujat. Mislim, da bo bolj umetniška dušica, ta druga pa fuzbaler pravim jaz. Karakterno sta čist različni in prav je tako. S kolesom se vozimo ful, tudi s skirojem, rolerjev še nismo kupili, imamo pa 3 dni star likeabike, ki je zakon. Takoj ga je pogruntala in se fura ko nora. Zdaj bom pravo kolo kar malo pospravila in jo probala čim prej naučit brez koleščk. Kar se tiče smučanja, je lani pokazala ful interesa in se ni hotla sankat, ampak smučat, tudi na vleečnico sva šli že skupaj, zdaj pa ne vem ali naj jo letos dan v kako šolo smučanja ali naj jo še sama učim. Plavamo z rokavčki.

Psihologa imamo šele čez 14 dni, ker sva bili bolni, ko je bila naročena. So pa nekaj sunili, da ima Neli aritmijo, a potem se je izkazalo da je nima oz vsaj upamo tako. Čez 2 leti imamo spet pregled srčka.

Mi spimo v spalki, v svoji sobi, a še vedno s plenico (ponoči). Čez dan hodi tudi kar še redno spat in spi 2-3 ure tako, da bo po mojem kar dolgo še spala popoldan. Včasih se sicer zgodi, da samo počiva kako uro, da ne zaspi, a je ob 5h čisto hin in vsa hiperaktivna.

V vrtec hodi ful rada, čeprav je s 1.9. zamenjala enoto in dobila 11 novih sošolcev. Zdaj se še uvajajo eden na drugega, a bo. Važno, da ni joka.

To bo z naše strani vse.
Hotla sem vas še vprašat kje kupujete kake kvalitetne skibucke? Aja, nogo imamo 27. Težki smo po mojem 13,5 kg, veliki pa kak centi več kot 100.

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
10.9.2009 23:25:28   
Marelica
Ooo, tudi Livia po dolgem času.user posted image

Lepo je brat dosežke vaših aprilčkov, zdaj pa tudi že kar nekaj sestric in bratcev. Jaz kar nehote malo primerjam, da pač malo vidim, kam našadva bolj "vleče". Res je, eni so za eno, eni za drugo. Je pa lepo, če se opazi talente in se jih vzpodbuja. Meni se zdi napredno, da vaša Neli že na sintesizer igra. user posted image  Pri naši se tudi kaže nekaj glasbenega talenta, ritem vsekakor ima in posluh za petje... tekst ji pa ne gre in ne gre. Tako da poje res samo zelo kratke in enostavne pesmice. Meta je pri 2 letih obvladala več (joj, oprosti Barba, ampak tisti posnetki mi kar ne gredo iz glave user posted image ) Je pa danes ravno Dominik presenetil... se že pusti kdaj pa kdaj nahecat, da kaj zapoje. In ponavadi začne z ringa-rajo... danes je pa začel peti vse najboljše in to s takim lepim glaskom, da sem bila čisto paf. Ga bomo probali v soboto nahecat, da bo dediju za RD zapel... mislim, da se mu bodo solze ulile, če nam to uspe, ker dedi je namreč član 3 pevskih zborov in to zelo aktiven.

S čim pa se kaj vaši malčki najraje igrajo? Pri Katarini so sedaj sestavljanke, sestavljanke in sestavljanke...user posted image  vedno znova in znova. Zadnjič je sestavila kar konkreten del 63 kosne... ima prav prefinjen občutek in voljo. user posted image

Drugače pa R še ne izgovarja. Določene besede celo zelo hecno izgovarja, recimo sladoved, (f) antek...  Kdaj mislite, da je smiselno obiskat logopeda? Ker ne vem, če ne bo prepozno čakat do naslednjega sistematskega. Če se da prej pomagat, bi jo jaz kar naročila. Opažam namreč, da ima bolj "negibljiv" jeziček in da bo znala imet še kasneje probleme. Določene besede namreč kljub popravljanju in trudu ne grejo, pa vem, da vrstniki že to obvladajo, že Dominik recimo.user posted image

Nič, toliko o primerjavah. Upam, da vas ne moti, drugače pa kar povejte!

Vidim, da vas je kar nekaj bolančkov. Pozdravite se do sobote, da vam kofetkanje ne uide! Pa mislite kaj na nas, ki ne moremo priti iz drugih razlogov.user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
11.9.2009 8:39:25   
mojčika
Dobro jutro, dodam še jaz. Res so si različni, prvo sem opazila že to, da ima naša sigurno 17-18 kg, vi pa pišete še o 13kguser posted image .

Glasbenega posluha ima velik, pojem vsega polno, celo italijansko in angleško. Zapoje cele pesmice nap. Kekca..., prepozna tudi če je predelana verzija pesmi, ko moram še jaz dobro prisluhnit, da slišim isti napev. Inštrumentov pa ne igramo, če sem iskrena, niti si nismo vzeli časa, da bi sledila čemu, ji kar pustimo, da sama ustvarja. Izmišljuje si tudi svoje pesmice.

Sestavljenke tudi pri nas gredo v promet, a hoče, da sem zraven, dajam sledeče kose pred njo, po enih deset in te zna potem skupaj zložiti...

Črka R, tudi pod razno ne, govorimo L in imamo kako tako napako Lucija LJulja, nikakor ne gre reči LUCIJA JULJA.


No med mojim pisanjem sedaj, pa je iz povštrov naredila kurje gnezdo in ker ne gledam, je tam vmes nanosila vsa jajca iz hladilnikauser posted image user posted image user posted image

Motorični smo, ampak vse gre le na sigurno, ne da ne bi znala, ne upa si, to je po meniuser posted image

Grem pospravit jajca, sicer bo še kaj pestrega user posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
11.9.2009 8:59:16   
mojčika
Naj nadaljujem:

Rada riše, v narisanem se dokaj da prepoznati namen, prav izvirno je nap. narisala včeraj trampolin in stopnice najn :-), to bo bolj pozimi aktualno, ko bomo več notri.


Štejemo že pol leta, ne govorim o znati našteti do deset, govorim o prešteti različne stvari, šteje pa od 1-12 v slovenščini, italijanščini in angleščini, prepozna tudi kak simbol številke, a se jih še nismo učili.


No je pa tako, znali bi veliko več, če bi si vzeli več časa, a ne, samo enostavno ne gre :-), pozimi, ko bomo bolj notri, bo bolje, no vsaj upam :-), priznam, da se včasih res premalo potrudim, ker vsrka zdaj res vse.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
11.9.2009 9:02:53   
Anonimen
Jutro!

Uf, Neli kar na sintesajzer user posted image . Naša ima tudi posluh, no vsaj z mojega vidika, jaz ga namreč nimam čisto nič user posted image . Zelo rada poje, trenutno ima napad igranja s punčkami in dvema namišljenima prijateljema, zelo prav ji pridejo tudi vsi njeni stari čeveljčki, vanje obuva vseh svojih 10 punčk, jih postavi zraven vrvice in potem gredo na sprehod user posted image . Rada tudi kuha in zlaga kocke. Ravno zaradi teh kock mi je prejšna pediatrinja zmajevala z glavo pri letu in pol, da je nekaj narobe, ker se z njimi noče igrat. No, sedaj so pa glavna atrakcija. Sestavljank ne mara, ker ji ne gredo dobor, niti ne mara risat ali barvat. Rada pa bere knjigice, včasih se vsede zraven Sare in ji "prebere" Nodija po svojem spominu.

Glede logopeda: naša R-ja še ne izgovarja, menda imajo čas do 5. leta, govori pa f namesto h, če je v sredini besede. Npr. kruh je kruf, mihi (kuža) je mifi, juha je jufa ipd. Psihologinja je na pregledu pri 3. letih rekla, da se še ni treba obremenjevati, da se jim običajno spelje, preden gredo v šolo. Takrat imajo itak pregled pri logopedu.

Livia, a nisete že lani imeli skrajšan dopust zaradi bolezni?

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3197
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
11.9.2009 19:07:26   
alička
Hojla!

Midve sva za jutri malo spremenile plane, tako da nisem ziher da se oglasiva. A boste v Obiju, če naju vseeno zanese?

Žalostna sem, ker vidim, da je poletja nepreklicno konec, za vikend napovedujejo dodatne ohladitve user posted image , kar najbrž pomeni, da se kaj prida ne bo več segrelo. Jaz sem pa računala na indijansko poletje, ker je bilo poleti tako klavrno.

Pri Živi so bile setsvljanke aktualne pred časom, zdaj se največkrat igra z namišljenimi prijatelji, oblači in prevaža dojenčka, gleda risanke (bo zgleda malo nadoknadila za nazaj, ko so vsi vaši gledali risanke, backygardiansi so prišli v veljavo šele letos user posted image ) in prebira knjigice. Črka r ji ne dela problemov, risanje je aktulno občasno, petje pa niti ne (ni čudno, ker nihče v družni ni ravno muzikalen).

Živa itak paše v ta-lažjo kategorijo, ima 14 kg in 105 cm.

Kakšno številko čevljev kupujete za jesen? Mi smo pri 25-tki, ravno včeraj ma sva vzeli ene merrellke in sem morala vzeti 26.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
11.9.2009 20:01:08   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: alička

Hojla!

Midve sva za jutri malo spremenile plane, tako da nisem ziher da se oglasiva. A boste v Obiju, če naju vseeno zanese?


Kakšno številko čevljev kupujete za jesen? Mi smo pri 25-tki, ravno včeraj ma sva vzeli ene merrellke in sem morala vzeti 26.




Jaz pa mislim, da me z mojim kašljem ne boste srečne, sicer sem še kar ok, a res divje kašljam. Nimam sreče s temi srečanjiuser posted image , sploh sedaj, ko je bila pobuda moja, tako da bom vesela, če ga za en teden preložimo, če gre?

Alička, mi smo že na št. 27 kar nekaj časa user posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
11.9.2009 20:29:40   
mojčika

IZVIRNO SPOROČILO: alička



Živa itak paše v ta-lažjo kategorijo, ima 14 kg in 105 cm.





Zmerile 104 cm, težka 19 kg user posted image

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?