|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: HSG
11.2.2010 19:09:13   
principes
oila! jaz bi na tvojem mestu počakala na njegov spermiogram...najmanjši problem...da sploh vejo pol približno kaj in kako in ali bo več možnosti da se pokaže pri tebi...ker HSG baje ni prijeten!!!! midva delava na user posted image 1 leto in pol, pa je bil mož 2x na spermiogramu v razmaku 3h mesecev (ni ravno v mejah neke normale), sedaj pa imam šele jaz nadalne postopke! ker da prehitevate, tudi najbrž ni neki efektivno...pejte lepo počas, nevem, nisi nič napisala kolk časa že kej delate na tem itd.....in mislm da boš tisto eno menstruacijo še počakala....pa bouser posted image

lp

(odgovor članu srcica82)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: HSG
12.2.2010 6:31:14   
doloress
Aja tiste, ki ste ble na HSGju, kako dolgo niste smele user posted image ? Oz kako dolgo niste, ker jaz se drugace cisto ok pocutim in tudi krvavim nic, niti nimam izcedka...

(odgovor članu principes)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: HSG
12.2.2010 11:53:43   
principes
potem pa veselo na delo....sicer pravjo da je dobr en cikel počakat, ni pa nič narobe, če se ti ok počutiš, pa tudi če zanosiš ni nič narobe....pa čimprej ti želimuser posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: HSG
12.2.2010 19:34:40   
Čili 1

IZVIRNO SPOROČILO: principes

potem pa veselo na delo....sicer pravjo da je dobr en cikel počakat, ni pa nič narobe, če se ti ok počutiš, pa tudi če zanosiš ni nič narobe....pa čimprej ti želimuser posted image


Pred enim tednom sem bla na HSG- ju in mi je moj ginekolog rekel, da zdej morava pa čimprej začet slončkat, ker so jajcevodi od kontrasta očiščeni sluzi in podobnih ovir in da jih ta postopek za krajši čas tudi malo razširi. To seveda ne velja za tiste, ki imajo neprehodne. Jst sem sedaj bila že drugič na HSG- ju. Ta prvič sem zanosila še v istem ciklusu, sedaj pa tudi upamo na najboljše ;-)

Drugače pa zame HSG ni bil čist nič boleč.

(odgovor članu principes)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: HSG
12.2.2010 22:09:40   
doloress
Tudi jaz ne morem govoriti o neki bolecini. Imam pa tudi cisto lepo prehodne jajcnike. Vendar mi je ginekolog rekel, da naj pocakam saj 3 tednse s spolnimi odnosi... In danes se se cepila tako, da bom ta cikel sigurno pocakala z zanositvijo. Bomo drugi mesec bolj pridni.

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: HSG
16.2.2010 22:17:10   
srcica82
principes: delava približno eno leto na tem.

doloress: a mi zaupaš kje si delala to preiskavo?

Jaz sem do sedaj mislila, da ko si naročen prideš tja počakaš, da prideš na vrsto in pol greš čez preiskavo, nato pa domov.....


(odgovor članu principes)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: HSG
16.2.2010 22:39:51   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: doloress

Aja tiste, ki ste ble na HSGju, kako dolgo niste smele user posted image ? Oz kako dolgo niste, ker jaz se drugace cisto ok pocutim in tudi krvavim nic, niti nimam izcedka...


Jaz sem dobila navodilo 14 dni, da naj bi počakali. Zdržala sva 1 teden, pol pa sva normalno slončkala. Bolelo me je živalsko, jajcevode imam pa normalno prehodne. Sicer pa je od tega 3 mesece, pa še čakamo na user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: HSG
17.2.2010 7:04:26   
doloress
Joj tudi jaz ne vem ce bova zdrzala tri  teden...  Me ze po enem tednu lomi. Tako, da po mojem bova prej, ker niti ne krvavim vec... Znosit ta krog tako ne smems, tako da mogoce boljse da se izogibamo user posted image da se nam res kaj ne ponesreci, potem bom pa slabe volje.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: HSG
17.2.2010 12:34:07   
didi82
pozdravljene punce,

imela bi vprašanje glede HSG-ja, sej mogoče je vse to že kje napisano, vendar se trudim pa nikakor ne najdem....

v marcu naj bi imela HSG, tam okrog 10., ker 01. 03. tako ali tako pričakujem user posted image ... zdej pa me zanima, če je treba takrat, ko se naročim na HSG potrebno dati kri, kajti jaz sem jo dala že prejšnji mesec 06., ker mi je moja ginekologinja rekla, da jo moram dati od 03. do 07. dne od menstruacije, ki pa sem jo imela 01.02., moj user posted image pa je tudi že bil na spermiogramu in sicer 01.02.....

zdej ne vem, a se samo naročim na pregeld, ali ti kri vzamejo  isti dan, ko ti delajo HSG????? opravljali mi ga bodo pa v Ljubljani v KC.... 

aja pa še nekaj; kolikšna je čakalna doba, li prideš na vrsto isti mesec ali je potrebno kaj čakati????


hvala za odgovore že vnaprej....

lep preostanek dneva vam želim....  user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: HSG
17.2.2010 13:14:49   
Arwenko
Za LJ ne vem, ampak meni so en dan prej v Celju naredili vse, dala sem kri in urin, imela sem ginekološki pregled, ultrazvok rodil in posvet, kjer so mi razložili kako bo poseg potekal, kjer sem podpisala da sem seznanjena s stranskimi učinki in riziki, pa vse tiste obrazce, komu lahko dajo podatke o tvojem stanju in koga pokličejo če pride do zapleta. To je trajalo, zjutraj od 8h do ene 14h, potem sem pred odhodom domov dobila še odvajali in tisti dan nisem smela več nič jest. Naslednje jutro so me sprejeli ob 7h v bolnico in potem sem imela poseg ob 8.30.

(odgovor članu didi82)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: HSG
17.2.2010 13:40:41   
doloress
Jaz sem bila v Izoli in sem dala skozi enak postopek kot Arwenko, le da je bilo vse na isti dan. V Itoli prides na zacetku ciklusa v torek ali cetrtek v bolnico, te pregleda ginekolog za vnetje, ti razlozi postopek, podpises list in gres dat kri. Potem pa te sprejmejo v bolnico in ti dajo not iglo za infuzijo in potem cakas, da si na vrsti. In vmes dehidriras. Kao nebi smel nic pit, ampak jaz sem do 12 ure vseeno popila pol litra vode, ker ce ne bi umrla od zeje.

Kako je pa glede cakalnih dob v Lj pa ne vem, ampak po mojem jih ni, ker nima smisla, da bi bila recimo cakalne dobe, ce pa mores HSG delat na zacetku cikla... In ce imas nereden cikel, kako bos potem se drzal cakalnih dob?

Predlagam ti, da poklices in vprasa kako je s tem, oz se potem kar narocis, ce ti bodo rekli da so cakalne dobe.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: HSG
19.2.2010 0:32:22   
principes
evo HSG je bil včeraj za mano! Malo me je skrbelo, ker nisem mogla it na veliko potrebo (to se tudi jasno vidi na slikah :) ampak ni oviralo preiskave. V sredo sem imela tudi jaz kontrolo krvi pa navaden pregled (lega maternice) brez UZ preiskave.
No, moram rečt da je blo pri samem HSG več straha kot bolečin oz. posledično zaradi straha - bolečine. Ja, zelo neprijetno...Nevem če sem ravno lepo zdržala, važn, da smo dobil 3 slikice, pa da je men doktor povedal, da je vse ok in da so jajcevodi prehodni. Je pa rekel vsaj 2 dni počakat pol pa komot user posted image . (kdo bi si mislu, da ima maternica 2-3 cm ????)

Doktor Pišek v NM je super. Tudi jaz sem bila po preiskavi v četrtek (18.2.) tako žejna, da groza zdej sem pa malo napihnjena pa mal se vn cedi, ampak ni sile.
Sicer pa če bom morala še kdaj, bom vedla kaj pričakovat in nebo take krize....zdej je blo ful no.

Me je pa včeraj cel dan po preiskavi bolela glava in me še kar čez noč....stres I guess? user posted image
In zdaj ko je vse to za nami, bomo brez skrbi ker je z nama vse OK in ni tako rizično da nebi mogla user posted image

jeee

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: HSG
19.2.2010 20:58:21   
principes
hej punce še eno vprašanje! danes sem dan po HSG-ju in mene boli trebuh, predvsem spodaj levouser posted image ! to je verjetno normalno?? še vedno pa imam tudi rjav izcedek, napihnjena pa še zmeraj!! a ste po HSG-ju dobile tudi bolniško al ste vzele dopust, da ste počivale in koliko dni?

lp

(odgovor članu principes)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: HSG
20.2.2010 9:15:52   
doloress
Jaz hujsih bolecin nisem imela, in niti nisem bila napihnjena. Imela sem samo dva dni rjavega izcedka in to je to. Jaz sem bila v cetrtek na HSGju v petek pa sem ze delala s polno paro. Sem se pocutila cisto v redu, ker sem tisti dan ko sem bila na HSGju, tako cel da spala, naprej v bolnici, potem pa se doma sem sla spat ob 9h, in sem naslednji dan bila ob 6h ze v poni akciji. Nisem mogla vec lezat.

Drugace pa ti da bolnisko tvoj osebni zdravnik. Gres z listom, ki si ga dobila v bolnici k njemu i mu povec, potem pa se bo on odlocil, koliko ti bo dal bolniske.

(odgovor članu principes)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: HSG
21.2.2010 11:47:10   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: doloress

Jaz sem bila v Izoli in sem dala skozi enak postopek kot Arwenko, le da je bilo vse na isti dan. V Itoli prides na zacetku ciklusa v torek ali cetrtek v bolnico, te pregleda ginekolog za vnetje, ti razlozi postopek, podpises list in gres dat kri. Potem pa te sprejmejo v bolnico in ti dajo not iglo za infuzijo in potem cakas, da si na vrsti. In vmes dehidriras. Kao nebi smel nic pit, ampak jaz sem do 12 ure vseeno popila pol litra vode, ker ce ne bi umrla od zeje.

Kako je pa glede cakalnih dob v Lj pa ne vem, ampak po mojem jih ni, ker nima smisla, da bi bila recimo cakalne dobe, ce pa mores HSG delat na zacetku cikla... In ce imas nereden cikel, kako bos potem se drzal cakalnih dob?

Predlagam ti, da poklices in vprasa kako je s tem, oz se potem kar narocis, ce ti bodo rekli da so cakalne dobe.



Dolores, to ni bila HSG ampak HSC - histeroskopija, kjer so ti verjetno odstranili pregrado. Pri HSGju ne rabiš nobene igle, ne infuzije ne nič. Samo prazen mehur moraš imet, se vležeš an mizo, ti naštimajo eno cevko na maternični vrat in vbrizgajo kontrast, potem pa rentgenko slikajo. In potem greš lahko prec domov.

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: HSG
21.2.2010 12:03:57   
doloress
IZVIRNO SPOROČILO: tecnobica
Dolores, to ni bila HSG ampak HSC - histeroskopija, kjer so ti verjetno odstranili pregrado. Pri HSGju ne rabiš nobene igle, ne infuzije ne nič. Samo prazen mehur moraš imet, se vležeš an mizo, ti naštimajo eno cevko na maternični vrat in vbrizgajo kontrast, potem pa rentgenko slikajo. In potem greš lahko prec domov.


Tecnobica nocem bit nesramna, ampak za kako zabito me pa imas? Menda bom pa ze vedela kaj so mi naredili... Rentgensko so mi slikali maternico in to je HSG. Pregrade nimam, zato bi mi jo tezko odstranili. Videti pa vsaka bolnisnica dela na svoj nacin. V Izoli si cel dan v bolniscnici, in poteka natancno tako kot sem opisala. In ne mores it takoj domov, ker ti v to iglo za infuzijo spustijo narkotik, in itak spis cel popoldne do vizite. V bolnico sem prisla zjutraj ob 7, in sla domov ob 6.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: HSG
21.2.2010 14:44:03   
principes
ja, tudi pri HSG dobiš kanilo (iglo v žilo) kot previdnostni ukrep ob morebitnih zapletih, pa pred samo preiksavo dobiš neke protibolečinske narkotike

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: HSG
23.2.2010 12:08:50   
ursap
Pozdravljene punce,

jaz trenutno čakam, da dobim menstruacijo, ker se moram potem naročit na HSG. V navodilih, ki so mi jih dali piše, da se na HSG naročiš v prvih treh dneh menstruacije. Pred tem pa moraš opravit še oddajo krvi pri svojem zdravniku, izvidi pa ne smejo biti stari več kot tri dni. Sestra v ginekološki kliniki mi je rekla, da naj bi se to kri oddalo dan ali dva pred pričakovano menstruacijo. Tukaj pa nastane problem, ker nimam vsak mesec točne menstruacije. Enkrat je točna, drugič pride prej, drugič kasneje. Kakšne izkušnjen ste vi imele s tem? Kako naj grem oddat kri, če pa ne vem katerega dne bom dobila menstruacijo. Še nekaj, med tretjim in petim dne menstruacije pa moram oddat kri še enkrat na ginekološki kliniki. Mogoče katera ve zakaj dvakrat?

Hvala za vaše odgovore in lepo pozdravljene,

Urša

(odgovor članu principes)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: HSG
23.2.2010 15:36:20   
Monstera
Zdravo dekleta!
Jaz imam jutri HSG v Ljubljani pa mi nekaj ne štima, če mi katera zna povedati. Hodim v Leonišče (Šlajmerjeva) pa me zanima če imajo HSG na Šlajmerjevi? Na navodilih piše Klinični center, Zaloška 7, samo to je ponavadi kar vse kar spada pod KC Zaloška 7. Pa ne vem ali moram na Šlajemrjevo ali prav na KC. Spletne strani KCja pa nekaj ne delajo danes. Hvala za odgovor!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: HSG
23.2.2010 15:48:59   
miška35
Za hsg moraš v klinični center v 1 nadstropje. tam se javiš v sprejemno pisarno 15 minut prej kot si naročena, pa te pošljejo kam moraš. mislim da je hodnik f soba5, tako sem vsaj jaz bila napotena 2.feb. letos. pa nič bat ni tako hudo, bolj neprijetno. Lp.

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: HSG
23.2.2010 16:15:20   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: miška35

Za hsg moraš v klinični center v 1 nadstropje. tam se javiš v sprejemno pisarno 15 minut prej kot si naročena, pa te pošljejo kam moraš. mislim da je hodnik f soba5, tako sem vsaj jaz bila napotena 2.feb. letos. pa nič bat ni tako hudo, bolj neprijetno. Lp.


Točno tako. Če prideš skozi glavni vhod, greš do konca pa levo, potem se pa še bolj levo obrneš pa po stopnicah gor. Tam je sprejemna, na okencu oddaš napotnico, pol ti pa gospa pove kam moraš it. Men se tud zdi da je hodnik F, soba 5.

(odgovor članu miška35)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: HSG
23.2.2010 16:17:39   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: doloress

IZVIRNO SPOROČILO: tecnobica
Dolores, to ni bila HSG ampak HSC - histeroskopija, kjer so ti verjetno odstranili pregrado. Pri HSGju ne rabiš nobene igle, ne infuzije ne nič. Samo prazen mehur moraš imet, se vležeš an mizo, ti naštimajo eno cevko na maternični vrat in vbrizgajo kontrast, potem pa rentgenko slikajo. In potem greš lahko prec domov.


Tecnobica nocem bit nesramna, ampak za kako zabito me pa imas? Menda bom pa ze vedela kaj so mi naredili... Rentgensko so mi slikali maternico in to je HSG. Pregrade nimam, zato bi mi jo tezko odstranili. Videti pa vsaka bolnisnica dela na svoj nacin. V Izoli si cel dan v bolniscnici, in poteka natancno tako kot sem opisala. In ne mores it takoj domov, ker ti v to iglo za infuzijo spustijo narkotik, in itak spis cel popoldne do vizite. V bolnico sem prisla zjutraj ob 7, in sla domov ob 6.


Doloress, nisem te želela užaliti. Samo tele kratice pa to, včasih katera narobe napiše... Pač sem mislila, da je povsod enako. V Lj pač nisem dobila nobene infuzije, samo dve tableti za pomiritev. Me je pa tole zz infuzijo in ležanjem cel dan spominjalo na LPSC in HSC.

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: HSG
23.2.2010 17:04:44   
Monstera
Punce najlepša hvala za hiter odgovor.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: HSG
24.2.2010 7:51:44   
didi82
dobro jutro!!!

Ursap kje pa se boš prijavila za HSG??? jaz tudi čakam da dobim to smotko in sicer 01.03. potem pa se moram takoj prijavit in sicer v Lj....

drugače pa sem imela pregled pri svoji ginekologinji 01.02., in mi je dala že napotnici za kri, in mi je rekla, naj grem dat kri od 03. - 7. dne menstruacije, takoj ko jo dobim... jaz sem to že dala, prejšnji mesec in sicer 05.02....  sem pa tudi zasledila, da jih velika večina odda kri en dan pred posegom, sedaj res ne vem več, kako pa kaj....

zdej pa ne vem, ali moram še enkrat po napotnice, da oddam kri??? ginekologa imam v Leonišču...

prosim za odgovor....

lep dan vam želim punce...

p.s. se opravičujem, ker sem tok sitna, pa skoz ena vprašanja, sam res bi rada že imela user posted image ....

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: HSG
24.2.2010 10:39:55   
miška35
Pozdravljena!

kri ki si jo dala 2 do 6 dan daš za hormonske preiskave, za hsg pa najbolje dan pred hsg -jem. zjutraj pojdi v laboratorij in daj kri in bi morala še isti dan dobiti izvide, to je zato da se vidi če je v telesu kakšno vnetje, v tem primeru hsg odpade, če ne pa opraviš in vse ok. Pa veliko sreče ti želim. lp.

(odgovor članu didi82)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?