Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Včeraj sem se lotila kuhanja pomarančne marmelade. Šla sem po receptu, kjer je pisalo, naj dam 12 pomaranč, kilo in pol sladkorja, pomarančni sok in to kuham uro pa pol.
No meni se je to skuhalo ampak olupki so trdi kot kamen. V receptu je pisalo naj delam z olupki. In ni marmeladasta ampak se ful lepi in vleče
Jaz sicer marmelade ne kuham, moja mama pa pravi, da je fora v tem, da ne smejo bit lih sam pomarabče not (zaradi strukture sadja). Da je treba dodat jabke. Pa ona vedno olupi pomaranče... ne vem, kje si dobila recept ,zato tudi ne vem, kje si zasrala, ker pri teh rečeh je včasih čist kaka drobna finta, pa lahko reš vse vržeš stran...
Evo, probaj še tegale:
3 kg pomaranč 3 kg sladkorja 1 kg jabolk 1 limona
Pomaranče olupimo, odstranimo belo kožico in peške. Olupljene narežemo na tanke rezine. Pomarančam dodamo olupljena in na kocke narezana jabolka . Prelijemo jih s sokom limone. Na 1 kg sladkorja vzamemo pol litra vode in kuhamo tako dolgo, da se naredi sirup. Vmes pobiramo peno ki se naredi pri kuhanju sladkorja. V ta sirup dodamo pomaranče in kuhamo na visoki temperaturi 30 minut. Nato marmelado vlijemo v čiste vroče kozarce. Na vrh damo rezino limone ali pa par kapljic ruma.
Upam, da ti rata in da nisi izgubila volje - če ti rata, se priporočam za en kozarc
Jst sem tudi dala zraven jabolka in je piršla čist dobra marmelada. drugače pa ni nič narobe, če so olupki zraven, ker to da poseben okus marmeladi. Je pa res, da jst nikoli tako dolgo ne kuham marmelade, delam bolj po občutku in nočem je preveč kuhat, da ne izgubi vseh vitaminov. ...pomojem si jo predolgo kuhala
sem pa lani delala marmealodo po istem receptu kot Barbs in je prišla prav fina dobra in so jo vsi pohlaili...samo namesto belega sladkorja sm dala rjavega...
Albinča, tudi jaz ne jem marmelade na kruhu. Jo pa včasih dodam na kakšo pecivo (premaz) al pa v palačinke za tastarejšo, ostali jih itak jejo z nutelo.
Dobijo se tudi bio pomaranče, ki niso špricane. Jih imajo skoraj povsod. Od teh lahko uporabiš tudi olupke, od drugih pa ne. Je pa belo kožico pod olupkom dobro odstranit, ker ta je tista, ki da je čuden okus. Drugače pa obstajajo posebne pomaranče, ki jih gojijo prav za olupke - za kandiraje. Te sveže niso tko dobre, se jih pa tudi ne da kar tko dobit. Sploh pri nas. Nisem vedla, da marmelade niso več tko popularne. Jaz jo še vedno jem za zajtrk - iz 100% sadnega deleža brez dodanega sladkorja malinovo ali jagodno na polnozrnatem kruhu. Meni je še vedno to najboljši zajtrk. Sem čudna al kaj?
Ribica, tako kot je napisala Abra in ja, nam brez marmelade živeti ni malo se hecam no, ampak si ne znampredstavjat, da je ne ib mela doma, ker je za zaktrk res najboljša, ali pa med, kadar se je malo preobjem... pa za palačinke tudi, sploh grozdna, ki sem jo letos nardila, bo kmalu pošla, pa za na peciva...veliko jo uporabljamo.
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?