|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
25.1.2008 11:20:50   
Pia77
Če je bil otrok zahiranček, pomeni, da je bila funkcija posteljice slaba, kar ni bilo nujno povezano s sladkorno boleznijo, sploh pa ne pomeni, da bi bilo bolje, ce ne bi uporabljala inzulina.
A otrocek je pa zdaj v redu?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: nosečniška sladkorna
27.1.2008 10:31:39   
kepa*
Ja, mali je zdaj že navihan triletnik. Po vseh preiskavah po porodu se je zaključilo, da k sreči ni utrpel posledic. Lahko pa se seveda še kaj izkaže.


Aja, pa še to: Da ne bi katera mislila, da nepravično govorim čez GIN. Bila sem v SG porodnišnici, kjer so imeli ravno takrat hudo zbrko z GIN, so prihajali in zlasti odhajali. No, na tak način sem jaz potem izgubila svojo G, dali so me pa enemu maldemu, ki je bil še ves prestrašen. Vedno je glasno komentiral, da ne mre dobro videt itd.
Na koncu pa sem slišala pripombe, da bi to, da mi posteljica slbo funcionira, morali že zdavnaj ugotovit.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: nosečniška sladkorna
28.1.2008 8:12:43   
pikica36
punce prosila bi vas, če ima katera dieto za nosečnice s sladkorno če jo lahko napiše.
hvala

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: nosečniška sladkorna
28.1.2008 8:43:33   
Azzurra
pikica36, če imaš sladkorno, boš dieto dobila v dispanzerju, kjer ti bodo tudi razložili kaj in kako jest.
fora je v tem, vsaj v našem dispanzerju, da dobiš list, kjer ti piše koliko ENOT lahko poješ

recimo ZAJTRK
1 ENOTA MLEKA
3 ENOTE ŠKROBNIH ŽIVIL
1 ENOTA SADJA
1 ENOTA MESO ALI ZAMENJAVE

in potem moraš pogledat v enoo knjigico, ki ti jo tudi dajo v ambulanti, koliko je sploh ena enota česa, saj niso vsa živila enaka. Recimo - 1 enota mleka je 200g, 1 enota škrobnih živil je recimo kruh 30g, krompir 80g, testenine pa 20g. 1 enota sadja je recimo pomaranča 150g, grenivka pa 200g. Pomembna je torej brošurica in množenje enot.

Čisto na pamet:
ZAJTRK 200 g mleka s kavo, 90 g kruha, 50 g puste skute, 150 g pomaranče
MALICA 200g jogurta, 150g pomaranče, 90 g kruha
KOSILO 240 g krompirja, 105 g purana, 100 g bučk, 100g cvetače, 150 g paradižnika, za vse skupaj skuhat in zabelit še 15 g maščobe (ol. olje)
MALICA 90 g kruha, 150 g pomaranče
VEČERJA 60 g testenin (v surovem stanju), 75 (ali 105) g piščančjega mesa, 100 g bučk, 100g cvetače, 150 g paradižnika, 5 ali 10 g maščob

To je samo primer, pa še za večerjo nisem sigurna, če so enote za meso in maščobo čisto točne.
Malo soli, malo maščob, nič sladkarij, jest na 3 do 4 ure redno, ne izpuščat obrokov.
To je kar sem se naučila od četrtka, ko so mi ugotovili povišan sladkor. Če misliš na to dieto, da se nebi redila ali celo hujšala, ne vem, če je priporočljiva. Po moje ne. Kakor so mi razložili v ambulanti, je dieta prilagojena nosečnicam ne zaradi rejenja, pač pa zaradi delovanja slinavke - od mamice in od otroka v trebuhu. Sicer gre za načela zdrave prehrane, kar podpiram in se že tako ali drugače trudim tako jest, a ti povem, da je ta dieta kar preizkus za živčke: disciplina, red, tehtanje na grame, vse splanirano vnaprej, nikamor ne moreš it za več kot 3 ure ali si moraš hrano nosit s sabo in jo pojest kjer pač pride (na ulici, v avtu, sredi družbe,...



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: nosečniška sladkorna
28.1.2008 16:42:38   
pikica36
hvala! na srečo nimam sladkorne, me pa zanima kaj lahko jeste ubožice, ker sem slišala da ste full omejenepri hrani. ena moja znanaka je dobila nosečniški diabetis in  je jedla po tej dieti in  ko je šla rodit je imela samo 2 kg več kot pred nosečnostjouser posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: nosečniška sladkorna
28.1.2008 19:47:48   
Azzurra
ja, bi rekla. danes mi je moja znanka rekla, da se je zredila 6 kg ko so ji v nevemkaterem mesecu ugotovili diabetes, dobila je dieto in shujšala 7 kg...user posted image  
samo meni je rekla med. sestra, da ne smem hujšat...user posted image

sem pa danes jedla pizzo. če si predstavljaš testo, brez soli in brez maščob (moka, voda, kvas), razvaljano tako tanko kot palačinka (90 g), čez pa 50 g (dobri 2 žlici) paradižnikove mezge in 50 g lahkega sira...user posted image   Na prvi trenutek se ne zdi, a ko stehtaš, šele dejansko vidiš kako so te količine omejene pri določenih jedeh.
Bomo videli.

Ostale punce, ki ste na dieti, a ste že šle rodit?
Si nebi me pomagale malo z jedilniki? Danes sem imela kar krizo, ker sem bila malo več naokoli, malo več sem se gibala in sem bila posledično kar lačna med obroki, tudi zato, ker ne zajtrka, ne malice in niti kosila nisem mogla spravit dol...nisem pojedla vsega in sem bila zato lačna. Kaj ve naredite? Ostanete lačne ali jeste kaj iz naslednjega obroka?



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: nosečniška sladkorna
29.1.2008 11:32:27   
valentina2006
Punce LP!!!

Na spletni strani Zveze društva diabetikov Slovenije neki piše o
SLADKORNI BOLEZNI IN NOSEČNOSTI.

TUKAJ

Upam, da najdete kaj koristnega.



_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: nosečniška sladkorna
29.1.2008 12:59:18   
Suzi*
Ojla, sem s kontrole cukra. Moje povprečje je v mejah normale 4,8 in je dr. rekla naj lepo nadaljujem z dieto kot do sedaj, kontrol pa več nimam (sem v 37. tednu). user posted image user posted image Jupi, sem vesela.

Glede jedilnikov pa žal ne morem pomagat, ker pri nas (NM) nič ne tehtamo in merimo, ampak samo ne jemo stvari, ki se jih ne sme. Jaz tud pizzo pojem normalno, ravno včeraj sem jedla domačo iz normalnega testa, gor paradajzova mezga, malo soli in origana, tuna, mozzarela in bazilika. Njammmiii. user posted image  Torej jaz vedno jem, ko sem lačna, med obroki velikokrat sadje. Stradat se ne sme in tud hujšalo se naj ne bi pretirano.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: nosečniška sladkorna
29.1.2008 20:51:00   
Balerina
Jaz poskušam zjutraj čim prej jesti, med tednom ko sem v službi šele ko pridem do službe. Dopoldan sem vedno bolj lačna kot popoldan ampak se poskušam držati in jem nekje na 3 ure. OK med tednom kosilo pride mal prej, okoli 11h. Nič ne tehtam, tudi nisem dobila nobenega jedilnika, modra pa ga dobim v četrtek ko imam kontrolo v LJ.
ČE sem lačna, kljub temu da če ni 3h minilo, nekaj pojem. Všasih je bilo to sadje sedaj pa se nekako posilim z kruhom. Tudi sadja ne smemo preveč pojesti. Meni je rekla da lahko en sadež pojem na 4-5h če ga jem prepogosto nivo sladkorja naraste.
Kruha celo nosečnost nisem skoraj nič jedla, me zgaga peče po njem, sedaj ga pa jem, mi je user posted image  kupil zelo dobrega pirinega, belega namreč ne smemo.

Zvečer se pa včasih, no ja kar pogosto, pregrešim s sladoledom. Mi dobro dene prodti pekoči zgagi. Sem se odločila da je sigurno za user posted image  bolje kot rupurut in podobne kemikalije. user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: nosečniška sladkorna
30.1.2008 12:02:47   
valentina2006
LP so...user posted image : Mene pa zanima kok mate KS?

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: nosečniška sladkorna
30.1.2008 15:12:50   
aleži
kepa* prebrala sem, da si rodila otroka zahirančka. Mogoče, če se spomniš, kaj si takrat lahko jedla po porodu? Jaz grem v petek na kontrolo in bom vseeno vprašala, kaj bom smela sploh jesti, saj verjetno tisto, kar zdaj jem, ne bom smela vsega. Pa če imaš še kje doma zapiske ali jedilnik, mi kar napiši. Lepo te prosim!!
Lp

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: nosečniška sladkorna
30.1.2008 19:00:12   
Suzi*
Sem včeraj diabetologinjo vprašala o povezavi med zahirančlki in gestacijskim diabetesom, pa je rekla, da samo od diabetesa med nosečnostjo to NI, da mora bit tud s posteljico nekaj narobe in da se to mora ugotovit z UZ. Je rekla da prvenstveno so otroci, katerih mamice imajo gestacijski diabetes preveliki, če se ne držimo diete oz. po potrebi tudi jemlje inzulin.
zahirančki so bolj verjetni pri diabetesu tipa 1.

Aleži, po porodu pa gestacijski diabetes izgine in kar se diete za sladkor tiče, jo lahko opustiš. Je pa mogoče treba bolj pazit pri zadevah, ki napenjajo, da zaradi dojenja ne bi user posted image  imela krčkov, pa zdravo naj bi se blo treba prehranjevat.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: nosečniška sladkorna
31.1.2008 16:28:59   
Azzurra
Ojla, kje ste?
Imam še eno vprašanje, za tiste, ki si tehtate hrano: recimo 100 g mesa - ga stehtate pred kuhanjem ali po kuhanju oz. pečenju user posted image  
Kaj pa naredite, ko vas kaj preseneti in ne utegnete jest? To se je meni zgodilo včeraj zvečer in tudi danes dopoldne. Enostavno je prišlo vmes tako, da nisem uspela pomalicat, pa sem vzela jabolko (ki ga niti pojedla nisem do konca, kaj šele predvidenih 200g...), pojedla mogoče 3 žlice jogurta. Potem pa sem se tresla...kaj je v takem primeru boljše? se pregrešit in pojest kakšen snack (pa ne govorim o čokoladicah, pa niti ne o kruhu - je sploh še kakšna izbira???) ali je boljše sploh ne jest nič?!

kako pa je z zamenjavami živil? jaz bi naj popoldne pojedla 1 enoto sadja in 2 enoti škrobnih živil. ne morem več niti gledat kruha. lahko jem jogurt namesto kruha? ali mleko z zdrobom? vsaj za spremembo?! user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: nosečniška sladkorna
4.2.2008 9:50:22   
Neža7
Lep pozdrav punce user posted image

Tudi jaz ima problem s sladkorjem v user posted image

Sem bila na OGTT in sem imela 5.3, 9.2,7.7, 4.8.
Sem na dieti ampak ne jem toliko kot sem prebrala, čeprav bi zelo rada malo več pojedla. (user posted image 12t)
 
Zjutri: ima kos crnega kruh (kot toast) s sirni namaz in čaj. (musli mi preveč poviša sladkor)
Kosilo: ima meso na žarju ali kaj podobnega z zelenjavo in salato.
Včeraj: Spet kakšen toast
 
Ne jem veliko sadja, ker sem poskusila jabolko in se mi je ful povišalo, gevnika tudi user posted image user posted image
Na začetku dieta sladkor je bilo kar ok. Sedaj pa mi gre user posted image  včeraj zjutri sem se zbudila z 6.8 user posted image  kar ponovadi sem imela med 4.8 in 5.4. Zadjni teden sem večkrat šla čez 6.5 (celo 9.5) in ne vem zakaj, ker vedno isto jem in sem večkrat lačna, da mi gre kar na jok user posted image user posted image user posted image  izgubila sem v enem mescu 5kg.

Danes zjutri po dolgem času sem imela 5.6 zjutri sedaj pa ne vem kaj bom imela po 1.5ur???????

V četrtek ima NS in bom G povedala kaj se mi dogaja zadnji teden.
Sem ponovno včeraj začela piti čaj iz koprive, ker to čisti kri. To sem imela zjutri s toast.

Ali je katera po neuspešno dieto šla na izulin? Koliko ste imeli povišan sladkor????

Hvala

Neža7

_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: nosečniška sladkorna
4.2.2008 13:47:48   
micc
Lep pozdrav, tudi jaz sem imela NS v drugi nosečnosti. Ugotovili so mi jo okoli 12. tedna in sem pristala na dieti in merjenju KS. V krvi sem imela 7,2 v urinu pa 3 glukoze. Od nekje 25. tedna naprej mi je sladkor začel naraščat in posledično sem pristala na inzulinu. Morem pa rečt, da se diete nisem nevem kako držala, ker sem enostavno imela vedno apetit. Meni je diabetologinja rekla, da po 32. tednu sladkor naj ne bi več naraščal in tudi sama sem opazila, da je proti koncu nosečnosti bil KS po obroku vedno nižji (tudi po sladkem). 2 dan po porodu so mi naredili enodnevni profil KS in sem nato šla k diabetologinji, ki je rekla, da je zdaj vse ok in lahko spet jem po starem (v kar jaz nisem najbolj prepričana). Tudi ginekologinja mi je rekla, da ni pogoj, da bi zaradi sladkorne imel otrok večjo težo, kar moj tudi ni imel.
Mislim pa, da sem v prvi nosečnosti tudi imela NS, samo, da me niso dali naprej.
1. otrok se je rodil v 37. tednu - 49 cm 3300g
2. otrok v 36. tednu - 47 cm  2860 g

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: nosečniška sladkorna
4.2.2008 14:47:16   
Neža7
micc...... hvala bogu doslej nimam glukozo v urinu. 7,2? ali je to bilo na tešč ali po obroke?

V moji 1. nosečnost sem tudi imela SS pri 19t in sem tudi imela nosečnisko sladkorno, vendar nisem si merila KS, čeprav sem bila na dieti.
Po eni strani bi raje bila na izulin, ker bi verjetno lahko malo bolj normalno jedla, ker jaz mnogo manj jem kot piše na dieti.
Vidim, da si imela čist popolnoma normalne in zdrave otroke pri porodu user posted image  

Hvala za vaš odgovor user posted image

_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu micc)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: nosečniška sladkorna
4.2.2008 15:09:12   
micc
Neža mislim, da sem imela po zajtrku, v urinu pa sploh ne bi smelo biti glukoze. Slaba stran inzulina - začela sem jest količinsko več in velko prepovedanih stavri, potem sem si pa samo dozo inzulina zvišalauser posted image . Moje vrednosti so mejile vedno po obroku od 6 do 7 ali več, če sem po kosliu pojedla še kilo čokolade. Sem pa imela tudi obdobje, ko mi je po zajtrku sladkor padal pod 3 in mi je diabetologinja rekla, da naj več jemuser posted image , zajtrk je pa bil pri meni vedno enak. Inzulin sem si pa mogla devat po kosilu, ker so mi tam najbolj naraščale verdnosti. Poznam pa eno, ko je zanosila in je imela že od začetka v povprečju sladkor 11 in je takoj pristala na inzulinu, pa se je vse srečno končalo. Smo pač rizična skupina, ki nas bo čez leta doletela ta bolezen.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: nosečniška sladkorna
4.2.2008 16:00:42   
Azzurra
micc, si imela spontane porode ali sprožene? Brala sem namreč, da je sladkorna včasih razlog za predčasno sprožen porod.

Jaz nimam merilca za KS, mi ga niso "predpisali", zato nimam pojma kaj se dogaja z mojim sladkorjem po hranjenju. Se mi pa pogosto dogaja neka čudna slabost oz. slabo počutje in to navadno popoldne in med obroki, tako da ne morem vse predpisane hrane pojest. Kaj se naredi v tem primeru? Pač ne jem ali moram vzet kaj bolj hranljivega, ....???

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu micc)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: nosečniška sladkorna
4.2.2008 16:28:18   
micc
Obakrat naravno, 1. mi je voda odtekla, 2. pa sem najprej dobla popadke. Je pa tudi moja mama  prej rodila, tak da je možen vzrok tudi genetika.
Slabost bi pa lahko bile vzrok povišanega sladkorja, ker ko sem imela višje vrednosti sem se slabo počutla, v glavi mi je piskalo, občasno mi je bilo tudi slabo.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: nosečniška sladkorna
4.2.2008 21:51:29   
eva78
Olja!

Še jaz imam nekaj vprašanj. Kako izgleda porod pri nosečki z diabetesom? Ali kaj bolj gledajo na tako nosečko in otročka oz.je porod tako kot pri vsaki drugi?

Jaz sem še zaenkrat na dieti in upam,da zvozim z dieto do konca. Vidim,da dosti manj jeste kot jaz. Jaz sem kar pogosto lačna, sploh dopoldan. Po zajtrku komaj čakam na malico. Opažam,da moram še pred spanjem nekaj pojesti ali popiti skodelico  mleka, ker se ob kakih 1 zjutraj zbudim grozno lačna oz.mi je kar slabo. Se še kateri to dogaja?

(odgovor članu micc)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2008 9:26:06   
Naja30
Pozdravljene.

Še jaz se pridružujem na tej temi. Včeraj sem bila na tadolgem testiranju in so mi potrdili gastacijski diabetes. Nisem še vsega prebrala za nazaj, vidim pa da imate nekatere prav strogo določene diete s tehtanjem. Nam so na predavanju samo povedali, kaj lahko jemo in približno količino. Tehtanje ni potrebno. No saj verjetno je različno od ambulante do ambulante.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2008 14:29:53   
eva78
Neža7, vem kako ti je.user posted image Meni si sicer šele v 26.tednu predpisali dieto,pa vendar. Sploh zjutraj mi rad sladkor ponagaja. Včasih sem kar čutila,da bo visok in sem si že zmerila prej. Ko je bila številka katastrofalno visoka ,tudi 9, sem se pognala na sprehod. In potem je v roku pol ure sladkor padel na 5. Zdaj v 34 in 35 tednu je bolje. Res pa je,da se po zajtrku in kosilu takoj spravim na zrak. Koliko pa lahko imaš po 1,5 h? Jaz lahko imam pod 7,2.


Naja3 pozdravljena med nami. Smola,da moraš tudi ti skozi to. Vidim,da ti nisi tako kritična.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2008 14:56:04   
Neža7
eva78.... Jaz moram imeti pod 6.5. Ti pa 7,2????

Zjutri na tešč sem od 4.8 do 5.3. Po zajtrku (1.5ur) sem imela tam do 6.0.
S kosilo nisem imela problemov tam do 6.0 in z večerjo pa enako.
Zdaj teden se se zbujala kar od 6.2 do 6.8 user posted image  ne vem zakaj, ker vedno enako jem zjutri. Musli vem, da ne smem, ker 1.5 ur po musli sem dobila 9.4 user posted image  Malo se mi meša sladkor.

Včeraj sem imela povišano samo po zajtrku user posted image  
Danes zjutri sem imela 5.3 user posted image  po zajtrku sem imela 8.3 user posted image  vendar nisem šla na sprehod, ker sem trenutno bolana in se kar slabo počutim.

Seveda, ko vidim te velike številke me je kar strah za user posted image , ker pri 1. user posted image  mi je vodo odtekla pri 19t.



_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2008 15:50:26   
eva78
Neža7, sprva sem lahko imela celo 7,5. Potem na drugi kontroli pa sem imela drugo zdravnico pa mi zmanjšala na 1,5 h po jedi na 7,2. Po dveh urah pa pod 6,8, na tešče pa pod 5,2. Tole 6,5 je pa kar kruto?!user posted image  Jaz sem večkrat 1,5h po zajtrku imela imela pod 7, pa sem bila kar zadovoljna, samo da je tak. Rezultate na OGTT pa sem imela celo slabše kot ti. Predvidevam,da hodiš v Celje na diabetološko?

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2008 19:03:52   
aleži
Od petka imam tudi jaz merilec sladkorja. Zakaj? Ker sem po hrani, ko sem bila na čakanju 90 min testu pokazalo 6,7. Jedla pa sem: polnozrnat kruh s puranjo salamo v obitku, jabolko in spila mleko s kavo. To sem jedla oz. to jem že od celega začetka diete. Kaj je razlog pa ne vem. Mogoče so samo hormoni ali pa tedni nosečnosti, saj zdaj sem v 35 tednu. BO!
Danes sem pa zjutraj pojedla namesto salame skuto in sem imela 8.8. GROZA!! Pojma nimam kaj bi lahko bilo,d a mi tako naraste in kaj sloh jesti.
Ravno danes sem pa nesla moje meritve k zdravnici in je rekla, da se bo do drugič odločila ali mi da izulin ali ne.
Tako, da tudi meni niha sladkor gor in dol, še posebno po zajterku in kosilu.
Počutje je za enkrat v redu, nobenih problemov s pupico!!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?