|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
1.3.2011 12:14:51   
neža41
lep pozdrav in lep dan,
pa ne se tako razburjat, stres res škodi pa ne samo cukru.... poleg tega dieta  za sladkor v nosečnosti ni kaj groznega.. v bistvu je bolj zdrava prehrana user posted image . jaz sem tudi imela cuker v nosečnosti od 27 tedna dalje pa dieto in pol insulin.
res pa da ob prehladu lahko cuker zraste. malo moraš sama ugotoviti kaj ti dvigne sladkor;
meni so odsvetovali vse iz bele moke (kupovala sem polnozrnate testenine v sparu, ne glede na znamko, če so imeli sem vzela take bio), zelo zniža ajdova kaša, nič krompirja, riž nebrušen. kruh graham, (jaz sem kar polnozrnati prepečenec od zlato klasje ker tuji so mi sladkor dvignili), mleka  in jogurt 1,4%, skuto mu z 8-10% maščobe, kuhan ali pečem pršut, ribe pečene, ogromno zelenjave vseh sort, od sadja pa jabolka mandarine pomaranče grenivke.... nič banan ,fig, kivi....maščob pa le 3 žlice olivnega olja dnevno za vse skup...
mislim da znamka ni tako pomembna...glej bolj sestavo, pa način pridelave...pa čim manj kemikalij...
aja, meni so odsvetovali vse izdelke za diabetike (imajo umetna sladila)
pozdravi se in uživaj nosečnost, pa srečno user posted image

(odgovor članu Sasheen)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: nosečniška sladkorna
2.3.2011 12:01:42   
darchy82
Tud jst sem jedla podobne stvari med user posted image s tem da sem pojedla kar nekaj krompirja, seveda samo kuhanega brez dodatkov (pire, pražen krompir, pečen krompirček ipd. seveda odpade) pa mi nikoli ni cukra dvignil. Pa občasno sem si privoščila Medexove polnozrnate piškote, ker jih obožujem, pa sem sfolgala samo z dieto. Pa bolj kot je šla user posted image h koncu, manj sem se obremenjevala z dieto in cukri. Najbolj so mi šle na živce ogromne količine zelenjave, ampak na splošno je bila prehrana čist ok. Škoda da se mi tega ne uspe še zdaj držat.


_____________________________

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu neža41)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: nosečniška sladkorna
16.3.2011 20:20:59   
Balerina
Meni so tudi ugotovili NS. sem jo imela tudi v drugi nosečnosti vendaj proti koncu in sem imela le dieto. Sedaj sem v 14t in si bom morala meriti KS 3 krat dnevno. Pa me zanima kako to izgleda ali si moraš po vsakem večjem obroku? Jaz praktično kosila nimam ker sem v službi, kjer imamo sicer menzo vendar če bi tja hodila na kosilo bi imela KS še dosti višji, totalno nezdrava hrana. Tako da sem na polnozdrnatem kruhu pa na oreščkih in sadju. Torej ni en večji obrok. Večerja je pa doma, kuhana.
Ali ste bile tiste ki ste si merile na bolniški?
Pa še nekaj me zanima kako veš kakšno ima sestavo kruh? Ja saj vem rečejo je ajdov, seveda je nekaj ajdove moke notri, koliko pa je bele moke pa nikjer ne piše. Ekako pri rženem ali pa pri polnozrnatem. V vsakem je nekaj bele moke pa ne znam ocenit ali je 50% ali več, manj skoraj ne verjamem.

(odgovor članu neža41)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: nosečniška sladkorna
17.3.2011 10:13:48   
anci banci
ojla cukerašice..

sem bila na tej temi že leta 2009 in sem julija rodila sina, imela sem insulin od 26 tedna naprej, na začetku sme bila na strogi dieti, proti koncu pa malo manj...otrok je bil normalno velik(in ne tako ogromen kot ga je UZ napovedoval), porod pa so mi zarad povišanega cukra sprožili 2 tedna prej
sedaj sem zopet noseča, v 12 tednu so mi odkrili sladkorno v 14 tednu pa  že dali na insulin (kratki in dolgi)...
izkušnje iz prve nosečnosti za povišan cuker so bile služba, stres, negibanje in premalo pitja vode, ter kake bolezni..

sedaj upoštevam navodila zdravnika in sem lepo na bolniški, jem normalno hrano(ok kruhu se po večini izogibam, pa škrobnim živilom v večini tud že od prej)...moram reč da imam sedaj cuker pod kontrolo in so normalne vrednosti...
sem pa ugotovila(ko sem bila v bolnici), da po bolnišnični hrani imam povišan cuker pa čeprav je bila dietna hrana...

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: nosečniška sladkorna
17.3.2011 14:00:50   
Angel miss
živjo,

še ena, ki je inzulinu (kratki, dolgi). Rok imam šele maja, do takrat me pa še kar nekaj špikanja čaka.

Anci banci - kaj pa potem ješ, ko imaš na dieti napisan škrob? Za zajtrk mi že presedajo kosmiči z jogurtom, si bom za jutri naredila piro s sadjem, jogurtom in mletimi lešniki. Me prav zanima kakšen bo rezultat.

balerina - jaz ne kupujem kruha v trgovini, razen tistega, ki je zapakiran in ima gor deklaracijo o sestavi. Sicer se ga pa skušaj izogibati - je bolje jesti krompir, piro, kosmiče itd., ki so manj predelani škrobi. Meni cukra ne dvigne v višave recimo bio polnozrnat toast iz Spara (mislim, da je celo v akciji ta teden).

darchy82 - medexovi polnozrnati piškoti so pri meni na jedilniku za popoldansko malico in povečerek (seveda ne pretiravam, vzamem enega ali dva).

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: nosečniška sladkorna
17.3.2011 14:34:47   
Balerina
Ja saj jaz imam tudi s tem težavo si moram mov avtomat za kruh kupit. Sva včasih z mojim sama kruh pekla dokler se ni avtomat pokvaril. Kosmiče sem pred nosečnostjo zelo rada jedla, sva jih sama delala iz polnozrnatih kosmučovjogurt+sadje. Sedaj mi je pa tako slabo po tem da jih sploh ne morem jest pa lačna sem po nih skratka mi sploh ne paše in sploh ne vem kaj drugega bi jedla za zajterk kot kruh. No ja če smo doma že naredim kake palačinke iz pirine moke ali pa kaj drugega problem je ko sem v službi.
Kako pa si ve organizirate kosilo če ste v službi. Jaz imam v službi menzo ki je katastrofa za take na dieti, tako da ne pride v poštev in potem imam možnost le mrzlo hramo: in je spet kruh, ki mi že povsod ven gleda mi gre včasih kar na bruhanje ko samo pomislim na kruh. Saj včasih si naredim kakšno solato vendar moram vedno paziti na to da nima preveč vonja saj veste ko si v pisarni z več ljudmi moraš tudi na to gledati.

Se uvajam v to kako bom furala dieto in službo. Doma mi ni panike ker sem že pred nosečnostjo veliko polnozrnatega jedla pa gledala sem koliko OH pojem in tako naprej bolj je kombinacija s službo. Ker do 17-18 zvečer pa tudi ne morem biti lačna.

(odgovor članu Angel miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: nosečniška sladkorna
17.3.2011 14:47:29   
Angel miss
na žalost ti tukaj ne morem pomagat. Sem na bolniški (tistim, ki so na inzulinu pripada bolniška). Vem pa kako se je prehranjevati v menzah. Obup. A druge možnosti pa nimaš, npr. kakšne tople solate s piščancem ipd.? Ker potreba po inzulinu narašča, ti bo verjetno kar težko samo z dieto ohranjati lepe cukre, pa še stres zaradi službe...
Ko sem bila v službi, sem res probala na tri ure jest, vsakič po malo, pač kosilo vzameš v menzi, pa poješ tisto, kar je ok in ne preveč. Sem si zajtrk in malico s sabo nosila.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: nosečniška sladkorna
18.3.2011 8:32:17   
anci banci
v prvi nosečnosti, ko sem še delala je bilo težko kombinirat insulin dieta in služba..imamo tud mi tako menzko, ki bi še zdravega človeka po mojem mnenju ubila....samo cvrtje, maščobe, soljeno...ma blajk...mene je itak želodec bolel ko sme to jedla, pol sem enostavno prenehala...

angel miss...jaz se tiste diete po dnevih ne držim toliko(sem se nekaj časa v prvi nosečnosti držala pa ni bilo učinka, skoz visok cukr)....če že uživam škrobna živila , kar je redko, je to v minimalnih količinah mal integralnega riža, al pa za vzorec špagetov, pa kromipirja...namesto kruha kdaj pa kdaj kak rižev oblat brez soli...in to je to....več al manj razne solate in meso...
mleko in mlečne izdelke sem že nekaj časa ukinila nazaj, ker ima moj prvorojenec alergijo na mleko in vse mlečne izdelke pa na jajca tud in ko sem ga dojila sem se temu odpovedala, zdej mi pa prov nič ne manjka...d rugače pa jaz ima rok 20 julija in bo še dolga z špikanjem

(odgovor članu Angel miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: nosečniška sladkorna
28.3.2011 14:06:16   
Sasheen
no sem ugotovila, da je pri meni res velik faktor NS stres...niso me dali na insulin zaenkrat, ker so vrednosti okoli 5....problem mi dela zajtrk, kjer so vrednosti, čez 6,6 danes celo 8, kljub  temu, da sem jedla špar vital kosmiče in jogurt ali 2 koščka rženega kruha z dvema rezinama piščančjih prs in jogurt je bila vrednost čez 7, danes pa sem jedla 2 koščka rženega kruha, ampak res koščka in zdenka sir + jogurt pa kar 8, so mi pri zajtrku ukinili sadje pa ni nič bolje  :(  12.4.2011 imam spet pregled. + tega se zelo slabo počutim, dete zaostaja v rasti, itd...

lp

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: nosečniška sladkorna
29.3.2011 8:45:12   
anci banci
en nasvet glede sadja...men so svetovali in je kar držalo, da najmanj zvišujejo cukr borovnice, maline robide in jagode

(odgovor članu Sasheen)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: nosečniška sladkorna
29.3.2011 10:42:38   
Angel miss
borovnice in jagode so zakon. sploh zdaj, ko še ne prodajajo ta sladkih. Probaj namesto kruha v jogurt dati ovsene kosmiče. Meni ne dvignejo cukra. pa malo mletih lešnikov in sadje. Super zadeva za zajtrk in večerjo.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: nosečniška sladkorna
1.4.2011 17:53:40   
Balerina
Jaz si dostikrat naredim kosmiče, kupim ovsene ali ržene, potem pa jih malo poparim pa dodam jogurt in kakšno sadje, zadnje čase mi najbolj tekne kak jobolko in zmrznene maline.

Pri meni stres viša sladkor za kosilo imam lahko enako kosilo kot večrko pa je za kosilo tudi 8,0 po večerji pa je sladkor 5.

(odgovor članu Angel miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: nosečniška sladkorna
1.4.2011 18:03:59   
darchy82
Jst sem si pa med dieto dostikrat naredila shake tako da sem zmiksala ovsene kosmiče, mleko in jabolko pa mi je bilo zelo všeč. Od sadja sem pa jedla pomaranče, mandarine in jabolka, nisem pa smela jest sadja za večerjo, ker mi je vedno cukr zvišalo. Zjutraj pa nisem imela problemov.

_____________________________

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: nosečniška sladkorna
1.4.2011 18:06:41   
Balerina
no meni je pa ravno včeraj rekla da lahko tudi za povečerjek naredim en šejk tako malo malin ali borovnic pa mleko. Mi je ful dobro pa nadomesi močno željo po sladoledu ker jesadje zmrzneno in pride kot sladoled. Ne smem pa nič sladkati. Sem si enkrat po tem merila sladkor in sem imela po eni uri manj kot 5 kar je OK.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: nosečniška sladkorna
7.4.2011 9:21:51   
Balerina
me pa še nekaj zanima. Meni včasih sladkor kar pade po kakšni hrani imam pod 4 ali ima katera podatek koliko pa je najnižji 90 min po hranjenju? Se mi okoli 3 še ne zdi prenizek ampak sem razmišljala če ima katera ta podatek.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: nosečniška sladkorna
8.4.2011 9:41:05   
Angel miss
Balerina, sem šla prav v dnenvik moje prve nosečnosti gledat. Najnižji izmerjen cuker po 90min sem imela 3,2 ampak že proti koncu nosečnosti, ko se ustali. Takrat sem si zmanjšsla dozo inzulina in potem je bil okrog 4,4. Če se boš slabo počutila pojej malico prej ali pa spij kakšen sokec, da ti cukr malo dvigne. 3 je pa že preveč blizu hipe in lahko škoduje. Upam, dasem ti kaj pomagala.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: nosečniška sladkorna
28.7.2011 22:07:38   
mafijcek
Živjo,

tudi meni so odkrili moteno toleranco na glukozo in sem pristala na dieti in na lističih. Ker pa je rekla, da naj si prvi teden merim trikrat na dan, včasih tudi na tešče, sem danes po parih dneh merjenja debelo pogledala, ko sem videla, da imam samo še dva lističa.
Ker imam pregled šele v torek, me zanima, kako ve pridete prej do novih lističev? Ali jih greste kar kupit?

Na rit me je vrglo, ko sem po včerajšnjem zajtrku imela sladkorja 9,2 (sicer pa tekom dneva še 4,4 in 6,1), danes pa 11,1!!! (in 7,2 in 5,9).

Ali je mogoče preveč cca. 90g polnozrnata žemlja (pirina polnozrnata, pšenična polnozrnata in ajdova moka), 2 rezini sira, dve šalci bele kave???

Sem še rahlo nepoučena glede prehrane, tako da bolj na blef jem ...

S.anje je tole user posted image

(odgovor članu Angel miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: nosečniška sladkorna
29.7.2011 16:55:17   
Angel miss
IZVIRNO SPOROČILO: mafijcek

Živjo,

tudi meni so odkrili moteno toleranco na glukozo in sem pristala na dieti in na lističih. Ker pa je rekla, da naj si prvi teden merim trikrat na dan, včasih tudi na tešče, sem danes po parih dneh merjenja debelo pogledala, ko sem videla, da imam samo še dva lističa.
Ker imam pregled šele v torek, me zanima, kako ve pridete prej do novih lističev? Ali jih greste kar kupit?

Na rit me je vrglo, ko sem po včerajšnjem zajtrku imela sladkorja 9,2 (sicer pa tekom dneva še 4,4 in 6,1), danes pa 11,1!!! (in 7,2 in 5,9).

Ali je mogoče preveč cca. 90g polnozrnata žemlja (pirina polnozrnata, pšenična polnozrnata in ajdova moka), 2 rezini sira, dve šalci bele kave???

Sem še rahlo nepoučena glede prehrane, tako da bolj na blef jem ...

S.anje je tole user posted image


mafijcek - tole z 9,2 in 11,1 je absolutno preveč in že kaže na inzulin. V bistvu moraš za zajtrk jesti eno žemljico (lahko tudi črno), kozarec mleka, sadje in nekaj kar vsebuje maščobe - lešnike, margarina ipd. Sicer nisem bila na dieti ampak obakrat takoj na inzulinu, so pa nosečke, ki so bile na dieti rekle, da na Polikliniki ne tolerirajo preveč izmerjenih vrednosti nad zgornjo mejo 6,6. Tvoje vrednosti pa že kažejo na ta pravo sladkorno, saj je mejna vrednost za diagnozo sladkorne 11. Lističe dobiš na Polikliniki (če si iz Ljubljane), pokliči jih in reči, da ti jih je zmanjkalo in potrebuješ nov recept. Sicer pa lahko tudi počakaš do pregleda, ne bo konec sveta. A ti niso dali nobenega načrta prehrane (koliko in kaj lahko ješ), ko so ti določili dieto? Se mi zdi čudno, ker je običajno to prvo kar te doleti. 

(odgovor članu mafijcek)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: nosečniška sladkorna
29.7.2011 22:27:12   
mafijcek
Mafijcek, hvala za odgovor.
Bila sem pri diabetologinji in se zmenila, da bom šla na predavanja, pa mi je po telefonu še ni uspelo dobiti (baje so zdaj zelo težko dosegljivi, zaradi dopusta).
No, danes je bilo malo bolje, vendar še vedno nisem znala čisto zmanjšati sladkorja.
Po zajtrku 4,6 (cca. 80 g kruha, paprika in čaj) - to ni nič! Sem šla pa ene 20 min po zajtrku na sobno kolo za cca. pol ure.
Za malico pa sem pojedla eno hruško in par rezin mortadele.
Za kosilo pa spet 7,6!!!, ampak verjetno je bilo preveč polnozrnatih špagetov in Barilla omaka za špagete (sem šele kasneje pogledala in ima sladkor).
Popoldne sem pojedla jabolko in ene 70 g kruha in popila dve kavi s sladkorjem (ena brezkof.)
Za večerjo pa 6,7!!! pa sem pojedla cca. 100g kruha, par rezin piščančje posebne in en paradižnik.
Kar groza me je, da bi šla na inzulin. Ta teden na kontroli sem imela pa čisto normalne vrednosti, pa sem prejšnji teden jedla več! Nič več mi ni jasno!

(odgovor članu Angel miss)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: nosečniška sladkorna
5.8.2011 13:42:01   
Gio
mafijcek malo berem, vas "trenutno" ta sladke in moram malo pokomentirat. Jaz imam sicer ta pravo sladkorno in sem sedaj ta drugič noseča. Sladkorno pa sem dobila v ta prvi nosečnosti (niti niso vedli da imam gestacijski diabetes, bila sem brez diete, samo hči se je rodila velika in z nekaj problemi s krvnim sladkorjem) in mi je pač ostala, juhej. user posted image .  Reči hočem samo to, da insulin ni tak bav bav in se splača stisnit zobe, da je s tabo in s pikico v trebuščku potem vse v redu. In ko zagledaš take vrednosti, ni za delat paniko, ker s paniko cuker raste user posted image .  Je pa seveda tudi lažje, ker veš, da ta cuker smotani lahko zbijaš in ga imaš bolj pod kontrolo kot samo z dieto.

LP


_____________________________

Ela kako dela ura? ''ka-ka-ka-ka''
Kaj pa ti narediš v plenico? ''kak''
Kaj pa pije mama zjutraj? ''kaka''

(odgovor članu mafijcek)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: nosečniška sladkorna
5.8.2011 22:13:55   
mafijcek
user posted image  Mi gre že bolje! Sem kmalu ugotovila, da mi samo prehrana ne pomaga, pa tudi, če zmanjšam na minimum. Npr. tudi če zjutraj pojem cca. pol koščka kruha in pol paprike in popijem čaj, mi sladkor zna zrasti tudi do 9! Potem pa grem na sprehod in pade, pa samo 15min sprehoda je potrebnih. Da ne govorim, kaj dela 20 min hitre hoje... spremeni rezultate iz 9,9 na 4,9.
No bila sem tudi že na predavanju za prehrano in me prav čudi, ker mi ni dala nobene modre knjižice o čemer sem brala nta forumu, da ste nekatere dobile. Se mi zdi, da je predavanje bolj tako-tako, ampak saj konec koncev kljub dnevniku premalo pozna mene in moje prehranjevalne navade.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: nosečniška sladkorna
15.10.2011 15:23:48   
13baby
ojla punce vem da je malo starejši forum in upam da še kira kaj pogleda tu gor,jaz vas bi z veseljem prosila za kak jedilnik ,namreč sem v 9 tednu nosečnosti in so mi ugotovili nosečniški sladkor,tako da potrebujem jedilnik ob katerem bo moj sladkor v mejah normalnega....
hvala vsem

(odgovor članu Sasheen)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: nosečniška sladkorna
15.10.2011 19:21:45   
DeVilla
Pošlji mi svoj mejl pa ti pošljem skenirano knjižico s prehrano, pa mogoče se bo našel še kakšen moj jedilnik... user posted image

(odgovor članu 13baby)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: nosečniška sladkorna
3.1.2012 10:07:58   
strelca
Po novem imajo nove standarde za nosečniško sladkorno in sicer tukaj sem našla:

http://med.over.net/forum5/read.php?165%2C7285153


Sama sem šla v 22. tednu na test glukoze, kjer so mi najprej vzeli kri, nato sem čakala, da bom spila tisto sladko tekočino, vendar tako daleč nisem prišla. Saj sem imela že na tešče sladkorja 5.5 - po novem je meja za nosečniško sladkorno 5.1.

Tako da sem takoj imel predavanje o zdravi prehrani in sedaj sem na "zdravi prehrani" oziroma bolje rečeno na strogi dieti.

Malo težje je sedaj ko sem v službi in ko moreš imeti 6 obrokov na dan.

Ima še katera te stvari? Kako med prehrano na delu? V menzah ni ravno takšne zdrave prehrane, kot jo je potrebno uživati po tej dieti.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: nosečniška sladkorna
18.1.2012 12:37:56   
DeVilla
Uf, hvala za tole povezavo. Sem imela pol leta po porodu previsoke vrednosti, pa imam drug mesec še enkrat kontrolo. user posted image  Glede dietne prehrane v nosečnosti v službi - poskusi imeti vsaj malico sabo, za kosilo pa bodi zbirčna če lahko. Srečno!

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?