|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 12:21:02   
XZY75
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

IZVIRNO SPOROČILO: XZY75

Mercator ima pakiran pirin polnozrnat kruh in pa tudi polnozrnat toast.

Sir ti manj dvigne KS, ker ima za razliko od piščančjega mesa še kar precej maščob (če tudi vzameš lahkega ima 25 % MM v suhi snovi oziroma približno 12 g maščobe na 100 g sira) in ta maščoba upočasni prebavo v želodcu in s tem tudi porast KS.



No, pa smo spet tam, kjer tvoja teorija ne zdrži - očitno sem izjema, ki potrjuje pravilo. user posted image user posted image user posted image

Zajtrk: pakiran pirin kruh iz merkatorjeve linije zdravo življenje ter 25 g sira - KS 7.1 !!! Pred zajtrkom pa 4 enote insulina.
Jaz nisem več pametna za tole...


Samo to je vseeno manj kot 8.5 kot si si namerila prejšnji teden po zajtrku kjer si imela namesto sira piščančje prsi.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 13:12:48   
eva78
No jaz sem pa danes za zajtrk jedla ovsene kosmiče z lahkim jogurtom in sem po 90 min spravila na 5.2.  Sicer nevem,ali je to količinsko dovolj, oz.po tistih enotah- ampak izgleda,da mogoče pa tole ne bo tako dvigovalo KS. Imela sem občutek sitosti, sem pa potem za malico po cca 2,5 urah  pojedla 2 manjša kosa črnega kruha s piščanja prsa- klobaso in pomarančo. Pa je KS v mejah. Mogoče katera,ki nima teh enot, proba še takšen zajtrk. 

(odgovor članu XZY75)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 14:07:48   
Naja30
Kdaj si pa merite KS? Je standard 90 minut po zajtrku ali prej ali pred?

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 14:49:48   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: XZY75

Samo to je vseeno manj kot 8.5 kot si si namerila prejšnji teden po zajtrku kjer si imela namesto sira piščančje prsi.



Ja, vendar prejšnji teden nisem imela insulina in pojedla sem samo 50g kruha, pač pa kar 100 g piščančjih prsi!
danes pa 90g kruha in 25 g sira. Bogve, kaj bi bilo, če bi pojedla 50g kruha in 100 g sira?! user posted image

Skratka, pustimo to stat, ker ne pridemo daleč.

Ostale vrednosti so pa padle, kljub temu mi je zdravnica povečala enote insulina pred zajtrkom in pred večerjo.
Ponovno mi je poudarila, da moram pojest toliko enot, kolikor piše - če piše 3 enote rženega kruha je to 90gramov kruha in pika. Če piše 3 enote testenin, je to 60 g testenin v surovem stanju, če piše 3 enote fižola je to 150g kuhanega fižola itd...
Vprašala sem tudi za zamenjave, pa je rekla, da nosečnicam zamenjave niso dovoljene. Torej 1 enote sadja v popoldanski malici ne smem zamenjat, pač moram pojest sadje. Niti sok, recimo, iztisnjen iz pomaranče, ni priporočljiv. Cela pomaranča in pika!

in zanimivo, berem da so odsvetovani sladki sadeži - v brošurici, katero sem dobila, so priporočljiva živila navedena s poudarjenim tiskom - med njimi so banane, mandarine, pomaranče...vse to, kar po forumih berem, da je odsvetovano ker je presladko, a zdravnica mi je ravno te priporočila!

evo, to raportiram jaz iz našega dispanzerja. Zdaj - kaj je res in kaj ni - sem že rekla, da jaz nisem dovolj pametna za to.

eva78 - ne vem kako imaš ti predvideno dieto, moja je na enote in kot sem že napisala - zdr strogo odsvetuje zmanjševanje količin. torej jaz se moram držat standarda 200g mleka, 90g kruha, 100g jabolka, 40 g piščančjih prsi (to dam kot primer, če bi namesto piščanščjih prsi jedla skuto, bi lahko pojedla 50g).

Naja3, v moji knjižici piše merjenje KS 1-2 uri po obroku. Optimalno je 90 min.


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu XZY75)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 15:30:27   
Miša7
Hojla, no pa se še jaz malo oglasim, ko imam več časa, ker sem že na dopustu, juhu.

Sladkor imam v mejah, test pri diabetologu je bil tudi dober(glikiran hemoglobin), tako da imam dalje dieto, čeprav imam v hladilniku že od začetka varno spravljen inzulin, če bi mi sladkor ponagajal!user posted image

Je pa res, da se izogibam npr, za zajtrk kombinacijam kruh+npr. namazan z beclom+šunka, ker mi to res dvigne sladkor. Sem že ugotovila, kaj lahko in kaj ne: Kruh+klobasa ali pa kruh+margarina, pa lahko še kavico spijem, pa kakšno sadje in se mi ne dvigne nikoli sladkor nad 5!!! Po dveh urah(120 min) ne smem imeti več kot 6.6! Tako je v MB, jem pa 3obroke-glavne-zajtrk, kosilo, večerja. Vmes pa, ko si 3x merim sladkor po gl. obrokih vedno še potem pojem sadje, al pa malo sira, jogurt, tako da imam na dan VSAJ 6 obrokov, pa še mi vedno ponoči včasih kruli!user posted image

Danes sem imela pregled pri gin., pa ima pikica v 32t približno1800g. Ostale mere; glavica, trebušček, ki je pri nas sladkornih nosečkah največji pokazatelj, kako se godi otročku, nekje na sredini.user posted image  Ima tudi velko lasekov, pa velko se še obrača, prava mala micika moja je...user posted image


Joj, sem se razpisala, no se beremo, pa pa

Lep dan, Miša7

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 15:44:20   
eva78
Miša7, vidim,da sva imeli podobne zajtrke, ampak pri meni so zadnje čase te kombinacije že preveč. Sploh če  ne grem na sprehod. Vsako jutro me je strah, kako bo z KS. Potem čez dan pa ni več problem.

(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 17:44:41   
Suzi*
Eno ?
A vam kjerkoli merijo 3 mesečni povpreček sladkorja v krvi???? Ker meni samo to merijo na kontrolah, merilca pa nisem dobila. Rada bi namreč primerjala kakšen povpreček imate ve, ki si tudi sproti merite cuker, če je sploh primerljivo.
Moje povprečje je bilo brez diete 5,0, potem je pa šlo ob dieti dol po enem mesecu na 4,7 in po dveh mesecih na 4,8. Meja naj bi bila za user posted image  5,0.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 18:14:40   
eva78
Suzi, jaz si merim KS sama in kolikor sem imela do zdaj kontrole,mi nikdar niso merili povprečja. Vedno so mi merili 90 min po zajtrku, ostalo pa so kontrolirali po mojem dnevniku.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2008 21:28:10   
Katina
Eva78, ja 90 minut po obroku imam lahko 6,6 sladkorja, pred obrokom pa 5,5.

Naja3, lahko da boš v torek dobila merilec za merjenje KS in natančna navodila o dieti. Jaz sem imela v torek na kontroli 90 min po malici 7,6 in zdravnica sploh ni bila zadovolja. Upam, da so tebi povedali, da moraš vsakič ko prideš na pregled s seboj prinesti prvi jutranji urin. Meni namreč niti v mojem ZD, niti takrat, ko sem bila prvič pri njih niso povedali, da je to navada in sem izpadla kot črna ovca, ki sedi na ušesih, pa čeprav mi tega ni nihče omenil, zato sem vodo dala takrat, ko sem prišla, vendar je bilo to sredi dneva in niso bili najbolj navdušeni.

Kdaj si meriš KS ti predpiše zdravnik. Jaz si ga moram pred zajtrkom in točno 90 minut po zajtrku, kosilu in večerji. Sem vprašala kako pomembno je, da je to natančno 90 minut, pa so rekli, da zelo. kajti, če bi zamudila recimo 15 minut bi morala to v knjižico zapisati, ker rezultati ne bi bili primerljivi.

Azzurra, tudi meni so rekli, da se moram držat navodil, vendar meni nihče ni rekel, da zamenjave niso dovoljene. Celo več, ko sem s sestro delala jedilnik me je opozorila na ta zapis v knjižici. Sok ni priporočljiv zato, ker nima vlaknin. Žvečenje pa je seveda zelo zaželjeno. Meni je recimo zdravnica rekla, da naj banano štejem kot kruhuser posted image , tudi mandarine in pomaranče niso zaželjene, ker imajo preveč sladkorja, grozdje mi je prepovedala, ostale so le hruške in jabolka - pa še to ne vse sorte po vrsti.

Suzi*, jaz ne vem ali mi bodo merili povpreček, ker sem čele en teden v cuker klubuuser posted image .


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 10:25:16   
Naja30
Azzura a če ti piše 3 enote rženega kruha, mora biti samo ržen in noben drug? Pirin npr. ne velja?

Katina, meni so dali že zadnjič na polikliniki epruvetko za urin. Hvala, da si me spomnila, ker sem čisto pozabila še na to!

Mi lahko poveste prosim, kaj mora pisat na rižu, če je rjav? Samo rjav riž ali je še kakšen drug naziv? user posted image

Danes sem pojedla pri zajtrku še malo paprike in se bolje počutim.user posted image

(odgovor članu XZY75)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 14:10:50   
aleži
Danes sem bila na diabetičnemu in sem bila na meji za dobit inzulin. Po zajterku sem imela 6,2 in je bila malo v dvomih. Malček me je skregala glede kg, ker se ne redim več in mi predpisala ponovno, da naj jem po jedilniku za 9,2. Nekaj časa sem imela 8,3 jedilnik, ker enostavno nisem mogla več toliko pojesti.

Res pa je, da sem zdaj na porodniški in sem začela tudi hodit. Opažam, da hoja res pomaga in pridem tudi celo po 2-urnem sprehodu na 4,9. Ne hodim hitro, sprehajam se z Žigcem, toliko, da se malo migam.

Tudi mene zanima kakšen riž jeste, ker do sedaj sem jedla navadnega in kakšne pa testenine jeste. Jedla sem od Barille navadne.

lp

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 14:30:07   
eva78
Aleži, o kriza. user posted image  Na vašem koncu je pa to res zelooo strogo. 6.2 po 90 min pri meni je čisto ok. A tebe bi dali pa kar na inzulin.?!user posted image  Jaz sem se tudi zredila cca. 1,5 kg od 26.do 36. tedna, pa mi diabetolog ni nič rekel. Sem pa vprašala ginekologinjo, pa je rekla,da se ne rabim redit. Zdaj pa vedi.  Kaj pa mala, a jo redno merijo na UZ? Meni jo je zmerila v 34.tednu (je imela 2,40 kg- ne prevelika, ne premajhna). Potem pa v 36.tednu,vendar je ni nič zmerila. Gledala je samo, kako je s plodovnico, utrip in njen tonus. Tak,da nič ne vem,kako pridno kaj papca in se redi. user posted image  Bom vidla,ali jo bo še kaj premerila naslednji teden.


Glede riža, jaz ga kupim v Mercatorju, na polici dietnih izdelkov- piše pa nekako rjav, neprečiščen, neoluščen riž.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 15:53:09   
aleži
Prejšnič ko sem imela UZ (35T) je imela 2584 g in je rekla, da je vse ok z njo, da ima dovolj vode, plodovnica,... skratka vse v redu. Zdaj ga imam ponovno 20.2. Mislila sem, da imam že CTG, ampak ga imam šele 27.2.

kaj pa testenine, kakšne jeste?

Danes sem si naredila za kosilo: 2 majhna mola na žaru, koromač 100g, rdečo peso 100 g, korenček 100 g in krompir 240 g na sopari ter juhico, sem imela po 90 min 5,9. Alelujaaa!! Zgleda, da mi kar paše tale kombinacija. Prvič, sem imela tako majhno vrednost KS!!! Morala sem se pohvaliti!!user posted image

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 16:36:29   
Naja30
Testenine imam jaz polnozrnate ali graham.

Za kosilo sem imela piščanca z zelenjavo, riž (žal ne vem, če je praviuser posted image ) in solato, pa še zelenjavno juhco. In se tudi super počutim.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 17:30:51   
Azzurra
Danes sem bila na UZ in je zdravnik čisto zadovoljen z mojim otrokom, pravi, da diabetes ni čisto nič vplival na rast in da je vse v mejah normale.

Prejšnji UZ sem imela pri 33t5d in je bila ocenjena teža 2230gr. Po točno 4 tednih (37t5d) pa je ocenjena teža 3.174gr. Torej pridobili smo eno kilco. Imam še dobra dva tedna do konca, tako da prav na 5 kil ne bomo prišli, verjetno niti ne na 4 (zdr pravi še cca pol kile, torej nekje 3.700)! Tudi obseg trebuščka in ostale vrednosti so čisto normalne, obseg glavice je malce večji, vendar to je od vsega začetka in linearno raste, kar pomeni - da je po tatiju user posted image  (193 cm on, jaz 167cm).

Tudi jaz sem imela ribe (mole) na žaru, kuhano korenje in kuhan grah, kuhan krompir in zeleno solato - vrednost KS 6,3. Sem upala na kaj manj. Bo že.


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 18:38:12   
eva78
Azzurra, čestitke,da je vse OK z user posted image , da lepo napreduje in da ima že tudi lepo težo. Mene tudi zanima, ali mi bo naslednji teden povedala,kolikšna je teža naše user posted image .

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2008 21:38:03   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Azzura a če ti piše 3 enote rženega kruha, mora biti samo ržen in noben drug? Pirin npr. ne velja?



Evo, ti razložim, kako imam to jaz. Načrt je za 9,2 MJ za 2. polovico nosečnosti.
Na razpredelnici imam navedeno tako:

ZAJTRK
MLEKO 1 ENOTA
SADJE 1 ENOTA
ŠKROBNA ŽIVILA 3 ENOTE
MESO 1 ENOTA

MALICA
MLEKO 1 ENOTA
SADJE 2 ENOTI
ŠKROBNA ŽIVILA 3 ENOTE

KOSILO
ZELENJAVA 3 ENOTE
ŠKROBNA ŽIVILA 3 ENOTE
MESO 3(2) ENOTE
MAŠČOBE 3 ENOTI

MALICA
SADJE 1 ENOTA
ŠKROBNA ŽIVILA 2 ENOTI

VEČERJA
ZELENJAVA 3 ENOTE
ŠKROBNA ŽIVILA 3 ENOTE
MESO 1(2) ENOTI
MAŠČOBE 1(2) ENOTI


Nato vzamem tisto brošurico in izbiram. Če recimo hočem jesti za zajtrk graham kruh, ga poiščem v seznamu, vidim, da je 1 enota graham kruha npr. 25g in to pomnožim s 3 - tako dobim 75g graham kruha. Če si zaželim rženi kruh, poiščem v seznamu, vidim, da je 1 enota rženega kruha 30g, pomnožim s 3 - dobim 90g rženega kruha.  Je navedenih več vrst kruha, celo bel kruh, pa slane palčke, pa toast, škrobne jedi so tudi fižol in čičerika recimo, če za večerjo ne želiš npr. jest kruha, lahko zamenjaš in si narediš npr. solato iz čičerike, ...pod škrobna živila spadajo tudi musli npr. (mešanica muslijev brez dodanega sladkorja)

Za kosilo recimo bi jedla ribe, grem v seznam, vidim, da je 1 enota bele ribe 40g - pomnožim s 3 in dobim 120g bele ribe. Če bi jedla piščančje meso, vidim, da je 1 enota 35g, pomnožim s 3 in dobim 105g piščanca.  Prav tako kot škrobne jedi ima tudi meso svoje zamenjave - skuta npr.

1 enota mleka je v moji brošurici 200g mleka (posnetega) ali 200g jogurta.
1 enota jagod je v moji brošurici 150g jagod, 1 enota pomaranč je 150 g pomaranč, 1 enota jabolka je 100g jabolka, itd itd...

Tako to funkcionira na našem koncu.

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: nosečniška sladkorna
16.2.2008 10:57:18   
Naja30
A tako je to. Zdaj mi je malo bolj jasno.
V vašem koncu... haha, jaz tudi živim v "vašem" koncu, ampak ker imam G v Lj, sem šla tudi na test glukoze v Lj. Živim pa na obali. user posted image
Hvala, da se ti je dalo tole napisat.
Samo še to mi povej, kaj npr. poješ za malico?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: nosečniška sladkorna
16.2.2008 13:34:15   
Azzurra
a, dej? si z našega konca. pridi še malo čvekat na Obala2008, da se spoznamo, že če bomo kaj vozičkale skupaj user posted image

za dopoldansko malico ni težko, ker je vključena enota mleka, tako jem ali mleko z musliji in sadje ali jogurt, kruh in sadje ali jogurt, musli in sadje. za popoldansko malico pa ni mleka in mi preostane sadje in škrobno živilo - največkrat izberem kruh, ker nimam drugih idej. da bi jedla npr fižol, čičeriko (škrobna živila) in sadje...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: nosečniška sladkorna
18.2.2008 8:50:51   
Katina
Azzurra, jaz imam podoben sistem diete, le da je moja dieta označena z 7,5MJ + D (D ne vem kaj pomeni). Zaenkrat sem na dieti 10 dni in mi teža ostaja več ali manj ista (hvala bogu, ker sem že zanosila z zalogo). Kako to, da so se pri tebi odločili za 9,2 MJ?
Jaz sem v 28t, v 26t sem imela zadnji GP, kjer pa nisem imela UZ. Ali se bolnicam z NS dela UZ kaj pogosteje kot drugim? Na naslednji GP sem namreč naočena 4t po prejšnjem - tako kot vse user posted image . Je to OK?

Naja3, jaz imam skenirano knjižico - verjetno tisto, ki ti jo opisuje Azzura in primer diete. Če bi rada, da ti to pošljem na e-mail mi napiši tvoj e-mail na zs.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: nosečniška sladkorna
18.2.2008 9:34:10   
Naja30
Katina ti bom poslala moj mail.
Mislim, da se user posted image  s sladkorno na vsakem pregledu dela UZ, ja. Da se spremlja rast otroka.
Jaz sem pa shujšala 2 kg user posted image

Včeraj sem se malo pregrešila in sem jedla namesto manj masten sir, tistega z 48% maščobe. Ma kaj naj, če smo bili na obisku, ravno je bila moja ura za jest.


(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: nosečniška sladkorna
18.2.2008 10:02:26   
eva78
Mene pa zanima, zakaj si moramo merit v večini KS 90 min po jedi. Vedno pozabim tole vprašat. Pa zanima me, v kolikem času pride povišan sladkor do otroka.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: nosečniška sladkorna
18.2.2008 10:26:50   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: Katina

Azzurra, jaz imam podoben sistem diete, le da je moja dieta označena z 7,5MJ + D (D ne vem kaj pomeni). Zaenkrat sem na dieti 10 dni in mi teža ostaja več ali manj ista (hvala bogu, ker sem že zanosila z zalogo). Kako to, da so se pri tebi odločili za 9,2 MJ?
Jaz sem v 28t, v 26t sem imela zadnji GP, kjer pa nisem imela UZ. Ali se bolnicam z NS dela UZ kaj pogosteje kot drugim? Na naslednji GP sem namreč naočena 4t po prejšnjem - tako kot vse user posted image . Je to OK?

Naja3, jaz imam skenirano knjižico - verjetno tisto, ki ti jo opisuje Azzura in primer diete. Če bi rada, da ti to pošljem na e-mail mi napiši tvoj e-mail na zs.



9,2MJ je dieta za sladkorne bolnice na koncu nosečnosti, ta predpisuje malo bolj obilne obroke. Ko so meni odkrili nosečniški diabetes sem bila že v 34.tednu, do tedaj pa sem se zredila vsega skupaj 6-7 kg in je zdravnica kar predpisala, da kar naj toliko pojem! Res pa nisem imela prekomerne teže. Odkar imam to dieto tudi nisem pridobila niti dekagrama.

Tako sem se sproti naučila kuhat stvari, ki nasitijo, ko si lačen ali pa jih ni preveč, ko nisi tako hudo lačen. Včasih se mi seveda ponesreči, takrat se pač potrudim pojest, če gre, gre, če ne, pa pač pustim.

Kar se tiče UZ, naj bi jih delali pogosteje, da spremljajo rast ploda. Meni je delal UZ vsake 3 tedne zaradi še enega drugega stanja, ki ga imam v tej nosečnosti, potem pa je kar nehal in sem morala kar malo ga napeljat na to, pa je rekel...ja, ja seveda, sladkorna...bi bilo prav ja...
Tako, da ti kar reci. Meni je celo zdravnica za diabetes sama rekla, naj kar rečem, da želi ona videt meritve otroka. Sicer pa mislim, da je diabetes res stanje, ki zahteva več UZ, ki so kriti s strani ZZZS.

Danes zjutraj sem končno imela sladkor v mejah normale, a zajtrkujem še vedno eno in isto. Zamenjava rženega kruha za pirin kruh se ni obnesla, zato bom ostala kar na rženem.
Včeraj sem si za večerjo spekla diabetično pizzo - testo iz polnozrnate moke, na peki papirju brez maščob, paradižnik 150g, sir z manj mlečne maščobe 50g, sveži šampinjoni in začimbe. Vse je bilo tehtano in ustrezalo enotam. Kaj naj rečem? Sem že jedla tudi bolj okusne pizze, a je bila tudi ta precej dobra, sladkor po njej pa 5.2.


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: nosečniška sladkorna
18.2.2008 12:30:59   
eva78
Katina, ponekod npr. v mb so tako pozorni na NS ,da delajo UZ tudi na 1 teden ali pa celo spremljajo rast otroka na vsake 2 dni, če se jim zdi,da karkoli ne štima. Tako sem slišala- ni potrjeno.

No pri meni npr. imam pregled na vsake 10- 14 dni in zadnjič z UZ sploh ni delala meritev na otročku, ampakje samo preverila plodovnico, tonus, pa srček prek UZ. Sem ji nekaj namignila, kaj pa glede rasti user posted image ,pa je rekla,da saj sva kao pred 10 dnevi preverili, pa je bilo v mejah normale. user posted image  Sem bila kar malo zaskrbljena, da tak šparajo....


(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: nosečniška sladkorna
19.2.2008 8:09:03   
Katina
Eva78, v katerem tednu pa si, da imaš UZ na vsake 14 dni? Jaz sem bila na zadnjem UZ v 26 t, naslednjega imam v 30t, kar je čisto običajne 4t. Tudi meni so rekli, da user posted image z NS spremljajo bolj pogosto, samo na 4t ni nič bolj pogosto kot sicer.user posted image
Naslednjo kontrolo na diabetološki pa imam 3t po zadnjem obisku. Kako pogoste kontrole pri diabetičarju pa imate ve?

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?