|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
11.8.2008 22:07:54   
*talcy*
acjom1  no da te potolažim imam tud jaz dneve k ga tko mal čutim da se kar mal prestrašim .... potem pa pride dan ko ne neha in ne neha ,kot naprimer danes ..... mal lenuščka in mal nelenuščka user posted image  kakor pride dan ....

aja za pregled : imam ga 28.8.

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
   RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008
12.8.2008 7:39:56   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Jolly123,toliko sem napisala pa me je ven vrglouser posted image
Po moje bi blo res dobro omejiti obiske na kavču,a postopoma.
P+Treba ga bo kako drugače zaposliti.Mogoče radio in kup cd s pravljicami....



Tole mislim, da je bilo vse meni namenjeno. Samo si še vedno ne znam razložiti kako naj psa zamotim z radiom in pravljicami user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 8:02:07   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: *talcy*

acjom1  no da te potolažim imam tud jaz dneve k ga tko mal čutim da se kar mal prestrašim .... potem pa pride dan ko ne neha in ne neha ,kot naprimer danes ..... mal lenuščka in mal nelenuščka user posted image  kakor pride dan ....



Meni je moja g sedaj rekla da če kak dan ne bom preštela 10 gibov ali da se mi zdi da je dojenček na miru naj grem takoj na CTG v porodnišnico ker mora biti vsak dan najmanj 10 gibov, pa imam rok komaj konec oktobra tako da bi se jaz pozanimala glede tega pri vaših ginekologih je pa res da je kak dan dojenček malce bolj miren.

Drugače pa mi doma na polno delamo jaz pa še vedno nimam nič pripravljeno še kar nekaj odlašam bom se mogla počasi spravit skupaj, če ne bo user posted image prej prišeluser posted image .

lep dan vam želim pa božajte svoje user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 8:36:33   
lena35
Tudi pri nas delamo na veliko belimo polagamo laminate skratka imam pravo razdejanje po stanovanju.Drugače pa sem  naročila previjalno in lupinico z isofix podlogo preko podjetja za pakete Recinko in mi bodo dostavili na dom v roku parih dni.Midva z mojimuser posted image sva super kr veselo miga enkrat bolj enkrat manj.Samo jaz že komaj čakam da bo oktober ker bi že rada spoznala našega korenjaka.user posted image Malo sem se prehladila in upam da bo kmalu dobro saj samo kiham in imam zabit nos.No ta teden še imam bolniško potem pa končno dopust ..

Lep dan vam želim  in skrivajte se sončku!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 8:54:57   
timnala
Hojla!

Tudi mi smo bili vceraj na pregledu in je vse OK.. user posted image
user posted image  je obrnjen na glavico, kar je bil ze na zadnjem pregledu in upam, da bo tako tudi ostalo, ker bi res rada naravno rodila (pa brez kaksnih epiduralnih in ultiv itd..) user posted image  Videli smo se srcek, zelodcek, mehurcka ni nasla, ker se je mali najbrz polulal (prej smo vedno videli polnega) user posted image  

Glede gibov imam tudi jaz mal "problema" - vcasih je kak dan bolj zivahen, vcasih pa ne (opazam, da tako kot jaz - ce sem v akciji, bo tudi on bolj zivahen, naslednji dan pa ce sem izcrpana se bo tako obnasal tudi user posted image )..hecno..
Me pa se nekaj zanima - namrec jaz cutim zelo malo brcik, vecinoma neko prestavljanje in gibanje v trebuscku - se katera tako?
Pa ene pravijo, da jih kar zaboli, ko otrocek binca - no, mene to se ni nikoli in res brca zelo malo..jaz pravim, da neki mestra po busiju user posted image  Rekla mi je sicer G, da moram res skor vsak premik cutit, glede na to, da mam posteljico zadaj user posted image

Glede opreme sem pa v casu nabiralnistva user posted image  skup spravljam, a se nekako dokoncno ne porihtam stvari, ker morava z user posted image  se previjalno dat narest (mava zaenkrat samo predalnik brez zgornje deske), potem grem jutr prodat vozicek, tako da morm se tistega kupiti pa se okna misliva zamenjati v stanovanju..en kup se vsega preden pride oktober..bo pa vsaj hitro minilo user posted image

A je katera kupila maxi cosi muro? Men se neki dopade in razmisljam o njej ali pa buzzu - zdej pa prodajam freestyla comforta.
Ce ma katera omenjena vozicka, bi prosila za kak nasvet.

Pozdravcek,
D.

_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 3955
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 9:07:30   
billa
jolly, jaz sem si nabavila knjigo otrok in pes, pa je notri nekaj lušnih nasvetov na temo. Med drugimi tudi ta, da je dobro v mesecih pred prihodom otročka delat red, da ne bo pes povezal dojenčka z negativnimi stvarmi. Sem pa mislila, da bo čista drama odvajanje spanja na postelji, pa je bil v treh dneh mir. Sva sicer nabavila še en dodaten prostor, ki je v spalnici, tako, da ima možnost bit zraven naju in je čisto zadovoljen. Kar sem kavčov tiče sva mu pa omejila dostop na trosed in ima na razpolago za cartanje dvosed. Naš ima otroke sicer rad, ker imajo ponavadi vedno kaj za jest po rokah. Tako, da mislim, da bo tudi dojenčka lepo sprejel.
Vidim, da ste skoraj vse pridno v akciji in štimate stanovanja in pripravljate gnezdeca. Nas še čaka pleskanje, pa gretje moreva rešit v otroški sobici. Vrjetno bova kar klimo montirala, ker smo na obali in zdaj celo stanovanje grejeva s klimo in je čisto dovolj.
Naslednji teden sem že na dopustu, pa imam v planu reševanje dokumentacije na centru za socialno delo. Odločila sem se, da bom vzela denar in v podjetju recinko nabavila lupinico in previjalno.

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 9:15:38   
mbd0411
Jolly123!user posted image

Ojoj,mislila sem otročka.Sploh nisem pomislila,da se gre o psu.user posted image user posted image user posted image user posted image
Ha,ha,ha.
Sicer je pa psa treba vzgajat kot otroka.Moraš imeti ti glavno besedo,drugače bo delal po svoje in bo razvajen.
Mi smo našo mrcino nekaj šolali-doma in ukazovali pa je nekaj ratalo,nekaj ne,ker je za psa potrebno res veliko časa.
Jesti mora tam kjer je za to namenjeno,pri mizi nima kaj iskati,čeprav naš nas tako milo gleda,da ne moreš,da bi sam jedel ne da bi mu kaj dal...To ni prav!!!!!
Včasih nam pobegne,ko se gre ženit,takrat je ni ograje,ki bi ga zadržala,ko pride ves skesan pa hodi za mano in mi daje tačko kar med hojo.user posted image
Ja,Jolly123,bo treba malo vzgojnihuser posted image -ne pravljičnih za kosmatinca,pa bo.user posted image



_____________________________

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 3957
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 9:29:31   
vianne
Evo sem se razpisala in me je skenslalo user posted image user posted image user posted image user posted image .

Verjento bom sedaj bolj kratka.

Pri meni je vse po starem. Komaj čakam oktober ker se mi sedaj že vleče. Ponoči bolj slabo spim ker ne najdem ustreznega položaja, bolijo me sramne kosti... naš miško pa veselo brca.

Bila sem na posvetu za epiduralno in sploh nisem navdušena nad njo. Že prej mi ni bila všeč in sem bila odločena, da je ne bom vzela pa me je moj g. poslal na posvet. Če po potrebno se bom raje odločila za ultivo saj se mi zdi bolj varna kot epiduralna. Je pa to drag špas. V Postojni za epiduralno računajo 180 eur za ultivo pa 120 eur. Ne vem zakaj glede cen ni uskladitve po porodnišnicah saj nekatere tega sploh ne računajo. Pa na posvetu je bio veliko ljubljančank ker baje da v ljubljanski porodnišnici dobiš epiduralno smo v primeru carskega reza drugače ni možnosti izbire. Mene je tale podatek zelo presenetil.
Ah... najbolj varno je naravno user posted image

Drugi teden imam pregled in upam, da bom isti dan porihtala tudi papirje na CSD-ju. Bom vzela kar denar ker imam ostalo že vse poštimano.

< Sporočilo je popravil vianne -- 12.8.2008 9:31:31 >

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 10:11:36   
PikicaStonoga
Čao,dekleta.
Mene je tud skenslalo, kaj je zdaj to?
Vglavnem, ni me 10 dni, pa se tako razpišete, da berem že debelo uro!
Z mojim  user posted image  sva OK, včasih utrjena od vrčine, ampk bo že. Še malo dopusta, potem bolniške in nato porodniška, saj čas kar beži.
Danes z mojim dragim začnemo s šolo za starše in se že veselim!
Imam pa eno vprašanje. Sem zaposlena, imela bom porodniško. Zanima me, če je tistih 269 € od centra edini denar, ki ga dobiš ob rosjtvu otroka? Živim v občini LJ. zanima me pa zato, ker mi je prijatlca, ki ima že 2 otročka rekla, da se od države in občine dobi za otroka ful denarja. Meni je itak vseeno, midva bova imela, če bodo le pogoji za to 3 otročke ne glede na to, kolk da država, me pa zanima, koliko finančno naredijo za dvig rodnosti v SLO. Za otročki dodatek vem, da priprada glede na plačo, to bo treba še izračunat, koliko bo .

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 10:24:52   
watershine
hei hei!!!!

na hitro se vam malo oglasim! knjige me preganjajo ker se izpiti bližajo user posted image joj upam da bom use zvozilauser posted image ... ah kar bo pa bo user posted image

prej sm malo gledala oziroma primerjala cene na www.recinko.si in www.novorojencek.com (pač stvari iz paketa) ne me basat!!!!!!! kako so lahko cene identične če nam prodajajo buče da v paketu ni marž!!!!!! heloooouuuu!!!! no tko da sm se tut jst odločila za denar in bom raj tko nakupovala, ker se mi ne da do zadnjega centa natančno sestavljat paketa!

me2 z user posted image sva drugače super, no le mene danes malo križ boli... upam da bo minilo. komaj čakam naslednji pregled....

no samo toliko!

papa

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 11:10:14   
Tejčika29
Pikica stonoga - občina da za novorojenčke, ampak odvisno tudi pod katero občino spadaš ker ni povsod isto. Pri nas je donacija občine 190 EUR, mislim da prav mesto Ljubljana nima nič, sem enkrat brala, ne bom pa trdila da je še sedaj isto - preveri!

Midva z user posted image  sva ok, malo brcamo in se malo prekopicamo, da mi kar bule dela, sploh zvečer pred TV ko ležim na hrbtu. Križ me ne boli več, zdaj je ok, sem pa dobila že 8,7 kg. Trebuh se mi je v dveh tednih kar povečal proti prsim, gibe čutim pa čisto spodaj pa do čisto zgoraj, različno. Včasih imam tudi noge precej težke in potem jih tišim u luft...

Zdaj perem, likam in zlagam cotke in ostale stvari v omaro, v glavnem pripravljam, pred dopustom bi rada vse poštimala. Tak so luštne stvari da se kar ne morem nagledat. Jutri naročimo voziček, pol bom imela v glavnem vse - še nekaj kozmetike + lekarna in nekaj drobnarij si pustim za čas ko bom doma.

Tudi jaz bom vzela denar in ne paketa pri CSD.

Vam moram povedat kako je bilo s sodelavko ki je pravkar rodila in sicer je bila sprejeta v bolnico, ker je imela popadke. dali so jo na oddelek in prestavljali porod, ker še ni bila odprta, pa slabi popadki... so jo kar dolgo pacali, nakar je sodelavka zahtevala predstojnika ki je nato odredil takojšen porod. Ker je imela še zelo malo porodne vode, je otrok nekaj tudi popil in dobil bakterijo, poleg tega je imel zlatenico (ok so rešili), včeraj pa je bila pri pediatru in izvedela da je imel otrok ob porodu zlomljeno ključnico, kar ji nobeden ni povedal???? Halo???? Se kar zgrozim ko takele poslušam, verjetno se dogaja povsod, ker čujem kritike od povsod, včasih pa gladko steče. Verjetno je zelo odvisno od sreče. Mogoče vseh dogodkov nisem natančno in prav opisala, ker je bila razlaga situacije od sodelavkine mame razburjena in hitra - saj razumete.

No, pa lep dan!

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 15:48:48   
blanka1
ojla se jaz danes spregleda in materinske sole. Z nami je vse super, tud nase malo tezje dete se je obrnilo na glavico, prej smo imeli med. vstavo.super. Nakar me skrbi koliko bo tezko sem v 32t5/7 in moj tehta 2300g kaj sele bo ko bom sla rodit 4200g? joj kak bo tezko rodit.

no jaz mam vse kupljeno le v lekarno se skocim in nabavim se zadnje stvari. torba za v porod. je tud pripravljena. Papirje se nesem na firmo potem pa CSD in sem koncala, takrat pa nastopim na porodniško in z malim samo uzivama in cakama kdaj se bo zacel porod.

uzivajteuser posted image

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 3962
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 19:46:54   
jana84
Pozdravček. Danes smo spet v civilizaciji. Smo nameravali komaj jutri zjutraj pridet, pa je tako naneslo, da je moj mož dobil poziv na požar (je gasilec), ki ga gasijo že dva dni, pa ni nič bolj. Danes so začelil še z dvema helikopterjema. No in ko sva prišla v dolino, sva se ustavila kar pred gasilskim domom, da vidmo situacijo, pa so mu rekli, da če bo potreba da ga bodo poklicali. Za enkrat da jih je dovolj. Ok...
No, potem pa me je poprosil, da ga ostrižem... Ajoj. Že nikoli ga nisem, ne njega ne koga drugega...Me je blo kar malo strah. Pa sem potem ugotovila, da je strah čisto odveč...Mogoče je res malo bolj na kratko ostrižen, kot bi lahko bil, pa kaj, saj je poletje... No, sedaj pa se je šel malo prepotit - je šel namreč teči... On kar naj, jaz bom raje malce počivala. Ugotavljam, da me prijemajo krči v noge (ponoči, proti jutru) ko sem malo bolj aktivna čez dan in več hodim...Ampak mi zeloo paše, da se malo razgibam.
No, tako na hitro današnja situacija.

Drugače je pa naš user posted image  zelooo živahen, ga ni dneva da bi bil bolj len... Na momente me tako brca nekam tja pod rebra in v desen kolk, da imam opbčutek, da bo kar ven skočil. Istočasno pa se raztegne še na kontra stran, čez trebuh...Očitno imamo kar elastično kožo, kajti nisem si mislila, da lahko tako raztegnem trebuh, kot mi ga naš user posted image ... Ja in včasih kar zaboli, ko brca pod rebra...Kam brca je pa zelo odvisno od lege samega otročička. Naš je visoko in zato tudi brce pod rebra in v žličko. Pa tudi trebuh mi kar naenkrat zraste izpod reber, tam pod žličko. Je prav zanimivo videti...

hm, drugega pa skoraj nimam za povedat. Jaz se odlično počutim, razen malo sem lena. Kar pa ni fajn ,ker se moram pospešeno pripravljati na izpit, ki ga imam naslednjo sredo (že čez ene teden...).

No, upram, da ta teden dobimo kaj od opreme, ki smo jo naročili (voziček, posteljica, previjana miza).

lp


< Sporočilo je popravil jana_k -- 12.8.2008 19:51:04 >

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 22:03:13   
*talcy*
timnala .... ma se mi zdi da se preveč sekiramo glede teh brcik ... dokler zaznamo gibe al rahle al močne mislim da je z našimi user posted image  vse ok .... imam tud jaz ful mal dni k močno brca res ponavadi dela samo valovčke po trebuhu in to je to ... danes sicer je bil njegov dan ker sem dobivala take batine da to ni za verjet drugač je pa bolj lenčina tud moj ....

poznam pa dve punci ki do rojstva skoraj niso občutile brcik ... sem se pogovarjala z njimi in so rekle da sploh ne vedo kak občutek je to ....

...mislim pa da če jih že začutiš enkrat po 17t da je normalno da jih čutiš do konca tud te male ko jih imamo me .....

drugač vidim da ste ok zdaj iščem po netu kaka apartma kje na naši obali a ima katera kaj izkušen??

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 22:04:37   
*talcy*
aja sem vam pozabla povedat da jaz sem že dobila nakazano tistih 269e od socialne ? papirje sem pa nesla en teden nazaj .... a je katera že dobila nakazano?

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3965
   RE: Oktober 2008
12.8.2008 22:29:15   
corti
Pozdravljene!

Da se vam malo javim! Danes sem imela pregled...no ja...pa ni bilo nič kaj spodbudno! Sploh pa beseda ni nanesla nič na našega user posted image , vse kar je bilo je bila celih 20 min debata o tej presneti moji bakteriji! G.pa me je dala tudi na bolniško pod nujno, ker ji ta bakterija ne da mira in pravi da naj počivam ,ker mi lahko povzroči prezgodnji porod! Tako, da sem od danes naprej doma! Pravi, da sem od danes naprej v rizični nosečnosti in da se bomo ukvarjali s tem kako se do konca znebiti te bakterije!
Ah ja...in spet sem preživela en tak nemiren dan...ko ti niti ena stvar ne gre tako kot mora! Pa saj bo, upam!

Tako ko bo plača, pa moram nakupit še stvari ki mi manjkajo za user posted image  ter si pripraviti torbo za v porodnišnjico, če me slučajno res kaj prehiti! 

Ali katera kaj ve kako je s to pomočjo opčine! Obstaja kje kakšen seznam katere občine dajo denar za novorojenčka?

Kako pa ste drugače? Vas user posted image  fino brcajo in nagajajo?

Mah sem še čisto zamorjena...tko da se raje poslovim in grem spati!
Lahko nočko!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 7:00:29   
maserati
Oj,

za seznam od obcin ne bi vedela, vem pa da Ljubljana ne da nic (moja sestra je rodila lani), pri nas v Velikih Lascah pa dajo ful (500 Evrov), tako, da smo kar priviligirani....

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3967
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 8:12:10   
Dajadada
Primerjava prispevkov po občinah:
http://apl.e-soft.si/doc/5874/Priloga%205%20PRIMERJAVA%20PRISPEVKOV%20PO%20OB%C4%8CINAH.pdf

So kar razlike. Naša je bolj med škrtimiuser posted image .

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 3968
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 8:46:17   
mbd0411
A so kje še ostale občine?Kje najdem to o prispevkih?

_____________________________

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3969
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 9:04:34   
jolly123
Ja no evo bolje to kot nič, upam da res dobimo vsaj teh 100 € da ne bom preveč pričakovala user posted image A pa to potem moraš oddat kako prošnjo ali kako je s tem?
Pa gledam v Kranju se jih je rodilo 555 user posted image Uf mater, če bomo mi dobili vrtec, bomo zelo presrečni....

Včeraj smo preživeli še en dan z mucico in je bilo vse v redu, sem vidla da sem sama napako naredila, ker sem psa stran odrivala in ga nisem pustila blizu. Če sem mu pustila, da je lepo povohal in bil zraven je bilo čisto vse OK, tko da sem že malo bolj optimistična kako bo sprejel novega člana.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 9:20:57   
jana84
Dobro jutro!
Vem da sem bolj med zaspankami...Ampak sedaj imamo priložnost, potem je doooolgooooo ne bo user posted image , bo pa user posted image .
Sem pogledala tisti link kako je s prispevki za novorojenčka po občinah...Naše občine(Vipava) niti ni noter, vem pa da da okrog 400EUR, tako kot sosednja Ajdovščina (na linku piše 188EUR). Mislim pa da so to povečali enkrat letos. Se kar potrudijo za novorojenčke...Kako pa je s papirji in temi zadevami pa je najbolje da se gre kar na občino vprašat, bo že kdo kaj vedel...Mogoče user posted image .

Če danes do 12h mojega moža nič ne kličejo glede dostave posteljice v Baby center jih bom kar poklicala, če niso slučajno pozabili naročiti ali pa poklicati...Ker so rekli v 14 dneh, sedaj jih je pa že 16. Vem da to ni nevem kakšna razlika, pa vseeno...Ker komaj čakam da sestavmo posteljco in jo damo v sobo...Uf kako bo fajn... Ja, zdej pa res že komaj čakam našega/našo user posted image , ki me vsako jutro ko gre mož delat (ob6h) lepo brca. Verjetno pozdravlja tatkota...In ko se jaz zbudim tudi veselo brca, da dogajanja čez dan niti ne omenjam, ker je tako burno...

Tako, sedaj pa bom sla počai do knjige, oziroma najprej še malo po netu pobrskat, če je kaka zanimiva "literatura" za ta izpit, ki ga grem delat...Ker bo kar kmalu tukaj tisti datum...

A, to sem hotela še vprašat: kdaj je treba met pripravljeno torbo za v porodnišnico? Jaz je nimam še, pa ne vem al naj jo že pripravljam al kaj...Meni G ni nič rekla, da bi lahko kaj prej rodila. In upam, da bo vsaj še kak mesec počakal/počakala na varnem v trebuščku...Pa saj se mu nikamor ne mudi...Sem rekla, da naj počaka še moj rojstni dan(25.9), da malo "požuramo", potem pa grem lahko rodit(PDP 6.10.).

Tako šibam....
lepo se imejte, vas pridem še kaj pogledat
papa 

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 11:07:43   
vianne
IZVIRNO SPOROČILO: jana_k

A, to sem hotela še vprašat: kdaj je treba met pripravljeno torbo za v porodnišnico?



Jaz jo že imam za vsak slučaj. Kaj pa vem kdaj me lahko preseneti. Jaz sem raje prej pripravljena. Pa saj te nič ne stane če jo že sedaj naštimaš...


No naše občine ni na seznamu.... baje pa, da se dobi nek prispevek. Nisem sigurna ma menda 250,00 eur.

corti tebe pa res martra tale bakterija. Upam, da ti jo bo uspelo pozdraviti. Nimam nasveta kako jo premagati.... morda ti bo sedaj počitek doma bolj pomagal.... držim pesti, da se kmalu uredi.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 13:31:13   
jana84
Evo, danes se nisem še čisto nič učila...No, sem si iz enega programa mal literature nabrala, tako da se bom zdej mogoče lotila brat...Je pa v angleščini, kar se mi ne dopade najbolj, ampak kaj čmo narest?!

Sem pa naredila eno fajn potezo: sem poklicala v Baby center in preverila kako je s posteljico. In ne boste verjeli, gospa mi reeč, da posteljice trenutno ni mogoče dobiti, ker je zaloga pošla, izdelovati pa se jih lotijo šele v oktobru. Pa za to je blo treba čakat 16dni!!! Me je kar razkurlo, vendar se nisem čisto nič jezila na tetko...Seveda ker sem prej videla na strani od Pikapolonice da imajo skoraj tako posteljico kot sva jo naročila v Baby centru...Tako, kot sva jo najprej gledala...
No, in sem klicala še v pikapolonico, v PO kjer imamo naročeno previjalno mizo in je prijazna gospa ugotovila, da imajo tako posteljico na zalogi (kot pravi računalnik) in da je verjetno tudi previjalna miza že prišla...Je ravno tovornjak prišel, tako da je rekla, da pokliče nazaj ko razložijo in vidijo kaj je na stvari. Tako, da bomo kar vse na en mah dobili. Upam... Iz Baby centra stvari bom pa kar po internetu naročila...Imajo nekaj ceneje kot v Pikapolonici. Ne dosti, ampak se pozna pri vsem kar je treba nabaviti...

Previjalna miza Venus, ki jo čakava-le da je cela v natur barvi. user posted image

Posteljica Maja od Lip poljčane, ki sva jo rezervirala
user posted image

< Sporočilo je popravil jana_k -- 13.8.2008 13:33:55 >

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 14:08:36   
Tejčika29
Kako se že pridno pripravljamo na prihod naših user posted image !

Sama sem šla danes po voziček in je bil na zalogi, tako da ga že imamo doma + torba in senčnik. Sem zelo zadovoljna, tudi ceno sem dobila ugodno.

Tudi jaz bom sedaj pripravila torbo za v porodnišnico (za vsak slučaj če me kaj preseneti, ker potem ne bo časa študirat kako in kaj). In to za mene in potem še za odhod dojenčka domov (kar prinese ati).

Delam še jutri, potem pa 14 dni dopusta, v tem času bo tudi materinska šola. Se že veselim user posted image  vsega skupaj!  V službi mi pravijo da "brojim sitno", ker potem delam še par dni in konec za 1 leto.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3974
   RE: Oktober 2008
13.8.2008 14:19:03   
PikicaStonoga
No dekleta, da se še jaz malo potožim.
Že enih 10 dni težko diham, zadnje trid ni me boli rama (kot bi me pehalo, kot da bi tekla) pa en trenutek me obliva pot drugega me trese od mrazu. Pa že kak teden mam spodaj rahloo srbečico, tako da sem danes cel dpoldne bila pri zdravnkih. Najprej pri ginekologinji, ki mi je dalakanesten svečke in kremico, pa potem drug teden imam pregled, pa bomo videli, kaj bo pokazala voda. Potem pa še pri svoji zdravnici, delala mi ej CTG in me poslala v laboratorij na odvzem krvi, ki je pokazal začetek vnetja v zgornjem delu pljuč, kakšen bornhitis al pa kej pdobnega. Tako da zato tekod iham, sem težko pokonci in brez enerije, Tako da mi je predpisala hikoncil, antibiotik, menda varen v nosčnosti. Jekatera bila med nosečnostjo na antibiotiku?
Drugače pa komaj čakam jutri popoldne, ko greva z mojim dragim na podalšam vikend k mojim staršem na Štajerško. V petek smoimeli v planu Veliko planino, zdaj pa ne vem, če sploh smem kam, je rekla zdravnica počivat! :(
Mah mam slab dan!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?