|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 9:19:41   
Snezinka4
Ona - tvoj post sem pa malce spregledala prejle...
Sem se nasmejala, ko sem si vas predstavljala skupaj v sobi - po tri mamice in po 6 otrok. No pa saj boste lahko lepo čvekale, ker bodo vsi taki srčki kot od Nokesuser posted image
Hartan je čist ok, samo zame je odločno pretežak. Jaz moram biti sama sposobna voziček večkrat na dan v in iz avta spravit in Hartan ima 20 ali 22 kg. Pa precej velik se nama je zdel. Sicer so pa veliki vsi...glede marelc se strinjam s tabo, pa še povečini imajo majhna kolesa, kar je za makadam obup. So pa za kasneje idealne za po mestu...

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 9:24:28   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Edina stvar, ki me še mori pri EW je dvigovanje in spuščanje naslonjal. Saj to sem že spraševala, ampak še vedno mi noben ni odgovoril koliko zadrgic je potrebno odpeti, če želiš naslonjalo premakniti iz najbolj pokončnega v najbolj ležeč položaj (malo se že ponavljam s tem...sori). 4 ali 8 za posameznega otroka? Ker krat dva pomeni 16!!!!Ta je kar huda. Ne vem pa kaj bom naredila, če mi to potrdišuser posted image user posted image   



ne, ne snežinka, odpreš samo 2 zadrgi (po glavi user posted image ), tj. 4, ker vmesnih nimaš zaprtih. zaprto imaš tisto, ki naslonjalo najbolj dvigne (oz. tisti 2), nato ju odpreš pa položiš naslonjalo. vmesnih zadrg pa nimaš zaprtih, ker ne rabiš tiste višine. hja zdaj pa ne vem, koliko je sploh zadrg (po glavi na eni strani), dve al tri? bi morala iti pogledat, bom kasneje...

aha, še to: trenutno mi je full lepa temno modra barva!user posted image

< Sporočilo je popravil nokes -- 27.2.2009 9:25:04 >


_____________________________

nokes

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 9:43:20   
ona23
A lahko prosim napiršete celo ime za ta voziček EW?
Jaooo, tudi pri nam bo cela znanost glede vozička, že vidim... pri prejšnjem sva gledala sam na videz in zvbrala od Peg peregota Skate (pa ni kaj preveč kul), tako da zdaj gledam res na funkcionalnost!

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 9:51:36   
emaa
EW Easy Walker

(odgovor članu ona23)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 9:55:03   
lara light
Lepotičke dvojne, vidim da ste kofetarce!user posted image  No, za lepo sončno jutro, čeprav je nedeljski dnevnik napovedal dežuser posted image , presneto in hb, da se je zmotil...samo za vas:user posted image

Ona23, misliš Easy walker, ali še kakšno dodatno oznako, teh žal ne vem.

Kako ste? Noki, čestitam za 1 mesec, za zrak in svobodo, jaz bi tudi!!user posted image user posted image user posted image

Res zgleda krasno zunaj in jaz bom tudi spokalauser posted image

Glede literature imam jaz knjigo iz Amazona Mothering twins; opisuje vse od rojstva z načrtom poroda, do dojenja in vzgoje...ni nekaj blazno presenetljivega, ni pa slaba.

Jaz imam namen menjati dojke, najprej zaradi položaja otročkov, pa seveda zaradi količine: več popije, več mleka nastane.user posted image

Imam eno glupo pitanje: če zboli otrok, dobiš od dr. nego zanj. Če zbolita dva?? V katerem primeru ostaneta, če ostaneta doma oba starša? Verjetno v nobenemuser posted image , ampak vseeno hvala za odg.

Uživajte!!!user posted image



_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu ona23)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 9:56:03   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: emaa

EW Easy Walker


user posted image  jaz sem počasna, je še jutro, thx emaauser posted image

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 9:58:19   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: lara light

No, da podaljšam seznam neverjetik vprašanj: kakšen je položaj pasti kravce? Ne se smejatuser posted image  na vse 4user posted image  na trebuhu?


user posted image ne se smejatuser posted image

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 10:05:38   
Rubin.
Dobrodošle nove dvojne nosečke user posted image . Kako je luštno ker nas je vedno več.
Meni pa je zadnja dva dneva bilo tako slabo, da nisem bila za nič. Pa še mala miss je bila doma, ker je kašljala in z noska ji je teklo. Danes dopoldan pa mi je malo bolje pa sem rekla, pridem malce k vam na obisk user posted image .

Kje imeti oblekce? Jaz sem na začetku imela vse v kopalnici. Se mi je zdelo najbolj praktično. Umivat, previjat, preoblačit - vse na enem mestu. Sicer ima omaro v otroški sobi, ampak sem plenice, bodije, pijame in takšne za sproti oblačilca imela v kopalnici. In tako bom imela sedaj tudi. Moramo edino narest še dve dodatni polici, ozko omaro pa imam že od prej.

Kje bomo spali? V spalnici imava zraven velike zakonske postelje kindrebett, v katerem je mala miss spala 1,5 l, sedaj pa spi pri nama v postelji. Kinderbett je ostal tam kje je, torej moj plan je sledeč: ko bosta še čisto majhna bosta spala v njem, ko pa ga bosta prerastla pa ne vem. Mogoče bo takrat hči spala že v svoji sobi, pa bosta ta mala škratka pri nama? Ne vem. V planu imava še eno sobico dogradit, ker je ta otroška premajhna za 3, za dva bi še šlo. Ampak to nekje v bodočnosti. Se bomo prilagajali situaciji. user posted image

Nokes ja jaz sem tista Rubin. A ni hecno, ko sem hodila na ivf, so mi vstavili vedno 2 celici, pa se je 2x prijela samo ena . Sedaj, ko pa nismo mislili imeti več otrok, pa voila - dvojčka user posted image .
Se pa spomnim tebe in Hedi, ki vaju je doletela kar dvojna sreča in zdaj že obe cartata user posted image . Če bi se takrat izšlo po načrtih - sem imela PDP 17.2. - ampak žal nismo prišli niti do utripa.

Nokes me pa nekaj zanima, glede tetra plenic, jaz sem jih v prvo imela 50 pa se mi sploh ni zdelo veliko. Sedaj pa vidim, da jih imaš ti čist malo. A ne povijaš široko? Ker jaz sem jo do treh mesecev, tako da so bili potem kolki ziher bp.

Benkica je majčka, ki se zapne tako da se povežejo trakci, ali na hrbtu ali na trebušku. Se pa uporablja prve mesece.
user posted image
Lara - pasti kravice, je ležanje dojenčka na trebuhu. Naša tega ni marala preveč in se je kar hitro zbunila. Zakaj je dobro? Ne vem, mogoče za to da hitreje začne dvigovat glavico?
 
Taškica, nič se ti ne sekiraj kaj ti g. rekla - če si se ti odločila, da boš 3 v 1 do 38 tedna, bo že tako. user posted image  Tudi jaz sem trdno odločena, da ju ne spustim prej ven. user posted image  Samo poglej, koliko jih je zdražalo tako dolgo - ni vrag da ne bomo tudi me.
 
Kako smo prišli do dvojčkov? Kaj pa vem, moj je rekel, da je to nagrada, ker imam za seboj dva ss. Drugače pa je moja mama dvojčica, ampak dvojajčna. Mi imamo pa enojajčna dvojčka. Še g. me je vprašala, kako mi je to uspelo user posted image . Sem pa malce pogooglala, pa v bistvu ne vedo, zakaj pride do tega. Tako, da ne vem - božje delo? Poleg najinega seveda. user posted image
 
Blazino za dojenje, sem imela pri prvi hčerki in je nepogrešljiva zadeva, vsaj pri dojenju. Očitno pa se da porabit tudi prej. Bomo poskusili.
 
Kako vzgajati dvojčka? Kaj pa vem. Še nisem nič zasledila na to temo. Jaz se v prvi vrsti strinjam, da sta to dva človeka, povezana z nevidno nitko in tako ju je potrebno tudi obravnavati. Ni rečeno, da tisto kar odgovarja enemu, tudi drugemu in obratno. Upoštevat ju je treba kot posameznika. Sicer pa bom uporabila kar iste metode, ki jih uporabljam sedaj, ker vidim da so uspešne. Veliko ljubezni, otroka je treba poslušat in ga slišat, sposobnost vživljanja v njega, poskust razumet njegovo stisko, namenit veliko časa, postavit prioritete, se držat tistega kar obljubiš, imeti realne cilje,...
Sicer pa je tako, preden da rodiš, ne veš kaj je brezpogojna ljubezen. Pa če ti to pove 100 ljudi. Ko pa vzameš v naročje to čudovito malo bitje, ti postane takoj jasno. Treba je predvsem poslušat svoje srce, pa čeprav ni vedno v skladu z tistim, kar ti govorijo drugi. Ampak me smo mame in otroci so naša odgovornost. user posted image  Če pa najdeš kakšno knjigo na temo dvojčkov  pa kar napiši - da jo preberem. Sicer pa sta moja favorita kar se tiče vzgoje Pentleyeva in Juul.
 
Glede dojenja se strinjam z Snežinko. Tudi meni se zdi bolje, da se menjavata, ke potem vedno leži na eni strani. Že za polaganje v posteljico svetujejo, da se vedno menjava leva/desna, da se otroška glavica ne poleži.
 
Vozičke sem pa jaz kar na ebay in amazonu gledala in mi je v oči padel takšnen kot ga ima Pikatara. user posted image  Za Celovec ne vem, vem za Graz, da jih imajo v Toysu in Siersbergu (če se tako napiše) v onem velikem šoping centru.
 
Zunaj sije user posted image .
 
Želim vam lep petek in še lepši vikend.
 
 
 
 
 


< Sporočilo je popravil Rubin. -- 27.2.2009 10:08:37 >

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 10:08:05   
almk
Jutrouser posted image , pa da se še jaz malo oglasim...vidim, da ste kar aktivne s pisanjem...mi je všeč...
Midva sva se odločila, da bova kupila voziček EW - predvsem zato, ker je v primerjavi z drugimi lažji - me pa zanima, tiste, ki ga že imate in uporabljate - ali ste kupile tudi košare - midva ne veva kaj narest - rodila naj bi poleti - tako da ne vem - ali mi košare pridejo v poštev ali bi jih lahko imela npr. za krajše razdalje v lupinici, za daljše pa v športnem delu, ki bi ga malo priredila...
Koliko ste pa kaj aktivne - jaz sem - pa si vsak dan potem očitam, da je bilo preveč - sicer ne grem vsak dan kam - ampak fax 2x na teden, pa s prijateljicami na kavo...pa trgovina, sprehod...sicer sem vprašala dr.Pušenjaka, pa mi je rekel, da lahko...tako da se zdej tolažim z njim...
Želim vam lep dan - uživajte v sončkuuser posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 10:15:03   
lara light
Rubin, lep post. Hvala za odgovor! In Hvala za tiste lepe besede o brezpogojni ljubezniuser posted image

Glede vzgoje dvojčkov: obvezno kot posameznika, no pri dvojajčnih in še različnih spolih, kot bo verjetno pri meni to ni tak problem, bolj se to pokaže pri istospolnih ali še bolj pri enojajčnih. Se popolnoma strinjam z Rubim, poslušati, ustreči, nastopiti z jasnimi in realnimi ciji, držati obljube, predvsem pa nameniti čimveč pozornosti vsakemu posebej.

A veste una reklama: 'Zdaj pa grem'user posted image ; 'Saj bo šlo mami'user posted image

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 10:18:09   
emaa
Ja pasenje kravic je ležanje dojenčka na trebuhu, s tem, da se opira na rokice.
Bolniška, ne samo eden dobi nego, tudi če sta oba bolna, če imaš več različno starih otrok (a ne Rubin) med časom porodniške za mlajšega, tvoj partner ne more dobiti nege za starejšega, ker si ti kao že doma in lahko za otroka skrbiš. Verjetno računajo, da smo mame hobotnice. Jaz sem imela enkrat vmes Davida na ORL kliniki (sem bila z njim) pa moj ni mogel dobiti nege za drugega, ker sem bila jaz na porodniški, ampak oprostite na dveh koncih pa ne morem bit. Je moral si pomagat z dopustom, v varstvu pa seveda še ni bil pišek moj mali pri 9 mesecih. Neživljensko pa še marsikaj s tega področja. Enako je z očetovskim dopustom, 15 dni plačanega, ker se šteje na porod, ne na število rojenih otrok. Kako to šele izgleda pri trojčkih ali več si sploh nočem predstavljat.

(odgovor članu almk)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 11:14:42   
nokes
uf, mal manjkam, pa cela stran popisanauser posted image

knjige: naročila cel kup na amazonu, samo sra.nje! seveda vse ameriške, napisale seveda mame dvojčkov, vse v stilu, kako organizirati, urniki, pravila, ... vse po istem kopitu napisane, kao s humorjem, ful storilnostno naravnane, pol pa antidepresive jemo, ko ne gre po načrtu... no, ne vem, meni niso koristile, ker stvari, ki me zanimajo glede opreme, organizacije, itd, tudi izkušnje mamic, poiščem oz. najdem tukaj, na forumu. najbolj zanimivo od vsega, kar sem prebrala, je bilo poglavje o tem, da te lahko čisto vsak, ki zve, da si noseč z dvojčki, vpraša, če imaš to v družini oz. če sta naravna??? ja, kakšna pa, umetna? mislim, no, kot da jaz sprašujem mamice enojčkov, če so naravni... ah, še vedno iščem knjigo o vzgoji, mislim, da bo tale naslednja: Emotionally Healthy Twins: A New Philosophy for Parenting Two Unique Children. po moje tudi zadnja, če bo slaba.

še to: najbolj me moti, ko so te kao duhovite knjige polne enih zaključnih stavkov, v stilu: ko sta za vami 2 meseca, lahko zadihate, pa: če preživite do prvega leta, ste na konju, bla-bla, pa si mislim, no, saj ni samo trpljenje vse skupaj, otroci bodo odrasli, mi pa si bomo končno oddahnili al kaj?user posted image

spanje, hranjenje, oprema: ni problemov, ker živim v 2 sobnem stanovanju in nimam težav z nadstropji user posted image  in količino opreme, čim manj stvari, tem več prostora za nas.

tetra: aja, čisto sem pozabila, da v mb povijate široko, v lj pa ne, zato rabimo toliko manj plenic. sem pa tudi jaz nakupila dodatnih 10 kom , tako da smo zdaj na 40 dobre vage user posted image  (sem prej ful pogosto prala in peglala)!!

rubinka, hvala za benkicouser posted image , jaz imam sposojene, pa jih ne uporabljam, so mi bodi+pajac za čez čisto dovolj in predvsem bolj praktično.

pasti kravice, lara, tc, tc!!! user posted image  sem vprašala na pregledu, pa ja, je dobro že takoj s tem začet (pred enim mesecem) ker trenirajo vratne mišice. torej, takoj na delo!

aha, vzgoja, mislim, da se hitro lahko ujameš v past, da ju enako obravnavaš, ker nočeš delat krivičnih in nepotrebnih razlik! tu je kleč, ker sta različna in ju moraš različno tretirat, četudi kdaj kiksneš. no, to je moje skromno mnenje. knjigo na to temo seveda iščem. user posted image

almk: športni del pri EW se popolnoma poleže, za poleti je po moje povsem primerno (brez košar), s tem, da zimproviziraš neko trdno podlogo, seveda.

ona, http://www.easywalker.nl/default.html , tukaj pa sem ga kupila: http://www.babyjungle.nl/english-twinners.htm

_____________________________

nokes

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 11:34:42   
suncicica
hojla cvekice

kako smo kaj danes? mene spet nekaj spika in mislim da bom sla okrog 2h na kontrolo.ampak se bojim da ce je samo kako navadno pikanje da me bo obdrzal v bolnici,ker me ima itak na piki.
tako da upam da bo do dveh to ponehalo.....nada umire zadnja.


_____________________________

Stella in Pia

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 11:47:08   
Shadow
Lep dober dan vsem skupaj!

Olala, zadnjih nekaj postov pa je bilo zelo koristnih in polnih nasvetov! Jaz jih vpijam kot spužva in na uhe vlečem (Mb izraz, se opravičujem user posted image ), da bom v prihodnje čimmanj butasto gledala ob podobnih debatah.

A nimajo v Celovcu Toys'r'Us in Kike? Mislim, da je tam kar velika izbira otroške opreme, tako da midva bova sigurno šla tja pogledati, le da je nama Graz bližje.

Kar se vzgoje tiče, pa nimam pojma, kako bo to potekalo pri nas, saj smo še psa bolj slabo vzgojili in je razvajen, da je kriza! Če bosta še otroka takšna, bom samo sedla v kot in milo zajokala! user posted image  user posted image

Nokes, a ko si naročila voziček s tiste strani, si to kar po netu opravila ali si poklicala na kako številko?

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 11:50:54   
Snezinka4
Ojoj koliko ste napisale. Pa vedno,ko nimam časa ogromno pišete, takrat ko mi je pa dolgčas pa nikjer nobene...Murphy...user posted image

Samo na hitro glede vozičkov.
Nokes hvala. Očitno ni druge variante - kupili bomo Easy walkerja.
Ona EW se baje da dobit tudi pri nas preko minisveta (info@minisvet.si oz. www.minisvet.si), poglej moje poste na 62 oz.63 strani. Sem prilepila ponudbo, ki so mi jo poslali. Dobava pravijo v 2-3 dneh, ko nizozemci prejmejo plačilo. Zelo pridno odgovarjajo, delujejo v redu. Nabavli ga bomo pa enkrat v aprilu. Cene so rekli, da bodo veljale, če nizozemci ne bodo podražili.
Almk Jaz bom kupila tudi košari. Se mi zdi bolj varno in lažje za prenašat otroke sem in tja, če spijo.




(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
27.2.2009 11:51:23   
lara light
Hvala punce! Zlate steuser posted image

Sunci, držim pesti...poročaj, kako si opravila, vse bo ok, mislim, da boš še malo doma počakala na Rimuser posted image

Danes dan brez mesa, pridna, boste rekle, se drži posta, namesto mesa pa palačinke z nutelouser posted image , toliko o moji skrbi za +kguser posted image
Lep dan!


_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 3:29:58   
pikatara
Hedi čestitke in javi se še kaj. Je fajn vedet približno kako bo zgledalo.

Lara ob takšnem sončnem in toplem dnevu smo super. Meni je trebuh otrdeval ene 14 dni, sedaj je pa nehal. Ze dolgo pa vsak dan spijem en magnezij in en kalcij.

Snežinka v vseh trgovinah v Celovcu je bil samo en voziček za dvojčka in to v Toy's&... ne znam napisat, V vseh trgovinah v Udinah jih je bilo pa kar nekaj vendar vsi zaporedni.

Almk mislim, da spadam med zelo aktivne, pa ni nič narobe, meni se zdi da sem zaradi tega še bolje, pa sem že 34. teden. Prej sem hodila skoraj vsak dan plavat, zadnji mesec pa vsak drug dan in preplavam 1 km, sedaj bom počasi zmanjšala na 750 m. Pa vsak dan za pol ure na sprehod s psom. Na predavanja na faks ne hodim več, ker me pri sedenju boli križ, pa že prej sem rada špricala, ker mi tako ali tako sošolka pove kaj je bilo. Jaz pa raje doma zapiske na računalnik za obe naredim.

Glede vzgoje dovjčkov je mislim, da najbolje da jih obravnavamo kot bi bil eden, zame sta to dve osebi, tako da niti slučajno nisem za isto oblačenje. Je pa res da bosta bolj navezana en na drugega, ampak to je dostkrat tudi pri navadnih bratcih in sestrcah. Pa še manj razvajena bosta, ker jih ne bomo utegnili tako razvajat.

Sunčica zdržite še malo.

Shadow če bo držalo to kar si napisala glede psa, bosta naša dva prava cukrčka. Pa še kokršpanjela imamo ki so trmasti ko sam vrag, pa jo je moj pri 7 letih naučil poleg it. Je pa zelo nezahteven in vesel pes. Je pa bolje kot večina ljudi. Edino kar me vedno rine s kavča, ker se tolk stiska.

Lara a ni bil v sredo dan brez mesa? Sem bila kregana ker sem si že navsezgodi kebab umislila (pa nisem jaz kriva, če so v bazenu urnik spremenili in nisem vedela; kam boš pa šel ob 8 zjutraj), pol pa še purana. Mislim da je bil v sredo največji post v letu. Midva dostikrat ne jeva mesa, ampak kot nalašč pa ob vsakem postu, ker ne vem da je. Danes bo žrebiček.

Aha pa da ne pozabim poročat s pregleda. Otročka sta pridna, težka 1800 in 1900, smo pa 33 1/7. Plavat lahko hodim dokler se bom vredu počutila. HB tega me je bilo najbolj strah, ker me drugače boli križ za znoret. Sse moram pa v porodnišnico naročit in je rekla, da lahko da me bodo hoteli tam do konca imet, če ne pa kontrola čez 2 tedna. Nič še ne kaže da bi se jima kam mudilo. Saj se jima še ne sme, imam čez 10 dni še en izpit. 
 

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 3:33:34   
pikatara
Punce, da ne boste mislile, da imam sred noči tolk energije za pisat. Prejšnji post sem napisala popoldne, pa forum ni delal in sem si k sreči skopirala in shranila. Spet me je moja bolečina pod rebri zbudila in ne morem zaspat nazaj. Ponavadi zdržim do 4. Očitno se tudi moje telo navaja na manj spanja, kajti če bi bila zaspana bi spala kljub bolečinam.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 7:27:42   
Rubin.
Dobro jutro. user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 8:37:26   
taškica
Ojla punce, da se pofočkam.

Pri meni nič novega, v ponedeljek imam UZvok, preglede pa že na vsakih 14 dni. Glede knjig sem malce presurfala internet, Juula itak že imam in ga adaptiram glede na mojo familijo, drugače pa priporočam Znanost o vzgoji, se dobi tudi v slovenščini naroči pa preko familylab.si . Ker itak je vseeno dva ali eden ali pa štirje, otrok je individualna osebnost, ki ga je potrebno obravnavati v njemu lastnem kontekstu.

Šmarnogorka je ok - naj se punca malo javi na forumu, da druge ne bo skrbelo!!!!!


Včerajšnji "highlight" dneva je bil, ko sem naročala fasungo preko interneta. Dostava je bila obljubljena od 14-16h, ampak sem bila prepričana da ne bodo fantje prišli pa glih ob 14h. Pa sem se šla tuširat in glavo umivat in točno takrat pozvonijo. SEm se kar v pižamo oblekla, ni bilo časa za razmazano maskaro in mislim, da nisem blazno dobrega vtisa naredila. Ampak full vesela, ker imamo dom spet založen.

Imejte lepo soboto in nedeljo!



_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 9:03:29   
nokes
jutro,

še dobro, da lahko čvekam z zaprtimi usti (me boli zob) user posted image !!!

pikatara, jp, jaz sem pobuljila, ko sem videla uro, ko si pisala post! čuj, kaj ko bi tvoj tebi en bazenček naštimal doma?? cca 15 metrov, pa plavaš več dolžin user posted image user posted image  drugače pa čestitke za dobri teži in naj ostaneta še malo pri tebi!!!

rubin, kavica kot vedno paše!! rogljički še vroči, super!

taški, ti to naročaš pri "sosedu"?? in takoj pripeljejo? hmmm, za razmislit.... si te pa predstavljam, kako si hitela, ko je pozvonilo user posted image . drugače pa čakamo na novičke z UZja!

jp, šmarnogorko pogrešam, pa upam, da sunčica ni ostala v porodnišnici, al pa da je, kaj pa vem, saj že počasi njen čas prihaja, a ne? no, po tikerčku sodeč ima rok čez 4 tedne, to je zdaj zdaj! sunči, če dihaš, dihamo s teboj!!!!
 
senčka, sem kar naročila prek sajta, plačali pa smo kar na banki, dobila voziček v osmih dneh al nekak tako, no ful hitro v glavnem.

snežinka, sem pogledala za zadrge, sta 2 na vsaki strani, to je 4 na sedež, a odpiraš res samo eno po eno, kolikor se meni zdi, naj ne bi bilo problemov, no, kaj pa vem, zaenkrat še ležimo user posted image

mlinčka je pa žuralauser posted image , so si babe dale duška, pol nam pa mora rubin kafe skuhat!!!

lara, kak si? nekak si redkobesednauser posted image

_____________________________

nokes

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 9:34:28   
Snezinka4
Disertacija vozički - punce včeraj sem bila v Celovcu na ogledu vozičkov. Podajam poročilo in  moja razmišljanja:
Toys'r'Us - niso imeli nobenega vozička za dvojčke, trgovina Schmid (http://www.schmid-baby.at/) imeli samo Marco (model TwinGo S al nekaj takega). Cena 275€ (košara po 70€). Voziček precej težek (ni znal povedat teže, bluzil med 18 in 25 kg, pa 25 sigurno ni mel), 3 kolesa za napihnit, lepo vodljiv, rabiš mehke košare, ne da se naslonjala čisto v horizotalo, samo dve barvi, ročna zavora, držala se ne da poljubno nastavljat. G.Schmid je hvalil Teutonio in Hartana, ki pa ju ni imel na zalogi (dobi čez 10 dni). Sicer čakaš 2 meseca, če nima zadeve v skladišču.
Kika - imeli Baby Welt (al je stal 270 al pa 370, sori pozabila koliko), se je gospa skor zlomila ko ga je sestavljala, ni me prepričal sva ga kar skenslala. Spredaj ima dve manjši kolesi. Hvalili so Hartana in Teutonio (Teutonio bolj). Hartana niso imeli (razprodan), Teutonia mi je dala pa kar za mislit! Pa sem bila že 95% za Easy Walkerja. Lepo se zlaga, če so sedala v smeri vožnje ga zložiš v enem kosu, sicer moraš prej dat sedala dol in lahko zložiš vsak del posebej. To je fino, ker je vsak kos posebej laže dvigovat npr. v/iz avta. Sedala se da obračat v smeri vožnje ali kontra. Rjav je tudi precej lep. Mislim, da nam je že Taškica kazala slike svojega - takega. Zelo lepo vodljiv voziček, kolesa trda (niso napihljiva, guma pa če se ti zrabi jo lahko dokupiš). Strehico se da na sredini odpet, kar je dobro za poleti, da spodaj ni prevroče (to se baj e pri Hartanu ne da), Dajo pa kar 3 leta garancije. Glede servisa je rekla, da če je kaj narobe je najbolje takoj poklicati v trgovino, da naročijo del in ga potem samo prideš zamenjat. Skratka Teutonia je sicer precej velik voziček, ampak deluje super. Potem sem si pa ogledovala še otroške sobice in sem z avogalom zagledala Koelstra voziček (tule link na angleško stran, ampak še nisem pogledala: http://www.koelstra.com/nl/pages.php?page=hom&language=en). Me je pa spominjal na EW-ja. Je precej ozek (verjetno kot EW), vsako sedalo je posebej s svojo strehico, košari sta trdi (kot EW). Ampak za zlaganje je bil nekoliko neroden. Samo ogrodje ima kar precej enih palic (npr. Teutonia ima čisto preprosto ogrodje). Kolesa so za napihnit. Je pa lep in šminkerski (imeli so vojško zeleno barvo). Čeprav košara, ki si jo (dve) tako želim je kar precej težka (pa je bila prazna...). So bile pa prodajalke kar nastrojene proti njemu. Češ, da je Teutonia No1 (3 letna garancija jim je glavni adut), pa Hartan tudi, ju največ prodajo in imajo največ izkušenj z njimi in lahko za njiju garantirajo, Koelstre pa še nobene niso prodali (očino so ga ravnokar dobili) in nimajo izkušenj z njimi...Še to: Teutonia stane 620 (tudi v Rutarju), dodatni košari sta po 130 (men se zdi). Koelstra stane pa 600, pa košari tudi čez sto (se ne spomnim).
Rutar - Hartan prodan, Teutonio sva si pa lahko ogledala - v drugi barvi kot v Kiki.
Torej kaj zdaj narest? Pojma nimam. K sreči se nam še ne mudi. Malo bomo še prespali. Cena EW in teutonie je primerljiva. S tem, da se da na EW montirat dva avtostolčka (če dokupiš adapterje po 40€ za en avtostolček) na Teutonio pa ne, s tem, da se naslonjala pri Teutoniji dvigajo in spuščajo hitro in enostavno,pri EW imaš pa zadrgi, Teutonia je za otroka bolj prostorna (oba sta pod isto strehico, imata sicer vsak svoj stol, ampak ni vmes pregrade), EW je za posameznega otroka ožji (ima vsak svoj ločen stol  ločeno strehico)...aaaaaa zakaj moram tako komplicirat!?!user posted image user posted image user posted image  Samo da bosta zdravi !!!!


Oblačnje dvojčkov - mi je mamica dvojčic povedala, zakaj dvojčici včasih oblači tudi enako. Zato, ker se potem ne kregata, katera bo kaj oblekla user posted image user posted image ...pa še precej bolj enostavno in hitreje opraviš z nakupi...user posted image  to so pa izkušnje...

Pa takole je še rekla: če prej nisi bil dosleden z otroki, pri dvojčkih postaneš in sicer samo zato, da preživiš. Vedno greš pravočasno z obiskov, ni več bluzenja, red mora bit. Ona je celo eni dajala malo prej za jest, da je druga lahko počakala na hrano. Ko je eno nahranila, je drugo tudi zbudila, če je spala, tako da potem ni bilo dvoma ali sta obe jedli dovolj in kdaj,....malo za v razmislek...jaz mojih dveh nisem nikoli zbujala za hrano...ampak nista dvojčka...

Punce, jaz sem se odločila, da bosta moji punci tudi tako pridni kot Nokesova fanta. Pa še bolj je aktivna zdaj kot prej tukajle na forumu. Super! Hvala za info glede EW. Saj sem si čist preveč zakomplicirala glede vozičkov. Ampak vem,da bom potem sama nase jezna, če kaj ne bo ok, ker ga bom največ jaz uporabljala (čudno,neuser posted image ?!).

Sosedovo dostavo smo tudi mi enkrat izkoristili. Pridejo ko so naročeni, prijazni. Najbolj st abila pa vesela otroka velike škatle s katero sta se potem dva dni igrala!!!user posted image   in ker sem jo jaz potem uporabila za reciklažo me vsake toliko časa prosita naj spet kaj naročim, da bosta dobila novo. Ne morš verjet pri vseh teh kubikih igrač jepa navadna kartonska škatla tako zanimiva...



(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 10:08:06   
pikatara
Taškica ti fantje z Mercatorja so vedno točni. En dan med tednom se moram spomnit in jih poklicat, da dajo še plenice št. 1 in 2 gor, ker bomo dost tega potrebovale. Za začetek približno 480 plenic na mesec. V Mullerju imajo samo mali paket z 27, v Mercatorju pa menda obstaja jumbo paket in je dosti ceneje.

Nokes si me pa nasmejala. Ja bi bila za en tak bazenček. Za neprespano noč sem sama kriva. Ob 16.30 sem šla k mojemu na tenis na pijačo, ker rad vidi, če kdaj pridem tja, da ne bi slučajno samo doma čepela. Pa se je njihovo pivo zavleklo do te mere, da so bilis estradani in smo šli na čevape. Domov sva prišla dokaj hitro, že ob 22, vendar ne znam malo pojest. Že tako ali tako ni to najboljša hrana za želodec, kaj šele sedaj ko nimam nič več prostora not. Moj trebušček je tako majhen, da se me eden včeraj ni upal vprašat, če sem noseča, da me ni bi užalil, če bi imela le pivski trebušček. Prek Mercatorja je čist enostavno naročat. Prvič se registriraš in dobiš geslo. Za prvo naročanje sem sicer porabila dobro uro, ker sem se lovila kje je kakšen izdelek, zas edaj je pa super, ker lahko naročam po starih nakupih, oziroma si shraniš med priljubljene. Vedno takoj pripeljejo, dostava je v stanovanje, tako da je to za te večje nakupe super. DOstava nad 60 eur je zastonj. Že celo nosečnost to prakticiram in je super. Le vseh izdelkov ni gor, ki jih ima ta velik Mercator, dovažajo iz Parmove.  


(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 10:17:19   
Shadow
Dobro jutro, punce!

Rubin, hvala za zajtrk!

Nokes, kako kaj tvoja piščančka? Sem ju spet v tvojem albumu občudovala! user posted image user posted image user posted image

Taškica, blagor tebi za tako nakupovanje, jaz sem pa v manjšem kraju in nam živ bog ne bo dostavil na dom špecerije. No, pa saj zaenkrat sem še popolnoma mobilna, pa tudi rada grem osebno po štacuni, da ja preveč nepotrebnih stvari kupim! user posted image

Snežinka, sem tvojo seminarsko o vozičkih trikrat prebrala, pa mi je zdaj še manj jasno, kaj bomo mi nabavili. Včasih pomislim na momice dvojčkov pred 100 leti... oba skupaj v šajtrgo (samokolnico), pa gremo na njivo! user posted image

Midva greva pa danes garderobne omare gledat... bova eno ogromno nabavila, da bo prostora za vso garderobo. In spet bodo šli evrčki... user posted image

Se tipkamo kasneje, vsem pa želim lep sončen dan s čimmanj tegob!

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.2.2009 10:24:17   
lara light
Hoj, lepotičke, spet sonček!user posted image

Moj trebuh kar otrdeva, saj pijem magnezij in več počivam, a kaj dosti ne pomaga. Upam, da bo kot pri tebi PIka, minilo kmalu.


IZVIRNO SPOROČILO: pikatara

Lara ob takšnem sončnem in toplem dnevu smo super. Meni je trebuh otrdeval ene 14 dni, sedaj je pa nehal. Ze dolgo pa vsak dan spijem en magnezij in en kalcij.

Lara a ni bil v sredo dan brez mesa? Sem bila kregana ker sem si že navsezgodi kebab umislila (pa nisem jaz kriva, če so v bazenu urnik spremenili in nisem vedela; kam boš pa šel ob 8 zjutraj), pol pa še purana. Mislim da je bil v sredo največji post v letu. Midva dostikrat ne jeva mesa, ampak kot nalašč pa ob vsakem postu, ker ne vem da je. Danes bo žrebiček.

Aha pa da ne pozabim poročat s pregleda. Otročka sta pridna, težka 1800 in 1900, smo pa 33 1/7. Plavat lahko hodim dokler se bom vredu počutila. HB tega me je bilo najbolj strah, ker me drugače boli križ za znoret. Sse moram pa v porodnišnico naročit in je rekla, da lahko da me bodo hoteli tam do konca imet, če ne pa kontrola čez 2 tedna. Nič še ne kaže da bi se jima kam mudilo. Saj se jima še ne sme, imam čez 10 dni še en izpit. 
 


Super teže, bravo Pika!user posted image user posted image  Neverjetna si, ona kar še en izpit udariuser posted image , bravo. Naj mamico lepo počakata, da opravi in potem počasi, počasi na plano!user posted image  Upam, da so bolečine mimo in da lepo pančaš.

V sredo je bil dan po pustu, pepelnična sreda in je ta dan strogi post. Najbolj zavedni in verni se ga držijo do Velike noči, 40 dni. Sicer pa je običaj, da se po pepelnični sredi, vsak petek ne je mesa. Torej je bilo to tudi včeraj, samo kot info. Post ne velja za bolne, noseče, doječeuser posted image  Pa sem res bila pridna pri veroukuuser posted image

Taškica, ti vedno kakšno kar brez šporgeta skuhaš!user posted image  Faca!

Šmarnogorka, Hedi, pozdravček!

Noki, 4 poste sem včeraj naklofala, res da so malo bolj kratki, moj me skoz opominja, da preveč govorimuser posted image . Sem v redu, hvala. Trebuh večkrat na dan otrdeva, to je vse. Spim še kar fajn, čakam na nasl. pregled 9.3. in potem po injekcije za pljučka...šiba cajt prehitro.
Kako zob? To pa ni fajn, jaz imam kar fobijo na zobobole. Upam, da mine!user posted image

Snežinka, zelo potrudeno!user posted image  Jaz imam rabljeno Teutonio in upam, da nam bo dobro služila! In praviš, da je tudi v Rutarju?? Nisem vedela, hvala za info.user posted image

Grem kuhatuser posted image

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?