|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:19:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

zakaj pa skoz govoriš,d a je stanovanje od moža? ga nista skupaj kupila? sicer sta pa poročena, kot pišeš, in potem pomeni...pol-pol.



ne morem verjet sploh........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Tud jaz neuser posted image

Drgač smo pa pr nas 4je otroci, oči je že pred smrtjo vsem povedal komu kaj ostane. Ko je umrl smo vse pustili mamici. Sam pa vsi vemo čigavo bo kaj ko nje več ne bo, mami pa pravi da bo že kar zdej vse napisala tako da se potem ne bomo kregali. No, jaz itak nič več ne rabim, mi je dala nekaj ko sva kupila stanovanje in to je meni čisto dovolj. Sem pa doma vedno dobrodošlauser posted image .

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:22:49   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

gina, prosim preberi vse moje poste preden pametuješ, ne pa samo zadnjega!
 
stanovanje mu starša nista podarila, niti meni niti njemu! ampak je bil ta del hiše namenjen za primer, če bi kdo od naju kdaj v stiski. ker oba sva šla od doma, na tako rekoč partnerjevo premoženje. in doma del hiša naj bi bil za naju oba, če bi kdo od naju kdaj slučajno bil v stiski. on pa želi imet stanovanje za strajno uporabo.
 
in še enkrat, naslednjič prosim da vse preberete, tiste ki pametujete tako ali drugače.
 
sploh se ne gre za dediščino.


draga lea... jaz sem ti ze vceri napisala, pa ti se enkrat: na koncu je vedno isto, ne gleda na to koliko tvojih postov se prebere... ne glede na to ali je kdo v stiski al ne... pa ne bom se enkrat vsega komentirala...

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:32:58   
baguSka
Aha, torej on zdaj koristi vajin "bonus" za stalno. In tebe moti da je "zasedel" vajin izhod v sili. Ja, mene bi to tudi razpizdilo priznam, samo itak ti na koncu pripada polovica hiše. Če pa še tebi zagusti, pa se boš pač ti vrnila v "svojo" polovico. Pa če je to 40 kvadratov, je pač to 40. To mu pač lahko poveš naj pričakuje in tega se on mora zavedat. Pa vprašaj starše kam lahko prideš, če se jutri znajdeš v stiski tako kot tvoj brat danes


No evo.. toje jaz ze skoz govorim. Samo da sem jaz mal vec postov porabla za vse... user posted image

Se vedno pa sem mnenja, da je to VSE samo od starsev in da oni in SAMO ONI odlocajo kaj bojo naredili s svojim premozenjem... Zato se mi zdi cisti absurd, nesmisel... da vama prepuscajo to odlocitev user posted image  Da se kregata glede njihovega premozenja. Sploh zato, ker sta se ziva in bi o tem mogla odlocat onadva.

In cist en primer sem se spomnla.. recimo da se gre za avto. Da imata vajina starsa en avto viska in ga dasta vama na uporabo, ker nimata svojga. Ko mata krizo, da si ga sposodita. Pa je vse ok, dokler se recimo tvoj brat ne odloci, da si ta avto prilasti in ga vzame, ker je njegov predrag in nima denarja za vzdrzevanje. In se to tebi zdi zelo grdo od njega, ceprav imas ti se vedno svoj avto.. Ok razumem. Ampak ko ti to omenis starsem, se oni kar obrnejo stran in recejo, da se zmenita sama, ceprav je avto njihov!? Pa tud ce se vidva cist skregata in pobijeta med sabo...? A ti kot stars bi to dovolila?? Da se brat kr v njihovem imenu odloci kaj bo naredu? Jaz glih to ze skoz govorim, da so le oni tisti, ki odlocajo... ker premozenje je samo njihovo. Jaz ne govorim o dediscini. Je pa dediscina omenjena zato, ker pac po smrti ta ostane... in se itak vse deli pol pol. Tebe bl skrbi to, da so starsi zdej se zivi, pa je brat od njih ZE dobil pol hise, ti pa nic... in se bojis da ne bos. Ta strah je res neupravicen, totalno! Res pa lahko mogoce starse vprasas, ce bodo tudi tebi pomagali, ce gres slucajno cez en mesec s svojim dragim narazen in ne bos mela kam...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:36:55   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz bi bila skrajno ŽALOSTNA in RAZOČARANA nad otroci, ki sem jih rodila....ki bi se še za mojega življenja kregali, kaj bo od koga.

Pika. Basta.


Ja seveda. Ampak ta starsa sta SAMA kriva, da se njuna otroka tako obnasata!!!!! si pomislila na to???

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:38:06   
pety78
Pa menda ja ne, da bo imel tvoj brat sedaj, ko bo v hiši tvojih staršev večje in boljše stanovanje kot ti? Pa manjše stroške, pa boljši avto? A ti gre to v nos? user posted image
Saj ne morem verjetni, res ne. A sedaj bi te pa moral kar izplačati, ker je šel domov živet? Bi pa ti šla, če ti je tolk do tega. Jaz živim v trosobnem stanovanju, sestra se bo kmalu vselila v novo hišo, več kot 200m2, brata pa še oba živita doma v hiši staršev in upam, da bo kateri ostal doma, da jima bo na stara leta pomagal, ker sem jaz predaleč stran. Pa mi niti na misel ne pride, da bi kaj od tiste hiše jaz želela imeti. Bratoma privoščim, da jima bi šlo v življenju najbolje, kar se da. Resnično! Prav tako sestri, ampak za njo je že lepo poskrbljeno in prav srečna sem, ko vidim, kako lepo bodo imeli.
Jaz se bom pa že znašla v življenju, če bi pa bila kriza, bi mi pa verjetno tudi vsi pomagali po najboljših močeh in VEM, da bi me sestra in oba brata sprejela vsaj za nekaj časa k sebi domov, če bi slučajno ostala na cesti. Vem, da bi mi pomagali, ampak jaz v tej smeri ne razmišljam.
Sram bi me bilo se kregati z brati ali sestro za dediščino, sploh, če so starši še živi.

Pusti brata naj si uredi, tako kot si želi, ti imaš kje živeti, če bi pa bila na cesti, bi te pa verjetno z veseljem vsi sprejeli. Razen, če se ne boš preveč zamerila in skregala s familijo zaradi materialnih stvari. Potem si boš pa sama kriva, ker tvoji otroci ne bodo imeli strica in tete!!! Žalostno, res!
user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:38:12   
baguSka
Jaz bi bila skrajno razocarana nad samo seboj, ce bi dovolila, da otroci sprejemajo odlocitve, ki bi morale biti moje in tako ustvajala spor med lastnima otrokoma.


user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:47:25   
baguSka
Ma, sem začela že nekaj pisat, pa se bom kar pod Gino podpisala.


Jaz pa pod misek.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:48:23   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Ma, sem začela že nekaj pisat, pa se bom kar pod Gino podpisala.


Jaz pa pod misek.. user posted image


Pa decemberka je tud fino napisala.user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 14:55:37   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz bi bila skrajno ŽALOSTNA in RAZOČARANA nad otroci, ki sem jih rodila....ki bi se še za mojega življenja kregali, kaj bo od koga.

Pika. Basta.
 


Sorry, zakaj bi bila žalostna? Zato ker se eden od otrok boji zase, za svojo varnost, za prihodnost. A brat naj bi imel zagotovljeno, ona pa ne? Zakaj? Mar nista otroka istih staršev? Zato ker je nekdo bolj vreden kot drugi, pa spet zakaj? Ej zbudte se, živimo v času kapitalizma, ne socializma. Komu pa bodo .....


žalostna nad sabo, da sem vzgojila take otroke ali žalostna nad otroci, ki sem jih vzgajala drugače, pa so iz ne vem kakšnega razloga postali eden drugemu zver.

in jaz še predobro vem, da živimo v kapitalizmu user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:01:56   
pety78
Vsi bi kar isto zahtevali od staršev in pravice gor pa pravice dol... Kaj pa obveznosti? Me res zanima, če se v takih situacijah tudi obnašate enako in vsi nudite staršem isto pomoč, ko jo potrebujejo zaradi starosti, bolezni, ... Potem pa kak otrok ponavadi kar ponikne in vso "breme" prepusti drugemu...



< Sporočilo je popravil pety78 -- 26.3.2008 15:02:20 >


_____________________________



(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:02:53   
ključek
kaj ne morte z bagusko verjet?? a ni kao tko?? če si z enim poročen in eden od zakoncev nekaj ima, živita pa skupaj 10 let, oba vlagata v hišo, stanovanje...a ni potem pred očmi sodnikov če se ločta pol - pol??? al bo mož tak prasec, pa bo reku, zginte z otrokom ven, jz vama ne dam nč?????????? očitno ste vidve tok pametne, da drugi ne smemo svojih komentarjev dat, vidve pa lahko pametujete sto na uro al kaj??? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:03:33   
ključek
fajn napisano!!! user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:04:11   
baguSka
žalostna nad sabo, da sem vzgojila take otroke ali žalostna nad otroci, ki sem jih vzgajala drugače, pa so iz ne vem kakšnega razloga postali eden drugemu zver.


jah predvsem nad sabo... ker najveckrat je razlog za kreganje med brati in sestrami ravno premozenje od starsev, ker ga le ti ne znajo ali nocejo ali ne vem kaj 'enakovredno' razdelit med svoje otroke...user posted image  enemu dajo vse, drugemu pa nic... in itak da se potem zacne kreganje... ampak krivi so pa starsi za to in nikakor ne otroci! starsi so povod k temu dejanju... ker nimajo pravilnega odnosa do svojih otrok... zal!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:07:25   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

kaj ne morte z bagusko verjet?? a ni kao tko?? če si z enim poročen in eden od zakoncev nekaj ima, živita pa skupaj 10 let, oba vlagata v hišo, stanovanje...a ni potem pred očmi sodnikov če se ločta pol - pol??? al bo mož tak prasec, pa bo reku, zginte z otrokom ven, jz vama ne dam nč?????????? očitno ste vidve tok pametne, da drugi ne smemo svojih komentarjev dat, vidve pa lahko pametujete sto na uro al kaj??? user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:10:31   
ključek
škoda karkoli napisati. vsak pove svoje mnenje, če lahko.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:10:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

kaj ne morte z bagusko verjet?? a ni kao tko?? če si z enim poročen in eden od zakoncev nekaj ima, živita pa skupaj 10 let, oba vlagata v hišo, stanovanje...a ni potem pred očmi sodnikov če se ločta pol - pol??? al bo mož tak prasec, pa bo reku, zginte z otrokom ven, jz vama ne dam nč?????????? očitno ste vidve tok pametne, da drugi ne smemo svojih komentarjev dat, vidve pa lahko pametujete sto na uro al kaj??? user posted image user posted image


Če eden od zakoncev prinese v zakon stanovanje naprimer se to stanovanje ne deli pol pol po ločitvi. Kje pa bi bla logika če bi seuser posted image  Vlaganja pa seveda lahko zahteva, če kaj vložiš v stanovanje. Ne pa pol stanovanja za katerega nisi dal ničuser posted image

In ne pametujem, tako pač je.

Nekdo ti ni dolžen dati pol njegove lastnine ki si jo je ustvaril že pred teboj ali pa podedoval, zato ker si se pač ti z njim poročila. Razmišljanja da ti je pa dolžen, pa jaz ne razumem. Zahtevaš lahko stvari ki so tvoje, za katere si prispeval, ne pa od nekoga drugega.

(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:12:43   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

škoda karkoli napisati. vsak pove svoje mnenje, če lahko.


jaz nimam nic proti, ce kdo kej napise... ampak ocitno imas ti proti, ce jaz komentiram tvoj post oz tvoj odgovor user posted image user posted image user posted image

ne sprejmes kritike??

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:13:47   
nejcko
Berem tole debato in sicer nimam nekega pravega nasveta, kako rešiti situacijo. Iskren pogovor bi bil najboljša rešitev, ampak realnost je v večini primerov drugačna - ljudje se v večini primerov o teh stvareh nočejo pogovarjati.
Tudi jaz se popolnoma strinjam z Mišek; starši so tisti, ki so v prvi vrsti odgovorni za nastalo situacijo, čeprav je res, da je premoženje njihovo in lahko delajo z njim, kar želijo. Lepo pa bi bilo od njih, da bi vsaj povedali, kaj nameravajo - ga dati sosedovi Franci ali ga ne-pravično razdeliti. Mislim, da jim v nobenem primeru nihče ne bi toliko zameril, kot  zdaj, ko stvari v kritični situaciji puščajo odprte.

Tudi pri nas se okoli premoženja lomijo kopje; slaba volja prihaja z vseh strani in tudi jaz v bistvu staršema "zamerim, ker se nočeta vsesti in se o tej temi iskreno pogovoriti. Sama sem že n-krat predlagala družinski sestanek, iskren pogovor na osem oči, ampak ne; raje nama obema z bratoma mečeta naprej, kako sva ljubosumna drug na drugega itd.

Otroci pa se resnično nimajo kaj meniti okoli tega med sabo - to je naloga staršev, čeprav je skoraj 90% možnosti, da se bo vsaj en otrok počutil prikrajšanega. Ampak to se še vedno da rešiti - spora in sovraštva med brati zaradi dediščine pa skoraj nikoli več.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:16:18   
pety78
Nekdo ti ni dolžen dati pol njegove lastnine ki si jo je ustvaril že pred teboj ali pa podedoval, zato ker si se pač ti z njim poročila. Razmišljanja da ti je pa dolžen, pa jaz ne razumem. Zahtevaš lahko stvari ki so tvoje, za katere si prispeval, ne pa od nekoga drugega.


Isto je s premoženjem staršev! Nič niso dolžni. Razdelijo lahko tako, kot se njim zdi prav. Kot sem že prej napisala, naj bi tudi otroci pomagali staršem, ko bi seveda pomoč potrebovali, pa je ne nudijo pravično...Eni jo, drugi se pa raje obrnejo stran. In ponavadi se taki počutijo prikrajšane in izkoriščene, če brat ali sestra dobi več. user posted image

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:18:23   
nina166
Odgovorov nisem brala, bi pa napisala samo tole.

Jaz s tem ne bom imela nobenih problemov, sestra mi je umrla in bom po vsej verjetnosti hišo dobila jaz (razen če jo starša ne dasta komu tretjemu). Vendar bi bile veliko bolj vesela, če bi bila moja sestra še živa...z veseljem bi ji starša lahko dala celo hišo, jaz pa bi bila magari v bloku.

Da se ti nebi enkrat nardilo, da bi se tvojemu bratu kaj naredilo (pa ti niti slučajno ne privoščim), ker se boš potem tolkla po glavi, da sta se kregala zaradi ene hiše.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:26:01   
Naja31
kaj ne morte z bagusko verjet?? a ni kao tko?? če si z enim poročen in eden od zakoncev nekaj ima, živita pa skupaj 10 let, oba vlagata v hišo, stanovanje...a ni potem pred očmi sodnikov če se ločta pol - pol


Ne, ni res.
Tisto kar sam prineseš v zakon ali pa če je tudi kupljeno v zakonu, in imaš dokazila, da si za to porabil denar, ki si ga sam prinesel v zakon, se nič ne deli pol-pol. Kar verjemi.


(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:28:27   
Pikec
Pol pol se deli SAMO SKUPAJ USTVARJENO PREMOŽENJE.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:32:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you
če si z enim poročen in eden od zakoncev nekaj ima, živita pa skupaj 10 let, oba vlagata v hišo, stanovanje...a ni potem pred očmi sodnikov če se ločta pol - pol??? al bo mož tak prasec, pa bo reku, zginte z otrokom ven, jz vama ne dam nč??????????


Pravno gledano je nekaj, kar je nekdo podedoval, njegova izključna last. Pravtako, če je nekaj prinesel v zakon. To je njegovo. Drugo pa je, kar sta si ustvarila med trajanjem zakona. Toraj tudi če eden služi milijone drugi pa ne, se zraven šteje vse, karkoli je kdo prispeval k npr. gradnji hiše, eden denar, drugi delo, čas,....
Sorodniki tu nimajo nobene veze, važno je, kako stvari potekajo na sodišču. Pa kako dobrega odvetnika imaš in kakšen človek si, a greš na nož ali hočeš ločitev izpeljati civilizirano.
Nekaj drugega pa je, kako v času trajanja samega zakona sprejemaš in dojemaš lastnino. Pri nama je vse najino. Ne moje in tvoje, amapk najino.


(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 15:34:10   
VERONICA
Lea če so tvoji starši res rekli da je 80m2 mansarde od vas obeh za nujo nima tvoj brat zakaj iskati vseh 80. Daj predlog da on opremi in obnovi svojih 40, ostanek pa naj začasno uporablja.

Ali pa probaj vsaj eno sobico zadržati. Za hranjenje kakih stvari (boš tudi rabila ko bo otrok malo večji ali pa če pride še eden). In boš imela zavetišče v nuji.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 16:01:26   
tehnofil
 
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom
tebi pripada pol hiše.jaz bi si najela odvetnika in mu lepo poslala kakšen sočen dopis,da naj te pač izplača..

Kakšne klanfe.

Pripada samo nujni delež PO SMRTI. Od tistega kar gre v zapuščino. Od tistega, kar za časa življenja ni prenešeno na drugega.

Vsak lahko s svojim premoženjem prosto razpolaga. Ga da sosedu, prevarantu ali svojemu otroku. Lahko proda ali zapije. Nihče ne more prisilit, da bi za časa življenja delil dediščino. Dediščina je le tisto kar ostane.

Mogoče pripada otroku del premoženja ŽIVIH staršev po tvoji logiki, a to ni tako.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?