|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 10:32:55   
SpeliG
Mi smo danes kar dobro spali, lahko bi še malo potegnili zjutraj (smo bili mirni do sedmih), pa so se začeli krčki in je bilo konec spanca. Zadnja dva dneva imamo zelen kakec in glede na to, da nisem nič eksperimentirala z mojo prehrano sklepam, da ji ne škodi moje dojenje ampak da je pri hranjenju s flaško dobila preveč zraka. Glede na to, da že en teden namesto navadnega Aptamila uporabljamo Aptamil Comfort, pa nič ne pomaga, ni fora v mleku.

Tako da, tista ki je spraševala če pomaga, ( Barby?) pri nas ne, ampak pri mnogih pa je, tako da probaj. Pri nas sicer ni tistih popoldanskih oz. večernih dolgotrajnih krčev, ampak po skoraj vsakem hranjenju (hm, po dojenju skoraj nikoli, a kaj ko ni dost mlekauser posted image ) do pol urice jamranja, ne nekega hudega joka.

Sicer pa sva imele včeraj z Martino prvo posvetovalnico, mala je ful napredovala, sva bile zelo pohvaljene, ker sva v štirih tednih nabrale 1,1 kg.
Tudi tiste naše težave z njenim prehladom in zamašenim noskom so čist prenehale, odkar sva po cele dneve zunaj! V sobi imamo vlažilec zraka da je skoz sveže in naša princeska končno lepo diha.

Tudi nam so predlagali cepljenje proti rotavirusu, pa se bova verjetno odločila za to, ker je v Martinini bližini precej njenih malih bratrancev in sestričen, ki so vsi v vrtcu in tam poberejo vse možno. Tudi sama bo šla z enim letom v vrtec tako da se nama zdi smiselno.

A že imate D3 kapljice? Midve sva jih dobile včeraj, pa me je kar groza začet dajat, ker baje mnogim povzročajo hude krče. Celo ženska v lekarni mi je rekla, da je njena hči imela po njih take težave, da ji jih ni dajala, pa farmacevtka...Je rekla naj počakam še par dni, da se črevesje še malo razvije, pa naj jih zelo postopoma uvajamo, če že moramo. Jaz jih vsekakor nameravam dajat, upam da ne bo težav.

Roberta69, pri nas je bil popek že čist zaceljen, pa je spet malo priteklo ven a je rekla patronažka, da je to vse normalno in da ima popek do enega meseca vso "pravico" da zakrvavi. No, zdaj imamo pa res zaceljenega, to je bilo pred enim tednom.

Lepo se imejte, naša pupa gre danes prvič na Bled, za naslednji teden pa sva si spet izborile očka in bomo šli mal morčka pogledat mmm..

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 12:07:25   
novopecena
moram priznat da sem verjetno sama kriva ker sem falila že obdelano temo pa bi vseen vprašala če mi lohk sam na kratk opišete kakšne so to D3 kapljice  (čemu služijo)? hvala



_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 13:28:05   
Krista28
Ja, tud mene je mal stral marsovka, ker smo tud mi brez atija od jutri naprej....no nekak bomo že zmogle, a ne? Glede slinga nimam pojmauser posted image , glede solarija, pa je bilo meni rečeno v solariju, da ni dobro, da se mleko "skisa". Naj ti še druge povejo kaj ki vejo več....

Mi spimo več ali manj ustaljeno. Zaspi med 9. in 10. zvečer, spi 5-6 ur v kosu (dojenje  okrog 2h, potem runda do 5h-6h, potem pa potegne nekje do 9h. Mi je pa ful smešno, ko vsi sprašujejo če spi......valjda da spijo, sam nikol isto,.....







_____________________________

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 14:29:13   
NaTaŠa*
Pozdravljene!
KAko ste kaj?
No pri nas je Nataša zdaj zaspala in imam malo časa za klepet user posted image . Južna je že na štedilniku in bo kmal gotova tako da pol pičimo spet mal vn, danes smo že bili zunaj in gremo spet.

Najprej me nekaj zanima, in sicer pri nas dobi Nataša skos ene mazolčke po glavi in to samo takrat k sm zunaj in ima kapco na glavi. A je možno da ji je prevroče in ima zato te mazolčke? Ker na glavi ima kapco ki ni debela ampak je čisto lahko bombažna kapca.

novopečena- kapljice D3 je vitamin D, dajejo ga pa zaradi preprečevanja rahitisa (mehkih kosti). Ampak če je otrok dosti zunaj sploh pa na soncu jih ne rabiš skos dajati. JAz naši sploh ne dajem kapljic D3. Ko smo zunaj ji spustim strehco vozička tako da je sonče direktno na njej (takrat ko ne piha veter).

No zdaj pa letim je že alarm. Drugič še kaj pokomentiram.

pa-pa


_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 14:45:39   
NaTaŠa*
dodala sem nekaj novih slik, za geslo pa mi pišite.

pa-pa


_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 15:59:36   
majči28
Dober dan punce. Tudi jaz in moj sinek Žan bi se vam rada pridružila pri vaših pogovorih. Žan se je rodil 17.4. Težek 3630g in 50 cm. Se dojiva, zvečer še pa malo dodama. Žan ima še starejšo sestrco- 2,5 leti staro Emo, ki svojega bratca naravnost obožuje. Drugače smo čez dan veliko zunaj, kjer Žan v vozičku zelo fajn spi, ponoči je pa druga zgodba, ima zamašen nosek in težje zaspi.

Lep dan še naprej in se slišimo

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 16:59:51   
barby78
Ojla!

Naša Lia tud trenutno spi.zdaj je mal notri,ker zunaj še neki delajo.drugače pa sva cele dneve zunaj.danes smo spet mal na žar vrgli in je bla ful pridna,je zuni skoz spala.pa itak ji ful paše na zraku.pol se pa naje in spet šibamo mal ven.
naš tamali pa gre jutri v šolo v naravi in mi je tak hudo.upam le,da se bom jutri,ko ga bom peljala v šolo,lahk zadržala in ne bom pred njim jokala,ker vem da bo pol še njemu hudo.boljš,da se pol v avtu zjočem.pa saj grejo sam za 3 dni,sam mi je vseen tak user posted image .

Majči28,dobrodošla med aprilčicami in čestitke ob rojstvu sinčka user posted image

Violica,jaz bi pa rada pogledala mal slikice in bi te prosla za geslo.

lepo se imejte
se čujemo,pa-pa


P.S.: aja,pa zanima me,kak je kaj z vašimi kg? a ste dosti zgubile,al ste že na stari teži? jaz sem tak nora,se tak obremenjujem s to težo user posted image ,pa kaj morem user posted image



_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu majči28)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 18:10:25   
novopecena
v času user posted image sem se zredila za nekih 17 kg in sm jih 10 že sklestila-me mali tako pridno papca user posted image
ja vijolica jest sm tud firbčna kako zgledajo aprilčki pa bi prosila za geslo

smo danes fajn izkoristili sonček pa smo jo šibnili malo naokoli-Rene seveda vse prespal, takoj ko pa pripeljem do stopnišča pa že gleda kje je zizika da si bo napolnil želodček user posted image

Majčica dobrodošla med čvekami in čestitke za štručko user posted image

Krista in marsovka vse mamice se znajdemo tudi brez partnerjev, tako da brez skrbi. vzemita to še kot dodaten izziv user posted image



_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 18:32:45   
resnično srečna
Dober dan pupe in seveda pozdravček tudi vašim "tamalim"...

Dobrodošle vse nove in vse povratnice...

...pa je končno tako vreme, kot si ga želimo...sicer naša madam zadnje čase nekaj štrajka in zunaj v vozičku noče spati ampak je ne šmirglamo dosti...lepo delamo triurne sprehode in potem jo pač podojimo...ona je očitno tako firbčna, da misli, da bo vse zamudila...

Kilogrami...z njimi se nikakor ne obremenjujem...se fliknem sicer vsakih nekaj dni na tehtnico in opažam, da izgubljam nekako cca 1 kg na teden...ampak dokler dojim gledam izključno na to, da jem kakovostno hrano...sicer me zadnje čase vse bolj mami stvar na Č...pa tud vse kar diši na S bi pojedla...ampak, če mi zadiši si to tud vzamem...popijem pa veliko tekočine...nekako cca. 2 litra vode od kompota, ki ga ne sladkam skoraj (še to z rjavim sladkorjem) in pa 2-3 litre čaja za dojenje...ki očitno naši tamali paše, saj se pokaka 3-4 dnevno...pa krčev oz. kakih želodčnih težav tudi nima...jaz pa tudi hodim na wc in lulam kot kamela...

Kapica...sem se danes kar zgrozila...naša madam je v košari brez kapice, saj se mi zdi, da veterček ne pride do nje, skuhala ji pa tudi ne bi rada glave...sem pa srečala eno mamico danes, ki je imela svojemu naraščaju oblečeno kapico iz termovelurja...grrrr....sem se začela jaz potiti v glavo, ko sem jo gledala...svašta...sej od vse skrbnosti včasih pretiravamo v minus otroku...

Dojenje...je skoraj že užitek he he...ker preklinjam skoraj ne več in bolečine so vse manjše...očitno bom potrebovala mesec dni, da bom strenirala svoje bradavice...se je pa naša nekaj začela crkljat in bi ona še med njenim triurnim spanjem vlekla mojo bradavico...če ji pa podtaknem dudo se pa tako nakremži, kot da ji dajem strup...barabica mala...sva danes zjutraj imeli malo drila in sva se slabo uro zezali, da je zaspala brez takega crkljanja...

Spanje...nikakor noče spati v košku...spi le na kavči v varnem objemu blazine za dojenje...pišuka ima fore...bo čisto pokvarila moja vzgojna načela...ker pri prvem ni bilo šans, da bi spal kje drugje...se vidi, da sme 15. let starejša in čisto mehka, ko me pogleda in začne od vsega hudega tresti bradico in nabirati za jok...

SpeliG...AD3 so kaplice po katerih napenja...po D3 veliko manj...baje pa v Avstriji dobiš Olevit, ki pa so na isti bazi ampak ne napenjajo...jih je pa treba plačat...kar se pa tiče tega, da bi otroček D vitamin pridobil s sončenjem, bi ga pa morali celega imeti nekaj ur direktno na soncu...tako da tisto, kar dobijo naši pri vozičkanju je premalo...vsaj tako je meni razložila patronažna...

sem pa vesela, da vama je z Martino izginil prvi prehlad...veš svež zrak vse pozdravi in verjamem, da je Martina to potrebovala...patronažna ti je pa prodajala bučke s tistim cvetenjem...saj dokler otroka ne izpostaviš zraku sploh ne veš, kako ga bo prenesel...pa tudi dovolj vlage v prostoru mora biti, da suh zrak ne izsuši sluznice...mi imamo v sobi vedno na V odprto okno...tudi čez noč...le ko je mala skopana je kako urico ali dve zaprto...da se lepo shladi in ji kaj ne piha...

Krista...potem se že veselim, da se vidimo v četrtek...brez očka pa ti bo tudi uspelo...saj kot je že Lepa posadka napisala...ni vrag...ženske smo praktične in včasih je lažje brez  moških...oz. same to hitreje spedenamo...

NiLe upam, da uživš, kljub temu, da nimaš pomoči...saj je Nik že tak korenjak, da malo pomaga...Lea je pa tudi slišati razumno bitje...

Lepa posadka...meni je seznam brez slikic ok...mogoče predlog, da po prvi posvetovalnici pišemo koliko je kdo dobil kg in cm v prvi posvetovalnici...

Tosja jaz sem pa en elik firbec in me zanima kakšno ime je dobil vaš čmrlek?

Kengurujček...mi imamo enega, ki je primeren od 0 mesecev naprej, čeprav v materinski so svetovali od 3 meseca naprej, fizioterapevti jih pa nasplošno odsvetujejo...jaz bom Izo poskušala naslednji teden malo potestirat, ker je naš res kvaliteten...imamo sicer še 3 druge, v katerih je pa res ne bi nosila pred 3 mesecem...tale ima pa toliko opore in tako dober patent, da me ni strah, da bi bilo kaj narobe...sicer pa naša kokica že tako lepo drži glavico in je tako stabilna, da me je prav strah, kaj bo rekla pediatrinja...

takole...lep dan še naprej...naša šmrklja spet spi za naprej in za nazaj...mi smo pa naredili kokice v mikrovalovki in sedaj se gleda z našo 4 letnico Ledena doba 1...naš ta večji je pa že v petek odpotoval s klubom v Pariz, kjer ima turnir v košarki...

Barby
ne jokaj preveč in čim prej je dobro, da se sprijazniš s tem, da so nam otroci dani le v posojo in so sami svoji...mi pa smo jim le opora in svetovanje...drugače pa jih je potrebno spodbujati, da so samostojni in da razprejo krila in si utrdijo svojo pot v svet...veš otroci prekleto dobro čutijo da nam je hudo pa čeprav nas ne vidijo kako jokamo...zato le z nasmehom pomahaj odhajajočemu avtobusu in se veseli novih izkušenj, ki jih bo tvoj sine dobil v šoli v naravi...veš bo prihod čez 3 dni toliko slajši...

pip

G.





_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 20:20:21   
matejchykam
Zdravo, lepotičke!
Se vam javljam malo pozno- doma nimam interneta. Rodila sem 27. aprila ob 8.45 prelepo punčko, ki je pravi cuker. Smo v redu, mleko  si črpam, ker imam vdrte bradavice in tudi z nastavkom dojenje ni steklo-ma mi je važno le, da pije moje mleko... Čestitam vsem, ki ste vmes rodile, svojo zgodbo vam pa zaupam ko bo malo več časa.
Se beremo!

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 20:57:28   
novopecena
matejchykam pa si sploh probala brez nastavkov dojit? sprašujem zato, ker sem tudi jaz imela problem z vdrto bradavico (hvala bogu samo eno) in so mi v P kar rekli naj probam in lej ga hudiča, ko je Rene vklopil sesalni refleks je pogledala ven in mi jo je tako vlekel da je kar zunaj ostalauser posted image user posted image
je res da je bla ful občutljiva in sem komaj dojila user posted image sam sem stisnila zobe pa 2 tubi lanolina porabila v 1 tednu sam je pa zj fajn steklo user posted image user posted image

vsekakor hvala Reneju user posted image


_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu matejchykam)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 21:04:45   
novopecena
joj violica maš fletno punčko,ful lepe fotke. ob kopanju pa uživa ane?user posted image

_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 22:36:17   
lepa posadka
Dober večer!

Za nami je super truper pester dan! Tomaž priden, da bi bolj bil težko... Na sploh je zadnje dneve zelo miren in vesel dojenček. Juhuhu.
Jutri pa spet veselo v nov deloven teden...upam, da se to lepo vreme še nadaljuje, ker res uživamo v njem. Vsi smo že hudo posončeni...in otroci izgledajo kot pravi cigančki :-)))

SpeliG - super, da se je Martinino zdravje izboljšalo in, da lepo napredujeta. Le uživajta na svežem zraku v tem čudovitem času.

Vijolica - mozoljčki..morda niso mozoljčki, le rdeče pikice, ki jih dobijo lahko troci, če so preveč oblečeni...ker se potijo...ali pa na mestiuh, kjer koža težje diha...ne vem, zgolj ugibam. Pa za geslo te prosim :-)))

Majči28 - dobrodošla v dobri družbi :-))) Čestitke za rojstvo sinka. Te dodam na seznam :-)

Barby...ko si ravno spraševala. glede kg... jaz imam še 1kg plusa...cca tako sem prišla iz porodnišnice... sem pa vmes šla za par kg gor, pa spet dol... Me dajejo hudi napadi na hrano. Jaz se s kg nisem nikoli obremenjevala. Mi pa grejo malce na živce preohlapne mišice na trebuhu...ni kaj, bo treba spet s pilatesom začet...pa verjetno pred jesenjo ne bom. Z dojenjem pa upam, da se bom ponovno znebila pomarančastih oblogic na nogi. Sem jih vedno dobila...pa ponavadi kar uspešno znebila...je pa res, da sem z vsako nosečnostjo starejša in morda bolj lena za redno vadbo... Bomo videli.

D vitamin na sončku...ja, kot je rekla Srečka - to ne bo dovolj, oz. če bi hoteli,d a je efekt, pa bi drugače škodovali otročku, saj ni dobro, da sp rpeveč neposredno izpostavljeni soncu. Kar po kapljice... D3 so bolj grenke, pa menda res manj napenja. Pri mojih prvih treh ni bilo nobenih težav. Pa se bom pustila presenetiti, ker vem, da ne bo nujno tudi tokrat tako :-)

Tivolu drugič...moj možek sicer ta četrtek nima seminarja...morda pa pridem vseeno sama - moram po en bon še v HM... no, bomo videli. Seveda pa velja tudi za kakšen četrtek povabilo na Dolenjsko... Bi prišle? Majček je bila za.

Srečka - tole dopolnitev seznamčka pa tebi prepuščam, velja :-)))) Pa še nekaj te že nekaj časa hočem vprašat... čebričkanje...a iza bolj uživa v tem, kot v banjici? Nisem nikoli se poglabljala v to, od prvega pa sem imela banjico... Je čebriček res tako fajni? Me mika nakup... do kdaj je uporaben?

Matejchykam - čestitke za rojstvo deklice...pa še se javi, ko utegneš. Sedaj se pa lepo crkljajte.

Tako. Bodi dovolj.


(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 22:39:19   
lepa posadka
 
user posted image



PRESREČNE MAMICE:  

21.02.2008---->>>> 

- Katka28 (22.4.2008): Anže 1500g; Jakob 1370g 

28.02.2008---->>>> 

- zolika (24.4.2008): Vid 1790g, 43 cm 

15.03.2008---->>>>  

- Maja24-2 (9.4.2008): Lan 3010g, 48 cm 

20.03.2008---->>>>  

- Modrookica (2.4.2008): Luka 3130g, 50 cm   

23.03.2008---->>>>    

 - Aprilska34 (19.4.2008): Eva 2470g, 47 cm   

24.03.2008---->>>>  

- Vijolica_23 (4.4.2008): Nataša 3550g, 53 cm 

- Barby78 (12.4.2008): Lia 3050g, 46 cm  
 
- Sasy20 (14.4.2008): NIk 3510g, 52 cm  

01.04.2008---->>>>  

- lepa posadka (1.4.2008): Tomaž 3600g, 51 cm   

02.04.2008---->>>>  

- Ketrin (14.4.2008): Kaja 3210g, 51 cm   

- Tanja555 (5.4.2008): Neli 2660g, 46.5 cm   

- tejč29 (5.4.2008):  Matija 3565g, 57 cm   

- temistokleja (5.4.2008):  Mina 3530g, 51 cm 

04.04.2008---->>>>  

- tosja (10.4.2008): ?, 2900g, 48 cm 

- nana09 (11.4.2008): Zala, 3810g, 52 cm 

06.04.2008---->>>>  

- Majček28 ( 8.4.2008): Brina 3300g, 51 cm   

- sončnica14:  Jaka 4150g, 56 cm   

08.04.2008---->>>>   

 - NiLe (14.4.2008):  Tia 3050g, 50 cm    

09.04.2008---->>>>    

 - Kekec in mojca ( 13.4.2008): Tine 3300g, 51 cm    

- pizamca (?. 2008): ? 3100g, 51 cm    

10.04.2008---->>>>    

 - novopecena (14.4.2008): Rene 3540g, 50 cm    

- Malamaja (11.4.2008): Maja 3690g, 55 cm    

11.04.2008---->>>>    

- SpelliG (18.4.2008): Martina 3650g, 53 cm      

- petty82 (10.4.2008):  Luka ? g, ? cm    

 - ppika (13.4.2008):  Gaja ?g, ? cm      

12.04.2008---->>>>    

- sky77 (14.4.2008):  Brina 3750g, 53 cm    

14.04.2008---->>>>      

 - calena (14.4.2008):  Tosja 3280g, 50 cm       

15.04.2008---->>>>      

- scorpiogirll (24.4.2008): Nal 2900g, 50 cm        

- resnično srečna (15.4.2008): Iza 3150g, 53 cm  

- Krista28 (17.4.2008): Nadja 3550g, 52 cm  

- Jazabel (7.4.2008): Enja 4100g, 54 cm  

16.04.2008---->>>>        

- Jo@n (22.4.2008):  Jakob 3870g, 55 cm      

- Katja271 (12.4.2008): Nik 3600g, 53 cm     

- trnuljčica (25.4.2008): ? 2860g, 48 cm   

- aprill (25.4.2008): Klemen, 3800g, 53 cm 

17.04.2008---->>>>           

- simvir (10.4.2008): Tevž 3850g, 54 cm   

- JABOLKO3 (17.4.2008): Jure 4750g, 58 cm   

- minicca (24.4.2008): Matej, 3220g, 52 cm 

- Bubica 17 (25.4.2008): Anej, 3340g, 52 cm

- Jelcy (14.4.2008):  Patrik, 3670g, 52 cm 

- marsovka (apr 08): Smilla, 3340g, 51 cm 

 
- Majči28 (apr 08): Žan, 3630g, 50 cm


18.04.2008---->>>>           

- maxi133 (?.2008): Kaja, 2790g, 49 cm   

19. 04.2008---->>>>            

- big mamma (9.4.2008): Jernej 4210g, 56 cm     

- bela vrtnica (19.4.2008): Zara 3620 g, 51 cm    

- Malamalinca (23.4.2008): Kaja, 3230g, 50 cm  

20.04.2008---->>>>              

- Tejcha (15.4.2008): Ajša 3470g, 52 cm       

21.04.2008---->>>>         


- sirenetta (25.4.2008):  Mihael, 4020g, 56 cm  

- Sandrin (26.4.2008): Blaž, 3395g, 50 cm  

22.04.2008---->>>>   

- Tasyo (20.4.2008): Lana, 2980g, 50cm 

- Lubici (19.4.2008): Urs, 3370g, 52 cm 

- cofek (30.04.2008): Zala, 3300g, 51cm 


24.04.2008---->>>>    

- Roberta (18.4.2008): Liam, 3445g, 52 cm                                

25.04.2008---->>>>    

- u04111976 (14.4.2008): Tia 4060g, 53 cm                                 

26.04.2008---->>>>     


- SinskaT (25.4.2008): Hana 3260g, 51 cm                              

27.04.2008---->>>>     


- Zokica (27.4.2008): Rene, 3730g, 52 cm  
 
- matejchykam (apr 08): ???                           

28.04.2008---->>>>     

- Shoo (21.4.2008): Roko 3530g, 51 cm                            

05.05.2008---->>>>      


- pikica030407 (29.4.2008): Tia Zoja, 3850g, 50 cm                             

06.05.2008---->>>>      

-  srčekgirll (30.4.2008): Vid, ?g, ?cm
 
                                                 user posted image :user posted image  
                                                  27:33 
  
 
user posted image

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Aprilski srčki 2008
11.5.2008 23:25:21   
resnično srečna
Čer...

...čebričkanje...jah Iza uživa veliko bolj kot v banjici...v bistvu jok, ko jo dajemo iz čebrička...mi imamo in banjico in čebriček...oboje smo dobili oz. je banjica še od našega 15. letnika...v čebriček pa spraviš po mojem otroka tam nekje do kakega leta cca...

vozičkanje Dolenjska
...bi bilo kar zanimivo ja...samo prava organizacija...mi sicer 19. odhajamo na morje ampak ko se vrnemo pa ni panike...

pip

G.




_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 7:57:52   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image pozdravljene, čist na hitr, ker likam...user posted image in čakam, da se čmrlek zbudi in gremooooooooooooooooo, vija na sonce!!!

Sem mal preletela zadnjo stran...

Naš čmrlek je STAŠ. user posted image

AD3 kapljice res napenjajao, sam so zelo pomembne in jaz si ne bi upala ne jih dajat. Pomembne so za izgradnjo kosti... Mi jih uvajamo postopoma in je veliko bolje, kot pa tist prvi šok...

Glede kapljic proti napenjanju - tiste iz AUT imajo neko pomirjevalo not, zato fino "zadanejo" - tako se mi nismo odločili za njih. Tisto malo kaj ga pošraufa - ca. 15-20 min se cartkamo, pa par  vetrovnih kapljic dobi na dudo, ki pa so naravne.

Glede dodatka - mi imamo BEBA1 - zelo dobro prenaša in nimamo nobenih težav. user posted image

Glede mozoljčkov - tudi mi smo dobili enih par, pa je P rekla, da to NI od vročine (ga tud ne oblačim zelo), pač pa so to hormoni, ki se pojavijo spet kasneje v puberteti. Torej so naši user posted image že v prvi puberteti... user posted image user posted image user posted image Nekateri user posted image dobijo celo akne...

Še kaj...čebričkanje user posted image Pri nas ne deluje. Sem včeraj poskusila...Mislim, da je to varianta, ko otrok SEDI, ne pa zdaj ko je še čist mehek. Mi prakticiramo banjo in umivalnik user posted image user posted image user posted image
Ko smo fino pokakani se kr v umivalniku na hitro skopamo...pa kako paše user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa še mene nekaj zanima user posted image - kako previjate škratke...
Mi imamo iz P kolke 1A, v juliju, ko dopolnimo 3 mesece ponovno slikanje...mi je pa P rekla, da ga ne rabim široko povijat...
Jaz pa ga user posted image , ker se mi zdi brez, kot da nimam kaj prijet...user posted image
Pa glede oblačenja - jaz mu spodaj dam kr bodi s kratkimi rokavi, pa za kapico se mi zdi prevroče...čist tanko mu dam gor sam, ko greva v garažo...

Zdaj pa hitr še mal likalnik vihtet, pol pa uživancija v dvoje... user posted image

Uživajteeeeeeeeeeeeee in izkoristite vsak dragocen trenutek!!!




_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 9:07:51   
barby78
jutro!

No,naš Vitko je odšel na dopust (mami je komi zadržala solze,je pa zato v avtu bruhnila v jok user posted image ).Kar naprej mislim nanj.pa saj bo kmalu spet doma.

pri nas je že 3. dan brez kakanja user posted image  sploh ne vem kaj še naj naredim

Tosja,zanima me kje si kupila BEBA 1? a se dobi v Muellerju,pa kolk stane? jaz bom tud verjetno pribala še to mleko,ker je v P po njem lepo kakala.

Viljolica,lepe slikce.Pa kolk velika je Nataša,pa isti dan kot naša Lia je rojena.

Lepo se imejte
se čujemo,pa-pa

_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 9:28:45   
trnuljčica
Pozdravljene,
toliko časa se nisem javila,da sem pozabila kako vas najdem na novi lokaciji.user posted image

Mali je priden, občasno ga zvije za 10 sek, rata ves rdeč od napenjanja, nato pa prdi kot velikiuser posted image , vendar pravih krčev ni ( po 3 ure in več). Jaz  jem čisto vse, saj preko mojega mleka dobiva pomembne stvari, ki jih ne bi bilo, če bi jedla enolično hrano. Tako tudi vit D. Se pa neaktivna oblika vit D, ki jo dobimo preko hrane aktivira v aktivno s sončenjem- zadostuje 10-15 min sončne izpostavitve na dan! Edino površina bi verjetno morala biti večja kot je njihov obrazekuser posted image Da ne bi prišlo do rahitisa jim pediatri dodajo vit d (AD 3, Olevit...) Uvaja se postopno po kapljicah, da ne bi prišlo do krčev.

Danes ima prvo posvetovalnico, pa smo jim pozabili povedati, da bi ga cepili za Rotaviruse. A mislite da bo to problem? Ne bi rada samo zaradi tega hodila drugič.

Kilogrami - vuser posted image dobila 21, iz P prišla z -11, sedaj vsak teden -1. Trenutno -14. Bolj me muči zaostala koža na trebuhu po cr. Saj mišic pod popkom nikakor ne morem skrčiti, da bi pospešila manjšanje trebuha. Šla si bom kupit neke hlačke, ki so kot steznik in bi bile priporočljive zlasti po cr, ali pa če je bilo dete zelo veliko in so mišice trebuha še zmeraj zelo narazen. Bom videla, če res pomaga. Je pa moja mama imela cr in jih je takrat pred 30 leti nosila. Je rekla, da so ji zelo pomagale zlasti na začetku, da je ni bolela rana pri naporih. Edino nosila jih ne bom stalno, saj si mislim, da če s tem pretiravaš se na koncu iste mišice polenijo, saj nič ne delajo. Mogoče za kakšen mesec dni.
Zdaj se pa naš že oglaša tako, da ne zameriti na slovničnih napakah, saj ne bom šla popravljati.user posted image LP



(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 9:32:45   
NaTaŠa*
Pozdravljene punce in user posted image

Evo se mal še jaz oglasim. Najprej hvala za pohvale slik.

Barby78- res je naša Nataša večja os vaše Lie, ampak je bla naša tudi 500g težja pri porodu. Sploh ti neznam pomagat pri odvajanju. Pri nas če kakšen dan ne gre jo mal nadražim s tomlomerjem in gre brez problema. A si mogoče klicala zdravnico za nasvet kaj ti predlaga? A ji ti dodajaš? Kolk čaja popije?

tosja lepo da si se oglasila. Vaš čmrlček ima pa prav lepo zanimivo ime.

lepa posadka dvomoim da so to vročinski mazoljči, ker sploh ni prav veliko napravljena. Ima body dolgi rokav ki je prav tanek, pa eno lahko jopco za čez, kapca je pa tudi tenka in prav za ta cajt.

Res je naša Nataška prav uživa pri kopanu, tako da k jo vn uzamem  je pa koj noro in je tok dretja da bi jo kar nazaj dala v vodouser posted image .


Punce uživajte na tale lep sončen dan.

pa-pa


_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 9:44:59   
barby78
Violica,medve sva skoz na aptamilu,vmes sva poskusili tud milumil,pa je blo isto,tak da sem zdaj hotla še s tem BEBA 1 poskusit.čez dan spije od 50-100 ml čaja.a je to preveč al premal?

Bom pa danes še patronažno vprašala kak pa kaj,ker pride po tehtnico.
pa zdi se mi,da bomo dobili temence,ker ima tako čudno kožo po čelu in glavici,sam še ni tak prav suha.ji bom pol namazala z oljem.

LP

_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 9:55:54   
BUBICA17
Dobro jutro.........vsem mamicam in dojenčkom, ki so že vstali.

Bliža se dan najinega pregleda pri pediatru pa me zanima, kako zgleda...a rabm razervno plenico s sabo....verjeten  da, ker če ga bo slekel bo zagotovo pokakan. Je tud seštkrat na dan....če bo pa pediater siten ga bo pa še poluluuser posted image . Resno me zanima, kaj bodo počel, da se psihično naštimam...sploh, če bodo kri jemal iz kakšne pete...si bom kar v ušesa kaj zatlačla, ker to joka še pol ure potem, ko je vse že mimo. Tok je moj user posted image  občutljiv...sam tak ni po men.
Zdaj je star 25 dni pa me zanima, kok bi mogu spat...k je skos pokonc, vsaj men se tko zdi. pet minut spi pol pa eno uro delava na tem, da bi zaspal. Vmes sama parkrat zaspim...sam ko to opazi me zbudi. Včasih se sam gledava in se učke malo odpirajo in malo zapirajo. Ko pa misliš, da je zaspal in se umakneš...takrat se pa jok začne. A je možno, da ima to po men. Jaz zelo težko zaspim in spim zelo malo ur. Odkar pomnim sem taka. Kot dojenček sem bila pa nemogoča...kao razvajena pol pa ne vem. kaj pravite na to...ne morem delati klicajev, ker tipkam z eno roko, ker imam bubico v naročju.

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 10:36:15   
NaTaŠa*
joj barby ne bi znala povedat kolk čaja je dost ampak mislim da ja to kar spijeta dost. Ja mi mamo Novalac hrano in sem zadovolna z njo, spijemo pa tm od 50-150ml dnrvno čaja. Ja najbolj da prašaš patronažno ti bo znala najbolj povedat


LP


_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 11:13:10   
bela vrtnica
Pozdravljene mamice in dojenčiji!

Naj se tudi jaz malo oglasim. Pri nas je kar pestro. Zara ima kar močne krče in jo zdaj že par dni kar cele dneve po malem matra, proti večeru pa je kar hudo. Ji dajemo kapljice, vendar se  mi zdi da ne pomagajo dosti. Tako da čez dan ne morem narediti nič razen jo nositi po rokah. Sreča je mož še ta teden doma tako da nama skupaj kar gre. Tudi na sprehodih je zdaj bolj živahna. Prej smo šli ven in je v vozičku non stop spala. Zdaj pa jo krči tu in tam zbudijo in jo moram nositi po rokah. Ne vem ali je že razvajena ali so krči res tako močni. Tako da naša čez dan zelo slabo spi oz. spi če je na rokah ali v vozičku. Sreča pa zvečer zaspi okoli 11 in spi do 6. Takrat se podojima in še malo podaljšama.

Zanima me ali tiste, ki dojite tudi dajete otrokom čajček in če katerega ter koliko ml.
 
Kako pa kaj kopanje pri vas? Naša je prvič zelo uživala zdaj pa ima te krče in ko se začnemo kopati že joče tako da jo kopanje še bolje razjezi. Tako da je pri nas v kopalnici zvečer kar glasno. Jo takoj po kopanju moram dati na zizo da se potolaži. Ali ima katera kakšen dober nasvet kako jo naj umirim pred kopanjem.

Zara je tudi dobila par mozoljčkov po obrazu, čeprav je prej imela zelo lepo in čisto kožo. Ampak mislim, da so to hormoni, ker sem jih tudi jaz dobila par po obrazu pa jih drugače nikoli nimam.

Glede kg in celutila. Meni so kg kar šli dol vendar celulut in trebuh pa je še kar prisoten. Zanima me kdaj lahko začnemo telovaditi in ali je med dojenjem dovoljeno uporabljati kakšne anticelulitne kreme?

Uživajte in se beremo!

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 11:34:15   
sasy20
Dan!

Mi smo izkoristili morje in sonček bilo je res super user posted image  vreme Nik je bil cel dan na svežem zraku spančkal je na plaži v vozičku in se ni dal motiti, zbudil se je samo ko je bil lačen.
Posledično se mu je odprlo nos in sva bila skoraj celo noč pokonci ker mu je nazaj v grlo zamakal, pa pucala sem mu sem mu vedno ven potegnila povno sluzi. Pa verjetno se je v avtu malo pregrel ker je imel ponoči 37.3 vročine no pa je proti jutru minila oz padla.
Sedaj pa spančka kot polhek user posted image .
Jaz sem za dodajanje sedaj kupila Aptamil 1, ker nisem dobila Novolaka. Drugače je že v porodnišnici dobival novolaka in ni imel težav s prebavo tako da Barby poskusi še tega mogoče bo pomagalo.

Tako sedaj pa grem malo za kosilo pripraviti potem pa se bo že mišek zbudil da bo papcu user posted image .

Aja pa nekaj novih slikic je v albumu če katero zanima.

Lepo se imejte pa se tipkamo.

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 11:43:38   
Krista28
Glede odvajanja malčkov ne znam svetovat.

Glede spanja čez dan pa pravijo, da je otrok naspan če je dobre volje, če pa pojokuje pa je spanja premalo. Moj prvi je tudi ful malo spal, pa sem kupila knjigo: Otroško spanje, brez joka v sanje, in po tisti metodi sva podaljšala runde iz 20 min počasi na 1,5h.  Je pa še zdaj tako, da je on bo 6h aufuser posted image .

vrtnica: če polno dojiš, ne rabiš dodajat čaja, ker mu tako lažno polniš želodček. Potrebno ga je večkrat pristavljati, da se tako napije. Itak ti sam pokaže kdaj rabi.

Aja, kg.....jaz sem jih pridelala 20, s porodom zgubila 9, zdaj imam -11. Počasi moram vse spravit dol....pa saj bo šlo....



< Sporočilo je popravil Krista28 -- 12.5.2008 11:46:26 >


_____________________________

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?