|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 11:50:47   
sasy20
Violica jaz bi tudi slikice pogledala od tvoje princeske user posted image

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 11:58:39   
simvir
Tudi jaz se javljam po nekaj dneh. Danes sva prvič sama, tavečji je pri babici. Moram rečt da sem kar komaj čakala, da imava z user posted image  malo miru ter si ustvariva nek ritem.
Včeraj smo imeli pri naših piknik, sta moja mami in naš Nejc, ki danes praznuje 2. rd skupaj praznovala. Sem pojedla kar nekaj novih stvari, pa se je Tevž le enkrat prebudil ob neobičajni uri in kmalu zaspal nazaj.

Drugače pa sva zdajle že s sprehoda, sva šla prvič sama (no z našim nemškim ovčarjem, ki bo sedaj spet prišel na svoj račun) in sem sem hodila z malo hitrjšim tempom, pa vidim da mi kar primankuje kondicije, sploh v klanec. Ampak po nekaj sprehodih bom spet in, pa še bolj fituser posted image .
Pa pohvalit se moram, da sem pravkar na vrtu nabrala špinačo, tako da bo prvo kosilo z letošnjo domačo zelenjavouser posted image .


Drugače je Tevž čez dan precej buden, odspi le eno triurno rundo, ostalo pa bolj po koščkih. Ko se naje je nekaj časa miren, potem pa kar malo sitnari, ko ga vzamem v roke, je pa večinoma mir. Ja sem ugotovila, da je zelo crkljiv user posted image . Ga imam pač več v rokah, bo pa sigurno bolje ko se bo že s čim zamotil. Sva mu včeraj na posteljico že namontirala vrtiljak in ga lahko tam za nekaj časa odložim. Morda bo sedaj bolje ko bova sama doma.

Bela vrtnica glede čajčka je meni patronažna rekla, da če dojim naj ne bi dajala nobenega čaja, razen morda na sprehodu, pri prvem user posted image  pa mi je bilo rečeno, da naj mu ga dajem, ker se je lepo redil. Tako da vsak govori po svoje. Sem pa vedno kuhala bebi čaj v filter vrečkah, ki sem ga kuhala tudi zase - mi je fajn okus, pa še sladkati ga ni potrebno (zame), ker je janež v njem.
Glede kopanja pa naj Zara ne bo lačna, urico pred kopanjem naj se naje, da se potem še malo poleže, po kopanju jo pa le še malo pristaviš. Drugače pa ni nujno da jo kopata vsak večer, jaz sem namesto jutranjega umivanja telesa sedaj takrat ko ga ne kopamo, vpeljala večerno umivanje.

Še KG - pridelala sem jih +17, do sedaj zgubila dobrih 10, tako da jih je še kar nekaj ostalo, ampak počasi še padajo. Tako kot je rekla srečka, dokler dojim se ne obremenjujem preveč s kg. Pri prvem so šli dol predvsem na račun dojenja, ko sem pa spuščala obroke dojenja, sem pa kg nazaj pridobivala.

Sasy Nik je tako luškanuser posted image . Pa super da je tako priden.

Violica tudi jaz bi geslo, da vidim Natašo.

< Sporočilo je popravil simvir -- 12.5.2008 11:59:31 >

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 12:31:18   
tasyo
Pozdravček!
Sem šele zdaj uspela pridet do neta, ker je imela Lana danes kar neko tečkasto dopoldne in ni hotela spat, pa skos bi jedla - ja, to je verjetno zato, ker smo pristali na aptamilu, saj je v moji rani žival, ki je neobčutljiva na večino antb in sem morala amoksiklav zamenjat za  drugega, pa zdaj ne smem dojit!user posted image user posted image  Sem prav žalostna. Sej si črpam, ampak - a mislite, da bo čez 1 teden še kaj mleka? Tole s flašo meni kar nekak ni - hlasta dokler se ne prenaje, potem pa bruhne. In potem spet znova, če pa ji flašo vzamem, je pa tak jok, da je groza. Sploh ne vem, kaj naj naredim. Pa še danes sva prvi dan brez očija- no, sicer je ok, samo ne morem nič naredit, vsaj prat moram dat, sicer bodo prej obiski tukaj preden bo hiša toliko spodobna, da jih lahko not povabim...

Pri nas pa danes ni sončka, tako da bova zdajle smuknili ven malo bolj oblečeni - tanka kapica na glavi in jopica čez bodi. Upam, da ne bo prevelik prostest, ko se bova oblačili. Evo, toliko zaenkrat...

Aja, saj vem, da sem kot ena kura - a za zavoravanje se moram direkt na zzzs oglasit z rojstnim listom al kako? Moram priznat, da sem še kar malo zgubljena.

Sem malce pregledala, koliko se kaj redijo vaši sončki, pa so vsi bolj pridni id naše - mi smo do zdaj pridobili 470g, zdaj pa sploh ne vem, ko ves čas bruhamo in jemo...

Nič, letim, dokler je mir! Lep dan vsem!

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 12:38:56   
BUBICA17
A je to pridobila od porodne teže ali tiste ob odhodu iz porodnišnice?

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 14:20:20   
Krista28
Tasyo, kakšna žival pa se ti je naselila v rano? Me je kar streslo, ko sem prebrala. Meni se je namreč tud vnelo, sam mi je amoksiklav pomagal (hvala Bogu). Drži se, daj to čes, probaj čim več črpat, pa da potem vredu steče naprej. Saj 1 teden ni veliko napram vsem mesecem, ki nas še čajo z user posted image .

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 15:02:56   
zokica
ojla punce!jaz bom danes bolj hitra, ker me samo nekaj zanima. tašča je slišala da bi naj s 1.1. letos sprejeli zakon, da bi naj vsaka mamica ob porodu dobila 100 evrov. če katera karkoli ve kaj o tem, naj prosim napiše.hvala in uživajte

_____________________________

Mamici v veselje, atiju v ponos
pokukal si na svet brez zobkov in bos.
Vedno boš naš sonček mali,
saj smo te komaj dočakali.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 15:23:21   
NaTaŠa*
zokica- res je ampak je odvisno od občine kolk da. Pri nas občina daje 200evro. Tako da je čist odvisno od občine, mal povprašaj. Pa praš kok je rok za oddajo, jaz mislim da je 90 dni nism pa sigurna.

LP


_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu zokica)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 15:57:35   
tasyo
Mi smo iz sprehoda in Lana še vedno spi. Jo bom kar morala zbudit, sicer bo potem spet taka lakota, da se ne bo dalo najest. Barby, res poskusi z novalakom, veliko otrok ima po njem ok prebavo, pa še krče naj bi blažil. Sicer pa mi zaenkrat ok kakamo po aptamilu, samo tečni smo...

Krista, sej ni nič egzotičnega - staf. aureus, ki pa je žal odporen na vse živo in ker se je pod kožo tipala kolekcija, sem morala pristat na menjavo antb - bolje kot pa da me še enkrat odpirajo, kajne. To je pač prekletsvo zdravstvenih delavcev - prekužena sem z vsem živim, potem me lahko pa samo kakšna takšna žival še zaj...

A veste da se mi še nismo kopali? Patronažna, ki naju obiskuje, se je namreč malo prestrašila, ker se je pri meni tako zakompliciralo in je želela, da je popek res čisto čisto zaceljen, prejšnji teden pa je bila nekje v globini še ena za šivanko velika krastica... No, zdaj jo bom pa poklicala, da tudi te več ni in da končno umijemo to našo glavo - ma že čist masne lase in ni nič lepa, ko ji kar nekam ležijo po glavi, en del pa štrli... Upam, da bo jutri prišla.

Čaj - nam je bilo tudi rečeno, naj ne dodajamo, če dojimo, razen potem poleti, ko je res vroče. Sicer pa naj bi pili tudi čajček. Naša patronažna je zagovornica plantex-a (ki ga ne delajo več, zdej naj bi bil bebival nadomestek) ali pa hipp-ov komarčkov, ki je zelo blag in ne presladek.

Bubica, toliko se je naša teža povečala od tiste, s katero je šla domov, ta pa je bila 30g nižja od porodne.

Evo, zdej pa šibam, se je sonček kar sam zbudil...

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 18:02:28   
barby78
Ojla!


MI SMO SE PA POKAKALI user posted image user posted image user posted image .In to tako,da je bila plenica čist polna,Lia pa čist namazana.vsepovsod,od bedrc,do popka user posted image user posted image user posted image .Ja,sedaj pa spi zunaj,kot polhek user posted image .

Meni pa gre kr na jok,ko pomislim na našega Vitkota.čeprav vem,da mu ni hudega in verjetno uživajo,ampak saj veste kakšne smo mamice user posted image .Pa saj bo kmalu sreda,ko pridejo domov (ja,tako se vsaj malo potolažim).

Lepo se imejte
se čujemo,pa-pa

user posted image

_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 18:04:04   
barby78
Ja,sem se pozabla zahvalit za odgovore in verjetno bom res poskusila še kakšno drugo mleko.bom vsaj vedela,katero ji najbolj odgovarja.

Lp,Barby

_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 19:20:31   
Ketrin
Čer...

No, pa sem končno našla minutko ali dve da kaj napišem....user posted image

Popek: kot so že punce napisale, je to normalno če je krvav.... Lepo nežno pucat in ne preveč drezat vanj....

ZZZS: Tasyo ne hodi sama tja, to ti mora služba urediti. Rojstni list se pošlje v službo k tebi ali možu (odvisno po komu bo zavarovana) in potem oni to uredijo. Kartico pa dobiš po pošti domov....

Vozičkanje: jaz sem za četetek in tudi za obisk dolenjske, ko se bomo pač dogovorile....
Novi aprilčki in mamice: DOBRODOŠLI in upam, da se bomo imeli super.... user posted image

Barby: bravo za kakanje...

Kilogrami: jaz doma nimam tehtnice, tko da čakam prvi pregled pri G.... Ha, tko da pojma nimam kolk je šlo dol...nekaj je šlo, čeprav ni to to.... Bo treba še malo počakat in predvsem potelovadit... Bom pa kupila eno kremo proti celulitu, če ne zaradi drugega zaradi filinga....user posted image user posted image user posted image

Solarij: jaz bi se ob dojenju temu izognila...

Kapica: mi smo že 2 dni brez kapice, ker je toplo....in kot ste napisale v voziček res ne pride direkten mrzel veter....

No, se mi zdi da sem vse komentirala....

Drugače pa naša Kaja neizmerno uživa na sončku. Glavico ima v senčki, telešček pa na sončku in tako prede kot viskas muca user posted image Je pa najbolj zadovoljna zunaj.... v trgovino sploh ne morem...je tako dretje, sam notri stopimo.... Prava indijanka je, samo na zraku bi bila....No, hvala bogu, po mami.... pa še lepi dnevi so pred nami, tko da.... se veselimo....

Lep večer in mirno nočko....



(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 19:20:48   
novopecena
ZOKICA za enkratno denarno pomoč imaš časa 3 mesece po otrokovem rojstvu. je pa od občine odvisno koliko dajo-mi smo tudi dobili 200€ (madona kako vsak € prov pride user posted image ) Zraven vloge, ki jo dobiš na CSD pa morš imet še roj.list malega, fotokopijo tvojega os.dokumenta, št. računa, ki mora biti baje odprt na otrokovo ime (vsaj pri nas so tko zakomplicirali) in davčno številko otroka

danes tudi pri nas mineva že 2 dan ko mali nič ne kaka in mi je tko hudo ko se napenja pa nč ne morem oz. mi kaj svetujete? se pa polno dojiva pa malo čajčka dobiva po žlički to je pa to.




_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 19:30:23   
Ketrin
Aja, še AD3 kapljice...

Mi smo jih tudi dobili in zaenkrat ni krize. Je pa res da je zdravnica rekla da naj jih začnemo dajati: 1 kapljico 3 dni, 2 kapljici 3 dni, 3 kapljice 3 dni...in tko do 7 kapljic. No, jaz sem zadevo malo prilagodila in sem začela s pol kapljice, pa kak dan nič, pa potem 3 dni po 1 kapljico pa spet kak dan nič. No, kapljice imamo že skoraj 3 tedne pa smo danes zadnjič dali 1,5 kapljice. Jutri pa bom dala 2....in zaenkrat nima nobenih krčev....

Se pa strinjam, da s tem ko je otročiček par urc na soncu, to ni to....in tudi s Tosjo: ne upam, da jih ne bi dajala....saj dodajaš počasi in postopoma pa je....pa še vedno dam tik pred ali po dojenju, tko da ni na prazen buši

No, taka je zaenkrat moja izkušnja. Zdaj pa grem, lakota je huda stvar user posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 20:36:28   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: barby78


Tosja,zanima me kje si kupila BEBA 1? a se dobi v Muellerju,pa kolk stane? jaz bom tud verjetno pribala še to mleko,ker je v P po njem lepo kakala.



Mi smo začeli z Novalacom, ker je bila eno soboto kriza (beri joooooooooooook - in to v troje, ker smo vsi jokali) je šel user posted image k dežurnemu, na srečo je bila v službi naša sestra, ki je vedela, da smo Staša že tehtali pri P. Dobil je recept - v lekarni tud niso ravno znali svetovat... apa je vzel Novalac. Smo ga vredu prenašali.
Ker smo imelui kontrolo teže čez tri dni je sestra povedla, da je P napisala za Nestlejevo BEBA1 - je pa po novem tako, da P ne smejo več delat reklame za katero hrano, tud mariborska občina deli starše na range - kdo dobi hrano na recept in kdo ne - glede na dohodek user posted image
Nam je pa pediatrinja povedala, da naj kupjeva hrano ali v Avstriji ali v mulerju, kjer je narejena za zahodni trg! Pa ti povem še ceno oz. razlike.
V lekarni stane 16,53 EUR v Mulerju 10,99, v DM-u 13 EUR.
Očitno si pač lekarna nabije največjo maržo... user posted image

Mi smo zelo zadovoljni...čmrlek raste, ne dela mu nobenih težav, pa tud jaz nisem več tako zelo žalostna, ker ne dojim polno. Me je na začetku kr potrlo...

zokica - glede evrov in občine. To je odvisno od občine do občine. V MB-ju dobiš 100 EUR - sam mi še kr čakamo... user posted image user posted image user posted image

tasyo - ne sekiraj se preveč. Tud meni je bilo težko, ko sem si mleko začela izbrizgavat. Sam sem se s tem tolažla, ko sem vsaj videla kolk dodatka poje, kolk si izbrizgam...pa da je sit.
Na dodatku smo 2 tedna pa še imam mleko - upam, da ga bo še nekaj časa... Če Lana bruha poskušajta večkrat podret kupčka...

...to bo za danes vse. Grem na palačinke, ki jih je spekel user posted image

Lahko nočko vsem user posted image




_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 21:24:46   
aprilska34
Dober večer,

Kar nekako ne pridem do tega foruma, da vas preberem. Doma je kakor da bi treščil meteorit, komaj mi uspe kaj pospraviti. Zadnjih nekaj dni je naša Eva pravi terminator. Zmanjkuje mi idej kaj narediti. Previjem jo, nahranim, dam čaj, pazim, da ji ne ne prevroče ne prehladno, nosim jo po rokah, zibam, pojem ji, jo božam, ona pa kriči in kriči. Potem potegne dudo, zaspi za 10 minut, pa jovo na novo, spet kričanje. Hrbet me že tako boli, da mi gre na jok. Danes smo imeli mir samo tisto urco, kar smo se z avtom zapeljali v MB, je v avtu lepo spala, potem se je prebudila in zagnala kričanje. Pa saj je ne morem celi dan z avtom okoli vozituser posted image  Pa se mi ne zdi, da bi jo ravno napenjalo. Hvala bogu, da je ponoči še kolko-tolko, vsaj kakšne 4 ure skupaj spi, potem pa tako po malem sitnari do jutra, pol urce spi, pa spet tečkanje, pa spet pol urce...do 5.zjutraj ko se spet zaćne ta pravo drenje... Tudi zdaj jo moj po rokah okoli nosi, da si jaz malo razbremenim hrbtenico.
Eh, se tolažim, da bo boljše, samo tako smili se mi, ko ima tako zguban žalosten obrazek...

Violica, jaz bi tudi prosila za geslo...

No, gem naprej nosit našo tečko. Mirno noč vam želim...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 21:48:12   
SpeliG
Mi smo bili danes na morju in je bilo krasno, smo vsi trije res uživali, no pa še user posted image  seveda.

Resnično srečna, sej mi je jasno da je patronažna mal brcnila mimo da ne smeva ven z Martino, zato sva tudi vseeno potem šle in se je stvar res popravila. Je pač prvi otrok in ne veš koga bi poslušal, pa se je najbolj ravnati po svojem občutku.
Glede kapljic D3 jih bomo vsekakor uporabljali, tudi če bodo krči, ker so preveč koristne. Jih pa bo dobivala postopoma, jutri začnemo z eno kapljico in potem počasi naprej.
Barby, naši punčki najprej Aptamil ni delal nobenih težav, potem smo zaradi občasnih krčkov (pa nič hujšega, malo jokcanja po obroku, brez hudega joka) nabavili Aptamil Comfort, po katerem jo je zaprlo pa še zeleno je kakala.
Zdaj bomo probali Beba1, še sporočim rezultate. Je pa res, da je Martina 90% dojena, za večerni obrok ji pa dodajamo, tako da ni enako kot če bi bila skoz na adaptiranem mleku.

Bubica, na prvi pregled vzami tetra plenico, pa "pampersko", pa kakšno lahko odejico, izvide iz porodnišnice..Mislim da je to vse. Našo pupo so stehtali, zmerili, poslušali srčka, pretipali glavico in telešček in to je vse kar se tiče dojenčka. Potem pa vglavnem pogovor, saj je to posvetovalnica. Nobenega špikanja ni zaenkrat, nič bat.

Glede mojih kg, jaz sem bila po dveh tednih na teži pred porodom, kar mi je blo po pravici povedano kar malo scarry, nevem če je glih normalno. Res imam hitro presnovo, nikol nisem imela problemov s težo in sem se v nosečnosti zredila 12 kg in šla iz porodnišnice že 8 kg lažja. Z dojenjem pa je šlo dol še vse ostalo, ni pa nujno da ne bo šlo nazaj gor. Če bo, pač bo, pa kaj, se s tem ne obremenjujem, lačna sem pa itak skoz in stalno jem.

No, lepo se imejte, tudi jutri bo lep dan...

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Aprilski srčki 2008
12.5.2008 22:05:51   
lepa posadka
Samo na hitro...
Tudi jaz sem utrujena. Dan je bil skrajno čudovit. Tomaž je cel dan spal zunaj...jaz pa sem se lotila enega sitnega dela...da me sedaj kar kolki bolijo. Sem očitno pretiravala. Bom pa jutri bolj lenarila :-))))

Aprilska...upam, da težavice vaše male hitro preidejo, saj zna bit to res naporno.

Vozičkanje ta teden...so me danes klicali iz zdravstvenega doma, da imam v četrtek cepljenje s ta tretjo...revakcinacija po enem letu...tako, da v LJ ne bom mogla. Morda pridem gor v sredo, pa če bo vseeno katera za družbo in kak sprehod...se tudi lahko pofočkamo.

Tasyo...mene so pa iz NM poslali v Brežice na UZ kolkov ob treh mesecih...tako, da se ti prilimam tistikrat na eno kavo :-))))

Sedaj pa hitim med kovtre...

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 9:31:37   
tasyo
Dan!

Mi zaenkrat spimo, tako da se na hitrico javim. Pri nas so krčki kar postali večerna stalnica, tako da bo treba počasi razmišljat o kaplicah, saj se mi preveč smili, ko je že tako utrujena, tisti grdi črvički v trebuščku pa ji ne pustijo spat! No, okoli polnoči pa le zaspimo...

Lepa posadka - ti se kar prikaži na kofe, bom prav vesela!

Joj, tako komaj čakam, da bo konec tega antibiotika in se bova spet dojile... Dejte mi povedat, a ji moram ta teden, ko je samo na adaptiranem mleku, dodajat tudi čajček? Pa koliko? Je pametno pred obrokom ali kdaj vmes?

Sicer vas moram pa vse pohvalit, ker ste tako dobro organizirane in laufate okoli z vašimi čmrlčki. Midve se pa še vedno malo loviva. Po trgovinah še vedno pošiljam predvsem moža, ampak ta teden bova šle pa tudi midve. Se mi zdi, da sem za tole kriva bolj jaz kot tamala, ker sem še vedno kar utrujena, pa rana na trenutke kar oreng zaboli. Aja, ko glih sprašujem - a ve, ki ste imela cr, že dvigujete vse po vrsti?

Šibam, smo se zbudili...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 11:32:43   
Roberta69
Kapljice: a to so vam jih pediatri predpisali? Jaz sem na naših straneh prvič slišala zanje?!?!? Pediatra imamo pa čez slaba dva tedna.


Zelen kakec: naš miškolin je pa tudi dva dni kakal zeleno in občasno tudi jokcal, tako da ga je nekaj dajalo, pa dvomim, da je za to kriva moja prehrana, ker nisem ničesar spreminjala user posted image . Je pa res, da kakšne tri dni ni niti enkrat podrl kupčka in zna biti to razlog, ker danes je pa dobesedno rigal kot ta velik. Ugotovila sva, da ga lažje podre v takšnem pokončnem položaju in ne, če ga vržem čez ramo.


Izlet na Dolenjsko: jaz sem zelo za, ker zelo rada izletkujem. Načeloma mi je vseeno kdaj, le 23 dopoldan imamo pediatra.


Nameščanje v lupinico
: kako namestite vaše malčke? A čimbolj dol, da pride sredinski pas čisto do mednožja, ali jih daste bolj pokonci? Meni se mali tako smili v lupinici, da si sploh ne predstavljam, kako jih imajo lahko eni v njen po več ur?!?!!! Jaz še za kratkotrajne opravke raje namontiram voziček - no, mogoče bo, ko malce zuraste kaj bolje user posted image


Kengurujček: jaz se ful odrekam rečem, ki jih kakšen strokovnjak odsvetuje, je pa res, da tako kengurujček kot ležalnik prideta zelo prav (jaz sem se obema odrekla), tako da me zanima, kaj je tebe Resnično srečna opogumilo... kakšen specialen kengurujček imate? Jaz bi nabavila karšnega koli (tudi, če je ful drag), samo da ne bo "škodljiv". Bom pa verjetno poskusila tudi s štorkljo, ker se mi di, da bo našemu škratku kaj kmalu samo v ležečem položaju postalo dolgčas.


Seznam: meni je bolj všeč tisti brez sllikic.



(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 12:14:19   
JABOLKO3
Živijo!

Spet nimam nobenega cajta za redno javljanje, ker je tudi pri nas zbolel hišni gazda, pa sem sama za vse - trije otroci, hiša, popoldne pa še delavci. No, saj danes je že dober, je pa šel sedaj na sestanek sindikata, ker ima popoldne pogajanja za višje plače - nisem godrnjala, ker zadeva tudi mojo plačo. Saj preberem vas še na hitrco, komentirat pa mi ne znese, sedaj se mi je pa že toliko strani nabralo, da je že preveč, da bi šla od začetka.

Tasyo - ti kar počasi, jaz sem tudi rabila kar nekaj časa, da sem se za silo sestavila, saj se ti nikamor ne mudi. Najprej se moraš ti dobro počutit in da se ti vrne energija, potem boš pa že. Glede obremenjevanja trebušnih mišic pa - v soboto sem se lotila grabljanja in ravnanja zemlje za hišo in je bilo kar naporno, ker je zelo trd teren, pa potem sem še malo dvigala vreče z zemljo - sem nekaj presajala, pa me je zvečer in naslednji dan tako bolel spodnji del trebuha, da sem se kar prestrašila - tako da se bom takim stvarem jaz zaenkrat še izogibala.

Denarna pomoč ob rojstvu - sem malo zastrigla z ušesi, ko berem o tem - a katera ve, če naj bi dajale to vse občine, ali le nekatere oz. kako je s tem v Domžalah? Mi je pa končno uspelo včeraj oddat vlogo za otroški dodatek, moram pa še napisat izjavo za znižano plačilo vrtca (da je sedaj en član družine več). Pa v službo sem poslala kopijo rojstnega lista od malega, da bojo zrihtali zavarovanje, pa davčno, da bojo upoštevali davčno olajšavo. Mi je kar ležalo vse skupaj na skrbi - a ste ostale že vse poštimale s tem v zvezi? Sem pa še mimogrede zračunala, da če z možem ne bi bila poročena in bi igrala lažno samohranilko, bi na mesec bila za dobrih 300€ na boljšem - ja, zato pa je tega varanja države toliko.

Sicer se pa kar dobro rihtamo. Starejši sin Jurčka prav obožuje in je bil ves ponosen, ko sem ga prišla v petek z vozičkom iskat v šolo in so vsi sošolci pritekli zraven in ga občudovali. Prav razneži se zraven, ko ga gleda. S srednjim smo imeli pa malo težav, ga je dajalo ljubosumje in je bil kar malo grob s tamalim, tako da sem si jaz vzela vsak dan nekaj časa zanj, da sva se o vsem pogovorila, kaj ga muči oz. kaj mu ni všeč sedaj, ko imamo dojenčka, kaj si on želi... tako da je sedaj že bolje. Ati je še do konca tedna na očetovskem dopustu, potem pa spet rutina - šola, vrtec, služba, midva pa v miru doma - do šolskih počitnic.
Jure krčev nima (trkam po leseni mizi), vendar tako hlastno sesa in kar ne neha, dokler ni tako sit, da mu že mleko iz ust teče, potem ga pa tišči v želodčku in poliva in kolca. Ko zaspi, pa potegne tudi po dve do tri ure skupaj. Ponoči pa - zaspi okrog 9h - 10h in spi do kakšnih 3h - 4h, potem pa kakor kdaj - včasih samo malo popije in spi do 7h, včasih pa smo kakšno uro pokonci ali še dlje, preden spet zaspi, je pa to noč postavil nov rekord - spal je brez presledka od pol desetih zvečer do pol šestih zjutraj - 8 ur! Ima pa revež še vedno polno mozoljčkov po obrazku, upam, da je to le od hormonov in bo minilo in se ne kažejo že znaki alergije - sem za vsak slučaj nehala pit mleko.

Lep pozdrav vsem, uživajte v sončnem vremenu, menda bo proti koncu tedna več dežja.

Aja - kje smo pa našo Big mammo izgubile, se že eno večnost ni javila?

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 12:31:32   
Jo@n
Pozdravljene, se vam še jaz malo oglasim, preberem vas že na hitrco, za pisanje pa potem nikoli ni časa...

Mi ponoči še vedno spimo, ne vem pa, ali so se čez dan začeli krčki, ali pa smo user posted image   že scrkljali, in bi bil rad skozi po rokah, še najraje pa non stop na mojem jošku... Sem šla včeraj za vsak slučaj še po sab simplex, mami pa sem poslala po gas bimbo, pa bomo vidli, če bojo res krčki, če kaj pomaga...

Dodajanje... midva kakšen dan zvoziva brez, kakšen dan pa amptamil zvečer zalaufa, pa je potem kmalu konec joka in mi zaspi. Vse, ki dodajate, ste kaj razmislile, da bi vprašale za recept, da vam dajo Tametil, menda včasih pomaga pri laktaciji... Bom v petek omenila pri pediatru, pa bomo vidli kako in kaj.

Roberta - Pediater in kapljice AD3, le-te začneš dajat po 1 mesecu, recept pa ti napiše pediater... Kot kaže nisva bili v isti skupini v MŠ, ko so to povedal... user posted image  Aja, dolgujem ti še pojasnilo za lupinico, meni nič ne zgleda, da bi se pasek pri lupinici zvijal in silil gor, a si ga zataknila za tisti kovinski štiftek? Meni se zdi mali tudi tako stlačen v lupinici, malo usločen... sva potem stuhtala, da imava pasove za user posted image  pripet speljane malo  prenizko in sva sedaj sedalni del z držalom za glavo malo dvignila, pa se dvigne tudi pasek za pripenjanje... Drugače ga pa z ritko spustim čisto dol do sredinskega vpenjala... Je pa res, da mi celotna procedura pripenjanja lupinice, pa tlačenje otroka v lupinico, zapenjanje, razstavljanje vozička in potem vse v obratni smeri jovo na novo ni preveč všeč, in se na krajše podvige podam kar na trokolesniku na dvonožni pogon... Sem prej...

Kilogrami... in P prišla s preduser posted image , potem šlo še dva dol, ker so nas vsi razvajali z zajtrkom in kosili, pa še očka je bil doma, in sem imela malo več časa za sprehode do hladilnika, so šle 2 nazaj gor gr...user posted image  Upam, da bo šlo spet dol, omejila sem čokolado, uvedla malo več sadja za mloco, dojenje in vozičkanje navkreber domov bo pa tudi naredilo svoje...

Komaj čakam petkov pregled pri pediatru, da vidim, koliko smo zrastli in pridobili... Pa še kup stvari ga imam za vprašati, saj mali včasih med dojenjem tako čudno piska (nosek občasno čistim s fiziološko), pa občasno se zelo zvija nazaj. No, malo sva že popravila s pravilnim handlingom... zahvaljujoč dvdju od vzajemne...

Jabolko, nekaj mesecev nazaj v Domžalah ob rojstvu otroka niso dali nič... Dvomim, da se je sedaj to spremenilo, jaz sem preverjala v začetku leta, ker se je user posted image  hecal, da če dajo Domžale več od naše občine, gremo pa v Domžale (je od tam)... No, v naši občini smo dobili vsaj knjigo...

Poštimali smo že zavarovanje (dobili potrdilo, kartice še ne), v olajšavo ga pa med letom ne bova dajala, res da s tem kreditiramo državo, a so nam enkratni višji zneski vračila pač ljubši... Oddala sem že vlogo za otroški dodatek, odgovora še ni. Spogledujem se z vlogo za vrtec (ki je tako ali tako prezaseden)... cene pa visoke... Ja, pa na banki sva mu odprla račun...

Samohranilstvo se nekaterim splača, midva sva sicer koruznika z urejenim statusom, države pa ne mislim okrog prinašat... Mi daje kruh... Je pa to tudi stvar načel in osebne odločitve posameznika ...

Toliko od mene, saj verjetno sem kup stvari pozabila napisat, vprašat in komentirat, ampak takle mamo, ane???



< Sporočilo je popravil Jo@n -- 13.5.2008 12:38:01 >

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 14:44:39   
BUBICA17
Ojla!

Najprej vesela novica. v petih dneh nama se je uspelo zrediti za celih 220 gramov-samo z dojenjem. Vse skupaj torej v 26 dneh znese 480 gramov od pordne teže plus 160 gramov, da sva sploh prišla na to težo. Gledati bi se morala tista teža ob odhodu domov. Vmes sva imela težavice z rahlo zlatenico, ki je bila malo pod mejo, da bi ostal notri. Zlatečni user posted image  so bolj leni za jest. Potem je imel obdobje polivanja. Občasno mu še vedno uide. Stalna težava je pa kakanje. A še od katere user posted image  kaka nekje seštkrat na dan. Lula pa tok, da mu uspe tud pampersko premočit. Zdi se mi, da se skos previjava in dojiva in crkljava. In danes sem zelo utrujena in sem se odločla, da bom zdela počivala. Bubi spi v zibelki. Jaz pa ležim v postelji in tipkam. Zdaj je pa moj prišel..tako da nadaljujem z jamranjem čez neki časa.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 15:12:56   
BUBICA17
 
Oj!

Jabolko...v Domžalah ni in ne bo enkratne pomoči ob rojstvu otroka. Lahko ti razložim zakaj, če želiš, ker sem se poglobila v to, zakaj je tako. Moti me, da drugod dobijo, vsaj knjigouser posted image .
Joan...mislim, da vem iz katere občine si.  Sej pravim, da sem se poglobila na to temouser posted image . A je tvoj prvi otrok?
Zdaj grem pa z ljubijem na en čajček dokler še Bubica spančka.



(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 15:19:10   
trnuljčica
Pozdravljene,

IZVIRNO SPOROČILO: aprilska34

Previjem jo, nahranim, dam čaj, pazim, da ji ne ne prevroče ne prehladno, nosim jo po rokah, zibam, pojem ji, jo božam, ona pa kriči in kriči. Potem potegne dudo, zaspi za 10 minut, pa jovo na novo, spet kričanje. Hrbet me že tako boli, da mi gre na jok. Danes smo imeli mir samo tisto urco, kar smo se z avtom zapeljali v MB, je v avtu lepo spala, potem se je prebudila in zagnala kričanje. Pa saj je ne morem celi dan z avtom okoli vozituser posted image  Pa se mi ne zdi, da bi jo ravno napenjalo.


Nisi edina.user posted image Če kaj pomagauser posted image Naš se hrani sto let , nato podre kupčka takoj, no pa tudi vmes podiramo,nato pa noče in noče zaspati. Ga nosiš, božaš, ... Križ ti odpove... V avtu je priden, ampak ko ga prestaviš iz lupinice jok. Tudi vozičkanje uspe le, če res pred tem zaspi. Tako, da si ne moremo splanirati, kdaj bomo kam šli. Če naš mali blagovoli gremo, če ne pa ne. Danes je končno zaspal ob 8. 30 (zbudil se je ob 5. 35 in sem zagrabila priložnost, pa še user posted image sem morala peljati ven, saj sem od včeraj sama in sem upala, da grem lahko na kavico v ca 1 km oddaljen lokal pri Merkatorju, pa se je zbudil točno pred njim. Ko se zbudi je tako konec... Le da se tokrat ni drl kot zmešan, ker ga nisem vzela iz vozička. Pa smo šli nazaj domov. Je bilo pa vseeno boljše kot včeraj, ko je vstal ob enaki uri zaspal pa šele ob 12.30. Včasih je prav zaspan in zeha pa ne more zaspati. Krčev pa nima. Hvala bogu vsaj ponoči spi. Tudi 5-6 ur, najmanj 4. Tako da se v najslabšem primeru zbudi 1x ponoči.

Tasyo tudi mene še rana zaboli (predvsem peče), če kaj pretiravam. Žal je pa tako da mi vozička ,user posted image in user posted image , kljub temu ne more nihče drug kot sama, odnesti iz 1 nadstropja do pritličja (ni lifta). Se kar pozna- že voziček ima ca 14 kg. Pa vem, da bi morala dvigniti največ težo user posted image . Kaj češ. Zato pa tudi jaz še ne hodim sama z user posted image po trgovinah. Pa še iz zgornjih razlogovuser posted image , ki so se pojavili zadnje dni.

Včeraj smo bili tudi v posvetovalnici in je zrasel na 53 cm, težak je 3520. Iz p šel z 48cm in 2860g.


(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Aprilski srčki 2008
13.5.2008 15:26:55   
Jo@n
Bubica, ja najinuser posted image  je prvi. Upam, da ne bo edini... Če si naštudirala, kakšna "darila" dajejo občine, potem verjetno res veš, od kje prihajam user posted image .

Sem pa enkrat nekje na forumu zasledila seznam, kaj da katera občina, če mi pride pod roke, ga dam še ostalim gor.

Bubica sprašuješ o pokakanih plenicah. Kaj te skrbi, jih je premalo (znak, da dobi premalo hrane???). Ne vem, ali je lahko tudi preveč pokakanih, pri nas so čez dan skoraj vse pokakane, pa ga previjem cca 6x user posted image , porabiva pa na dan veliko več plenic, saj sindrom odvite ritke naredi svoje, seveda v dveh delih, vsakič na čisto... Ah, me bo že izučil, tako ali tako moramo DMove počasi porabit, ker so že malo manjše, pa še trofnila sem ravno tisto serijo brez elastike v pasuuser posted image , pa se moramo včasih še preobleči... Saj jih je le še za ene dva dni user posted image , pol gremo pa na večjo cifro z elastiko probat... za ta lepš pa pamperske...

Grem naprej kosilo kuhat, dokler je mir pri hiši...

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?