|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski lumpi 2007
2.11.2008 20:00:27   
hariba
Sabri lepo,da si se javila. Daj povej kako je s tabo,kako se držiš,kako si prestala zadevo.
kaštrun še enkrat iskrene česttke za tvojo velikanko!user posted image user posted image user posted image

Mi smo si pa danes po dolgem času privoščili spet malo namakanja v topli vodi v Laškem. Smo šele pred pol ure prišli domov. Komaj sem vse iz vode spravla. Zoja je ful uživala in se sama polivala s kanglico čez glavo in oči,ko sem ji pa pod tušem lase prala je pa tako kričat začela kot,da bi jo mlatla kot bika.
Zdaj ji grem še gris dat jest,če bo htela potem pa pravlijca in spanje. Upam,da bo bolj mirna noč kot je bila,se je spet prebujala,pa je že par noči spet nepretrgoma spala.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
   RE: Aprilski lumpi 2007
2.11.2008 20:31:40   
taška30
Ej, jaz bom poblaznela.user posted image  Tako mi je žal da smo Juliji vzeli dudo, da vam ne morem povedat. Mislim, sploh ne vem kaj sem razmišljala. Niti ene pozitivne stvari ne vidim v tem, samo negativno. Tole uspavanje bo meni živce požrlo. Je lahko zaspana tolk da komaj gleda, ko pride v posteljico, se začne dretje, dretje, dretje, dretje......in to tako zoprno, da mi pritisk dvigne na 200. Mar bi ji pustila tisto dudo, pa bi bil mir. Ko se ponoči zbudi, namesto dude spije 2dcl čaja (sladkanegauser posted image ), če ni malo sladkan se dere ko sraka. Ej za znort. Tko da če katera razmišlja o ukinitvi dude, NEEEEEE tega narest, počakite še kake pol leta ali več, jaz ji zdaj po 3 tednih pa res ne morem dat nazaj. Čeprav me mika.user posted image
No, medtem ko tole pišem je nehala s svojim večernim koncertom, 40 minut je trajal, ko greš vmes k njej je sao še slabš, ker čist ponori.

Uf, sem se mogla mal spihat!
Sorry.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 7:08:58   
aprilčica07
Jutro bejbe,

sabri: lepo, da si se javila! Drži se in en velikkkkkkkkkkkk user posted image
hariba: iz vode tudi našga Jakoba komaj spravimo, je treba uporabit res vse finte, kar jih je, da frajer privoli in gremo ven..Se spomnim, ko smo bli lani v Čatežu in je bil še mičken, jo tako ponosno gledal uni bazen in tisti frajerski frisek, ko smo šli proti vodi, ma ko  je blo za it ven.. Ojojoj, so nas čuli najbrž po celem naseljuuser posted image

kaštrun: še enkrat čestitke za Ajdo, je pa res velika pupca!user posted image
taška: ufffa, to pa je naporno. Pr nas ni blo panike, ker je takoj začel spat kr brez dude... In se res ne več spomni nanjo. No, vsake tolko ima kašne prebliske (če vidi kje kašnega otročka z dudo, se je že zgodilo, da jo je šel vzet, samo pol ni bla prava znamka in je je hitro vrnil nazajuser posted image ), drgač je pa kr ok tudi brez. Ma saj bo tudi Julijo prej ali slej minilo( bolj slaba tolažba, vem), ma po tolkem cajtu ji dat nazaj dudo.. nevem no, po moje je za zvtrajat, čeprav ti najedla živčke..

Sicer pa prazniki so za nami, dosti smo jedli, pohajali bolj malo, ma je blo itak lepo. Se oglasim še kej med dnevom, zdaj moram pripravit karte za potem::(


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 8:11:04   
zalbi
hej hej!

kaštrun - iskrene čestitke za malo pupico Ajdo... dej povej kako pa jo je Lučka sprejela?

mojčca - iskanje službe je misija nemogoče - javna uprava je trenutno bolj kot ne suša - se vidi vpliv volitev sicer sem zdeje dubla v zadnjem času dva vabila na razgovor, ampak pol sem zvedla, da nekje je že zmenjeno, na drugem pa iščejo bolj tehnično stroko - ampak ni še sistematizacije delovnega mesta in pol kr vse povprek povabjo - brez veze. Tako da, sem mela en razgovor z mojo šefinjo tuki v službi in sem povedala, da mi je delo čist mimo - no pa je rekla, da me bodo prestavili na drugo delovno mesto - no bom vidla, če je to res in bo kej iz tega.

taška - joj jst si ne prestavljam, da bi naši dudomanki vzeli dudo - res, ona je obsedena z dudo, se samo vsede v avto pa že začne tulit duda, dudica moja... da ne omenjam zdej še Mice - plenico, k brez nje ne gre nikamor, no razen da nes zutri je pozabla jo vzet v vrtec - me zanima, če se bo pol tm spomnila na njo, ampak doma pa je obsedena z njo.

sabri - joj tolk mislim nate - res - ja kot je napisala kaštrun - vse se zgodi z razlogom, vem da ti je težko, ker še jst sem začela jokat, ko sem to prebrala, tako da ti želim čim prej spet da boš med srečakmi nosečkami - mogoče pa bovaskupaj:).

hariba - a k greste se tkole kopat - ma Zoja rokavčke, šlauf?

Drgač pa je pr nas doma bilo bolj mirno, smo vsi dubl en virus, je vse neki želodček bolel, pa slabo nam je blo - no men je danes spet slabo - upam, da čim prej mine...

Tako zdej pa grem delat...


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 9:38:52   
zoom zoom
Živjo,

sta naša2 oba v vrtcu, jaz pa sama doma. Sploh ne morem povedat, kako to paše. Sicer bom šla kmalu v službo, samo vseeno bit sam doma tako paše. Bom šla počasi še malo pospravit, da ne bo vse razmetano, pa kosilo bom skuhala, potem pa upam, da mi bo vsaj še pol ure zase ostalo. Sem pa že uro in pol delala NIČ.

JE pa tamala po skoraj 14 dnevih šla v vrtec brez problmeov (brez joka), se je verjetno doma tudi že čisto naveličala bit.

NE vem, če sem že povedala, amapak pri nas jo sedaj navajamo, da zaspi sama. 2 dni je šlo čist ok, brez joka, 2 dni nazaj je moj naredil napako in šel z njo spat ob 12h (opoldanski spanec) in je potem zvečer že izsiljevala. Včeraj je spala pri moji mami, ker sva šla mi2 v šoping in zamenjat gume, zvečer je pa tudi nekaj jokala, ampak ne več kot 5 minut, potem pa zaspala. Upam, da danes ko jo bo dal moj spat ne bo popustil, ko/če bo jokala in se ulegel zraven. Mu moram potem še nekrat naročit.

Smo pa ta vikend samo jedli vsepovsod in se mi zdi, da sem spet pridobila kakšno kilo ali dve. user posted image Še dobro, da je knec dalšega vikenda, čeprav moram priznat, da je bilo kar fino. Kljub napovedim slabega vremena, je bilo prav lepo in upa, da se bo tako nadaljevalo.

Kaštrun, lepo da si se javila, in da je bil porod hiter.

Taška, jaz pri naši sploh še ne razmišljam, da bi ji ukinila ne dudo ne flašo. Tako d asočustvujem s stabo, ampak zdej res ne dat nazaj dude, ampak vztrajajte do konca. Upam, da se čim prej pomiri.

Lp



(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 10:54:58   
lilka
Hej hoj....

sabri: ne vem kaj naj ti rečem imam kar mravljince ko berem, grozljivo, drži seuser posted image

kaštrun: iskrene čestitke še od mene, bodite zdravi in imejte se lepouser posted image user posted image user posted image vau, je bla pa res velika in dolga bravo!!!!!!

Taška 30: ti vrejamem, da boš poblaznela, jaz se že kar bojim tega procesa odvajanja od dude in še ne razmišljamo o tem...

Zdej pa šibam na malico, pridem še pol....



_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 14:26:55   
Kaštrun
puce hvala za čestitke! user posted image

če katero zanima moja porodna zgodba oz. če se kateri sploh da brati to flancanje:

V ponedeljek, 27.10. sem bila glede na datum ZM že 11 dni čez rok, glede na prvi postavljen PDP po meritvah na UZ, pa le en dan. Se pravi, da naj bi se naš dojenček rodil med 16. in 26. oktobrom, ampak zaradi težav v nosečnosti, sem bila prepričana, da ga bomo dočakali prej. Pa ga nismo.


27.10. sem tako že “rahlo” naveličana spet videla svojega G, ki je samo potrdil lep CTG, po pregledu pa povedal, da sem se od prejšnjega pregleda pred enim tednom, odprla še za en prst in sem bila tako odprta 3-4 cm, MV pa je bil tudi ves zmehčan. Ker sem želela končati s “kalvarijo” bolečih kosti, sem se glede na strinjanje z G odločila, da pridem naslednji dan v P, kjer mi bodo sprožili porod. In smo šli…


V torek, 28.10., sva zjuraj Luči odpeljala k moji babici in dedku, da sta jo čuvala, midva pa proti LJ. Malo čez 8.00 uro mi v sprejemni naredijo CTG, me pregledajo (odprta isto kot dan prej), vse poštimajo in gremo. Mož je šel vmes plačati prisotnost pri porodu, dobila pa sva se po tem, ko sem jaz opravila klistir (ker od prejšnjega dne od 13.00 ure nisem nič jedla – verjetno zaradi strahu pred porodom – je bil le-ta tako, bolj na easy, nič drastičnega skratka), britja pa nisem potrebovala.


Ko sva stopila v porodno sobo, se nama je obema zdela full znana. Plava, št. 8, se spogledava in nasmehneva. Tukaj sva namreč pred točno letom in pol ter šestimi dnevi dobila Lučko. Začetek je bil torej dober.


Ob 10.40 uri se uležem na mizo, priklopijo me na CTG, pride babica in začnemo se hecati. Kako bo, pa kaj želim, pa mož pravi, da bi bilo fino, da bi on ob 14ih že kosilo jedel itd… Po prihodu zdravnice, ki mi je predrla mehur in povedala, da sem odprta že 5 cm (jaz sem si ob tem mislila “kul, samo še 5 cm”) se je ob 10.45 uri začela akcija. Babica Irena Ovter, ki je btw angel na zemlji, je rekla, da naj povem, ko se bodo začeli popadki. Pa pravim jaz, da pravkar en prihaja. In od takrat so prihajali, prihajali in se vse do iztisa niso končali. Prvo uro sem imela le svoje, vendar niso hoteli postati redni (so bili na 7 – 15 min), zato so mi dali umetne. Vmes me je prišla pogledati še moja kolegica (dela v P, da ne boste mislili, da kar ena) :o), malo smo klepetali, predihali popadke, jaz sem moža grabila za desno dlan, sama pa bi ob popadku najraje udarjala po postelji… Ko enkrat nisem mogla več predihati popadka, me je blazno prešinilo, da bi začela pritiskati in telo se je samo odzvalo in avtomatsko sem na boku pritiskala. Najbolj čudno se mi je zdelo zato, ker sem to pri Lučki čutila bolj proti koncu. Takrat pravi babica, naj se uležem na hrbet, mi pogleda MV in počaka da pride popadek. Če mi ne bi takrat povedala, da mi bo to pomagalo, da se bom hitreje odprla, bi jo sigurno brcnila iz postelje, tako pa sem vedela, da če bom to zdržala, da sem bližje koncu. Ob naslednjem popadku je babica rekla, naj se uležem še na desni bok, z nogo navzgor in “da še to, potem pa bomo”. Pa pravim jaz “kaj bomo”, takrat pa babica izreče tisti mili stavek “ja rodili bomo”. Pogledam moža, vidim, da se smeji in da sploh ni tako bled ter da mi je še celo pomežiknil in mi skuštral lase, pomirilo pa me je tudi to, da je bil videti presenetljivo miren. Takrat sem si mislila “kul, smeji se, očitno mi gre dobro”. Potem pa zagledam preko mojih nog na hodniku znano babico Gordano, ki me je vodila prvo polovico prvega poroda in ki je bila tudi prava milina. Pogleda v porodno, vidi moža, stopi notri in pravi “xxx, a vidva sta spet tukaj?” Mene poboža, jaz se ji nasmehnem, takrat pa ne morem več. Popadek je bil tako močan, da sem mislila, da me bo raztrgalo. Mož pravi, da sta se takrat babici spogledali češ “kaj je”, pa pravi babica Irena “vidim glavico, uuu kakšna čupca”. Jaz takrat rečem, da “res ne morem več”, pa pravi babica Gordana Ireni “kaj, je samo vrh glavice viden al cela?”. Očitno ji je babica Irena takrat rekla da cela, zato se je babica Gordana približala moji postelji in rekla “pridna ste N pridna, ajde zdaj N, gremo, lulat, kakat…”. Jaz pa sem samo govorila ne morem več… Enkrat sem potem še pritisnila in glavica je bila zunaj. Pobožala sem tiste mokre laske in najbolj mehko glavico na svetu, nato pa je zdrsnil ven še telešček. Vmes se spomnim babice Irene, ki je vpila “N ne pritiskat zdaj, poslušajte me, ne pritiskat, ker se boste strgali”. No takoj ko je omenila “raztrgati” sem jo poslušala :o) Ker sem bila tako “pridna”, sem zato dobila le tri “lepotne šivčke”. Časa za kakšno protibolečinsko injekcijo ni bilo, prav tako ne za masko (ki si jo je mož tako želel sprobati) :o) Ajdo so mi manj kot dve uri po predrtju mehurja, ob 12.38 uri, položili na prsa in to drobno bitje je… Mah kaj naj rečem? Mamice veste kaj naredi pogled na jokajočo, mokro, plavo, pomečkano bitje.


Ko je bil porod mimo, sem se jaz tako kot prvič opravičevala vsem po vrsti če sem se preveč drla, pa so vsi samo rekli, da me noben ni slišal (no, saj se res nisem). Skratka, želim si, da bi imela vsaka ženska tako lep porod, predvsem pa tako prijetno osebje. Babica Irena je poskrbela, da sem imela vse do iztisa v sobi temno, se pravi nobene luči ki bi mi svetila v glavo, povedala mi je vsako stvar, ki mi jo je naredila “zdaj gledam MV, zdaj bom dala umetne, ker niste jedla dopoldan vam dam malo infuzije”, pojasnila mi je, da ne potrebujem nič proti bolečinam, ker mi nič ne bo pomagalo ublažiti pritiska in bo samo upočasnilo porod in da smo na koncu, skratka vedela sem na kateri stopnji poroda sem, koliko sem odprta in tudi par popadkov sva predihali skupaj, da sem vsaj dobila občutek, kako naj diham.


Glede moje pripravljenosti na porod bi povedala to, da sem prej prebrala (bolj požrla) knjigo Ine May Gaskin: Modrost rojevanja in verjamem, da me je ta knjiga pripravila do tega, da sem se tako lepo in hitro odpirala, predvsem pa to, kaj pričakovati od poroda. Pri vsakem popadku sem si govorila, da je moj MV obala ob katero buta val in da sem vsak popadek bližje otročku. V mislih sem se odpirala “kot cvet” oz. si predstavljala koliko se moram odpreti, da iztisnem otročka, si govorila, da sem jaz tega zmožna, da jaz to lahko… Lahko se sliši butasto ali smešno, ampak definitivno pomaga (saj veste, čudežna moč pozitivnega mišljenja). Mesec prej sem pila tudi čaj iz malinovih listov, ki naj bi pomagal mehčati MV in pomagal pri hitrejšem odpiranju; lahko da je pomagal, lahko da ne. Zmanjkalo mi ga je en dan pred porodom :o)

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 2382
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 14:35:40   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: zalbi

kaštrun - iskrene čestitke za malo pupico Ajdo... dej povej kako pa jo je Lučka sprejela?





zalbi, Lučka jo je sprejela full lepo. že prej je znala reči Ajda in kazati kje jo mamica nosi. zdaj ji bolj kot drugo ni jasno to, da zdaj Ajda dejansko je. kakšen dan jo porajta bolj, kakšen dan manj, je pa fora v tem, da ji je interesantna le kakšne 2 min, potem se ji mudi drugam. full morava paziti, da ne "skoči" nanjo, ker ona bi jo kar objela, pa božala po glavici, nima pa še tistega občutka za "nežnost". pa hitro kakšne prste tlači v učke, nos ali ušesa. skratka za enkrat ni večji težav glede ljubosumja.

 
mi imamo težave z vzgojo! Luči je tak mali "hiperaktivnež" in se je treba full ukvarjati z njo, drugače kar odpira predale, pa meče stvari ven, pa tko... kr neki no...


taška, sem imela tudi jaz neke prebliske, da bi Lučki vzela dudo (pa tudi ona ponoči spije 2 dcl sladkanega čaja user posted image  (smo zajebali), pa sem rekla, da bom to naredila če ne prej pri 2 letih, ker imam občutek, da zdaj sploh še ne šteka. zdaj bi ji pač vzela eno stvar, ki ji trenutno za spanje še full, res full veliko pomeni. pa za tolažbo tudi.


kar se tiče spanja pa je pri nas prvič sama zaspala pri skoraj točno 1.5 letu, ampak je imela to "pridno" obdobje, ko si jo položil v svojo posteljo in je zaspala sama z medvedkom in Mojco le kakšne 3 tedne, potem pa se je začel jok vsakič ko sva šla z možem stran. pojma nimava kaj je bilo. no, zdaj tam malo posediva in zaspi.

< Sporočilo je popravil Kaštrun -- 3.11.2008 14:47:47 >


_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2383
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 15:20:32   
JAPE
Kaštrun, kako sem vesela, da si to napisala. Res sem ti hvaležna! Zelo lepa zgodba! In super, da je Lučka lepo sprejela Ajdo. A jo še vedno pazijo tvoji stari starši, ali imaš obe sama?
Še nekaj me zanima. Koliko časa pa je trajal tvoj prvi porod?
Ali so te kosti ful bolele v nosečnosti, ker mene zelo bolijo. kaj pa sedaj po porodu? Ali te še kaj bolijo?

< Sporočilo je popravil JAPE -- 3.11.2008 15:21:57 >

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 2384
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 15:28:20   
zalbi
kaštrun - to je pa bilo tako fajn prebrat... super da si delila z nami. Jst sem se kr nasmihala zraven, pa kaka solza se mi je utrnila - ful lepo. predvsem pa sem vesela, da se je tako izteklo, ker ne morem pozabit, ko si rodila Lučko,si napisala, da ej bilo grozno, pa šivi, pa bolečine... BRAVO zate in za tvojo družinico.

_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 2385
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 17:24:15   
hariba
kaštrun Lepo,da si delila svojo porodno zgodbo z nami.
zalbi  S seboj vzamemo freudov obroč in rokavčke. Zoja je najraje kar brez. Sem ji dala za mali bazenček gor rokavčke,ko se je igrala z kanglico in žogicami,jih je začela vleči dol in sitnarit,pa smo jo ubogaliuser posted image  in je čofotala brez,saj je itak bil zmeraj nekdo ob njej. Ko smo šli v veliki bazen smo jo dali v freudov obroč in se šli da je je ona mali čoln,čez čas je tudi tam hotela ven in it v naročje,tako da bi jo po vodi metal in nosil skratka jo zabaval na vse možne načine bi bila pa not kar par ur. Pa rada z nogami brca,da vse pošprica in se smeji.
Tako zdaj pa moram po Laro v glasbeno,ker je moj danes na seminarju,moram vzeti še Zojo zraven.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 19:17:16   
sabri
kaštrun: prav lepo je bilo prebrati tvojo porodno zgodbo, res lepo.
Mi smo že malo bolje, na hitro od prvega pregleda in kakšnih 14 dni smo čakali na utrip pri dvojčkih in ga nismo dočakali pri nobenemu. Kar živčna vojna teh 14 dni, ko ni g vedela, a je za ven ali še bo...Sem začela tudi krvaveti in potem se je odločila, da je za abrazijo in v petek sem šla, pod narkozo v enem dnevu si zunaj, ampak bedno. Si prazen in občutki so podobni kot po porodu, krvaviš ful in imaš krče, ko se maternica krči, samo bebice ni. Ne spomnim se druge besede kot bedno.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 20:41:04   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: sabri

kaštrun: prav lepo je bilo prebrati tvojo porodno zgodbo, res lepo.
Mi smo že malo bolje, na hitro od prvega pregleda in kakšnih 14 dni smo čakali na utrip pri dvojčkih in ga nismo dočakali pri nobenemu. Kar živčna vojna teh 14 dni, ko ni g vedela, a je za ven ali še bo...Sem začela tudi krvaveti in potem se je odločila, da je za abrazijo in v petek sem šla, pod narkozo v enem dnevu si zunaj, ampak bedno. Si prazen in občutki so podobni kot po porodu, krvaviš ful in imaš krče, ko se maternica krči, samo bebice ni. Ne spomnim se druge besede kot bedno.




jaz sem se takrat počutila totalno isto. prazno. pa vse je bilo tako hitro in narejeno brez občutka. pridejo, naredijo in greš domov. jaz sem pa takrat tolk potrebovala nekoga - sestro, zdravnika, ki bi se mi nasmehnil in rekel, da je tako moglo biti. za njih pač rutina.

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 21:09:20   
thumbelina
Jaz sem pa po abraziji imela eno sestro, ki me je prav lepopobožala po obrazu, ko sem se zbudila na poti iz operacijske in jokala.... Še vedno mi je lepo ko pomislim da ji ni bilo vseeno. Pa še moja ginekologinja me je potem v sobo prišla pogledat kako sem.... Ja se pa počutiš totalno prazno.... Ampak bo, sabri boš videla.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
   RE: Aprilski lumpi 2007
3.11.2008 21:27:17   
sabri
Ta g, ko me je operirala, je bila drgač super, je tudi prišla v sobo in me pogledala in rekla, da je bila zelo nežna in se je res potrudila. Saj logično mi ni bilo, da si lahko nežen pri tem, ampak pasalo je pa slišat to po tem. V sobi, ko sem ležala sem pa zvedela, da je tega dnevno ogromno. Do zdaj me pač ni zanimalo, ker si res nisem mislila, da se to lahko naredi meni, kar si vsaka misli. Sploh, ko je bila prva nosečnost pa ok. Štart isti, konec kontra.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 7:15:35   
aprilčica07
Jutro,



sabri
: joj, mi je šlo kr na jok, ko sem brala zgodbo.. ma očitno je tako moglo bit... provaj bit korajžna in se spravit pokonci in potem počasi v nove boje. Bo drugič zagotovo lepši konec!user posted image user posted image user posted image user posted image
kaštrun: lepo je blo prebrat tvojo porodno zgodbo, sploh si tako lepo napisala, da se kr svoj porod na hitro podoživela.
hariba: naš pa ne mara rokavčkov, ga moramo držat v naročju in on pol tam po vodi motovili po svoje, ma rokavčkov pa za noben denar ne dovoli dat gor..user posted image

glede  sladkanega čaja user posted image v posebnih primerih ga pije tudi naš. To pa takrat, ko se ponoči zbudi ne pali nič drugega kot sladkan čaj... Ni prav, ma kaj čem. Bistveno mi je, da se umiri in zaspi čim prej dalje.user posted image user posted image

No, včeraj sva šla  s tamalim sama do trgovine in je naredil tak kaos v trgovini, da zdej ne bom šla en lep cajt z njim tja. Pri blagajni je zagrabil kondomeuser posted image in jih tako profesionalno povkekel in jih vrgle na tla.. Meni je blo itak nerodno,  in sem tiste kondome pobirala, on pa ta cajt  še čingume in bonbone zmeče na tla.. Sem mislila, da se ugreznem v zemljo, sploh, ker je bla za mano ena dama, ki ji je pisalo na frisu, da si misli kašna mati, ne more ukrotiti takega otročka.. user posted image

Danes me pa galva boli in za povrh še križ. Sem imela že težave z križem, ma tako ko je tokrat je pa res nevzdržno. In to vreme in glava.. Skratka kr vidim kako bo danes lep dan.

Lepo se mejte.


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2391
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 7:28:13   
*piškotek*
Dobro jutro user posted image

Nejc je imel vročino 3 dni, drugih znakov bolezni ni bilo, tako da smo zaenkrat prišli "dobro" skozi. Je pa bil cel teden TAKO GROZNO SITEN, da sem hotla kar it nekam za 2 dni - SAMA, je bilo samo jokanje (samo tako - trmasto, užaljeno,...), visenje na meni non-stop, nihče drug ni bil dober kot samo jaz, za spat se je ful nekaj upiral (pa je komaj gledal in ponavadi tega ne počne)........ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Tako da sem bila včeraj prav "vesela" da je šel v vrtec in jaz v službo user posted image  in moram res rečt, da sva se popldan veliko boljše "zastopila" user posted image

Taška30: jaz si pri nas niti pod razno ne znam predstavljat, da bi bil že brez dude, pa četudi bi jo izgubil, sicer čez dan je itak nima, samo za spanje, ampak vseeno bi se mi pa tole zvečer kar user posted image  , ker je zvečer po 20 uri edini čas, ki ga imam lahko samo zase user posted image user posted image user posted image  Drugače, pa zate upam, da boš vztrajna in da bo tale kriza čimprej minila user posted image

Zoom zoom: a ne, kako paše bit vsaj pol ure čisto sam, jaz bi tudi user posted image  (no pa saj bom, kmalu user posted image  ) Kako pa je s spanjem, vam uspeva????

Kaštrun: še 1x res čestitke za user posted image user posted image , pa tako lepo si opisala svojo porodno zgodbo, res ganljivo, pa super da je bil porod tako hiter in brez težav, sedaj pa se samo veselo cartajte in uživajte user posted image user posted image user posted image  A bomo mogoče kakšno slikico vaše pupe videli???? user posted image
mi imamo težave z vzgojo! Luči je tak mali "hiperaktivnež" in se je treba full ukvarjati z njo, drugače kar odpira predale, pa meče stvari ven, pa tko... kr neki no...
Kaštrun, tudi mi user posted image  Naš je tudi hiperaktiven in rabi ves čas pozornost, nič "noče" sam (občasno je vsaj 5 minut sam risal z voščenkami, sedaj pa tudi to noče več, če nisi zraven) user posted image

Sabri: user posted image user posted image user posted image  Drži se, me smo s teboj in ti resnično želim, da ti bo kmalu posijalo novo sonce user posted image user posted image user posted image

Aprilčica07: upam da ti tele bolečine kmalu minejo, je res grozno ko te vse naenkrat primeuser posted image  Mene je tudi sedajle 2 dni ful bolel križ ampak je minilo. Me je pa včeraj cel dopoldan bolela tudi glava, ampak je pri zobozdravniku glavobol čudežno izginil user posted image user posted image

Sladkan čaj: naš drugega sploh noče probat niti podnevi, kajšele ponoči, pa mu ga nisem nikoli sladkala, samo na začetku ni pil drugega kot kompot (ki pa je bil sam po sebi bolj sladek kot ne) in ko sem mu začela dajat čaj (grenak) niti požirka ni hotel spravit dol user posted image  tako da mu itak sedaj dajem hippov instant čaj, ki pa ima sladkor že itak notri user posted image , vem da ni najboljše, pa kaj čem, upam da bo enkrat zečel pit tudi vodo user posted image

Tako punce moje, zdaj pa grem počasi delat. Bom verjetno od jutri dalje ene 10 do 14 dni doma - bom na "študijskem dopustu" ker se bom lotila pisanja diplome user posted image ....
Lep dan vam želim user posted image

_____________________________

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 8:02:24   
zalbi
Hej!

Joj mene še vedno ni minil ta virus. Včeraj popolne sem samo juhico jedla, pol mi je blo spet neki slabo, pa ponoči - no trenutno sm še kr ok - pa naj že mine, ker sem vsa povožena.

piškotek - pohvaljena, da si boš vzela čas za diplomo - zelo zelo dobro - jst držim pesti da ti uspe hitr nardit... a ni bedno, ko se že tolk namatraš z izpiti, pol pa še diploma.

sabri - drži se, in tako kot je napisala piškotek - naj ti čim prej posije sonček...

aprilčica - joj ja boleči križ - se zmer spomnem na mojo nosečnost, k me je tolk križ bolu, da ne govorim še pol k sem rodila...Drgač pa te razumem kako ti je bilo v trgovini, ker je zadnjič Sara se na ves glas pri blagajni začela sreti LADAAAAA (čokolada) - nevem od kje ji to - pol pa dretje, pa jok, gorza, sm tut rekla, da drugič bom dobr premislila, če jo bom še sabo vzela.

zdaj pa na delo veselo... 

_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 8:50:03   
Mojca B
jutro punce,

Sabri: user posted image user posted image

Kaštrun: tebi čestitke za drugi porod... in punčko Ajdo. Sicer pča vse tiste, ki še razmišljate o drugem. Gremo akcija... Ma jaz sem edinka pa bi včasih ubijala za kako svojo kri...se pravi brata ali sestro...naša dva sta zdaj tko luštna. gaj -4,5 letnik,, ki je ravno prav ''pomemben'' in seveda tudi ''pameten'', da seveda tudi ž zna kakšno lekcijo Joni odpredavati.. Groza... Včasih se nasmejimo, včasih bi pa najraje jokala...

Mah ja... saj bo. Jaz še kar na bolniški. Sj bolniška sama ni panike, ampak kaj ko nikamor ne moreš. To je groza!!


Sicer pa punce. Naša Jona je naspidirana k hudik.. a ni zanimivo, da zunaj npr. če vidi mene ali Igorja sploh noče sama hoditi, sam po naročju. Notri ni panike.. divja s četrto... Ima pa blazno rada knjigice. In ko sem Igorja včeraj spraševala kaj je počela v vrtcu je komentiral, da imamo eno tako učenjakinjo doma. Sedela je na tleh s 5 knjigami okrog sebe in se prav lepo zamotila...

Ma ja.. saj še kaj pišem... Pejte uživat na sončka...

l.p. Mojca



_____________________________

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2394
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 9:14:57   
aprilčica07
Mojca B: upam, da boš čimprej bolša z zdravjem! Vidiš, naš  Jakob in pa knjigice.. dva različna pojma, no, če so notri kašni avti in kašna mehanizacija se še da, drgač pa knjige letijo kolkor daleč jih lahko zabriše......user posted image

glede drugega otročka, pa ja, itak, da si želimo še enga in da ne bi blo preveč razlike( imam brata, ki je skoraj 6 let mlajši kot jst in se dobro zastopiva od kar sva oba malo večja in pametna) prej je bil pa skoz raus.. in bi rada da ne bi bli lih dosti razlike.. ma hudič je, ker pač ne rata tako kot bi mi hotli.... tudi Jakoba smo več cajta packali, in zgleda da bo zdaj tudi tako.....user posted image user posted image user posted image ma važno, da smo zdravi, a ne?

Zdej pa grem delat, ma kot sem že zjutraj napisala me tako svinjsko boli križ, da mi je kr slabo in ne morem mislit.. sem sicer zdej spila eno tableto in čakam, da prime..  jojjjj...user posted image user posted image


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 11:03:48   
zalbi
aprilčica - kaj pa če kej pomeni ta boleči križ - mene je na začetku, takojko sem zanosila  (ni bilo nobenega znaka nosečnosti), samo bolel križ user posted image

Drgač pa je Sara nora na knjige, revije, listke, skratka vse kar je kej gor narisan. je tolk smešna, si vzame reklamo, pa da na tal pa lista, al pa pikapolnonica reklama, je super, zleze na fotelj, se vsede in lista in razglablja. Moj user posted image  skoz pravi , da upa, da bo tudi v šoli taka navdušenka, da jo ne mine:)

_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2396
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 11:54:31   
aprilčica07
zalbi: ma dvomim, da bi bil to kašen znak o morebitnem plusu:):).. imam probleme s križem že en lep cajt, zanimivo pa je, da kadar sem bla noseča za Jakoba me sploh ni bolelo.. zdaj je pa res že tako boleče vse skupaj, da me ima, da grem do dohtarja, ker težko sedim, težko ležim, težko delam, ker se od bolečine težko zberem.. skratka sem totalno razštelana.... imam obdobja ko je dobro in ko je uber slabo, tako ko je zdaj.. oh ja......pa pol Jakoba težko dvignem oziroma ga sploh ne morem, pa dosti sva sama.. skratka bo treba začet kaj delat na tem, da ne bi tako bolelo, sej telovadba pomaga za en cajt, pol pa je spet vse po starem..

no, sem malo pojamrala, zdej grem pa še malo delat..user posted image


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2397
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 14:38:44   
mojčca
Ojla punce

Trenutno nimam strank in si lahko privoščim en hiter klepet z vami, jeeeeuser posted image user posted image .

Jape, kar se tiče pijačke, se lahko dobiva v Kranju. Saj ne vem, a kje je v Tržiču npr. v Mercatorju ali pa Šparu kje kakšen kotiček, kjer imajo kakšna igrala za otroka???? Če imaš čas, pa lahko tudi prideš k meni domov, pa pri nas spijeva kakšno kavo.

Hariba, sem vam kar "fovš", ko sem prebrala, kako ste veselo čofotali. Jaz bi tudi, pa v bližini nimam nobenih toplic, da bi šla v Kranj na bazen mi pa ni, ker sem včasih tam delala in par ljudi ne prenesem.
Kaštrun, še tukaj čestitke za tvojo princesko. Je prav luštna punčka user posted image user posted image . Porodna zgodbica je pa napisana super, pa tudi porod je bil proti hitremu ekspresen, kajne.

Taška, kako pa kaj tvoje stanovanje??? A se ga je splačalo pospraviti generalno?? Ko sta tvoji princeski prišli domov, se je stanje hitro spremenilo, kajne user posted image user posted image user posted image user posted image . Kako pa je z večernim koncetom, a je že kaj boljše???

Tejkag, ja, žalostno, toda resnično. Sem že večkrat brala zgodbice, kako so mamicam ukradli voziček. Ja, banda user posted image , jaz, če bi videla takega človeka ne vem, kaj bi naredila z njim.

Zalbi, kar se tiče službe v javni upravi, ko poden od podna (vsaj upravne enote). Je sodelavka rekla, ko se je šla dogovarjati na banko za kredit, da so se ji samo smejali, ko so videli plačilne liste (ima pa peto stopnjo).

Aprilčica, upam, da bolečine z križem minejo. Drugače pa si privošči kakšno dobro masažo in bo takoj boljše.

Sabri, vidim, da je abrazija za tab, sedaj pa daj telesu malo počitka in nato v nove boje. Pa upam, da bo naslednjič vse tako, kot je treba. Kar se tiče abrazij, je pa tega ogromno. Ko sem v prvi in drugi nosečnosti ležala v bolnici, je bilo punc s takimi zgodbicami ogromno.

Piškotek, samo da je Nejc boljši in da nima več vročine. Preden začneš s pisanjem diploma oz. medtem, ko jo pišeš, bi se pa punce lahko zmenile na kakšni pijači, zvečer, same, brez otročkov. To smo se menile že lansko leto, pa potem ni bilo nič iz tega.

Mojca B, a si se že pozdravila??? Kot si napisala, po eni strani je na bolniški kar v redu (če si seveda malo bolan, če si ful, pa je druga pesem), ne moreš pa hoditi naokoli. No, saj v dežju je boljše biti doma, ležati v postelji in prebirati kakšno dobro knjigo.

Sedaj grem pa delati, ker imam pred pisarno stranke. Če mi otročka ne pobereta vse energije, se vam oglasim še zvečer, ker jutri sem cel dan v službi, pa sreda je, tako da bo po moje spet pestro

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2398
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 14:50:46   
zalbi
mojčca - hja, mogoče pa bi bilo že bolje če bi šla na katero drugo banko, tale naša je podn od podna, kar se plače tiče - v javni upravi bi jst imela višjo plačo (sem gledala in brskala, pa spraševala - res).

večerno srečanje - ja zdej pa resno - obvezno se dobimo - torej jaz lahko vsak dan, razen ob sredah ne morem ker imam plesne... no mogoče bi mogla vprašat kdo je za...

ZA večerno srečanje - mojčca, zalbi... kr pogumno se dopište:)

_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
   RE: Aprilski lumpi 2007
4.11.2008 19:49:44   
marijaa
ZA večerno srečanje - mojčca, zalbi... kr pogumno se dopište:)

Jaz sem tudi za. Kdaj pa bo? Od kar mam Patrika sm bla sam enkrat s kolegicami uzuni in 3 krat z mojim,zvečer seveda. Sm ful za.

kaštrun tk lepo si to napisala,da me je kr prijel,da bi mela še nega,moj ful navija zanj,bi imel kar takoj še engauser posted image  Sploh če bi mela tk super drugi porod kot si ga mela ti bi se pa čez čas še odločla. Moj prvi je bil tud grozn in zelo dolg,voda mi je odtekla,popadkov nism mela,so mi dal umetne,epiduralne ne kr ni blo anestezista,raztrgala sm se ful,krvavela tud ful,dobla transfuzijo,babice neprijazne,skratka obup
Grem dat Patrika spat.

_____________________________

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?