|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Toxoplazmoza
22.7.2008 22:51:32   
Anonimen
Punce, imam eno vprašanje... o toksi sem prebrala že hudiča in pol, ampak nekaj, mogoče neumnega in smešnega me pa zanima. Če so npr. mačke okužene s tokso in si ližejo dlako, potem se lahko okužimo tudi samo z božanjem... torej nam ni treba ravno njihove drekce prijemat, ampak je to zaradi sline (ok, najbrž so si lizale tudi tam kjer kakajo, ampak pustmo zdej to). Zdej me pa zanima, npr. da je mož ali otrok okužen s toksoplazmo in npr. pridem v stik z okuženčevo slino, a potem se lahko tudi okužim ali ne? Sem že čist zmedena! Mogoče mi katera tu gor lahko obrazloži.

(odgovor članu gloria)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Toxoplazmoza
23.7.2008 10:57:46   
petrolejka
Živjo,

ne vem ti povedati. Mislim pa, da je bilo neko podobno vprašanje zastavljeno Pušenjaku na med.over.netu. Pojdi na to spletno stran, vtipkaj toksoplazma/toksoplazmoza/toxa/...,  potrdi vse datume in ti bo vrglo ven.

lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Toxoplazmoza
23.7.2008 11:00:41   
Abra
Toksoplazmoza se iz človeka na človeka ne prenaša.

(odgovor članu petrolejka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Toxoplazmoza
23.7.2008 13:50:37   
gloria
....ja tko kot je Abra napisala...

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Toxoplazmoza
25.7.2008 7:34:52   
emas
Čao!

No, tudi jaz sem se v zadnjih šestih mesecih menda okužila s toxo in moram v Lj k Dr. Premru na pregled.

Pregled imam v sredo, vendar mi moj ginekolog ni dal nobenih napotkov kam, kdaj, itd..

Mi lahko mogoče ve pomagate. Recimo za začetek, ker prihajam iz Maribora, se mi niti sanja ne, kje dela Dr. Premru, menda moram  v novo porodnišnico. Mi lahko katera opiše kje je to oz. da naslov, pa bom že sama našla?

Potem me pa še zanima, kakšen je kaj delovni čas ob sredah oz. če je znana kakšna telefonska številka, pa se sama pozanimam?

Hvala za odgovore vnaprej, pa držite pesti!

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Toxoplazmoza
25.7.2008 14:05:38   
gloria
emas dr.Premru dela v novi porodnišnici tel.kje se naročiš je 01-5226060 ul.je Šlajmerjeva št.pa nisem sigurna če ni 2user posted image .Je pa v prtličju,greš mim tistega kafiča ter za stekleno teraso zaviješ levo do konca in sprot na levem maš sprejemno kje se javiš,pol pa čakaš v čakalnici dok te ne pokliče....jaz mam tud v sredo pregled pri njej ob 10.40 baje pa da bo za čakat ker ma dosti ctg-ov tisti dan....Vem ko sem šla prvič pa ker nisem bila naročena sem čakala do 13.30,pa še to sem morala prosit da me spustijo naprej.Upam da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Toxoplazmoza
28.7.2008 7:48:00   
gbranka
dobro jutro

moja AC je mimo. Za izvide pa še čakam. Moram poklicati danes po 14. uri. Zdravnik, ki mi je delal AC je na podlagi ultrazvoka rekel, da zgleda da je s plodom vse ok. Močno upam da ima prav.

kar se pa tiče vprašanja glede naročanja pri dr. Premru pa sem jaz dobila tel. 01 522 61 10.

Ko dobim izvide se ponovno javim.

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 8:01:04   
gbranka
kot sem obljubila se javljam sedaj, ko sem dobila izvide. Sicer izvidov še ne v pisni obliki, toda so mi pa po telefonu potrdili, da je izvid negativen in da je z malim vse ok.
tako sem si oddahnila.

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 8:22:34   
pišapela
gbranka čestitke za uspešen izvid. user posted image user posted image user posted image user posted image  

Me pa zanima koliko si imela vrednost igG in igM? Jaz sem v 21. tednu nosečnosti. Prvi izvid za toksoplazmozo je bil:
igG:negativno
igM: mejna vrednost (11,3 AU/ml)

Drugi pa:
igG:negativno
igM: mejna vrednost (9,8 AU/ml)
OPombe: Verjetnost nespecifičnega igM.

Zdaj sem mogla dat kri še enkrat in jutri izvem za izvide. G mi je rekla, da za enkrat ni krize, ker se vrednost ni zvišala. Mene pa vseeno malo skrbi.

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 10:59:35   
gbranka
hvala

jaz sem mela prvi izvid igm pozitivno, avidnost nizko, igg 16, če se prav spomnim. Oziroma to berem iz materinske, pa ne vem če je čsito točno. izvidov pa nimam pri sebi.
čez dva tedna pa sem imela igm poz, avidnost še vedno nizko, igg pa 72.

in ravno zaradi višanja protiteles in nizke avidnosti so menenja da je prišlo do okužbe v prvih tednih nosečnosti, ali pa malo pred njo.

potem sem brskala po spominu in ugotovila, da sem se verjetno okužila kmalu po poz. nosečniškem testu, ko sem sadila rožice in delala na vrtu. to pa sklepam že iz tega, ker so se mi takrat pojavile določene težave, ki sem jih jaz povezovala z nosečnostjo, pa so bile očitno tudi od okužbe. vročina, slabo počutje, otečena bezgavka na vratu. Vročina je kmalu izginila, bezgavka je rabila kaka dva meseca, utrujenost pa bistveno več.

sedaj se zaradi počutja ne sekiram. Važno, da mali ni okužen, ostalo bom že potrpela.

Imam pa vprašanje za vse ki ste bile na AC zaradi tokse. So vam izvide poslali na dom? Ali so mogoče pripisali tudi spol, ali to delajo samo kadar odkrivajo morebitne kromosomske napake?
saj če sem poštena mi je sedaj figo mar za spol. samo da je vse ok. Parček pa tako in tako že imam.



_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 11:36:10   
amor real
Pišapela, jaz sem imela tak izvid:

Prvič:

IGG negativno
IGM mejna vrednost 11,3 AU/ml

drugič:

IGG - negativno
IGM - mejna vrednost 10,0 AU/ml

tretjič kontrola samo IGG:

IGG - negativno

Diagnoza: nespecifična reaktivnost IGM, kar pomeni po razlagi mojega ginekologa, pa dr. Premru (strokovnjak na področju toxe) in dr. Pušenjaka, da sploh še nisem bila v stiku s toxo in se moram pazit. Če bi bila v stiku s toxo se MORA vrednost IGG prikazati in biti en čas zelo viskoka, potem pa se nižat, oziroma bi ti morala zrast IGM vrednost, nato bi se morala pojavit še IGG protitelesa in če tega ni, nisi okužena s toxo.

Tako so meni povedali. Imam pa jaz 6/8 spet pregled v 34. tednu in bomo videli kako bo tokrat. Se pa ne bojim glede prejšnjih izvidov, bolj se bojim, da se nisem slučajno na novo okužila, čeprav se pazim kot user posted image  križa.

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 12:36:05   
pišapela
amor real najlepša hvala za obrazložitev. Si me full pomirila, ker moja G mi ni znala ali pa hotela izvida bolj podrobno obrazložiti. Mi je rekla samo, da če se vrednost zviša sledi zdravljenje.
Tudi jaz pa sem imela zdaj tretjič samo kontrolo igG in jutri izvem za izvide. Upam, da bodo OK.

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 14:16:03   
amor real
Pišapela, boš videla, da bo izvid IGG - negativen, ker drugače bi se ti vrednost IGM že zadnjič spremenila za več enot, kot se ti je.

Pojma nimam zakaj nekaterim pokaže to mejno vrendost IGM, sem govorila s par puncami tukaj in na drugih forumih, ko so imele tudi take izvide, pa je bilo vse o.k.

Srečno, pa javi kakšen je izvid user posted image

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 16:28:13   
pondelak
oj.jaz sem pa čist nova tu.niti nevem kak dolgo sem noseča ker še nisem bla pri gin.z toxo te lahko okuži mačka v primeru da te poškrampa,mene je tudi...ampak od tega je nekje 2 leti.nevem pa če je to še vedno v meni ker se nisem nikoli zdravla.so rekli da bo samo zginlo...upam da sem vseeno prebolela ker se bojim zauser posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 16:50:24   
amor real
pondelak, čestitke za user posted image  ali user posted image . Če je od tega 2. leti si čisto brez skrbi, če slučajno si bila okužena s toxo si sedaj brez skrbi, ker se še 1 x ne moreš okužit. Če pa takrat nisi bila okužena, pa se moraš pazit, da ne fašeš sedaj toxo v user posted image .

SREČNO

(odgovor članu pondelak)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 17:12:20   
lollypop
pozdravljene nosečke,

no tudi jaz sem ena takšnih ki je zdaj par dni imela živčno vojno zaradi toxe; moj prvi izvid je bil namreč IgM: mejno, IgG pozitivno (vrednost 59,7 IE/mL), avidnost IgG protiteles pa mejna..... drugi izvid pa IgM pozitivno, IgG pozitivno (vrednost padla na 56,3) in spodaj komentar, da ni ugotovljene dinamike titra specifičnih protiteles.... moja G me je zaradi suma okužbe napotila v LJ k dr.Premru kjer sem bila danes, pa je pogledala izvide in rekla, da gre za staro okužbo in da ni nobene panike, niti krvi mi niso vzeli tako da sem bila kar malo zmedena ker je šlo tako hitro mimo, ampak sem se pomirila in grem v nosečnosti naprej precej bolj mirnimi živčki....

toliko o moji izkušnji "bližnjega srečanja" s toxo, tako da punce vas razumem kako vam je in držim pesti za vse, da se bo srečno končalo... sem pa kar dosti prebrala tudi na Pušenjakovem forumu in do sedaj baje sploh ni bilo veliko primerov, ko bi zaradi okužbe v nosečnosti dejansko bilo kaj narobe, če je le dovolj zgodaj ugotovljena sveža okužba in tudi zdravljena...

Lep dan še neprej, pa pozitivno razmišljati pa bo....

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Toxoplazmoza
30.7.2008 17:15:05   
lollypop
Pišapela: midve se pa poznava od decemerk kajne user posted image  držim pesti za dobre izvide

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Toxoplazmoza
31.7.2008 15:13:31   
pišapela
Evo mene iz pregleda. Izvidi so negativni, tako da je zdaj vse OK. Sem fulll full vesela.

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Toxoplazmoza
31.7.2008 18:14:36   
gloria
gbranka čestitke za negativne izvideuser posted image user posted image user posted image ....jaz izvidov nisem dobila po pošti,ko sem šla gor na uz(morfologija)sem rekla za njih in so mi dali....zakaj pa niso poslali ne vemuser posted image ....za spol ti pri tej preiskavi nič ne piše....jaz sem sama vprašala ko je še morfologija bila ok sem jo prosla naj mi pove kaj bo...končno takrat sem se začela zavedat da je vse ok in zavila v otroško trgovino ker se do takrat nisem upala sploh pomisliti....
....naj še jaz povem da sem včeraj imela zadnji pregled v lj.povedala sem kje bom rodila ter kak se bo otrok pisal....dala mi je navodila za v porodnišnico kje morajo istočasno vzeti kri meni in iz popkovine ter poslati v lj.....no pol pa še čakaš na izvid da okužba res ni pršla do otroka....jaz upam da bo vse ok in da me bo takrat moja bebica zamotla da mi bo čim krajši cajt dok ne dobim izvidov....

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Toxoplazmoza
31.7.2008 18:15:39   
gloria
lollypop in pišapela čestitke za dobre izvide....zdej pa uživajte v nosečnostiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Toxoplazmoza
1.8.2008 8:43:18   
gbranka
lepo glorija. A tebi je delala morfologgijo v Ljubljani in tvoja osebna ginekologinja? Jaz imam osebnega ginekologa v četrtek. Morfologija pri 20 tednih. V ljubljano pa se moram naročiti. Mogoče se bom že danes, čerpav je bilo rečeno v 21. tednu. Danes sem dopolnila 20 tednov. Mi bo pa zmanjkalo zdravil, zato moram čimprej v ljubljano, ker grem potem za en teden na dopust.
glede poroda imam tudi vprašanje. jaz sem razmišljala, da bi rodila v Novem mestu, tako kto sem drugega otroka in mi je blo fino tam. Potem pa je prišlo tole s tokso, pa me je malo prestrašilo, tako da sem začela razmišljati o Ljubljani. Sedaj ko so izvidi negativni sem pomirjena, in spet razmišljam o Nove mestu. A dajo v Ljubljani (dr. Premru) kakšna pisna navodila za prodnišnico... tako da je vseeno kam greš. Povsod lahko pričakuješ enako skrb....?
malo me je strah, da po porodu  ne bi blo vse tako kot mora biti, ker v manjših porodnišnicah nimajo toliko izkušenj s tokso.

jaz si potiho želim punčko, čeprav že imam par. Toda sedaj ko sem izvedala da je vse ok, mi je pa kar na enkrat vseeno. otroka si želita izvedeti spol, tako da bom verjetno vprašala kaj bo, čerpav bom prikrajšana za presenečenje ob porodu in stavek: dobili ste punčko - fantka. No ja bomo videli akko se bo odvijalo.

kdaj pa imaš ti rok?

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Toxoplazmoza
1.8.2008 13:11:44   
amor real
user posted image  pišapela in ostale, ČESTITAM, za dobre izvide in konec živčne vojne, ker čakanje na izvide UBIJA !

SREČNO

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Toxoplazmoza
1.8.2008 13:13:26   
gloria
.....ja men so delal v lj. morfologijo pol pa še moj gin...nekak po tem sem se še bolj oddahnila ker sem vedla da se otrok lepo razvija....mi dva sva si tud potihem bolj želela punčko....pol ko sem izvedla za toxo mi je bilo vseen sam da bo vse ok in ko mi je na morfologiji povedala da bo user posted image  mi dva sva bila tako vesela da se to ne da opisat....jaz sem tud razmišljala o tem da mogoče bi bilo boljš roditi v lj.----z Premrujevo sem se pomenla in odločla da bom rodila vseen v Brežicah na kaj mi je ona dala navodila za v porodnišnico(ter povedala naj si podčrtam da morejo vzeti kri istočasno men in z popkovine ter poslat v lj.)....jaz bom zdej enkrat poklicala v porodnišnico in im mal omenla sem pa že zvedla da so imeli take primere...
....rok imam 10.09.user posted image ....gdaj pa ti.....kaj je tebi rekla da moreš jemati tablete do konca nosečnosti....

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Toxoplazmoza
1.8.2008 13:17:06   
gbranka
ko sem šla prvič na pregled mi je rekla, da glede na to da je okužba čisto sveža bova najbrž na zdravilih do konca. Od takrat še nisem bila pri njej.
Bom kaj več povedala po naslednjem pregledu, čerpav se mi zdi, da bom morala k drugem zdravniku, ker ima ona dopust avgusta, če se ne motim.

jaz imam rok 19.12.
o ti maš pa še dober mesec do konca. Super.

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Toxoplazmoza
1.8.2008 13:57:46   
gloria
....aha ponavadi se res jemlje do konca nosečnosti....ja ona ma zdej avgusta dopust...saj meni je tud dva uz gledala druga zdravnica....

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?