|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Problemi v vrtcu
20.6.2008 21:34:18   
bumerang
Sama mi je povedala, da ga je obrcala. In ne le brcnila. Potem mi je isto povedala še ena druga sodelavka. Je bilo pa to dobrih deset let nazaj.

Meni ni težko slišat, da je moj otrok nagajiv. Ker to že sama vem. Ker se s tem sama srečujem vsako uro najinega sobivanja. In sem na to sama opozorila vzgojiteljico pri uvajanju.
Mi je pa zelo težko gledat, kako nekdo glede tega ne naredi ničesar in samo kritizira otrokovo obnašanje.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Problemi v vrtcu
20.6.2008 21:47:20   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Verjemite mi, če imaš vsakodnevno otroka, ki naredi milion drobnih reči, (ki se morda materi sploh ne zdijo nič groznega, v skupini, če imaš veliko otrok, pa je to nesprejemljivo vedenje za v družbo, ki moti ali ogroža veliko ostalih otrok), na koncu dneva zradiraš vse grozote iz glave, samo da lahko popoldne normalno funkcioniraš - vsaj z mano je tako. Ž e tako ti en tak nevzgojen otrok pobere tolk energije, da ti jo za lastne otroke zmanjka. Ja, najboljše pa je, da starš misli, da se zmišljuješ potemuser posted image user posted image . POtem rabim zelo dobro koncentracijo, da se vseh oslarij, ki jih je en otrok naredil, spomnim, če pride na vrata, da bodo tudi staršu zvenele razumljivo glede na realno situacijo takrat v skupini, ne da si jih bo po svoje prikrojil.



Še tole me je močno zbodlo in zmotilo GINA. Na koncu dneva zradiraš vse grozote?????? Madona, kot da govoriš o terorističnih napadih in ne o neubogljivosti 2-letnika user posted image .  
Kot sem že napisala MOJ OTROK NI NEVZGOJEN  in NE DELA OSLARIJ, ker pri dveh letih še ne ve kaj so to oslarije. Poskuša prekoračiti meje. Vsak otrok jih poskuša na tak ali na drugačen način. Pri tem pa ga je pač potrebno usmirit in mu jasno začrtat meje. V vrtcu je to pač naloga vzgojiteljice, doma vloga staršev. Seveda pa je nujno medsebojno usklajevanje.
Ne vem ali si ti mogoče vzgojiteljica (kot se mi iz tvojega posta malo dozdeva), ampak taki vzgojiteljici, ki bi na mojega otroka gledala kot na nevzgojenega pobalina, ki dela oslarije in pri katerem  komaj čakaš, da izbrišeš iz glave vse grozote, ki ti jih je ušpičil čez dan, niti slučajno ne bi pustila mojega sina.

Madona, moj mož dela v službi vsakodnevno z duševno in fizično prizadetimi, doživi tisoč in eno neprijetno stvar (poleg 10 000 in več prijetnih), pa še v življenju ni rekel, da doma komaj čaka da izbriše grozote delovnega dne iz glave.

Tvoje mišljenje me čisto odbija. Ampak to je samo moje mnenje.



POglej, bejba, spet si se usedla na eno besedo in si jo prikrojila po svoje. Točno to dela čisto preveč strašev. Kar naenkrat je otrok terorist in grozen, ker sem jaz napisala, da počne "grozote". Ja, marsikakšen otrok počne grozote. Če cel ljubi božji dan cvili tuli, se tepe, ogroža ostale, in to niti sekundo ne mine, moraš biti ves čas pozoren, da ne bo komu kaj naredil, ves čas ga moraš še toliko bolj mitivirat, mu razlagat, ga prosit, vztrajat, ali pa celo izvrševat posledice, kar je najhuje, kajti vse to terja ogromno energije, v resnici te totalno izčrpa, sploh če to traja par mesecev, celo let dan za dnem za dnem....in to je zame grozota, ker ne funkcioniram v teh primerih niti slučajno normalno. NIhče ne. Niti tvoj mož ne. To ni normalna situacija in ko si izčrpal vse možnosti, se potrudiš reči tudi staršem. Res se. In resn ica je, da govorim iz lastnih izkušenj. Sama poznam precej učiteljic in vzgojiteljic in ne, res ne bumerang, pri nas se to, kar pišeš ne dogaja. Učitelji ne tepejo otrok, niti jih ne focnejo, niti jih ne za ušesa - nihče se tega ne poslužuje in ne morem verjet, da se kje to dogaja, res ne. V Ljubljani si takoj na sodišču, če bi na kaj takega sploh pomislil, kaj šele naredil. V Lj. si na sodišču se za manjšo oslarijo, pri nas se dogaja amerika, starši imajo vso oblast, oz. otroci, ker starši so za otroci. MOrda obstaja možnsot, da je kje tako, kot pišeš, bumerang in zelo zelo žal mi je, če je to res. Iz tega stališča je boljše, da imamo v ljubljani ameriko in tečen folk, ker to se dogajat ne sme. Vsekakor konkretno pri nas še nikdar ni nobena pustila otrok samih, ali enega not, druge pa vzela ven, nobena. Pa govorim seveda o šoli, kjer niso nobena vrata itak nikoli zaklenjena. Pa nisem še videla, da bi en otrok jokal, nekdo bi ga pa ignoriral, razen če bi bil hudo opravičan vzrok za to. Ja, sem pa že ignorirala otroka, ki je cel dan iskal meje in jih tudi našel, pa je izsiljeval z jokom in mu tudi povedala, zakaj se mi ne smili-  enako bi storila s svojim lastnim otrokom, kljub temu, da nimam navade sploh koga ignorirat, raje razlagam in razlagam (ker je sicer butasto početje, ker otrok itak ne razume, če ni rzumel prvič). Imamo pa v lj. druge primere iz drugih skrajnosti, ko starš trdi, kako je otrok ubog pa kaj vem kaj še vse, pa kako so učiteljice grozne, jaz pa tega otroka vsakodnevno vidim maltretirat druge otroke in odrasle, se pravi resnica je ravno obrata. Takih primerov pa vidim mnogo. In tudi na rr preberem znane primere znanih otrok in tudi tukaj verjamete staršu. Ja, res je, da gledam iz lastne prakse. Prisežem, da pri nas rečemo staršu, da bi se bilo treba posebej pogovorit šele tedaj, ko smo izčrpali res vse druge možnosti in ko se otrokovemu obnašanju reče že katastrofa in ko človek več ne ve, kako bi se reči lotil,d a bi otrok bolj prijazno funkcioniral do sveta. Ja, zato sklepam, da se vzg. večinoma ne zmišljujejo, ampak da rečejo takrat, ko je že totalna kriza.

Seveda popolnoma verjamem, da ponekod v vrtcih ne delajo prav dosti, ker tam lažje "prešpricajo" pol snovi,česar se v šolah ne da, ker te veže uni načrt in znanje otrok, ki ga morajo pridobiti, kar se vidi, ko jih oddaš naprej, torej moraš delat, ne moreš pit kavice. Čeprav, btw, saj ni nič hudega, če vzg. spijejo kavo kdaj, pa če mal poklepetajo, že tako imajo dost stresno službo, seveda pod pogojem, da sicer dobro delajo, zato ni treba vse vzg. v isti koš metat, kadar kavico pijejo, ker to pa ni glih čist fer. (sama sem zadnjič prišla pol ure pred svojim delavnikov v službo, pa me ena mama najde, pa mi nekaj razloži, potem pa reče - kar pejte naprej kavo pit, da vas nisem kaj zmotila med kavo - in se zraven posmehuje, pa grimase dela- medtem ko jaz s kavo tisti hip itak nisem imela nobene veze, ker sem jo že ob šestih zjutraj spila, pa sem v zbornici pač pisala spričevala, hočem rečt, da se staršem zdi,d a samo kavice pijemo, al kajuser posted image )
Tudi mi je kristalno jasno, da se nekatere vzg obnašajo čudaško napram pomočnicam, o tem pišem vselej, kadar se kakšna pomočnica oglasi, da naj si izborijo pravice- pa so jih s kolektivno pogodbo samo še bolj dol potunkali, razslojili, pa ne bodo šle očitno nič stavkat zato, čeprav bi morale. Samo to nima veze s tem, da ti en reče, da je tvoj otrok preveč živahen. Mene samo to zanima, zakaj bi ona tolk pretiravala? Zakaj, kakšen vzrok bi imela? Ne, tega ne razumem. Pa sem imela otroke v takih in drugačnih vrtcih, pa doživela sem take in drugačne učitelje. Tudi grozne učitelje in vzgojitelje, vse sorte obstaja - vendar ne govorimo o tem, to nima veze s tem, da ti reče, da je otrok živahen. Seveda je res, da je moj otrok lahko zelo ok, pa da ni zadovoljen z vzg., samo skoraj vedno bo takrat vzg. čist zadovoljna z njim, ne bo se pritoževala čez njega - trpel bo pa res otrok, kar je zanič, se strinjam. POtem je možno, da je otrok malo bolj živ, pa da je tudi vzg. čudna, pa se bosta dajala oba do nezavesti. Lahko je otrok živ, pa vzg. ok, pa se bo vzg. trudila po vseh močeh - pa obstaja možnost, da bo vse ok, ali da ne bo vse ok. Torej vidiš, tudi moj "bolj živ" otrok je imel že vse sorte ljudi, ki so skrbeli zanj - odločne, manj odločne, potrpežljive in manj potrpežljive, take, ki so ga boljše okrog prinesli in take, ki ga niso znali.... ampak nekaj pa vem, pa če so še tolk bile tečne tiste vzgojiteljice: Imele so prav. Otrok je bil zelo živ, včasih si je dovolil preveč. Vem,d a si nobena ni izmislila, pa če je bila potrpežljiva in v vato zavila vse skup, ali pa če je hotela vse in takoj rešit. Pri ostalih dveh otrocih nisem slišala, da bi bila res grozno živahna, ker nista bila. NOben se mi nikdar ni nič izmislil. Če sem realno pogledala v svoje srce, sem vedala, da govorijo vse resnico (kljub temu, da se morda z njegovimi metodami nisem strinjala) Druga stvar je, koliko in kaj pri kakšnem otroku pomaga. To pa je itak odvisno od posameznika.
Če povzamem, verjamem, da so nekateri vzgojitelji manj motivirani, da delajo manj, da ne najdejo prave povezave, da bi otroka usmerili, verjamem,d a obstajajo primeri, ko se otroke zelo težko usmeri in ustanove (šole, vrtci) potrebujejo pomoč in zavedanje staršev, vendar ne verjamem, da bi si nekdo kar izmislil,d a otrok nekaj počne, česar ne, al da bi tako zelo močno pretiraval pri vsem skup, da mu ne bi bilo pri tem za zaupat. Kot sem pa rekla, verjamem pa tudi, da starš razume in interpretira dostikrat kar po svoje reči, ki niso bile mišljene tako, kot jih je on slišal. Slednje se mi zdi največkrat še najbolj verjetno. Po moej tudi v tvojem primeru. Lahko se pa motim. Ne vem.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Problemi v vrtcu
20.6.2008 22:06:46   
bumerang
Glej, Gina, ni problem v tem, da starši ne priznavajo, da je otrok zahteven, problem je v tem, ker vzgojiteljica misli, da je dovolj, da pove, da je zahteven potem pa naj se starši s tem ukvarjajo.
Če je kak moj otrok zahteven, takoj kličem starše. Kot imam sploh navado, da starše o vsem takoj obvestim in nikoli ne čakam govorilnih ur. Nikoli ni to zadnja in skrajna možnost, vedno je prva.
Potem skupaj oblikujemo stategijo kako do tega otroka pristopiti. Nekateri starši se tega super držijo in problemi se kmalu rešijo ali pa je situacija res veliko boljša, nekateri se dogovora držijo s figo v žepu in tam je rezultat veliko manjši, nekateri pa se s problemom sploh ne ukvarjajo. Tam rezultatov seveda ni oz. so podvrženi samo vplivu moje avtoritete na učenca.

Torej problem je v tem, ko učitelj/vzgojitelj misli, da je s tem, ko je starša obvestil, da je otrok zahteven, opravil svoje delo. Če je otrok zahteven, potem od vzgojiteljice pričakujem, da me bo osebno poklicala na pogovor, povedala, zakaj je zahteven, naštela konkretne dogodke, opisala, kaj je naredila, kaj je imelo učinek in kaj ni imelo nobenega učinka in me prosila za sodelovanje.
Jaz osebno sem svoji vzgojiteljici, sedanji in tisti iz prejšnjega leta, povedala, da je otrok zahteven, povedala, da če se grdo obnaša, da ima od mene vso podporo za osamitev na stolu in prosila, naj ga opominja na obnašanje. Ampak ona ga mirne duše pusti rjovet na druge otroke in jih preganjat. A misliš, da je meni fajn, ko vidim, da ima moj otrok vlogo preganjevalca drugih otrok? Kaj lahko naredim, da tega v vrtcu, ko mene tam ni, ne dela? Ker z mano tega pač ne počne.

S takimi starši, kot jih ti opisuješ, se srečujemo tudi pri nas. Nekateri so taki popolnoma neupravičeno in cepijo dlako na sto delov tako da ti gre zraven že na smeh, marsikateri starš pa se pritoži tudi za kako stvar, ki v resnici ni potekala tako kot bi morala. Bi se po moje moral pritožiti še bolj konkretno.
Kot sem zgoraj zapisala, v prosveti niso vsi po defaultu za delo z otroki.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Problemi v vrtcu
20.6.2008 23:05:04   
Gina
POglej bumerang, jaz ti dam popolnoma prav v vsem, o čemer govoriš. Se strinjam. Edino česar ne razumem, je povezava med tvojo temo in njeno, bejbino.

MOrda sem jaz razumela narobe, ampak (popravi me bejba, če sem se kje kaj zlagala, prikrojila) bejba je v prvem postu napisala, da je vzg. predlagala sestanek, potem je mali zbolel, potem so šli na dopust, potem je bil po dolgem času spet v vrtcu in vzg je spet (logično, vmes jih ni bilo) predlagala sestanek. Bejba je hotela sestanek ta teden, ker potem moža ne bo, vzg pa je rekla, da ta teden težko, ker ima sklepam da seminar. Sklepam še to, da ji je bejba rekla, da kasneje pa tudi ne bo šlo naslednjih 11 dni, ker moža ni, saj ji je vzg. rekla nazaj, da jim očitno ni do sestanka, če je naslednji teden očitno brez moža ne bo - saj je to pomenilo naslednjih14 dni brez sestanka - mama noče sama priti. (kasneje si napisala, da si jo vsak dan spreševala - kdaj , če ste bili prej na dopustu, oz. je bil bolan, glih kar ti je pa rekla, da bi se pogovorila o otroku na sestanku, ko je nazaj prišel otrok, potem si pa ti rekla, da ne moreš, ker moža ne bo, ...saj je čist logično vse)Ker ni šlo drugače, ji je začela vzg na vratih pripovedovat, kot se pač na vratih pripoveduje. V bistvu je bil meni najbolj v oči vpijoč stavek, da je ena od njiju samo z njenim otrokom, druga pa z vsemi ostalimi. Ker delam dostikrat tudi 1. razredu, kjer učita dva človeka, vem kaj pomeni ta stavek. Mišljen je dobesedno. Vsaj pri nas. Zato sem sklepala, kar sem sklepala. Iz vsega skupaj nisem sklepala, da se vzg. izogiba sestanku, niti slučajno. Kdaj pa so imeli čas za dogovarjanje, kdaj sestanek bo? Očitno ga niso imeli. POtem so rekle, si napisala,d a si je  otrok sam kriv, da je bil ves pogrižen. Ogorčena sem sicer nad tako izjavo, ne razumem, kako jo lahko sploh kdo poda, ampak očitno ga imajo za nekoga, ki si "zasluži da požanje posledico". Zakaj bi ga imele za takega, če bi bil čist priden, prijazen....kaj lahko človeka vodi v tako izjavo, če ne res slaaabe izkušnje (to ni izgovor, nesposobne so se pogovarjat in razmišljajo čist čudno) Jaz ne mislim,d a bi se starš moral počutit krivega, če je otrok malce bolj problematičen, sploh ne, ker v resnici nimaš vpliva na to, al se ti bo rodil čist neproblematičen ali malo bolj naporen otrok. NImaš. Vendar sem čist zihr, da tam, kjer za takim otrokom stojijo trezni starši, da bo dolgoročno vse ok, tam kjer pa starši ne ravnajo pravilno, pa dolgoročno ne bo ok. Tudi iz njenega pisanja ne sklepam nič o vzgojiteljicah,  a so ok al ne.  Lahko pojma nimajo, pa ne znajo reševat situacije,  pojma nimam. Edino kar se mi zdi, da si ne bi kar tako brez veze izmislile. Da kakšna osnova pa že mora biti. In ja, lažje je otroka v vrtcu usmerjat, če je enako usmerjan doma. Če pa se mu doma npr. dovoli, da dela reči, ki se jih v vrtcu ne sme, pa je seveda mnogo težje. Seveda mora biti zelo težko, če vzg. ne znajo s tvojim otrokom. IN ja, seveda ga ne moreš pri dveh letih "od doma upravljat na daljvo". Še pri 14. ga ne moreš. Lahko ap delaš na tem, da mu privzgajaš reči, ki so ok in fajn. In pri napornem otroku moraš še toliko več energije vložiti v isto reč, kot pri nekem čist nenapornem otroku, da dosežeš samo pol kot bi sicer. Ampak teh pol je že ogromno.

Ja, bumerang, ena najtežjih reči pa je, če mu doma ne dovoliš, v vrtcu mu pa, se strinjam. Samo tukaj midve ne veva, kakšna je resnica. Morda imaš prav, mu v vrtcu vse dovolijo, ap pritiskajo na starše, samo jaz poznam mnogo več primerov, ko vzg hočejo kaj tudi sami storit, pa morda ne najdejo pravega načina ali pa zgolj pomoči pri starših. Pa še nečesase moramo zavedat. Otrok, ki je malce bolj naporen, bo našel v življenju mnogo manj vzg., učiteljev, ki mu bodo pisani na kožo, ker vsak do njih ne bo našel načina, kako z njim funkcionirat. Vsaj pri nas je tako. Ta velik je lahko v karšnemkoli razredu, še tolk problematičnem, z ne vem kašnimi totalnimi ekstremi v razredu, vedno se bo imel fajn in z vsemi se bo imel fajn, naša ta mala bejba pa se bo imela fajn samo pod takimi in takimi pogoji. Tako je, najboljše je sprejet to dejstvo, se trudit z otrokom v pravi smeri in upat, da bo naletel na dovolj ljudi, ki bodo spodbudno in fajn vplivali nanj. Tako jaz na to gledam.


< Sporočilo je popravil Gina -- 20.6.2008 23:06:14 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Problemi v vrtcu
21.6.2008 9:06:54   
bumerang
Vidiš, Gina, tako pač deluje ta forum.
Vsak prebere in vidi stvari po svoje. Vzame tisti del, ki se nanj nanaša, in reagira. Tako in drugače.
Jaz sem, nasprotno od tebe, razumela, da je vzgojiteljica sicer rekla, da se morajo dobiti ampak za to srečanje ni pokazala pretiranega interesa. Je samo kritizirala med vrati. Rekla sicer, da bi rada govorila s starši, vendar nič naredila za to. Vmes se je zgodilo soslednje dogodkov, ki je družini preprečevala stike z vrtcem, in ko je mama n-tič slišala kritike na svojega otroka in je rekla, zdaj pa pridem kadarkoli, je vzgojiteljica ugotovila, da pred septembrom pa res ne more.
Verjamem, da ima vzgojiteljica, sploh zdaj konec leta, veliko obveznosti ampak ne mi rečt, da kdorkoli, ki dela v prosveti, nima v enem tednu pol ure časa, da se s staršem dobi. Nima vsak dan seminarja. Pa tudi če bi ga imela. Če ji je v interesu, da stvar reši, potem naj tudi predividi čas za sprejem starša. Ki ga ima, če ga želi imeti.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Problemi v vrtcu
21.6.2008 13:31:45   
lenika
Jaz bom rekla samo to, kar sem že nekaj krat ponovila. Večino problemov se da rešit v sodelovanju z učiteljico ali vzgojiteljico in ne  z negativno nastrojenostjo proti njej in iskanju njenih napak v opravičilo otrokovega obnašanja.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Problemi v vrtcu
21.6.2008 15:32:49   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Vidiš, Gina, tako pač deluje ta forum.
Vsak prebere in vidi stvari po svoje. Vzame tisti del, ki se nanj nanaša, in reagira. Tako in drugače.
Jaz sem, nasprotno od tebe, razumela, da je vzgojiteljica sicer rekla, da se morajo dobiti ampak za to srečanje ni pokazala pretiranega interesa. Je samo kritizirala med vrati. Rekla sicer, da bi rada govorila s starši, vendar nič naredila za to. Vmes se je zgodilo soslednje dogodkov, ki je družini preprečevala stike z vrtcem, in ko je mama n-tič slišala kritike na svojega otroka in je rekla, zdaj pa pridem kadarkoli, je vzgojiteljica ugotovila, da pred septembrom pa res ne more.
Verjamem, da ima vzgojiteljica, sploh zdaj konec leta, veliko obveznosti ampak ne mi rečt, da kdorkoli, ki dela v prosveti, nima v enem tednu pol ure časa, da se s staršem dobi. Nima vsak dan seminarja. Pa tudi če bi ga imela. Če ji je v interesu, da stvar reši, potem naj tudi predividi čas za sprejem starša. Ki ga ima, če ga želi imeti.


Ja, se strinjam, da vsak po svoje prebere. Sem šla še enkrat brat. POglej, povsod piše enako, en sam del ne štima:
1. vzg. jim je rekla, da je otrok živahen, da bo treba imet sestanek.
2. otrok je zbolel + imeli so dopust, sestanka zaradi družinske odsotnosti seveda ni moglo biti
3. otrok je prišel in v torek je vprašala, če je kaj boljše
4. v torek je vzg rekla, da tako hitro ne more biti boljše, se prai otrok ni bil še par dni v vrtcu, saj tudi piše o tem, da je šla po dolgem času ponj, se pravi po dopustu, vzg. je rekla, da ta teden, se pravi v sre, čet, pet ne more, ker ima seminar (to je čist možno, ne vem zakaj bi se zlagala), da pa bi naslednji teden se rada zmenila za sestanek
5. bejba je rekla da naslednji teden ne more, ker moža ni.
6. vzg je sklepala, da jih potem še dolgo ne bo in je rekla, vzg. namreč, da jim potem očitno ni do sestanka - jaz bi si mislila enako, da nočejo sodelovat, da jim ni tolk važno
7. edini dan, ko bi lahko ona vzg spet prosila za sestanek bi bila sreda, vendar je v sredo mož že šel do nje domov, torej je niso prosili in prosili za sestanek, tukaj je bejba malo pretiravala v zanosu, saj nam je o tem vendar sproti poročala, kako je to potekalo

Na podlagi sledečega sklepam, da je vzg. bilo do sestanka in da ni bila indiferentna. No ja, lahko pa se motim

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Problemi v vrtcu
21.6.2008 15:59:32   
bumerang
Ja, po barvi sva tam tam, odtenek je malo različen. user posted image
Veš kaj, zaključiva tako, da je bilo vsekakor neprimerno, da so šli k vzgojiteljici na dom. user posted image


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Problemi v vrtcu
21.6.2008 16:31:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ja, po barvi sva tam tam, odtenek je malo različen. user posted image
Veš kaj, zaključiva tako, da je bilo vsekakor neprimerno, da so šli k vzgojiteljici na dom. user posted image



Se strinjam!user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Problemi v vrtcu
21.6.2008 23:34:05   
atanja
Men je rekla da je nevzdržen ker je pri malici 5 minut preden sem ga prišla iskat ploskal po MIZi in potem celo skupino za sabo potegnu da so vsi to delal. In da je to kriva moja mami ker mu preveč pusti-ker sem ji že omenila da je najbrž razvajen sam da se ga da zamotit...

zdaj pa so študentke v skupini ni nobenih problemov. ful ga pohvaljo res pa da se skoz z njimi igrajo...




Men vzgojitelca ki reče da je otrok tako nevzdržen preden poskuša najti kako rešitev skupaj starši ali pa da vsaj vpraša o kaki situaciji da bi razmela , za v računovodstvo ne pa v vrtec.
PA nimam proti da ga kregajo če ni priden ali pa da ga mal pustijo da se ohladi in mu ne dajo vseh stvari takoj. Tudi pi uvajanju sem rekla da vem da bo jokal in da vem da ga ne morjo ujčkat..ŠE dobr da je ni več...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 0:39:37   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
vendar ne verjamem, da bi si nekdo kar izmislil,d a otrok nekaj počne, česar ne, al da bi tako zelo močno pretiraval pri vsem skup, da mu ne bi bilo pri tem za zaupat.

Meni se pa zdi, da ti delaš v takem okolju in s takim zanosom, da sploh ne moreš verjeti, da kdo tako slabo opravlja svoje delo. Kratko malo se v to ne moreš vživeti. Ampak je možno. Na žalost celo zelo verjetno. Tudi sama doživljam take osebke vsakodnevno.
Se mi pa zdi, da sta obe strani tukaj narobe ravnali. Vzgojiteljičin pristop vsekakor ni bil pravi. To, da so šli k njej na dom, pa se mi zdi nedopustno.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 10:52:58   
frutka_
...in spet smo prišli do zakjljučka, da se plevel najde povsod.user posted image  Sama pa bi morda dodala le še to, da je rožic več od plevela. user posted image
Večina, ki jih dela z otroki, se je za poklic odločila iz veselja do dela z otroki. Z večino se da normalno pogovorit. In v prvi vrsti se mi zdi najboljše, da se težave rešujejo na ravni vrtca in ne forumu.Zaradi odtenkov.user posted image  Najprej v oddelku, morda tudi s svetovalnim delavcem. V glavnem pa se z lepo besedo težave uredijo pozitivno za obe strani.

Srečno!user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 13:28:51   
Alfabeta
Nisem brala vsega, ker eni posti so res to much dolgiuser posted image , komentirala bom pa vseeno.

Pri nas v vrtcu je sin letos dobil tako skupino, da je joj. Vedno sem poslušala, vsako leto, kako je priden, razumen, da ne dela razlik, da se dobro razume s sovrtičkarji, da ni pretepač, da ponavadi on rešuje spore med dvema,....

No, letos pa sem od njega poslušala kako se ves čas samo tepejo, pa enega G.imajo in kako ta ščipa, pa praska, pa grize, pa pretepa vse po vrsti.... jaz sem bila povsem zgrožena, ker sem mislila da se je tudi naš začel pretepati. In vprašam vzgojiteljico na prvih govorilnih kaj je sedaj to, če je to res in mi pove, da se naš umakne, da sicer 2 lepo reče, temu G. da naj neha, tretjič pa ga mahne nazaj (s čimer se strinjam, da ne bo pomote, ker lepo prej opozori!). Da pa je mamici od tega G.povedala kaj "njen sonček" počne pa ni hotela sprejeti tega, ker da doma je pa tako priden, da je sicer živahen, ampak da bi se pretepal?!?! To pa ne! Poleg tega pa je še nikakor ni mogla dobiti za govorilne.

Samo toliko v razmislek, da otroci lahko kažejo kar nekaj obrazov. Doma sta samo dva, ali eden, v vrtcu pa jih je več. Včasih je boj za prevlado, včasih pa kaj banalnega.

Poleg tega pa se strinjam z Mič in Rubin

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 20:35:16   
Bejba
Naj tokrat še enkrat pojasnim sosledje dogodkov GINA. Če si že tolikokrat brala, preberi še enkrat, bolj pozorno.
Torej: opozorjeni smo bili tik predno je mali zbolel (še isti dan se je mož poskušal dogovoriti za sestanek, vendar je bil odgovor se bomo že dogovorili), potem je bil doma zaradi bolezni, nato smo šli takoj na dopust. Ker je bil na dopustu resnično priden sem jo ob prvi priliki, ko sem jo videla (ko sem prišla po malega v vrtec) vprašala, če smo se kaj poboljšali. Iz tega je potem prišlo do "pogovora med vrati". Takrat sem jo prosila za sestanek tisti teden, pa je rekla, da imata vsako popoldne seminarje. Nikjer nisem napisala, da si je to izmislila (zakaj bi si user posted image ). Poleg tega pa je ONA ZAHTEVALA SESTANEK, KJER NAJ BI BILI PRISOTNI VSI ŠTIRJE: ONA, POMOČNICA, JAZ IN MOŽ. Zato sem jo jaz večkrat opozorila, da bi bil sestanek možen ta teden, ker potem moža ni 11 dni. Tako, da se jaz nisem izmikala sestanku, hotela sem samo zadovoljiti "njene" zahteve oz. želje v zvezi s sestankom.

Poleg tega, GINA ŠE ENKRAT. Kje v postu si prebrala, da sem napisala, da bi si vzgojiteljica vse izmislila oz, da bi lagala??????? To venomer ponavljaš. Jas sem pisala zgolj o pretiravanju!!!!!

In NIKJER nisem napisala, da moj otrok ni živ. Moj otrok je živ, poln energije in to mi je kristalno jasno, saj sem njegova mama, ki je vsak dan z njim. Vendar pa je problem v tem, ker vzgojiteljica od naju pričakuje, da rešujeva stvari, ki se dogajajo v vrtcu. Ugotovili smo namreč, da dela v vrtcu stvari, ki jih doma nikoli ne. Torej je njena naloga kako mu bo v vrtcu postavila meje glede teh stvari.

Poleg tega pa moram poudarit še to, da je vzgojiteljica tik pred penzijo (cca. 2 leti) ter da ima prvič po cca. 13 letih jaslične otročke, prej je imela vedno višje starostne skupine. Torej je treba v zakup vzeti tudi to, da njena toleranca ni več to kar je bila.

Problem je bil v načinu in obnašanju vzgojiteljice do naju. To je pripeljalo do tam kot je.

Bumerang, res je, ti si pravilno razumela pomen mojih postov user posted image .

LP

< Sporočilo je popravil Bejba -- 22.6.2008 20:50:23 >


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 20:43:24   
Bejba
Naj dodam še to. Vzgojiteljico starši vidimo zelo, zelo redko zaradi njenega delovnega časa, ki se začne kasneje kot otrok pride v vrtec in konča predno gre otrok iz vrtca (vsaj pri mojem je tako, ki je tam v naslabšem primeru, to je če ga mož ne more iti prej iskat, od 6.30 do 15.45). Otroka v vrtcu oddam čisto eni x vzojiteljici ali pomočnici, ko ga pridemo iskat je ponavadi spet neka tretja tam. Kar mi tudi ni jasno in me moti, a to je spet druga pesem.


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 20:58:48   
sašaš
Samo tole bi tukaj napisala, ker sem prebrala prvi post in pa zadnja dva, vmes skoraj nič, ker se je nabralo materiala za cel roman.

Ta vzgojiteljica ni tik pred penzijo, nima niti 50 let. In ni res, da je po 13 letih v jaslični skupini - s prejšnjo skupino je bila od jasli do šole, z eno skupino nazaj ravno tako. Se pravi je to njena 3. jaslična skupina v 13 letih.

Samo to. Lp

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 22:20:51   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: sašaš
Ta vzgojiteljica ni tik pred penzijo, nima niti 50 let. In ni res, da je po 13 letih v jaslični skupini - s prejšnjo skupino je bila od jasli do šole, z eno skupino nazaj ravno tako. Se pravi je to njena 3. jaslična skupina v 13 letih.

Samo to. Lp


Ja inuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Problemi v vrtcu
22.6.2008 22:49:15   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

IZVIRNO SPOROČILO: sašaš
Ta vzgojiteljica ni tik pred penzijo, nima niti 50 let. In ni res, da je po 13 letih v jaslični skupini - s prejšnjo skupino je bila od jasli do šole, z eno skupino nazaj ravno tako. Se pravi je to njena 3. jaslična skupina v 13 letih.

Samo to. Lp


Ja inuser posted image


Hoče reči, da pretirava.

Jaz še vedno ne vem bejba, kje sem se zmotila. Časovno točno sem ti napisala - enako si napisala zdajle ti. Ni razlike, tudi če kričiš.
Nikjer nisem napisal zgolj besede laže, vedno je bila v kombinaciji s pretiravanjem, kajti pretiravanje je na nek način laž, ni nujno resnično. Tako kot tale vzg. nima 50 let, je reči, da je tik pred penzijo zgolj pretiravanje in posledično laž, nenamerna najbrž, ampak je. Pa to, da rečeš, da si jo prosila in prosila, ko je nisi imela kdaj, je to pretiravanje in v bistvu ne-prav-resnica. Mah brez veze, meni je čisto vseeno. Če do zdaj nisi razumela, če se ti zdi, da te napadam, namesto da bi se zamislila, potem je brez smisla, bom nehala. Najboljše da rečemo, da je vzgojiteljica nesposobna, pa da bi morala znati vse otroke motivirat boljše kot vse mame skupaj, pa da je itak čist zanič in naj gre v računovodstvo delat.

Je pa tako, pravica izkazica - če je otrok živ, oz. saj živ ni prava beseda - živahen je lahko zelo vljuden in pozoren in ljubezniv otrok, ki spoštuje druge ljudi, ki ga pač vse sorte zanima,- če je nevzgojen- bo itak vseskozi za vami hodilo, pa s katerokoli vzgojiteljico ali učiteljico že, na koncu bo udarilo pa na vas, saj učiteljic ne bo več, bo samo še otrok v taki obliki kot bo postal. Če pa ni nevzgojen, pa itak nikdar več ne boste imeli težav, je tole zgolj nesrečni slučaj ene nesposobne osebe. Tko to je. Srečno!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Problemi v vrtcu
23.6.2008 7:14:34   
Bejba
IZVIRNO SPOROČILO: sašaš

Samo tole bi tukaj napisala, ker sem prebrala prvi post in pa zadnja dva, vmes skoraj nič, ker se je nabralo materiala za cel roman.

Ta vzgojiteljica ni tik pred penzijo, nima niti 50 let. In ni res, da je po 13 letih v jaslični skupini - s prejšnjo skupino je bila od jasli do šole, z eno skupino nazaj ravno tako. Se pravi je to njena 3. jaslična skupina v 13 letih.

Samo to. Lp


Se opravičujem, če tole ne drži, ampak to je bilo rečeno iz njenih ust, sem pa napisala cca. 13 let, ker nisem bila čisto sigurna za leta. To je bilo omenjeno namreč tudi v pogovoru z mojim možem.

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Problemi v vrtcu
23.6.2008 7:18:59   
Bejba
Za konec bom samo napisla, da je tole šlo čez vse tisto kar sem jaz v bistvu v prvem postu želela.

Nikjer nisem napisla, da je vzgojiteljica slaba, ker do sedaj tega občutka nisem imela. Zmotilo me je njeno podajanje informacij in zato sem pač dobila dvome, ki bi jih marsikateri starš. Tukaj bom zaključila, ker nima smisla nadaljevati.

In v bodoče vem, da bom forum na RR zgolj še čekirala in se smejala nestrpnim odgovorom.

Hvala pa vsem, ki ste me razumele user posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Problemi v vrtcu
23.6.2008 7:21:21   
Bejba
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ni razlike, tudi če kričiš.



Velike črke niso bile mišljene kot kričanje, ampak poudarek pomembnega in nejasnega. Tako, da se opravičujem, če si mislila, da se derem nate.

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Problemi v vrtcu
23.6.2008 7:38:57   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Je pa tako, pravica izkazica - če je otrok živ, oz. saj živ ni prava beseda - živahen je lahko zelo vljuden in pozoren in ljubezniv otrok, ki spoštuje druge ljudi, ki ga pač vse sorte zanima,- če je nevzgojen- bo itak vseskozi za vami hodilo, pa s katerokoli vzgojiteljico ali učiteljico že, na koncu bo udarilo pa na vas, saj učiteljic ne bo več, bo samo še otrok v taki obliki kot bo postal. Če pa ni nevzgojen, pa itak nikdar več ne boste imeli težav, je tole zgolj nesrečni slučaj ene nesposobne osebe. Tko to je. Srečno!
 

jaz sem pa prebrala vse, od prvega do zadnjega posta. In želela napisati nekaj podobnega, kot je citirano, tako da bom zadevo samo še podpisala, če smem, Gina.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Problemi v vrtcu
23.6.2008 13:49:14   
Rubin.
Je enkrat ena pisala, da ne verjame, da je še kje v Sloveniji vrtec, kjer ne zaklepajo vrat. V našem vrata niso nikoli zaklenjena. Ne samo, da so vrata vedno odklenjena, otroke sem, ko sem prišla v času po kosilu po sina, velikokrat v igralnici dobila same, dvoriščna vrata (obojna) pa na široko odprta. Kar nekajkrat sem dobila otroke za vrtcem (pri odprtih dvoriščnih vratih), vzgojiteljice pa pred vrtcem. Kar nekajkrat sem imela priložnost slišat, kako se z otroki pogovarjajo, jih nadirajo in zmerjajo. Napišem konkretne besede?


Pa nisi nič ukrepala, kar mirno si odšla domov?user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Problemi v vrtcu
23.6.2008 14:00:25   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Je enkrat ena pisala, da ne verjame, da je še kje v Sloveniji vrtec, kjer ne zaklepajo vrat. V našem vrata niso nikoli zaklenjena. Ne samo, da so vrata vedno odklenjena, otroke sem, ko sem prišla v času po kosilu po sina, velikokrat v igralnici dobila same, dvoriščna vrata (obojna) pa na široko odprta. Kar nekajkrat sem dobila otroke za vrtcem (pri odprtih dvoriščnih vratih), vzgojiteljice pa pred vrtcem. Kar nekajkrat sem imela priložnost slišat, kako se z otroki pogovarjajo, jih nadirajo in zmerjajo. Napišem konkretne besede?


Pa nisi nič ukrepala, kar mirno si odšla domov?user posted image


To se tudi jaz sprašujem.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Problemi v vrtcu
23.6.2008 14:15:05   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba
Moj otrok NE SME tepsti, porivati, cukati in ostale stvari, ki sodijo zraven. Ko se z bratcem začneta prerekati in prerivati se VEDNO o tem pogovorimo in razjasnimo stvari, kaj je prav in kaj ne. VEDNO se morata en drugemu opravičit (pač tisti, ki je začel z zadevo) in VEDNO je na koncu zaključek RAD TE IMAM.


Samo še tole, bejba. Tole se mi namreč ne zdi prav v redu, čeprav mogoče narobe razumem.

V glavnem, če je človek (pa tudi, če je to šele človeček) na nekoga jezen, potem ni fajn, da ga prisiliš, da mu mora reči RAD TE IMAM. Ker jeza in ljubezen sta čustvi, ki v enem trenutku ne gresta skupaj.
Najbrž je prav, da se otroka po incidentu eden drugemu opravičita, ampak da pa vztrajaš pri tem, da si pa po tem, ko sta jezna eden na drugega, rečeta, da se imata rada, pa po moje ni prav. Ker se takrat dejansko nimata rada.
To, kar takrat čutita eden do drugega, definitivno ni ljubezen. Da ne bi prišlo do kakšne zmede v malih gavah.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?