|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 8:47:26   
neboglasnica
petra1984: ne si do konca stisnit

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 8:57:11   
neboglasnica
MASTITIS

Presneto dobro vem kaj je to, saj sem ga »dobila« pri prvi hčeri trikrat, pri drugi pa petkrat. Vsakokrat so mi v P govorili, da naj si po vsakem obroku stisnem, izbrizgam do konca dojko… In jaz sem ta navodila vestno izpolnjevala in pokasirala omenjeno težavo. Enkrat je bilo tako hudo, da vročina kljub antibiotikom ni in ni padla. G je svetoval, da naj najdem nekoga, ki bi ta čep potegnil ven. Mož, ki sicer ne prenese nič mlečnega, se je žrtvoval in potegnil iz moje dojke ogromen čep, po katerem mi je vročina padla tik tak. Pri drugi so me celo sprejeli nazaj v P. Skratka, cel čas bedarije. Meni ni pomagal ne vroč tuš, ne kapljice S… za v nos, ničesar.. Zdaj, pri tretjem mi je pa sestra v P svetovala, da naj podojim na eni dojki, na drugi pa pustim, da steče malo ven, kolikor steče, je dobro. Toliko, da sprostiš pritisk mleka. Tako, da smo že skoraj štiri tedne stari in jaz, trkam, brez mastitisa. Moje dojenje poteka takole: ga pristavim npr. na levo dojko, na desno si položim tetra plenico. Medtem ko mali vleče, se tam izceja mleko. Ko mali vmes zaspi, ga previjem in se dojiva še na isti dojki. Plenica na desni je ponavadi mokra. Ko konča s hranjenjem, iz dojke NE iztiskam ostalega mleka, ampak si nadenem modrček. Na začetku je bilo malce krize, takrat sem stopila pred dojenjem tudi pod tuš in smo speljali.   Pa vso srečo!!!

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
   [Brisano sporočilo]
30.7.2008 9:05:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3603
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 9:47:27   
Inigo
ok, mojcek1! sporoči kako bo. mi držimo pesti!!!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3604
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 11:38:50   
CAC
Pozdravljene punce-mamice!

Po dolgem času sem vas prišla malo pogledat in vidim, da ste večinoma že vse rodile- čestitke vsem user posted image

Meni so premaknili rok na 30.7., ampak tudi danes se nič ne dogaja user posted image  Ponoči me je sicer nekaj šraufalo oz. sem imela občutek, da me lovi krč na vsake toliko časa, pa je očitno bil lažni alarm. Naš tamali zgleda da noče ven, da mu je preveč dobro, saj se še kar premika, pravkar se je malo zganil....
Drugače me pa spodaj že 2 dni tako boli, da si komaj vsedem in komaj sedim, na stolu pa se sploh ne morem kaj dosti obračat saj me zelo boli. A to pomeni, da mi tako dol pritiska ali kaj? Tu in tam me tudi malo zašraufa. Ne vem, a bi šla prej na pregled ali naj počakam do petka, ko grem na UZ, da vidijo, kako je z plodovnico. Bojim se, da sploh ne bom vedela, kdaj bodo popadki in kakšen občutek to jeuser posted image , saj bo to moj prvi porod.

Blagor vam, ki ste se rešile. Jaz komaj čakam,da vidim svojega malega žabeca,  pa nič user posted image .

Vidim, da tudi Mojcek1 še tako kot jaz čaka na svoj trenutek.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 11:58:18   
jocika
ne najdem več veliko časa, ampak iskreno čestitam tistim, ki ste ta čas rodile, ko nisem čvekala z vami. Zdaj vas najbrž ni več veliko 2v1.
Prosila bi za nasvet mamic. Naša pupa bi bla skoz in skoz na zizi. Hvala bogu vsaj ponoči po 3 ure spi. Skoz sem bila tudi proti dudi, danes mi je pa blo zadost in sem ji jo ponudila - pa je noče. Ziza, pa pikauser posted image
Vse lepo in prav, ful sem si želela dojit in sem presrečna, da nama je ratal. Napredujema ful lepo. Predvčerajšnjim je bila stara 14 dni in jo je patronažna tehtala in je pridobila 400g - porodno težo sva si pa že v P povrnili. Problem je v tem - podojim, se ji že zaleti, tolk se naje, potem podreva kupčka, pol polije, po možnosti jo še malo zvija, se vmes pokaka, pol je pa že tko razdražena, da hoče spet jest in se greva jovo na novo po istem vrstnem redu. Včasih ne vem, kam da tolk - apetit po atiju očitnouser posted image user posted image user posted image
A ma še ktera tako dilemo?user posted image

_____________________________

Patricija je sonček, ki nama je polepšal svet...

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 12:00:43   
glugluglu
cac, ko bodo pravi popadki, boš vedela, pri prvem porodu pa dostikrat zamuja vse skupaj, no želim ti, da gre čimbolj naravno, brez umetnih sprožitev, ampak tudi to se preživi.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
   [Brisano sporočilo]
30.7.2008 12:04:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jocika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3608
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 12:22:44   
neboglasnica
POPULIS, VSE MINE, PA BO TUDI TOLE. mENE VSAKE TOLIKO ČASA LEVA ROKA BOLI TAKO HUDO, DA SE MOREM OPS Staša držat, čez dva tri dni mine.


Danes sem prvič spala nekaj časa na boku in evo, leva dojka se hoče vneti, me boli k pes.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 12:32:18   
lidija***
Auroraa hvala za povezavo!!

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 3610
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 13:02:58   
Muklla
Večina vas govori o dojenju, pa kako cartate, meni se pa že malo rola, ker se noče in noče zgodilti. Danes imam PDP, pa nč posebnega, razen krčev, ki me matrajo že dober teden. Pa šment, da tale naša biba vstraja noter. Pa se mi zdi, da so se popodki začeli, si že zapisujem, pa nč.

Sej bo. Še noben ni not ostal, a ne? Želim vam prijetne urice s sončki, tiste, ki nas pa to še čaka, da nam čimprej mine!

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 3611
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 13:19:10   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: Muklla

Večina vas govori o dojenju, pa kako cartate, meni se pa že malo rola, ker se noče in noče zgodilti. Danes imam PDP, pa nč posebnega, razen krčev, ki me matrajo že dober teden. Pa šment, da tale naša biba vstraja noter. Pa se mi zdi, da so se popodki začeli, si že zapisujem, pa nč.

Sej bo. Še noben ni not ostal, a ne? Želim vam prijetne urice s sončki, tiste, ki nas pa to še čaka, da nam čimprej mine!


Muklla, te čisto razumem ... jaz sem imela PDP včeraj, malček pa še kar vztraja notri in se mu ne ljubi nikamor, zgleda. Po malem tudi mene stalno ščipa, ampak zgodi se pa nič konkretnega. Očitno bova morali še en mal počakati ... ampak v tej vročini tole ni za nikamor user posted image


_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu Muklla)
Neposredna povezava do sporočila: 3612
   Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 13:26:35   
dzanika
Hm, kaj pa na tole pravite?

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/rodila-18-otroka-2.html

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 3613
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 14:21:32   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: petra1984

Evo mene, čist razstavljena - tale mastitis ubija!!
Sem šla včeraj k zdravniku, ker vročina ni in ni padla (39,6) pa mi je dal antibiotike pa za vročino zbijat! ko tablete primejo je znosno, ko pa popustijo pa vročino spet pošiba v višave!!user posted image user posted image Tko da dobr da je moj še na porodniški, da ga ima on, meni ga pa samo na dojenje in crkljanje prinese!!user posted image user posted image

Imam eno vprašanje za vse, ki ste mastitis prebolele - je tudi vam dr reku, da si morate joško stiskat do konca ko dete neha papcat? Men je to mal čudn, sploh zdej, ko še nimamo ritma (včasih je na 1,5 h, kdaj pa na 2-3).

Flowre in rovarki ... ČESTITKE!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image



Petra, ti kar par dni jemlji še lekadol proti vročini, sicer se ti bo zmešalo.user posted image
Priporočam ti, da sploh zdej, ko imaš moža doma, pred dojenjem šibaš pod topel tuš, masiraš dojke, potem jih lahko še malo s toplimi obkladki obložiš in podojiš.  Jaz osebno nisem nič stiskala, ker prve tri dni sem imela dojko tako napeto in trdo, da niti ni nič ven priteklo s črpalko. Potem, ko je pa vročina minila in antibiotik prijel, je bil pa naval mleka. user posted image user posted image Potem sem pa tudi malo počrpala, ampak res malo, samo toliko, da sem zdržala od dojenja do dojenja.

Prve tri dni je noro, potem pa grem skoz na boljše. Pazi, da te ne ujame kakšen prepih!!
Pa še nekaj...glede vozličkov...jaz nisem nikoli zatipala nobenih bulic in nič, ampak enostavno samo bolečina, vročina in antibiotiki so bili tukaj. Tako da...

Punce, čuvat se mastitisev in dojit po pameti. Ne si stiskat na zalogo, ker to pomeni samo stalno delanje mleka in si potem ujet v začaran krog.

Pa še eno vprašanje: kako ste se odločile glede kontracepcije po porodu?

(odgovor članu petra1984)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 14:26:08   
Blacky30
O kontracepciji še nisem razmišljala, verjetno ne bom imela nič. Vložkov in mirene ne morem imet, ker imam skozi vnetja, kondom je brezveze, tabletke pa mi zmanjšujejo spolno slo na nulo. Bomo pazili.user posted image  Pa kaj te vem, še mi sex sploh na pamet ne pride.user posted image

Moram povedati, da je naša žabica včeraj dobila ceka oz. klopa. Nama je obema zvečer kar zakuhalo, ko sva ugotovila, kaj ima pri ziziki. Ubogica! Je bil sicer ful majhen in je šel takoj ven, samo vseeno....strah ostaja.user posted image

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 14:29:40   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: lex

zabica kako vam gre?



A če rečem, da je tudi pri nas noro, mi boš verjela? user posted image
No, za razliko od tebe, sem imela jaz še CR, tako da še nič ne dvigujem, ne hodim sama na sprehod in imam stalno pomoč. Ah, ja... meša se mi včasih...ampak mogoče je pa to samo od vročine.

Zdej bom začela oba sama mirkat, tavečjega dvigovat in hodit an sprehode. To bo pa spet nov šok, ampak bom zmogla. Tega me ni strah, samo da so bolečine od CR in mastitisa mimo.

Sicer pa...tavelik še ne hodi, se pa uči hodit po stopnicah. Ma kaj uči, sam pride v drugo nadstropje. Je povsod, na tleh vse najde in poje, vsak teden dobi kakšen nov zob, tko da imamo neprespanih noči za izvoz.
Oči je super, pomaga kadar more, ker tudi mi še par stvari zraven delamo, preurejamo, itd.

Vesela sem, da je vsaj tamal priden, da vsaj 2 uri an dan prespi in je res živahen otrok. Tako sem se naučila kuhati in pospravljati z eno roko, spati več kot 4 ure je pa tudi zame že prava potrata časa.

Ampak verjamem, da bo kmalu vse še lepše in napornejše. <<bomo že... sicer pa že razmišljam o tretjem user posted image user posted image user posted image user posted image če verjameš...najprej ne ta dva shodita user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3616
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 14:32:12   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: dzanika

Hm, kaj pa na tole pravite?

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/rodila-18-otroka-2.html



Pri mojmu dedku jih je bilo osemnajst...nekaj jih je sicer umrlo, ampak vsa čast prababici. user posted image

To je potem pomenilo,da je imel oči več kot 50 bratrancev in sestričen...si predstavljate. user posted image

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 3617
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 14:49:47   
sasi13
zabica26 sm mela jz isto kot ti CR in še mastitis sm fasala, edina sreča da moj obvlada in da je mel vse pod kontrolo ker jz nisem mogla nič razen otroka nahranit. jz tud dolgo nisem nič dvigovala edino na sprehod sem šla.
jz sem imela dans poporodni pregled in sem se odločla za tablete, zdej še pa sam teto iz krvavca čakam da jih lahko začnem jemat.


_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3618
   [Brisano sporočilo]
30.7.2008 15:03:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3619
   [Brisano sporočilo]
30.7.2008 15:29:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3620
   [Brisano sporočilo]
30.7.2008 15:34:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3621
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 15:38:12   
lidija***
HD tole mal prečekiraj, jaz dojim, pa pazim, da jem čimbolj zdravo!!
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4543920[/quote]
Upam, da bo delalo.

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 15:43:48   
glugluglu
Blacky, glede kontracepcije sva pa čisto na istemuser posted image glede vsega, jaz sem pa mislila, da tabletke samo meni znižujejo libido, ko sem to ugotovila me je še ginekologinja debelo gledala in me spraševala, če sem ziher, da ni kakšen stres vzrok.

Ampak zdaj bi se pa res morala zaščititi, ker mene moj user posted image straši s 4user posted image . Se kao heca, ja, ja, meni pa to trenutno ni nobena šala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 16:09:32   
nanka
Včeraj sem tamali pripravila Novalec, ker je bila vsake pol ure priklopljena in je kar jokala. Ob 21 sem ji pripravila in je po dojnju popila 120 ml. Tako da sem ugotovila da mi zvečer zmanjka in tamala vleče na pol ure in ji bom kar vsak večer pripravila dodatek. Ob 24 se je pa zopet lepo dojila in do jutra še enkrat.

Kontracepcija- bom vzela mireno, ker sem zaključila s porodi.

Hrana- počasi sem začela že vse jesti,vsak dan pri kosilu pojem štir žlice zelja v solati, paradajz sem tudi že jedla, čebuli prepraženi se pa sploh nisem izogibala. Aja pa hamburger in pizzo sem tudi že jedla, pa mešano mleto meso jem že od začetka. Nimam občutka da bi tamali kaj škodilo.Lubenico jem že 14 dni, ostalega sadja pa še nisem probala, ampak ga tako ali tako ne jem preveč.


< Sporočilo je popravil nanka -- 30.7.2008 16:11:32 >

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
   RE: Julijke 2008 IV. del
30.7.2008 16:10:04   
nanka
A lunica se ni še nobeni oglasila, me resno skrbi kaj je z Lukatom?

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?