|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 14:25:10   
sasi13
sej moja dva tud zvija, zato pa sm sam z eno kapljico začela in to zjutraj, je rekla zdravnica da bi nej dala dvakrat po dve kapljice zjutri in zvečer - pa to bi ju ja raztrgalo. najbolj smešno je da piše v navodil da po kapljicah ni krčev user posted image pa ni nič narobe ko mu nisi več kapljic dala? a pa obstaja kaj podobnega?

_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 14:34:18   
Blacky30
Ojej, Juno, revica, kaj si morala pa ti prestati!?!? Hudo mi je zate, res. Hvala bogu, da imaš takega zlatega moža, da zna sam poskrbeti za vse, ti pa le počivaj in se spravi k sebi.
Pa kaj so nore, 19 ljudi v eni sobici!?!?!? Tega jaz res nisem imela. Sva bili samo 2 v sobi, jaz sem imela max. 2 osebi, pa ona 2, tak da je bilo vzdržno. To pa so malo zmešane babnice. Normalno,da so privlekli bacile noter. Še dobro, da Črt ni nič staknil od tega.
Ko boš pri močeh, pa nam le napiši svojo porodno zgodbo. Trenutno si edina, ki je rodila s CR, predvidevam, da urgentnim.

Drži se!user posted image

Pa hvala za lepe želje.user posted image

Sasi13, potem mu nisem več dajala teh kapljic, pa tudi narobe ni nič. Neka zamenjava teh pa je res menda nek D3 al kaj so se punce tu gor večkrat pogovarjale, nisem sigurna.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 14:35:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sasi13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2053
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 14:41:11   
najsi
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Najsi, super novička, se ful veselim z vami!!!!! Zdaj pa le opiši svojo porodno zgodbo, ko so skrbi šle!user posted image



Moja porodna zgodba blacy je pa takana izi, da bi šla še kr enkrat rodit user posted image

V glavnem,
jst sm šla v porodnišnico še brez popadkov, pač v dogovoru z mojim ginekologom,ker je bil pač dežurn na praznik in ker je po ultrazvoku videl, da je naš pob že kr težek. Je reku, da ne bomo čakali da bom čez rok, ker bo mel pob mal majn kot 5 kil, če čakamo do konca in še preko.
No in tak jst pridem do njega, me da na mizico ležat za pregled in ker je videl, da se nekaj že dogaja mi je dal tabletko za pospešitev, pol pa v sobo ležat pa čakat. In tak jst čakam od 9 zjutraj in hodim na ctg, ampak dlje od rahlega šraufanja ni prišlo. Tak da mi je popoldan pri viziti reku naj pridem še enkrat k njemu, da boma pogledla pa da boma dala še polovičko tablete. Pa naj povem da sm krvavela malo tekom celega dneva.
No po drugi polovički tabletke me potem pričnejo ponovno pošiljat na ctg in ob 8 zvečer se me je babica končno usmilila, pregledla in ker pač še vedno nism mela močnih svojih popadkov, je šla na posvet in me malo pred 9 zvečer vzela v porodno sobo.
Seveda je blo najprej za pod tuš pa svečko sm dobla. Ko smo to opravli pa v porodno sobo. Dobla sm umetne popadke, pa epiduralno sm mela predvideno, tak da so tako anasteziologa poklicali. Ta mi je vse pripravu in naroču babicam, da ko bojo popadki dost hudi ratali, da naj vklopijo. Morm rečt, da tist vbod ne boli kaj hudo. Hudo je začelo bit, ko so umetni popadki začeli delat svoje user posted image
Sam smo hitro vklopli epiduralno in pol sm se jst počutla, kot da sm ameriko odkrila  user posted image . Bolečine so skoraj prenehale, čutla sm jih bolj na rahlo in še to kot pritisk na zadnjično odprtino. Pa še to srečo sm mela, da sm bla sama z babicama v porodni in so se res posvetle 100% meni. Pa smo se ful pogovarjale, pa prehecale.
Babica me je vmes večkrat pregledla, da je vidla kak napredujemo in ko smo bli že skoraj pri koncu so mi učinek epiduralne zmanjšali in takrat sma z babico tud potrenirale kak mora izledat končni iztis.
Dobre pol urce po tem treningu sem pritiskala zares in po parih pritiskih in lovljenih sape se je rodil moj lepi fantek.
Ko je padu vn sm čutla ful olajšanje in popadki so prenehali v trenutku. Res se splača pretrpet vse tiste popadke za tist moment ko otrok pade vn in ti ga položijo na trebuh. Men ne blo neopisljivo lepo.
No potem smo počakali še, da se je porodila posteljica. Vmes mi je druga babica umila in uredila sineka. Pa doktorja so poklicale, da me je prišu zašit.

Morm povedat, še to da sm prosla babico, če bi mi lahko pazle na presredek, ker nebi rada bla prerezana in se je res potrudla. Raztrgala sm se čisto malo, tak za ene 4 šive.

Na koncu je sledilo še obvezno počivanje in čakanje v porodni sobi, da vidijo če je vse OK.
Ko so me zašili, pa sm dobla v naročje svojga Oskarja, ta se pa seveda takoj priklopu na zizi.
Pob se je rodil s tak močnim sesalnim refleksom, da si je ko ga je babica umila in dala pod grelec začel sesat svojo roko.

Jst sm se počutla super po vsem, polna energije. Vprašte samso, ko so me lih v njeno sobo pripeljali zjutraj.
Z njo sma se mele pa tud ful dobr u sobi, smo se presmejale, da je kr kaj.

No to je približno to. Če kero še kaj zanima me pa komot lahk vpraša.

_____________________________

naš čudež je privekal na svet 26.6.2008,ob 2:17 zjutraj. Na ta svet je prišel kot krepak fantek z imenom Oskar

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 14:56:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu najsi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2055
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 15:16:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2056
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 15:35:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2057
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 15:59:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Juno)
  Neposredna povezava do sporočila: 2058
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 15:59:23   
Blacky30
SOncIca, gremo, gremo, gremo......... GO GO GO!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Držim pesti, da bo čimprej za njo. Pa tako lep datum si je njen sonček izbral.user posted image


Jaz pa popoldan dobim obiske, tak da me ne bo tu gor, da ne bo kakšne panike slučajno. Vam ziher javim, če bo morala kam iti. user posted image
Razen rahlega šraufanja vsake toliko mi nič ne fali, tak da mislim, da to še nekaj dni ne bo nič.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 16:02:38   
neboglasnica
Samo, da vas pozdravim, še vedno me pečejo oči, tako da vas prečekiram samo enkrat na par dni po par minutk.

Čestitke vsem mamicam..

Naš Staš ima še vedno težave s popkom, tako da se kopava še ne. Je babca rekla, da naj ga vsakič z alkoholom..pa sem ga v soboto zvečer nehala mučit, ker sem ugotovila, da smrdi ne več in da mu vsakič samo krasto na novo odprem, namesto da bi se zacelila. Tako da na svojo odgovornost sedaj puščam popek pri miru in čakam, da se ta grda krasta sama zaceli in odpade.

Uživajte s štručkami, pozabite na tašče (lahko meni, ko je moja že pod rušo user posted image user posted image ) in vse tiste, ki še nestrpno pričakujete - srečno in ne pozabite, ko najbolj boli, se spomnite, da niso še nobenega noter pustili. user posted image user posted image

PA pa do naslednjič!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 16:02:51   
Blacky30
Najsi, ti pa imaš res lepo porodno izkušnjo. Verjetno res zahvaljujoč EA, ki dela čudeže. Zelo lepo, da imaš tako lep spomin.user posted image user posted image user posted image user posted image

Populis, vidve s tims kar štrajkajta, ja. Bosta pa šli rodit še pred mano.user posted image user posted image user posted image

Mojcek, ja, najsi je bila v SG.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 16:06:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2062
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 16:34:32   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: liju

Tak sem se razpisala o tašči, da sem pozabla še pokomentirat bolečine med nogami- vezi in zgibi. Mene tak bolijo da se mi meša, me prvič niso tak bolele, zdaj pa mi je včasih že nevzdržno. To pa me že boli menda od 6 mes., če ne že ki od prej


To tudi mene rado matra ... vse tiste vezi po nogah. Danes me celo medenica bolj matra kot običajno, najbrž naš junak že ful pritiska dol. Menda ja ne bom prehitevala dogodkov... user posted image

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 17:00:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2064
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 17:32:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2065
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 17:34:00   
sasula
No in še jazuser posted image
Včeraj imela ctg in je ok, krvavenje se je ustavilo, vendra imam kar po 2-3 ure dnevno popadke. Maternični vrat je tudi že zrahljan in izjemno kratek. rok imam 31.7, da me počakate tu na forumuuser posted image
Kako hitro pride do poroda, če je vrat že bolj kratek in zrahljan. Se mi zdi, da ne bom rodila konec meseca. Čreva tudi že čutim, sex so prepovedaliuser posted image .

Skratka .. mal mi napišite, če kaj veste. Pa seveda vsem novim mamicam čestitke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 17:36:00   
klarazan
SOncIca držim pesti, da čim prej dobiš v roke svoj zakladekuser posted image user posted image user posted image !!

bolečine v vezeh med nogami; s tem imam že več kot dva meseca hude težave, pride kak dan ko na desno nogo sploh ne smem stopit, me zaboli ko 300user posted image po celi nogi, v kolku pa še v križu me zraven uščipne da je groza, to se mi dogaja tudi ponoči ko se prestavljam iz boka na drug bok, pa se tolažim, da bo kmalu konc s tem...user posted image user posted image user posted image , danes imam ravno tak dan ko me spet vse boli, prej po kosilu sva se z M mal dol ulegla, pa zaspim, pa se vmes zbudim ker me je bolečina zbudil, pa spet zaspim, pa se zbudim, mislimuser posted image , kar naprej neki, pa skoz bolečina v križu, pa pol spet čez trebuh..., za crknit... mogoče bom pa le ta mesec rodila..user posted image user posted image user posted image


Pa še to, jutri bi morala na ctg+UZ k svoji G v ZD Žalec pa me kličejo da bo odsotna in da naj kar pridem po napotnico za v P-CEuser posted image , jaz pa nebi šla v P, no vsaj dokler ne dobim popadkovuser posted image , me je kar strah, da naletim na kakšnega bisera, ki se bo spomnu pa da bi jaz kar not počakala da se začne, glede na to da sem že čez pdp...user posted image , ja pa ja de, jaz hočem počakat doma, zraven mojih dveh čmrlov, ki že tako ne vesta kam bi se dala sedaj ko so počitnice...

Držite pesti, da mi juti v P naredijo ctg, pa da me pol domov spustijo.





(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 17:47:17   
netki
evo mene nazaj.....

najprej hvala vsem za čestitke, je blo ful luštno brat na rodili smo....user posted image

zdej vas morem še mal za nazaj prebrat.....ampak najprej da na kratko napišem kako je šlo pri nas....

kot sem pisala sem bila v ponedeljek 7.7. sprejeta v P., ker so se spet začeli popadki, ampak ctg ni kazal nič posebnega, niti odprta nisem bila več kot 1 prst....no in potem dva dni ležanja na oddelku....grozaaaaaa
v sredo, ko sem že hotela predlagat da me spustijo domov, pa zopet popadki. Naredijo mi pregled, amnioskopijo, in zopet iste besede....tole se bo začelo danes ali pa jutri.
In ko me je babica videla kako me mučijo bolečine, je nekako prisilila G da me pošlje v porodno, kjer pa so že dve rojevale....torej zasedeno. Sem poklicala dragega okoli 13-ih in sva nekako skupaj počakala na prosto sobo do 16-ih. In tu se je začela moja kratka porodna zgodba. Najprej ctg, potem pregled in odprta 3 prste. Ko me je pogledal G je dal ukaz da mi dajo nekaj umetnih popadkov. In ob 17-ih se je začelo.....tisti kar lahko rečemo popadek.....to pa je bolečina ki je prej nisem poznala. Morala sem ležati na boku zaradi ctg-ja, ker so morali nadzorovati user posted image . Bilo je peklensko, hvalabogu je hitro minilo. Pregled in odprta 6 cm, juhuhu.....pa me babica potolaži, da to lahko še traja. Ampak na srečo je šlo hitro in naenkrat nisem mogla več zadržati in moj je letel po babico. Jaz njej pravim da bom kar začela pritiskat ker ne morem več. Ona pa pravi, ja kar dajmo, ste že 10 cm odprti in rodili bomo. Nekako sem čutila olajšanje ampak pritiskanje mi ni šlo dobro od rok. Noge sem tiščala skupaj, kričala sem, govorila čudne stvari......user posted image  Naenkrat pa kup babic, en popadek je šel mimo, naslednjega pritisnem...zunaj je bila glavica.....v istem popadku pritisnem še enkrat in začutim nekaj toplega med nogami.....user posted image  je bil zunaj. Iz mene je prišlo samo to: "rodila sem.....uspelo mi je" ura 19:03
Ja moj dragi mi je zelo pomagal s tem, da me je spodbujal...na koncu pa so ga čustva premagala in planil je v jok.....kako lepo ga je bilo videti.....
Bila sem tudi prerezana, pet šivov.....
Vse pa le ni šlo tako lepo.....oz. končalo se je le dobro.....plodovnica je bila že zelo umazana in zadnji čas je bilo, da se je otrok rodil.....

Res ne morem opisati tega doživetja.....naravni porod.....vedno sem mislila da jaz tega ne bom zmogla.....
Drugače pa zelo zadovoljna z osebjem in samim odnosom....vse ok

tako nekako je trajal moj 3-urni porod, ki pa je meni precej hitreje minil.....saj boli, ampak ko je dete zunaj pozabiš na vse hudo user posted image user posted image

Tako da punce....POGUM,.....če je meni uspelo bo tudi vam!!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 18:00:15   
klarazan
sasual, čreva čutišuser posted image , kako pa to misliš?

(odgovor članu sasula)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 18:00:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2070
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 18:08:33   
sasula
heheh, men se tudi zdi, ker sem imela lani tri konizacije... potem baje prej rodiš zaradi MV. Kako čutim čreva, hehehe, Tam okol odprtine me boli user posted image hemiči:)
Men se zdi, da imam jaz zadnja rok v juliju. UF:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 18:15:06   
netki
no nekako sem vas uspela prebrat do mojega sporočila o rojstvu....

hvala za vso skrb in lepe besede.....res lepo ste navijale in hvaležna sem vam vsem....
 
saj me niso tako matrali, pač rahli popadki....in to pričakovanje....to je najhujše....saj bolelo ni tako zelo.....

čestitke vsem mamicam




(odgovor članu sasula)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 18:15:25   
klarazan
Drage moje,  a imate že vse izbrano ime za svojegauser posted image , midva z  mojim še ne, imava sicer predloge ampak še nisva rekla zadnje besede, imava vsak svojega kandidata ampak nekeko se ne moreva odločit, zato me zanima vaše mnenje moj M predlaga ime LAN, jaz pa VID, tudi meni je všeč ime Lan ampak ko se zamislim kako bo potem ko ga bova klicala začnem dvomit imava namreč že Klaro in Žana in ko pokličeš Žan ali pa Lan se od daleč lahko sliši zelo podobno in me skrbi, da ne bosta vedela koga kličeva. Kaj pa ve mislite?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
   RE: Julijke 2008 IV. del
15.7.2008 18:17:27   
klarazan
OK, user posted image user posted image , no tista čreva tud jaz čutim...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sasula)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 18:22:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?