|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 1:45:37   
lana luna
no midva sva se komej zdej damu prvleklauser posted image

ceu dan sem okol letala, tko da upam da bom spala kot ubitauser posted image

me pa vse srbi za znort. kožo na trebuhu bi si kr dol spraskala če bi lohk. pa žejna sem kot user posted image čepou sem pomojem 2 litra spila v celem večeru. zdj se grem mazat trebuščka, da nam znurela.

en vprašanje... men naša mama že dva dni teži, če sem si že polivinil naštelala u postlouser posted image user posted image user posted image user posted image kao, da nau pojstla uničena če mi voda odteče... HALOOOO!!! že tko ne morm spat, a zdj nej pa še na polivinilu spim??? sm se skor skregala z ubogo revouser posted image

a ve maste kej da zaščitite pojstlo???

no zdj se grem pa praskat...

nočkouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 4901
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 6:33:40   
talytha
user posted image user posted image user posted image   JUTRO!!!!!

Men ne gre več spanjeuser posted image   čist hiperaktivna na vse zgodajuser posted image
Itak moram pa v Lj kasneje, tko da bo kar prav. Lana luna ti pa si potepinkauser posted image user posted image   upam da te trebuh ne srbi več tko zelo pa da nisi celega spraskalauser posted image   
Vsem ki mate dans preglede .. user posted image user posted image

(odgovor članu lana luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4902
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 6:59:03   
pf
Dobro jutro. Danes sem pa jaz bolj zgodna, sicer ne vem kaj si bom začela do treh, ko moram iti, ampak vseeno. Sem mislila, da je že najmanj osem ura. Joj danes moram biti tešča, pa že včeraj zvečer nisem nič kaj pametnega jedla, bo kar kriza. Čaj lahko mi je rekel porodničar in vodo. Sicer ne vem zakaj na hrano mislim, ampak zlomka glih zdajle bi jedla nekaj. Samo ne bom, se bom že zadržala. Je danes še kaj bolj pomembnega, ne hrana.
Lara Croft pri meni se ni nič zgodilo zdaj tako na hitro, da bi čez noč prišel carski rez. Govora o njem je bilo zadnja dva meseca, ampak nisem nič omenila, ker nisem vedela kako se bo izteklo, zato sem se pripravljala tudi na naravnega - soglasje za ultivo, mazanje presredka, malo sem brala o dihanju med porodom, mojega malo psihično pripravila na porod, ker je malo bolj otročji. Včeraj pa sem se dokončno dogovorila in je danes en fajn porodničar dežuren in bo kar uredil. Itak nimam več kaj čakati, ker si ne želim popadkov, na koncu pa potem carskega. Razlogov je pa več umetna oploditev, nizkoležeča posteljica, čeprav ni več preteča, se je babi dvignila malo, otekle noge, po mnenju porodničarjev visoka starost za prvorodko (32 let), teža pupe (definitivno nad 3500 g) in rahel izcedek oz. vnetje - prisotnost bakterij. Tak, da jih je kar nekaj.
Amor real fajn, da ste porihtali dela na hiški.
Saraya meni je tudi lep datum 1.9., čeprav sem jaz tudi imela željo roditi dva, tri dni prej, da lahko babika praznuje še pred šolo. Ne vem sicer zakaj, saj ne bo celo življenje v šoli, ampak tak sem razmišljala. Sicer je pa važno le, da so bebiji zdravi, pa rojen kdaj rojen, a ne da ?
Lana luna ja tole s polivinilom so nasveti naših mam in babic, čeprav praktični nasveti. Saj noro ne bo, če daš pod jogi rjuho polivinil, samo ni ravno rečeno, da ti bo na postelji odtekla voda, če ti sploh bo. Je pa definitivno dobra preventiva. Če ga imaš kar naštimaj. Je pa rekla kolegica, da ji je odtekla na kavču in se ni nič videlo fleka ali kaj, vonja pa itak baje nima. Tak da nekak se da očistiti.
Pozdravljena Talytha. Lepo potepanje po Ljubljani.
Gloria a Gold fish se pa ni nič javila?
A mislite, da bom dolgo v bolnišnici. Upam, da bom kje drug torek lahko šla domov, ali pa mogoče sredo. Zdajle si pa grem malo brati o carskem rezu, ker nimam pojma za kaj se gre. Tak malo fizično predstavo že imam, druga pa ne vem nič.
Bubi, če imaš kak praktičen nasvet zame, mi javi prosim, ker ti imaš res pametne nasvete.


(odgovor članu talytha)
Neposredna povezava do sporočila: 4903
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:09:21   
arabela*
pf,drži se.Lepo opravi danes.CR ima svoje prednosti in slabosti.Jaz si ga na čase kar zaželim,da bi bilo vse manj boleče in čimprej za manouser posted image
Babe,zdaj pa šibam pod tuš,malečko zrihtat,pol pa na CTG,da vidimo,kaj dogaja.
Se beremouser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4904
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:19:52   
pf
Saraya hvala, tudi ti fajn opravi. Ko bom domov prišla iz P boš verjetno že tudi ti mamica. Vso srečo.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4905
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:23:50   
lana17
Dobro jutro!

Sem mislila, da vas bom danes našla na 4. delu, no midlim pa da zagotovo danes štartamo s 4. delom.

Pf, vrjetno tudi mene čaka carski rez. ali že veš kakšno anastezijo boš imela? Torej boš danes že cartala. user posted image Jaz si tud želim, da bi lahko, potem me pa na trenutke strah postane poroda. želi ti vso srečo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: lana luna



en vprašanje... men naša mama že dva dni teži, če sem si že polivinil naštelala u postlo kao, da nau pojstla uničena če mi voda odteče... HALOOOO!!! že tko ne morm spat, a zdj nej pa še na polivinilu spim??? sm se skor skregala z ubogo revo

a ve maste kej da zaščitite pojstlo???




Jaz sem tud razmišljala o zaščiti postelje, bom dala kr tisto podlogo, ki jo imajo dojenčki. Smiselna se mi zdi tud za pol, da jogija slučajno ne umažem s krvjo. Te podloge se mi zdijo gfajn in mislim, da jih niti ne čutiš.

Danes ponoč, ko sem se obračala mi vsakič nekaj škrtnilo, vrjetno se kosti premikajo. prav čudn filing. Se še kateri kaj tazga dogaja?


_____________________________

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4906
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:35:21   
bark
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Ti boš itak čez rok rodila.... ja, ja... tk je.... user posted image user posted image Jaz bom pa malčk prej.... in sicer 9.9... mi dopade datum in še moja ginekologinja dela takrat.... tk... user posted image user posted image

To pa ni lepo user posted image user posted image .Dej tud men privošči ta lep datum user posted image user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 4907
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:37:12   
ključek
oj!!

danes ponoči smo pa mi imeli akcijo..........sem mislila, da bo treba kar iti................me je tako zvijalo in tiščalo, potem mi je postalo še tako zelo slabo, da sem se skor na glavo postavljala, nisem mogla ne ležati, ne sedeti, kr vročina me je neki matrala..........vsake pol ure sem sedela na wc...........verjetno je bil to razlog (sem malo zaprta) za vse problemčke.....................user posted image user posted image user posted image .............zdle sem pa utrujena k strela..............sam sem morala vstati, ker pride ena gospa na hiško, da dorečemo za zavese..................

ampak ponoči, ko sem hodila sem in tja..............kar ne bi mogla dojeti, če bi šlo zares................

< Sporočilo je popravil Me to you -- 26.8.2008 8:38:18 >

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 4908
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:37:56   
ključek
Sem mislila, da vas bom danes našla na 4. delu,


isto. pa so ble čvekice mal utrujene včeraj zgleda...............user posted image

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 4909
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:49:51   
bark
lana luna jaz zdaj že nekaj dni spim tako,da imam pod rjuho nepremočljivo podlago.Tako kot je za bejbije,sam manjše dimenzije 50X70. Imava ipak vodno posteljo, ki ni bla najbolj poceni. Pa sploh ne porajtam,da imam kaj spodaj. Pa mojmu sem tud rekla,da bova dala v avto eno kopalno brisačo, da jo dam na sedež,v primeru,da se v avtu zgodi.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 4910
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:52:14   
bark
bubi kaj meniš ali je bolje da ti dajo splošno anestazijo ali spinalno anestazijo,v primeru CRuser posted image .Sem brala,da naj bi bila spinalna zelo podobna epiduralni-tudi posledice naj bi bile podobne. Prednost spinalne pred splošno pa vidim v tem,da se zavedaš in da lahko dobiš dojenčka takoj.

(odgovor članu bark)
Neposredna povezava do sporočila: 4911
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 8:54:28   
bark
Aja pa še neki: mislim,da nas je kr neki kupilo Dormeo memory ležišče. A mi zna katera povedat kako je prav obrnjenouser posted image user posted image .Na eni strani ima napeljano neko žičko za antistatiko-al kaj, pa ne vem,al je to zgoraj al spodajuser posted image user posted image Lepša in na otip se mi zdi druga stran ležišča.user posted image user posted image

(odgovor članu bark)
Neposredna povezava do sporočila: 4912
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:06:44   
*bubi*
Dobro jutro!
 
pf user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro zrihtaj jutri, pa hitro okrevanje ti želim!

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4913
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:10:22   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

bubi,si kje tu?Nekaj te rabimuser posted image


zdaj pa sem res. user posted image  Too late?

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4914
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:21:12   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: gloria

...jaz sem pa danes user posted image poslala sms.....vprašala sem je kak se počuti ter gdaj gre domov...pa ni nič odgovorila....me kr mal skrbi kak je z njo....
...kater ve kaj večuser posted image ..


Sem se pred kratkim pogovarjala z njo in je OK. Pa pozdravlja vas.

Se bo že oglasila, ko bo utegnila, okrevanje je malo daljše, pa navadit se morajo....


Je preveliko razliko med otrokoma naredila, njej je verjetno spet vse čisto na novo user posted image

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 4915
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:24:41   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Jao babe.Imate želje okol teh datumov.user posted image
No,jaz bi pa rada 1.9 rodila,ampak je po moje zelo težko zadet.Upamouser posted image


Večja verjetnost je že 1.9. kot pa da bi si recimo 25.10. zdaj zmislila user posted image user posted image user posted image


Se mi zdi, da so tiste, ki imajo okoli 1.1. PDP še bolj napsihirane, kdaj bi rade rodile - pred ali po novem letu user posted image

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4916
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:26:04   
*bubi*
HALOOOO!!! že tko ne morm spat, a zdj nej pa še na polivinilu spim??? sm se skor skregala z ubogo revo

a ve maste kej da zaščitite pojstlo???


Ja, imam. Pa ne zato, ker bi mi lahko voda odtekla, ampak zato, da mi bubi Dormeota ne polula user posted image user posted image user posted image

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu lana luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4917
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:26:37   
arabela*
oj bubi:
glede zobozdravnika za Anejo sem te hotela vprašat.Kaj naj jo peljem??user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4918
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:31:53   
*bubi*
Bubi, če imaš kak praktičen nasvet zame, mi javi prosim, ker ti imaš res pametne nasvete.


Žal, pf, okol CR pa res nimam nič pametnega v glavi.

Zase samo to vem, da bi izbrala spinalno, če bi imela možnost izbirat. Je tudi okrevanje hitrejše.

Sicer pa - pusti se razvajat, ko boš še v P. In vztrajaj, da ti user posted image  nosijo na podoje, ne pa da jih z glukozo zalivajo.

Pa počivaj, počivaj, počivaj..... če ti je kaj v tolažbo, šivan presredek zna tudi bolet kot user posted image , ti bo vsaj to prihranjeno user posted image user posted image user posted image

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4919
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:38:15   
*bubi*
bubi kaj meniš ali je bolje da ti dajo splošno anestazijo ali spinalno anestazijo,v primeru CR


Sem že prej malo napisala.... jaz bi se odločila za spinalno, če bi imela možnost izbire. Ja, to je podobno kot EA, ni pa čisto isto.

Zakaj?
1. user posted image  lahko vidiš takoj, slišiš prvi jok,....
2. narkoza ima tudi stranske učinke, ki so zelo pogosti - utrujenost, vrtoglavica, glavobol, slabost,.... Težko prideš brez tega skoz.
3. vidiš itak ne nič, edino čutiš, da se nekaj dogaja, če se recimo telo premika pri šivanju. Ne čutiš pa čisto nobene bolečine.
4. to obliko anestezije izvajajo samo izkušeni anestezisti in se na splošno v kirurgiji veliko uporablja. Tako da bi kar zaupala, da bi bilo vse OK.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu bark)
Neposredna povezava do sporočila: 4920
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:40:23   
*bubi*
 
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

oj bubi:
glede zobozdravnika za Anejo sem te hotela vprašat.Kaj naj jo peljem??user posted image


Jaz bi jo res peljala pokazat, če jo že toliko časa zobki mučijo. Je vseeno boljše it večkrat tja zobke pokazat kot pa da bi morala že prvič nekaj vrtat in bi se otroku čisto zamerila.


No, če povem po pravici, bubija jaz še sploh nisem peljala user posted image  Bova pa šla zdaj pri 3 letih, ko ima sistematskega.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4921
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:41:57   
*bubi*
Evo, mojih monologov je konec. Grem zdaj. Ne vem, kaj naj naredim, včeraj me je cel popoldan glava bolela, z glavobolom sem šla spat in z glavobolom sem se zbudila user posted image

Armagedona sploh nisem mogla gledat, ker mi je tak bliskala TV.


Mogoče pa bo kava pomagala, si moram najprej tlak zmerit.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4922
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:50:26   
pf
Bark tista žička mora biti spodaj, vsaj midva jo imava tak, pa bebiki sem tudi zdaj tak naštimala, ker imamo tudi dormeo memory. Drugače pa imamo to podlogo pralno navrh dormeo tako midva, kot user posted image . Se mi zdi škoda, da bi bilo vse flekasto, pa še estetsko ni glih za videti. Midva jo imava že kar od takrat, ko sva kupila dormeo zase, babiki pa sem tudi istočasno kupila oboje. Imam drugače kar močne menstruacije in se je že naredilo, da mi je kdaj prišlo na rjuho in tudi malo preko, pa tudi je človek bolan in se poti, ali bruha itd. V glavnem praktično je. Vsake toliko samo dol vzamem in vržem v pralni stroj in operem. Za user posted image sem vzela kar od racmana (BC), za naju pa mislim, da neckerman. Praktična stvar.
Ne znam vam opisati kako sem lačna in to samo zato, ker ne smem jesti. Ne spomnim se kdaj sem nazadnje bila cen dan brez hrane, če sploh. Pa ravno sem malico delala za naše zaposlene. Zbasala bi si klobase in sir v usta, če bi lahko.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4923
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 9:53:59   
tasha23
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

bubi kaj meniš ali je bolje da ti dajo splošno anestazijo ali spinalno anestazijo,v primeru CR


Sem že prej malo napisala.... jaz bi se odločila za spinalno, če bi imela možnost izbire. Ja, to je podobno kot EA, ni pa čisto isto.

Zakaj?
1. user posted image  lahko vidiš takoj, slišiš prvi jok,....
2. narkoza ima tudi stranske učinke, ki so zelo pogosti - utrujenost, vrtoglavica, glavobol, slabost,.... Težko prideš brez tega skoz.
3. vidiš itak ne nič, edino čutiš, da se nekaj dogaja, če se recimo telo premika pri šivanju. Ne čutiš pa čisto nobene bolečine.
4. to obliko anestezije izvajajo samo izkušeni anestezisti in se na splošno v kirurgiji veliko uporablja. Tako da bi kar zaupala, da bi bilo vse OK.


tudi jaz podpišem to izjavo - prav tako sem imela prvič ko sem rodila...Sicer pri meni je trenutno takole:

popadki vse bolj redni
nevarnost preeklamsije (ali kako se že piše user posted image )
redne kontrole 1-2 krat na teden
in če ne bo kakšne nepričakovane spremembe (odteče voda, hude bolečine ali umirjenost otroka) v soboto me čaka CR in končno bomo cartali malo štrucouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4924
   RE: September 2008, 3. del
26.8.2008 10:22:30   
Tejchy
Ojla babe!

No zadnje čase pa res presenečate.......... sem pričakovala že 4. del danes navsezgodaj, pa vidim, da ste še pustile malo fore user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  ............... No, danes definitivno pade...

Moje spanje je zaenkrat še OK.... res da zvečer zadnje čase malo težje zaspim, sam ko me pa enkrat zmanjka, se ne zbudim do jutra.... kar razlika, če primerjam kako je bilo mesec dni nazaj, ko sem se ponoči vsako drugo uro zbujala... user posted image  user posted image  user posted image  ... Tudi kar se popadkov tiče zaenkrat še vse ok.... občasno me malo zategne pod trebuščku, sploh če malo bolj na hitro vstanem... to je pa tudi vse........ ni ne duha ne sluha o njih......... niti o lažnih..... no, se je naš user posted image  vendarle odločil, da bi rad bil septembra rojen user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  ........ upam, sam da ne po roku... ko tolk dolgo se mi pa res ne da čakat....

zdj pa šibam po opravkih........... grem avto oprat, da lahko pol podstavek za lupinico naštimamo.... pa da se bo naš user posted image  v čistem avteku domov peljal user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

pf - drži se danes.... user posted image  user posted image  user posted image  .......... ko boš doma, pa se le javi kaj...
vso srečo tudi vsem ostalim, ki imate danes preglede..........


(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 4925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?