|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 15:36:56   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: alička
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica 
Pri ženskih pravicah pa nisem mogla preko tega.

Ti popolnoma verjamem, da je pri tebi tako kot pišeš, vendar si ena redkih izjem.

No, to pa je rezultat opranih možganov. Vsak dan vam jih perejo s poročili, časopisi, pogledi urednikov in to je rezultat.



Tido Bibilija jih pere....tako, da ne bi o tem....Ma, sploh ne bi o tem...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 15:37:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: alička
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica 
Pri ženskih pravicah pa nisem mogla preko tega.

Ti popolnoma verjamem, da je pri tebi tako kot pišeš, vendar si ena redkih izjem.

No, to pa je rezultat opranih možganov. Vsak dan vam jih perejo s poročili, časopisi, pogledi urednikov in to je rezultat.



Ja to pa je gola resnica!!user posted image user posted image

Ne samo Slovenci večina Evropejcev da o američanih ne govorim imajo oprane možgane.
Knjige, filmi..poročila... sama antipropaganda. Potem pa če kdo pride in gre tistih 5 metrov okrog hotela misli, da je videl vse.
Ko pa je pri nas splošno znano da tam kjer so turisti se nabirajo najslabši od najslabših...Teško najdeš poštenega človeka ki dela v turizmu. ( velja za arabski svet)


Zakaj se potem jaz tle matram in povem kako je v resnici, ko pa mi apriori nihče ne verjame oziroma mislijo da sem kaka redka izjema...  Trudim se zato ker sem verjetno bedak.user posted image

Moj mož mi je že neštetokrat rekel, a se ti ne zdi brezveze....Jaz pa še karuser posted image user posted image . Verjetno sem res bedak.user posted image



Prej sem govorila o mami.Tudi moja mami je imela oprane možgane. Mojemu možu je rekla "cigan". Z besedami se ne, da nič narediti, dejanja so tista ki štejejo, zato smo jo povabili in ko se je na lastne oči prepričala da vse kar je brala in videla po tv ni res je spremenila mnenje.

Zato pa pravim pridi pa vidi.Kogar pot zanese v naše kraje ponavljam naj me zvrcne in ga povabim k nam domov. Lahko vas popeljem malo med ljudi, pa potem precenite.
Dokler pa imate enostranske informacije pa ni treba sodit... bi bilo celo zelo ne fer da podajate mnenje.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 16:23:35   
bumerang
Jaz **** te tudi zelo rada berem in spoštujem tvoj način razmišljanja... predvsem pa tvoje potrpljenje, ko vse to razlagaš že najmanj četrtič tukaj na RR. user posted image
Ampak kljub temu se še vseeno ne morem strinjat s tabo in se priključujem tistim, ki trdijo, da muslimanska ženska ni svobodna in da ne more živeti tako kot si želi živeti. Ker smo debato in vprašanja, ki se pojavljajo na tej temi, dali že enkrat skozi, potem bi bilo fajn, da se tisto temo najde in preseli sem in nadaljuje od tam dalje. Meni je bilo res žal, ko nisi več odgovarjala od takrat naprej, ko ti je izbrisalo mail. Te pa razumem, ker mene tudi pogreje, ko se mi zgodi. Pa ga niti slučajno ne pišem več ur.

Če povzamem to, kar sem takrat zapisala.
Bistvena razlika med muslimansko žensko in žensko v razvitem svetu (ne bom rekla katoličanko, ker se to nanaša na vse) je ta, da ženska razvitega sveta lahko odloča o svojem življenju, muslimanska ženska pa ne, tudi če živi v razvitem svetu. Ker je od malega naprej rasla tako, da je ubogala očeta in brata. Če slučajno pomisli na kaj drugega, jo nagarbajo starši ali sorodniki, njena mama pa to mirno gleda.
Katoliki živijo svojo vero tako malo mešano, kot jim pač v tistem trenutku paše, vzamejo to, kar jim koristi, ostalo malo priredijo po svoje. Še vedno ostajajo katoliki. Musliman si ali nisi, predvsem ženske nimajo prav dosti izbire o tem, da bi se odločale o svoji veri.
Tudi ženske razvitega sveta pretepajo, ja, ampak povečini zato, ker se "same tako odločijo". Ker so odvisne od odnosov, dobesedno iščejo ljudi, od katerih jih bodo dobile. Če se katerikoli trenutek odločijo, da bodo pobrale šila in kopita, to lahko naredijo. In nihče jih pri tem ne bo oviral, država in sistem pa celo pomagala.

To, da ti živiš v družini, ki živi po Koranu, sem razumela. In verjamem, da ti je lepo in fajn in da ti nič ne manjka. Ampak ti si mogoče procent žensk, ki tako živi, kaj pa vse ostale? Imajo možnost, da se dvignejo nad degradacijo, da spremenijo življenje v kakršnokoli že?
Sama veš, da je pravna ureditev mnogih muslimanskih držav taka kot opisujejo zgoraj punce. Če je to v skladu s Koranom ali ne, nima pomena. Važno je, da so ženske v to prisiljene. In da živijo tako realnost. Vredne so manj kot domača žival. Vse zagotovo ne, mnoge pa. Koliko je takih žensk v razvitem svetu?
Ampak samo ženske, moški ne. Je v razvitih državah kak zakon, ki ženskam kaj določa, za moške je pa drugačen?
Ne bo se ti zgodilo, da boš ob vstopu v določeno državo prisiljena spremeniti svoj način oblačenja, ne bo se ti zgodilo, da te bodo vozniki taksija in natakarji ignorirali in ne bo se ti zgodilo, da bo o tvojem življenju odločal nekdo drug.
Dejstvo je, da Koran moškemu daje moč odločanja in moč vodenja. In dejstvo je, da so si moški to moč vzeli in ženske podredili na stopnjo predmeta.

Nisem svetovni popotnik in ne poznam vseh držav in ljudstev, nekaj sveta sem pa le videla. In lahko ti povem, da je razlika v "ozračju" v muslimanski državi v razvoju in nemuslimanski državi v razvoju očitna in v nebo vpijoča.
Pa še nekaj se mi zdi zanimivo... če pustimo muslimane in kristjane... pri nobenem drugem verovanju nisem dobila občutka, da bi bila ženska podrejena moškemu, v prvobitnih verah je pogost celo matriarhat.

Glede zakrivanja pa na kratko.
Nihče me ne bo prepričal, da je ženska pri poletnih temperaturah v npr. Egiptu, rada zakrita. In da ji je to fajn.
Ne znam si tudi predstavljati tega, kako se počuti punčka, ki je do določenega trenutka hodila naokoli prosto, kar naenkrat ovita od glave do pete.
Pravi zločin pa se mi zdi, da nekdo deklico, ki je do določenega trenutka živela "zahodno" življenje, odpelje v muslimansko deželo in od nje pričakuje/zahteva zakrivanje.
Zanimalo me je, kako ti sama gledaš na zakrivanje in kako postopaš oz. boš postopala s svojo hčerko.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:07:15   
Gina
Jaz se tukaj kompletno strinjam z bumerang.

Pa rekla bi še takole, da verjamem, da je vsaka vera v osnovi zelo fajn, da se bi lahko v vsaki veri živelo zelo lepo, če ne bi živeli v zelo egoističnem svetu, kjer se gre v glavnem za premoč enega človeka nad drugim, za oblast po domače rečeno. In to se potem izraža na različnih koncih sveta različno. POnekod lahko krasno živiš s svojo vero, ponekod je ravno sistem, ki vero vodi pripeljal do zelo katastrofalnih reči. Ni kriva vera za grde reči, ki se dogajajo, krivi so konkretni ljudje, ki so v zgodovini in še kar ponekod v imenu vere počeli neumnosti. Izrabljanje vere v svoje neprave namene. In seveda najbrž ni ista vera v različnih državah enako tretirana. Katerokoli vero pa pogledamo, ap so v njenem imenu delali grde reči. Grozljivo je to. Meni to še vedno ne pomeni, da je katerakoli vera zanič. Mi pa pomeni to, da moramo biti zelo pozorni, da zmoremo ločiti svojo lastno vero od verske "civilne uprave" in njenih zelo posvetnih ego namenov. To pa je včasih težko. Globje kot si v sistemu, težje mora biti. Ni pa nujno najbrž.

Mi je pa vedno zanimivo poslušat različne ljudi, ki živijo različno življenje, kako gledajo na svet, veliko se naučim iz tega o marsičem, marsikaj lažje razumem in zelo sem vesela zate, ****, da si našla svojo srečo. In to je edino, kar v življenju šteje.

Mogoče še nekaj. meni osebno je žal, da mi niso v otroštvu približali kakšne od ver. Zelo težko je najti svojo resnico, ko si starejši. Kakor ateisti vsiljujejo svojo vero otrokom, jo tudi verniki. Tega ne moreš spremeniti in prav je, da predstavijo svojo miselnost. Meni je bil predstavljen ateizem kot edina resnica in danes se mi to zdi glih tolk nasilno, kot morda kakšnemu ateistu krščanstvo ali budizem ali hinduizem ali karkoli že pač. Tako da vsaka plat ima dve medalji. Hočem reči da ne smemo in ne moremo soditi o tem, da nekdo predstavi svojo vero otroku. Vsi smo nasilni s svojim prepričanjem. Logično je, da želimo otroku najboljše in mu predstavimo tisto, kar je najboljše za nas. Če mu ne bi predstavili tistega, kar se nam zdi top of the list, bi se nam zdelo, da ga prikrajšujemo za srečo, saj nam naše verovanje služi čist fajn. Kako bo en ateist sposoben reči otroku čisto nevtralno, naj gre raziskat vse vere, pa brez namigovanja o tem, kolk so verniki trapasti ko verjamejo v pravljico in brez namigovanja, kolk slabega je cerkev naredila, pustit res nevtralno otroka, da se odloči sam inkako bodo verniki sposobni obratno nevtralno predstavit ateizem brez občutkov krivde do Boga in realno? Torej je boljše, da mu predstavi svojo resnico v svoji luči, pa kakršnakoli že je. Z ruto vred in izpovedjo vere ali pa krišnevskim vegetarianstvom. No, tako se vsaj meni zdi. Otrok se še vedno lahko kasneje odloči, da mu ta sreča ne prineša sreče. Takrat pa se mi zdi, da bi starši morali pustiti "otroku" svobodno pot do nje kje drugje - takrat pa naj jo išče naprej sam.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:29:22   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

No, to pa je rezultat opranih možganov. Vsak dan vam jih perejo s poročili, časopisi, pogledi urednikov in to je rezultat.



Ja, to je priljubljen leitmotiv desničarskih politikov pri nas, vendar ne vzdrži kake resne presoje. Vsakdo, ki kolikortoliko razmišlja s svojo glavo, bo znal presoditi verodostojnost informacije, ki jo prejema - ne glede na to, ali ta prihaja od politika, novinarja, urednika ..... ali pa iz prižnice.

   Ko gorečih vernikov ( vseeno katere vere ) ne bo več motilo, da je nekdo drug čisto lahko tudi kakšne druge vere, ali celo ateist ali pa agnostik, karkoli .... potem bo svet precej lepši.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:34:07   
Anonimen
O mič ti pa nikakor ne moreš pozabiti onega ognja


Takih pravljic pa res ne user posted image .

Dotaknilo se me je toliko kot reklame za pralni prasek.
Uporabite me, in najbolj srecni boste.
Najbolj srecna bo tudi vasa druzina.
Jaz sem eden in edini.

In v reklamah je vse res user posted image .

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:35:32   
Anonimen
To pa se ne pomeni, da druge zenske, z drugacnimi izkusnjami nimajo prav ali lazejo


Tudi jaz, ki ne uporabljam Ariela, sem cista in srecna user posted image .

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:36:37   
Anonimen
Sicer pa prav lušten šopek rožic se je zbral na tej temi.


user posted image

Ampak tudi oblaki so potrebni, da zalijejo prelestne rozice.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:39:54   
Anonimen
Tako da tudi tega ne razumem,ko si zapisala da deklice niso nič vredne... z deklicam je vendar lažje kot z fantom


Da je za starse lazje, se ne pomeni, da je za deklice (in kasneje zenske) najbolje.
Je najlazje, je pa tudi najbolj omejeno.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:43:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Kakšna pa so pravila Korana? Katero pravilo Korana je za žensko slabo?
 
Da ti bo malo lažje najti odgovore: klikni tukaj 

 
Ne gre se za to, kar je zapisano, gre se za to kar je v praksi. Teorija in praksa ( v kateri koli veri) pa nista eno in isto.
 
Sploh ni res. V islamu imamo besedo kefer, ki označuje človeka, ki je musliman vendar ne izpolnjuje svojih dolžnosti, se ne drži naših pravil. Keferjev je vedno več in še več jih bo, tako je zapisano. Pravih muslimanov, ki islam živijo je že sedaj zelo malo, pa še manj jih bo, nas bo.
 
Zato jaz ko govorim o Islamu govorim o ljudeh ki se pravil držimo in taki živimo v praksi teorijo. Vi pa mi mečete pred nos dejanja keferjev.
 
To je skoraj tako kot bi jaz naprimer če govorimo o katolikih govorila, da je eno izmed pravil, da si katolik biti pedofil. Precej bolano posploševanje se mi zdi to.
 
Zato prosim,če lahko razumeš jaz govorim o muslimanih ki islam živijo ne o kefer-jih.
 
 
 
 


Se pravi ti verjameš, da je to kar si prebrala v imenu Allaha, čeprav ne poznaš Allahovih besed?

 
Mogoce vec verjame v osebna realna dozivetja, kot v knjigo staro nekoliko stoletij. Ja ponvadi res pise vse lepo in prav.... pa ne samo v svetih ali "svetih" knjigah.

Knjiga ki jo je prebrala je nastala sedaj, je nova ne stara par stoletij.In v tej knjigi piše in so spisane grozote neke ženske,ki se je izvajala v imenu Allaha, opisana je cela vas...
Jaz pa verjamem, da če bi šla tja, ne bi našla nikogar v tej vasi, ki bi imel take navade,kot jih opisuje knjiga.Še več na koncu bi videla, da je prebrala domišljijsko grozljivko nekoga ,ki ima zakoreninjeno sovraštvo v sebi...
 
To se mi zdi nekako tako kot se srbi vsakič ko se napijejo zberejo skupaj in : Ajmo se osvetit Turcima. Že 500 let eno in isto sovraštvo do turkov. In potem pride in se zgodi Srebrenica, zaradi takega sovraštva...
 
Take propagande je zadosti. Na youtube sem zadnjič gledala dolge filmčke o Islamu v izvedbi nekega Martina Krpana, koliko laži sem tam slišala, koliko neumnosti...
Pa filem Fitna... sploh ne moreš verjet koliko stvari vzetih izven konteksta , potlehno obrnjenih in nastrojenih tao da v tebi podzavestno v notranjosti razvijejo odpor..
 
Itak sem bila pa sama ena izmed teh ljudi. O muslimanih sem imela tako slabo mnenje in prav gnusili so se mi. Ma vsi "južnaki" , ampak še najbolj pa muslimani. Mlada pa neumna sem bila zraven pri ustanovitvi SNS. Z Zmagotom sva bila dobra prijatelja...
In ja absolutno vse kar pišeš ti so bile moje besede in moje misli. Če pa bi mi kdo takrat rekel da bom muslimanka in to z srcem in dušo bi ga klofnila, da bi se po tleh zložil.
 
Absolutno sem bila mnenja da so ženske manj vredne kot psi, da jih zažigajo, polivajo z kislino, obrezujejo in matretirajo na vse možne načine. Da so umazani....
Ah kaj bi človek sploh govoril, bila sem tako zelo neumna in nevedna da me je danes sram...Zelo me je sram.
 
Zato vem kako razmišljaš ne samo ti, večina Slovencev... in žal tudi vem, da se lahko jaz raztrgam tukaj od govoričenja tvoje mnenje se ne bo spremenilo ,dokler ne boš na lastni koži videla ali zaživela med muslimani. Prebrala ogromno o Islamu. In ko ti bo jasno kaj Islam sploh je iz teorije in prakse se lahko pogovarjava. Do takrat pa bo samo brezsmiselno obmetavanje in balinanje z besedami...
 
 

Ne rabiš verjeti mojim besedam, lahko vidiš mojo pojavo. Predvsem pa preberi allahovo besedo v zvezi z žensko in potem preceni kaj je v njegovem imenu in kaj ne. user posted image

 
To je nekako tako, kot ce bi me kristijan prepriceval, da svete vojne, pobijanja itn ni bilo v imenu Boga. Tocno v imenu Boga, ker je to praksa tistega kar je tako lepo, ko se zgolj bere.

Jaz te v nič ne prepričujem točno se ve kaj je bilo in kaj je. Samo zahtevam da ne enačiš dejanja posameznikov ki živijo v arabskem svetu in nosijo muslimansko ime z Islamom. Prav bi bilo da najprej veš kaj uči Islam potem pa sama ugotoviš : ej tale tip pa sploh ni musliman...!
In ne ni samo da se bere, že ne vem kolikočkrat povem družina mojega moža Islam živi. Naši prijatelji in znanci Islam živijo. Ocenjuj njih in ne ljudi ki nosijo muslimansko ime, kajti teh je ogromno o Islamu pa imajo bolj malo pojma.
 
Še najbolje pa je da spoznaš vero in šele potem greš proučevat ljudi, kajti velika napaka, ki se dela je, da se skozi ljudi,ki živijo v nekem prostoru ocenjuje vero.

Beri, beri. Če pa to ni dovolj prido pa vidi...user posted image

 
Bile pa videle, pa pricajo. In nobena od njih nic ne zna, vse lazejo, vse bla bla.. samo to kar ti vidis in ves, samo to je resnica. Vendar samo in izkljucno tvojega vidika. Njihov pogled je definitivno drugacen. Verjamem pa, da so tudi taksna pricevanja kot je tvoje in da tvoje ni edino. To pa se ne pomeni, da druge zenske, z drugacnimi izkusnjami nimajo prav ali lazejo.
 
Ne ne lažejo. Grozote se dogajajajo povsod. Če poslušam zgodbo posiljenega dečka s strani duhovnika, verjamem da ne laže. Vendar imam pa toliko pameti da tega primera ne posplošujem na vse kristjane.
Verjamem da je Plut ubil na zverinski način 3 osebe ženskega spola, vem tudi da je bil kristjan. Pa imam toliko pameti da ne obesim tega krščanstvu.
 
In tako naprej....
 
Nikoli nisem rekla da ni trpinčenih žensk, seveda so povsod po svetu. Trdim pa da ne v imenu Islama.Ker Islam daje ženski ogromno pravic o katerih lahko neka evropejka samo sladko sanja...
 
Seveda se pa evropejka, no  pa naj bo  ženske ali moške ki radi menjajo partnerje v sexsu, ki se rad-a pomankljivo oblači in razkazuje, ki rad-a popiva se drogira ne bo nikakor počutil-a srečno v Islamu. Bo zatiran-a 100 na uro. Morda jo celo doleti v kaki bolj ortodoksni državi, naprimer Iran kaka huda kazen.
 
In ja takih kot sem jaz je veliko,ogromno. Samo sta dve stvari prva je da se jim ne da pregovarjat in celo naš poslanec nam je rekel, da naj se ne pregovarjamo ker nima smisla, da tisti, ki ima čisto srce bo že sam dojel kaj je prav in pa  da je pregovarjanje  izguba časa raje ga posvetimo čemu dobremu..
Druga stvar pa je da se slab glas sliši v deveto vas, dober pa samo do prvega ovinka.
 


Ne, Koran je popolnoma jasen.Če ga kak kmet ne razume tam iz Jordanije ima še vedno imame,ki ga znajo razložit.
 


Kako stoji Koran z umetno oploditvijo? S kontracepcijo? Koran to dejanjsko in ex katedra oznacuje, dopoveduje, ali je vse to zgolj interpretacija dolocenih besedil iz Korana?

O tem nam govorijo hadisi. Umetna oploditev absolutno da. Kontracepcija absolutno da, kadar se gre za zdravje matere. Abortus absolutno da, kadar se gre za zdravje matere. 
 
Umetna oploditev, kontracepcija in pa abortus so vse dovoljene stvari. Samo da je pri abortusu le ta dovoljen, le če se gre za zdravje matere. Mati je bolj pomembna od nerojenega otroka.
 
Če hočeš kaj več o tem ti poiščem fatwe, pa si preberi.
 
Jaz osebno imam narejeno sterilizacijo, ker bi bila še kakšna nosečnost za moje zdravje lahko smrtno nevarna, je bila po Islamu to moja dolžnost, da poskrbim zase in za svoje 3 že rojene otroke.
 
Pri kristjanih vem da je to prepovedano in da bi pač umrla, če bi tako naneslo.

Drugače pa že samo to, da je kot si zapisala bilo ubitih 5 dojenčic. To so delali v arabskem svetu pred Islamom, Indiji še danes. Islam je to odpravil.
 

 
Glede na pricanja in podatke razno raznih organizacij, temu ni tako. 
 
No pa podaj kakšno statistiko teh organizacij?! Pa da vidimo koliko otrok je umorjenih naprimer v Egiptu kjer je skoraj 90 miljonov ljudi in koliko v Sloveniji z dvema miljonoma. Kaj misliš kje bo procent večji??

 
Iz reall lifa pa še to fantu je v Islamu veliko težje.Mislim jaz imam eno hčerko in dva fanta. Hčerko bova veliko lažje gor spravila in bo zaživela kot fanta...
Tako da tudi tega ne razumem,ko si zapisala da deklice niso nič vredne... z deklicam je vendar lažje kot z fantom.


Ne gre se o tem kaj je lazje, temvec kaj je bolj zazeljeno.  
 
Bolj zaželjeno je da je otrok dober za Allah in pa zdrav od njegovega spola.

 
Otrok ti mož niti tako ali drugače v Islamu nikoli ne more odvzeti. Tudi če se ločiva so otroci moji on pa jih je dolžam finančno podpirati in to 100% nič pol/pol.

 
In ti bos imela vso pravico, da ih popokas in se preselis nazaj v Slovenijo. Koliko te pravice pa mislis, da bi lahko realno ostvarila?

Da, Islam mi daje to pravico.
 
Koliko to kar si sedaj napisala realno drzi. Pa ne gledas samo sebe, gledaj tudi okoli sebe.
Tako kot povsod, tako tudi v arabskem svetu ( ali v islamskem svetu) obstojajo taksni in drugacni ljudje.
 
Ja, obstajajo. Ampak ase pogovarjava nasplošno o ljudeh ali o Islamu in "pravih " muslimanih. Ker če se pogovarjava nasplošno ti lahko povem toliko nagravžnih zgodb in pripetljajev da te mine...
Še enkrat povem, da lahko povem dve zgodbe. Kako stvari stojijo pri nas ki islam živimo in pri ljudeh ki ga ne, živijo pa na istem prostoru in nosijo muslimansko ime.
 
Obrezovanje deklic se dogaja npr. v islamskem svetu.
 
Obrezovanje deklic se dogaja v podsaharski Afriki. V Islamu je to prepovedano. Vendar ta običaj v Podsaharski Afriki izvira še izpred Islama in ga še do danes niso popolnoma izkoreninili. Obrezujejo pa tako muslimani kot nemuslimani. Skratka nima veze z Islamom.
 
Ker se obrezovanje kar se tiče Islamskih držav tiče samo Egipta in Sudana ( HB je to zelo majhen procen muslimanov) je glavni Šeh - verski učenjak-voditelj Al Azharja pred leti javno izdal fatwo in prepoved tega dejanja,ker je kontra Islamu. Skratka je prepovedano. Če to narediš in te verska policija dobi, greš v zapor.
V Egiptu imado HB tudi organizacije ,ki hodijo po vaseh v južnem Egiptu in Sudanu in osveščajo ljudi, da je to pač v nasprotju z Islamom in predvsem prepovedano. Tako da je tega tudi v Islamskem svetu podsaharske Afrike vedno manj HB.
 
Med tem ko razna Afriška plemena to še vedno počnejo.
 
 
 In tako kot nekdo verjame, da je to bozja volja in bozji zakon, da zenska ne sme uzivati v spolnem odnosu, ker bi potem postala promiskuitetna, pa ji je treba obrezati, tako obstojajo pripadniki islama, ki ne mislijo tako.
 
Le kje jih pobiraš?user posted image user posted image   Ženska v Islamu ima pravico do spolne zadovoljitve. Če jo mož spolno ne zadovoljuje je to zadosten razlog da stopi pred sodnika in zahteva ločitev. In ločitev je odobrena, ker je bolje da se ponovno poroči kot pa da vara.
 
 In dejstvo, da ti ali nekdo drug, ne zivis v tem okolju kjer se to dogaja, to se ne pomeni, da v islamu tega ni.
 
Dejstvo je da v Islamu tega ni. In to napisano dejstvo izpred 1500 let. user posted image
 
 Islam je dalec vec in seze dalec vec kot tvoja izkusnja. Je prevec osebna, da bi po njej sodila ali sodili o celem islamu.
 
Islam je samo en in ali si musliman ki islam živi ali pa nisi. Ni nobenega pa ali pa če...Sodi pa samo Bog.
 
Drugače pa če ti kaj več pomeni in rabiš kako posebno znanje v okviru Islama, ti lahko tudi to uredim. Tast je bil Šeh- (to je tako kot kardinal pri katolikih) to je človek, ki študira od svojega 6 leta satrosti in ima 20let šolanja vse samo v zvezi z islamom. Z drugimi besedami verski učenjak. Nečak je ravnokar diplomiral v tej isti smeri...
Skratka v vsaki generaciji vsaj eden,ki ti bo lahko odgovoril na tvoja vprašanja, strokovno,ker jaz res lahko govorim samo otem kar vidim in kaj doživljam.
 
 Ovrzes kot lazi pricevanja zensk, ki po tebi niso povsem v skladu z islamom.
 
Sem razložila zgoraj in se mi ne da ponavljat...
 
 
 Razsojati kaj je in kaj ni v skladu z doloceno vero, znotraj te vere, je hudo tvegano. Prav zaradi teorije in prakse.

No saj pravim glede tega ti lahko priskrbim strokovne odgovore... in pa tisti ki islam živimo nam je teorija praksa.
 
 mar ne pravi koran imej otrok kolikor lahko? kaj to pomeni, da ih imas kolikor fizicno zmores, ali koliko ih lahko prehranis in prezivih.
 
To pomeni kolikor jih zmore tvoje telo, da s tem ne ogroziš svojega zdravja. Muslimani verjamemo, da so otroci samo od Boga. ( jaz sem živ primer tega, bila sem na vseh možnih posegih otrok ni bilo z zelo zdravim moškim z super spermiogramom... brez zdravniške pomoči z slabo plodnim moškim otroci so.) In pa verjamemo da če nekaj narediš za Boga ti bo Bog stal ob strani.
 
 
 
 Prav okoli tega vprasnaj se v prenaseljenem Bangladesu bojujejo bitke, ker hocejo prebivalstvu prenaseljeni drzave dopovedati, da imej otrok koliko  lahko ne pomeni zgolj koliko jih fizicno lahko imas. Tukaj se pa tudi jasno vidi, da v Koranu ni vse zajeto, so stvari, ki so zgolj interpretacija dolocenega zapisa - enako kot v Bibliji.
 
Tega ne vem. Vem da imajo na Kitajskem ta problem pa niso v večini ne muslimani ne katoliki tako da dvomim da ima število otrok kaj z vero. Prej z gospodarsko rastjo in razvitostjo države.
 
 

BTW: So pa podrocja, kjer - imej otrok kolikor lahko- pomeni prav fizicno zmoznost za rojevanje - za razilko od situacije v Bangladesu.

V Islamu jih imaš toliko kolikor ti jih tvoje telo dovoli. In pa seveda glede na to da ti Islam narekuje da moraš biti do vseh enako pravičen je dobro tudi to vzet v zakup.

 
Seveda niste. Moraš služiti denar in skrbeti za dom ter vzgajat otroke...Kdaj pa imaš čas samo zase? Moja skrb niso ne položnice ne od kje bo denar prišel. Moja skrb je samo dom in pa delno otroci, kajti tudi oče mora vzgajati otroke.
 
Moj denar je samo moj denar in je za mojega moža nedotakljiv. Moški je še dodatno dolžan ženi dajati poleg denarja za gospodinstvo denar za njen prosti čas.
 
 
Tukaj nekje se skriva odgovor za "nerazumevanje". Ti se pocutis kot kraljica, ker ti ni treba delati, ni skrbeti za finance. Kot si nekje ze zapisala, si bila preutrujena, preobremenjena usluzbenka, brez casa za sebe, posledicno tudi slaba zena in ljubimka.. nekaj takega...
Tebi pase, da ne delas.
 
 Ja to sem jaz inne da se mi ni dalo delat. Še vedno lahko delam v družinski firmi. Samo nisem si bila všeč kot živčna razvalina z dobro kariero pri 28 letih. Več mi pomenijo otroci in dom. Raje kot uspešna poslovna ženska sem mama in žena.
V Islamu imam pravico do tega, da si izberem kaj bom.
 
 Niso pa vse zenske po tem kopitu. So zenske, ki jim pase razvijati svoj intelektualni potencijal v smeri, ki so za tebe bile preutrujejoce, preobremnjujoce itn... Taksne zenske so tudi v islamu in posledicno, tisto, kar je za tebe "kraljevsko" je za drugo "suzenjsko". Dejstvo pa je, da Islam odreja nacin zivljenja, brez moznosti za zensko, da si sama odredi zivljenje.
 
Ne res ne vem kje jih pobiraš. Ali lahko prosim podpreš svoje besede z kakim citatom iz Korana ali Hadisa.  Ker Islam uči da je oče dolžan izšolati hči tako kot fanta. Da je ženska moškemu enaka in da je sama svoj gospodar. Ima pravico do dela, če si to želi in do izobrazbe.
Moje nečakinje vse besno študirajo, ker jim ni do biti doma, po tem se bodo zaposlile...
 
Edino kar je v Islamu na kar se lahko obesiš je da ženska nikoli naj ne bi živela sama. Ali z očetom ali pa z najbljižjim moškim sorodnikom ki je dolžan skrbet za njo in njeno varnost.

Realno, zenska v islamu mora pridobiti dovoljenje oceta, ce se zeli solati.
 
Ni res.
 
 Zenska v veliki vecini islamskih drzav ne more dobiti potnega lista dokler ji moz ali oce ali brat ali v koncni fazi in dolocenih primerih sin tega izrecno ne dovoli, s svojim podpisom - samo utrinek... (informacija iz prve roke).
 
Spet ni res. So ženske, ki nimajo nikogar... A misliš da so brez dokumentov? user posted image user posted image
 
Je pa res da po Islamu ženska naj ne bi nikoli potovala sama, z njo naj bi potoval en moški( za zaščito) ,ki ji je v takem sorodstvenem razmerju, da se z njim ne more poročit.

Ze samo dejstvo, da si se odlocila priti v Slovenijo na porod in tisto, kar si v zvezi s tem zapisala je, da ce zenska v arabskem svetu ( ali tam kjer ti zivis) zeli normalno zdravstveno oskrbo (za nase pojme) jo ne more dobiti ali je pa rezervirana samo za tiste, ki si to lahko privoscijo. To pa meni osebno se zdalec ne govori o nikakrsnem "kraljevanju" "kraljic" zensk v islamu. 
 
A ti veš da če nečesa ne vidiš , niti ne veš da obstaja in si zadovoljen stistim kar poznaš? Moja svakinja še ni videla zdravnika ki mu ni potrebno plačat, še ni videla bolnice kot so naše... Jaz pa sem. Zato vem kaj je zame bolje.
 
Zdravstveni (ne)sistem ,ki vlada v Egiptu je popolnoma skregan z Islamom. Itak pa Egipt ni država ki se drži šeriatskega prava ampak imajo svoje pravo.

 
Govoriš o arabskem svetu in ga povezuješ z Islamom. A ti veš da arabski svet predstavlja samo 20% muslimanov celega sveta??
Že tukaj tvoja teorija arabsko = islam pade.

 
Nisem vedela, da ima arabski svet nek svoj posebni arabski Islam. Ce arabsko = islam ne drzi, kaj drzi? Koliko so druge vere v arabskem svetu prisotne ( priblizno v % ce se da), da arabsko ni = islam?

Mislim da sem dovolj jasno povedala. Pa bom še bolj na primeru: Eno Prekmurje ne more predstavljat cele Slovenije.
V Arabskem svetu je ogromno ljudi ki so skregani z Islamom pa čeprav se štejejo za muslimane. Arabski svet ima popolnoma svojo kulturo in  navade ki niso povezane samo z islamom. Zato se arabskega sveta ne sme enačiti z Islamom  je samo en majhen delček Islamskega sveta.
 
Ljudje pa ko rečeš besedo Islam ne pomislijo na Idonezijca ali Turka avtomatično pomislijo na arabce in to ni prav.


Jaz sem živela življenje kot ga živiš verjetno ti in sedaj živim popolnoma drugo življenje. Prej sem bila garačica vsa izmozgana, nikolo časa zase , velikokrat zaradi protrujenosti slabe volje...
Sedaj pa imam časa na pretek, sem spočita in preskrbljena in delam samo to kar sem si vedno želela.


Nasli bi kar lepo stevilo zensk s taksnimi sanjami povsod po svetu. Vecino te sanje ne omejuje vera, temvec globina denarnice in sposobnost prezivetja druzine z enim samim dohodkom.
 
V Islamu je to pravica ki ni povezana z globino denarnice. Midva z možem nisva bogata, živimo in imamo za sproti vendar sva se tako odločila. Tako njemu odgovarja in meni. Čeprav sem imela ideje prej, da bom delala, celo službo mi je že pomagal najti pa sedaj po 3 otrocih in družinski firmi teh idej saj nekaj časa verjetno ne bom več imela.
In očitno ti ni jasno samo to da ima ženska pravico, da izbira.

 Pravzaprav vsaka vera se trudi zadrzati zensko znotraj doma. Katolicizem je tukaj ze precej zgubil svoj vpliv (ceprav se trudi na vse moci) in se od zenske pricakuje, da enakopravno prispeva, ce je enakopravna in je enaka moskemu ( Ocitno v arabskem ( islamskem) svetu je pa ta enakopravnost mocno okrnjena - po tvojih besedah - ne glede na racun katerega spola!?).
Prazaprav zenska, ki je tega poletja v turisticnem  kraju arabskega sveta, zunaj hotelskega kompleksa, zelela biti postrezena v gostilni je bila delezna kompletnega ignoriranja. Dokler se ni ( cez skoraj uro) prikazaj moski, ki se je vsedel zraven nje. Postregli so jo sele, ko je moski narocil za njo in sedel z njo. Dokler je bila sama - je ni bilo. Enakopravnost na delu.
 
Ha, ha... to pa verjamem samo če je bilo v kaki hudi vasi... Prvič slišim toda verjamem. Zakaj se ji je kaj takega lahko pripetilo se mi pa ne da razlagat, predolga zgodba, kdaj drugič

 
Mogoce islam izpolnjuje tvoje sanje in stremenja o nacinu zivljenja. Vendar islam zagotovo ne izpolnjuje sanje in stremenja vseh zensk, ki v islamu zivijo. In tu je svobodna volja, ki je odvzeta. Svoboda, da zivis tako, kot sam zelis, pa magar prezaposlena, utujena, obremenjena in magari tudi kot slaba ljubimka.
 
Sem že zgoraj zapisala, kako je s tem. V Islamu ženska dela ali pa je doma ima možnost izbire.
Vendar če damo islam na stran za moment. Arabske ženske so nekaj drugega kot si ti. One nimajo tvoje pameti in ne razmišlajjo kot ti. so zrasle v drugem svetu, tvojega ne poznajo.
Njim se ti smiliš. in te bodo objokovale. One se smilijo tebi.
 
Arabske ženske so tudi by the way zelo lene...in bi če bi jo postavilo na mesto ene Slovenke po 3 dneh na smrt zbolele ali pa pobegnile. One ne likajo, ne šivajo, pospravijopač kakor pospravijo. Skuhajo in pa  "skrbijo" za otroke.
 
Jaz imam čisto normalno pospravljeno tako kot je pospravljen povprečen slovenski dom. One pravijo da imam kot v lekarni. To da znam šivat je za njih znanstvenafantastika in da likam sem pa zelo neumna - za njih seveda.
Da resno skrbim za otroke, in jih ne prepustim kar ulici in dvorišču, želim imet stalni nadzor temu pravijo da sem preveč zaščitniška in jih bom razvadila.
To da se mi ne da cele dneve z njimi sedet in tračat , temu pravijo da sem čudak.
 
Trenutno sva z možem kupovala za malega posteljico iz lesa, ker tiste plastične ki jih imajo one niso zračne. Ker hočem za svojega otroka vedno le bombažna oblačila in ortopedske čeveljčke sem ženska ki se gre luksuz- spet govorim z njihovega vidika.
To da grem sama po fasengo v trgovino in si tudi sama znosim v stanovanje je spet nekaj po čemur slovim kot malo prtegnjena..
 
Tako za kratek opis, toliko da jih boš morda lažje razumela.
 
 


(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:43:41   
Anonimen
Tebi pase, da ne delas. Niso pa vse zenske po tem kopitu. So zenske, ki jim pase razvijati svoj intelektualni potencijal v smeri, ki so za tebe bile preutrujejoce, preobremnjujoce itn... Taksne zenske so tudi v islamu in posledicno, tisto, kar je za tebe "kraljevsko" je za drugo "suzenjsko". Dejstvo pa je, da Islam odreja nacin zivljenja, brez moznosti za zensko, da si sama odredi zivljenje.
Realno, zenska v islamu mora pridobiti dovoljenje oceta, ce se zeli solati. Zenska v veliki vecini islamskih drzav ne more dobiti potnega lista dokler ji moz ali oce ali brat ali v koncni fazi in dolocenih primerih sin tega izrecno ne dovoli, s svojim podpisom - samo utrinek... (informacija iz prve roke).
Ze samo dejstvo, da si se odlocila priti v Slovenijo na porod in tisto, kar si v zvezi s tem zapisala je, da ce zenska v arabskem svetu ( ali tam kjer ti zivis) zeli normalno zdravstveno oskrbo (za nase pojme) jo ne more dobiti ali je pa rezervirana samo za tiste, ki si to lahko privoscijo. To pa meni osebno se zdalec ne govori o nikakrsnem "kraljevanju" "kraljic" zensk v islamu.


Se podpisem.

Zenska je kraljica, ampak odvzeta ji tudi tako osnovna moznost kot je moznost do zdravstvene oskrbe pri tako osnovnem dejanju, kot je porod.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:44:31   
Anonimen
Tako, zdaj je kosilo kuhano.

Imam dovolj user posted image .

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:50:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

No, to pa je rezultat opranih možganov. Vsak dan vam jih perejo s poročili, časopisi, pogledi urednikov in to je rezultat.



Ja, to je priljubljen leitmotiv desničarskih politikov pri nas, vendar ne vzdrži kake resne presoje. Vsakdo, ki kolikortoliko razmišlja s svojo glavo, bo znal presoditi verodostojnost informacije, ki jo prejema - ne glede na to, ali ta prihaja od politika, novinarja, urednika ..... ali pa iz prižnice.

   Ko gorečih vernikov ( vseeno katere vere ) ne bo več motilo, da je nekdo drug čisto lahko tudi kakšne druge vere, ali celo ateist ali pa agnostik, karkoli .... potem bo svet precej lepši.


Imam se za vernico kako globoka je moja vera ve samo Bog. Ne morem rečt da je dovolj globoka ker menim da sem še veliko, veliko za globokimi verniki..

Toda recimo da pašem v tvoj opis in popolnoma nič me ne moti, dokler mi nekdo ne soli pameti kako sem uboga in zatirana kot muslimanka in to kak tak primerek ki o Islamu nima pojma ima pa veliko informacij iz filmov in časopisov ter morda interneta...

Rada povem kako je s tem v resnici nikogar pa ne silim v nič. Nikogar ne obsojam da verjame zaradi mene v medvedka Pu. Samo spoštuj ti mene, jaz pa tebe kot človeka in ne me učit stvari o katerih nekaj vem .

Osebno pa imam prijateljice vseh možnih vereizpovedi in tiste ki se proglašajo za ateiste. Te osebe so mene sprejele tako kot sem , ne moti jih moja ruta na glavi in pa da imam sredi poletja dolge rokave z mano se pogovarjajo kot z sebi enakim in to je to.

Saj ni edina tema o katero se s prijatelji pogovarjaš vera in ni edina stvar ,ki te lahko druži vera.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 17:54:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Se podpisem.

Zenska je kraljica, ampak odvzeta ji tudi tako osnovna moznost kot je moznost do zdravstvene oskrbe pri tako osnovnem dejanju, kot je porod.


Aha, potem jim otroci kar v trebuhu ostajajo? user posted image user posted image user posted image

Veš tudi tam " doli" imajo bolnice in porodnišnice. Če nima denarja so malce slabše. če ga ima pa malce boljše...

Sem pa že ene 10x napisala pa bom še enkrat zdravstveni (ne )sistem nima nič z Islamom.

Še HB da muslimanska skupnost odpira brezplačne bolnice, ker če ne bi pa res kakšna lahko bila prikrajšana za zdravstveno oskrbo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 18:09:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica


 
Otroka dobi po islamskem pravu vedno oče, vsaj zakonsko in zelo redki so primeri, da temu ni tako.

Prosim če mi podaš vir od kje si dobila tak podatek. Pa kaj vam je ljudje, samo z enim klikom si lahko pridobite prave informacije pa še vedno kar gonite svoje...user posted image user posted image
 
Po Islamskem - šeriatskem pravu oče ne dobi nikoli otrok. Razen če se mati ponovno poroči in so otroci starejši od 12 let. In pa če mati ni muslimanka.
 
 
In case of divorce, the young children remain in the custody of their divorced mother. However, the father has to provide the cost of maintenance of young children though they remain under the custody of mother. (Ref : The Family Structure in Islam by Dr. Hammudah Abdul Ati).

 
Vir: klik


 
 
Glej, ****, mogoče se počutiš napadeno, vendar temu ni tako. Rada berem tvoje poste, se naučim vedno kaj zanimivega, nekaj kar nam je tuje. Pri ženskih pravicah pa nisem mogla preko tega. Enostavo ti ne morem prikimati, pa čeprav bi zelo rada.




Nič se ne počutim napadeno. Niti najmanj. Samo neumno se počutim, ker se mi zdi da se pogovarjam sama sabo...Sicer pa bila sem tud jaz en tak tip ,ki je tako razmišljal , tako da razumem tud vas.
 
Ženska v Islamu ima več pravic kot kjerkoli drugje. samo vedet je treba kaj uči Islam in kaj je islam.
Ne sme se posploševat...
 
Itak sem pa zgoraj z rdečim vse bolj podrobno napisala tam si najdeš odgovore na vse pripombe, ki jih imaš.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 18:20:54   
Rubin.
Nisem vse brala, bom potem, ko bom imela čas, ampak to je pa res fajn, da je šla mama s teboj. Ker meni bi res bilo hudo, če bi mala miss bila doma tako daleč. Kaj se pa vere tiče, ne bi bila nesrečna, ker bi bila muslimanka, jaz spoštujem vse vere, ker v vsaki se kaj dobrega najde, ampak v mejah normale. Bila bi nesrečna če bi ji vera krojila življenje. Vseeno bi rada videla, da bi imela vse možnosti odprte in bi lahko izbirala kar bi želela. Meni se nobena skrajnost ne zdi dobra.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 18:52:57   
Marogica
****, posmeh je neprimeren na tem mestu, kakor bi bil zate najbrž tudi. Podatke, ki sem jih "natrosila", sem si prebrala na nemškem Googlu, tako, da nisem ničesar napisala kar tako. Temveč prebrala. In to so podatki, ki jih imam za verodostojno, je link, kjer se dajejo "napotki" nemškim ženskam, v primeru poroke z muslimanom, kakšen je njihov način življenja, pogled, pravice...... Od tam mi podatek. Bom poizkusila še enkrat poiskati ta link. Je pa v nemščini.

ENa izmed organizacij je v Švici...imaš link, lahko tudi v angleščini

http://www.surgir.ch/floor/CMS?server=surgir&lang=de

Tvoje citata:
Knjiga ki jo je prebrala je nastala sedaj, je nova ne stara par stoletij.In v tej knjigi piše in so spisane grozote neke ženske,ki se je izvajala v imenu Allaha, opisana je cela vas...
Jaz pa verjamem, da če bi šla tja, ne bi našla nikogar v tej vasi, ki bi imel take navade,kot jih opisuje knjiga.Še več na koncu bi videla, da je prebrala domišljijsko grozljivko nekoga ,ki ima zakoreninjeno sovraštvo v sebi...

Glej, knjigo si preberi, ker je ne mislim s teboj "analizirati", ker je isto, kot bi ti rada z menoj analizirala(mogoče se hvalila, da obvladašuser posted image ) Koran, ki ga jaz nisem prebrala. Ta tvoj stavek je v celoti takšna neumnost, da je brezveze sploh kaj povedati. Ne, raje je ne beri, je sigurno propaganda in ženska se je kar sama zažgala...iz dolgega časa...


Sama, z razliko od tebe, nisem do "drugačnih" nikoli imela slabega menja, ali apriori negativnega mnenja. Imela sem mnenje, da so drugačni. Tako, kot smo mi za njih drugačni, tOrej tu razlike ni, med "nami" in "vami".

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:02:50   
Anonimen
Še HB da muslimanska skupnost odpira brezplačne bolnice, ker če ne bi pa res kakšna lahko bila prikrajšana za zdravstveno oskrbo...


In si sla tja rodit user posted image .

Pragmaticno.
Ko mi pase, sem vernik....ko mi ne pase, grem drugam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:03:40   
Anonimen
Ženska v Islamu ima več pravic kot kjerkoli drugje. samo vedet je treba kaj uči Islam in kaj je islam.


Absolutno.

V reklamah je vse res user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:07:04   
Anonimen
Ko gorečih vernikov ( vseeno katere vere ) ne bo več motilo, da je nekdo drug čisto lahko tudi kakšne druge vere, ali celo ateist ali pa agnostik, karkoli .... potem bo svet precej lepši.


In ko bodo svojo goreco vero ziveli in ne iskali svojih nasprotnikov in ne dokazovali, kako dobra je njihova vera.

Drugace pa pozdravljen, daddy :)).

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:26:04   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: ****



Toda recimo da pašem v tvoj opis in popolnoma nič me ne moti, dokler mi nekdo ne soli pameti kako sem uboga in zatirana kot muslimanka in to kak tak primerek ki o Islamu nima pojma ima pa veliko informacij iz filmov in časopisov ter morda interneta...




Povprečni ateist bi skorajda lahko copy - pastal tale del tvojega odgovora, v stilu "nič me ne moti, dokler mi vernik ne soli pameti, kako imam "oprane možgane", zraven pa nima pojma o tem, kako je sploh biti ateist, ima pa veliko informacij o tem iz interneta, časopisov, kjerkoli pravzaprav ...


   Meni je pa pravzaprav čisto vseeno, kdo mi skuša "solit pamet", nasolil mi je itak ne bo kar tako. Zelo pa se strinjam z zadnjim delom tvojega odgovora - saj pa ni vera edino, kar se lahko pogovarjaš s prijatelji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:30:06   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Drugace pa pozdravljen, daddy :)).


Kot ptič Feniks, kajne user posted image  ..... pozdrav tudi tebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:32:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

****, posmeh je neprimeren na tem mestu, kakor bi bil zate najbrž tudi. Podatke, ki sem jih "natrosila", sem si prebrala na nemškem Googlu, tako, da nisem ničesar napisala kar tako. Temveč prebrala. In to so podatki, ki jih imam za verodostojno, je link, kjer se dajejo "napotki" nemškim ženskam, v primeru poroke z muslimanom, kakšen je njihov način življenja, pogled, pravice...... Od tam mi podatek. Bom poizkusila še enkrat poiskati ta link. Je pa v nemščini.

ENa izmed organizacij je v Švici...imaš link, lahko tudi v angleščini

http://www.surgir.ch/floor/CMS?server=surgir&lang=de

Tvoje citata:
Knjiga ki jo je prebrala je nastala sedaj, je nova ne stara par stoletij.In v tej knjigi piše in so spisane grozote neke ženske,ki se je izvajala v imenu Allaha, opisana je cela vas...
Jaz pa verjamem, da če bi šla tja, ne bi našla nikogar v tej vasi, ki bi imel take navade,kot jih opisuje knjiga.Še več na koncu bi videla, da je prebrala domišljijsko grozljivko nekoga ,ki ima zakoreninjeno sovraštvo v sebi...

Glej, knjigo si preberi, ker je ne mislim s teboj "analizirati", ker je isto, kot bi ti rada z menoj analizirala(mogoče se hvalila, da obvladašuser posted image ) Koran, ki ga jaz nisem prebrala. Ta tvoj stavek je v celoti takšna neumnost, da je brezveze sploh kaj povedati. Ne, raje je ne beri, je sigurno propaganda in ženska se je kar sama zažgala...iz dolgega časa...


Sama, z razliko od tebe, nisem do "drugačnih" nikoli imela slabega menja, ali apriori negativnega mnenja. Imela sem mnenje, da so drugačni. Tako, kot smo mi za njih drugačni, tOrej tu razlike ni, med "nami" in "vami".


Joj ne me narobe razumet, Niti malo se ti ne posmehujem. Res ne. To ko rečem kje jih pobiraš ni misleno posmehljivo ampak šaljivo, se ti opravičujem, če si me narobe razumela.user posted image

Ampak a se ti ne zdi da bi bilo dobro te informacije,ki jih daje neislamska organizacija predno jim verjameš raje preveriti v Islamskem pravu in v Islamski literaturi da vidiš, če je to sploh res, predno jim verjameš.

To se meni zdi tako kot rekla kazala. Kot bi mi prva soseda razlagala kako je pri tretji sosedi. Nikoli ne  verjamem podatkom iz ne prve roke.

Če me zanima kaj o točno določeni stvari odgovore iščem tam, kjer jih je treba iskati in ne pri nekih sovražno nastrojenih organizacijah...

Tako, da prave informacije moraš iskati na pravih naslovih...

Upam da razumeš, to je tako kot bi jaz šla brat en srbski nacionalni portal in tam prebrala kaj je islam...Kaj misliš kaj bom tam našla?

Ali pa če grem vprašat Jelinčiča ali pa muftija o Islamu, kdo mi bo dal prave informacije??

Vsebino knjige ne poznam in zato sem  napisala da predvidevam in verjamem da so izmišljotine saj bi drugače ta zgodba bila veliko bolj znana od Bele masajke...
Tako pa prvič slišim za to.


Za poznavanje Islama je nujno potrebno da ti je vsaj malo poznan koran , predvsem pa Hadisi in absolutno nič se ne hvalim. To je del moje vere in v tej smeri se izobražujem, ker me to zanima in ja imam določeno znanje na tem področju.

In malo zamalo se mi pa zdi, da govoriš o nečem o čemer res nimaš pojma razen nekih linkov ki sploh niso islamski. To je rekla kazala...

Zakaj si ne vzameš malo časa in prebereš še kaj kar ni antipropaganda, samo toliko da si mal razširiš obzorja.

pa res brez zamere niti malo te ne zasmehujem ali ponižujem. Te spoštujem kot sogovornika samo te prosim da predno mi podaš kako izjavo mi podaj tudi dokaz.

Ker tudi jaz ne morem kar govoriti, kaj piše v ustavi RS , če jo še odprla nisem, sem pa tam nek na enem hrvaškem portalu neki prebrala... a ne? Al po tvojem imam potem kar neko pravo znanje ?

Nemško pa žal ne znam, tako da user posted image user posted image

In pa še enkrat nimam niti najmanj slabega mnenja o tebi  nit pikice slabega občutka in se ti ne posmehujem...

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:36:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Še HB da muslimanska skupnost odpira brezplačne bolnice, ker če ne bi pa res kakšna lahko bila prikrajšana za zdravstveno oskrbo...


In si sla tja rodit user posted image .

Pragmaticno.
Ko mi pase, sem vernik....ko mi ne pase, grem drugam.


Ne Mič jaz sem bolj fina in sem šla v Slovenijo. Drugače pa Bog nas uči, da moramo zase in za svoje zdravje poskrbeti v naših najboljših močeh...

Tako da ta tvoja zadnja izjava je pa precej zgrešena in močno žaljiva za mene osebno.

In brez zamere tvoje nadaljne komentarje na besede vzete iz konteksta bom poskušala kar preskočit.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 19:39:35   
Anonimen
In brez zamere tvoje nadaljne komentarje na besede vzete iz konteksta bom poskušala kar preskočit.


Ti me kar preskoci, ne bo kolateralne skode...user posted image

Sicer rada gledam reklame....samo kupujem bolj malo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?