|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:09:06   
Gina
Spet se strinjam z bumerang, pa strinjam se z rubin, ki je zelo lepo napisala, pa seveda se absolutno strinjam s karin, pa z od ankice možem, kar se tiče kroženja energije....
Še vedno mi je fajn brat tudi o lepih straneh islama, ko vendarle zadnje čase beremo samo negativne plati, tako da se mi zdi, da smo včasih kar malo "fobični" okol tega, ker nič lepega ne pride sploh o islamu do nas. V bistvu nas je strah, ko poslušamo vse nasilne plati le-tega, vsaj mene je. Sem pa zihr, da je islam oboje, tako + kot -, enako kot čisto vsaka stvar, saj ima vse na tem svetu svoja dva pola. Samo da enkrat en pol bolj do izraza pride, drugič drugi.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:13:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jaz se tukaj kompletno strinjam z bumerang.

Pa rekla bi še takole, da verjamem, da je vsaka vera v osnovi zelo fajn, da se bi lahko v vsaki veri živelo zelo lepo, če ne bi živeli v zelo egoističnem svetu, kjer se gre v glavnem za premoč enega človeka nad drugim, za oblast po domače rečeno. In to se potem izraža na različnih koncih sveta različno. POnekod lahko krasno živiš s svojo vero, ponekod je ravno sistem, ki vero vodi pripeljal do zelo katastrofalnih reči. Ni kriva vera za grde reči, ki se dogajajo, krivi so konkretni ljudje, ki so v zgodovini in še kar ponekod v imenu vere počeli neumnosti. Izrabljanje vere v svoje neprave namene. In seveda najbrž ni ista vera v različnih državah enako tretirana. Katerokoli vero pa pogledamo, ap so v njenem imenu delali grde reči. Grozljivo je to. Meni to še vedno ne pomeni, da je katerakoli vera zanič. Mi pa pomeni to, da moramo biti zelo pozorni, da zmoremo ločiti svojo lastno vero od verske "civilne uprave" in njenih zelo posvetnih ego namenov. To pa je včasih težko. Globje kot si v sistemu, težje mora biti. Ni pa nujno najbrž.


Gina, ni je države kjer bi se 100% upošteval Islam. Vse se je že skvarilo.Tudi tako opevana KSA -kraljevina saudove arabije. Kralj in njegova rodbina je tako zelo bogata, da si mi niti predstavljati ne moremo.
V islamski državi po poslancu je kralj spal na tleh dokler vsi njegovi državljani ne bi imeli slamnjače... samo en primer Islama.
Musliman bi moral vsako leto dati Zekat ( Zekat je obvezno letno plačilo, katerega dajejo muslimani revnim muslimanom ali pa islamskim izobraževalnim ustanovam-madresam, fakultetam in podobno. Zekat znaša 2.5% od premoženja, na katerega se zekat daje.) A misliš da bi bilo toliko revežev, če bi se to res delalo?
Egipt naprimer je tako skorompiran, da to ni za povedat.Islama je več v Sloveniji kot v Egiptu. Želim povedat da je Slovenska država bolj Islamska od vseh arabskih skupaj. Samo v Sloveniji ni muslimanov teh je pa v Egiptu ogromno.
Upam, da se razume, kaj hočem povedat.
Žalostno toda resnično!

Mi je pa vedno zanimivo poslušat različne ljudi, ki živijo različno življenje, kako gledajo na svet, veliko se naučim iz tega o marsičem, marsikaj lažje razumem in zelo sem vesela zate, ****, da si našla svojo srečo. In to je edino, kar v življenju šteje.

Hvala.user posted image  

Mogoče še nekaj. meni osebno je žal, da mi niso v otroštvu približali kakšne od ver. Zelo težko je najti svojo resnico, ko si starejši. Kakor ateisti vsiljujejo svojo vero otrokom, jo tudi verniki. Tega ne moreš spremeniti in prav je, da predstavijo svojo miselnost. Meni je bil predstavljen ateizem kot edina resnica in danes se mi to zdi glih tolk nasilno, kot morda kakšnemu ateistu krščanstvo ali budizem ali hinduizem ali karkoli že pač. Tako da vsaka plat ima dve medalji. Hočem reči da ne smemo in ne moremo soditi o tem, da nekdo predstavi svojo vero otroku. Vsi smo nasilni s svojim prepričanjem. Logično je, da želimo otroku najboljše in mu predstavimo tisto, kar je najboljše za nas. Če mu ne bi predstavili tistega, kar se nam zdi top of the list, bi se nam zdelo, da ga prikrajšujemo za srečo, saj nam naše verovanje služi čist fajn. Kako bo en ateist sposoben reči otroku čisto nevtralno, naj gre raziskat vse vere, pa brez namigovanja o tem, kolk so verniki trapasti ko verjamejo v pravljico in brez namigovanja, kolk slabega je cerkev naredila, pustit res nevtralno otroka, da se odloči sam inkako bodo verniki sposobni obratno nevtralno predstavit ateizem brez občutkov krivde do Boga in realno? Torej je boljše, da mu predstavi svojo resnico v svoji luči, pa kakršnakoli že je. Z ruto vred in izpovedjo vere ali pa krišnevskim vegetarianstvom. No, tako se vsaj meni zdi. Otrok se še vedno lahko kasneje odloči, da mu ta sreča ne prineša sreče. Takrat pa se mi zdi, da bi starši morali pustiti "otroku" svobodno pot do nje kje drugje - takrat pa naj jo išče naprej sam.


Imaš prav kar si zapisala. Se s tabo popolnoma strinjam.
 
Bi pa ob tej priliki samo zastavila eno vprašanje, enkrat sem se v enem od mojih blogov že spotaknila ob to. Koliko katolikov pa misliš da razume tisto izpoved vere, ki jo ponavljajo ob sveti maši??
Koliko med njimi sploh ve v kaj verjame?
 
Žalostno Gina, toda zelo, zelo malo. Jaz ga osebno razen duhovnikov ,ki ti podajo težko razumljive razlage, še nisem srečala.
In kaj ti to pove?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:17:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Drugače pa Bog nas uči, da moramo zase in za svoje zdravje poskrbeti v naših najboljših močeh...



Brez zamere, ampak .... a za to spoznanje rabiš boga? A ni to nekaj samoumevnega, kar moraš vedeti tako ali drugače sama?


To je bil odgovor na podjeba***je zakaj sem prišla v Slovenijo rodit.
Drugače je pa nekaj je spoznanje nekaj pa kar počneš.

Ker potemtakem ne bi nihče kadil, bi vsi športali.... bla, bla, bla...

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:22:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

V današnjem Dnevniku. Komentar ni potrebenuser posted image user posted image user posted image

http://dnevnik.si/foto/341358


O pa je potreben. To nima popolnoma nič z Islamom.  Ta človek ali pa katerikoli drug bo odgovarjal za svoje dejanje.

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:33:54   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ****

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

V današnjem Dnevniku. Komentar ni potrebenuser posted image user posted image user posted image

http://dnevnik.si/foto/341358


O pa je potreben. To nima popolnoma nič z Islamom.  Ta človek ali pa katerikoli drug bo odgovarjal za svoje dejanje.



A veš, mogoče je to edina reč, ki je zdaj nočeš čisto razumeti, ker preveč lepo vse vidiš, ker tako pač čisto konkretno živiš. Najbrž res ne gre za islam, gre pa za mentaliteto v določenih okoljih, ki so povezana tudi z islamom, česar se pri nas ne dogaja v nekem takem obsegu, kot se tam. Mentaliteta pa je povezana tudi z vero v preteklosti in načinom življenja zavoljo nje. Tebe najbrž moti, da enačimo muslimane z islamom. v resnici pa govorimo zgolj o tem, koliko varno, udobno in za žensko fajn je življenje v deželah, o katerih trenutno govorimo. In jaz to razumem tako, da je varno, fajn in lahko celo odlično in za koga boljše kot tukaj, če živiš v nekem okolju, kjer so ljudje razumni in kultivirani in ne, ni varno, če žviiš v okolju, kjer naletiš na neke norce, ki delajo neumnosti, ker so t.i. kvazi verniki ali pač delujejo po starih mentalitetnih vzorcih njihove, kako bi rekla "predkulture". Vendar še  vedno menim, da imaš več možnosti naleteti na norce tam kot sredi evrope, ni pa to nujno vedno tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:36:16   
mani2
Se opravičujem ker vletavam v vašo debato vendar me nekaj resnično zanima. Muslimanska ženska more biti vedno pokrita pred drugimi moškimi če prev razumem. Sedaj pa moje vprašanje. Ali to pomeni da v Islamskih drzavah v porodnišnicah delajo samo ženske? Se opravičujem če se vam moje vprašanje zdi bedasto vendar me to resnično zanima kako je s tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:54:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

****, tudi jaz bi se s tabo normalno pogovarjala, če bi prišla v 40 stopinjah v senci z ruto na glavi in z dolgimi rokavi in bi te še vedno spoštovala. Bi se mi pa zdelo čudno. In tudi smilila bi se mi. Zelo. Bi pa spoštovala tvojo odločitev in tebe.

Pa zakaj se ti smilim? Jaz popolnoma nič ne trpim. Meni tako paše in mi je tako všeč. Ravno danes smo bile s puncami iz foruma majčice 2008 na kofetku in me je ena to vprašala. Odkrito sem ji povedala, da tudi slučajno si nepredstavljam da bi se slekla, bilo bi mi zelo neprijetno...


Ko takole prebiram tvoje pisanje, počasi uspevam analizirati kje je srž problema. Ti pišeš o islamu, o ljudeh, ki islam živijo. Ampak zavedati se moraš (in tudi se), da islam, tako kot je zapisan, živi malo ljudi. Le majhen % tistih, ki so ali se imajo za muslimane.


user posted image user posted image user posted image  Točno tako. In mene boli če mi nekdo reče vi muslimani pa naprimer polivate ženske z kislino če se nočejo poročit....
Bumerang verjemi, da me to res kar v prsih stisne. Na bruhanje mi gredo vsi te ljudje ki se imajo za muslimane in zatirajo ženo, se nalivajo z alkoholom ne znajo molit ne opravljajo niti eno stvar,ki jim jo naroča Islam znajo pa povedat ko jih kdo vpraša kaj pa si ti po veroizpovedi Musliman.
 
Pa kakšen vtis potem dobi sogovornik o nas muslimanih? Kaj si potem lahko predsravlja pod Islam?
To ni Islam in ta človek ni musliman. Nosi samo muslimansko ime.



Vsi ostali islam živijo tako, da izničujejo celotni ženski svet. Na tak ali drugačen način. V moški nadvladi. Ne vem kako in ne vem zakaj je do tega prišlo ampak tako je. Ženske kvazi muslimanov so ponižane na sto in en način. V skrajem primeru tudi ubite. In iz tega ne morejo. Jih ne pusti država, sistem, pravo, lastna družina in celo lastna mati. Ni načina, da se rešijo tega pekla. Vse to v imenu islama. Kvazi ali pravega, to je zanje vseeno.

To se dogaja toda to ni Islam. to je toliko islam kot je pedofilija del krščanske vere. To so izmečki.

To je dejstvo. Opisano v mnogih knjigah. Zadnja leta je na Slovenskem tržišču izšlo najmanj deset knjig z resničnimi zgodbami o ženskah in njihovem trpljenju. Nemškega govornega področja ne obvladam, obvladam pa italijanskega in to najmanj tako kot slovenskega. In tudi v Italiji se dogajajo številne zgodbe, ko ženske, ki se poročijo z muslimani, ostanejo ob prvem obisku moževe matične dežele zaprte tam in ne morejo več domov. Če imajo otroke, otroci za vse večne čase ostanejo tam. Nekaj mater je celo organiziralo ilegalni prebeg otrok. In tudi italijansko zunanje ministrstvo ima zapisane nasvete za ženske, ki bi se želele poročiti z muslimani. In to močno odsvetujejo. Če pa že, svetujejo, da se nikoli ne odpravijo v matično deželo moža. Predvsem nikoli z otroki.

To sem že pokomentirala. Mož bo otroke vzel samo v primeru če ločena ženska ni muslimanka in dvomi, da jih bo vzgojila v muslimane. Tudi vsak sodnik - muslimanski, mu jih bo dosodil.
Pa saj to je logično.
Ko enkrat razumeš koliko vera pomeni tem ljudem ti je popolnoma jasno, da se temu očetu lahko srce stre če vidi svojo hčerko pri 18 letih pomankljivo oblečeno, z cigareto in pivom v roki.
Pa muslimani verjamemo da nas v nebesa če že ne naša dejanja lahko ponesejo dobro vzgojeni otroci...
Jaz bi na njegovem mestu naredila isto, vzela bi otroke nemuslimanski ženski v katero dvomim.
 
V mojem primeru pa so otroci moji, po nobenem zakonu mu ne pripadajo in ni ga sodnika ki bi mu jih dosodil in kot dober musliman mu niti na pamet ne pade, da bi se šel kaj takega, ker točno ve kaj in kako je prav. In ne bo naredil nekaj proti Allahu.




Ok, boš rekla, da to ni zapisano v Koranu.

Ne v Koranu tega ni je pa v hadisih. To so naši zakoni. Nemuslimanka,v katero se dvomi da ne bo otrok vzgojila v Islamu,ne more dobiti otrok.
Sem že zgoraj zapisala, kako in kaj.
 
Toda nekdo, če se ne motim marogica je zapisala, da v Islamu otroci vedno pripadajo očetu. Kar pa je čista izmišljotina. In podala sem točen izpis iz zakona kako je s tem in da vedno pripadajo materi.

Ampak kaj to tem ženskam pomaga. Dejstvo je, da muslimani, ki so kvazi muslimani, vero izkoriščajo za nadvlado. In to država in pravni sistem očitno podpira in dovoljuje.
Sama veš, da ima marsikatera država uzakonjene zakone, ki so do žensk nestrpni (milo rečeno), in da veljajo navade, ki ženske ponižujejo in spravljajo na vrednost osebne lastnine moškega. Ok, ni po Koranu. Ampak je po zakonu muslimanske države.

Zakon pa sloni na islamu. Malo ja, malo ne, malo kvazi.

O čem govoriš? Katera država , kater zakon je diskriminatoren in sloni na Islamu?

Spet - kaj to tem ženskam pomaga? Kaj pomaga eni ženski, ki jo kamenjajo po cesti, ker nima zakritega obraza to, da njeni preganjalci ne živijo islama? A naj jih prijavi policiji? Bodo šli v zapor? 

Če nima zakritega obraza je nihče nikjer ne bo kamenjal niti ogovoril. Če nima rute v Iranu bo opozorjena in jo bo morala dati gor. Iran pa je edina država.
Pa se mi do sedaj sploh ni dalo tega pisat ampak bom. Iran niso arabci in niso sunitski muslimani. So šeiti,ki jih smatramo kot sekto. To seveda ni opravičilo zakaj in kako, ker tudi oni verjamejo v koran je pa razlaga zakaj.
Imajo še cel kup drugih bolnih običajev in zakonov... ampak pustimo to.
 
Kamenjanje pa se izvaja samo kot kazen za zeno - prešuštvo v primeru da je ona ali on poročen. Za moškega in za žensko je ista kazen - kamenjanje.
V Islamu je ločitev dovoljena zato res ne vem zakaj bi se ženska morala spustiti v varanje.
Moški pa če se žena strinja se poroči š z eno in tudi ne rabi varat...
 
Se pravi samo za varanje ko si poročen...je taka kazen predpisana.
 
Ne vem pa če se kje izvaja?



Kvazi katolik tega ne more početi.
Kvazi katolik kvečjemu uporablja kontracepcijo. Kvazi katolik se kvečjemu ne posti v postnem obdobju.
Ne more poniževati ženske. Ne more je zreducirati na vrednost ene koze. Ne more je pretepati. Oz. more ampak ne sme. Če ženska to dovoli, si je sama kriva.
Razumeš, kaj ti vsi skušamo dopovedat?

Vse to lahko počne. Tako nekdo v Sloveniji kot nekdo v arabskem svetu. Vera nima popolnoma nič s tem.
Drugače pa ne moreš primerjati ker države ki bi uzakonila kanonsko pravo ni.




(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Da ne bomo smetile...
18.8.2008 23:57:35   
Anonimen
Rubin:

Hvala za tvoj komentar. Bi pa dodala samo to Biblija je zelo nasilna do ženske in se ne mora primerjati z Koranom.
Malo je vse skupaj popravil Jezus in potem tisti,ki so pisali Evangelij...

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:03:44   
urška
mene samo nekaj zanima, ****, zakaj kategorično zavračaš oz. ne verjameš knjigam (BTW pred kratkim sem eno tako prebrala), ki jih nekatere uporabnice tukaj navajajo, v katerih so opisane, milo rečeno, grozne izkušnje muslimanskih žensk?

pa še tole: ja, če bi vsi muslimani 100% živeli po koranu in vsi kristjani 100% po svetem pismu, potem bi bilo vse lepo in krasno. ampak ne. ne eni, ne drugi. in eni obrezujejo 5 letne deklice. kljub temu, da to ni po koranu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:05:12   
Anonimen
Ankica:

hvala da si si vzela čas in zapisala to teorijo. Jaz jo ne bi kupila...user posted image user posted image  Tako kot tvoj mož verjetno Islama ne.user posted image

Drugače pa Islam je ravno po temu znan, da je povsem enostaven za razumet.

Naprimer med tem ko katoliki v svoji izpovedi vere povedo tole:


»Verujem v enega Boga, Očeta vsemogočnega. Stvarnika nebes in Zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari. In v enega gospoda Jezusa Kristusa, edinorojenega sina Božjega; ki je iz Očeta rojen pred vsemi veki in je Bog od boga, luč od luči, pravi Bog od pravega Boga; rojen, ne ustvarjen, enega bistva z Očetom, in je po njem vse ustvarjeno; ki je zaradi nas ljudi in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes. In se je utelesil po svetem Duhu iz Marije Device in postal človek. Bil je tudi križan za nas, pod Poncijem Pilatom je trpel in bil v grob položen. In tretji dan je od mrtvih vstal, po pričevanju pisma. In je šel v nebesa, sedi na desnici Očetovi. In bo spet prišel v slavi, sodit žive in mrtve; in Njegovemu kraljestvu ne bo konca. In v svetega Duha, Gospoda, ki oživlja; ki izhaja iz Očeta in Sina; ki ga z Očetom in Sinom molimo in slavimo; ki je govoril po prerokih. In v eno, sveto, katoliško in apostolsko Cerkev. Priznavam en krst v odpuščanje grehov. In pričakujem vstajenje od mrtvih in življenje v prihodnjem veku. Amen.«
 
muslimani pravimo:

Ni ga Boga razen Boga in Mohamed je njegov poslanec.
 
Samo za ilustracijo kaj je lažje razumet.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:12:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Potem pa če kdo pride in gre tistih 5 metrov okrog hotela misli, da je videl vse.
Ko pa je pri nas splošno znano da tam kjer so turisti se nabirajo najslabši od najslabših...Teško najdeš poštenega človeka ki dela v turizmu. ( velja za arabski svet)


V predhodnem postu napises "V Egiptu pa je treba imet tudi srečo, da prideš med poštene ljudi...", sedaj pa to... in potem kdo je kriv za sliko, ki se ustvarja pri ljudjeh, ki obiscejo to dezelo?

Egipčani sami, saj o tem itak ni dvoma.

Zato pa pravim pridi pa vidi.Kogar pot zanese v naše kraje ponavljam naj me zvrcne in ga povabim k nam domov. Lahko vas popeljem malo med ljudi, pa potem precenite.
Dokler pa imate enostranske informacije pa ni treba sodit... bi bilo celo zelo ne fer da podajate mnenje.


Med tiste postene, za katere je treba met sreco da prides med njih ali med vse? Tudi med tiste slabe iz katerih se dela casopisno porocilo, ali samo tiste, ki "posteno" pokazejo lepo sliko neke vsakodnevice.
Islam so in lepe slike in slabe. In fanatiki in liberalci in ena pa tudi druga locina... Enako kakor je duhovnik pedofil del cerkve, "muceniski" samomorilec itn....
Objektivna slika ni slika tvojega doma in tvoje izkusnje. Objektivna slika so vse slike v preseku. Slike tudi tistih zensk, ki so jih zazigali, ki so jih zapirali, ki so jim odvzeloi otroke, ki so izsiljevane..... Zato je tvoja generalizirana trditev, kako je zenska v islamu na piedestalu in kraljica, zlagana in zaljiva. Zaljiva za vse tiste zenske, ki so prestale to in ono v imenu vere, svoja dozivetja opisale in prezivele - ker govoris, da lazejo, da so si zmislile, saj je v islamu zenska kraljica.

Še vedno trdim in bom trdila, ker je to resnica. V Islamu ni takih žensk ki si jih opisal.Ti pa loči Islam in pa nekaj kar se dogaja v svetu kjer živijo muslimani. So pa verjetno take ženske ravno tako v arabskem svetu mogoče, ne vem ker nobene ne poznam...So pa tudi povsod drugod pa zato ni kriva ne vera niti država ampak posameznik sam ki je grozodejstvo napravil.
 
So Plutove tri žrtve glede na to da je bil katolik, žrtve zato,ker je bil katolik? Ali pa je krivo to da je bil slovenec?
 
Kot pravim teh primerov ne poznam o teh ženskah ki jih navajaš...
Vem samo tisto, kar preberem tako kot ti v tujih časopisih ali pa na internetu.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:15:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: ****



Ampak a se ti ne zdi da bi bilo dobro te informacije,ki jih daje neislamska organizacija predno jim verjameš raje preveriti v Islamskem pravu in v Islamski literaturi da vidiš, če je to sploh res, predno jim verjameš.

In malo zamalo se mi pa zdi, da govoriš o nečem o čemer res nimaš pojma razen nekih linkov ki sploh niso islamski. To je rekla kazala...



In res je, da nimam pojma, ravno zato ti pa lepim linke, ki sem jih prebrala.

Kot prvo je to neislamsko organizacijo "podprl" muslimam s svojim znanjem, torej ni to kar "rekla kazala", temveč ima neko strokovno osnovo.
Quellen:
Jürgen Rieck: Islamische Eheverträge, Hrsg. von der Informationsstelle für Auswanderer und Auslandstätige
im Bundesverwaltungsamt, Köln 2003
Jürgen Rieck: Die Rolle des Islam bei Eheverträgen mit einem NichtmoslemischenEhepartner, in: Beiträge
zum Islamischen Recht, Hrsg. Hans-Georg Ebert, Frankfurt/M., Berlin, Bern, Bruxelles, New York, Oxford,
Wien, 2000
Sami Aldeeb: Ehen zwischen schweizerischen und muslimischen Partnern, Hrsg. vom Schweizerischen
Institut für Rechtsvergleichung, Lausanne 2003



To so še vedno neislamske organizacije tudi če jih je podprel musliman.
Musliman je napisal tudi Satanske stihe...

Žal pa nemško ne znam, sem ti že povedala.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:17:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Sama nimam blage veze o Islamu (zmeraj pravim, da se bom lotila branja tako Svetega pisma kot Korana user posted image )- sem pa od par bistrih glav slišala ali prebrala, da imamo po večini zmotno mnenje o Koranu (ker ga nismo sami prebrali, ampak dobili informacije vzete iz konteksta).
In da v osnovi naj bi bil Islam precej naklonjen ženskam.

Skratka dostikrat predsodki, ki so ravno posledica neznanja, porajajo strah pred neznanim, kar se pa hitro manifestira v obliki zaničevanja in smešenja.

Pa še user posted image  za temo na nivoju!



Hvala rožica in hvala tem bistrim glavam.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:24:29   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: ****

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Objektivna slika ni slika tvojega doma in tvoje izkusnje. Objektivna slika so vse slike v preseku. Slike tudi tistih zensk, ki so jih zazigali, ki so jih zapirali, ki so jim odvzeloi otroke, ki so izsiljevane..... Zato je tvoja generalizirana trditev, kako je zenska v islamu na piedestalu in kraljica, zlagana in zaljiva. Zaljiva za vse tiste zenske, ki so prestale to in ono v imenu vere, svoja dozivetja opisale in prezivele - ker govoris, da lazejo, da so si zmislile, saj je v islamu zenska kraljica.

Še vedno trdim in bom trdila, ker je to resnica. V Islamu ni takih žensk ki si jih opisal.Ti pa loči Islam in pa nekaj kar se dogaja v svetu kjer živijo muslimani. So pa verjetno take ženske ravno tako v arabskem svetu mogoče, ne vem ker nobene ne poznam...So pa tudi povsod drugod pa zato ni kriva ne vera niti država ampak posameznik sam ki je grozodejstvo napravil.
 
.




Resnico si preberi v Koranu, sura 4,3, kjer je zapisano, da lahko moški žensko tepe, če ga ne uboga. In to s klicajem.

Ti mogoče ta del iz nemščine prevedem...jutri, danes ne več, ker grem počasi spat. Pa obrazložitev tudi.

p.s. Pa Misek je ženskauser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:26:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: ****

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

V današnjem Dnevniku. Komentar ni potrebenuser posted image user posted image user posted image

http://dnevnik.si/foto/341358


O pa je potreben. To nima popolnoma nič z Islamom.  Ta človek ali pa katerikoli drug bo odgovarjal za svoje dejanje.



A veš, mogoče je to edina reč, ki je zdaj nočeš čisto razumeti, ker preveč lepo vse vidiš, ker tako pač čisto konkretno živiš. Najbrž res ne gre za islam, gre pa za mentaliteto v določenih okoljih, ki so povezana tudi z islamom, česar se pri nas ne dogaja v nekem takem obsegu, kot se tam. Mentaliteta pa je povezana tudi z vero v preteklosti in načinom življenja zavoljo nje. Tebe najbrž moti, da enačimo muslimane z islamom. v resnici pa govorimo zgolj o tem, koliko varno, udobno in za žensko fajn je življenje v deželah, o katerih trenutno govorimo. In jaz to razumem tako, da je varno, fajn in lahko celo odlično in za koga boljše kot tukaj, če živiš v nekem okolju, kjer so ljudje razumni in kultivirani in ne, ni varno, če žviiš v okolju, kjer naletiš na neke norce, ki delajo neumnosti, ker so t.i. kvazi verniki ali pač delujejo po starih mentalitetnih vzorcih njihove, kako bi rekla "predkulture". Vendar še  vedno menim, da imaš več možnosti naleteti na norce tam kot sredi evrope, ni pa to nujno vedno tako.


Gina:

V Sloveniji so pa moški povečini alkoholiki. Jaz imam žlahto po dolenjski, vsi od prvega do zadnjega so zacvičkani od jutra do večera. Pa če bi jaz tja pripeljala koga iz Egipta kaj bi si pa mislil?
To ne gre za eno hišo, gre za cele vasi pijani od jutra do zore...

Kaj alkohol prinese pa itak veš:

Eden od cvetk v mojem sorodstvu katerega besednjak raje ne bi tukaj opisovala je pa naprimer najlepša beseda, ki jo nameni ženi **** potem lahko samo sklepaš kaj se še tam dogaja...

Ja pa gredo vsako nedeljo k maši.

In kaj ima to z krščanstvom? Cela vas hodi k maši, in cela vas je zapita in imajo podoben vzorec obnašanja..
Kaj ima to z vero ali pa s tem da so Slovenci...

Zato me moti ko mi nekdo posplošuje Islam.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:33:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mani2

Se opravičujem ker vletavam v vašo debato vendar me nekaj resnično zanima. Muslimanska ženska more biti vedno pokrita pred drugimi moškimi če prev razumem. Sedaj pa moje vprašanje. Ali to pomeni da v Islamskih drzavah v porodnišnicah delajo samo ženske? Se opravičujem če se vam moje vprašanje zdi bedasto vendar me to resnično zanima kako je s tem.


Ne, ne delajo samo ženske. In imamo tudi ginekologe in porodničarje. Če se le da si vsaka izbere raje žensko če pa ne pa tud prav. Saj to je vendar zdravnik tukaj se ne gre za neki slabega. Tvoja golota je nujna, saj se zdraviš oziroma rojevaš.

Ko si pa glih vprašala pregled pri ginekologu v Egiptu ti ne vzame niti kančka dostojanstva.

Prideš noter in s tabo je samo sestra - ženska. se Slečeš in uležeš na ginekološki stol, potem te sestra pokrije. Šele nato pride v sobo ginekolog in te v prisotnosti sestre pregleda.
Nato ginekolog zopet zapusti sobo in sestra te odkrije in ti pomaga iz stola in ti oddideš v kabino in se oblečeš. Šele ko si oblečena pride ginekolog spet notri in se s tabo pomeni.

Skratka ne lezeš z nago ritjo ne gor ne dol iz tistega stola pred njim. Niti ti ni treba naga od kabine pa do stola in nazaj pred njim.

Pa nobeno vprašanje ni neumno. In o takih stvareh sem mislila da bo govora. Nasplošno kako je življenje tam in navade ne pa ena tona očitkov in posploševanj.

Ti kar vprašaj če te še kaj zanima. user posted image

(odgovor članu mani2)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:34:32   
Kerensa*
Priznam, da nisem prebrala vsega, ampak kolikor pa sem, pa vidim, da se vero (pa katerokoli že) še vedno preveč posplošuje... primer izven konteksta, sicer, ampak - niso vsi muslimani teroristi samo zato, ker je Bin Laden terorist... tudi narodnost s tem nima neke hude zveze... saj tudi vsi Slovenci nismo morilci, ker je bil Plut morilec... in po tej logiki je zagotovo tako tudi z ženskami v muslimanskem svetu... niso vse trpinčene, niso vse prikrajšane in tudi ne nosijo vseh po rokah kakor boginje... in tudi pri nas je tako... ni mož od vsake pijanec, pa čeprav je z Dolenjske in nima vsaka visokega standarda, čeprav Sloveniji pripisujejo nek gospodarski razcvet in posledično dobre materialne razmere za Slovence... tako, kakor si marsikatera (ne pa vse) Slovenka misli, da ni hudega, če njen mož popije liter Cvička na dan, samo, da je ne tepe in ne vara, tako si tudi neka Arabka misli, da ni hudega, če ji odrežejo klitoris, samo, da ostane živa... vse je v miselnosti... pri veri pa še predvsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:42:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: urška

mene samo nekaj zanima, ****, zakaj kategorično zavračaš oz. ne verjameš knjigam (BTW pred kratkim sem eno tako prebrala), ki jih nekatere uporabnice tukaj navajajo, v katerih so opisane, milo rečeno, grozne izkušnje muslimanskih žensk?

Zato ker sem muslimanka in živim med muslimani v arabskem svetu. Zato!

pa še tole: ja, če bi vsi muslimani 100% živeli po koranu in vsi kristjani 100% po svetem pismu, potem bi bilo vse lepo in krasno. ampak ne. ne eni, ne drugi. in eni obrezujejo 5 letne deklice. kljub temu, da to ni po koranu.

Po svetem pismu se ne da živeti ker ni zakonik. Krščanstvo je veroizpoved ni pa način življenja.
Islam je način življenja in veroizpoved.
 
Ja eni obrezujejo 5 letne deklice ane? Eni pa posiljujejo 5 letne deklice ali pa še raje dečke.
 
Zadnji stavek ne odraža mojega mnenja ampak je samo : spuščam se na tvoj nivo.


(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 0:59:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica



Resnico si preberi v Koranu, sura 4,3, kjer je zapisano, da lahko moški žensko tepe, če ga ne uboga. In to s klicajem.

Ti mogoče ta del iz nemščine prevedem...jutri, danes ne več, ker grem počasi spat. Pa obrazložitev tudi.

p.s. Pa Misek je ženskauser posted image


Kaj je to 4,3?

No nič bat točno vem za kaj se gre, že neštetokrat premleto, pa dajmo na kratko še enkrat.


Mišek ko boš prebrala v originalu,v arabskem jeziku potem se lahko pogovarjava. V originalu ne piše ne tepsti ne pretepati ne nič v tem stilu...user posted image user posted image
Ne najboljši prevod, ker besede ne znam dati v slovenščino ali angleščino bi bil da jo lahko okrca ali potreplja...

Pa še to arabski jezik nima klicajev. A ti to kaj pove o tvojem prevodu? user posted image

Ali se bomo sedaj šli z odstavki iz Korana? A ni to mal brezveze ampak če že glih hočeš:

Pravice ženske iz Korana na vseh nivojih.








I. Spiritual Rights: (Seven basic points)


The greatest misconception that Westerners have is that paradise in Islam is only for men and not for women. This can be easily disproved from the Qur'an.
1. a. Surah Al-Nisa (Chapter 4) verse 124 (4:124)
"If any do deeds of righteousness be they male or female and have faith, they will enter heaven, and not the least injustice will be done to them”
b. Surah Al-Nahl (Chapter 16), verse 97 (16:97)
"Whosoever performs good deeds whether male or female and is a believer, we shall surely make him live a good life and we will certainly reward them for the best of what they did.”
2. a. The Qur'an makes it clear that both men and women have the same spiritual nature; Surah Nisa (Chapter 4), verse 1 (4:1)
Oh Human kind! Reverence your Guardian-Lord who created you from a single person and created of like nature his mate.”
b. In Surah Nahl (Chapter 16), verse 72 (16:72)
"And Allah has made for you mates (and companions) of your own nature. And made for you out of them sons and daughters and grand children.
c. In Surah Araf (Chapter 67), verse 189 (7:189)
It is He who created you from a single person and made his mate of like nature, in order that he might dwell with her (in love)
d. Surah Al-Shoura (Chapter 42) verse no.11 (42:11)
(He is) the creator of the heavens and the earth. He has made for you pairs from among yourselves.”
3. When Allah created the human he breathed into him something of his spirit.
a. Surah Al-Hijr (chapter 15, verse 29 (15:29)
"When I have fashioned him (undue proportion) and breathed into him of my spirit, fall ye down in obeisance unto him.”
b. Surah al-Sajdah (Chapter 32) verse 9 (32:9)
"But he fashioned him in due proportion and breathed into him something of his spirit”.
In the above two references, breathing of Allah's spirits into humans does not refer to any sort of incarnation of God or any pantheistic form of concept of God but it refers to the great bounty which Allah has endowed the human race with by giving innate spiritual nature of knowledge about God and yearning for Him. Here the spirit is breathed into both Adam and Eve.
4. Human race has been created to be or to serve as the trustee dignified the human race consisting of both men and women.
a. Surah Al-Isra (Chapter 17) verse 70 (17:70)
" We have honoured the children of Adam and conferred on them special favour”.
Here Allah has honoured the children of Adam, both men and women.
5. The Qur'an does not blame Eve for tempting Adam to eat the forbidden fruit or for the downfall of man, as has been done by the Bible and other scriptures.
In Surah Al-Aaraf (Chapter 7) verse 19-27 (7:19-27)
Here both Adam and eve are addressed together more than a dozen times and both Adam and Eve are said to have disobeyed Allah and later, both repented and both were forgiven.
There is not a single passage in the Qur'an that only points to Eve. However there is one verse in the Qur'an from Surah Taha chapter 20, verse 121 which specifically puts the blame on Adam (Pbuh).
Christianity puts the complete blame on Eve for the fall of man and for the 'original sin'. It holds Eve responsible for sin'. It holds Eve responsible for sins of humanity.
According to the Bible in Genesis Chapter 3, Eve tempted Adam to have the forbidden fruit (apple). Genesis Chapter 3, verse 16 states "unto the women he said, I will greatly multiply your conception. In sorrow you shall bring forth children and your desire shall be to your husband and he shall rule over you.”
6. Unlike the Bible, which degrades pregnancy and considers labour pains of the mother during child birth as a punishment for eating the forbidden fruit, the Qur'an does not degrade pregnancies. In fact the Qur'an states that child-birth further uplifts the status of women.
a. Surah Luqman (Chapter 31) verse 14 (31:14)
"And we have enjoined on a human (to be good) to his parents; in travail upon travail did their mother bear them, and in years twain was their weaning.”
b. Surah Al-Ahqaf (Chapter 46) verse 15 (46:15)
"We have enjoined on humans kindness to their parents. In pain did their mother bear them and in pain did she give them birth.”
c. A Hadith mentions that if a mother dies during delivery of her baby she is considered a martyr which in Islam is the highest degree of stature any person can achieve.
7. The only criteria for judging a person in the sight of Allah is the "Tawa” that is God-consciousness or righteousness.
a. Surah (Al-Hujurat Chapter 49) verse 13 (49:13)
O human kind! We created you from a single (pair) of a male and a female, and made you into Nations and tribes, that ye may know each other (Not that ye may despise each other).
Verily the most honoured of you in the sight of Allah is (one who is) the most righteous of you. And Allah has full knowledge and is well-acquainted (with all things).
Sex, race, colour or wealth do not make a person superior than the other. Righteousness is the only criterion before Almighty God for judgement.
8. The spiritual and moral duties for men and women are essentially the same. In fact there are certain concessions given to women. Pregnant ladies and menstruating women need not fast during such days, but later compensate for the same.
The reward and punishment of Allah is in no way connected with the gender.
a. Surah Al-Imran (Chapter 3,) verse 195 (3:195)
"Never will I suffer to be lost the work of any of you be it male or female. Ye are members, one of another.”
b. Surah Al-Ahzab (Chapter 33), verse (33:35)

"For Muslim men and women, for devout men and women, for true men and women, for men and women who are patient and constant, for men and women who humble themselves, for men and women who give in charity, for men and women who guard their chastity, and for men and women who engage much in Allah's praise. For them has Allah prepared forgiveness and great reward.
c. Surah Al-Nisa (Chapter 4,) verse 124 (4:124)
If any do deeds of righteousness be they male or female and have faith, they will enter heaven, and not the least injustice will be done to them.

Economical Rights
1. More than 1,300 years before the west gave economical rights to women, Islam recognised the rights of adult women. Any adult woman has the right to possess or to own or to dispose any of her own property in any way she feels fit irrespective of whether she is single or married. The first time that rights of married women was recognised in the West whereby she could own and dispose of property without the control, approval or consent of her husband was in 1870s in England under the "Married Women Property Act”. This Act was later amended in 1882 and 1887.
Home Maker
2.a. Woman is considered as a Home maker in Islam and not a housewife because she is not married to a house.
She can also work and is entitled to get equal pay if she does the same job as that of a male. There is no text in the Qur'an or the Sunnah which makes it unlawful for women to work or to do any lawful job or profession (provided it is within the modesty level and within the purview of the Shariah). If she is married she should take the permission of her husband.
b. She cannot take up jobs which are based on exhibiting her beauty and body such as modelling, dancing, acting in films, etc.
c. Many jobs which are forbidden for women are also forbidden for men, for example serving liquor, working in gambling dens, dealing in corruption and dishonest businesses, etc.
d. A true Islamic Society should have some women as professionals such as women physicians (doctors), women nurses, women teachers, etc.
e. Women have no financial obligations in Islam. It is the duty of the man in the family to look after the financial aspects of the family. Therefore under normal conditions a woman need not work and is not required to earn her livelihood or that of her family. However in certain genuine cases due to financial crisis in the family where both ends do not meet, she has the option to work with the permission of her husband Even in such conditions no one can force her to work and if she takes up a job it is by exercising her own free will.
f. As I mentioned earlier, the job should be within the limits of Islamic Shariah and within modesty levels. Besides the professional jobs I mentioned, they can work in industries and small scale factories which are so made that they exclusively employ ladies or have separate sections for gents and ladies staff. She can also engage in business and when required, enter into transactions with gents through a Mehram such as her husband, son etc. The best example I can quote is that of Prophet Muhammad's (Pbuh) wife, Bibi Khadija (R) who was a very successful businesswoman. She transacted through her husband Prophet Muhummad (Pbuh). Women can work in their own houses by taking up tailoring, embroidery, pottery, basket-making, etc.
Women have no Financial Obligations
3. Islamic law gives more Financial Security to women than to men.
i. A Muslim woman has the option of not working to earn her livelihood. The responsibility of maintaining her falls on the shoulders of her father or brother if she is not married, and on her husband or son if she is married. It is also the duty of the relatives and the state to look after her. She is entitled to full support if she opts not to work. But at the same time she has the right to possess or to own or to dispose of any of her own property in any way she feels fit, without seeking anyone's consent whatsoever and irrespective of whether she is single or married.
ii. During marriage, she is entitled to a marital gift (Meher) from the husband which is entirely hers and she does not have to give this gift to her husband or father and she can do anything lawful with it.
In Surah Nisa Chapter 4, Verse 34 (4:34)"Give the women (on marriage) the dower as a free gift”.
This marital gift (Meher) symbolises, love, affection and commitment.
Women do not have to give any dowry to men and men do not have any right to ask or demand dowry from women. The dower given by man to woman during marriage is known as Meher and is a compulsory requirement, but these days Muslims give a small token amount of Meher just for names' sake, maybe Rs.200 to 500. Many Muslims have now-a-days adopted Hindu culture in this issue, they expect or rather demand that the woman's family should get them a refrigerator, TV, Video, furniture, car, etc. The more educated and richer the man, the higher dowry he expects.
In Islam it is just the opposite of what the Hindu Culture ordains in respect of dowry. Islam requires that the man gives dower to the woman according to his economical condition.
iii. If a woman earns any income from investments or works or engages in business during her marital life, the income is entirely hers and she is not entitled to spend a single penny on the household. She can spend it in any legitimate manner as she may desire.
iv. Regardless of the wealth or income of his wife, the responsibility of maintaining her lies on the husband even if he is poorer than her and this responsibility includes providing for her needs pertaining to food, clothing, lodging, boarding, medication, etc., in short everything she needs. She need not spend anything. She has complete financial security. The husband's responsibility to fullfil her needs and not her unreasonable demands and wants beyond his financial limits.
v. In case of divorce or widowhood there are certain financial guaranties for women like complete and full support during the waiting period and thereafter; if she is pregnant, then till childbirth. If she has any children she is entitled to child support.
Social Rights
Socially Islam gives women four different status:
1. As a Daughter
2. As a Wife
3. As a Mother
4. As a Sister
1. Daughter
i. Islam prohibits infanticide or killing of female infants. This is considered a serious crime of murder.
Surah Al-Takvir Chapter 81, Verses 8 and 9 (81 : 8-9)
"When the female (infant), buried alive, is questioned, for what crime she was killed.” (17:31), (6:15)
In pre-Islamic Arabia killing of female infants was very common and very often the moment a female was born she was buried alive.
Islam not only prohibits female infanticide, but it forbids all types of infanticide, irrespective of whether the infant is a male or female. It is mentioned in Surah Al-Anam chapter 6, Verse 151 (6:151).
"Kill not your children on a plea of want. We provide sustenance for you and for them. Come not near shameful deeds, whether open or secret. Take not life which Allah has made sacred.”
A similar guidance is repeated in Surah Al-Isra Chapter 17, Verse 31 (17:31).
"Kill not your children for fear of want: We shall provide sustenance for them as well as for you. Verily the killing of them is a great sin.”

In pre-Islamic Arabia killing of female infants was very common and very often, the moment a female was born, she was buried alive. However, after the spread of Islam in Arabia, Al hamdulillah, this evil practice has been discontinued for the last 1,400 years but unfortunately it is yet prevalent in India.
In a BBC documentary film titled "Let her die” shown in the programme "Assignments”, the statistics of female infanticide was given by Emetic Buchanan. It has to be a Britisher who came all the way from Britain to give us the statistics and make a documentary film in a country which has the maximum rate of female infanticide in the world. According to the statistics compiled by them, everyday more than 3,000 foetuses are being aborted in India on being identified that they are female. If you multiply this figure with the number of days in a year (365 days) we understand that more than one million female foetuses are aborted every year in India. It is practised maximum in the state of Tamil Nadu and Rajasthan. There are big bill boards and advertisements saying "Invest Rs.500/- and save Rs.500,000, signifying that you do tests like Amino sentesis or ultra sonography which cost about Rs.500/- and on identifying the gender of the foetus if it is a girl you can always abort her and thus save Rs.5,00,000/- which is usually spent in the upbringing of a girl and giving dowry in her marriage.
According to a report of the Tamil Nadu Government Hospital, out of every 10 female children born, 4 are put to death.
Female infanticide has been present in our country for centuries. No wonder the female population of India is less than the male population.
According to the 1901 census of India, there were 972 females for every 1000 males. According to the 1981 census, there were 934 females for every 1000 males in India and the latest statistics of 1991 tell us that for every 1000 males there are 972 females in India. One can realise from these census reports that the ratio of female population is declining every year. Earlier only female infanticide was being resorted to, but now with the advancement of Science and Medicines to suit this act, there has been added another crime of aborting female fetuses. It is no wonder, therefore, that the urban areas of Bihar and Goa showed 1054 and 1091 females respectively for every 1000 males and according to 1991.tically fallen to 911.
ii. Islam not only prohibits female infanticide but also rebukes the thought of rejoicing on the news of birth of a male child and not rejoicing on the news of the birth of a female child.
Surah Al-Nahl (Chapter 16), Verses 58 and 59 (16:58-59)

"When news is brought to one of them of (the birth of) a female (child), his face darkness, and he is filled with inward grief!
With shame does he hide himself from his people, because of the bad news he has had! Shall he retain it on (sufferance) the choice they decide on?”
iii. In Islam the girl child is entitled to support, and upbringing and good treatment.
According to an authentic hadith related in Ahmed, Prophet Muhammad (Pbuh) said, "Anyone who brings up two daughters properly they will be very close to me on the day of Judgment.”
According to another hadith whoever brings up two daughters properly and treats them kindly and justly shall enter paradise.
iv. There should be no partiality in bringing up of sons and daughters.
Prophet Muhammad (Pbuh) always spoke about justice and kindness towards a child whether it be a daughter or a son. Once a person in the presence of Prophet Muhammad (Pbuh) kissed his son and put him on his lap and did not do the same for his daughter who was with him. The Prophet (Pbuh) objected and told the man that he was being unjust and that he should have also kissed his daughter and placed her on the other lap. The Prophet (Pbuh) not only preached about equal justice to sons and daughters but also practised it himself.
2. Wife
i.a. Islam does not consider "Woman as an instrument of the devil” as considered by the Bible. But rather the Qur'an calls her "Mohsana” - a fortress against Satan, because a good woman by marrying a man helps him keep a straight path in life.
b. Prophet Muhammad (Pbuh) declared that there is no Monasticism in Islam. He further ordained, "Oh you young men - whoever is able to marry should marry for this will help him to lower his gaze and guard his modesty” (Al-Bukhari). c. It is narrated by Anas that the messenger of Allah (Pbuh) said, "when a man marries he has completed one half of his religion!”
Once during a question and answer session somebody asked me does this imply that if I marry twice I will complete my full religion? The Prophet (Pbuh) considered marriage for a Muslim as half of his religion because it shields him from promiscuity, fornication, homosexuality, etc, which add to half the evil in society.
Secondly, only after you marry do you have an opportunity to become a husband or wife, a father or a mother and thus perform your duties as either as a husband or as a wife; as a father or as a mother. Whether you marry once or twice you are yet fulfilling only half your deen.
ii. a. According to Islam marriage is a blessing and bounty on both men and women.
In Surah Al-Rum Chapter 30, Verse 21 (30:21)

"And among His signs is this, that He created for you mates from among yourselves, that ye may dwell in tranquillity with them, and He has put love and mercy between your (hearts)”.
b. In Surah Nisa Chapter 4, Verse 21 (4:21)
The Qur'an refers to marriage as a "Misaq” that is a sacred covenant or agreement between husband and wife.
iii. a. In Surah Nisa Chapter 4, Verse 19 (4: 19)

"Oh! You who believe, you are forbidden to inherit women against their will!”
b. Islamic law requires the consent of both the parties before marriage. In matters related to marriage a woman cannot be forced by anyone including her father. Parents can help and advise the daughter on marriage but cannot impose or force his will. There have been cases where Prophet Muhammad (Pbuh) had given the choice of continuing or invalidating certain marriages where the consent of the daughter was not taken (Ibn Hambal No.2469).
c. Ibn Abbas reported that a girl came to the messenger of God, Prophet Muhammad (Pbuh) and she reported that her father had forced her to marry without her consent. The Messenger of God gave her the choice (between accepting the marriage or invalidating it _Ibn Hanbal No.2469).
In another version, the girl said : "Actually I accept this marriage but I wanted to let women know that parents have no right (to force a husband on them)” (Ibn-Maja, No.1873).
iv. Woman in Islam is considered to be a home-maker and not a housewife because she is not married to the house. v. In Islam, when a woman is married to a man it is not that she is married to a master so that she should be treated like a slave but she is married to her equal and should be treated like a partner with love and dignity.
The Prophet (Pbuh) said the most perfect believers are those that are best in character and behaviour and those that are best to their families (that is to their wives) (Ibn Hambal No.7396).
vi. a. The rights of husband and wife are equal in all respects except in the aspect of leadership in the family.
In Surah Al-Baqarah Surah 2, Verse 228 (2: 2228)

"And women shall have rights similar to the rights against them, according to what is equitable but men have a degree of advantage over them.”
Here a degree higher does not mean in superiority but refers to responsibility. The Qur'an has stated in Surah Al-Nisa Chapter 4, Verse 34 (4 :34).
"Men are the protectors and maintainers of women because Allah has given one more (strength) than the other because they support them from their means.”
The Arabic word used is "Qawwam” which many a time is mistaken for superiority but is actually derived from "Iqama” meaning to "stand up for” in the same fashion as Iqama is given before prayers that is "standing up for prayers.”
Therefore men are not one degree higher in superiority or dictatorship but one degree higher in standing up for responsibility.
b. According to the commentary of Al Tabari the word 'Qawwam' means a degree higher in responsibility and service and not superiority. Therefore it is the duty of the man to see that he provides security and maintenance to women and this should be carried out with mutual consent.
vii. Even if there is lack of affection or liking between husband and wife this is not a justification to be unjust and not compassionate.
In Surah Al-Nisa Chapter 4, Verse 19 (4:19)

"Live with them (wives) on a footing of kindness and equity. If ye take a dislike to them it may be that ye dislike a thing Allah brings about through a great deal of good.”
viii. There is a system of divorce in Islam which is to be applied only in extreme cases where the problem between the husband and wife is too grave to be solved and the continuation of married life would be counterproductive. The method of divorce is clearly spelt out in the Qur'an in Surah -Al-Talaq in Chapter 65 and in Surah Al-Baqrah Verses 227 to 242.
According to Prophet Muhammad (Pbuh), among the permissible things in Islam, the most hated in the sight of Allah is divorce. It is as though the heavens shatter (metaphorically).
There is a great deal of misconception and myth about the system of divorce in Islam, not only among the non-Muslims but also amongst the Muslims, who think that men have the exclusive right to give divorce.
Following are the ways of dissolution of marriage in Islam.
a. By the unilateral will of the husband.
b. By the unilateral will of the wife (if the marriage contract so specifies).
c. By the judgment of a Muslim judge (Kazi). After a reasonable complaint lodged by a wife against her husband on grounds such as ill treatment, lack of support, etc., or any other legitimate and satisfactory reason.
d. 'Khula' where even if the husband is not at fault and if the wife does not like staying with the husband. She need not specify the reason for seeking a 'Khula'. An incident of Khula had taken place during the time of Prophet (Pbuh) where he commanded the husband to give divorce.
e. Many westerners have the misconception that Polygamy is compulsory in Islam and that Islam ordains that all Muslim men should marry four wives.
The true fact is that monogamy is what is preferred in Islam. The Holy Qur'an is the only religious book on the face of the earth which has the following phrase in its directives to men, "marry only one”.

III. Mother
1. In Islam, obedience, respect and love for parents is next to the worship of Allah. It is mentioned in several places in the Qur'an that one should to be kind to one's parents.
In Surah Al-Isra Chapter 17, Verse 23 and 24 (17 : 23-24)

"Thy Lord hath decreed that ye worship none but Him, And that ye be kind to parents. When one or both of them attain old age in thy life, say not to them a word of contempt, nor repel them, but address them in terms of honour (17 :23).
And out of kindness, lower to them the wing of humility, and say : "My Lord! bestow on them Thy Mercy even as they cherished me in childhood” (17 :24).
In Surah Al-Anam Chapter 6, Verse 151 (6:151)
"Be good to your parents” In Surah Al-Ankabut Chapter 29, Verse 8 (29 :8) and in Surah Al-Luqman Chapter 31, Verse 14 (31 :14) and in
Al-Ahqaf Chapter 46, Verse 15 (46 :15) It is stated, "We have enjoined on human beings kindness to their parents.”
In the last two quotations the mention of the word "mother” is specially referred to after the word "parents”.
In Surah Al-Nisa Chapter 4, Verse 1 (4:1). It is stated, "Respect the Womb that bore you.”
2. According to several authentic hadith including the one narrated in Ahmed and Ibn-e-Majah, "Paradise lies at the feet of the mother”. It does not mean literally, for example that if a mother walks on the road and steps on filth and dirt, it becomes paradise. It means if you respect your mother, obey her, love her and take good care of her, you will Insha Allah enter paradise.
3. According to another hadith narrated in Bukhari and Muslim by Abu Huraira, the Prophet was once asked who amongst all the people was the most worthy of his respect and compassion . The Prophet (Pbuh) replied "your mother”; the man wanted to know who should be next, the Prophet (Pbuh) said "your mother”. The man enquired, who next?, the Prophet (Pbuh) replied for the third time "your mother”, again the man asked who next? The Prophet (Pbuh) replied "your father”. This means that 75% of love and respect goes to the mother and 25% to the father; that the better 3/4th goes to the mother and the remaining 1/4th to the father; or to put it in another way the gold medal goes to the mother and the father gets a consolation prize.
IV. Sister
1. In Surah Al-Tambah Chapter 9, Verse 71 (9:71)

"The believing men and believing women are protectors, one of other”. Here the Arabic word used is "Auliya” which does not mean friend but supporters or helpers or protectors; this means that all believing men and women are protectors of one another like brothers and sisters unless otherwise stated.
The Prophet (Pbuh) said women are "shakaat” of men. Shakaat has two meanings, sisters or halves. Therefore women are sisters of men or women are halves of men, that is society is made of two halves, one half women and the other half men.
"I recommend you to be kind to your women”
Men and Women are overall equal.
Educational Rights
The first guidance given to the mankind in the Qur'an was "Iqra” i.e. to read, recite or proclaim.
Surah Iqra and Surah Alaq Chapter 96, Verse 1-5.

"Read! Recite! Proclaim! in the name of thy Lord and cherisher who created - created the human, out of a congealed clot of blood (a leach-like substance). Read and thy Lord is Most Bountiful. He who taught (the use of) the Pen- taught man that which he knew not
(96 : 1-5).
The first instruction in the Qur'an was, not to pray or fast or to give Zakkat, but to read. This instruction was to both male and female. Islam gives a great deal of importance to education.
According to Prophet Muhammad (Pbuh) "It is obligatory for every Muslim, male or female, to acquire knowledge (Al-Bayhaqi).
The holy Prophet (Pbuh) made it a point of duty to every father and mother to make sure that the daughters were not ignorant of the teachings of Islam.
A woman has her right to religious education from her husband so that either her husband should teach her or allow her to go elsewhere to acquire it. If this matter is taken before a judge, he must compel the husband to fulfil her demands in the same way that he would in wordly matters.
According to Sahih Al-Bukhari, the women at the time of the Prophet (Pbuh) had become so keen to acquire more knowledge that they came to the Prophet (Pbuh) with the following proposal, "You are always surrounded by men for imparting knowledge so appoint a day for us.” The Prophet (Pbuh) promised to do so and went to them and taught them. He also sent representatives with messages to enlighten the Muslim women.
Women, who till only a few years before the advent of Islam, were looked down upon as mere chattels unfit for education, became among the most learned figures of their time and started offering guidance to others in educational matters.
Several Examples of Great Muslim Women Scholars can be given
1. Aisha Bent Abu Baks
a. The first and foremost example is that of Aisha, the wife of the Prophet, who lived long after her husband's death and provided great guidance to the first Muslim Community, even to the renowned sahabah and the Khalifah Rashidun. Her pupil, Urwah Ibn Azzubayr, testifies, "I did not see a greater scholar than Aishah in the learning of the Qur'an, obligatory duties, lawful and unlawful matters, poetry and literature, Arab history and genealogy.”
b. She had profound knowledge of medicine. Whenever foreign delegations came to the Prophet (Pbuh) and discussed various remedies for illnesses, she used to remember them. She was so wellversed in mathematics that important Sahabah used to consult her on the problems concerning "mirath” (inheritance) and the calculation of shares.
c. Aisha even guided Sahabah who sought her advice on different matters. They included the khalif "Umar” Abdullah Ibn Umar and Abu Hurairah. She was among the great huffaz (memorisers) of Ahadith. She narrated 2210 Ahadith in all.
d. Abu Musa Al-Ash'ari, himself a famous jurist and learned scholar, says "whenever we, companions of the Prophet Muhammad (Pbuh), encountered any difficulty in the matter of any Hadith we referred it to Aishah and found that she had definite knowledge about it.
e. 88 great scholars learnt from her and there were a large number of others. In short she was the scholar of scholars.
2. Saffiyah, wife of the Prophet (Pbuh)
Saifyyah, the wife of the Prophet (Pbuh), was also very learned in Fiqh. Imam an Nawawi says, "She was the most intellectual among learned women”.

3. Umm Salamah :Wife of the Prophet (Pbuh)

She too was a great scholar. The scholar, Ibn Hajar has given the names of at least 32 scholars who learnt Ahadith from her.

4. Faitmah Bint Qays:

Fatimah bint Qays was also a scholarly lady in the early days of Islam. Her learning was so deep that she discussed a juristic point with Umar and Aishah for a long time and they could not change or challenge her views. Imam an Nawwawi says, "She was one of those who emigrated in the early days and possessed great intellect and excellence.”

5. Umm Salim : Mother of Anas:

Umma Salim, the mother of the famous Sahabi Anas, was herself a highly respected Sahabiyah. Hafiz Ibn Hajar praises her, saying, "Her laudable qualities are too many to mention and she was very famous. Imam an-Nawawi calls her "an excellent scholar among the sahabiyah.”
The list of learned women of the early days of Islam shows that women were not kept illiterate and ignorant, but rather were fully encouraged to participate in the process of learning and scholarship. They also knew their rights and responsibilities very well. There were instances to show that some women even challenged great scholars of their times if they said something which was against the rights granted to women by the Qur'an the Sunnah.
6. Sayyida Nafisa : Grand daughter of Hussein
She was a great scholar. A large number of pupils came to her from different places to learn from her. Imam Shafii, founder of the Shafii school of Islamic law, was one of her illustrious pupils. One of the illustrious pupils of A'ishah was Umrah bint Abdur Rahman who was described by Ahmad Ibn Hambal in the following words.
"An eminent theologian and a great scholar. She was the most learned of all pupils in the Ahadith of Aishah.”
7. Umm Ad-Darda : Wife of Abu'd -Darda:
Umm-ad-Darda, the wife of the famous Sahabi Abu-ad-Darda, was so learned in the science of Hadith that Imam Al-Bukhari, one of the compilers of the Sihah as Sittah (the six canonical collections of Hadith) referred to her as an authority in his Sahih al sukhar.
8. Aisha Bint Sa'd Ibn Abi Waqqar:

She was the daughter of a great Sahabi, Sa'd Ibn Abi Waqqar. She was very learned in Islamic Sciences, to such an extent that Imam Malik, the famous jurist and scholar of Hadith, was her pupil.
Legal Rights
Men and Women are treated equally in Islamic law.


1. The Shariah protects the life and safety of both men and women.

a.i. If any man murders a woman, the "Hadd” punishment of Qisas will be applied to him and he will be put to death as a punishment for his crime. Likewise a woman murderer will also be put to death. This law of equality is mentioned in Surah Baqarah Chapter 2, Verses 178 and 179 (2:178 -179)

In the days of the Prophet (Pbuh) a Jew killed a girl by crushing her head. The messenger of Allah ordered him to be killed in the same way. The second Khalifa of Islam, Hazrat Umar (R), put to death a number of persons who were accomplices to the murder of a women.

ii. In the matter of Qisas there is no difference between a man and woman. In the matter of injuries to a woman's eyes, ears or any other kinds of wounds the Qisas operates in the same way as in the case of man.

If a man kills a woman, he is to be killed. Similarly if a woman forgives the murderer of her husband by accepting "Diyah” nobody is entitled to reject her decision. If the guardians of the murdered person differ in accepting diyah and forgiving the murderer, the other relatives are prevented from taking his life. It is immaterial if the person forgiving happens to be a man or a woman.

b. In Surah Maidah Chapter 5, Verse 38 (5: 38)

"As to the thief, male or female, cut off his or her hand as punishment by way of example from Allah for their crime."

In Islam the punishment for committing a robbery is the same for men and women: that is cutting off the hands.

c. In Surah Noor Chapter 24, Verse 2 (24:2)

"The woman and man guilty of fornication, flog each of them with 100 stripes."

Once again the punishment for fornication is the same for both the man and woman guilty of this heinous deed.

2.a. In Islamic law woman is accepted as a witness. This right was given to a woman 1,400 years back by Islam at a time when most of the societies rejected the evidence of a woman.

Even till as late as 1980s Jewish rabbi were debating whether to allow women as witnesses or not.

b. In Surah Noor Chapter 24 Verse 4 (24:4)

"And those who launch a charge against chaste women and produce not four witnesses to support the allegation, flog them with 80 stripes and reject their evidence ever after for such men are wicked transgressors."

Islam takes utmost care as regards chastity and modesty. For a minor crime two witnesses are sufficient. But if anyone accuses a woman as regards her chastity he should produce at least four witnesses to support the allegation. In most of the societies we find men abusing women in public and calling them obscene names such as prostitutes.

In Islamic law, if a person accuses a woman and cannot produce four witnesses or after he produces four witnesses if any of them falters, all of them excluding the person who has produced the false charge will receive 80 lashes each.

3. In the western society a woman adopts her husband's surname after her marriage. In Islam a woman after her marriage has an option of either adopting her husband's surname or continuing with her maiden surname and you can find several examples in Muslim Countries where women continue with their maiden name and surnames.

Political Rights

1. Both men and women are allowed and should participate in public affairs in the interest of society.

In Surah Al-Taubah Chapter 9 Verse 71 (9:71)

"The believing men and women are protectors of one another."

They are protectors and supporters to each other not only in social affairs but also in public affairs.

2. In Surah Al-Mumtahinah Chapter 60 Verse 12 (60 :12)

Oh! Prophet (Pbuh) when believing women come to take the oath of fealty to thee..

The Arabic word is "Baiaan” which is not equivalent to modern election but is much more than that.

The Prophet (Pbuh) was not only the messenger of Allah but also the head of state and the women confirmed the allegiance to him which is equivalent to choosing him as the head of state.

3. Women participated in law-making.

Once Hazrat Umar was discussing about regulation of Mehr in the Mosque. They were considering putting restrictions on the Mehr as some people discouraged young Muslim men from getting married. A lady from the back-seat of the Mosque objected, giving Qur'anic reference. She said none has the right to introduce this. " When Allah has not put restrictions on the Mehr then who are you to put restrictions to it." Hazrat Umar humbly replied that the woman was right and Umar wrong. In Political terminology, the women's objection will be called objection to the breaking of the law of the constitution as Qur'an is the constitution for the Muslims.

4. If the need arises, women may participate in the battle field: Muslim women took part in battle fields. There is a whole chapter in Sahih Bukhari regarding participation of women in battle field.

a. Many Muslim women helped in the battlefield by providing water and giving first aid to the soldiers.

b. During the battle of Uhud, a lady by the name Nasiba was among the people who protected the Prophet (Pbuh) and while doing so she received several wounds and injuries for which the Prophet (Pbuh) appreciated and praised her.

Conclusion
A. As I mentioned earlier equality does not mean identicality. In Islam Women are over all equal but not identical in each and every aspect.

I would like to conclude my talk by giving an example:

In an examination, two students "A" and "B" both obtain the first rank by scoring 80 out of 100. The question paper contained 10 questions each carrying 10 marks.

In question No. 1 Student "A" obtained 9/10 and student "B” obtained 7/10.

Student "A" gets higher marks and is better off than student "B” in question No.1.

In Question No.2 Student "A" scores 7/10 and student "B" scores 9/10.

Therefore in question 2 student "B" gets higher marks and is better off than student "A".

In question 3 both "A" and "B" obtained 8/10 i.e. in Q.3. both are equal.

When you add up the grand total of all the ten questions, both obtained 80/100. Therefore both the students "A" and "B" are overall equal. In some questions "A" has higher marks than "B" and in some questions "B" has higher marks than "A", while in other questions both are equal.

To take the analogy to practical terms, Allah has made man physically stronger than woman. Suppose a robber enters your house, will you talk about women's right and say men and women are identical and equal and hence tell your mother, wife, sister or daughter to go and fight the thief? It is but natural that your answer is "no"! Concerning physical strength, men are at an advantage as compared to women and it is their duty to tackle such problems first. If required, in some circumstances, the womenfolk too can help.

On the other hand, as I mentioned earlier, in Islam, a child gives three times more love and respect to his mother as compared to what he gives his father. Here, when it comes to children giving love and respect to their parents, women have more advantage as compared to men.

In the same fashion men and women ln Islam are over all equal, but in some aspects men have a degree of advantage (and the related responsibility) and in some aspects women have a degree of advantage (and the related responsibility), while in other aspects both are equal.

B. This, in brief high lights Women's Rights in Islam as based on the Qur'an and Sunnah.

However, in respect to these, whether Muslim societies in different parts of the world now and in the past have behaved or misbehaved is a different story. Many Muslim societies did not give woman the complete rights because of wrong interpretations of the Qur'an and Sunnah.

Western Society has done so much harm to women that some Muslim societies have become over-cautious, and deviated from the Qur'an and Sunnah by going to the other extreme; yet others have blindly imitated, aped and followed the western society without analysing the rights given to women in Islam.

If they had analysed and understood the Qur'an and the Sunnah they would have realised that women's rights are modern and not outdated.












(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 1:05:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Priznam, da nisem prebrala vsega, ampak kolikor pa sem, pa vidim, da se vero (pa katerokoli že) še vedno preveč posplošuje... primer izven konteksta, sicer, ampak - niso vsi muslimani teroristi samo zato, ker je Bin Laden terorist... tudi narodnost s tem nima neke hude zveze... saj tudi vsi Slovenci nismo morilci, ker je bil Plut morilec... in po tej logiki je zagotovo tako tudi z ženskami v muslimanskem svetu... niso vse trpinčene, niso vse prikrajšane in tudi ne nosijo vseh po rokah kakor boginje... in tudi pri nas je tako... ni mož od vsake pijanec, pa čeprav je z Dolenjske in nima vsaka visokega standarda, čeprav Sloveniji pripisujejo nek gospodarski razcvet in posledično dobre materialne razmere za Slovence... tako, kakor si marsikatera (ne pa vse) Slovenka misli, da ni hudega, če njen mož popije liter Cvička na dan, samo, da je ne tepe in ne vara, tako si tudi neka Arabka misli, da ni hudega, če ji odrežejo klitoris, samo, da ostane živa... vse je v miselnosti... pri veri pa še predvsem.


Klitorise ne režejo arabci temveč se to dogaja v podsaharski Afriki.
Bom kar copy paste od mal prej k se mi ne da še enkrat:


Obrezovanje deklic se dogaja v podsaharski Afriki. V Islamu je to prepovedano. Vendar ta običaj v Podsaharski Afriki izvira še izpred Islama in ga še do danes niso popolnoma izkoreninili. Obrezujejo pa tako muslimani kot nemuslimani. Skratka nima veze z Islamom.
 
Ker se obrezovanje kar se tiče Islamskih držav tiče samo Egipta in Sudana ( HB je to zelo majhen procen muslimanov) je glavni Šeh - verski učenjak-voditelj Al Azharja pred leti javno izdal fatwo in prepoved tega dejanja,ker je kontra Islamu. Skratka je prepovedano. Če to narediš in te verska policija dobi, greš v zapor.
V Egiptu imado HB tudi organizacije ,ki hodijo po vaseh v južnem Egiptu in Sudanu in osveščajo ljudi, da je to pač v nasprotju z Islamom in predvsem prepovedano. Tako da je tega tudi v Islamskem svetu podsaharske Afrike vedno manj HB.
 
Med tem ko razna Afriška plemena to še vedno počnejo.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 1:06:55   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ****
verska policija

Kaj pa je to?... posebna enota policije ali...?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 1:08:29   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Ne gre se za to, kar je zapisano, gre se za to kar je v praksi. Teorija in praksa ( v kateri koli veri) pa nista eno in isto.
 
Sploh ni res. V islamu imamo besedo kefer, ki označuje človeka, ki je musliman vendar ne izpolnjuje svojih dolžnosti, se ne drži naših pravil. Keferjev je vedno več in še več jih bo, tako je zapisano. Pravih muslimanov, ki islam živijo je že sedaj zelo malo, pa še manj jih bo, nas bo.
 
Zato jaz ko govorim o Islamu govorim o ljudeh ki se pravil držimo in taki živimo v praksi teorijo. Vi pa mi mečete pred nos dejanja keferjev.
 
To je skoraj tako kot bi jaz naprimer če govorimo o katolikih govorila, da je eno izmed pravil, da si katolik biti pedofil. Precej bolano posploševanje se mi zdi to.
 
Zato prosim,če lahko razumeš jaz govorim o muslimanih ki islam živijo ne o kefer-jih.
 
 
Potemtakem ti ne govoris o Islamu, ti ne govoris o muslimanih, ti govoris samo o enem tocno dolocenem, majhnem, kakor pravis sama, delu muslimanov oz. pripadnikov islamske vere. Problem je prav v tem, da napises v Islamu... pa mislis v enem majhnem delu islamskega sveta.... Svojo izkusnjo in svoje dozivetje kakor vere, tako tudi nacina zivljenja prenasas na ves islamski svet, ki pa ni taksen , kot je islamski svet v katerem ti zivis.

Mogoce vec verjame v osebna realna dozivetja, kot v knjigo staro nekoliko stoletij. Ja ponvadi res pise vse lepo in prav.... pa ne samo v svetih ali "svetih" knjigah.

Knjiga ki jo je prebrala je nastala sedaj, je nova ne stara par stoletij.In v tej knjigi piše in so spisane grozote neke ženske,ki se je izvajala v imenu Allaha, opisana je cela vas...
Jaz pa verjamem, da če bi šla tja, ne bi našla nikogar v tej vasi, ki bi imel take navade,kot jih opisuje knjiga.Še več na koncu bi videla, da je prebrala domišljijsko grozljivko nekoga ,ki ima zakoreninjeno sovraštvo v sebi...
 
 
Misljen je bil Koran. Pravzaprav ali Koran izrecno omenja umetno oploditev?

To se mi zdi nekako tako kot se srbi vsakič ko se napijejo zberejo skupaj in : Ajmo se osvetit Turcima. Že 500 let eno in isto sovraštvo do turkov. In potem pride in se zgodi Srebrenica, zaradi takega sovraštva...  

Tvoji predsodki so se vedno tako zivi, da kar posejejo dvom, da si s "preskokom" v drugo vero naredila "preskok" tudi v predsodkih. Se ti ne zdi, da delas prav tisto kar drugim ocitas - sodis po predsodkih? Ker poznam veliko srbov, pa ponavadi ko se napijejo vem da ne gruntajo o Turkih. "Da ti niso mozgane oprali?"

  
Itak sem bila pa sama ena izmed teh ljudi. O muslimanih sem imela tako slabo mnenje in prav gnusili so se mi. Ma vsi "južnaki" , ampak še najbolj pa muslimani. Mlada pa neumna sem bila zraven pri ustanovitvi SNS. Z Zmagotom sva bila dobra prijatelja...
In ja absolutno vse kar pišeš ti so bile moje besede in moje misli. Če pa bi mi kdo takrat rekel da bom muslimanka in to z srcem in dušo bi ga klofnila, da bi se po tleh zložil. 
 
Ne, ne pisem tisto kar so bile tvoje besede in tvoje misli. Nimam pac predsodke o "juznjakih", niti o muslimanih.  Pa se veliko drugih razlik je.

Absolutno sem bila mnenja da so ženske manj vredne kot psi, da jih zažigajo, polivajo z kislino, obrezujejo in matretirajo na vse možne načine. Da so umazani....
Ah kaj bi človek sploh govoril, bila sem tako zelo neumna in nevedna da me je danes sram...Zelo me je sram.
 
Zato vem kako razmišljaš ne samo ti, večina Slovencev... in žal tudi vem, da se lahko jaz raztrgam tukaj od govoričenja tvoje mnenje se ne bo spremenilo ,dokler ne boš na lastni koži videla ali zaživela med muslimani. Prebrala ogromno o Islamu. In ko ti bo jasno kaj Islam sploh je iz teorije in prakse se lahko pogovarjava. Do takrat pa bo samo brezsmiselno obmetavanje in balinanje z besedami...  
 
Vidis, da ne razmisljam tako kot ti nekoc. Meni se pa ne zdi, da se te zenske pocutijo zatirano - vsaj vse ne. Vec kot jasno je, da poznavanje samo enega nacina zivljenja, enih navad in socijalizacija v taksni okolici vodi k temu, da je tovrsten nacin zivljenja povsem normalen in sprejemljiv ter , da im je tuj in cuden drugacen nacin zivljenja.  Vendar so tudi zenske, ki zelijo nekaj vec, nekaj drugega. Taksni ljudje so gonilne sile razvoja - ki ne vidijo samo svoj svet in ne sprejemajo ga tocno taksnega kot je, temvec v njem zelijo nekaj vec.

Ne rabiš verjeti mojim besedam, lahko vidiš mojo pojavo. Predvsem pa preberi allahovo besedo v zvezi z žensko in potem preceni kaj je v njegovem imenu in kaj ne. user posted image

 
To je nekako tako, kot ce bi me kristijan prepriceval, da svete vojne, pobijanja itn ni bilo v imenu Boga. Tocno v imenu Boga, ker je to praksa tistega kar je tako lepo, ko se zgolj bere.

Jaz te v nič ne prepričujem točno se ve kaj je bilo in kaj je. Samo zahtevam da ne enačiš dejanja posameznikov ki živijo v arabskem svetu in nosijo muslimansko ime z Islamom. Prav bi bilo da najprej veš kaj uči Islam potem pa sama ugotoviš : ej tale tip pa sploh ni musliman...!
 
Poglej, ko vidis cloveka, ki se zadere (po vuku) alah akbar in se raztreli vred z 20, 30 nedolznimi osebami okoli, resnicno ne mores pricakovati, da bo nekdo rekel, ja to niso muslimani, on ze ni pravi musliman, on je tistih pokvarjenih in nepravih, ko si ze sama zatrdila, da je taksnih pravih muslimanov, ki islam zivijo zelo malo. Skratka, Islam je malo taksnih pravih, veliko taksnih, "ki jih vidimo v porocilih" - nepravih.
Sicer je pa poanta mojega komentarja bila v tem, da insistiras na teoriji, vendar teorija ni enaka kot praksa. To je manj ali vec vsem jasno.

In ne ni samo da se bere, že ne vem kolikočkrat povem družina mojega moža Islam živi. Naši prijatelji in znanci Islam živijo. Ocenjuj njih in ne ljudi ki nosijo muslimansko ime, kajti teh je ogromno o Islamu pa imajo bolj malo pojma.
 

 
Druzina tvojega moza in vaši znanci niso reprezenti islama, temvec samo en mali del, kot si me poucila. Islam pa ne vsebuje samo vas, temvec vse ostale, ki so pravi, nepravi, cudni, kakrsni koli muslimani. Ko do tega prides, ti bo zadeva bolj jasna. Ker v koncni fazi ti nimas pravice presojat kdo je ali kdo ni pravi musliman. Pojdi kaksnemu alahovemu muceniku, ki se bo kmalu razstrelil v mnozici povedat, da on ni pravi musliman. On daje zivljenje zato, ker je preprican, da je tako najbolj pravi musliman in bodoci mucenik.

 
Še najbolje pa je da spoznaš vero in šele potem greš proučevat ljudi, kajti velika napaka, ki se dela je, da se skozi ljudi,ki živijo v nekem prostoru ocenjuje vero.

 
Ce bi ocenjevala katolike zgolj po Bibliji, definitivno ne bi imela pravo sliko, ker bi videla samo eno od najlepsih slicic v slikanici od nekaj milionov strani.
 
Ne ne lažejo. Grozote se dogajajajo povsod. Če poslušam zgodbo posiljenega dečka s strani duhovnika, verjamem da ne laže. Vendar imam pa toliko pameti da tega primera ne posplošujem na vse kristjane.

 
Obstoja pa bistvena razlika. Duhovnik, ki je decka posilil ne more reci, da je to tradicija, da je to v imenu boga itn... Zlorabe zensk se pa v muslimanskem svetu dogajajo zaradi interpretacij bozje besede ter klime in zakonov ustvarjenih in postavljenih v imenu boga.

Verjamem da je Plut ubil na zverinski način 3 osebe ženskega spola, vem tudi da je bil kristjan. Pa imam toliko pameti da ne obesim tega krščanstvu.
 


Ko je Plut ubijal se ni drl bog je velik. Niti je to naredil zaradi bozje objave po mnenju nekih visokih verskih dostojanstvenikov. Recimo krizarske vojne, pa komot "obesis" krscanstvu.

Nikoli nisem rekla da ni trpinčenih žensk, seveda so povsod po svetu. Trdim pa da ne v imenu Islama.Ker Islam daje ženski ogromno pravic o katerih lahko neka evropejka samo sladko sanja...
 

 
Islam v veliki vecini samo in zgolj teoreticno daje zenskam pravice. To, da mogoce ti uzivas te in taksne pravice ( ceprav bi se to videlo sele, ko bi jih dejansko zelela uveljavit) ne pomeni, da je to tako povsod v islamskem svetu. In to ti zelimo (ne samo jaz) povedat.

Seveda se pa evropejka, no  pa naj bo  ženske ali moške ki radi menjajo partnerje v sexsu, ki se rad-a pomankljivo oblači in razkazuje, ki rad-a popiva se drogira ne bo nikakor počutil-a srečno v Islamu. Bo zatiran-a 100 na uro. Morda jo celo doleti v kaki bolj ortodoksni državi, naprimer Iran kaka huda kazen.
 

 
Torej vse tiste, ki menimo, da v islamu (spet ne locis neko manjsino ampak pises na splosno - islamu) ne bi bile srecne, smo ali promiskuitetne, ali se rade pomankljivo oblacimo in razkazujemo ali popivamo, se drogiramo. S tem si pa posteno zabredla. Lahko te je krepko sram. 
 
In ja takih kot sem jaz je veliko,ogromno. Samo sta dve stvari prva je da se jim ne da pregovarjat in celo naš poslanec nam je rekel, da naj se ne pregovarjamo ker nima smisla, da tisti, ki ima čisto srce bo že sam dojel kaj je prav in pa  da je pregovarjanje  izguba časa raje ga posvetimo čemu dobremu..
Druga stvar pa je da se slab glas sliši v deveto vas, dober pa samo do prvega ovinka.
 
 
Koliko je to ogromno (vsaj neka priblizna ocena)? Zanima me glede na tvojo izjavo, da je malo takih, ki zares zivijo islam in so pravi muslimani. Nekako mi ne gre skupaj. Ali prevladujejo ali so v manjsini?

Kako stoji Koran z umetno oploditvijo? S kontracepcijo? Koran to dejanjsko in ex katedra oznacuje, dopoveduje, ali je vse to zgolj interpretacija dolocenih besedil iz Korana?

O tem nam govorijo hadisi.
 
V Koranu o tem niti besede. Hadisi so pa Mohamedove sugestije ali besede prenasane in interpretirane skozi stojetja. In smo na tem, da je tudi Islam podlozen taksnim in drugacnim interpretacijam.
 
Če hočeš kaj več o tem ti poiščem fatwe, pa si preberi.
 

 
Fetva (ali fatwa) je interpretacija. Zaradi ostalih : "Fetva (arapski: فتوى je zakonska izjava u islamu koju izdaje pravnik, specijalista za određen slučaj. Fetva se obično izdaje na zahtjev osobe ili sudije da bi se razriješilo pitanje gde je fikh, islamsko pravo, nejasno."

 Jaz osebno imam narejeno sterilizacijo, ker bi bila še kakšna nosečnost za moje zdravje lahko smrtno nevarna, je bila po Islamu to moja dolžnost, da poskrbim zase in za svoje 3 že rojene otroke.

Pri kristjanih vem da je to prepovedano in da bi pač umrla, če bi tako naneslo.
 

Ne bi. Pa ne zato ker je dovoljeno, temvec zato, ker noben verski zakon ni nad drzavnim zakonom. Vera (pogojno receno) in na sreco, se ne vodi drzavo. Zahod ne pozna dzamahirije. Bi pa sigurno umrla v neki drugi islamski drzavi, kjer je njihov mudtzedih objavil drugacno fetvo, ki tako postane zakon drzave. Spet stvar interpretacije.


 No pa podaj kakšno statistiko teh organizacij?! Pa da vidimo koliko otrok je umorjenih naprimer v Egiptu kjer je skoraj 90 miljonov ljudi in koliko v Sloveniji z dvema miljonoma. Kaj misliš kje bo procent večji??
 

 
Vcasih je bilo zanimivo spremljati statistiko o posilstvih. Se bolja zanimivo je bilo, da na Kosovu uradno ni bilo nobenega posilstva. Pa ne zato ker ga res ni bilo, temvec zato ker ga nobena zenska ni prijavila. Ker ce bi ga prijavila, bi bila sramota za druzino, ne bi se mogla porciti, sledil bi jo pecat onecascene in umazane, ter tudi zato, ker so za nekatere zenske s Kosova posilstva bila nekaj normalnega. In se vedno, recimo v zahodni Makedoniji  zivi obicaj, da ko je moski odsoten, npr. na delu v tujini in se ne vrne domov po nekaj let ( sparati je treba), da v tem casu njegov oce, brat ali drugi bliznji krvni sorodnik spi z njegovo zeno, da ne bi njena rodna moc sla v nic. Ker je bog rekel, da ona mora imeti toliko otrok koliko je zmozna in jo moz s prisotnostjo prikrajsa za izpolnjevanje bozje besede, pa ji naredi uslugo, da je pred bogom "cascena" ( po tvoje bi rekli , da je prava kraljica), pa se krvni sorodniki menjavajo na njej. 
Pa mi ne reci, da je to laz in da ni res. In niti slucajno mi ne reci, da to niso muslimani oz. pripadniki islama.
Poanta pa je - stvar interpretacije oz. srece, da naletis na take postene med tistimi malostevlnimi, ki so dobri in pravi muslimani.
In tako Egipt ni reprezent celotnega islamskega sveta in je zgolj nepripravljenost sprejemanja jasnih in absolviranih stvari z praznim besedicenjem.

 Ne gre se o tem kaj je lazje, temvec kaj je bolj zazeljeno. 
 
Bolj zaželjeno je da je otrok dober za Allah in pa zdrav od njegovega spola.
 
 
A res? Hm... ma da, tisti drugi so fejkani muslimani....

 
Otrok ti mož niti tako ali drugače v Islamu nikoli ne more odvzeti. Tudi če se ločiva so otroci moji on pa jih je dolžam finančno podpirati in to 100% nič pol/pol.

 
In ti bos imela vso pravico, da ih popokas in se preselis nazaj v Slovenijo. Koliko te pravice pa mislis, da bi lahko realno ostvarila?

Da, Islam mi daje to pravico.
 
 
To ni bilo moje vprasanje. teoreticno ti islam daje pravico, to vem. Zanima me koliksne so moznosti, da to pravico dejansko udejanis? To me zanima. Praksa, a ne kaj pise v Koranu. Mogoce je pa kaksna fetva na to temo.... malo interpretacije - ja to pise v Koranu vendar......

 Ja, obstajajo. Ampak ase pogovarjava nasplošno o ljudeh ali o Islamu in "pravih " muslimanih. Ker če se pogovarjava nasplošno ti lahko povem toliko nagravžnih zgodb in pripetljajev da te mine... 
 
Pogovarjamo se nasplosno o Islamu. Splosno o Islamu je skupek splosnih ljudi, ki se imajo za pripadnike Islama. Ker koliko vem, nihce do sedaj v Islamu ni naredil delitev na prave in neprave muslimane.

 Še enkrat povem, da lahko povem dve zgodbe. Kako stvari stojijo pri nas ki islam živimo in pri ljudeh ki ga ne, živijo pa na istem prostoru in nosijo muslimansko ime.
 

 
In spet "brkljas". Po kateri to formuli obstojajo dve vrsti muslimanov? Eni so izloceni, oznaceni kot slabi? Od kod to? Kdo jih tako - pa ne ti kot prepricana, da oni niso pravi muslimani- uradno locuje? Po katerem to zakonu in po katerih kriterijih?
To je tako, kot ce jaz zatrdim, da je v krscanstvu vse super in vse naj naj, a da vsi tisti krscani, ki so kadarkoli naredili kaj slabega pa niso krscani. Imam to pravico? Jo imas ti? Od kod? Zgolj iz lastnega prericanja?

 Obrezovanje deklic se dogaja npr. v islamskem svetu.
 
Obrezovanje deklic se dogaja v podsaharski Afriki. V Islamu je to prepovedano. Vendar ta običaj v Podsaharski Afriki izvira še izpred Islama in ga še do danes niso popolnoma izkoreninili. Obrezujejo pa tako muslimani kot nemuslimani. Skratka nima veze z Islamom. 
 
 
OK dodam besedico tudi -> Obrezovanje deklic se dogaja npr. v islamskem svetu. Pa tudi ce ne dodam nic,  nic od tega kar si napisala ne izpodbija trditve, ki sem jo navedla. In ti ves in jaz vem, da izkoreninjeno ni, sicer ne bi zapisala:

 Ker se obrezovanje kar se tiče Islamskih držav tiče samo Egipta in Sudana ( HB je to zelo majhen procen muslimanov) je glavni Šeh - verski učenjak-voditelj Al Azharja pred leti javno izdal fatwo in prepoved tega dejanja,ker je kontra Islamu.
 

 
Zakaj bi nekdo izdajal fetvo za nekaj, kar je ze izkoreninjeno? Zakaj v Egiptu, ce se to dogaja samo v posaharski afriki? Zakaj pred leti, ce zakon o tem obstoja od kar obstoja Islam?
 
 Skratka je prepovedano. Če to narediš in te verska policija dobi, greš v zapor.
 

 
Zakaj domneva, da bi kaj takega naredil, ce to ne obstaja? Verska policija je pa tudi... no, druga tema.... o svobodni volji in cloveski slobodi in pravicah.

 V Egiptu imado HB tudi organizacije ,ki hodijo po vaseh v južnem Egiptu in Sudanu in osveščajo ljudi, da je to pač v nasprotju z Islamom in predvsem prepovedano. Tako da je tega tudi v Islamskem svetu podsaharske Afrike vedno manj HB.
 

 
No ni mi najbolj jasno. Prvo zatrdis, da tega v islamu ni, potem zatrdis, da je to izkoreninjeno, a sedaj, da je tega vedno manj.... verjetno bo to zadnje resnica, za razliko od prvih dveh trditev. Skratka, gremo nazaj: se vedno obstojeci pojav tudi v islamskem svetu. Jih pa ozavescajo. 

 Le kje jih pobiraš?user posted image user posted image   
 

 
Na ulicah Kaira. Dokazi, da ih ne. Sicer pa, kje pa ti pobiras podatke o izkoreninjenosti obrezovanja? Med kamencki na obali Nila ali kar na domacem dvoriscu?
 
 Ženska v Islamu ima pravico do spolne zadovoljitve. Če jo mož spolno ne zadovoljuje je to zadosten razlog da stopi pred sodnika in zahteva ločitev. In ločitev je odobrena, ker je bolje da se ponovno poroči kot pa da vara.
 

 
O vem da tako pise v Koranu. Vendar zal, tisti, ki jih se vedno ozavescajo, ceprav je pojav zdavnaj izkoreninjen, ocitno niso dobro brali, pa so kar obrezali deklico. Ona pa naj uziva v spolnosti. Dej zapaj mi, kje jih pa ti pobiras?

 
  In dejstvo, da ti ali nekdo drug, ne zivis v tem okolju kjer se to dogaja, to se ne pomeni, da v islamu tega ni.
 
Dejstvo je da v Islamu tega ni. In to napisano dejstvo izpred 1500 let. user posted image
 
 
Oprosti, ampak koga ze, pa zakaj ozavescajo?
 
Aja, v sosednji zupi je zupnik dal fetvo, da v njihovi zupniji ni lopovov. Ko so pa Janezka prijeli ko je kradel, so ugotovili, da Janezek ni kradel, ker v njihovi zupniji lopovov ni....

Izjemna logika. Vendar te zastopim. Verjetno bi na tvojem mestu, tudi sama bila preobremenjena in preutrujena usluzbenka. 
 
  Islam je dalec vec in seze dalec vec kot tvoja izkusnja. Je prevec osebna, da bi po njej sodila ali sodili o celem islamu.
 
Islam je samo en in ali si musliman ki islam živi ali pa nisi. Ni nobenega pa ali pa če...Sodi pa samo Bog.  
 
Je zapisala zenska, ki se je pohvalila, da ce je nekaj crno in nekaj belo ona najraje poisce sivo. Tvoje sivo je pa izgleda ali belo ali crno.

 Drugače pa če ti kaj več pomeni in rabiš kako posebno znanje v okviru Islama, ti lahko tudi to uredim. Tast je bil Šeh- (to je tako kot kardinal pri katolikih) to je človek, ki študira od svojega 6 leta satrosti in ima 20let šolanja vse samo v zvezi z islamom. Z drugimi besedami verski učenjak. Nečak je ravnokar diplomiral v tej isti smeri...
 

 
Ni potrebe. Smo bili tesni druzinski prijatelji z osebo, ki je vodila muslimansko versko skupnost v bivsi Jugi, sedaj pa z njegovimi otroci.

 Skratka v vsaki generaciji vsaj eden,ki ti bo lahko odgovoril na tvoja vprašanja, strokovno,ker jaz res lahko govorim samo otem kar vidim in kaj doživljam. 
 
Ti resnicno govoris samo o temu kar dozivis in vidis, vendar zal to proiciras na ves Islam in istocasno negiras versko pripadnost vecini pripadnikov vere - ker ti niso vsec taksni kot so. Vendar njihovo poznavanje in prakticiranje Islama izhaja od verskih vodij, ki islamske zakone scitijo tudi z versko policijo. Kako so ob tako pravem Islamu, postali tako nepravi predstavniki Islama...

 No saj pravim glede tega ti lahko priskrbim strokovne odgovore... in pa tisti ki islam živimo nam je teorija praksa.
 

 
Praksa ni strokovna razprava, praksa je tisto, kar se vsakodnevno dogaja okoli nas, tebe... tisto kar se dogaja zenskam o katerih smo pisale in za katere imas ti veliko tolazbo, da to pa ja niso pravi muslimani, ce tako delajo. ma ne, to so pingvini....

 
 mar ne pravi koran imej otrok kolikor lahko? kaj to pomeni, da ih imas kolikor fizicno zmores, ali koliko ih lahko prehranis in prezivih.
 
To pomeni kolikor jih zmore tvoje telo, da s tem ne ogroziš svojega zdravja. Muslimani verjamemo, da so otroci samo od Boga. 

 Prav okoli tega vprasnaj se v prenaseljenem Bangladesu bojujejo bitke, ker hocejo prebivalstvu prenaseljeni drzave dopovedati, da imej otrok koliko  lahko ne pomeni zgolj koliko jih fizicno lahko imas. Tukaj se pa tudi jasno vidi, da v Koranu ni vse zajeto, so stvari, ki so zgolj interpretacija dolocenega zapisa - enako kot v Bibliji.
 
Tega ne vem. Vem da imajo na Kitajskem ta problem pa niso v večini ne muslimani ne katoliki tako da dvomim da ima število otrok kaj z vero. Prej z gospodarsko rastjo in razvitostjo države.  
 
Mogoce res ne ves, vem pa jaz. In to iz enega simpozija o planiranju druzine, kjer so tudi predstavniki Bangladesa govorili o merah, ki jih prevzemajo za resitev problema prenaseljenosti in lakote. pa so muslimani, pa si drugace tolmacijo Koran in ostalo.... Interpretacija pac... fetva...
Pa dalec od tega, da mislim da je to slabo. To je samo argument, ki govori, da je tudi Islam odvisen od interpretacije, tako kot tudi sveto pismo, ali katera koli druga sveta knjiga. In tezko bi kdorkoli lahko trdil, da zivi povsem v skladu s Koranom, ker nihce ne more dokazati, da je prav njegova interpretacija tista ta prava. Mogoce bo zdaj kaj bolj jasno...

 
 V Islamu jih imaš toliko kolikor ti jih tvoje telo dovoli. In pa seveda glede na to da ti Islam narekuje da moraš biti do vseh enako pravičen je dobro tudi to vzet v zakup.
 

 
V Bangladesu pa niso pravi muslimani. Sram jih bodi, lahko bi pa lepo bili pravi muslimani, zenske pa prave kraljice, ki bi vsem otrokom enak nic dale za jest.

 Tukaj nekje se skriva odgovor za "nerazumevanje". Ti se pocutis kot kraljica, ker ti ni treba delati, ni skrbeti za finance. Kot si nekje ze zapisala, si bila preutrujena, preobremenjena usluzbenka, brez casa za sebe, posledicno tudi slaba zena in ljubimka.. nekaj takega...
Tebi pase, da ne delas.
 
 Ja to sem jaz inne da se mi ni dalo delat. Še vedno lahko delam v družinski firmi. Samo nisem si bila všeč kot živčna razvalina z dobro kariero pri 28 letih. Več mi pomenijo otroci in dom. Raje kot uspešna poslovna ženska sem mama in žena. V Islamu imam pravico do tega, da si izberem kaj bom.
 
 
Jaz si lahko privoscim, da izberem kaj bom, pa se ne rabim podpore nobene vere, da bi si to lahko omogocila. Po katerem kriteriju je moznost, da si to kar hoces biti vezana na Islam? Katolikinje si ne mroejo izbrati kaj bodo? Ali ima vse to skupaj bolj veze s stroski zivljenja kot z vero? Ne vem na podlagi cesa menis, da v Sloveniji ne moremo biti tisto kar si zelimo? Res pa, da v muslimanski okolici imas za to "potuho" in ti je to lazje.

 
 
 Niso pa vse zenske po tem kopitu. So zenske, ki jim pase razvijati svoj intelektualni potencijal v smeri, ki so za tebe bile preutrujejoce, preobremnjujoce itn... Taksne zenske so tudi v islamu in posledicno, tisto, kar je za tebe "kraljevsko" je za drugo "suzenjsko". Dejstvo pa je, da Islam odreja nacin zivljenja, brez moznosti za zensko, da si sama odredi zivljenje.
 
Ne res ne vem kje jih pobiraš. Ali lahko prosim podpreš svoje besede z kakim citatom iz Korana ali Hadisa.  Ker Islam uči da je oče dolžan izšolati hči tako kot fanta. Da je ženska moškemu enaka in da je sama svoj gospodar. Ima pravico do dela, če si to želi in do izobrazbe.
Moje nečakinje vse besno študirajo, ker jim ni do biti doma, po tem se bodo zaposlile...
 
 
Imam zelo dobro in tesno prijateljico, ki zivi v Turciji. Ena od hcera gospoda, ki sem ga prej omenjala. Turcija je muslimanska dezela, niti ne prav striktna in stroga  - glede na nekatere druge bolj ekstremne. Tisto kar mi ona pove in razlozi, ne mi zamerit ima zame veliko vecjo tezo, kot tvoje besede. Predvsem zato, ker se zelo dobro zaveda, kaj pise v knjigi in kako zares stvari potekajo. Sicer.. tudi mimo Korana, si upas zatditi, da so stopnje dokoncane izobrazbe  po spolu primerljive? 
Ce malo odmaknes oci od Korana in pogledas okoli sebe, ali vidis tisto kar pise v Koranu ali vidis tisto kar sama tako prirocno stlacis v kos - ne pravih muslimanov in jaz se o njih ne menim. pa so muslimani, pa so del islama, pa so po tem v istem kosu s teboj, ne glede na to koliko si zatiskasd oci. Tudi ce se oslepis, bodo se vedno tu, ceprav jih ti ne bos videla.
BTW: poleg Korana i Hadisa, je kaksna fetva veljavna? user posted image

 Edino kar je v Islamu na kar se lahko obesiš je da ženska nikoli naj ne bi živela sama. Ali z očetom ali pa z najbljižjim moškim sorodnikom ki je dolžan skrbet za njo in njeno varnost.
 

 
Zakaj za njeno varnost, ce je ona kraljica, ki jo vsi spostujejo in nevem kaj vse ne? Mar je v taksnem svetu zenska, to presvetlo obozevano bitje  lahko v nevarnosti? Oh.. mogoce pa le res krizarji naletijo....


 Zenska v veliki vecini islamskih drzav ne more dobiti potnega lista dokler ji moz ali oce ali brat ali v koncni fazi in dolocenih primerih sin tega izrecno ne dovoli, s svojim podpisom - samo utrinek... (informacija iz prve roke).
 
Spet ni res.
 
 
Oh seveda, turcija je katoliska drzava, pardon..... A kaj ce bi sedaj za spremebo malo ti  brala pa brala, pa ce ne ves malo vprasala? EU se pa zeza, ko zahteva za pogoj za vstop turcije v EU da odpravijo ta zakon... mislim ej, pojma nimajo...
 
 So ženske, ki nimajo nikogar... A misliš da so brez dokumentov? user posted image user posted image
 

 
Imajo skrbika, tako kot ga ima hcerka moje prijateljice, ker nima oceta.
A si res tako prepolna "kraljevskosti" pa res mislis, da razen tebe nihce drug nic ne ve in nic ni videl? Od kod ti ta slepa prepotentnost? Od kod si v koncni fazi jemljes pravico, da svoje lastno mnenje postavljas kot pravilo, ki bi ga mogli vsi ostali sprejemati (kod dolocila kdo je musliman  in ga kot taksnega moramo gledati in kdo ni musliman, ceprav pravi da je, ker ti parvis da on po tebi ni musliman in ga kot nemuslimana moramo sprejmati? Alah bo imel s teboj precej dela, da to godljo razcisti. Edino ce mu ne bos kar sama dolocila, kako mora misliti in kako presoditi....

 
 Ze samo dejstvo, da si se odlocila priti v Slovenijo na porod in tisto, kar si v zvezi s tem zapisala je, da ce zenska v arabskem svetu ( ali tam kjer ti zivis) zeli normalno zdravstveno oskrbo (za nase pojme) jo ne more dobiti ali je pa rezervirana samo za tiste, ki si to lahko privoscijo. To pa meni osebno se zdalec ne govori o nikakrsnem "kraljevanju" "kraljic" zensk v islamu. 
 
A ti veš da če nečesa ne vidiš , niti ne veš da obstaja in si zadovoljen stistim kar poznaš? Moja svakinja še ni videla zdravnika ki mu ni potrebno plačat, še ni videla bolnice kot so naše... Jaz pa sem. Zato vem kaj je zame bolje.
 
 
Na ta nacin je zenska bore malo "kraljica". Kraljici pritice vse najboljse - od tretmana do usluge. To pa je zgolj zanemarjanje in ogrozanje zivljenja "kraljic" in to z namenom. Edino, da to o kraljevanju in spostovanju glih ne govori v prid. Niti o tvojem zaupanju v Boga. Mogoce so carski rez in komplikacije ( ze sedaj se opravicujem za besede) samo kazen Alaha, ker mu nisi zaupala, da se bo vse dobro izteklo... Ali ne seze do Slovenije?

 Zdravstveni (ne)sistem ,ki vlada v Egiptu je popolnoma skregan z Islamom. Itak pa Egipt ni država ki se drži šeriatskega prava ampak imajo svoje pravo.
 

 
Ma itak vse kar ni najboljse ni od Islama. To je vedno od onih "drugih"....

 Mislim da sem dovolj jasno povedala. Pa bom še bolj na primeru: Eno Prekmurje ne more predstavljat cele Slovenije.
 

 
In ja in ne. Tvoja druzina torej ne more predstavljati Islama. Se strinjam. Z druge strani, tako kot prekmurje, stajerska, gorenjska, notranjska, dolenjska, bela krajina itn. predstavljajo in lahko predstavljajo Slovenijo, tako tudi tvoja druzina in druge druzine "pravih" in "nepravih" predstavlja Islam. Pa ceprav stajerci pravijo, da z zabarji nimajo nic, ker niso ta pravi. Vse je to Slovenija. In vse druzine, ki se imajo za msulimane tvorijo Islam. Tudi ce tebi ni to vsec.

 V Arabskem svetu je ogromno ljudi ki so skregani z Islamom pa čeprav se štejejo za muslimane. Arabski svet ima popolnoma svojo kulturo in  navade ki niso povezane samo z islamom. Zato se arabskega sveta ne sme enačiti z Islamom  je samo en majhen delček Islamskega sveta.
 

 
Saj o tem ti ze nekaj casa govorimo. Ti pa se kot pijan plota drzis tega, da je islam tisto, kar imas ti doma. Islam je dalec in mnogo mnogo vec, in slabega in dobrega, kot to, kar imas ti doma.

 Ljudje pa ko rečeš besedo Islam ne pomislijo na Idonezijca ali Turka avtomatično pomislijo na arabce in to ni prav.
 

 
Kar se mene tice, ni res.

V Islamu je to pravica ki ni povezana z globino denarnice. Midva z možem nisva bogata, živimo in imamo za sproti vendar sva se tako odločila. Tako njemu odgovarja in meni. Čeprav sem imela ideje prej, da bom delala, celo službo mi je že pomagal najti pa sedaj po 3 otrocih in družinski firmi teh idej saj nekaj časa verjetno ne bom več imela.
In očitno ti ni jasno samo to da ima ženska pravico, da izbira.
 
 
Zenska varuje svojo pravico tudi, ko so otroci lacni, ali tudi v arabskem svetu hudic v sili tudi muhe zre. Ali rece arabka, da jo ne zanima da so otroci lacni, ni njena dolznost, da ih hrani?
Pravzaprav si s kirusrskimi rezi (trditvami i pravicah) Islam oropala velikega dela njegove cloveskosti. Ker po tvojih pricanjih zivljenje zunaj napisanih pravil ne obstoja. Tako pise... nikjer ne pise kar se cloveku zgodi in kaj se v njemu zares dogaja. To je praksa, a praksa je vsakodnevno zivljenje - s hrano, brez nje, z nesreco, boleznijo, sreco, veseljem...

 Ha, ha... to pa verjamem samo če je bilo v kaki hudi vasi... Prvič slišim toda verjamem. Zakaj se ji je kaj takega lahko pripetilo se mi pa ne da razlagat, predolga zgodba, kdaj drugič
 

 
Se zdalec ne vas. Vendar itak... tam kjer so turisti so itak samo najslabsi, to niso muslimani, in itak ni za verjet. Ti bos pa ja vedela, boljse od nje, ki je to dozivela, da to ni za verjet. C..c..c.. ma vsi si kar nekaj zmisljujejo... 
 
 Sem že zgoraj zapisala, kako je s tem. V Islamu ženska dela ali pa je doma ima možnost izbire.
 

 
A daj no, v Sloveniji je pa ta izbira zakonsko prepovedana??? V Europi je pa se huje. Kazni za zenske, ki ostanejo doma so ogromne. Jih katoliska verska policija bica....

 Vendar če damo islam na stran za moment. Arabske ženske so nekaj drugega kot si ti. One nimajo tvoje pameti in ne razmišlajjo kot ti. so zrasle v drugem svetu, tvojega ne poznajo.
Njim se ti smiliš. in te bodo objokovale. One se smilijo tebi.
 
 
Niti najmanj se mi ne smilijo zenske, ki so s taksnim zivljenjem zadovoljne. Smilije se mi pa zenske, ki bi lahko in svojemu narodu in veri zelo veliko dale, pomagale razvijale potencijal, ki ga nosijo v sebi, pa to ne morejo in im ni dovoljeno zgolj zato, ker so zenske.

 Arabske ženske so tudi by the way zelo lene...in bi če bi jo postavilo na mesto ene Slovenke po 3 dneh na smrt zbolele ali pa pobegnile. One ne likajo, ne šivajo, pospravijopač kakor pospravijo. Skuhajo in pa  "skrbijo" za otroke.
 


Jih pa spostujes.

 Jaz imam čisto normalno pospravljeno tako kot je pospravljen povprečen slovenski dom. One pravijo da imam kot v lekarni. To da znam šivat je za njih znanstvenafantastika in da likam sem pa zelo neumna - za njih seveda.
Da resno skrbim za otroke, in jih ne prepustim kar ulici in dvorišču, želim imet stalni nadzor temu pravijo da sem preveč zaščitniška in jih bom razvadila.
To da se mi ne da cele dneve z njimi sedet in tračat , temu pravijo da sem čudak.
 
 
V taksni situaciji smo na trenutka s teboj tisti, ki nam ni breme sluzba, ki nismo preutrujene, ki uzivamo ce nas delo zmatra.. ker ne uzivamo kot kraljice... Mogoce bos sedaj ti lahko "nas" boljse razumela...

 Trenutno sva z možem kupovala za malega posteljico iz lesa, ker tiste plastične ki jih imajo one niso zračne. Ker hočem za svojega otroka vedno le bombažna oblačila in ortopedske čeveljčke sem ženska ki se gre luksuz- spet govorim z njihovega vidika.
To da grem sama po fasengo v trgovino in si tudi sama znosim v stanovanje je spet nekaj po čemur slovim kot malo prtegnjena..
 
 
Vidis, jaz redko hodim v trgovino. Se mi ne da in zdi se mi skoda casa. Zato imam  merkatorjevo internet trgovino, a za sproti hodi moj moz v trgovino. Tudi ce "pomotoma" grem kaj nabavit, ne nosim sama stvari v stanovanje. Hudica... imam vse kar imas ti v islamu, samo brez islama. Pa se trogam ne stvari iz trgovine... pa se takih zanemarjenih, lenih, neskrbnih osebkov nimam okoli sebe.  Zdaj edino ne vem, ali sem vecja kraljica od kraljic v islamu, ali sem smao lena, nebrizna itd.. ker ne grem v trgovino..... Neke bukle samo prekladam.. povsem "neproduktivno"... 
 
Tako za kratek opis, toliko da jih boš morda lažje razumela.  
 
Med arabkami je tudi zelo veliko pametnih in delovnih zensk z velikim potencijalom. Nacin zivljenja, ki je tudi tesno povezan z vero in med ostalim v veliki meri dela da so taksne kot jih opisujes. In ti bi vzgojena in socializirana v tistem okolju bila taksna. In ce povzamem tvoj opis, lahko recemo, da arabska zenska nima izziva in je v otopelem, nebriznem stanju, ker ji je edino uzivanje v njenih pravicah, da ne naredi nic. Prvazaprav si "kraljice" opisala kot lene, nemarne, navelicane in primitivne osebke. Nic kaj kraljevsko.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 1:10:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: ****
verska policija

Kaj pa je to?... posebna enota policije ali...?


Ja, v arabskem svetu, kjer živijo muslimani imamo med drugim tudi policijo za lepo obnašanje. Imamo tudi turistično policijo. Pa policijo za zaščito staroegipčanskih vrednosti...

In seveda prometno in vse po spisku kot v Sloveniji.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 1:12:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Absolutno sem bila mnenja da so ženske manj vredne kot psi, da jih zažigajo, polivajo z kislino, obrezujejo in matretirajo na vse možne načine.

Ampak saj to res počnejo... niso prvi, niso zadnji, niso edini... ampak kljub temu to počnejo... tega pa ne more nihče zanikati.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 1:12:34   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Sama nimam blage veze o Islamu (zmeraj pravim, da se bom lotila branja tako Svetega pisma kot Korana user posted image )- sem pa od par bistrih glav slišala ali prebrala, da imamo po večini zmotno mnenje o Koranu (ker ga nismo sami prebrali, ampak dobili informacije vzete iz konteksta).
In da v osnovi naj bi bil Islam precej naklonjen ženskam.

Skratka dostikrat predsodki, ki so ravno posledica neznanja, porajajo strah pred neznanim, kar se pa hitro manifestira v obliki zaničevanja in smešenja.

Pa še user posted image  za temo na nivoju!



Sam KOran je izjemno naklonjen zenskam. Problemi se pojavijo v praksi in tolmacenju Korana. Marsikatera stvar je v teoriji in na papirju enkratna. V praksi pa povsem druga zgodba. Tako kot Komunizem - teorija odlicna, v praksi .... prav zaradi univerzalne cloveske narave.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?