dysan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klavirka Uf, zakaj pa traja tolk dolgo Nysan? Nisem vedela No, ampak ti si ze itak vsaj na polovici, a ne? A tolk dolgo cakas na ovulacijo ali je pri vseh IVF-jevkah tako? Me prav zanima, saj mi sledi IVF, ce ne bo nic z mojim 4. IUI. Koliko si pa cakala na odlocbo od strani komisije? Jaz bom prosila ze ta mesec za IVF, kljub temu da imam IUI. Ne zelim cakati, saj leta in mladost kar letijo. K. To je pri dolgem postopku, ko dobiš ne, grem po vrsti... Aprila so šli papirji na konzilij, maja sem že dobila odgovor, klicala in dobila evidenčno številko in napotek naj ob avgustovski pokličem in takrat ti da napotke za naprej. Ko sem dobila sem poklicala, mi je sestra Milica rekla naj 21.dan ciklusa pridem v sprejemno ambulanto (to je zraven UZja), seveda vso potrebno dokumentacijo moraš imeti urejeno (napotnico od dr. v LJ, napotnico od osebnega dr., spermiogram, od obeh kri za spolno prenosljive bolezni,izvide histero-laparo (če si imela), veljaven papa izvid, mislim, da je to vse, sicer ti sestra pove kaj vse potrebuješ, tak, da ni panike), potem pri sestri Milici to vse pogledate, te vpiše, vse te papirje da in greš naslednji sestri, da ti še ona pove nekaj zadev, pol še v sprejemno, da te v računalnik vnese-podatke vzame (tel. številke, osebno tud rabiš), greš nazaj k tisti drugi sestri in prevzameš inekcije, ti še pokaže kako se pikaš........ čez dva tedna prideš na UZ (vmes naj bi dobila , če jo pa slučajno ne ni nič narobe), takrat dobiš dodatno terapijo (katero ti pač dr. določi)......naslednji UZ je čez 10. dni in od takrat imaš UZ bolj pogosto na cc. dva dni (tu je pa vsaka za sebe, odvisno kak ti folikli rastejo) tak gre do stop inekcije, po njej je čez dva dni punkcija (takrat tud seme odda) in 5. dan je ET, po tem pa še dolgih 14. dni čakanja na test. ojej upam, da se boš znajdla Jaz sem zdaj v tem delu, ko hodim na UZ na par dni, pred punkcijo