biba77
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuljci kot sem brala, to pomeni nekaj drugega, jaz nimam cist ampak folikle???? a mi zna katera kaj več povedat o tem? no dr. Gavričeva mi je povedala, da me bo zelo zanimivo stimulirat in da sami ne vedo kako bom spet reagirala, tako, da sem dobila 3x po 150 gonala in nato 3x po 75. 1.12 pa imam uz. takrat se bo videlo, kako kaj reagirajo ti moji jajčniki. punce mene je taaaak strah, da nebi fasala hiperce, ker to spet pomeni čaaaakaaaanje. mi je bilo pa povedano, da bom dobila tudi neke inekcije (pozabla kako se jim reče) in da te inekcije dajejo oni. kaj to pomeni, da bom mogla vsak dan v mb? je bila katera v podobni situaciji? Metuljci, veš, kako se je začel moj postopek? Pogledala je na UZ in rekla: Joj, to je pa ogromno cist... Na drugem UZ, po enem tednu jemanja Gonala (150 e.i.) je rekla: Te slike pa sploh ne vidimo radi. Imela sem več kot 20 foliklov, polovica jih je bila velika 14-15 in oba jajčnika sta bila zelo skupaj. Naslednji dan sem spet bila na UZ. Tisti dan sem šla še na odvzem krvi za določitev ravni estradiola, da vidijo ali sem že na začetku hiperstimulacije. Bil je petek in okoli druge ure me kliče dr., da sva se posvetovali ali iti dalje, ali ne... je rekla, da se naj sama odločim in mi povedala vse možnosti: 1-prekiniti in ostati brez vsega; a tudi ne tvegati 2-nadaljevati in priti do punkcije, a zaradi hiperstimulacije ne do ET (ostali bi zamrznjenčki) 3-nadaljevati do ETja in naprej. Na UZju sem bila vsak dan, da so videli, kaj se dogaja, mi vmes zmanjšali dozo Gonala na 75 in ... sem imela punkcijo. Po punkciji sem imela kar srednjo do močno hiperstimulacijo ampak, 5. dan, ko sem šla na transfer je bilo najhujše mimo. Po punkciji sem dobila infuzijo albuminov za preprečitev nastopa hiperstimulacije. In, ko še rečejo, da se hiperstimulacija rada ponovi, če se prime: To sploh ni nujno. Pri meni je šla lepo počasi nazaj in sem zdaj čisto v redu. Hočem ti povedat, da sem se skozi postopek in UZje res presekirala ampak se je na koncu izkazalo za nepotrebno, ker še presneto dobro vedo kaj delajo (vsaj za Mb lahko to napišem iz izkušenj), zato ne skrbi vnaprej in jim zaupaj. Jaz sem odločila za naprej in ta teden sem zagledala . Aja, glede tega, kaj so policistični jajčniki pa sem videla, da si dobila lep odgovor pri Decemberkah. Držim pesti, da se ti postopek dobro izteče! Lp, biba77
|