|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB
25.11.2009 21:34:42   
zarja1
Beba75 pol boš na estrofemu in utrogestanu. Že držim pesti, da čimprej!!!!!user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
25.11.2009 21:37:18   
matejka78
db .. jaz imam jutri ob 9:40 UZ v mb

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
26.11.2009 7:18:39   
talika81
beba, a da so se znižale čakalne vrste za IVF?

jutri mava pogovor v MB, pa jo bom vprašala, kako dolgo je treba čakat. mogoče se za prvi IVF niso znižale, so se pa za drugi.

ampak sem zelo vesela zate, da lahko greš že januarja v postopek. in ni vrag, da ta ne bi uspel. user posted image

atina, tudi jaz mislim, da je to zelo lep beta. kdaj imaš UZ?

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu matejka78)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
26.11.2009 8:03:05   
metuljci
dobro jutro!

pa se je začelo samo ne glih vzpodbudno
včeraj sem mela prvi uz. če se spomnite so mi prejšnji postopek prekinili, ker sem preburno reagirala na stimulacijo in so se bali, da bi prišlo do hiperce. no včeraj mi je bilo povedano, da je moj levi jajčnik poln foliklov (12) in da oni to imenujejo policistični jajčnik ????? kot sem brala, to pomeni nekaj drugega, jaz nimam cist ampak folikle???? a mi zna katera kaj več povedat o tem?
no dr. Gavričeva mi je povedala, da me bo zelo zanimivo stimulirat in da sami ne vedo kako bom spet reagirala, tako, da sem dobila 3x po 150 gonala in nato 3x po 75.
1.12 pa imam uz.

takrat se bo videlo, kako kaj reagirajo ti moji jajčniki. punce mene je taaaak strah, da nebi fasala hiperce, ker to spet pomeni čaaaakaaaanje.   mi je bilo pa povedano, da bom dobila tudi neke inekcije (pozabla kako se jim reče) in da te inekcije dajejo oni. kaj to pomeni, da bom mogla vsak dan v mb? je bila katera v podobni situaciji?

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
26.11.2009 11:44:03   
rojena77
Punce, tudi jaz spet potrebujemo pomoč

Bila na prvem UZ po Diphereline, in mi pravi da imam polip, ki ga bo treba odstranit, in nič kaj drugega mi ni povedala

A mi ve katera kaj več povedati o tem? Kako dolgo čakam, a bom morala prekiniti postopek in potem ponovno z Diphereline. Kakšna operacija me čaka?

hvala vsem

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
26.11.2009 12:12:47   
zarja1
Rojena77 čaka te verjetno histeroskopija. Nič strašnega. Meni so odstranili tri polipe in pregrado, vendar pred postopkom. Ne vem pa kako se prej tega ni vidlo. Pomoje ti postopka zdaj, ko si že v njem ne bodo prekinli. Držim pesti, da bo vse ok.user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu rojena77)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
26.11.2009 12:18:41   
rojena77
Zarja, vem da ne želiš, pa moram...... Res sem nekaj dni čakala da nam javiš.... Čakala sem tvojo dobro novico! Sicer pa jaz imam tudi že toliko vsega tega za sabo, ampak še vedno sem prepričana da enkrat bo ratalo.

A mi lahko morda povej kaj več o tej oparaciji? Kako dolgo se čaka, kako dolgo sem v bolnici, a je potrebna bolniška?

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
26.11.2009 12:22:40   
zarja1
Rojena77 jaz sem bla en mesec na femodenu, da se ti sluznica stanjša-operirajo baje lažje in potem kar poseg. Poseg je vaginalen, v bolnišnici sem ostala le še dan po operaciji, doma pa še en teden. Nobenih bolečin, nič. Mene drugač le narkoza malo zdela. Je pa res, da so meni na UZ vidli le pregrado, potem ko sem bla pa na posegu pa so našli še tri polipe. Mogoče je zarad tega poseg trajal malo dlje kot pri ostalih puncah-ni pa blo nobene panike. Od takrat so tud moje user posted image znosnejše.

Horny Teddy

(odgovor članu rojena77)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
26.11.2009 12:23:55   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: rojena77
Zarja, vem da ne želiš, pa moram...... Res sem nekaj dni čakala da nam javiš.... Čakala sem tvojo dobro novico!

ma, saj enkrat bo. Se ne dam. Tak na easy pa ne.

Horny Teddy

(odgovor članu rojena77)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
26.11.2009 13:46:53   
t27
Zdravo vsem!

Prebiram vaš forum in nisem nikje zasledila moje težavice. Rada bi samo vedla, če lahko en mesec oz prvi mesec femodena spustim in potem začnem jemati ob drugi menstri? Je katera imela takšen primer? Če se bom držala navodil, morem potem drugi dan vzeti tabelo, torej jutri, ker sem danes dobila krvavitev. Po izračunih bi potem glede na dolžino ciklusa 29 dni lahko začela jemati femoden 24.12.09 čisto na koncu. V primeru da ne bi dobila menste 29 dan, bi naredila test nosečnosti.

Prosila bi za mnenje, ker še vedno upam-va, da bi lahko kaj ratalo brez špikanja itd. . .saj same veste, kako je to dati sve skupaj preko. Jaz sem sicer na začetku in prvič na postopku.

Hvala hvala za pomoč! T

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
26.11.2009 13:56:47   
daga79
ja jaz to ne vem kak bi šlo ker je meni rekel da se morem striktno držat urnika na listku.... pokliči in vprašaj...sam če si že enkrat tako daleč v postopku jaz ne bi reskirala ....sej do sedaj tudi ni ratalo a ne?? ne vem v tem primeru bi jaz najrajši poklicala v ambulanto

(odgovor članu t27)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
26.11.2009 13:59:35   
t27
ja je res ja, sam veš upanje še vedno ostaja, sem se odločila in se bom držala urnika, hvala!

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
26.11.2009 14:12:30   
zarja1
urniki so zato, da se jih striktno držimo. Če sta se že odločila za postopek potem vztrajajta do konca. Če ne pa raje odstopita mesto nekemu paru, ki je še v čakanju.
Veliko sreče.

Horny Teddy

(odgovor članu t27)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
26.11.2009 16:00:33   
biba77
IZVIRNO SPOROČILO: metuljci
kot sem brala, to pomeni nekaj drugega, jaz nimam cist ampak folikle???? a mi zna katera kaj več povedat o tem?
no dr. Gavričeva mi je povedala, da me bo zelo zanimivo stimulirat in da sami ne vedo kako bom spet reagirala, tako, da sem dobila 3x po 150 gonala in nato 3x po 75.
1.12 pa imam uz.

takrat se bo videlo, kako kaj reagirajo ti moji jajčniki. punce mene je taaaak strah, da nebi fasala hiperce, ker to spet pomeni čaaaakaaaanje.   mi je bilo pa povedano, da bom dobila tudi neke inekcije (pozabla kako se jim reče) in da te inekcije dajejo oni. kaj to pomeni, da bom mogla vsak dan v mb? je bila katera v podobni situaciji?

Metuljci,
veš, kako se je začel moj postopek?

Pogledala je na UZ in rekla: Joj, to je pa ogromno cist...
Na drugem UZ, po enem tednu jemanja Gonala (150 e.i.) je rekla: Te slike pa sploh ne vidimo radi.
Imela sem več kot 20 foliklov, polovica jih je bila velika 14-15 in oba jajčnika sta bila zelo skupaj.
Naslednji dan sem spet bila na UZ. Tisti dan sem šla še na odvzem krvi za določitev ravni estradiola, da vidijo ali sem že na začetku hiperstimulacije. Bil je petek in okoli druge ure me kliče dr., da sva se posvetovali ali iti dalje, ali ne... je rekla, da se naj sama odločim in mi povedala vse možnosti:
1-prekiniti in ostati brez vsega; a tudi ne tvegati
2-nadaljevati in priti do punkcije, a zaradi hiperstimulacije ne do ET (ostali bi zamrznjenčki)
3-nadaljevati do ETja in naprej.
Na UZju sem bila vsak dan, da so videli, kaj se dogaja, mi vmes zmanjšali dozo Gonala na 75 in ... sem imela punkcijo.
Po punkciji sem imela kar srednjo do močno hiperstimulacijo ampak, 5. dan, ko sem šla na transfer je bilo najhujše mimo. Po punkciji sem dobila infuzijo albuminov za preprečitev nastopa hiperstimulacije.
In, ko še rečejo, da se hiperstimulacija rada ponovi, če se prime:
To sploh ni nujno. Pri meni je šla lepo počasi nazaj in sem zdaj čisto v redu.

Hočem ti povedat, da sem se skozi postopek in UZje res presekirala ampak se je na koncu izkazalo za nepotrebno, ker še presneto dobro vedo kaj delajo (vsaj za Mb lahko to napišem iz izkušenj), zato ne skrbi vnaprej in jim zaupaj.
Jaz sem odločila za naprej in ta teden sem zagledala user posted image .

Aja, glede tega, kaj so policistični jajčniki pa sem videla, da si dobila lep odgovor pri Decemberkah.

Držim pesti, da se ti postopek dobro izteče!

Lp,
biba77

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
26.11.2009 19:29:14   
db
evo mene doma sem v peti skupini in imam predvideno punkcijo drugo leto februarja gremo naprej

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
26.11.2009 19:50:08   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: db

evo mene doma sem v peti skupini in imam predvideno punkcijo drugo leto februarja gremo naprej
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
27.11.2009 6:34:47   
beba75

db user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tokrat pa bo uspešno!

Ko boš kaj v MB pa se javi za kavo!

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
27.11.2009 6:37:20   
beba75

db user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še z moje strani. Sedaj pa bo uspešno do konca, saj sva se tako zmenile; a ne?!

Pa ko boš naslednjič v MB kreva na kavo!

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
27.11.2009 8:03:37   
metuljci
biba77 hvala ti, da si delila svojo izkušnjo, katera mi je dala zraven še delček upanja, da ni vse tako črno kot se meni zdi

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
27.11.2009 12:27:09   
Matejčika
db, ali katera druga, ki morda ve, na kakšen princip pa se odločijo, kako dolg bo postopek? Kako dolgo bo treba pred punkcijo jemat KT ali kaj drugega? 

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu metuljci)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
27.11.2009 12:32:39   
metuljci
Matejčika, po moje se odločijo na podlagi vseh preiskav, ki jih opravijo. Pa tudi z dolgim postopkom telo počasi pripravijo na umetno stimulacijo. Ker sem jaz po dolgem postopku zelo burno reagirala so se zdaj odločili za kratkega, kjer sem dobila samo Gonal za stimulacijo. Naprej pa še ne vem kako sledi.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
27.11.2009 16:52:03   
biba77
Ja, saj poanta dolgega postopka je, da ti jajčnike uspavajo, da potem bolje reagirajo na stimulacijo.
Naj me katera popravi, a se mi zdi, da v Mb ponavadi začnejo z dolgim postopkom, če pa se izkaže za neprimernega, pa ga spremenijo.user posted image

(odgovor članu metuljci)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
27.11.2009 18:32:15   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: biba77

Ja, saj poanta dolgega postopka je, da ti jajčnike uspavajo, da potem bolje reagirajo na stimulacijo.
Naj me katera popravi, a se mi zdi, da v Mb ponavadi začnejo z dolgim postopkom, če pa se izkaže za neprimernega, pa ga spremenijo.user posted image

jaz tud mislim, da v MB delajo vse na principu "dolgih" postopkov.

Horny Teddy

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
27.11.2009 19:00:04   
Matejčika
In dolgi postopek je? 3 mesece KT? Nato v ključnem ciklusu ostalo, nato punkcija?

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
27.11.2009 19:03:32   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

In dolgi postopek je? 3 mesece KT? Nato v ključnem ciklusu ostalo, nato punkcija?

sem sicer pozabla točno kolk, mislim pa da je 1 mesec femoden, potem diphereline in potem še diphereline+gonal. Potem stopka pa punkcija in po 3-5 dneh transfer. Nekje vse skupaj dva meseca. Me bo Beba75 popravla, nisem ziher.

< Sporočilo je popravil zarja1 -- 27.11.2009 19:04:33 >

Horny Teddy

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
5 položajev za manj potenja med seksom
Preverite seksualne položaje, s katerimi vam bo med seksom najmanj vroče ter si boste tako zagotovili najmanj neprijetne...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?