Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Na maslu bom popražila moko,dodala narezane jurčke(imam zmrznjene), zalila s kostno juho(mi je ostala goveja,je tud dobra),in kuhala,da se jurčki zmehčajo. Nato bom juho pretlačila z paličnim mešalnikom,pol spet dala povret,dodala.poper,sol. ščepec muškatnega oreška,ter nekaj kaplic limoninega soka..Zgostila jo bom z kislo smetano v katero bom zmešala rumenjak,potresla z sesekljanim petršiljem: MMMM njami zraven pa zlate kroglice ali pa iz starega kruha narejene kocke,ki jih bom popekla v pečici. Men se že sline cedijo.
< Sporočilo je popravil neva6 -- 26.9.2008 8:35:21 >
Če vas pritegne,če imate čas za pripravo,poskusite ta dva recepta:
Nekaj za poskusit:
Tri rdeče paprike daš v pečico,da se zmehčajo,na nizko temperaturo,ne smejo se zažgat. Nato,ko so mehke jih lepo olupiš.Olupljene daš v mikser dodaš eno žlico skute,mal vode,kjer so se kuhali makaroni,sol in poper in zmiksaš: V ponvi na olivnem olju popražiš na drobno sesekljano majhno čebulo,pa strok česna in na kocke narezano panceto.,pa eno na kocke narezano rumeno surovo papriko. Popražiš vse in na to zliješ še zmiksano paprikovo omako,pokuhaš in zliješ na makarone.
Pol še en tak tradicijonalni siciljanski recept:
Skuhajte precej riža,ga odcedite,vanj zamešajte naribanega sira in pustite,da se ohladi in,naj počiva,da postane bolj pocast,poporajte poželji in poolite. Posebi naredite ragu ali pa gobovo gosto omako. Nato vzameš pest riža v dlan,narediš luknjo v sredini in z žlico položiš filo v riž in stisneš skupaj.V glavnem izoblikuješ hruško iz riža.Tako narejeno,pomočiš v stepeno jajce in v droptine in daš pečt v vrelo olje. _________________
< Sporočilo je popravil neva6 -- 26.9.2008 8:44:15 >
Na maslu bom popražila moko,dodala narezane jurčke(imam zmrznjene), zalila s kostno juho(mi je ostala goveja,je tud dobra),in kuhala,da se jurčki zmehčajo. Nato bom juho pretlačila z paličnim mešalnikom,pol spet dala povret,dodala.poper,sol. ščepec muškatnega oreška,ter nekaj kaplic limoninega soka..Zgostila jo bom z kislo smetano v katero bom zmešala rumenjak,potresla z sesekljanim petršiljem: MMMM njami zraven pa zlate kroglice ali pa iz starega kruha narejene kocke,ki jih bom popekla v pečici. Men se že sline cedijo.
kaj boš pa za ostale skuhala? A ni tako pri vas, da samo ti ješ gobe?
Jaz imam občutek, da je za kosilo vedno isto, kadar jaz odgovarjam na to temo . Torej riž z rožmarinom, zraven pa ena gora gratiniranega paradižnika in bučk s sirom in provansalskimi začimbami. Za našega mladička pa prej obvezno še juhica.
kaj, za fižolovko? Kupiš dve piksni fižola (jaz sem danes belega). prepržiš veliko čebule, streseš not fižol, daš lovor, malo kumine, sol, poper, jaz bom dala še bloško zarad tastarga in kuhaš, dokler ni skuhano. lahko še česen, pelate, skratka kar imaš doma. Potem poješ in čakaš na učinke
kaj, za fižolovko? Kupiš dve piksni fižola (jaz sem danes belega). prepržiš veliko čebule, streseš not fižol, daš lovor, malo kumine, sol, poper, jaz bom dala še bloško zarad tastarga in kuhaš, dokler ni skuhano. lahko še česen, pelate, skratka kar imaš doma. Potem poješ in čakaš na učinke
Jaz dam v fižolovo mineštro še narezan korenček in pest makaronov
kaj, za fižolovko? Kupiš dve piksni fižola (jaz sem danes belega). prepržiš veliko čebule, streseš not fižol, daš lovor, malo kumine, sol, poper, jaz bom dala še bloško zarad tastarga in kuhaš, dokler ni skuhano. lahko še česen, pelate, skratka kar imaš doma. Potem poješ in čakaš na učinke
Jaz dam v fižolovo mineštro še narezan korenček in pest makaronov
Ja, koren obvezno, sem pozabila napisat, makaronov pa ne.
včeraj: mešana zelenjava s teletino vse pečeno v pizzopan-u (zelenjava: čebula, krompir, melancane, paprika, korenje in na koščke narezano meso...vse skupaj spečem na olivnem olju, malo mediteranskih začimb - dodam malce vode in belega vina), zeljnata solata danes: doma narejena pizza, mešana solata jutri: zelenjavna enolončnica s skutinimi palačinkami nedelja: juha, ribe in ???, solata ponedeljek: polnjene paprike s pirejem/ali kruhom, solata
uf, je fajn malo preletet kaj kuhajo druge...jaz sem čist živčna, če vsaj en dan prej ne vem, kaj bom kuhala
Fižolova mineštra ni slabo. Z makarončki. Mogoče tudi pri nas, hvala za idejo.
A si se že premislila?
Ne, če bi delala samo zase, potem bi verjetno dala PZ makarone not, zdak ko bo pa še za tastarga, ker sem klobaso kupila, bo pa brez makaronov. Pa zdaj bo to bolj na pasulj povleklo, ne na mineštro, tako da v pasulj mi makaroni ne grejo ravno.