|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.12.2018 22:11:36   
naty1989
Ah menda nama ja ne bo M pokvarila novega leta. Jaz držim pesti da se obrne že kaj malo v drugo smer, zdaj pa bo že čas 😊. Ti si že 10 krog ne? Ah jaz že 11. Malo še pa 12.krog, uh le kaj bo še takrat. Po eni strani si že želim da bi bila tam, po drugi pa če ne bi bilo pa ne glih. Sem še raje tu v upanju da pa le v enem letu poskušanja uspe.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.12.2018 15:45:55   
Mariposa08
Naty meni pa takoj umakne reklamo ko kliknem na njo , nevem očitno je odvisno od telefona :) ja fajn bi bilo kakšno darilo dobit zdaj decembra , ki ni M , tako da upam da nama M ne bo pokvarila praznike . 
Res je , 10.krog je že , še 2 meseca pa bo pestro postalo , če do takrat ne uspe . Sem že počasi se nekako kar sprijaznila , da naravno očitno ne bo nič, tako da tudi zdaj nič ne upam da bi uspelo niti se ne ukvarjam z morevitnimi znaki , ki jih seveda še ne more bit , sem šele drugi dan po O . 

No to je pa lepo , da boš šla na izlet , da malo vse pozabiš na to :) To imate službeni izlet , mislim služba organizira izlet ali ste se tako zmenili , da greste :) ? Jaz bom letos kar doma , bo tudi tako kar ok :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.12.2018 7:13:57   
Lillyy
Ojla punce,se na hitro malo javljam 😀😀 kar uide ta čas. Imam toliko dela v službi in z darili ... Zelo, zelo sem prehlajena. Slabo spim zaradi kašljanja ... Komaj čakam da gre mimo ... Hvala vsem za čestitke 😀 jaz sem že blizu O ... Morda tudi da je že bila. Bomo videli. K1234, upam da nisem zmešala. Super za spermiogram. 😀😀 Naty, Mariposa, kako sta vidva z dnevi? Naty, že piješ oz. ješ klomid?Jooj, tudi meni nagajajo rekla, sploh ne vidim kaj pišem ... 




(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.12.2018 11:13:38   
K1234
Punce ste vse ok? Je pri kateri kaj novega ze?:)Lepe praznike zelim vsem kolko so lahko lepi. Jaz se samo na hitro javim kaj je pri meni :)
Danes sva bila na prvem pregledu na kliniki za neplodnost. Dr.naju je sprejel v sobo in smo se pogovarjali o ciklih,bolecinah,boleznih, zeljah itd.. glede na to da imam neredne M in O mi je predpisal dabroston ki ga zacnem jemati cez dva dni in moram drugi dan ko se bo sprozila M priti nazaj da dam kri.. nato se enkrat takoj po tem s pomocjo dabrostona sprozit M da bo to cimhitreje potekalo.. in v drugem krogu M moram od 4 do 9 dne cikla vzeti klomifen.. vendar mi to se enkrat naroci sestra ko bom sla tja da mi da napotnico za odvzem krvi po prvi sprozeni M. Ko bom vzela klomifen se mi naredi ultrazvok. Danes so mi vzeli kri da pogledajo progesteron in se nekaj kar se nisem spoznala :D moj je dobil dva datuma za odvzem semena ki opravi to doma in prinese takrat ko je narocen. Dobila sva ze datume marca da prideva prebrati izvide od spermiograma in ce bo pri meni umes narejen tudi ultrazvok ker doktor sumi na policisticne jajcnike. Torej na kratko. danes nisem izvedla nic kaj negativnega tako da probamo sprozit M in O ter biti pridni. Potem pa se javim v januarju ali februarju enkrat ko bo mimo druga sprozena M. Vsaj pomaknilo se je nekam!!:)) Lepo bodite babike!

(odgovor članu Lillyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.12.2018 11:19:44   
K1234
Aja LH hormon so mi se dali preverit ker je rekel da ta upliva na lazni rezultat pri O testu. Ces da je negativen ampak ce imas lh povisan kaze pozitivno. Ker pac je moj bil 3 tedne nazaj pozitiven. To tudi nisem vedla. Tako da bomo vidli rezultate in mi bo kasneje kaj vec jasno glede teh testov :)


(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.12.2018 14:51:02   
Sunshine357
Naj le uspe. 😊

(odgovor članu Athina)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.12.2018 18:30:42   
naty1989
Mariposa08

Ja se strinjam bi bilo že fajn ostat 1x za spremembo brez M. Tako da bi vsaj en mesec bilo malo drugače, da ne bi vsak mesec šlo po istem kopitu. Ah 1x bo že nekaj se prijelo, tako dolgo bomo poskušale da ni hudič da ne bomo nekaj spremenile oz.pregnale 1x to M. 

Sej ko se sprijazniš pravijo da takrat rado uspe. Upam da to drži tudi pri nas, ki že imamo polno glavo teh znakov in znakcev. Ja če ne uspe po 1 letu je pa vprašanje kako naprej ja. Vseeno ti ni ne, samo ni kaj kot spet it naprej, jovo na novo. Spet novi mesec in si misliš mogoče bo pa le ratalo. Mogoče si pa moremo samo malo več časa vzet za to, sej bo. 

Ne nimamo preko službe, privat gremo. Midva s fantom sma se menla, da bi letos šla, pa sma rekla da zakaj ne bi še moje mami zraven vzela, ko rada gre na take stvari in smo se odločli da gremo. Malo za vzdušje pa za lažje dočakanje praznikov. 

Zdaj pa že malo diši po praznikih. Se jih že veselim 😊. 

Ja zdaj je res še prehitro za znake, vse kar nas špika ali nas zvija je bolj psihične narave. Na koncu je vedno M tista ki pove svoje.

No sej doma je najlepše. Ni ga čez čas preživet s svojimi najbližjimi in uživat v druženju, se sprostit in nasmejat pa pozabit malo na težave. Je potem vse lažje.

K1234

Fajn da se je začelo nekaj premikati na bolje. Da vsaj pomagajo najprej z M, pa tudi O, da se uredi, potem bo pa že lažje šlo naprej. Konec koncev, tudi če ne uspe takoj vsaj veš na koga se lahko obrneš in da bojo kaj drugega dali, če to ne bo pomagali. Iskali bojo rešitve in 1x se bo zadeva rešila tako kot treba.

Tudi tebi želim lepe praznike, če se ne beremo več in čim lepši prehod v 2019. Pa naj bo novo leto bolj vzpodbudno in optimistično in tudi najlepše leto, ki si ga boš zapomnila za vedno.

Lilly

Ne ne jem še clomida, po M začnem od 5 - 9 dneva. So pa tablete ja. Jih že imam, ampak še morem počakat. Sem pa 23.dan po M. Tako da kmalu kmalu bo spet nestrpno pričakovanje bo ali ne bo, pa zakaj spet ni...ah se hitro bližajo spet taki dnevi.

Tudi tebi želim kar se da lepe praznike in uspešno, zdravo, veselo in srečno novo leto.

(odgovor članu Sunshine357)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
   RE: Noseča vsak mesec znova
21.12.2018 16:04:32   
Mariposa08
K1234 super , da se je končno premaknilo v dobro smer :) jaz sem imela enake probleme kot ti in so mi šele po ss ugotovili , da imam policistične jajčnike . Imam izkušnje z dabroston tbl in clomid tbl. Od obeh boš malo napihnjena , tudi malo tečna :) ampak pomagajo zelo :) lahko da ti že samo s temi zdravili uspe preden bosta sploh šla v postopek umetne oploditve :) Pri meni nič novega , sem že po O , sedaj samo čakam kaj bo , ali me bo M za novo leto razočarala zopet ali me bo pa kaj lepega presenetilo , bomo vidli . Aja za ta LH hormon pa tudi jaz nisem vedela , da lahko daje lažen pozitivni rezultat O , lepo je vedet tudi to :) 
Naty super da ste se tako organizirali in zelo lepo , da boš mamo vzela s sabo :) ti samo iživaj in odklopi vse , jaz sem zdaj tusi dosti po mestu , je vse praznično, sem čom manj doma in čim več v družbi da ne mislim na vse morebitne znake . 

Lillyy super , da si se malo javila :) škoda da si zopet prehlajena , te prehladi se te kar držijo , lahko pa da je kaj drugega :) jaz sem zdaj že po O , tako da kar sva naredila sva , zdaj ne mislim mislit na to , prazniki se začenjajo in bom to malo odklopila :) 


Tudi jaz vam vsem želim lepe in vesele praznike , saj se še tipkamo ampak za vsak slučaj vam že zdaj vsem voščim lepe praznike in čim več lepih  novičk :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
   RE: Noseča vsak mesec znova
23.12.2018 13:14:38   
naty1989
Mariposa08


Ja včeraj smo bili na izletu, celi dan. Bili smo pa v Zagrebu. Je zelo lepo, polno vseh lučk, lepo okrašeno...Tako da smo se nahodili, vse smo želeli pogledati...da sem bila zvečer že prav fejst utrujena.


Tudi jaz sem želela vse odklopiti vsaj za nekaj časa, ampak mi je še uspelo par dni, zdaj pa se spet hitro bližajo ti dnevi in si celi tečn že,haha. Ah da bi vsaj že minilo si mislim, to čakanje in še čakanje in čakanje pride 1x za tabo in se res že počutiš utrujen od vsega skupaj. Enostavno zgubiš že voljo in motivacijo za naprej, čisto te že zmozga vse. Ampak ja, teh par dni še bom že nekako, potem pa naprej, spet. No ampak me tolaži to, da bom vsaj imela neko vzpodbudo, ker da se sam mučiš ti že res pobere ogromno energije.


V petek sem tudi imela pregled spet pri G. In je rekel, da ta mesec verjetno ne bo nič in pa mi je dal navodila za naslednjega potem. Sicer ne vem kako se to vidi, ker sem imela 2,3 dni po O ultrazvok, ampak izgleda da sklepa po tem kaj je videl glede mojih jajčnikov in vsega po O. No on že ve, zakaj je to rekel, kar tako verjamem da ne bi. Malo me je seveda kar potrlo vse skupaj in mi je zdaj čisto vseeno, še več še raje vidim da M pride že prej kot drugače. Ker je vedno večja verjetnost da bo enako kot je bilo do zdaj. Tako da mislim da je za letos končano, no za drugo leto pa te res upajmo da se začne kaj dogajat, spreminjat na boljše, joj bog daj že :). Me pa G vzpodbuja, da se bo vse uredilo, da bojo zrihtali da mi bo uspelo, da vseeno upa da M ne dobim, pač da mi želi ( kar je tudi moja življenska želja že nekaj časa )... Ah sej mu želim vrjet, ampak ne vem, je zelo težko nekumu tako vrjet, samo za to da bi uspelo ker sem drugače čisto zdrava. Ne vem, bojim se, da če bomo končno eno težavo rešili, da se bo najdla še kakšna druga ali tretja in ne bo konca več. Res me je že strah vsega kaj me še čaka in da bi bili še kar neuspehi vsak mesec znova in znova...Začaran krog, res.


Tudi jaz ti želim lepe Božične praznike in vse drugim, katerim še nisem. Naj vam Božič prinese mir, ljubezen, veselje, srečo in veliko lepih trenutkov v krogu svojih najdražjih. In pa seveda to kar si vse najbolj želimo - lepe novičke!.


Novo leto si bomo pa še že voščile, še imamo nekaj časa do takrat :)

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
   RE: Noseča vsak mesec znova
23.12.2018 17:39:32   
Ella221118
Hej punce, da se še jaz malo javim pred prazniki :) Žal imajo pri nas grenek priokus, ker je babi pred dnevi pristala v bolnišnici zaradi krvavitev v možganih.. Komaj že čakam, da bo konec tega leta res, upam da 2019 prinese več dobrih novic.
Drugače pa sem trenutno 27. dan cikla, načeloma bi mogla (ne)pričakovat M jutri ali najkasneje v torek, ampak glede na to da je bila O kasneje, se je predvidevam vse skupaj prestavilo za par dni. Tako da izcedka zaenkrat še ni, pa tudi kakšnih drugih znakov ne.. Niti prsa me ne bolijo, tako kot ponavadi pred M user posted image .. me je pa edino včeraj kar nadležno bolelo v križu/spodnjem delu hrbta, pa zjutraj mi je bilo malo slabo, predvidevam da zato ker nisem do kosila nič jedla. Sicer sem dosti manj razmišljala ta mesec o teh temah, ampak še vedno ne gre nikoli čisto iz glave.. sploh zdaj ko so tu ti dnevi, saj veste kako je :)

Naty, ja res se kamen nekako odvali od srca ko izveš kakšno tako dobro novico. Ampak to žal ne pomeni, da sva oba ok, bolj samo on. Pri ženskah se mi zdi da je lahko 1001 stvar, ki ovira proces. Tudi tam je zdravnik rekel, da očitno je pri meni nekaj malo manj dobro, mogoče ovulacije, oz. večja možnost da jajčeca niso dovolj kvalitetna. To je najbolj logična razlaga tudi glede na razlog za tisti splav - temu kar je bilo pri meni se reče blighted ovum in vzrok za to je ponavadi ali slabo semenčece ali pa slabo jajčece. In glede na to, da je pri fantu vse super, je potem očitno bil v jajčecu problem in zelo verjetno zato tudi do zdaj ni uspelo. Čakamo na tisto pravo torej :)
Glede ovulacije, ko si napisala da je bila prejšnji mesec bolj pozno, je potem tudi M prišla kasneje ane? Tako, da zdaj ko je bila prej sva pa približno na istih datumih :) Je še katera podobno daleč? :) Jaz bom drugače skoraj zagotovo delala test že 25. če še ne bo nobenih izcedkov :) Nisem tako potrpežljiva kot ti haha :) Upam, da te niso preveč potrli komentarji pri G, še vedno je možnost da M ne pride ! Če se pa vseeno prikaže, pa lepo da so optimistični in verjamejo da ti bodo lahko pomagali. Upam, da tudi ti razmišljaš na tak način :)
Aja pa super, da ste bili v Zagrebu, baje je res lepo tam z lučkami in vsem :) Mi smo šli samo malo v Lj pogledat, ampak razen lučk me tam vse živcira user posted image (gužva, parking, mraz..).. Je pa res lepo :)

K1234, ah a potem ni bilo pozitivnega testa torej? :/ Sem res držala pesti zate. So pa vsaj končno začeli raziskovat kaj se dogaja s tvojimi cikli, za moje pojme bi mogli res že prej kaj ukrenit, ampak boljše pozno kot nikoli :) Verjamem, da se ti bo vse uredilo s časom oz. potrebnimi dodatki :) To kar se tiče LH hormona mi je pa malo čudno.. če bi imela stalno povišanega potem bi po logiki mogla imet tudi vedno pozitiven O test ane? user posted image .. no važno da pridejo do kakih ugotovitev :) Javi se še kaj! :)

Še iz moje strani vesele praznike vsem, upam da se imate lepo in čimbolj brezskrbno uživate tele proste dneve :)


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
   RE: Noseča vsak mesec znova
23.12.2018 19:37:21   
Maybe
Ojla punce. Da se še jaz malo vključim v debato... tud sama s policističnimi jajčniki, ugotovili pri 15 letih. Po nekaj mescih končno plusek. Na žalost pa sem full v skrbeh, ker sem v času, ko naj bi zanosila imela fizioterapijo z magnetom 🤔. Je mogoče katera kje zasledila, če imajo tovrstne terapije vpliv tudi pri tako zgodnji nosečnosti? 🤔Sicer še ne vem ali se bo obdržalo, ta teden imam pregled... ko sem vidla + sem bila namesto vesela, zelo zaskrbljena 😣. Takoj naslednji dan preverila pri gin kaj to pomeni, mela uz, kjer ni bilo še nič videti. Omenila je sicer, da naj v tako zgodnji nosečnosti terapija ne bi imela vpliva, pa vseen bi bla full vesela, če ste kje zasledile kaj, s čimer je to potrjeno?? Naj vam povem, da je test pokazal že pred izostankom M. Pozdravček 

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
   RE: Noseča vsak mesec znova
23.12.2018 19:55:14   
Mariposa08
Naty super, da si se malo odklopila od vsega , da ste si ogledali praznični zagreb user posted image jaz sem bila včeraj celo popoldne v mestu, sem kot ponavadi zadnji trenutek darila kupovala user posted image sem imela pa vsaj to srečo, da sem dosti daril kupila po ugodni ceni, ker so bila že znižanja user posted image user posted image
Mi je šlo pa samo malo na živce tista gneča po trgovinah, iskanje parkinga .. user posted image user posted image


Hm , zanimivo, da ti je G tako rekel na pregledu, nevem po čem je sklepal, očitno vidijo kakšna je sluznica po O ??
Upam, da vseeno bo uspelo, če pa ne zdaj pa naslednji cikel z clomidom user posted image



Ella žal mi je za tvojo babico user posted image upam, da bo bolje..
Ja res je ta naša jajčeca očitno niso vsak cikel dovolj kvalitetna, da bi prišlo do oploditve . Možno, da bo M kasneje, ker si imela O kasneje, vsaj tako je bilo prejšnji mesec pri meni. No jaz upam, da je sploh ne dobiš user posted image
Jaz sem pa danes 20.dan cikla, sem očitno med zadnjimi med nami user posted image jaz tudi nobenih znakov nimam, sicer je verjetno še prekmalu, imam samo nek izcedek iz nožnice, ki ga ponavadi kasneje dobim in utrujena sem zaradi službe in tega vremena user posted image ah bomo vidli kaj bo .


Maybe tudi jaz imam PCO.. glede zgodnje nosećnosti in sevanja zaradi magneta mislim, da to plodu tako zgodaj ni moglo škoditi, kot ti je že G povedala. Verjamem , da si v skrbeh , ampak probaj se ne preveč sekirati in uživaj v nosečnosti in pa čestitke user posted image user posted image koliko mesev si se pa trudila ?

(odgovor članu Maybe)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
   RE: Noseča vsak mesec znova
24.12.2018 15:39:54   
Maybe
Ja upam, da res. Saj veš, tud če se trudiš da ne bi razmišljal o tem.... 🤔 Bomo vidli kaj bo v četrtek rekla ginekologinja in ali se bo na uz že kaj vidlo.3 leta sva bla brez zaščite, dve leti in pol se ni nč prijelo, od junija letos sm pa preštudirala vse, od menstruacije, ovulacije... moje M so neredne, je pa vedno, ko mi je ovulacijski test pokazal plusek prišla M na 14 oz 15 dan. Je pa res, da se nisva nč obremenjevala. Sva rekla, če bo bo, če ne ne. Delala sva na tem, brez nekih pritiskov. Sva se čist prepustla. In je ratalo. Upam, da bo vse ok in se bo obdržalo. Drugače pa od začetka.Kako dolgo pa že ve delate na bejbiju? Kolk ste stare? 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
   RE: Noseča vsak mesec znova
24.12.2018 19:27:16   
Mariposa08
Vem ja težko se je ne obremenjevat :) no važno da je uspelo , jaz sem tudi že vse naštudirala in pila clomid in ni da ni kaj vse nisem jedla in pila , da bi le uspelo pa še vedno nič . Jaz sem imela 2 leti nazaj ss po skoraj 1 letu truda , šele po tem so ugotovili , da imam PCO, partner je zdrav , problem je samo pri meni . O imam zdaj poštimano je vsak mesec ampak se ne prime . Zdej čakam za novo leto upam da M več ne vidim :) drugače sva si po ss vzela kar malo več kot 1 leto pavze glede otročka ker naju je vsa situacija kar malo zdelala , zdaj pa zopet po novem teče že 10.krog , takrat nama je uspelo v 10.krogu kako pa bo zdaj pa nevem , če kmalu ne uspe naju čaka umetna oploditev potem , upam da že prej uspe :) Stara sem pa 30 let :) Koliko boš takrat noseča ko imaš pregled pri G ? Test ti he že pred izostankom pokazal pozitivno ? 

(odgovor članu Maybe)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
   RE: Noseča vsak mesec znova
25.12.2018 1:24:59   
naty1989
Ella

Žal mi je za babico, upam da se vse porihta v dobro smer. Da bo vse ok. 

Tudi jaz že komaj čakam konec tega leta, je že kar naporno vse skupaj. No naj bo leta  2019 veliko srečnejše kot to leto, vsaj za večino če ne že vse nas. 

Ja če je O pozneje, je možno da bo tudi M, da se cikel podaljša. Vsaj pri meni je bilo tako. Ni pa rečeno, ker O ni nujno da je na sredini, lahko je prej ali kasnej, pa je cikel ravno tako 28 dni. Pač ful je različno kako nanese. Težko je točno rečt. 

A tako ti je rekel G za jajčece? Po mojem je tudi tako, še najbolj logično, da zato ne uspe, ker jajčeca niso tako kvalitetna. Lahko da O so, samo jajčeca izgleda, da se niso sposobna oplodit. Ja res čakamo na tisto pravo, ki pride po čudežu 1x na vsake "kvatre". Mogoče pa je včasih pravo jajčece pa semenčica ni, ali kaj druga zmoti proces. Res je ženske imamo res 3001 problem,haha. Najbolj je pa stres se mi zdi, ko siliš da bi bilo, pa za to tudi kdaj ni...

Jaz sem že blizu M. Vse me že prek boli, cela sem že na trnih. Kmalu bo, že čutim. Samo vprašanje časa je. Bom naredila test, na 30 ali 31.dan. Zdaj je še vseeno malo prehitro, 28.dan je danes. Tako dolgo ne bi zdržala kot prejšnji mesec, samo sebe potem mučiš. Samo če je M namenjena tako pride, nimaš kaj. Pa tudi če pozneje. 

No upam da še M ni prišla pri tebi, pa lep Božični dan. 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
   RE: Noseča vsak mesec znova
25.12.2018 1:37:42   
naty1989
Maybe

Pozdravljena tu pri nas na forumu.
Tudi jaz mislim da ne bo nič narobe zdaj, ker je še vse premalo in če so zdravniki rekli, da ni kaj skrbeti, mislim da jim lahko zaupaš. Aja pa čestitke za uspeh.

Si se pa natrudila zraven vsega. 2 leti in pol si rekla da ni bilo nič? Pa sta resno delala na tem, mislim lovila plodne dneve ali kar tako, če bo bo, če ne ne? To je verjetno dalj, zarad PCO ne? Kolko si pa stara? Ja vseeno čestitam za vztrajnost in borbo. 

Jaz sem stara 29 let. Resno se trudiva že 11.mesec. Kmalu bo pri koncu. Tako da 12 krog se že kaže počasi. Ja drugače nimam pco, imam redne M vedno, O tudi imam vsak mesec, vsaj zdaj ko spremljajo po ultrazvoku vsak mesec. Ampak dobim clomid nasledni cikel, tako da bomo videli kako bo. Drugače pa G pravi, da ni posebnosti, sem zdrava. In da ne vidi težave, da ne bi mogla zanositi, mu bom vrjela, je malo lažje, če je vsaj kolko tolko vse ok. 

Sicer pa je težko ja. Predvsem nisem več v najlepših letih kar se zanositve tiče. Se je zelo težko ne obremenjevat z vsem skupaj. In glede na to koliko težav imajo pari, kako dolgo se eni trudijo...ne gre da ne bi razmišljal o tem kako bo pa pri tebi. Upajmo pa na najboljšo sigurno.

Lepe praznike tudi tebi.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
   RE: Noseča vsak mesec znova
25.12.2018 1:50:43   
naty1989
Mariposa08

Ja ne vem kako je vedel, ali je bilo mišljeno nasplošno da še nisem zanosila ali za ta mesec. Ker po ultrazvoku je rekel, da je sluznica malo zadebeljena. Mogoče vidi po tem. Ampak ok, kakorkoli, če rabim clomid, tako ne bi ratalo brez. Sej veš tudi pri meni so verjetno jajčeca slabša in rabijo vzpodbudo. Nasplošno je tako da do 30.leta zgubimo 90% vseh jajčec, tako da moramo imeti kar srečo da nam uspe brez pomoči. Ne rečem mogoče bi lahko, ampak zelo težko in predvsem veliko dlje kot s pomočjo

Me pa zanima ko si ti jemala clomid, koliko si jemala id začetka ali samo po 1 ali 2 tableti? In če si imela kakšne reakcije na to? 

Zaenkrat poskušam zaupat G. Drugega ni kaj, on že ve, če ne drug G 100% ve kaj dela, da bo prišel uspeh. Je pa odvisno od mojega telesa kako se bo odzivalo. Upam da čim bolje. Kot si rekla, morda pa le uspe, nikoli ne veš, če ne probaš ne moreš vedet. Veliko puncam je pomagal. 

Tudi mene moti gneča, uh u lj.še je pa toliko hujše. Včeraj je že pri nas tako bilo, ker so trgovine zaprte danes, da so jih skoraj izropali,haha. 

Je pa lj.zelo lepo okrašena. Lani smo šli gledat lučke taki čas in je res lepo praznično. Se splača pogledat. 

Ella

Ja tudi meni gre na živce ta gužva povsod, je le bolje doma v miru bit. Ampak je fajn it pogledat, je malo vzdušja drugega.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
   RE: Noseča vsak mesec znova
25.12.2018 11:37:30   
Mariposa08
Naty jaz sem jemala samo 1/2 tbl clomida in sem lepo reagirala nanj , vsaj po O testih in občutku ( špikanje , sluz .. ) . Reakcija na klimid je lahko samo bolj intenzivno špikanje v jajčnikih, napihnjen si lahko in pa O ti lahko malo zamakne za kakšn dan ali dva , prvi cikel mogoče še niti ne , 2,3 cikel pa že M lahko dlje traja in posledično je tudi O potem lahko kasneje . Ampak jaz upam, da ti uspe že zdaj , če ne pa že po prvem mesecu s clomidom :) 

Aja danes si že 28 dan , boš potem počakala še kakšna 2,3 dni pa potem test delala ? No držim pesti da bo uspelo :) ! 

Jaz imam še enih 7,8 dni do M , opažam samo povečan izcedek iz nožnice , ki me prav moti, ker imam hlačke skos mokre , da bi si najraje kar vložek dala . Ponavadi tega nimam , in pa neko občasno špikanje in tiščanje v jajčnikih. Verjetno di samo vse domišljam ker je tako že bilo pa ni bilo nič, samo M je prišla . Bomo vidli kaj bo , je še čas :) 


Tudi jaz ti želim vesel božic in tudi ostalim puncam , da lepo danes praznujemo z domačimi :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
   RE: Noseča vsak mesec znova
25.12.2018 15:41:11   
Maybe
Naty nisva lovila O, ker sva rekla, da se bova probala čim manj obremenjevat s tem. V času od ene do druge M sva bila bolj aktivna. Js sm mela skos full težave. Do 18 leta nisem imela M, potem so mi jo umetno sprožili s hormonskimi tabl., nato so mi takoj dali kontracepcijske, da sem mela M redno. 4 leta nazaj sem nehala s kontracepcijo, ker sm bla firbčna kaj bo z mojo M. Od takrat dalje sem imela full težave s cistami, tud po 1 teden nisem mogla noge dvignt takšne bolečine so bile... skratka bilo mi je rečeno, da je nekje 30% možnosti, da bom zanosila kar tako "na lepe oči". Zarad tega me je želja po otrocih čist minila, sem se nekak vdala v usodo, da je tud življenje brez njih lahko super. 3 leta nazaj sva pa rekla bo kar bo, nehala pazit... zadnje pol leta sm pa rekla, da če je kdaj čas, da imam otroke je to zdaj in sem začela delala O teste redno, da vidim pri čem sem, če sploh imam O. In je ratalo. V začetku dec sm mela O, po mojih izračunih bi 17.12. mogla dobit M, test mi je pa že pred izostankom pokazal +. Niti pomislila nisem da bi lahk blo to to. Test sm naredila prej zarad tega, ker so me bolele prsi kot še nikol v lajfu in to mi je blo full sumljivo. Drugače sem stara 33 let. Glede skrbi imate pa prav, nima smisla da ne bi zaupala G, čeprav vseeno mam tak grenak priokus. Sem full takšna, da se včasih za take brezvezne stvari sekiram in obremenjujem... Ta teden imam pregled in javim kakšno je stanje... Držim pesti, da vam čimprej uspe. In hvala za klepete. Fajn je delit izkušnje... 😊

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
   RE: Noseča vsak mesec znova
25.12.2018 19:59:37   
Mariposa08
Ojoj si se pa kr namatrala :/ ampak se ti je vse povrnilo na dobro :) ponavadi je ko že malo obupaš in se prepustiš in rečeš kar bo pač bo takrat uspe :) 
Pa si imela kakšen izcedek povečan , kot beli tok ? Mene nenormalno špika dol in samo ta izcedek opazim , ki ga ponavadi pred M vsaj tako kmalu še niamm in ne tako obilnega , mali sem zaspana , drugo pa nič ne opazim , mah aem tako že naveličana tega tuhtanja pa računanja .. saj bi se jaz tudi sprostila amapak enostavno mi ne uspe :) 


Pa niso zdravniki nikoli mogli ugotoviti zakaj točno nisi mogla imeti spontane menstruacije ? Jaz sem sicer vedno imela neredne M ampak tudi zelo zelo boleče in močne , pa so mi šele 2 leti nazaj ugotovili , da imam PCO zaradi lenih jajčnikov . Samo sprašujem , malo sem firbčna :) 

Kako pa se zdaj počutiš ? Imaš že kakšne slabosti , utrujenost ipd . ? 

(odgovor članu Maybe)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
   RE: Noseča vsak mesec znova
26.12.2018 10:56:20   
Maybe

Ja, js se nikol nisem preveč sekirala, sem rekla bo kar bo. Itak ti ni vseeno, samo živim po principu, da se vse zgodi z nekim namenom. 😉
Nič znakov v smislu izcedka al pa karkoli... samo test O je pokazal + in zdaj ko razmišljam za nazaj sm verjetno 11.12. mela verjetno kakšno vgneznitveno krvavitev, ampak nism prej pomislila, ker je blo sam ko sm šla na wc in obrisala rahla sled krvi. In isti dan sm mela bolečine v jajčnikih, oz me je malo bolelo. Potem sm nardila nekje okol 15 test, rahla črtica pa prvo sploh nism dojela. 16. zjutraj je vse kazalo na M - malo rjavga izcedka. No 17. mi je pa kliknilo da rahla črtica bi kr neki, da je možno da sm noseča. V tedno ko baj bi bila M sm mela ba ščitniku minimalno obarvano sled, svetlo roza. 18. me je G pregledla in rekla, da neka senčka se vidi, to je blo pa zaenkrat še vse. Ni potrjeno. Sem po tem še delala test in je črtica že fajn močna.
Težko se je kar sprostit ja, sploh če si res močno želiš. Razumem čist. Delaš O teste? Kolk časa se že matrata? Kolk sta pa stara če lahko vprašam?  
Ene 2x mi je blo mal slabo, drugač pa razen full bolečih dojk zaenkrat nobenih drugih simptomov. Občasno me kak mali krč zagrabi... utrujena nč kaj bolj kot ponavadi... če ne bi vedla sa je test +, ne bi sploh dojela da sm noseča. Full težko čakam na pregled, da vidim pri čem sm. 
Nikol niso ugotovili, sam rekli so sindrom PCO in se tud niso preveč obremenjevali. Jedla sm tablete skos, potem pa na lastno roko nehala. Dolga zgodba. 
Js upam, da ti čimprej uspe ❤

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
   RE: Noseča vsak mesec znova
26.12.2018 15:37:30   
Mariposa08
Jaz nimam nič bolečih prsi , sano ta pivečan izcedek iz nožnice me matra , ker ga nikoli nisem imela in pa to špikanje v jajčnikih in dol v presredkz občutek kot da me nekdo z nožem zbada .. potem pa seveda na google pogledat kaj bi to lahko bilo :) sem naveličana že razpčaranja vsak mesec , imam še 2 meseca fore , če ne uspe je umetna potem . Stara sem 30 , partner rahlo čez 40 , z njim je vse ok , spremiogram je super, samo pri meni je problem , ker imam PCO . 

Sedaj si verjrtno že enih 5t noseča, si rekla jutri da imaš G ? Sporoči kaj ti bo rekla, držim pesti, da bo vse tako kot mora bit. 

Aja po novem se trudiva zopet že 10.krog je zdaj , tudi pred ss predn je uspelo je trajalo 9 krogov , v 10.je uspelo potem pa ss. Nato sva si uzela več kot 1 leto pavze glede otročka in sedaj od marca zopet v polni štart , upam sa uspe čim prej . 

Kako ste kaj ostale .. Naty, Lillyy, Ella, K1234? 

(odgovor članu Maybe)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
   RE: Noseča vsak mesec znova
26.12.2018 16:25:06   
Lillyy
Puuunce, vsem želim lepe praznikee! Upam da Božič ste lepo preživele. Jaz sem stalno okrog in kar pozabim kaj napisat :) Naty, kar zaupaj G, on že ve, ker te tudi v živo vidi. Sem prepričana, da ti bo Clomid pomagal kot abracadbri. In zdaj se čim manj obremenjuj čez praznike :) Maybe, čestitke za plusek. Je najbrž veliko vlogo igralo, da nisi bila obremenjena. In nič ne skrbi. Prvi mesec nosečnosti velja načelo vse ali nič. Torej, če se nosečnost obdrži, ni nobenih negativnih vplivov. Kar zaupaj svoji G. Mariposa, močno, močno stiskam pesti zate. To, da imaš izcedek je dobro. Pomeni, da si zelo hormonsko dejavna. To sem enkrat brala in pa še lažje slončkaš :) Pri meni pa naj bi bila po O. Čutila nisem nič kaj posebnega, da bi jo imela. Se mi pa zdi, da je bila prej. Sem imela že 1 teden po M malo izcedka, špikanja. Zdaj sem pa že krepko v drugi polovici cikla ... tudi vidim, ker sem bolj "suha". Upanja nima preveč, ker bom spet razočarana. Pridna sva bila skozi od konca M. Bo, kakor bo :) 
Skratke, drage sotrpinke ... vsem želim, da bi bili prazniki za nas srečni še na drugačen način, da bi prinesli kakšen plusek! :) se beremo

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
   RE: Noseča vsak mesec znova
26.12.2018 18:47:29   
naty1989
Mariposa08


Aha, hvala za unformacije. No jaz imam kar 2 tableti na dan, polna doza, mislim da več ne smeš niti jemat. Izgleda da G gre na vse ali nič,haha. Pa da polno dozo. Mogoče da se tudi prej pokaže kako pa kaj, da ne dava samo polovico pa potem zvišuje, pa gre čas v nič ne. Ja danes je že 29.dan, tako da bom kar ju3 naredila test, pretežko mi je že čakat na M, pa se spraševat kaj bo, ali bo ali ne..in rajše vseeno naredim test da vidim. Pa sej tako vem kaj bo pokazalo ( - ), ampak vsaj ne bom tako na trnih. Tam do 25.dneva po M še gre, potem si pa vedno bolj nervozen in komaj čakaš da se že pokaže, pa kaj bo bo. Tako bom vsaj vedela pri čem sem :). Tudi jaz imam ta izcedek kdaj pa kdaj, da sem tudi mokra, pa si tudi hlačke raje preoblečem, ker mi ni fajn občutek. Ja sej vem, na koncu je bila vedno M, pa če so bili izcedki ali ne, ali so bolele prsi ali ne, ali nam je bilo slabo...pa na koncu itak M.


Maybe


Uh to pa si imela dolgo in naporno pot do zanositve. In na koncu se je le prikazal ta +. Ja sej tudi jaz probam zaupat G, ampak vseeno je tisti grenak priokus, sploh ker je čakanja veliko in še mogoče vmes kaj prebereš kako enih ni nič pomagalo, so morale na umetno, ali pa so jim ugotovili 100 in eno težavo, ah pa te kar strah postane, kaj bo pa z mano. Nikoli ne moreš vedet ne in to te počasi žere. Sej si govoriš, da ne smeš biti tako neučakan, pa si par dni ok, potem pa si pred M, pa si spet čisto v bedu. Ah, hormoni že pošteno nagajajo. Ma včasih se je res najboljše kar sprijaznit, da mogoče pa le nisi za to, da bi imel otroka, pač za vsak slučaj, če res ne bi uspelo in bi ti že presedala vsa razočaranja. Da ne bi bil potem tako razočaran več, če bi ers prišlo do tega. Vrtiš se v tem začaranem krogu, pa ni nekega izhoda iz njega. Jaz na splošno nisem taka oseba, da bi se brezveze obremenjevala za kakšne malenkosti, ampak tu pri tem ko sem se začela truditi za zanositev, pa sem se avtomatsko začela obremenjevat sploh na začetku, ko sem pričakovala da bo kar hitro, pa potem ni in ni bilo. V bistvu ne vem če sem se za kakšno stvar tako obremenjevala kot za to,haha. Najbrž je bilo kaj, ampak to je pa bilo veliko hujše. Dobro zdaj sem se že malo pomirila, ampak vseeno ti pa ni, je vedno tisti strah prisoten kaj bo naprej, predvsem da bi bila čisto fertik če bi še kar doživljala neuspehe naprej in ne bi bilo konca in ne kraja. Ampak se moramo nekako sprijaznit, da tako je, da še ni pravi čas zame in da bo kmalu, mora biti kmalu.


Mariposa08


Se strinjam s tabo, imam tudi že malo dovolj tega računanja, kdaj naj bi bila O, in potem obvezno akcija...pa da ja ki ne bo zgrešila...pa sem vseeno velikokrat zgrešila, pa še nič nisem mogla zato. Zdaj ne računam več posebej, tako pač ko so tisti dnevi pač poskrbim da je vse pokrito v glavnem, potem pa je to to, pač sej telo ti samo pove kdaj naj bi bila O in drugega kot tisto izkoristit tako nimaš. Sem pa načela, da če je pravi čas, potem se tako prime, pa če si takrat na tisti dan aktiven ali si dan prej, ali 2 dni prej...Če pa tako ne gre, pa ni drugega kot pomoč. Pa bomo videli če bo uspešno, če ne drugega vsaj drugače bo. Bo vsaj O bolj močna, ali jajčeca kvalitetnejša ali jih bo več... Drugače pa 1 mesec ko jem tablete mislim da ne morem pričakovat nekega čudeža, mogoče 2.mesec pa se že lahko nekaj reče, če bo kaj uspeha ali nič...


Zelo težko se čisto sprostiš, to najbrž ne gre nikoli popolnoma, ker imaš skoz v glavi za naprej kaj te čaka, sploh v tistih dnevih pred M je zelo zelo težko. Samo čakaš da že mine, najrajše bi kar prespal te dneve, ali preskočil.


Jaz pa imam ta mesec kar boleče prsi, sploh zjutraj, že nekje od O naprej. Mislim da je to razadi progesterona. No po tem sodeč ga imam kar veliko, glede na to da me kar vredi prsi bolijo. Prejšnji mesec so me tudi, samo je bilo malo pred M, ta mesec pa me že kar nekaj časa. Ampak nočem tega povezovati z zanositvijo, najbrž je tako samo pms, kot ponavadi,haha.


Drugače pa kako sem? hja tako tako, bi že bilo fajn, da bi bila mimo tega najslabšega čakanja, pa naj M že pride 1x, samo da grem lahko lepo naprej, prej pride, prej sem rešena,haha. Tudi sem že kar fajn utrujena od vse te negotovosti.

(odgovor članu Lillyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
   RE: Noseča vsak mesec znova
26.12.2018 21:42:53   
Mariposa08
Naty ti je pa dal dozo , jaz upam , da ti uspe že kar zdaj :) če ne bo pa s clomidom sigurno :) jaz sem danes 23.dan , nevem koliko bo dolg ta cikel, glede na to da imam vsak cikel daljši tam od 29-33 dni , potem bolje da vzamem tisti najdaljši cikel pa čakam  kaj bo :) najbrž da zopet ne bo nič ampak kaj čem .


Je kera kaj brala o tej bownovi terapiji ? Baje pomaga pri težavah z zanositvijo , nevem jaz bi poskusila saj zgubiti tako več nimam kej .


Lillyy lepo te je brati :) držim pesti močno , da ti tokrat uspe :) lepo je da ne misliš na to , da malo odklopiš vse to :) nevem pa kaj to pomeni , da sem hormonsko zelo dejavna :) ? Da mi hormoni tako dobro delujejo hehe :) potem pa naj že nekaj te hormoni naredijo da bo uspelo :) 



Ah Naty te izcedki , nevem čudno mi je ker jih nikoli nisem imela , zato pa me to tako čudi anpak najbrž soet nič ne bo .

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?